Po długiej przerwie postanowiłem znowu wytypować coś z tenisa, zobaczymy jak wyjdzie miejmy nadzieje, że dobrze. Wybrałem od razu mecz finałowym bardzo mocno obsadzonego turnieju WTA Roma we Włoszech. W finale zmierzą się Maria Sharapova z Rosji i Samanta Stosur. Obydwie tenisistki są doskonale znane kibicą tenisa aczkolwiek bardziej utytułowana jest Rosjanka, która przykuwa uwagę widzów nie tylko dobrą grą ale również swoją nieprzeciętną urodą. Obydwie zawodniczki grają ostatnio bardzo dobrze dzięki czemu awansowały nieco w rankingu Rosjanka jest aktualnie na 8 miejscu zaś Stosur jedno oczko wyżej czyli na 7 pozycji. Moim zdaniem trudniejszą drogę do finału miała Rosjanka, która w meczu półfinałowym pokonała aktualną liderkę światowego rankingu Caroline Wozniacki i to bez straty seta co musi budzić respekt u rywalek. Stosur natomiast w meczu półfinałowym pokonała również bez straty seta Chinkę Na Li, która nie najlepiej czuje się na tej nawierzchni. Myślę, że Sharapova wygra to spotkanie bo jest w naprawdę wysokiej formie co pokazał mecz półfinałowy.
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA Spotkanie: M. Sharapova - S. Stosur Typ: S. Stosur Kurs: 2,50 Bukmacher: Pinnacle Data: 15.05.2011 14:00
Bardzo podoba mi się kursy jakie wystawiają bukmacherzy na ten mecz, gdyż ja mam odmienne zdanie co do tego meczu. Wszyscy zachwycają się rewelacyjną grą Szarapowej, ale zapominają przy tym jaka ta zawodniczka jest nierówna. Jak jej wchodzi to jest ok, ale jak nie to... masowe DF, mnóstwo piłek w siatkę, na auty tak wygląda gra Marii gdy nie ma dobrego dnia. Zaskoczyła mnie jej wygrana z Woźniacką, ale Stosur na ziemi jest groźniejsza. Samantha przede wszystkim mocniej uderza piłki od Woźniackiej, mocno serwuje i uważam, że tym i swoją regularnością zmusi Szarapową do wielu błędów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group