Argentyna jest faworytem w tym spotkaniu i zupełności się z tym zgadzam, mają niezły skład. Scola, Delfino, Prigioni, Sandes bardzo dobrzy zawodnicy obdarzeni niezłym rzutem. Argentyna gra twardą obronę na pewno łatwe zdobywanie punktów przez Urugwaj nie wchodzi w grę. Na obwodzie w zespole Argentyny nieźle spisuje się Prigioni, Delfino czy Porta. Szyków obronnych będzie strzegł Scola i prawdopodobnie Gonzalez obaj również nieźle spisują się na centrze. Na pewno zobaczymy wiele ciekawych dynamicznych akcji ale uważam, że Argentyna powinna odnieść wysokie zwycięstwo. Większość kadry Urugwajskiej gra w własnym kraju i ciężko mi skojarzyć jakiegoś z nich, jedyni jakich znam to Mazzarino, Aguiar, Batista ale z całej ekipy na uwagę zasługuje tylko Mazzarino z Batistą jedynie oni mogą trochę namieszać w dzisiejszym spotkaniu. Urugwaj już ma za sobą jedno spotkanie, które wygrali po dogrywce z osłabioną Panamą. Myślę, że dziś Argentyna odniesie dość wysokie zwycięstwo a więc sprubuję hcp -9,5 na Argentynę oferowany przez Pinnacle.
Kanada ma bardzo młody skład sporo zawodników z akademickiej ligi NCAA nie są jeszcze zawodncy z bogatą przeszłością wszystko mają przed sobą. Ekipa Kanady jest jeszcze nie doświadczona mają słaby obwód, ich mankamentem są rzuty wolne, które wykonują bardzo słabo choć Wenezuela w tym elemencie też nie zachwyca. Wenezuelczycy mają lepszy obwód lepiej grają na centrze. Obrona wygląda na mocniejszą od Kanady. Ekipa Wen posiadają solidną obronę myślę, że obrona może dać o sobie znać Kanadzie. Według mnie kurs na Wenezuelę zawyżony. Do boju !!
Wyspy nie mają szans. USA ma taki skład że szczęka opada Billups, Kidd, James, Williams, Redd, Prince, Bryant, Howard, Stoudemire, Miller, Chandler, Antony po prostu drużyna marzenie. Na miejscu trenera miałbym problem z wystawieniem podstawowej piątki, każdy z nich to świetny zawodnik powinien być pogrom. Na obwodzie świetnie spisują się Billups, Kidd, Williams, Redd, Prince, Miller świetni skrzydłowi Bryant, Prince, Anthony, James natomiast szyków obronnych będą strzegli Stoudemiere, Chandler czy Howard. Będzie ofensywnie w tym zespole. Każdy z zawodników obdarzony jest świetnym rzutem, dobrzy zmiennicy nie powinno odbić się to na grze. Na pewno zobaczymy bardzo wiele ciekawych dynamiczny akcji. Są pretendentami do tytułu myślę, że nie będzie odpuszczania i powinni odnieść wysokie zwycięstwo.. Over uważam że linia jest do przeskoczenia już pisałem styl gry jest ofensywny zagrają same gwiazdy a więc powinny się jakoś pokazać myślę że są w stanie rzucić te 120 pkt a może i więcej, wyprowadzane akcje są dynamiczne co przybliża szanse na over.
Panama cienko przędzie, na obwodzie bardzo słabo nie ma kto praktycznie zdobywać tam pkt. Jedyni co coś grają to Regis i Pinnock, głównie to na nich opiera się atak tego zespołu i to na nich właśnie zawodnicy Meksyku powinni zwrócić największą uwagę. Garces, Cot, Douglas, Hicks nie zgodzili się na udział w tych mistrzostwach więc normalnie Panama olewa te Mistrzostwa nie widać w tej drużynie Walki i motywacji. Natomiast Meksyk zmierza dobrą drogą i może zajść naprawdę wysoko z taką gra jaką prezentowali z Portoryko. Grają ofensywnie, szybko wyprowadzają akcje i daletego ciężko jest ich powstrzymać. Oddają sporo rzutów, które często trafiają do celu. Meksyk lepiej prezentuje się na tablicach na deskach o wiele lepiej od swoich przeciwników. Uważam, że ekipa Meksyku powinna odnieść swobodne zwycięstwo a kurs na zwycięstwo ładny
Trochę pojechałem wczoraj po Kanadzie ale jednak potrafią grać, zmobilizować się, jest potencjał w tej drużynie tylko trzeba go wydobyć. Wczoraj z Wenezuelą zagrali świetne zacięte spotkanie więcej takich spotkań poproszę Wyspy nie wiem mało znam tą drużynę i za dużo nie mogę o niej napisać ale sądzę, że nie nawojują na tych mistrzostwach, nie ma kto rzucać za linii 6,25, na tablicach też słabo jedynie co im na razie wychodzi to rzuty wolne, obrona nie za dobra, naciskani popełniają wiele błędów. Tak jak pisałem Canada miała spore problemy jednak wczoraj zagrali niezłe spotkanie. Myślę, że hcp oferowany przez Bet365 ekipa Kanady jest w stanie osiągnąć. Szkoda, że Nash nie zagra na tych mistrzostwach ale i tak myślę, że wygrają z Wyspami dosyć wysoko.
Tu powinno być ciekawie powinniśmy zobaczyć sporo punków obie ekipy preferują ofensywny styl gry, akcje są dynamiczne, szybko wyprowadzane co daje możliwość oddawania wielu rzutów. Ekipy graja na niezłej skuteczności jest wielu zawodników, którzy potrafią celnie rzucić za 3 pkt. Myślę, że over w tym spotkaniu to dobre rozwiązanie. ;]
Teraz już po kilku spotkaniach można zauważyć, że jednak ekipa Wysp coś potrafi i może w dzisiejszym spotkaniu narobić trochę problemów. Wenezuela ma sporo problemów po koszami obwód również nie najlepszy. W ekipie Wysp drzemie potencjał tylko trzeba go umiejętnie wykorzystać. Skłaniam się dziś ku ekipie Wysp uważam, że z Venezuelą powinni dać se radę jeśli zagrają tak dobrze jak z Kanadą czy Brazylią.
Co tu dużo pisać dwie bardzo dobre ekipy grające ładną dla oka ofensywna koszykówkę z niezłą skutecznością, ekipy oddają bardzo wiele rzutów z czego wiele jest celnych. Brazylia tak jaki Usa mają niezłe obwody i sporo pkt tam zdobywają. Myślę że linia 184 nie powinna być dla nich problemem, over to chyba dobre rozwiązanie.
Canada to dobra niezła ekipa wydaje mi się, że z Urugwajem nie powinni mieć problemów, mają niezłą obronę w której prym wiedzie Dalembert. Atak tez niczego sobie, Mendez, English i na centrze dobrze grający Dalembert to dobre trio potrafią dobrze wypracować pozycje rzutowe. Canada gra lepiej na deskach popełnia mniej błędów mają lepszą skuteczność na obwodzie dobrze spisuje się Flamuti. Natomiast Urugwaj to głównie Batista i Mazzarino reszta to przeciętni zawodnicy i to waśnie na tych dwóch zawodników Defensywa Kanady powinna najbardziej uważać.
Szykuje się dosyć łatwa przeprawa ekipy USA. Meksyk to średniaki nie mają stary do takiej drużyny jaką jest USA. Jest tylko jedno pytanie czy dadzą radę osiągnąć Handicap -50 myślę ze nie co prawda Meksyk nie jest zbyt wymagającą ekipą ale sądzę, ze taką ilością pkt nie przegrają uważam, że USA zacznie oszczędzać siły i pozwolą pograć rózwniez trochę Meksykanom. Jeszcze jedna opcja w tym spotkaniu to między innymi under 188 linia przesadzona według mnie, tak jak już pisałem sądzę ze USA już nie będzie tak mocno grało jak w poprzednich spotkaniach i nieco zwolnią tempa dlatego under według mnie to dobre rozwiązanie.
Argentyna zagrala wczoraj dość ciężkie emocjonujące spotkanie mogą odczuwać zmęczenie sądzę że Wenezuela może tutaj sprawić niespodziankę ale jednak trochę asekuracyjnie i Venezuela +18,5 wygląda obiecująco. W ekipie Wenezuelskiej nie brakuje zawodników którzy potrafią zdobywać pkt poprawili grę na obwodzie nieźle nawet ostatnio to im wychodzi myslę, że +18,5 to dobry wybór. I jeszcze over w tym spotkaniu obie ekipy graja szybko, graja na niezłej skuteczności, wielu zawodników w obu ekipach potrafi celnie rzucić za 3 myślę że over 167 będzie dobrze.
Wenezuela +18,5 @1,83 Bet365 over 167 @1,83 Bet365
VS
Brazylia -10 chyba dobry wybór jednak przekonamy się po spotkaniu Brazylia o klase lepsza od swoich rywali lepiej grają na deskach lepiej na tablicach popełniają mniej błędów sadzę ze -10 dadzą radę osiągnąć. Barbosa, Splitter, Hilario bardzo dobrzy zawodnicy świetnie zgranie umozliwia im dobre rozegranie piłki każdy z nich obdarzony jest niezłym rzutem. Niezła skuteczność tej ekipy powinno byc dobrze. I jeszcze under 169. Obie ekipy potrafią bronić, a linia 169 nie jest wcale taka mała może nie udać się im tej linii przeskoczyć. Brazylia jak również Portoryko grają niezłą twarda obronę sądzę, że na under sa spore szanse. Zreszta obie ekipy nie szaleją z tępem.
Venezuela myślę że ma szanse w tym spotkaniu, Urugwaj wcale taki mocny nie jest. Wenezuelczycy mają niezłą obronę potrafią nieźle grać na obwodzie, gra na deskch również lepiej wygląda niż w ekipie Urugwaju. Tacy zawodnicy jak Romero, Vasquez, Barrios to nieźli zawodnicy. Przewaga Wenezuelczyków na Tablicach jest także widoczna. Wenezuela gra dobrą twardą obronę bardzo dobrze spisuje się w niej Mariagga czy Romero obaj potrafią nieźle bronić. Cendeno mądrze operuje piłką dzięki czemu potrafią dobrze wypracować sobie pozycję do rzutu. Myślałem nad Hcp +7 na Wenezuelę jednak zdecydowałem się zagrać normalnie.
Meksyk to nie jakieś ziemniaki grać potrafią nawet dobrze. Nieźle spisują się na tablicach, bardzo dobrze grają na deskach, ostatnio poprawili grę na obwodzie a to za sprawą Becka i Mata. Kanadzie bardzo ciężko będzie powstrzymać atak rywali, Meksyk gra szybką ofensywną koszykówkę, natomiast Kanada to team , który gra znaczni wolniej ale nie zawsze im to na dobre wychodzi. Pedroza, Reyes, Mariscal Mata, Beck to nieźli zawodnicy i stać ich dziś na zwycięstwo. Kanada to drużyna która jak nie może powstrzymać ataku rywala fauluje. Meksyk powinien najwięcej uwagi poświęcić takim zawodnikom; Eanglish, Thomas, Dalembert Ci trzej zawodnicy według mnie będą stanowić największe zagrożenie.
Króciutko bo mało czasu, Portoryko na pewno łatwo nie będzie Kanada ma szanse na zajęcie trzeciego miejsca w grupie ćwierćfinałowej a więc tego meczu bez walki nie oddadzą a później prosta droga do półfinału, w którym na pewno powalczą ale i tak za wielkich szans nie mają. Handicap+6,5 oferowany przez Unibet myślę że będzie dobrym rozwiązaniem.
Obie ekipy grały już ze sobą raz na tych mistrzostwach spotkanie było bardzo ciekawe wiele zwrotów akcji, początkowo Argentyna przegrywała do przerwy dosyć wysoko aż 14 pkt ale potrafiła się zmoblizować poprawili grę na obwodzie, pod koszami, można było zauważyć znaczną przewagę Argentyńczyków doprowadzili do dogrywki i w dogrywce już nie pozostawili szans ekipie Brazylii. Uważam, że w dzisiejszym spotkaniu już od początku spotkania zagrają na maksa albowiem stawką jest finał i nie ma tu miejsca na jakiekolwiek wpadki. Argentyna ma świetną ekipę Scola, Gonzalez, Prigioni, Quinteros i Delfino, każdy z tych zawodników potrafi poprowadzić ekipę do zwycięstwa. Argentyńczycy grają niezłą twarda obronę i ciężko jest ich ominąć w obronie wiedzie prym Scola razem z Delfino ale występ tego drugiego stoi pod znakiem zapytania Delfino odnowiła się stara kontuzja jednak myślę, że zagra w meczu z USA również wystąpił. Według mnie hcp -4,5 zagrany rano na Argentynę to dobre rozwiązanie teraz hcp wynosi -5,5.
Portoryko już raz dało się pokonać Brazylię na tych mistrzostwach myślę że dziś też uda im się tego dokonać, Są zgranym zespołem potrafią dobrze bronić grają na niezłej skuteczności, obwód nie zawodzi. Ayorro, Ayuso znakomicie radzą sobie w ataku natomiast linii defensywnych bronią Reyes i Ramos i dobrze im to wychodzi. Gra Portoryko jest lepiej zorganizowana, grają szybko ale mądrze prowadzą piłkę. Gra na deskach wygląda dobrze sądzę że w tym elemencie będzie wyrównana walka. Ale Portoryko zdecydowanie lepiej broni moim zdaniem i jest spora szansa aby zająć trzecie miejsce. Na pewno będzie walka do samego końca.
Wcale nie jest tak źle z Argentyną żeby wystawiać hcp +24 na nich Scola, Delfino, Prigioni, Gonzalez, Quinteros pokazali już nie raz iż potrafią grać to jest finał i podejrzewam iż będzie ostra walka, Argentyna potrafi bronić i nieźle radzi sobie w ataku, USA już znacznie gorzej idzie w defensywie najlepiej czują się grając piłką ale koszykówka na tym tylko nie polega trzeba również umieć grać kiedy przeciwnik ma piłkę a Argentyna to potrafi. Myślę, że USA wygra ale nie aż taką ilością oczek. Ekipy już raz ze soba grały o ile pamiętam USA wygrało 15 pkt sądzę , że dziś będzie podobnie . W dzisiejszym meczu liczy się tylko zwycięstwo i nie ważne iloma pkt. Liczę na dość wyrównane spotkanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group