10bet

Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Tenis » Australian Open
Zamknięty przez: duncan
2012-02-05, 13:43
Australian Open
Autor Wiadomość
panas89

Tematy: 2

Wysłany: 2012-01-22, 23:20    

Djokovic - Hewitt poniżej 28.5 gemów @ 1.61 @ Bet365

Djokovic jak narazie miażdży swoich rywali, tylko raz 3 gemy w secie ugrał Giraldo, oprócz tego wszystkie 3 mecze wygrywał w 3 setach przegrywając maksymalnie 2 gemy w secie, przełamać Hewittowi napewno się nie da. Dziwi mnie to że Hewitt dotarł aż do 4 rundy, w 1 rundzie bardzo męczył się z młodym niedoświadczonym jeszcze Niemce Stebe, następnie wygrał z Roddickiem który nabawił się w trakcie meczu kontuzji bodajże stawu skokowego, gdyby nie kontuzja, napewno przegrałby z Roddickiem, który mimo kontuzji, wygrywał dużo wymian z Hewittem, w 3 rundzie zagrał z Raonicem, niestety nie miałem możliwości obejrzenia tego meczu, ale byłem bardzo zdziwiony że Raonic przegrał to spotkanie, jest jeszcze młody, widocznie serwis mu nie leżał czyli jego podstawowy atut oprócz płaskiego forehandu. Jutro zaś nie wyobrażam sobie żeby Djoko się męczył z Kangurem, lubi grę pod presją, prawie cała publiczność na korcie centralnym będzie wspierać Hewitta, ale to będzie tylko i wyłącznie mobilizować Djokovica do jak najlepszej gry i pokazania, że bardzo ciężko będzie któremuś z zawodników top4 nawiązania z nim równej walki w kolejnych fazach turnieju. Djoko napewno będzie chciał szybko wygrać, zbytnio się nie męczyć przed ćwierćfinałem.

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

merdalion

Tematy: 8

Reputacja: 41

Wysłany: 2012-01-23, 00:00    

Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA
Data: 23.01.2012 6:00 (godzina u bukmachera)
Spotkanie: E. Makarova - S. Williams
Typ: Over 17,5 gemów w meczu
Kurs: 2,150
Bukmacher: Pinnacle

Takie faworyzowanie Williams uważam za absurdalne i nawet mnie nie zdziwi jak Williams przegra to spotkanie. Makarova jest w kapitalnej dyspozycji, ma życiową formę. W ostatniej rundzie pokonała Zvonarovą, czyli zawodniczkę ze ścisłej czołówki światowej. Makarova przegrała 3 pierwsze gemy w tym meczu, ale potem to ona zdecydowanie była górą i wygrała po tiebreaku pierwszego seta, a w drugim rozniosła swoją rywalkę 6:1. Wcześniej Mararova pokonała mocno faworyzowaną Kanepi w dwóch setach 6:2, 7:5. Dlaczego takie wyniki, taka gra nie robią wrażenia na bukmacherach? Tego nie wiem. Faktem jest, że Serena gra bardzo dobrze na tym turnieju, ale rywalka tak samo, stąd taki kurs na over 17,5 gema to moim zdaniem promocja. Nie wierzę tutaj w jakiś pogrom. Jeżeli Makarovej nie zje presja, to o ten typ jestem spokojny.

Autor otrzymał 1 Pkt. Reputacji (PR) za ten post

Więcej szczegółów
Przyznano 1 Pkt. Reputacji (PR) za powyższy post:
Kodex
merdalion

Wysłany: 2012-01-23, 22:49    

Dyscyplina: Tenis ziemny, ATP
Data: 24.01.2012 9:35 (godzina u bukmachera)
Spotkanie: Berdych, T - Nadal, Rafael
Typ: Berdych, T (+1,5 seta), handicap azjatycki
Kurs: 2,85
Bukmacher: Unibet

Teoretycznie faworytem jest Nadal, który wydaje się być w dobrej formie, wszystkie mecze gładko wygrywa, ale tak naprawdę to na tym turnieju jedynym jego w miarę dobrym rywalem był Lopez, który jednak najmocniejszej psychiki nie ma. Tym razem Nadal trafił narawdę na groźnego przeciwnika, bo na zajmującego 7 miejsce w rankingu ATP Berdycha. Nie od dziś wiadomo, że Czech potrafi sprawiać niespodzianki i ogrywać ścisłą światową czołówkę, z Nadalem zresztą mimo niekorzystnego H2H, to jednak te 3 pojedynki już wygrał. Na tym turnieju Berdych nie ogrywa rywali z taką łatwością jak Nadal, ale mimo to jak do tej pory stracił zaledwie dwa sety. Atutem Berdycha jest bardzo solidny pierwszy serwis, który jeśli będzie wchodził na przyzwoitym % poziomie, to na pewno będzie dużo groźniejszy od serwisu Nadala. Bardzo ważny w tym meczu będzie return Czecha i to ile błędów będzie popełniał. Jeśli będzie trafiał, to ma spore szanse nawet na wygranie tego meczu. Moim zdaniem Nadal już nie jest tak groźny jak jak np. 2 sezony temu, stąd widzę szanse Berdycha przynajmniej na pięciosetówkę, a kurs jest bardzo ładny.

merdalion

Wysłany: 2012-01-24, 22:51    

Data: 25.01.2012 9:30
Spotkanie: Novak Djokovic - David Ferrer
Typ: Novak Djokovic wygra 3:1 w setach
Kurs: 3,50
Bukmacher: Bet365

Zdecydowanym faworytem meczu jest Djokovic i ja też tak uważam, jednak Ferrera na pewno stać na wygranie jednego seta z Serbem. Ferrer na tym turnieju jest w dobrej formie, bo trzy ze swoich czterech rozegranych spotkań wygrał 3:0, a dwóch rywali miał całkiem niezłych, bo Gasqueta i Chelę można do takich zaliczyć. Jedynie Sweeting sprawił Hiszpanowi niespodziewane problemy i David wygrał dopiero po pięciosetowym boju. Przed Australian Open Ferrer wygrał turniej w Auckland. W tym roku Ferrer udowadnia, że jest w solidnej formie i że to piąte miejsce w rankingu ATP mu się jak najbardziej należy. Na dodatek Djokovic lubi miewać momenty dekoncentracji, przestoju, tak było w meczu z Hewittem, więc bardzo waleczny i walczący do końca Ferrer ma szanse na ugranie seta. A czy Ferrer ma szanse na ugranie czegoś więcej? Uważam, że raczej nie ma, bo Djokovic to na chwilę obecną zawodnik o co najmniej klasę lepszą od niego, a w tym turnieju idzie jak burza oddając rywalom po kilka gemów. Przegrany set z Hewittem to był zapewne efekt dekoncentracji Djokovica, który myślami był już zapewne przy następnym meczu. Tym razem może być podobnie, bo Ferrer mentalnie jest podobnym zawodnikiem do Hewitta i zawsze walczy do końca niezależnie od wyniku. Wynik 3:1 dla Djokovica wydaje mi się prawdopodobny.

merdalion

Wysłany: 2012-01-25, 23:25    

Data: 26.01.2012 9:35
Spotkanie: Federer, Roger - Nadal, Rafael
Typ: ponad 10,5 gemów w pierwszym secie
Kurs: 3,30
Bukmacher: Unibet

Podoba mi się kurs na ten typ, bo np. tiebreak jest tutaj wielce prawdopodobny. Federer kapitalnie serwuje, bardzo dobrze gra przy siatce, ma stalowe nerwy jeśli chodzi o bronienie breakpointów. Na tym turnieju udowadnia to co napisałem, pewnie wygrywa swoje mecze, a przełamać go jest niezwykle trudno. Nawet tak genialnie returnujący zawodnik jak Nadal z pewnością będzie miał problem z tym podaniem, więc nie wydaje mi się, by świeży Federer dał się przełamać w pierwszym secie. Jeśli chodzi o Nadala, to jego podania nie są mocne, ale za to wyjątkowo dobrze plasowane, co widać było w meczu z Berdychem, gdzie doskonały return Czecha niewiele zdziałał. Jeśli chodzi o obronę BP, to Nadal w tym elemencie jest chyba nawet lepszy od Federera i np. z Berdychem w najważniejszych momentach umiał wyjść z opresji, zresztą Nadal od zawsze jest z tego znany, że często wychodzi nawet z 0:40. Sądzę, że pierwszy set będzie długi i roztrzygnie się w tiebreaku, więc over 10,5 gemów jest jak najbardziej realny.

Więcej szczegółów
Technik84
merdalion

Wysłany: 2012-01-26, 17:16    

Data: 27.01.2012 9:30
Spotkanie: Novak Djokovic - Andy Murray
Typ: Andy Murray
Kurs: 3,20

Sądzę, że bukmacherzy nie doceniają Murraya, a przecież widać gołym okiem jakie spotępy poczynił i jak groźny będzie w tym sezonie. Póki co dla Szkota ten sezon układa się doskonale- wygrał turniej w Brisbane, a w Australian Open stracił tylko jednego seta(pierwszy set w pierwszym meczu z Harrisonem), a tak to bez najmniejszych problemów ogrywał rywali. Zmiana trenera wychodzi mu na dobre. To samo można napisać o Djokovicu, który też w tym turnieju idzie jak burza, ale w meczu z Ferrerem nie było tak różowo jak pokazuje to wynik. Djokovic miał ogromne problemy z kondycją i tylko cud go uratował przed przegranym drugim setem. Takie problemy kondycyjne po jednym rozegranym secie? Fakt, że to był długi set i mnóstwo biegania było, ale tak czy siak to pokazuje, że wytrzymałość Djokovica nie jest najwyższa. Gdyby Ferrer dalej go tak naciskał jak w pierwszym secie, to kto wie... Murray wydaje się mieć więcej świeżości, łatwo wygrywał swoje mecze. H2H tylko leciutko na korzyść Serba, a w zeszłym roku na hardzie było 1:1. Uważam, że właśnie to jest przedwczesny finał(a nie Federer-Nadal) i moim zdaniem szanse są wyrównane, więc taki kurs na Murraya to moim zdaniem promocja. Świeży Murray śmiało może napsuć krwi nie najlepiej przygotowanemu kondycyjnie Djokovicovi.

Mosquito
Proud to be a Gooner

Tematy: 40

Reputacja: 30

Wysłany: 2012-01-27, 20:18    

Wiem, że to temat z analizami ale wyjątkowo pozwolę sobie na odstępstwo od reguły. Najwyżej mnie zbanują :D

zaje*** wymowna fota po dzisiejszym meczu Djoka ze Szkotem. Szacun dla obu za mecz...

Więcej szczegółów
Mazur
merdalion

Wysłany: 2012-01-27, 23:47    

Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA
Data: 28.01.2012 9:30
Victoria Azarenka (BLR) - Maria Sharapova (RUS)
Typ: Maria Sharapova (RUS) wygra poniżej 10,5 gemów w meczu
Kurs: 3,35
Bukmacher: Bwin

Nie widzę tutaj szans na triumf Szarapowej, bo jej styl gry po prostu leży Azarence. W zeszłym roku obie zawodniczki ze sobą grały raz na hardzie i mecz zakończył się pogromem Szarapowej 1:6, 4:6, gdzie Maria nie miała nic do powiedzenia. Szarapowa to czysta siła- potężne uderzenia, natomiast Azarenka również mocno uderza piłki, ale jest bardziej precyzyjna, popełnia mniej błędów, nie musi tak ryzykować. Szarapowa jest groźna jeśli trafia, ale jeśli nagle przestaje trafiać, to zaczyna się katastrofa. Wystarczy popatrzeć na pierwszy set w jej meczu z Lisicki, gdzie prowadziła ona 3:0, a szybciutko zrobiło się 3:6. Azarenka w tym roku wygrała już 11 spotkań z rzędu i moim zdaniem jest to aktualnie najlepsza tenisistka świata, która ma wszystko by być numerem 1- umiejętności, regularność(jak na WTA) i psychikę. Ugranie 11 gemów przez Szarapową będzie bardzo trudne, gdyż aby tego dokonać, to praktycznie trzeba będzie wygrać choć jednego seta, a jakoś w to nie wierzę. Spodziewam się szybkiego meczu i pewnego zwycięstwa w dwóch setach Azarenki. Uważam, że Azarenka wykorzysta przestoje w grze Szarapowej i wygra dzięki swojej regularności.

Autor otrzymał 2 Pkt. Reputacji (PR) za ten post

Więcej szczegółów
Przyznano 2 Pkt. Reputacji (PR) za powyższy post:
kaziu_boss, b@rto
incubus7

Tematy: 1

Wysłany: 2012-01-28, 13:21    

Data: 29.01.2012
Spotkanie: Djokovic - Nadal
Typ: over3,5
Kurs: 1,36

Warto zagrać "grubo" na ten typ, ponieważ nie wyobrazam sobie by jeden drugiego wykończył w 3 setach. Djokovic ma ostatnio świetną serię z Nadalem, zapewne wygra, ale na pewno nie 3-0, Nadal udowodnił z Bedrychem i Federerem że im dalej w mecz tym bardziej rządzi w pojedynku, od Djokovica zalezy czy nie narzuci sobie stylu gry rywala

rafael86

Tematy: 19

Reputacja: 60

Wysłany: 2012-01-28, 19:57    

Djokovic - Nadal (1) 1.7

Serce mówi Nadal, umysł podpowiada Djokovic. Serb ma patent na Hiszpana. W zeszłym sezonie Novak ogrywał przeciwnika w aż 6 finałach i to nawet na mączce gdzie Rafa jest królem od wielu lat. Zdrowego Djokovicia szalenie ciężko pokonać. Nole z głębi kortu jest tenisistą kompletnym - zarówno z fh i bh jest jednakowo groźny. Z każdej pozycji potrafi przyśpieszyć grę i zagrać wygrywającą piłkę. Do tego świetnie się porusza po korcie i broni. Jedynie co do mocy serwisu można mieć drobne zastrzeżenia. W zasadzie z Nadalu można napisać bardzo podobnie z tym, że jednak Rafa ma ciut słabszy bh, a fh jest bardziej na kierunkowany na rotacje niż na płaskie uderzenia. Powoduje to, że sporo Nadal będzie musiał się namęczyć by zagrać taką piłkę do której Novak nie dojdzie. A wszystko to powoduję, że jeśli Hiszpan nie zamęczy fizycznie Djokovicia to o wygraną będzie mu szalenie trudno. Jak dla mnie powtórka z US Open 2011.

Mosquito
Proud to be a Gooner

Tematy: 40

Reputacja: 30

Wysłany: 2012-01-28, 20:09    

Cytatrafael86 napisał/a:
Djokovic - Nadal (1) 1.7

Serce mówi Nadal, umysł podpowiada Djokovic. Serb ma patent na Hiszpana. W zeszłym sezonie Novak ogrywał przeciwnika w aż 6 finałach i to nawet na mączce gdzie Rafa jest królem od wielu lat. Zdrowego Djokovicia szalenie ciężko pokonać. Nole z głębi kortu jest tenisistą kompletnym - zarówno z fh i bh jest jednakowo groźny. Z każdej pozycji potrafi przyśpieszyć grę i zagrać wygrywającą piłkę. Do tego świetnie się porusza po korcie i broni. Jedynie co do mocy serwisu można mieć drobne zastrzeżenia. W zasadzie z Nadalu można napisać bardzo podobnie z tym, że jednak Rafa ma ciut słabszy bh, a fh jest bardziej na kierunkowany na rotacje niż na płaskie uderzenia. Powoduje to, że sporo Nadal będzie musiał się namęczyć by zagrać taką piłkę do której Novak nie dojdzie. A wszystko to powoduję, że jeśli Hiszpan nie zamęczy fizycznie Djokovicia to o wygraną będzie mu szalenie trudno. Jak dla mnie powtórka z US Open 2011.

A ja mam wątpliwości. Ile to już razy było tak, że długi i wyczerpujący półfinał kończył się łatwą porażką w finale? Mam na myśli Djoka. Uważam, że 5setówka z Murrey'em kosztowała Djoka sporo sił i tak naprawdę był już jedną nogą poza turniejem. Wg mnie to bardziej Szkot fizycznie nie wy3mał niż Djok zagrał tenis nie z tej ziemi. Oczywiście bez dwóch zdań to tenisista nr 1 teraz i właśnie tacy w chwili zagrożenia grają 'his best' ale:
- Nadal miał dzień więcej odpoczynku
- mecz z Fedem był gładki (może nie tak jak stół ale powiedzmy jak nasze drogi z dziurami)

Nigdy nie lubiłem tenisa w wykonaniu Nadala. Nuda, brak finezji, wieczna pyta z głębi ale nie będę zaskoczony jutrzejszym zwycięstwem Hiszpana.

rafael86

Tematy: 19

Reputacja: 60

Wysłany: 2012-01-28, 21:16    

Zgodzę się co do tego, że jak dojdzie do 5 seta to być może większe szanse ma Nadal, bo mogą zadecydować wymienione przez Ciebie czynniki.
Jednak całkiem możliwe, że po prostu Nole załatwi sprawę szybciej. Nadal nie ma takiego uderzenia by bombardować Serba, tak jak to robił długimi fragmentami Murray. Co za tym idzie o punkty powinno być teoretycznie łatwiej. Jedna podniesiona piłka, krótsze zagranie i Djoko przejmuje inicjatywę w wymianie i powoli punktuje rywala.

Co chodzi o kondycje to też nie ma co tworzyć mitów. Nowoczesna medycyna potrafi czynić cuda. Dzień odpoczynku to wystarczająco dużo, by Novak był gotowy do walki na 100%. Zresztą Serb w ostatnim sezonie pokazał, że jest nie do zdarcia i nawet w morderczych pojedynkach z Nadalem imponował wytrzymałością i to on ostatecznie te mecze wygrywał.

kaziu_boss

Tematy: 16

Wysłany: 2012-01-28, 21:47    

Ja uważam,że jednak wygra Djoko. Bardzo udany poprzedni rok w pojedynkach z Nadalem,myślę że jutro będzie kontynuacja.Oglądałem oba półfinały i Federer wydawał mi się słabszy od Szkota,chociaż mecz meczowi nie równy,tak więc Nadal miał teoretycznie słabszą drogę do finału. Uważam,że wszystko będzie tak jak do tej pory i myślę postawić grubą kasę na Serba,żeby później nie żałować jak dzisiaj rano po finale kobiet.

merdalion

Wysłany: 2012-01-29, 00:20    

Data: 29.01.2012 9:35
Spotkanie: N. Djokovic - R. Nadal
Typ: Will A Player Lose The 1st Set And Win The Match? Odpowiedź: TAK
Kurs: 3,520
Bukmacher: Pinnacle

Kurs na to, czy zawodnik który przegra pierwszego seta wygra mecz mnie się podoba. Czy w meczu finałowym(w którym bardzo prawdopodobny jest morderczy przebieg gry, kilka godzin spędzonych na korcie, mnóstwo długich wymian itd.) prowadzenie 1-0 w setach to znaczna przewaga? Moim zdaniem nie. Po pierwszym secie są możliwe 2 scenariusze:
1. Seta wygra Nadal, wówczas kursy na niego będą pewnie ok. 1,5-1,7, więc wystarczy na live odpowiednio skontrować i już się jest lekko na plusie.
2. Bardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, że pierwszego seta wygra Djokovic, jednak im dłużej ten mecz będzie trwać, tym lepiej dla Nadala, bo choć Djokovic jest niesamowicie waleczny i umie walczyć ze swoimi słabościami, to jednak Nadal kondycyjnie jest po prostu lepszy i śmiało może grać na pełnych obrotach morderczą pięciosetówkę. Na dodatek Hiszpan miał dużo łatwiejszy półfinał i co ważne rozegrał go w czwartek, natomiast Djoko męczył się blisko 5 godzin w piątkowym meczu z Murrayem, co stawia go w jeszcze gorszej pozycji jeśli chodzi o porównanie kondycji obu zawodników.
Warto sobie przypomnieć finał zeszłorocznego US Open, gdzie Djokovic w trzecim secie miał bardzo poważny kryzys, który ostatecznie jednak przezwyciężył i czwartego seta wygrał. Teraz jednak Djokovic wydaje się być w gorszej formie, a Nadal w lepszej, stąd jeśli Djokovic wygra pierwszego seta, to wcale nie jest dla mnie takie jasne, że wygra ten mecz a już pewne jest, że kryzys prędzej czy później go dopadnie. Pytanie tylko jak duży ten kryzys będzie i jak Novak sobie z nim poradzi.
W każdym razie po takim kursie polecam spróbować.

Więcej szczegółów
rafael86
Tagi: australian open
Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Tenis » Australian Open