10bet

Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » HydePark » 1/2 finału: Niemcy - Włochy [ANALIZY]
Przesunięty przez:
2011-01-08, 15:09
1/2 finału: Niemcy - Włochy [ANALIZY]
Autor Wiadomość
jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-01, 00:44    1/2 finału: Niemcy - Włochy [ANALIZY]

Tutaj piszemy (tylko i wyłącznie) analizy.

04.07.2006 21.00
Dortmund

Niemcy - Włochy

Seebik

Tematy: 6

Wysłany: 2006-07-03, 22:19    

Mecz już jutro więc najwyższy czas zastanowić się nad nim :)

Według mnie wszystkie fakty przemawiają na korzyść naszych zachodnich sąsiadów. Od początku mistrzostw grają bardzo porządnie. Nastawili się na futbol ofensywny i efekty są widoczne. W bardzo wysokiej formie jest kilku zawodników, przede wszystkim "nasz" Miroslav Klose który praktycznie zapewnił juz sobie koronę króla strzelców. Bardzo podoba mi się również gra Philipa Lama, i Schweinsteigera. W meczu z Argentyną swoją wysoką dyspozycję potwierdził Jens Lehmann który zdobywa mimo wszystko coraz większe uznanie w moich oczach. Niemcy jako gospodarz zrobi wszystko by awansować do finału czyli osiągnąć założony cel przed mistrzostwami. Jako ciekawostkę można napisać że w Dortmundzie w którym odbedzie się jutrzejszy mecz, Niemcy grali 14 razy z czego 13 krotnie wygrywali i 1 zremisowali ! W półfinałowym meczu nie zagra Torsten Frings który zostal zdyskwalifikowany na jeden mecz. Niestety, Niemcy ze wzgledu na rolę Gospodarzy mogą liczyć na delikatną przychylość sędziów co spewnością może im troche ułatwić drogę do finału. Ich przeciwnicy Włosi dotarli do półfinalu po bardzo łatwiej linii oporu, w 1/8 grali z Australijczykami a w ćwierćfinale z ekipą Ukrainy. Mecz z Niemcami będzie dla nich prawdziwym wyzwaniem mimo że w meczu z Ukrainą wygranym 3-0 zaprezentowali się naprawde dobrze. W bramce stoi Buffon który jest chyba najlepszym bramkarzem tych mistrzostw. Włosi swój futbol opierają głownie na defensywie która ich dotychczas nie zawodziła. Do składu wróci prawdopodobnie Materazzi który pauzowal w poprzednim meczu z powodu czerwonej kartki.
Trzeba pamiętać również o meczu tych ekip sprzed 4 miesięcy kiedy to Włosi pokonali Niemców aż 4-1. Ten mecz może dać pewność siebie piłkarzom Lippiego.
Spotkanie zapowiada się bardzo interesująco. Jednak uważam że w meczu nie padnie wiele bramek. Drużyny nie otworzą się na tyle by stworzyć bramkowy spektakl. Mój typ to under 2.5 i awans drużyny Klinsmanna.

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

obst_Veb213
VISCA EL BARCA!

Tematy: 38

Wysłany: 2006-07-04, 09:47    

Niemcy - Włochy 1 awans. 1,55 Bah

Moim zdaniem dość pewny mecz. Niemcy już na tych mistrzostwach nieraz pokazali klasę, potrafili też odnaleźć się w trudnych dla nich momentach (końcówka meczu z Polakami, dogrywka i karne z Argentyną). Mają świetną, i co ważne, szeroką kadrę - prawie na każdą pozycję Klinssman ma zmiennika, o równie dobrych umiejętnościach, jak piłkarz z pierwszego składu.

Włosi mnie nie zachwycili w tych MS - prezentują charekterystyczną dla siebie piłkę, bez fajerwerków, narazie to wystarczyło. Niektórzy po wygranym 3-0 przez Włochów meczu z Ukraińcami, poczęli stawiać ich w roli głównych faworytów do zdobycia trofeum. Wg mnie to mylący i zbyt daleko idący wniosek. Sformułowałbym to raczej tak, że Ukraińcy byli tak słabi, a nie Italia taka mocna. Z Niemcami już na pewno spacerku mieć nie będą, więc takiej gry jak w meczu z Ukrainą nie ma co oczekiwać. Do najwyższej formy nie doszedł jeszcze Fransesco Totti, a dużo w tym spotkaniu będzie zależeć od jego zagrań.

Piłkarsko jak dla mnie jest remis, najważniejszym argumentem za Niemcami są jednak sędziowie, którzy jak zwykle będą pomagać gospodarzom. Awans już mieli załatwiony w ćwierćfinale z Argentyną, teraz powinno być podobnie, bo karuzela marketingowa musi się kręcić do końca.

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Tematy: 332

Wysłany: 2006-07-04, 12:00    

:arrow: Włochy - Niemcy 1x 1.7 (Unibet)

Wydaje mi się, że dzisiaj pobyt Niemców na Mistrzostawach Świata się skończy. Jak widzać Włosi grają dobrą piłkę. Po ostatnim występie w 1/4 finału i dośc wysoką wygraną z Ukrainą piłkarze nie będa chcieli zakończyć swoich zmagań w 1/2 finału. Wspaniała formacja obronna najprawdopodobiej będzie najtrudniejszą w tych Mistrzostaw przeszkodą dla duetu Klose-Podolski. Bramkarz włoski Buffon jest obecnie w bardzo dobrej formie i przewiduje dzisiaj to, że nie bedzie musiał wyciągać piłki z siatki przez pierwsze 90 minut.

"Będzie to już siódmy mecz tych zespołów w najważniejszych imprezach piłkarskich i jak dotąd Azzurri ani razu nie przegrali. Zespół z Półwyspu Apenińskiego wygrał dwa mecze, a cztery zakończyły się remisami. Łącznie Niemcy i Włosi spotykali się 28-krotnie i także ogólny bilans za drużyną prowadzoną przez Marcello Lippiego."

Prawdopodobne składy:

Niemcy: Lehmann - Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Schneider, Borowski, Ballack, Schweinsteiger, Podolski, Klose

Włochy: Buffon - Zambrotta, Materazzi, Cannavaro, Grosso, Perrotta, Pirlo, Gattuso, Totti, Toni, Gilardino

arek__19

Tematy: 4

Wysłany: 2006-07-04, 16:11    

Włochy - Niemcy
under 2.5 1.45

Stadion: Westfalenstadion (65 000), Dortmund
Sędzia: Benito Archundia (Meksyk)
Wtorek, godzina 21:00

W dzisiejszym meczu półfinałowym niemieckiego mundialu spotkają sie dwie najbardziej utytułowane drużyny (oczywiście po Brazylii), obie zdobyły po trzy razy tytuł mistrza świata: Niemcy w 1954, 1974 i 1990, natomiast Włosi w 1934, 1938 i 1982 roku. W historii Mistrzostw Świata Niemcy grali czterokrotnie z Włochami i z tych potyczek zwyciesko wyszli gracze z Półwyspu Apenińskiego, którzy nie przegrali ani jednego meczu (1962 - 0:0, 1978 - 0:0, 1970 - 4:3, Finał 1982 roku - 3:1).
W zespole "Azzurri" zabraknie obrońcy Alessandro Nesty (uraz uda), którego najprawdopodobniej zastąpi powracający z zawieszenia Marco Materazzi, albo dobrze spisujący się w meczu z Ukrainą Andrea Barzgali, natomiast wystep Mauro Camoranesiego stoi pod znakiem zapytania. W ekipie naszych zachodnich sąsiadów zabraknie Torstena Fringsa, który został ukarany przez FIFA dyskwalifikacją za uderzenie w twarz Julio Ricardo Cruza, po zakończeniu ćwierćfinałowego meczu w którym Niemcy pokonali ARgentyne po serii rzutów karnych 4:2. Frings bedzie mógł zagrać dopiero w spotkaniu finałowym, lub o trzecie miejsce, oprocz tego na Niemca została nałożona kara grzywna w wysokości pięciu tysięcy franków.
W towarzyskim meczu w marcu rozegranym we Florencji Niemcy przegrali z podopiecznymi Marcello Lippiego 1:4. Jednak w dzisiejszym spotkaniu nie będzie już tak łatwo.
Jak podkresła sam Lippi atutem Włochów powinna być doskonale zorganizowana defensywa , natomiast Klinsmann nie ukrywa że będzie to dla nich najtrudniejszy mecz na tym mundialu,jednak Niemcom marzy się finał 9 lipca w Berlinie, zobaczymy czy na marzeniach sie tylko skończy....
Włosi też wierzą w awans do Mistrzostwa Świata:
- Jesteśmy już tylko o mały krok od celu który sobie wyznaczyliśmy przed turniejem. Chcemy wygrać mistrzostwo świata i nie zamierzamy sie zatrzymywać - powiedział Francesco Totti. W ostatnim meczu "odblokował" sie Luca Toni, najskuteczniejszy zawodnik Włoskiej Serie A (31 goli), który chciałby zmierzać w słady Paolo Rossiego (na Mistrzostwach Świata w 1982 roku zdobywał bramki dopiero w trzech ostatnich meczach, a "Azzurri" zostali Mistrzami Świata).
W dzisiejszym meczu jedna świetna akcja czy też jedno fenomenalne zagranie może zdecydować o dalszym losie drużyn.
Widowisko zapowiada się świetnie, miejmy nadzieje że nie popsuje go nawet sędzia, a będzie nim 40-letni meksykanin Benito Archundia.

Przypuszczalne składy:

Niemcy (4-4-2): Jens Lehmann - Arne Friedrich, Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Philipp Lahm - Bernd Schneider, Sebastian Kehl (Tim Borowski), Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger - Lukas Podolski, Miroslav Klose
Trener:Juergen Klinsmann

Włochy (4-3-2-1): Gianluigi Buffon - Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso - Simone Perrotta, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso - Francesco Totti, Luca Toni - Alberto Gilardino.
Trener: Marcello Lippi

Van der Elk

Tematy: 24

Wysłany: 2006-07-04, 17:32    

Strasznie mnie zastanawia to, że zdecydowana większość osób jest wręcz przekonana o awansie Włochów. Z tego co ludzie mówili przed mistrzostwami, to uważali Włóchów za słabą reprezentacje, która nic wielkiego nie zdziała, a teraz nagle wszyscy stawiają na Italie :] . Przecież Włosi nie grają na tym mundialu nic nadzwyczajnego, grają po prostu na swój poziom.
Ja już przed mistrzostwami dałem na kuponie awans Niemców, więc muszę im kibicować :) , ale ogólnie ten mecz nie ma faworyta i obu reprezentacjom daję równe szanse. Wiele będzie zależało od szczęścia i od sędziowania. Ja liczę na to, że sędziowie nie dadzą odpaść Niemcom ;) .

PS: jest to moja ostatnia analiza z tych mistrzostw, gdyż następne mecze mnie nie interesują(nie postawiłem na nie i jakoś z pozostałych na placu boju reprezentacji nie obchodzi mnie, kto zdobędzie tytuł :] ).
Mam nadzieje, że chociaż jedna osoba czytała moje analizy i ewentualnie z czegoś skorzystała, a jeśli nie, to trudno ;) .

Ostatnio zmieniony przez Van der Elk 2006-07-04, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » HydePark » 1/2 finału: Niemcy - Włochy [ANALIZY]