Ja na razie sie wstrzymam, ale pare zalozen jest...
Zachecam do wpisow
Szukam starego topicu z zeszlego roku, ale nie moge odnalezc, nie wiem czy na forum pokerowym zostal, czy gdziesz w koszu tutaj.. jakby ktos to odnalazl niech wlinkuje, to sobie przypomnimy co sie udalo zrealizowac , a co nie
No tak, tworzony był na forumpoker, a szkoda bo fajnie byłoby podsumowac co udało się osiągnąc, a czego nie. Można już myślec nad celami na kolejny oby lepszy rok, skrobne coś po świętach
_________________ "Szczęście uśmiecha się do twardzieli, nie do marzycieli" - Doyle Brunson
ja sobie specjalnych celow nie ustalalem na ten rok bo nie wiedzialem czy w ogole bede gral tak " na powazniej " ... poki co udalo mi sie wkoczyc na Nl25 z czego sie ciesze i tutaj generalnie ucze sie grac , ryzykownie z rollem (35BI) ktory wybudowalem bardziej na turach niz cashu wiec nie wiem czy uda mi sie tutaj utrzymac w long runie ... jezeli jakies realne cele na '10 to NL50 i cos pocisnac wiecej w turkach
Opiszę swoje cele czysto pokerowe, które mam nadzieję, że potraktują poważnie
- zbudować bankroll na poziomie 40k $ w jednej sieci - grać regularnie stawki NL200 i NL400 - rozegrać minimum 500 000 rąk w jednej sieci (nie takie hop siup, ponieważ jest ograniczenie do maksymalnie 7 stolików cash games) - zrobić VIPA (ok. 30k $ rake'u w okresie 12 miesięcy) - od pewnego czasu nie chce mi się analizować swojej gry, czuję spory edge nad rywalami, takie podejście mnie zgubi - a więc analiza, filmiki instruktażowe oraz wykupić godziny szkoleniowe u 2, 3 polskich pokerzystów, reasumując iść do przodu, a nie stać w miejscu. ba cofać się - postarać się o rozwój forum, ale to przede wszystkim zależy od społeczności, mamy fajne skrypty, jedną z najlepszych szat graficznych, oby tylko pojawiły się dyskusje merytoryczne na forum, a może wychowamy jakąś znaczącą osobę, która będzie rozpoznawalna pozytywnie na polskiej scenie pokerowej
Życzę wszystkim powodzenia w Nowym Roku, aby nikt z Nas nie trafił do "pudła" robiąc to co kocha i nikogo przy tym nie krzywdzi, a jest traktowany medialnie na równi z prawdziwymi przestępcami
Rok 2009 od busto to rebusto Boss zniszczyl moj rol kompletnie Zawsze zostawialem sobie jakies zaplecze paru Bi ale nie podejzewalem ze sie to kiedys stanie no i stalo zostało mi cale 70$ na lacky , jak nie ktorzy wiedza udalo sie poprostu zmiazdzyc tamte stawki na nl20 nie wiem ile ja tam Bi sieknelem ale ze 150-200 letko pyto, 2x probowalem wskoczyc na nl50 z poczatkowymi sukcesami aby potem masa bb mnie przystopowala ... w sumie pershowi tez tak ten limit odwala komos , Wyplacilem czesc kasy zostawiajac sobie 30bi na 20 i powoli po miesiecznej przerwie zwiazanej z taj PIERD*OLONA PG zaczynam grac , aby znow robic sobie na miesiac przerwe bo sesja ( czuje ze mnie zmiazdzy jak ja nl20 ). Co roku z Pershem sie smiejemy i tak w pazdzierniku sobie zakladamy cele na przyszly rok od 2 lat nie udalo nam sie to takze nie zakladam sobie zalozen wiecej bo gowno z tego wychodzi
Oby ten rok 10 nie był gorszy niż 09
_________________ nie pozyczam kasy, bede chcial pozyczyc sam sie zaoferuje NIE PISAC PW ani GG !!
- Grac min 30k rozdan na miecha, w "luzniejszych" miechach grac wiecej i tym samym robic rb - Obczaic kilka serii na DC, chodzi mi glownie o microstawki - Wraz z poczatkiem roku wejsc na NL50, poznac ten limit i byc na nim wygrywajacym - Wygrac w pojedynczym MTT >1k$ - Planujemy wziac sobie polskiego trenera( ja, Akindu i kuzyn) - Edukowac, edukowac i jeszcze raz edukowac (filmiki, fora, artykuly, analiza rozdan etc.) - Nie sprawdzac, wiedzac, ze jestem w dupie
Co roku z Pershem sie smiejemy i tak w pazdzierniku sobie zakladamy cele na przyszly rok od 2 lat nie udalo nam sie to takze nie zakladam sobie zalozen wiecej bo gowno z tego wychodzi
Jak niektórzy wiedzą nie udało się osiągnąć celów na ten mijający rok, miał być bezpieczny roll na nl100 no cóż, jak to cele zawsze wygórowane. Ale myślę, że (przynajmniej dołożę starań) abym w nadchodzącym roku wszedł na nl100 A więc:
Pokerowo (poza pokerowych tutaj nie będę pisał) :
- do końca lutego, mam nadzieje, że szybciej wejść na nl50 i zostać oczywiście regsem z przyzwoitym winratem, zacząć generować dość fajny rake i mieć przy tym dobrą ofertę rb min. 50% ale nad bossem mam duże wątpliwości po ostatnich sesjach kuzyna i po wpisie rogala rigggeddd - zająć 1st w savvy points race - znaleźć coacha i regularnie grać z Nim sesje, mazur już wspomniał - tak jak wszyscy edukować się bo poker jednak idzie cały czas do przodu, więcej analiz, - utrzymywać bardzo dobre kontakty z pershem, dejwem, tak jak jest to teraz - ev+ - analizować również właśnie z Nimi rozdania i ogólnie wyciągać wnioski z gry, naprawiać leaki, eliminować błędy etc. - wygrać jakąś fajną sumkę w mtt, chociaż nie spieszno mi do turów, ale cel to wygrana min. >1k$/ojro, suma nie jest wygórowana bo nie gram mtt praktycznie wcale, jedynie jakieś tury z dobrym added - podszkolić ang. który jest baardzo potrzebny i obejrzeć kilka serii filmików z DC - czytać fora, blogi - znaleźć większą motywację do gry, wyższe stawki to jest to - grać regularnie, codziennie - nie tiltować, grać mądrze swoje A-game
Dobra starczy, bo znając życie połowa z celów nie wypali
happy New Year
_________________ "Szczęście uśmiecha się do twardzieli, nie do marzycieli" - Doyle Brunson
Cel główny: Pokerowe: 1. Kształcić się, stawać się lepszym graczem, wyszukac, zlokalizowac wyelminowac leaki 2. Znaleźć coacha( z polski i z DC): pare sesji z semipro
3. 30/50k $$ profitu z gry THL( nie wliczając RB) 4. wygrac 3k/5k /10k $$ w jednorazowym donkmencie 5. klepac z bartem mulatki na Bahamach, ewentualnie pic drinki z palemka w LV na Wsopie, 6. być regularsem miażdżącym 1/2 i wygrywającym na 2/4 7. Poswiec duzo czasu na edukacje, analizowac, syntetyzowac, wnioskowac, wyłapywać luki, rozwijac się. 8. Szkolic innych , to samo mi pomoze 9. podksillowac omahe 10k $ , zysku , grac max 1/2 PLO SH FR, grac dobrze tight, 10. Pojechac na jakis Event pokerowy w Europie z BI do 1.5 k, dostac się tam z satelity( Paradaise Poker Tour, EMOP, Unibet Series etc) 11. Być cierpliwym, nie titlowac, nie 12. Nie tiltowac duzo 13. Opanowywac Nerwy 14. Kto nie robi przerwy szybko traci nerwy 15. Zarabiac sos 16. Robic dzienni, szmal, szelest, 17. Palic Hajz 18. . Wygrac satke do WSOPa , 19. Robic min 35-45k rak nl 100 nl 200/month 20. Wziac udzial w Usopie
i Pelno innych postanowien, powiazanych z pokerowymi, posrednio, indirect, ale to zachowam dla siebie, jak pisali poprzednicy czesc, z nich da rade, to bedzie GITT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group