Tenis, WTA Charleston Peng - Vesnina typ: 2 kurs: 2.62 buk: Bet365 Analiza: Zdziwiły i to bardzo mnie kursy na ten mecz, kto oglądał mecz Vesniny ze Stosur oraz Peng z Mirza faworytkę tego meczu powinien upatrywać w rosjance. Zagrała mecz ze Stosur na bardzo przywoitym poziomie, widać że dobrze się czuje na nawierzchni ceglanej. Peng w dwóch ostatnich meczach toczyła 3 setowe mecze, myślę że jest zmęczona po tych meczach, nie gra słabo ale napewno nie lepiej od Vesniny. Warto dodać że Vesnina posiada bardzo dobry serwis i co ważne nie popełnia znacząco dużo niewymuszzonych błędów, zastanawiałem się nad zagraniem 2:0 na Vesninę, ale wygrana jest wygraną nawet w 3 setach i dlatego zagram normalnie. Naprawdę Polecam...
Dyscyplina: Tenis Spotkanie: Woźniacka vs Vesnina Typ: 2 Kurs: 4,75 Buk: Bwin Data/godzina rozpoczęcia: 10-04-2011/19-00 Analiza: Osobiście jestem zdania, ze Woźniacka nie zasługuje na triumf w tej imprezie. No, ale po kolei. Dziś na korcie centralnym w Charleston dojdzie do finału kobiet. Zagrają ze sobą jednyka światowego rankingu Woźniacka z Rosjanką Eleną Vesniną zajmującą obecnie 56 miejsce w rankingu, nie rozstawioną w tym turnieju. Z pewnością dla rosyjskiej zawodniczki bardzo dużym sukcesem jest dotarcie do finału tej prestiżowej imprezy, ale, że apetyt rośnie w miarę jedzenia z pewnością ma ochotę na zwycięstwo w całym turnieju. Z pewnością będzie o to ciężko, ale nie jest to nierealne zwłaszcza w formie w jakiej obecnie znajduje się Woźniacka. Bardzo często gre, mecze kosztują ją z pewnością dużo wysiłku. Jeszcze tak nie dawno grała w finale w Indian Wells, gdze po ciekawym meczu pokonała Francuzkę Marion Bartoli. Od tego momentu rozegrała już sporo spotkań. Na dobrą sprawę mogła już odpasc w 1/8 finału. Było to spotkanie z Czeszką Barborą Zahlavovą Strycovą. Szczerze nie zasługiwała na wygraną, w tym jak i również w następnym spotkaniu z Belgijką Yaniną Wickmayer, gdzie stracila nawet seta. Losy spotkania mogly by się inaczej potoczyc, jednak Woźniacka to również doświadczenie, które w takich sytuacjach owocuje. Wczoraj jeszcze wygrała z Serbką Jeleną Jankovic. W tym meczu często traciła swoje podanie, została łamana, jednak po chwili odpowiadała tym samym. Takie zjawisko miła miejsce szczególnie w pierwszym secie. Vesnina do finału musiała przdrzec się zaczynając od I rundy. Wygrywała w wyżej rozstawionymi rywalkami jak chociażby samantha Stosur, która była turniejową dwójką. Uważam, ze jest takie przekonanie, ze jeżeli Woźniacka jak dotychczas nie odpadła z turnieju, to i dziś wygra. Osobiście w związku z tym, ze nie gra nic rewelacyjnego na tym turnieju nie ukrywałbym, że chciałbym, aby została skarana, i dziś przegrała, bo na prawdę nie zasługuje na triumf w tym turnieju-powodzenia
Za kilka godzin dojdzie do ciekawego spotkania pomiędzy Pablo Andujarem i Potito Starace w Casablance. Do wygrania bardzo dużo dla tych zawodników, bo sporo punktów do rankingu, a także pieniądze. Różnica między finalistą, a wygranym jest dosyć duża, dlatego lepiej jest to wygrać. Faworytem bukmacherów jest Włoch, który jest może i bardziej znany, ale dla mnie to całkowicie niezrozumiała sytuacja. Myślę, że mogli się sugerować ostatnimi wynikami H2H między tymi tenisistami, tam zdecydowanie lepiej spisuje się Starace, który ma bilans 5-0 i wszystkie mecze odbywały się na clayu, tak jak i w Casablance. To może nie najlepszy prognostyk, ale dla mnie zawsze najbardziej się liczy bieżąca forma, którą lepszą chyba ma Andujar, wspomnę może zwycięstwo z Montanesem, Chardym, Ribą, czy Serrą, a wszyscy Ci zawodnicy są świetni na mączce, specjalizują się w tym. Faworyt ogrywał tutaj Hanescu, Brandsa, Ramireza Hidalgo i Simona. Także od razu widać, kto miał trudniej i kto sobie lepiej poradził. Z Alberto Montanesem underdog był również skazywany na porażkę, a nie muszę przypominać jaki był wynik. Zmęczony jest na pewno bardziej Starace, ten rozegrał zdecydowanie więcej czasu na korcie. W rankingu ATP również wyżej jest Potito (47) od Pablo (69). Pablo Andujar jest w życiowej prawdopodobnie formie, bo ja go jeszcze lepszego niż na przykład w potyczce wczoraj nie widziałem. Może i dał się kilka razy złamać, ale jego serwis i tak dobrze funkcjonuje, a na średniego Starace to raczej wystarczy. Na pewno faworyta finału nie można lekceważyć bo to także specjalista od ziemi, aczkolwiek z takimi widać, że Andujarowi dobrze idzie. Stawiam nieco ryzykownie na 2-0 dla skazywanego na pożarcie Hiszpana.
Jak obecnosc japonczyka w finale nie jest duzym zaskoczeniem, dla fanow tenisa, to juz obecnosc drewnianego Sweetinga dla ktorego bedzie to pierwszy final moze niektorych zdziwic. Droga obu panow do finalow byla calkowicie inna. Kei na swojej drodze pokonal takich zawodnikow jak Skugor, Andreev (specjalisci od clayu), Fisha ktory nie lubi grac na tej nawierzchni ale zawsze jest grozny czy Cuevasa ktory w ostatnich tygodniach pokazuje kawal dobrego tenisa m.in pokonujac Roddicka na hardzie. Z drugiej strony mamy Sweetinga ktory moze dziekowac organizatorom i przeciwnikom za miejsce w finale. Smyczek - gracz niesamowicie przecietny, Querrey bez formy i glowy ktory przegrywa spotkanie majac az 24 szanse na zlamanie, Gabashvili zwyciestwem byl malo zainteresowany a Karlovic ktory byl kontuzjowany/zmeczony i gral na 20-25% mozliwosci mial 4bp i doprowadzil do TB ze slodkim. Kei to gracz uniwersalny, o klase a nawet 2 przewyzszajacy swojego przeciwnika dzisiaj w kazdym aspekcie tenisowego rzemiosla jesli nie bedzie zadnego walka to Kei powinien szybko rozprawic sie z zawodnikiem gospodarzy. H2H 4-0 dla Keia, z czego 2-0 na cegle gdzie Sweeting zdobyl zaledwie 10 gemow w 4 setach.
Finał turneju w Houston rozgrywanego na kortach ziemnych. Nishikori to bardzo duży talent i typuje jego wygrane już od początku turnieju. W drodze do finału Japończyk pokonał takich graczy jak Skugor , Andreev , Fish oraz Cuevas i nie stracił w tych pojedynkach ani jednego seta. Nishikori pzede wszystkim ma świetną technike oraz potrafi zagrac niekonwencjonalną piłkę. Nie ma dla niego róźnicy na jakiej nawierzchni gra a nawet preferuje korty ziemne. Sweeting natomiast jak na gracza USA przystało preferuje gre na kortach twardych na ziemnych raczej radzi sobie gorzej. W drode do finału pokonał nie bez problemów Smyczka , Querraya , Gabashviliego oraz Karlovica. Obajgracze spotkali już się ze sobą aż 4 razy i zawsze górą był Nishikori a na kortach ziemnych wręcz rozbijam Amerykanina i wygrywał 6;4 6;0 oraz 64 6;2. Myślę że nie inaczej bedzie tym razem i Japończyk pewnie wygra ten mecz.
A wiec nadeszła niedziele tak wiec przyszedł czas na finały w róznego typu turniejach tenisowych .Bardzo ciekawie zapowiada sie spotkanie finałowe turnieju rozgrywanego w Houston .Spotkaja sie w nim jak dla mnie i pewnie dla wielu innych osób Japonczyk Nishikori Kei który zagra dzis przeciwko Sweeting Ryan który jest zawodnikiem gospodarzy .Kilka słów o wschodzacej gwiezdzie jaka bez watpienia jest Japonczyk .W drodze do finału pokonał o nmiedzy innymi Cuevas Pablo 2-0 Fish Mardy (USA) 2-0 jak i jeszcze dwóch innych graczy .Zdecydowałem sie na typ 2-0 poniewaz gracz ten gra fenomenalnie w ostatnim czasie a w tym turnieju nie stracił nawet seta .Kolejnym powodem który przepowiada za nim jst fakt ze miał on znacznie trudniejszych rywali niz jego rywal który spotkał sie z Smyczek Tim 2-0 , Querrey Sam (USA), Gabashvili Teimuraz 2-1 Karlovic Ivo2-0 .Jak widac sa to znacznie słabsi rywale .Jedyne co przemawia za Amerykaninem jest fakt ze zagra on na własnym terenie .Turniej ten jest rozgrywana na nawiezchni ceglastej a nie jest tajemnica ze Nishikori Kei uwielbia grac na tej nawierzchni .Bedzie to juz piate spotkanie tych graczy w pojedynkach pomiedzy soba jak narazie wszstkie wygrał Japonczyk i co ciekawe dwa rozegrana na nawierzchni ceglastej i te wygrał on 2-0 z koejii te co grali na nawierzchni betonowej wygrał równiez lecz juz tylko 2-1 . Dzis patrzac na jego dyspozycje w ostatnim czasie smiem twierdzic ze wygra on dzis łatwo 2-0 .Polecam
ATP - SINGIEL: Monte Carlo (Monako) Tsonga J-W. (Fra) Monaco J. (Arg) 11.04.2011 14.20 Typ:over 22.5 Kurs: 1.90 Betsson
Analiza :
Poczatek tygodnia to równiez poczatek róznych turniejów tenisowych a dzis bardzo ciekawie zapowiada sie spotkanie pomiedzy obecnie szesnastym w rankingu Francuzem Tsongą a trzydziestymszóstym Argentynczykiem Monaco, Juan.Faworytem tego spotkania jest według bukamcherów Argentynczyk jednak mysle ze dzis Tsonga łatwo rozprawi sie z nim lecz jak zaobserwowałem mało kiedy gracz ten gra równo przez cały mecz czym moze swiadczyc fakt iz w czasie gdy gra z kims słaszym lub lepszym to czesto spotkania konczasie wynikiem 2-1 .Obaj gracz spotkali sie ze sobo tylko dwa razy i było to az dwa lata temu wówczas Tsonga wygrał zarówno w French Open 2009 i Australian Open 2009 3-0 3-1 .powodem wystawienia takiego kursu na Monaco moze bycfatk iz gracz ten jest bardziej ograny w tym roku i bedzie to juz czwart turniej w tym roku na takiej nawierzchni .Jednak gracz ten w tym roku nie gra zbytnio dobrze o czym mówi mecz ze swoim rodakiem Zeballos Horacio wygrany po ciezkim meczu .|W tym roku nie udało mu sie dojsc do finałku zadnego turnieju i zazwyczaj walke konczył na półfinale .Z kolejii Tsonga Jo-Wilfried w ostatnim czasie zmagał sie z czestymi kontuzajami i czym swiadczy fakt az dwóch kreczy w ostatnich meczach .Mysle ze warto w tym meczu pograc overgdyz zaowiada sie bardzo zaciety mecz .Polecam
[ Komentarz dodany przez: duncan: 2011-04-11, 18:20 ] dlaczego ta analiza znalazła się w tym temacie, a nie w temacie Monte Carlo???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group