Wysłany: 2009-08-07, 09:42 3bet pf i zawsze cbet?
Yo. Tak wlasnie sobie wczoraj myslelismy we 3 jak gralismy. 3betujemy pf bez pozycji np. z AK i kompletnie nie trafiamy flopa, cos niskiego spada np. 229 Co w tej sytucji robicie, nie mamy pozycji, nie mamy stat na typa... Czy jestescie za bardzo czestym cbetowaniem czy nie?
Czesto trafiam takie sytuacje, moze przez to, ze dosc light 3betuje butona... Ja sobie wykminilem, ze nawet jak nie trafiam flopa to gram cbeta ale tylko z pozycja po checku rywala. Nie wiem czy to jest ok i chce sie dowiedziec jak Wy gracie, nie majac stat na typa.
Moim zdaniem jesteśmy agresorami PF, a więc kontynuujemy agresję postflop, tym bardziej oop, jeśli dostajemy 3beta, długi check i fold. Chyba, że mamy donka co gra 70/10 i z calluje wszystko, wtedy ostatecznie można zagrać check/fold. Dobre też są c/r ale to raczej na myślących graczy. Tak ja widzę tą kwestie
_________________ "Szczęście uśmiecha się do twardzieli, nie do marzycieli" - Doyle Brunson
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group