10bet

Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » HydePark » 1/8 finału: Niemcy - Szwecja [ANALIZY]
Przesunięty przez:
2011-01-08, 15:09
1/8 finału: Niemcy - Szwecja [ANALIZY]
Autor Wiadomość
jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-20, 22:48    1/8 finału: Niemcy - Szwecja [ANALIZY]

Tutaj piszemy analizy (tylko i wyłącznie) na temat tego spotkania.

Niemcy - Szwecja
24.06.2006 17.00

hghg99
KING OF BRONX

Tematy: 30

Wysłany: 2006-06-20, 23:34    

Spotkanie w ktorym rowniez nie przeiwduje niespodzianki...

Za Niemcami przemawia głownie fakt iz sa w dobrej formie,a do tego beda grali w 12 gdyz ich kibicow bedzie zdecydowanie wiecej...lecz wygraja te spotkanie gł. dzieki swietnje grze formacji ofensywnej -Klose i Podolski to naprawde klasowi gracze- dotego dobra postawa Lehmanna ktory puscił "tylko" 2 bramki w meczu otwarcia...niektorych moze to nie przekonywac i powiedza ze Niemcy strzelali bramki bo ich przeciwnicy nie istnieli w obronie zas nie tracili bo przeciwnicy nawet nei probowlai zagrozic ale wedlug mnie Niemcy i tak beda mieli przewage psychiczna nad Szwedami ktorzy mnie narazie zawodza...Kazdy pamietaa ich niespodzewnay remis z T&T oraz szczeslwie zwyciestow z paragwajem na koniec meczu,to ze dizs zremisowali z Anglia nie tłumaczyłbym jakas zwyzka formy lecz patentem jaki maja na brytyjczykow ktoryz nie moga z nimi wygrac od 1968r. :szok:
Dotego Zlatan Ibrahimovic- gł gwiazda niedosc ze bez formy to jeszcze z kontuzja miesnia pachwiny...nie ma opcji według mnie by Niemcy odpadli juz na tym etapie podczas ostatnihc munidalow ekipy gospodarzy zachodzili zdecyodawnie dlaej wiec uwazam ze AWANS Niemcy wywalacza :))

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

Van der Elk

Tematy: 24

Wysłany: 2006-06-20, 23:48    

Ja stawiam na Niemców. Głównym argumentem za awansem Niemiec jest to, że Niemcy są gospodarzami i ich odpadnięcie w tak wczesnej fazie mistrzostw było by skandalem. Po prostu nie wyobrażam sobie odpadnięcia Niemców. Nawet jak zagrają fatalne spotkanie to do akcji wkroczą sędziowie(co to za problem podyktować jakiegoś karniaka, albo wlepić Szwedowi czerwoną kartke zamiast żółtej).
Co do siły obu reprezentacji to Niemcy są zespołem silniejszym, będą mieć ogromny doping kibiców. Myślę, że nawet bez pomocy sędziów dadzą rade i Mirek Klose strzeli jakąś brameczke(ma zostać królem strzelców :P ).

Typ: Niemcy

Ostatnio zmieniony przez Van der Elk 2006-06-21, 23:40, w całości zmieniany 1 raz  

Widzu_MU

Tematy: 1

Zakaz pisania

Wysłany: 2006-06-21, 00:21    

Widać, ze Niemcy trafili idelanie z forma(nie jak polacy) i jada z każdym rowno. Pierwsze ich spotkanie pokazało ze maja problemy w obronie ale kolejne dwa spotkania zmieniły pogląda na teb temat nie stracili przeciez nawet bramki a wiele strzelili. Maja wspaniałych zawodnikow takich jak Lahm Ballack czy Klose. Szwecja fatalnie zaczeła te MŚ remis i wymeczone lecz w pełni zasluzone zwyciestwo....i na koniec wspaniałe spotkanie z jednym z głownych kandydatow do trofeum Anglia wynik 2:2 na pewno pokazuje ze Szwecja wcale nie musi sie bac Niemcow, którzy na pewno sa faworytem. Moim zdaniem (niestety) to Niemcy wygraja te spotkanie poniewaz są w naprawde doskonałes formie. Lecz na pewno nie zdziwie sie jak Szwecja wygra(bede im kibicowac) ale jest to mało prawdopodobne... :niesmak:

[ Komentarz dodany przez: The_GrabeK: 21-06-2006, 01:31 ]
Masło jest maślane, ale chyba niestety jednak maślane jest masło...O co Ci chłopie chodzi? I popraw te błędy...

[ Komentarz dodany przez: bursztyn: 21-06-2006, 07:53 ]

co za analiza trafna %-) wygrają niemcy, bo są w doskonałej formie ... lecz na pewno nie zdziwię się jak Szwecja wygra :P popraw to synek :roll:

SkorzystaÂłes z analizy, typow? Daj pochwaÂłe!

Ostatnio zmieniony przez 2006-06-21, 07:52, w całości zmieniany 1 raz  

pyza
Green Street Elite!!

Tematy: 58

Wysłany: 2006-06-24, 09:20    

Niemcy - Szwecja awans 1,35

Ciekawy mecz, ten z tych jak Anglia - Szwecja. Niemcy do tej pory na tych MŚ pokazali, że mają bardzo bramkostrzelnych napastinków i dziurawą obronę. Szwedzi po bardzo dobrym meczu i remisie 2-2 z Anglią pokazali, ze ich dobrą stroną jest napad i obrona. Szwedzi wydaje mi się, że zagrają raczej defensywnie, ostrożnie, aby raz lub dwa skutecznie skontrować i zdobyć bramkę. Raczej ten mecz zanosi się na remis, bo patrząc na grę tych drużyn cięzko wskazać faworyta. Jednak Niemcy grają u siebie, na własnych stadionach, przy własnych kibicach i zapewne będą i pomagać sędziowie tak jak prawie zawsze to bywa. Niemcy owszem z taką grą raczej daleko nie zajdą, ale w tej rundzie jeszcze na pewno nie odpadną.

obst_Darek007
Urlop

Tematy: 24

Wysłany: 2006-06-24, 10:02    

Niemcy - Szwecja awans Sweden 2.90

Wydaje mi się że Niemcy odpadną a dlaczego??Bo mają kiepski zespół, mimo że wygrali grupe ale kogo oni pokonali??Słabiutką Kostaryke która nie ugrała nawet jednego punktu,Polske w doliczonym czasie gry,rezerwy Ekwadoru.Szwedzi rozkręcali się powoli, najpierw remis jak się okazało z nie tak słabym Trynidadem & Tobago,wygrana z trudną dryżyną Paragwaju i na końcu remis z faworyzowaną Anglią.W wielkich turniejach przeważnie występuje syndrom kiepskiego dnia, każdej drużyny. Szwedzi mają go już chyba za sobą(remis z T&T),Niemcy zaskoczyli z wysokiego pułapu i dzisiaj mogą zostać sprowadzeni przez Szwedów na ziemie.

hghg99
KING OF BRONX

Tematy: 30

Wysłany: 2006-06-24, 10:20    

CytatDarek007 napisał/a:
Niemcy - Szwecja awans Sweden 2.90

Szwedzi rozkręcali się powoli, najpierw remis jak się okazało z nie tak słabym Trynidadem & Tobago,wygrana z trudną dryżyną Paragwaju i na końcu remis z faworyzowaną Anglią.W wielkich turniejach przeważnie występuje syndrom kiepskiego dnia, każdej drużyny. Szwedzi mają go już chyba za sobą(remis z T&T),Niemcy zaskoczyli z wysokiego pułapu i dzisiaj mogą zostać sprowadzeni przez Szwedów na ziemie.

Wedlug mnie bardzo niesprawiedliwa opinia :uwaga:
Niewiem w czym widzisz taki rozkrecony zespoł Szwedow... remis zT&T ktory moze słabym niebył lecz jak najbardziej do ogrania druzyna skoro Anglikom i Paragwajowi udało sie im strzelic bramki....

Co do wygranej z Paragwajem to jak dobrze pamietam to bramka padłą po akcji w 89min wiec jak to mowia...."wiecej szczescia niz umiejetnosci" a tak to po meczu wiekszosc uwazała ze sprawiedliwym wynikiem był by remis...

Co do remisu z Anglia to kazdy sprawe zna...Szwedzi maja patent na Brytyjczykow kotrzy nie potrafia z nimi wygrac od 38 lat ,dotego bramka na remis w 90 min.
Naprawde bardzo szczesliwe te wyniki jak i wszystkie bramki...

Co do zespołu Niemiec:
:arrow: gospodarze wiadomo sedzia zawsze moze cos pomoc ;)
:arrow: presja spoleczenstwa i decydentow na Klinsmanna i dobry wynik
:arrow: swietna forma Klose ,oraz niezła postawa Lehmanna
:arrow: w bezposrednich pojedynkach wygrywaja Szwedzi kotrzy wygrali 13 meczy(12 Niemcow)
lecz w meczach o stawke i pkt. Lepszy bilans maja NIemcy

obst_Veb213
VISCA EL BARCA!

Tematy: 38

Wysłany: 2006-06-24, 12:41    

Niemcy - Szwecja over 2,10 Sb

Nieśmiało chciałbym zaproponować over.

Niemcy miały baaaardzo łatwą grupę, właściwie najgorszą spośród wszystkich. Żaden z zespołów w grupie (no może oprócz Kostaryki) nie potrafił wykorzystać słabej gry obronnej Niemców. Szwedzi, po ciężkich początkach (T&T), w tym meczu powinni już pokazać klasę - Ljungberg i Larsson są w formie i powinni co najmniej raz 'rozklepać' obronę naszych zachodnich sąsiadów.

Z drugiej strony, Niemcy od początku meczu będą próbowali zaatakować, gdyż taki jest pomysł na grę Klinssmana - przycisnąć przeciwnika, zdobyć bramkę, a potem kontrolować sytuację boiskową. Na brzydką defensywną grę Niemcy nie mogą sobie pozwolić - publiczność by im tego nie wybaczyła. Dodatkowo w ataku zawodników mają doskonałych - Podolskiego, Klose, Ballacka.

Myślę, że będzie to wyrównane spotkanie, w którym padnie wiele bramek.

obst_memfis

Tematy: 35

Wysłany: 2006-06-24, 12:49    

Ja postawiłem w tym meczu na awnas Niemców po kursie 1.35 w profie. Gdyby turniej odbywal się gdzie indziej musiałbym się 3 razy zastanowić zanim mialbym wytypować ten mecz, ale Niemcy to gospodarze, a gospodarz zawsze gra u siebie znakomicie.
W historii MŚ jeszcze nie było przypadku żeby gospodarze nie wyszli z grupy ba zachodzą zaz3wyczaj bardzo daleko: Korea-4 miejsce, 1998 Francja-mistrz, 1966 Anglia-mistrz, 1974 Niemcy-mistrz. Jeśli Niemcy marzą o sukcesie to tylko u siebie w domu, ich skład jest dobry, ale bez rewelacji. Ballack gra jak narazie dość przecietnie, jedynie wybija się Klose i Lahm. Szwedzi to solidna druzyna walczaków, ale walka tu raczej nie wystarczy.

Innym ciekawym typem jest ilość żółtych kartek 5+ (czyli 5 i w górę) kurs 1.6 w megatypie. To bedzie mecz walki i raczej powinno być dużo kartek. Jak dotychczas z resztą na tych MŚ kartek żółtych jest sporo, a i czerwonych nie mało

Jachoo

Tematy: 0

Wysłany: 2006-06-24, 14:31    

Opinnie są podzielone, ale widzę że większość z was typuje na Niemców tylko z tego powodu że są gospodarzami turnieju. To prawda że Niemcy w tym turnieju nie trafili jeszcze na klasowego przeciwnika i dopiero po dzisiejszym meczu bedzie można powiedzieć na co stać tą drużynę. Moim zdaniem Szwedzi mimo problemów w meczach grupowych pokazali dobrą piłkę i na tym tle wygladają lepiej od Niemców. Uważam ze każdy wynik w tym meczu jest możliwy ale ja postawiłem na Szwedów z podpórką, pozatym nie przepadam za Niemcami i kibicowanie im byłoby wbrew mojej naturze.

fifiboss

Tematy: 0

Wysłany: 2006-06-24, 16:25    

Niemcy- Szwecja (A) 2 2.55
Według większości ludzi Niemcy są faworytem tego meczu, ja sądzę jednak inaczej. Według mnie Szwedzi to drużyna lepiej poukładana taktycznie i szybsza , mają jednak dużą wadę są bardzo mało skuteczni co można było zaobserwować w meczach z Trynidadem i Tobago oraz w potyczce z Anglią. Ich zaletą są jednak stałe fragmenty gry. Myślę że jeśli w meczu z Niemcami zaprezentują lepszą skuteczność w wykańczaniu akcji i dołożą do tego wspaniale wykonywane stałe fragmenty gry to nie są na straconej pozycji.
Jeszcze jednym plusem co przemawia za drużyną Szwecji jest prawdopodobny brak w wyjściowym składzie przereklamowanej gwiazdy Zlatana Ibrahimovića, sądzę że lepszym napastnikiem na tych MŚ jest Marcus Allback.

Prawdopodobne składy:
Szwecja (4-4-2): 1-Andreas Isaksson; 3-Olof Mellberg, 4-Teddy Lucic, 5-Erik Edman, 7-Niclas Alexandersson; 6-Tobias Linderoth, 9-Fredrik Ljungberg, 21-Christian Wilhelmsson, 16-Kim Kallstrom; 20-Marcus Allback, 11-Henrik Larsson.
Trener: Lars Lagerback.

Niemcy (4-4-2): 1-Jens Lehmann; 3-Arne Friedrich, 21-Christoph Metzelder, 17-Per Mertesacker, 16-Philipp Lahm; 19-Bernd Schneider, 8-Torsten Frings, 13-Michael Ballack, 7-Bastian Schweinsteiger; 20-Lukas Podolski, 11-Miroslav Klose.
Trener: Juergen Klinsmann.

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » HydePark » 1/8 finału: Niemcy - Szwecja [ANALIZY]