Dołączył: 24 Paź 2005 Tematy: 30 Posty: 734 Skąd: Te Brudne Myśli %-)
Wysłany: 2006-06-21, 23:16
ARGENTYNA-MEKSYK
Mysle ze bedzie to pojedynek ktory spodoba sie kibicom ze wzgledu na ilosc bramek i styl gry ktore zapewnia wedlug mnie gracze Argentyny. Bardzo podobala mi sie dzis nietuzinkowa gra Juan Roman Riquelme swietnie wykonywal stale fragmenty zaskakujac co jakis czas Van der Sara innym zagraniem...to co ci piłkarze pokazali w grupie wedlug mnie zdecydowanie wystarczy na "blada"gre Meksyku... druzyna ktorej najwieksza gwiazda jest chyba Rafael Marquez po slabych meczach z Iranem (wygranym dopiero po 71 minucie) oraz bezbramkowym remisie z Angola ,nie jest przygotowana do tego by weliminowac badz co badz ostatnio zasluzenie kreowanych przez media pilkarzy Argentyny na zwyciestwo w turnieju...
Według mnie to spotkanie zdecydowanie dla wypoczetych i spragnionych sukcesu graczy Pekermana
Z pozoru dość prosto jest wytypować zwyciężce meczu- Argentyna. Argentyna to obok Brazylii główny kandydat do mistrzostwa. Ich skuteczność jest bardzo wysoka(oprócz dzisiejszego meczu w którym zwyczajnie nie chciało im sie grać ). Aspiracje tej reprezentacji są bardzo wysokie, oczywiście chcą zdobyć tytuł. Meksyk to taka średnia reprezentacja, spodziewałem sie lepszej gry z ich strony w fazie grupowej. Nie wyobrażam sobie tego, że Argentyna nie wyeliminuje Meksyku. Niespodzianki sie zdarzają, ale chyba nie aż takie...
Typ- Argentyna
Ostatnio zmieniony przez Van der Elk 2006-06-21, 23:41, w całości zmieniany 1 raz
Potwierdzam to co napisał lk. Innego wyniku jak wygrana Argentyny nie widze. Dzisiaj nie wygrali, bo wygrać nie musieli i nie grali na 100%. Dzisiaj zagrało troche piłkarzy 'rezerwowych', ale moim zdaniem Tevez i Messi są bardziej przydatni niż Crespo i nie zdziwie się jak Crespo siądzie na ławie w 1/8. Ogólnie to Argentyna obok Hiszpanów pokazała najlepszą piłke i to oni są po fazie grupowej największym wg. mnie faworytem mistrzostw.
Tutaj również nie przewiduję niespodzianki. Z taką grą Argentyńczycy mogą spokojnie wyruszać na podbój głównego trofeum. Meksyk nic szczególnego do tej pory nie pokazywał oprócz dobrej gry obronnej, którą kieruje Rafael Marquez. Reprezentacja Argentyny jest napakowana światowymi gwiazdami, przy czym są oni dobrze ze sobą zgrani. W ostatnim meczu z Holandią chyba mieli zakaz przemęczania się, bo również nic ciekawego w tym meczu nie pokazali, ale patrząc z góry ... po co mieli dobrze grac ? Ten mecz na pewno nie będzie spacerkiem bo Meksyk na pewno zagra z kontry i wtedy już może się zrobić mało ciekawie, tak jak to było w meczu Hiszpania-Tunezja, kiedy Tunezja zdobyła bramkę, to poźniej całą drużyną się bronili, a wtedy o wyrównującą bramkę jest strasznie cięzko. Także typuję Argentynę bo gra zdecydowanie lepiej i jeśli odpowiednio podejdą do tego meczu to go wygrają.
_________________ " Masz problem? W czym problem? Problem majÂą ci , co grzejÂą puche doÂżywotnie, a Twoje problemy sÂą do ch*** niepodobne"
Wysłany: 2006-06-24, 13:48 Argentyna-Meksyk 1/8 finału
A R G E N T Y N A - M E K S Y K
Dziś o godz.21.00 zmierzą sie w walce o ćwierćfinał Argentyna i Meksyk.Myśle że nie muszę się dużo rozpisywac by namówić was do postawienia 1 w tym meczu .Argentyna(wszystkie wygrane w grupie)efektowna jak i efektywna gra widać że więdza po co przyjechali na ten mundial ich cel napewno sięga finału tej przepięknej imprezy.Meksyk zespół z Ameryki Północnej jest napewno o wiele słabszym rywalem.1 wygrana w grupie z Iranem z Angolą remis i przegrana z Portugalia mówią same za siebie .Jest to przeciętna drużyna dla której moim zdaniem wyjście z grupy to juz szczyt możliwości bo raczej z Argentyną sobie nie poradzą,Jak dla mnie pewna 1 zobaczymy o 21.Pozdrowionka [/quote]
Argentyna -Meksyk *Od dziecka uwielbiam reprezentacje Argentyny i osobiście nie widze żadnych szans dla Meksyku w tym meczu....Trener Argentyny (objął jej prowadzenie od końca 2004 roku o ile się nie myle) wywalczył z młodzieżówką mistrzostwo świata w 95, 97 oraz 2001 roku. Na konferencjach podkreślał, że chce do tego samego dojść z drużyną Argentyny. Zaczne od bramkarza który według mnie jest najsłabszym punktem zespołu argentyńskiego i boje się o to, że może wpuścić jakąś "szmate" w dzisiejszym meczu...Broniący na codzień w Boca Juniors, Abbondanzeri jest dla mnie (jak już mówiłem) jedynym "osłabieniem" drużyny argentyńskiej (chociaż może się bardzo przydać w rzutach karnych, które świetnie potrafi bronić). Obrona Argentyny składa się z takich piłkarzy jak : Roberto Ayala, Juan Pablo Sorin, Fabricio Coloccini,Gabriel Heinze, Gabriel Milito, Leandro Cufre, Nicolas Burdisso .Każdy z nich buduje doświadczony i zgrany blok defensywny. Na codzień grają w wielkich, europejskich klubach takich jak Inter,Manchester United, AS Roma Valencia czy Villareal. KApitanem drużyny Argentyńskiej jest dobrze grający Sorin .Sorin jest wychowankiem (tak jak Riquelme czy Maradona) Argentinos Juniors. Bardzo lubi włanczać się w akcje ofensywne zespołu . Od kiedy pamiętam to Argentyna nie miała tak żelaznej i dobrze grającej obrony. Każdy piłkarz jest dobry technicznie, Heinze i Sorin -gracze ofensywni. Pomoc składająca się z Cambiasso ,Mascherano, Riquelme, Scaloni, Aimar czy Gonzalez .... Te nazwiska mówią same za siebie. Riquelme -świetny drybling, kocha mieć piłkę przy nodze niesamowite strzały z rzutów wolnych jak i z akcji ....Juan Roman Riquelme to jeden z wielu utalentowanych argentyńskich środkowych pomocników, od którego oczekiwano zastąpienia wielkiego Diego Maradony. Każdy z wyżej wymienionych piłkarzy jest bardzo szybki, dobry technicznie, z dobrym przeglądem pola z dobrym podaniem i strzałem. Napad: Crespo (świetny snajper, z dobrym strzałem, szybki),Saviola (grający w Sewilli równie szybki napastnik) Messi (jedno z "objawień" zeszłego sezonu, grający w FC Bracelonie, świetna technika jak na 18-sto latka ,dobry strzał i drybling. To właśnie pomocnik FC Barcelony po tym jak w 2005 roku zdobył młodzieżowe mistrzostwo świata i został królem strzelców turnieju uznawany jest za największą gwiazdę reprezentacji, i jej największą nadzieję.) . Argentyńczycy dysponują bardzo silnym składem będącym mieszanką doświadczenia (Roberto Ayala, Juan Pablo Sorin, Pablo Aimar czy Hernan Crespo) oraz młodości (Javier Saviola czy rewelacyjny Lionel Messi). Mimo iż Argentyna nie zdobyła kompletu punktów dla mnie osobiście jest drużyną najbardziej poukładaną (jeszcze Portugalia może z nimi pod tym względem rywalizować), grającą najbardziej efektowny futbol *Argentyna przeszła przez grupę bardzo łatwo wygrywając z WKS -2:1 z Serbią -6:0 i remisując z Holandią ( nie grali w podstawowym składzie). Meksyk do końa nie wiedział czy wyjdzie z grupy wygrali z Iranem 3:1 zremisowali z Angolą i przegrali z Portugalią. * Meksyk zrobił na mnie dobre wrażenie. Nigdy nie dochodzili w takich turniejach wysoko ale dobrze grają technicznie i są poukładani przez trenera.Mają paru dobrych graczy ale na tym etapie skończy się przygoda z mundialem dla Meksyku. Już wyjście z grupy jest bardzo świętowane w Meksyku ale tym panom już podziękujemy.Na boisku wygra lepszy czyli Argentyna .... *Prawdopodobne składy: Argentyna (4-4-2): 1-Roberto Abbondanzieri; 4-Fabricio Coloccini, 2-Roberto Ayala, 6-Gabriel Heinze, 3-Juan Pablo Sorin; 18-Maxi Rodriguez, 8-Javier Mascherano, 5-Esteban Cambiasso, 10-Juan Roman Riquelme; 7-Javier Saviola, 9-Hernan Crespo. Trener: Jose Pekerman. Meksyk (5-3-2): 1-Oswaldo Sanchez; 16-Mario Mendez, 4-Rafael Marquez, 5-Ricardo Osorio, 3-Carlos Salcido, 14-Gonzalo Pineda; 6-Gerardo Torrado, 7-Antonio Naelson "Zinha", 8-Pavel Pardo; 9-Jared Borgetti, 17-Jose Francisco Fonseca. Trener: Ricardo La Volpe Sędzia główny: Massimo Busacca (Szwajcaria). sędziowie liniowi: Francesco Buragina (Szwajcaria), Matthias Arnet (Szwajcaria). Stadion: Zentralstadion, Lipsk (38 898). Początek godz. 21.00. * Argentyna-Meksyk - 1 do przerwy -2.04 Prof Argentyna -Meksyk - 1 -1.35 BAW Crespo strzeli bramkę -5 BAW
_________________ We will never die,because we are UNITED
Ostatnio zmieniony przez przemekwn 2006-06-24, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group