10bet

Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » Sporty » 2 liga 2007-2008
Przesunięty przez: The_huh
2008-07-03, 23:19
2 liga 2007-2008
Autor Wiadomość
obst_nazimek
Oi! Bootboy

Tematy: 80

Wysłany: 2007-07-07, 10:44    2 liga 2007-2008

Zaczynamy.......

Suche typy będą kasowane. Nagminne łamanie zasad będzie karane.

Temat służy dyskusji czysto bukmacherskiej. Dozwolona jest krytyka, inne zdanie na dany temat itp. Im więcej ludzi podda pod ocenę dane spotkanie tym skuteczniejsze będą nasze typy. Ludzie piszący w miarę często sensowne analizy będą nagradzani pochwałami i uzyskają ogólne poważanie na forum %-)

Zatem gorąco zapraszam do dyskusji !

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

obst_great91
A my swoje!

Tematy: 17

Wysłany: 2007-08-03, 10:03    

Tur Turek - Lechia Gdańsk TYP: 2 KURS: 2,20

No to jedziemy :P

Niedziela, 5 sierpnia

Lechia jedzie do Turku tylko po zwycięstwo. Jest to początek sezonu, mamy do dyspozycji prawie wszystkich podstawowych graczy, więc tylko katastrofa może zabrać nam zwycięstwo. Lechia jest drużyną walczącą o OE i musi wygrywać takie mecze jak z Turem Turek %-) Tur jest beniaminkiem i nie wróżę mu nic innego jak walkę o utrzymanie.

Pierwszy mecz, powinna być pełna mobilizacja, wszyscy nowi zawodnicy będą pokazywać się z jak najlepszej strony, aby na nich stawiać przez resztę rundy. Nic innego tylko zwycięstwo ;)

Ostatnio zmieniony przez obst_great91 2007-08-03, 10:04, w całości zmieniany 1 raz  

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Wysłany: 2007-08-04, 10:37    

Cytatgreat91 napisał/a:
Tur Turek - Lechia Gdańsk TYP: 2 KURS: 2,20

No to jedziemy :P

Niedziela, 5 sierpnia

Lechia jedzie do Turku tylko po zwycięstwo. Jest to początek sezonu, mamy do dyspozycji prawie wszystkich podstawowych graczy, więc tylko katastrofa może zabrać nam zwycięstwo. Lechia jest drużyną walczącą o OE i musi wygrywać takie mecze jak z Turem Turek %-) Tur jest beniaminkiem i nie wróżę mu nic innego jak walkę o utrzymanie.

Pierwszy mecz, powinna być pełna mobilizacja, wszyscy nowi zawodnicy będą pokazywać się z jak najlepszej strony, aby na nich stawiać przez resztę rundy. Nic innego tylko zwycięstwo ;)

Great proszę Cię...............

Nie pisz takich głupot, bo za kare Ci wtłuke jak bede w Gdańsku za 3 tygodnie %-)

Arka Gdynia - Warta Poznań 1 1,2

kandydat nr 1 do wygrania drugiej ligi spotyka się z beniaminkiem. Arka praktycznie utrzymała skład, którym w miare nieźle kopała w ekstraklasie. Dodatkowo dokonano kilku znaczacych wzmocnien (np. Chmiest) i cel jest jeden - AWANS. Uboga siostra Lecha będzie przez cały sezon walczyla o utrzymanie. W ostatniej kolejce udało się zremisowac u siebie. Teraz jadą od razu do głównego faworyta. Moim zdaniem nie dysponuja zbyt dobrym potencjałem kadrowym i w tym spotkaniu polegna. Kurs moze nie jest wysoki, ale moim zdaniem w 100% pewny

obst_great91
A my swoje!

Tematy: 17

Wysłany: 2007-08-04, 11:01    

Co ci się nazimku nie podoba w mojej analizie? :P Szczera prawda...później będziemy grali z lepszymi to będziemy tracić punkty. Teraz tego robić nie możemy %-)

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-04, 18:11    

GKS Jastrzebie-Polonia Warszawa :arrow: 1,70 :arrow: Bah

Juz dzis do beniaminka zawita Polonia Warszawa,uwazana za glownego kandydata obok Arki do awansu."Czarne Koszule" w tym sezonie beda mocne :)) ,maja bardzo silny sklad z Radkiem Gilewiczem czy jego imiennikiem Majdanem na czele.Pierwszy mecz wygrali bardzo pewnie bo az 4:0 z "nafciarzami" czyli Wisla Plock.Teraz tez jada po 3 punkty bo beda grac z druzyna,ktora stawia pierwsze kroki w 2 lidze i ma jedynie kilku zawodnikow z drugoligowym ograniem.Co do skladow to lekki uraz ma Jacek Kosmalski,31-letni napastik Polonii i nie wiadomo czy zagra,zastapic ma go Sebastian Olszar,on jest takim niespelnionym talentem polskiej pilki,ale zobaczymy,moze odrodzi sie wlasnie teraz :pytanie: Zagra rowniez bardzo dobrze spisujacy sie ostatnio 19-letni Daniel Maka.Wg. mnie silna w tym sezonie Polonia nie powinna miec problemow aby ograc Jastrzebie choc na pewno nie bedzie to latwy mecz.

Ostatnio zmieniony przez jacekb1 2007-08-04, 18:12, w całości zmieniany 1 raz  

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-05, 12:36    

Tur Turek-Lechia Gdańsk :arrow: x2 :arrow: 1,30 :arrow: Bah

Mimo,że jestem kibicem Tura,na mecz patrzę obiektywnie.Lechia obok Arki i Polonii jest głównym kandydatem do awansu.Mają ciekawy skład,który powalczy o awans.W I kolejce Tur zremisował 0:0 z Motorem Lublin,mówi się,że Motor był mocno osłabiony,natomiast Tur grał w pełnym składzie a mimo to gospodarze byli bliżej wygranej.Na dzisiejszy mecz idzie praktycznie całe miasto,więc jakaś presja na piłkarzach będzie,to jest w końcu debiut II-ligowy u siebie :)) .Boję się o to,że nasi grajkowie tego nie wytrzymają i mogą "pęknąć" :/ .Tur gra młodym składem,transferów było mało,Topolski opiera zespół na ludziach z którymi wywalczył awans.W Lechii nie zagra Andruszczak za kartki, poza tym też Kalkowski, Piątek, Szałęga i Kosznik. W Turze kontuzji doznali rez.bramkarz Krakowiak i napastnik Witczak. Cetnar dla Tura zdobył 11 goli w pół roku, wspominany jest bardzo miło ale to on bedzie głównym zagrożeniem dla obrony Tura.
Lechia jedzie po 3 punkty, Tur zagra z kontry licząc na remis, na trybunach komplet 3 tys + ok.150 biało-zielonych. Gramy o 17.

Można grać również czyste "2" :) kursy w okolicach 2,20.

Ostatnio zmieniony przez jacekb1 2007-08-05, 12:38, w całości zmieniany 1 raz  

przemekwn
Zagłębie Sosnowiec

Tematy: 11

Wysłany: 2007-08-07, 17:40    

3 kolejka 2 ligi
Polonia W.-Lomza LKS
Odra O.-Jastrzebie
Motor L.-Wisla P.
Lechia G.-Gliwice
Warta P.-Tur T.
Podbeskidzie-Arka G.
Pelikan-Stal S.W.
Kmita Zab.-Slask Wr.
GKS Katowice-Znicz P.

Arka Gdynia- Podbeskidzie B-B

Arka Gdynia- zespół który na ten sezon ma tylko jeden cel- powrót do Orange wygrała ostatnio z Wartą Poznań 4:0. Oddali aż 19 strzałów na bramkę (11 w światło) przy czym ich przeciwnicy 9-2. Cały zespół z Gdyni zaprezentował się bardzo dobrze, na szczególną pochwałę zasługują Mazurkiewicz i Wachowicz. Wachowicz już przez pierwsze 15 minut mógł zainkasować 3 bramki- zdobył jedną. Po tym meczu należy powiedzieć jedno- Arka nie napracowała się aż tak bardzo ( bo sam trener mówił, że nie będą forsować tempa, albowiem w środę grają z Podbeskidziem) a wygrała aż 4:0, po dobrych i ciekawych akcjach.
Podbeskidzie (ku mojemu zdziwieniu) wygrało również wysoko bo aż 3:0 ze Stalą. Podbeskidzie zagrało mądry i ciekawy futbol- rozłożyli siły idealnie na cały mecz. Strzelali 14 razy na bramkę Stali- 6 razy w światło. Mówiąc o tym meczu należy powiedzieć, o tym, że sędzia dał pokaz nieumiejętnego sędziowania, przez co pomógł trochę Podbeskidziu np. kiedy Pater powinien dostać drugą żółtą kartkę nie pokazał jej - była to 33 min więc różne scenariusze mogłyby być. Ale teraz to już historia.

Ogółem pomiędzy oboma klubami rozegrano sześć spotkań, z czego zespół Podbeskidzia tylko raz wychodził zwycięsko. Odnotowano trzy remisy i dwa zwycięstwa piłkarzy Arki Gdynia. Stosunek bramkowy przeważa na korzyść Arki bowiem trafiali oni do bramki siedem razy przy czterech trafieniach Podbeskidzia.

Kurs 1.76 na Arkę nie rozpieszcza ale wg. mnie jako główny pretendent do awansu musi takie mecze wygrywać, szczególnie z takimi graczami jakich ma w składzie. Czystą 2 mogę zagrać za 7/10, x2-10/10 . Over 2,5 -1,75 za 5/10. Stawowy jest dobrym trenerem i wie, że trzeba grać dobrze przez cały sezon jeśli ma się na starcie -5 pkt (w tej chwili -2 ). Podbeskidzie już wyszło na "0" (mieli -6). Arka zaczęła jednak sezon w drugiej kolejce.

CytatCytat:
Podbeskidzie - Arka 0:1 :arrow: 2,x2, over

Ostatnio zmieniony przez przemekwn 2007-08-08, 19:56, w całości zmieniany 1 raz  

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-08, 00:29    

Co do Arki to praktycznie wszystko powiedział Przemek :) .

A teraz na szybko proponuję 2 mecze.Polonia po wpadce z Jastrzębiem(remis 2:2) będzie się chciała zrechabilitować i wygrać zdecydowanie z Łomżą.Czarne Koszule tak jak pisałem kilka dni wcześniej to poważny kandydat do awansu,z takimi postaciami jak Majdan czy Gilewicz powinni wywalczyć awans.Moja druga propozycja to Wisła Płock która gra na wyjeździe z Motorem Lublin(beniaminek)."Nafciarze" w pierwszej kolejce zaliczyli falstart,przegrali aż 0:4 z Polonią,następnie było już lepiej,wygrali 2:0 z Odrą Opole,myślę,że jutro wygrają z Lubinem,który ma problemy finansowe i ostatnio dał sobie strzelić 3 bramki w meczu z Pisatem Gliwice.Wisła z takim składem powinna coś zdziałać w II lidze,tam nikt otwarcie nie mówi o awansie ale zespól ma taki cel :)) .

Moje typy:

Polonia Warszawa 1,25
Wisła Płock x2 1,35

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-09, 23:43    

:arrow: Kolejka 4

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Wysłany: 2007-08-11, 11:06    

jak juz pisałem

stal stalowa wola - kmita zabierzów 1 2,1

Kmita póki co to zbieranina, a nie drużyna na drugą ligę. Upłynie jeszcze dużo wody w Wiśle zanim ta druzyna zacznie prezentowac chocby sredni drugoligowy poziom. Wiem, ze Stal jest rozbita, ale uważam że mimo wszystko maja wieksze szanse. Kurs jest wart ryzyka. Kmita juz w tamtym roku grala dosc slabo na wyjeździe. Teraz gdy skład jest o wiele gorszy, nie widze dla nich szans.

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Tematy: 332

Wysłany: 2007-08-11, 12:17    

Arka - Pelikan 1.2

...tutaj chyba pewniaczek z 2 ligi na ten weekend, Gdynianie 2 mecze wygrane, ale dostali -5 punktów ujemnych, więc narazie mają tylko 1 punkcik. Tak więc trzeba gonić czołówkę. Pelikan to beniaminek. Piłkarze Pelikana po pierwszych 2 porażkach, ostatnio pokonali Stalówkę 5:0. Mimo to nie sądzę, aby zabrali punkty dla Arki. Tutaj myślę, że różnica gry będzie bardzo widoczna. Dla mnie pewna 1 :))

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-11, 14:21    

Zgadzam się w 100% z Chomikiem :)) Dodam,że Pelikan to beniaminek i nie wierzę,żeby zagrali kilka dobrych meczy z rzędu.Do tego Arka u siebie,która ma najlepszy skład w naszej II lidze,największe doświadczenie...

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Wysłany: 2007-08-11, 15:15    

CytatChomik napisał/a:
Arka - Pelikan 1.2

...tutaj chyba pewniaczek z 2 ligi na ten weekend, Gdynianie 2 mecze wygrane, ale dostali -5 punktów ujemnych, więc narazie mają tylko 1 punkcik. Tak więc trzeba gonić czołówkę. Pelikan to beniaminek. Piłkarze Pelikana po pierwszych 2 porażkach, ostatnio pokonali Stalówkę 5:0. Mimo to nie sądzę, aby zabrali punkty dla Arki. Tutaj myślę, że różnica gry będzie bardzo widoczna. Dla mnie pewna 1 :))

zgadzam się. Arka z powodzeniem mogłaby w 1 lidze grać. Pelikan raczej nie będzie miał nic do powiedzenia w tym pojedynku

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Tematy: 332

Wysłany: 2007-08-17, 13:24    

CytatCytat:
Arka - Pelikan 1.2 :t: 4:0

No i na ten weekend również Areczka :)

Kmita Zabierzów - Arka Gdynia - 14.40

Moim zdaniem trzeba stawiać póki taki kurs :)) Arka na koncie 3 zwycięstwa i komplet punktów. Bilans bramkowy mają znakomity. W trzech spotkaniach strzelili 9 goli, nie tracą przy tym ani jednego. Kmita, która gra w II lidze dzięki temu, że szczecińska Pogoń nie dostała licencji jest natomiast przeciwieństwo Arki. Zagrali narazie 4 mecze i odnieśli 4 porażki, strzelając zaledwie 2 gole, a tracąc ich 10. Jaki widać różne nastroje panują w zespołach. W Kmicie na pewno jest nieciekawie, przypominając jeszcze ostatni ich mecz to w ogóle tragedia, wygrywając 1:0, potrzebowali 2 minut, aby przegrać u siebie z GKSem. To będzie drugi mecz Gdynian na wyjeździe. W pierwszym wyjazdowym spotkaniu pokonali nienajgorszą drużynę Podbeskidzia. Mecz z Kmitą wydaje się o wiele łatwiejszy. Myślę, że Arka już w pierwszej połowie powinna coś ustrzelić, aby się przełamać. Tak, tak przełamać. Gdynianie w każdym z tych 3 wcześniejszych spotkań, wygrywali 4:0 1:0 i również 4:0, ale strzelali wszystkie bramki w drugich połowach. Trener Stawowy mówi, że chce tutaj zacząć strzelanie już od pierwszych minut. W składzie zabraknie Marcina Chmiesta, ale najprawdopodobniej do gry wraca Mazurkiewicz. Jak sam trener mówi "Jeżeli nie przywieziemy z Zabierzowa trzech punktów to będzie to można uznać za dużą niespodziankę". Tak więc pewna 2 :)

Typ na mecz:
Kmita Zabierzów - Arka Gdynia 1.45 (sts)

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-21, 12:40    

Tur Turek-Kmita Zabierzów :arrow: 1,60 :arrow: Profek

Już jutro do Turku przyjeżdża outsider II Ligi czyli Kmita Zabierzów.Widziałem ich w meczu z Arką,mogę powiedzieć,że ataku praktycznie nie mają :)) .Jest to druzyna,która "drzwiami kuchennymi" awansowała do II Ligi.Nic ciekawego nie grają oprócz ostatniego meczu,ale co do tego niedzielnego meczu to bardziej Arka zagrała źle niż Kmita dobrze.Nie mają,żadnych indywidualności,ze wszystkimi dostają,tylko Arka nie umiała z Nimi wygrać %-) .A teraz coś o Turze,druzyna ta z pewnością jest rewelacją rozgrywek :) .Stracili tylko 1 bramkę jak na razie :uwaga: Do druzyny dołaczyl wczoraj Dawid Topolski,syn trenera ;) będzie mógł grać jako stoper lub lewy pomocnik.Więc myślę,że o obronę nie ma co się bać,jest na prawdę dobra jak na reali drugoligowe.Tur ostatnie 2 mecze na remis,więc ze słabą Kmitą powinni wygrać,jeżeli tylko będziemy skuteczni pod bramką przeciwnika to o wynik się nie boje.Dodam,że w Turku żadna drużyna II-ligowa nie strzeliła nawet jeden bramki.

czacza

Tematy: 24

Wysłany: 2007-08-24, 18:22    

Kmita Zabierzow - Piast G. 2 2.3

kurs spowodowany chyba tylko ostatnią niespodzianką Kmity w meczu z Arką gdzie padł remis 1:1. Mecz ten byl z lekka szalony, Arka nie potrafila wykorzystac multum sytuacji, a Kmita w ostatniej akcji nie strzelila bramki w wymarzonej sytuacji sam na sam. Poziom tego spotkania jednak stal na slabym poziomie i niespodzianka w tym meczu to raczej przypadkowy wyczyn Kmity niz wzyzka formy. Piast jedzie do Zabierzowa w dobrych nastrojach, od dawna zespol ten nie byl w pelnym skladzie, nekaly ich kontuzje a mimo to jakos radzili sobie w lidze, tym razem Piast jedzie w pelnym skladzie, nikt nie jest kontuzjowany, ani nie pauzuje za kartki. Po ostatnich wynikach Piast w tym spotkaniu jest faworytem, wygrał ostatnio ze słabym co prawda Pelikanem ale pokonał bardzo mocne w tym sezonie Podbeskidzie i to na wyjezdzie 1:0, tak wiec po srednim poczatku Piast jest w formie i nie powinien miec problemow o wygrana w Zabierzowie, zespol ten mial juz sezon temu chętke na awans do Ekstraklasy jednak zespol nękaly kontuzje, przez pol sezonu byli wykluczeni podstawowi zawodnicy, kilka czerwonych kartek, slabe wystepy i walka o utrzymanie w lidze. Zespol z Gliwic jednak ma dosyc mocny, doswiadczony sklad, wiec nie widze w tym meczu innego wyniku jak zwyciestwo gości.

Ostatnio zmieniony przez czacza 2007-08-24, 18:23, w całości zmieniany 2 razy  

peter1918

Tematy: 0

Wysłany: 2007-08-25, 20:17    

Cytatczacz0r napisał/a:
Kmita Zabierzow - Piast G. 2 2.3

kurs spowodowany chyba tylko ostatnią niespodzianką Kmity w meczu z Arką gdzie padł remis 1:1. Mecz ten byl z lekka szalony, Arka nie potrafila wykorzystac multum sytuacji, a Kmita w ostatniej akcji nie strzelila bramki w wymarzonej sytuacji sam na sam. Poziom tego spotkania jednak stal na slabym poziomie i niespodzianka w tym meczu to raczej przypadkowy wyczyn Kmity niz wzyzka formy. Piast jedzie do Zabierzowa w dobrych nastrojach, od dawna zespol ten nie byl w pelnym skladzie, nekaly ich kontuzje a mimo to jakos radzili sobie w lidze, tym razem Piast jedzie w pelnym skladzie, nikt nie jest kontuzjowany, ani nie pauzuje za kartki. Po ostatnich wynikach Piast w tym spotkaniu jest faworytem, wygrał ostatnio ze słabym co prawda Pelikanem ale pokonał bardzo mocne w tym sezonie Podbeskidzie i to na wyjezdzie 1:0, tak wiec po srednim poczatku Piast jest w formie i nie powinien miec problemow o wygrana w Zabierzowie, zespol ten mial juz sezon temu chętke na awans do Ekstraklasy jednak zespol nękaly kontuzje, przez pol sezonu byli wykluczeni podstawowi zawodnicy, kilka czerwonych kartek, slabe wystepy i walka o utrzymanie w lidze. Zespol z Gliwic jednak ma dosyc mocny, doswiadczony sklad, wiec nie widze w tym meczu innego wyniku jak zwyciestwo gości.

i tyle pier*** na nic ...

czacza

Wysłany: 2007-08-25, 22:13    

zdarza sie, bylo trzeba siegnac po analizy ekstraklasy, tam weszlo wszystko ;) Piast znowu nie wykorzystal kilku setek i niestety tylko 0:0

peter1918

Tematy: 0

Wysłany: 2007-08-26, 12:38    

yhy kolejny raz wtopiłem na Kmicie :niesmak:

krzys_nowak

Tematy: 69

Wysłany: 2007-08-27, 14:07    

Cytatpeter1918 napisał/a:
yhy kolejny raz wtopiłem na Kmicie :niesmak:

Kmita to dziwny zespół %-) grają w niektórych meczach dobrze a przegrywają %-) z mocnymi zaś potrafią ugrać punkta %-)

Wade3

Tematy: 1

Wysłany: 2007-08-27, 16:18    

Przez ten weekend zapewne dużo osób też wtopiło na Arce każdy pewnie mniał 2 dobrze ze ja zagrałem x2:)
nerwy były do samego końca. Polonia też tylko remis dziwna ta 2liga:D
Pozdro

czacza

Wysłany: 2007-09-09, 13:00    

GKS Katowice - Wisla P. X2 1.40 :t:

9 w tabeli GKS zmierzy sie z zajmujaca 3 miejsce Wisłą Płock. Faworyta u bukmachera nie ma, ale wydaje sie nim Wisła. GKS gra przecietną piłke i jest własnie bardzo srednim zespolem w drugiej lidze. Wisła po spadku sie pozbierała i chcą awansowac do ekstraklasy. Szanse są spore bo w tym sezonie wielu kandydatow nie ma. Bieniaminkowie z gory tabeli zapewne zaczna przegrywac, Lechia spisuje sie slabo, Polonia tez nie gra najlepiej, wiec szansa na lidera jest sporawa. Kadrowo lepiej w Płocku. GKS ma kilku kontuzjowanych zawodnikow, nie zagra Mielnik, Nikodem, reprezentant U-21 Polczak oraz Tomasz Prasnal, sa to podstawowi zawodnicy ktorzy w znaczacy sposob osłabią szyki GKSu. Plock zazwyczaj stwarza sobie sporo sytuacji, jesli zagraja skuteczniej z przodu to mozemy spodziewac sie zwyciestwa.

Ostatnio zmieniony przez czacza 2007-09-21, 10:39, w całości zmieniany 1 raz  

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Wysłany: 2007-09-13, 21:48    

Lechia G. - Warta P. 1 1.45

"Lechiści" wygrali w dwóch ostatnich meczach (1-0 w Lublinie z Motorem i 1-0 z ŁKS Łomża u siebie). Tym razem podejmują jednego z outsiderów ligi. Wg. mnie drużynie Kubickiego nie pozostaje nic innego jak wygrać i wspiąc się jeszcze wyżej w tabeli. Co prawda gra Lechii nie jest dobra i forma niektórych zawodników pozostawia wiele do życzenia, wydaje mi się jednak , że poziom sportowy Warty stoi na jeszcze niższym poziomie i poznaniakom cięzko będzie myśleć o jakiejś zdobyczy punktowej przy Traugutta.

Mecz w niedzielę o 14.40. Transmisja na TVP3 (chyba,że znowu wpierdolą jakąś konferencję Kaczora)

czacza

Wysłany: 2007-09-28, 11:12    

Tur Turek - Piast Gliwice X2 1.51 Bah :t:

Lider jedzie do beniaminka Tura. Turek zajmuje 7 pozycje w tabeli bez przegranego meczu u siebie i tylko chyba dlatego to jest spowodowane tak wysokim kursem. Piast ma duzo lepszą druzyne, bardziej doswiadczona i zgrana. Zespol ten w tamtyn sezonie mial juz walczyc o ekstraklase, posypaly sie kontuzje i kartki i nie wyszlo. Teraz Piast radzi sobie bardzo, ostatnie zwyciestwo z Arką tylko to potwierdza. Tur to bardzo dziwna druzyna, wydaje mi sie ze w wiekszosci punkty zdobywa dlatego ze przeciwnicy ich lekcewazą, grają nieźle w defensywie ale ofensywa nie błyszczy. Widziałem ich sezon temu w 3 lidze i naprawde nie zachwycali, teraz wiele sie nie zmienilo, jest to bardzo nierowna druzyna, remisuje w Arce, a pozniej przegrywa ze slabiutką Łomżą. Piast jednak ich nie lekcewazy, mimo ze do Tura maja tylko 230 km jadą dzien wczesniej, na pewno jest to lepsze wyjscie niz przyjazd pare godzin przed meczem. W zespole Piasta zabraknie Andraszaka, jednak za niego zagra Wróbel, albo Kukulski, wiec nie jest to jakies wielkie osłabienie. Jak dla mnie remis to minium dla Piasta, jednak 3 punkty wywiezione z Tura mnie nie ździwią, kurs raczej spowodowany tym ze Turek nie przegrał meczu u siebie. Jeśli zespoł z Piasta chce awansowac do ekstraklasy (a podobno chce) to na pewno nie odpusci. Do Tura wybiera sie spora liczba kibicow Piasta ktora wspomagac bedzie swoich grajków.

Kmita Zabierzow - Lechia Gdansk X2 1.32 Bah :t:

Lechia na poczatku sezonu miala mały falstart, teraz jednak widac ze wszystko wraca do normy, niezły wyrownany sklad, dobra ofensywa, sporo strzelanych bramek jak i sytuacji podbramkowych. Ostatnie 5 meczów to 4 wygrane i remis na trudnym terenie w Podbeskidziu. Kmita nadal bez zwyciestwa w lidze i sie na to nie zanosi. Po zwyciestwie Lechii w PP nad Gornikiem Zabrze apetyty w Gdansku rosną, wszyscy chcą juz ektraklasy, wiec zespol nie moze sobie pozwolic na przegraną z taką slabiutką druzyna jaka jest Kmita.

Ostatnio zmieniony przez czacza 2007-09-30, 21:30, w całości zmieniany 3 razy  

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Wysłany: 2007-09-29, 12:50    

Cytatczacz0r napisał/a:
Tur Turek - Piast Gliwice X2 1.51 Bah

Lider jedzie do beniaminka Tura. Turek zajmuje 7 pozycje w tabeli bez przegranego meczu u siebie i tylko chyba dlatego to jest spowodowane tak wysokim kursem. Piast ma duzo lepszą druzyne, bardziej doswiadczona i zgrana. Zespol ten w tamtyn sezonie mial juz walczyc o ekstraklase, posypaly sie kontuzje i kartki i nie wyszlo. Teraz Piast radzi sobie bardzo, ostatnie zwyciestwo z Arką tylko to potwierdza. Tur to bardzo dziwna druzyna, wydaje mi sie ze w wiekszosci punkty zdobywa dlatego ze przeciwnicy ich lekcewazą, grają nieźle w defensywie ale ofensywa nie błyszczy. Widziałem ich sezon temu w 3 lidze i naprawde nie zachwycali, teraz wiele sie nie zmienilo, jest to bardzo nierowna druzyna, remisuje w Arce, a pozniej przegrywa ze slabiutką Łomżą. Piast jednak ich nie lekcewazy, mimo ze do Tura maja tylko 230 km jadą dzien wczesniej, na pewno jest to lepsze wyjscie niz przyjazd pare godzin przed meczem. W zespole Piasta zabraknie Andraszaka, jednak za niego zagra Wróbel, albo Kukulski, wiec nie jest to jakies wielkie osłabienie. Jak dla mnie remis to minium dla Piasta, jednak 3 punkty wywiezione z Tura mnie nie ździwią, kurs raczej spowodowany tym ze Turek nie przegrał meczu u siebie. Jeśli zespoł z Piasta chce awansowac do ekstraklasy (a podobno chce) to na pewno nie odpusci. Do Tura wybiera sie spora liczba kibicow Piasta ktora wspomagac bedzie swoich grajków.

jak dla mnie to w drugą stronę 1X. Piast to dla mnie przypadkowy lider i kwestią czasu jest jak stracą przodownictwo.Idealna okazja ku temu jest dzisiaj, gdyż przyjeżdżają jako faworyt. Beniaminek stanie twardo w obronie i ograniczy się do wyprowadzania kontr. Nie wierze aby Piast był w stanie wygrać. Może paść jakaś przypadkowa bramka dla gospodarzy (albo i nie) dlatego lepiej 1x.

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » Sporty » 2 liga 2007-2008