Jest to najważniejszy turniej w pierwszej części sezonu dla podopiecznych Marco Bonitty. Ostatnia szansa na awans do Pekinu. Szanse na ten właśnie awans są bardzo duże, bo z turnieju tego awansują 3 najlepsze drużyny + najlepsza ekipa z kontynentu azjatyckiego. Najgroźniejszymi rywalkami Złotek powinny być Serbki, powalczą też na pewno Dominikanki. Moim zdaniem to nasze panie mają najmocniejszy personalnie skład. Oto zawodniczki, które powołał do Japonii Marco Bonitta:
- rozgrywające: Milena Sadurek-Mikołajczyk, Katarzyna Skorupa - libero: Mariola Zenik - atakujące: Katarzyna Skowrońska-Dolata, Anna Podolec - przyjmujące: Anna Barańska, Milena Rosner, Małgorzata Glinka-Mogentale, Karolina Ciaszkiewicz - środkowe: Eleonora Dziękiewicz, Maria Liktoras, Agnieszka Bednarek
Nie wiadomo jak ustawi to Bonitta. Ja jednak mam w głowie pierwszą szóstkę, którą powinien desygnować do gry Włoch: Sadurek - Skowrońska - Dziękiewicz, Liktoras - Glinka, Barańska + Zenik W razie słabego przyjęcie często oglądać będziemy taktyczną zmianę: Rosner na parkiet za nękaną zagrywką zawodniczkę. Japonki jak zawsze na pewno będą walczyć, bo fizyką nam zagrozić nie mogą. Ich atuty to gra u siebie i walka w obronie.
Złotka czeka 7 spotkań w turnieju, na otwarcie pasowałoby wygrać
Ostatnio zmieniony przez Krzysiekow 2008-05-18, 09:12, w całości zmieniany 1 raz
Groclin Grodzisk - Legia Warszawa Typ: 1 Kurs: 2.35 (Toto-mix)
Finał Pucharu Ekstraklasy. Wicemistrz kraju i zwycięzca Pucharu Polski przyjedzie do 3 zespołu w Polsce. Mecz zapowiada sie interesująco i możemy liczyć na dobre widowisko. Ktoś powie dlaczego Groclin, przecież to Legia jest wicemistrzem Polski i wygrała Puchar Polski z mistrzem kraju. Legia osiągnęła cel postawiony sobie i dodatkowo wygrała Puchar Polski. Na dodatek piłkarze są po ciężkich 120 minutach meczu z Wisłą. Wojskowi mają mało czasu na zregenerowanie sił. Ciężko również mówić tu o wielkiej motywacji po wygranych karnych z mistrzem kraju w Pucharze Polski. Po drugiej stronie stanie zespół, który w tym sezonie nie odniósł większych sukcesów i na pewno jest ich głodny. Puchar Ekstraklasy jest dla nich ostatnią szansą na sukces w tym sezonie. Nie można porównywać, więc motywacji świętującej sukcesów Legii i Groclinu. Piłkarze z Grodziska Wielkopolskiego pokazali, że są zespołem, który lubi grać w pucharach. To oni są obrońcami właśnie tego trofeum, które wywalczyli rok temu. Groclin udowodnił, że nie jestem gorszym zespołem od Legii. W lidze zabrakło im 3 punktów, w Pucharze Polski minimalnie przegrali w półfinale z Wisłą. Zespół Jacka Zielińskiego gra w tym sezonie bardzo dobrze i nie wyobrażam sobie, żeby nie zdobyli żadnego trofeum. Jan Urban nie będzie mógł skorzystać z usług kontuzjowanych od dłuższego czasu Edsona, Sebastiana Szałachowskiego i Piotrka Gizy. Trener dał odpocząć legionistom, którzy są w kadrze na EURO, wiec nie zobaczymy również Kuby Wawrzyniaka i Rogera. Brak tych piłkarzy, a szczególnie kadrowiczów powinien bardzo wpłynąć na styl gry tych zespołów. W Groclinie nie powinno być zmian w składzie, który grał z Odrą. Jedyną zmianą może być występ Filipa Ivanowskiego, który miałby zagrać w miejsce Piotra Rockiego. Myślę, że grająca w dużym osłabieniu, zmęczona i świętująca wicemistrzostwo kraju, oraz Puchar Polski Legia nie ma dużych szans z zmotywowanym i głodnym sukcesu Groclinem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group