Dość ryzykowny typ, nie wiem czy sie na niego zdecyduję, jednak uważam, że to Szwajcaria jest faworytem tego meczu. Szwajcarzy jeszcze nie stracili bramki na tych mistrzostwach, grają dość solidnie, jednak grali w jednej z najsłabszych grup mistrzostw i niewiadomo jak sobie poradzą z lepszymi zespołami. Forma Ukrainy to niewiadoma. Najpierw przegrali 0-4 z Hiszpanią, potem wygrali 4-0 z Arabią, a następnie wygrali skromnie z Tunezją. Myślę, że Szwajcaria jednak wygra, choć może po dogrywce.
Typ: Szwajcaria
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-25, 07:25
Ja również stawiam na Szwajcarów ... choć to co powiedział lk, ich forma jest wielką niewiadomą zremisowali z Francuzami, choć co tu dużo mówić, Francuzi w fatalnej formie ...
Co do Szwajcarów, to mają młody zespół, grają szybko piłką i mają dosyć ofensywny styl gry ... Ukraina, przegrywając w grupie z Hiszpanią pokazała, że jest słabą drużyną i 1/8 to szczyyt jej możliwości ... napastnicy Ukrainy bez formy, więc i goli brak ...
stawiam na młodość, kreatywność i sukces Szwajcarów w tym meczu
Dołączył: 24 Paź 2005 Tematy: 30 Posty: 734 Skąd: Te Brudne Myśli %-)
Wysłany: 2006-06-25, 11:37
Ojjj ciezki mecz do typowania...moim przedmowcy zdecydowanie awans wdiza dla Szwajcarow ja bym nie był taki pewny
Jest to naprawde cieżka para warto tutaj wspomniec ze Ukraincy napewno mniej sie forsowali niz Szwajcarzy przed tym meczem grajac prawei do konca na utryzmanie remisu z Tunezja....
Naprawde obrona Szwajcarow mnie nie przekonuje...na tym munidalu widzialem juz tyle gaf lini defensywnej-nie ukrywajac chodzi mi tu o Senderosa ktorzy mial mnostwo niepewnych akcji a w koncu jest filarem tej formacji....
Szeva to stary lis ograny na najwyższym poziomie z naprawde duzymi umiejetnosciami,moze wykorzystac bledy młodosci i niedoswiadczenia przeciwnikow....
Moze na przekor x2
Wysłany: 2006-06-26, 08:58
Rzeczywiście bardzo ciężki mecz do typowania.Ja jednak widze w ćwiercfinale Ukraine,po pierwsze mają bardziej doświadczony zespłół,po drugie gra u nich szewa .W grupie moze nie zachwycili ale moim zdaniem dziś pokażą pełnie swoich możliwości,pokazali że bramki poterafią strzelać(4:0 z Arabią),potarafią również walczyć w meczu(1:0 z Tunezją).O meczu z Hiszpanią nie wspominam ponieważ był to wypadek przy pracy .Szwajcarzy zagrają bez swojego filaru w obronie Senderosa,jest to dla nich znaczne osłabienie w defensywie,szewa bedzie miał pole do popisu.To prawda w grupie zagrali dobre mecze,nie stracili bramki,ale myślę że z Ukrainą polegną.Jak już powiedzialem bedzie to mecz walki,żadna drużyna nie odpuści.Mój typ:x2 Ukraina po kursie 1,47 w Bah.
Wysłany: 2006-06-26, 09:36
Szczerze powiedziawszy żadna z ekip jak dotąd mnie specjalnie nie zachwyciła.Moze poza Ukrainą w drugim meczu grupowym (ale to raczej konsekwencja fatalnej gry obronnej rywala)i kilkoma zrywami Szwajcarów które dały im 6 pkt w dwócho ostatnich meczach.Moim zdaniem to najsłabsza para 1/8 finału a jej zwycięsca zakończy swoją karierę na ćwierćfinale.Zgodzę się że brak Senderosa poważnie osłabił Helwetów ale Szewa (z caym szacunkiem do tego piłkarza)też sam meczu nie wygra.Dużo mówi się na MŚ o sędziowaniu i to właśnie od arbitra może w duzej mierze zależeć kto awansuje dalej.Dla mnie mecz no bet ale jeśli miałbym tu wskazać faworyta awansu to jednak minimalnie lepsza kadrowo Ukraina.
_________________ Sedim se sediim a tu prichazi Satan
Dla mnie mecz również no bet. Jedyne co bym postawił w tym meczu to over 10,5 rzutów rożnych, ponieważ tem mecz będzie raczej bardzo ofensywny. Ukraina pierwszy raz może zajść tak wysoko w finałach i zapewne będą się starali nie zmarnować tej szansy. Strzały = rzuty rożne, a ich będzie nie mało. Osobiście kieruje się w stronę awansu Ukrainy, ze względu na straszną grę defensywną Szwajcarii. Shevczenko to szczwany, doświadczony lis pola karnego, on nie marnuje najdrobniejszych prezentów. Moim zdaniem ten mecz będzie przebiegał tak, że raczej będzie remis do przerwy, lub Szwajcarzy popełnią błąd w obronie i stracą gola. Ukraina cofnie się do gry defensywnej i odda przewagę Szwajcarom. Szwajcarzy raczej gola na 1-1 nie zdobędą, ponieważ tak jak pisałem, Ukraina jeśli zdbędzie prowadzenie nie da sobie go wydrzeć z rąk i mecz się skończy 1-0 lub 2-0. Ciężko napisać dobrą analizę do tego mecz, ponieważ ten mecz jest trudny do wyczytania. Albo będzie strasznie nudny, albo będzie w stylu wielkich gwiazd. Zobaczymy
_________________ " Masz problem? W czym problem? Problem majÂą ci , co grzejÂą puche doÂżywotnie, a Twoje problemy sÂą do ch*** niepodobne"
Ech nie widze innej możliwości jak wygrana Szwajracii, która na tym mundialu gra naprawde dobrze, pierwsze miejsce w grupie mowi samo za siebie i wg. mnie naprawde sa w dobreh formie. Zespoł Ukrainy na pewno jest nieobliczalny, przegrana 4:0 z Hiszpania i nastepnie wygrana 4:0 z Arabia. Pozniej słabe spotkanie z Tunezja i wygrana po karnym z kapelusza. Ukraina to najslabszy zespol obecnie grajacy na MŚ i nie mogą wygrać ze Szwajacaria... ja dałem te spotkanie do x
[ Komentarz dodany przez: Waciak: 26-06-2006, 13:55 ] :k: Skoro polecasz najpierw Szwajcarię a potem x to zagram czystą 2
[ Komentarz dodany przez: The_GrabeK: 26-06-2006, 14:03 ] Waciu on jest prawie jak typer... prawie jak forumowicz... prawie jak osoba która za następną analize nie dostanie bana...
Wysłany: 2006-06-26, 15:33
Chyba najtrudniejszy mecz do typowania w 1/8. Stawianie którejś z drużyn na "czysto" jest wedlug mnie sporym ryzykiem. Spotkają się dwie bardzo wyrównane drużyny, które z pewnościa dadzą z siebie wszystko ponieważ awans do ćwierćfinału mundialu byłby dla którejś z tych ekip wielkim sukcesem. Szwajcarzy przebrneli przez faze grupową bez straconej bramki co świadczy że obrona może być ich mocną stroną w tym spotkaniu. Ukraina dotychczas nie zachwyciła. Lanie 0-4 od Hiszpanów, i wymęczone dzieki karnemu z kapelusza zwycięstwo z ekipą Tunezji. Ukraińcy mają jednak dobrych napastników którzy mogą sprawić spore kłopoty Szwajcarom. Cięzki mecz, ja typuje awans do 1/4 Szwajcarów.
Ciekawe co jest zlego w mojej analizie?! A do X znaczy nie czysty X tylko Wygrana Szwajcarii lub remis kozaku Napisz co jest zlego w tej analizie?!
[ Komentarz dodany przez: Waciak: 26-06-2006, 17:23 ] Kozaku Dla mnie stwierdzenie na koniec,że gram to spotkanie do x jest z kosmosu Nie wiem czy ktokolwiek to zrozumiał tym bardzie,że zaczynasz "analizę" od stwierdzenia,że Szwajcaria to na pewno wygra
[ Komentarz dodany przez: Waciak: 26-06-2006, 17:26 ] Przecież można ładnie napisać na koniec..."zagrałem osobiście to spotkanie 1x na Szwajcarię po kursie x.xx
Nikt nie spodziewał się, że Szwajcaria wygra grupę, ale zasłużyli sobie na to, pokonując Togo, Koreę i remisując z Francją. Druzyna pokazała się z bardzo dobrej strony i Kobi Kuhn ma z czego być dumny. Występy Szwajcarów były przekonywujące i solidne. Drużyna ta może pokusić się o awans do ćwierćfinałów. Ukraina to drużyna wyjątkowo nierówna. Co prawda pokonali Arabię i Tunezję, ale lanie od Hiszpanów rzuciło złe światło na tą drużynę. Poza tym mecz z Tunezją nie poszedł Ukraińcom najlepiej. Mieli problemy w drugiej linii, a żaden z pomocników nie potrafił dobrze podać piłki do Shevchenki. Problem Ukrainy polega na braku kreatywnych graczy, brakuje im dobrego rozgrywajacego. Wg mnie Ukraina w mecu ze Szwajcarią bedzie sie bronić i szukać szans w stałych fragmentach gry. Z drugiej strony obrona Szwajcarii, z dowodzącym nią Senderosem, wyglądała w poprzednich meczach bardzo solidnie. W tym meczu jednak Senderos nie zagra, ale myślę, że i bez niego obrońcy dadzą sobię radę. W druzynie Ukrainy nie zobaczymy dwóch niezłych graczy - Rusola i Sviderskyi'ego. Osobiście boję się obstawiać tego meczu. Myślę, że Szwajcaria jest lepszym zespołem i powinna pokonać Ukrainę, ale nie wykluczam niskobramkowego remisu. Dlatego też najlepiej postawić 1x lub under. Ja decyduję się na under, bo wydaje mi się być pewniejszy...
_________________ Klikaj w reklamy pod shoutboxem!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group