no ja powiem ze BR managemet jest jedna z najwazniejszych rzeczy aby byc wygrywajacym pokerzysta Inaczej bardzo latwo zbankrutowac i to nie raz (wiem z doswiadczenia )
Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-07-16, 13:47
krc napisał/a:
no ja powiem ze BR managemet jest jedna z najwazniejszych rzeczy aby byc wygrywajacym pokerzysta Inaczej bardzo latwo zbankrutowac i to nie raz (wiem z doswiadczenia )
nic dodać nic ując! przykazanie główne dla początkujących, zaawansowanych... słowem każdego- nie sraj wyżej niż dupe masz nawet jak pare razy się uda to przyjdą takie 2-3 rozdania, że cały wielomiesięczny wysiłek(bankroll) pójdzie w diabły
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
- miec dobra taktyke taka jak short stack - po wtopieniu 4BI odpuszczamy na pare godzin , dzien - nie szastac kasa , kazdy cent sie liczy do budowania naszego bogactwa , nie wchodzic z kartami typy 82 off , 72 itp. - nie grac na sile 2-3h na sesje - grac z glowa na karku - robic ready na poszczegolnych zawodnikow bardzo ulatwia decyzje
Wysłany: 2007-09-05, 19:48
Bart napisał/a:
krc napisał/a:
nic dodać nic ując! przykazanie główne dla początkujących, zaawansowanych... słowem każdego- nie sraj wyżej niż dupe masz nawet jak pare razy się uda to przyjdą takie 2-3 rozdania, że cały wielomiesięczny wysiłek(bankroll) pójdzie w diabły
sama prawda dla tych co nie potrafia odejsc na tilt polecam tylko turnieje
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2007-09-05, 21:31
kszysio napisał/a:
dla tych co nie potrafia odejsc na tilt polecam tylko turnieje
Ale do tego zeby grac przyzwoite turnieje trzeba miec bardzo dobry bankroll, minimum to 100BI, ale doswiadczone osoby mowia o liczbie 200-300BI - rowniez popieram ta zasade z wysokim bankrollem na turnieje...
Wysłany: 2007-09-05, 22:39
tyle tylko ze najpierw na ten bankroll wysoki trzeba sobie nazbierać jakoś-ja uważam ze 50 BI wystarczy a 100BI to juz w zupełności choć sam jak zaczynałem to zupełnie na pałe-kilkakrotnie zaliczyłem bankruta totalnego-innym razem co sie uzbierało to poszło sie dymać ponieważ zachciało sie grać za wygrane freerolle-przykładowo wygrałem 40$ we freerollu to turniej koniecznie za minimum 10$ musiałem zagrać razy 4.....a przeciez są również tańsze....ale nie człowiek był mądrzejszy i czasu swego freerollowego nie szanował-łatwo przyszło łatwo poszło-wiadomo.....
tak grałem do czasu az skusiłem sie na wpłate własnych pieniędzy i granie płatnych turniejów -od razu taki delikwent który swoje cięzko zarobione pieniądze wpłaca na poker zaczyna je szanowac jakby bardziej i pojawia sie nawet swego rodzaju rozkład,plan w jaki sposób grać by cieszyc sie jak najdłuzej pieniędzmi swoimi oraz wygranymi w tychze turniejach-ja osobiście gram turnieje(tylko turnieje) za niskie wpisowe do 10$ +raz,dwa dziennie za ok 20$ z pulą gwarantowaną(ew.jakas satelitka) i jakoś to nawet wygląda-w kazdym razie mając najgorszy miesiąc w swej historii udało mi sie nie zbankrutować ,przezwycieżyć złą passe i odbić sie w ciągu tygodnia jednoczesnie zaliczając imponującą formę (chyba z 6 razy FT w 3 dni )-kolejna sprawa to wybór turnieju -kiedys sie napalałem na pule-a wiadomo ze im wieksza pula tym wieksza ilosc chętnych na zgarnięcie jej -teraz za wszelką cene unikam turniejów z ilością graczy powyzej 100.....chyba ze freeroll jakis w miare .....
mam do was pytanie j anarazie preferuje gre na stole NL 0.5/1 $ 5/6 osob na stole jaki waszym zdaniem powinienem miec bankrol . prosze o poszczegolne opinie i odpowiedzi a zarazem podpowiedzi
_________________ Jezeli chce ktos pojedynek na YIELD niech pisze PW lub gg . Stawka to pochwala i 25 zl
mam do was pytanie j anarazie preferuje gre na stole NL 0.5/1 $ 5/6 osob na stole jaki waszym zdaniem powinienem miec bankrol . prosze o poszczegolne opinie i odpowiedzi a zarazem podpowiedzi
100 x bb czyli 100$ (wg. teorii) aczkolwiek ja czasem wchodze z mniejszym wtedy gram ciut lepiej bo tight agr.
ja mam nieco inna taktyke zawsze wnosze na stol podwojna ilosc minimalnej wplaty i jak narazie mi to dziala , ale chcem zmienic taktyke i zobaczyc ta z Nl100 zejde na nizszy stol czyli rozumiem ze na stol wnosic mozliwy max np na 0,25/0,50 to bedzie 50$ a teraz jeszcze jedno pytanie do tego zalozmy ze wtopie te 50$ to jaka asekuracje powinienm miec czy to ma jakies wieksze znaczenie . tzn wiem ze zaplecze do osigniecia czegos jest potrezbne ale mam na mysli jakie to musialo by byc minimum
_________________ Jezeli chce ktos pojedynek na YIELD niech pisze PW lub gg . Stawka to pochwala i 25 zl
Wysłany: 2007-12-13, 16:20
akupoczek napisał/a:
a teraz jeszcze jedno pytanie do tego zalozmy ze wtopie te 50$ to jaka asekuracje powinienm miec czy to ma jakies wieksze znaczenie . tzn wiem ze zaplecze do osigniecia czegos jest potrezbne ale mam na mysli jakie to musialo by byc minimum
Za bardzo tego nie rozumiem, zalozmy stol NL50, wchodzisz z max BI, przegrywasz wszystko to robisz rebuy, proste, zaplecze to wlansie br managament, do tego jest, ze nie przejmujesz sie bb, itd.
Proximo napisał/a:
ja wogole nie lubie cash games nl ... bo 3 bad beaty pod rzad i po tobie .
Dlaczego po Tobie? 3 Bad Beaty i po Tobie. Wolne zarty? 6-7 bb (w zaleznosci od wlasnych regul br m) to zejscie dopiero najczesciej na nizszy limit, a nie po Tobie. Moim zdaniem do NL100 wystarczy 25-30 BI na ten limit...
Cytat:
preferuje grac turneje i fixed limit
Nie gram FL, ale na turnieje to trzeba miec 200-300 BI Czyli grajac regularnie turnieje 10+1 musisz miec 30000 tys $ Oczywiscie niektorzy graja na 100 BI. Inna sprawa to sity, pisalem tutaj o mtt
Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-12-13, 16:36
pershing napisał/a:
Dlaczego po Tobie? 3 Bad Beaty i po Tobie. Wolne zarty? 6-7 bb (w zaleznosci od wlasnych regul br m) to zejscie dopiero najczesciej na nizszy limit, a nie po Tobie. Moim zdaniem do NL100 wystarczy 25-30 BI na ten limit...
a co jak już kończą się limity i nie da się niżej
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
Wysłany: 2008-01-05, 19:37
Z blogu jednego z czlonkow CR:
Cytat:
For every level the cashout should match the equivalent of 25 buyins at the next level. By doing so, you allow yourself to gain enough experience, to get used to the money involved and the swings that you cannot avoid. Also, the cashout should not be a single withdraw. You should do like this (given the example at NL50):
- start playing NL50 with $1,500; - make $1,000 profit (rakeback, bonuses, tourney winnings NOT included) and withdraw $500; - repeat 2 times; you shoud now have $3,000 into your poker account; - make the last $1,000 profit and get it all out; - move up to NL100. By making more withdraws instead of just one you constantly reward your efforts. This can be a great motivator.
hmmm pomocne ja zaczynam przygode z tym . na poczatku gralem na NL10 i mialem 6bi zrobilem 15Bi i przeszedlem na NL25 bo gra na nl10 nie sprawiala mi wcale przyjemnosci. obecnie mam7-8 Bi na NL 25 i na nastepny poziom wejde przy stanie 50Bi
Wysłany: 2008-01-05, 22:30
Nastepny poziom, ok, ale pamietaj przejscie na wyzszy limit nie wiaze sie z iloscia odpowiedniego br tylko tym, zebys byl pewny, czul swobode na wyzszym limicie, nie wiem....zebys nie czul jakies blokady. Dwa miales/masz za malo BI na dany limit, rzecz jasna kazdy to ustala sam
no wlasnie gra na 25nl nie powoduje blokady u mnie niewacham sie podjac ryzyka. ale wiesz co ,poslucham sie ciebie wroce na nl10 wkoncu ty wiesz to lepiej i naprawde cenne wskazowki
dzieki
no wlasnie gra na 25nl nie powoduje blokady u mnie niewacham sie podjac ryzyka. ale wiesz co ,poslucham sie ciebie wroce na nl10 wkoncu ty wiesz to lepiej i naprawde cenne wskazowki
dzieki
ale Cię posmyrał po rowie panie Pershing ale Cię posmyrał
Odnosnie, przejscia na wyzsze lvl, to jest indywidualna spraw, jedni nie czuja komfortu majac 30BI, inni zaczyanaja gre z 10BI, robiac po 12-15BI w tydzien...
ja osobiscie przeszedlem, na lvl 25NL majac ponad 30BI na tym lvl, oczywiscie gralem wczsniej shoty tam z BI , ale moj styl tight-murinio, pozwala mi grac z duzo nizsza ilsoci BI, aczkolwiek znacznie lepeij sie gra majac duzy zapas..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group