10bet

Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Dla początkujących » Budowanie rolla
Budowanie rolla
Autor Wiadomość
mario91
before Akindu %-)

Tematy: 87

Wysłany: 2009-06-01, 21:31    Budowanie rolla

Artykuł przeznaczony jest dla graczy zaczynających grę od 0.Przedstawię w nim sposoby zbudowania bankrolla czyli kapitału, który będzie przeznaczony na grę w pokera.

Zacznijmy może od wyjaśnienia pojęcia bankroll:
Bankroll-tak jak wyżej napisałem, jest to nasz kapitał, gotówka, którą przeznaczamy tylko na grę w pokera.W pokerze online, określa po prostu pieniądze jakie gracz posiada na swoim koncie.

Teraz pytanie, w jaki sposób zbudować bankroll ? Postaram się przedstawić moje pomysły :)

1.Freerolle
To jedne z najpopularniejszych rodzajów turniejów MTT (Multi Table Tournament) czyli turniejów wielostolikowych.Od razu uprzedzam, że gra w nich nie jest taka łatwa, dlatego, że wpisowe nic nie kosztuje, gracze nie dbają o swoje żetony, a więc mogą wchodzić z trash hand, przy czym Ci którzy mają sporo szczęścia trafiają swoje kosmiczne układy.Oczywiście wiele osób podchodzi poważnie do turniejów, przeprowadzając odpowiednią selekcję rąk, czytanie stolika, grają po prostu dobrego pokera.Plusem freeroll'i jest to, że za darmo możemy wygrać często dość spore pieniądze-dlatego cieszą się tak dużą popularnością.
Macie ochotę zagrać ? Zapraszam do działu "Freerolle".

2.Darmowe pieniądze bez depozytu
Wiele portali, szkół pokerowych daje nam możliwość dostania pieniędzy bez depozytu do wybranego przez nich room'u.Najczęściej polega to na rejestracji, przeczytaniu artykułów i zdaniu quizu, po czym pieniądze wędrują na nasze konto w room'ie.Warunkiem wypłaty jest ugranie wyznaczonej ilości raked hands czyli rozdań, w których zostaje pobrana prowizja w zależności od puli.Najczęściej jest to 5% puli, jednak aby prowizja została pobrana, w puli musi znaleźć się pewna minimalna kwota.
Tutaj mogę polecić promocję na PokerStrategy , obecnie chyba najlepsza profesjonalna szkoła pokerowa w Polsce.Więcej info na temat promocji no deposit na PW.

3.Bonusy od depozytu
Ten rodzaj budowania bankrolla polecam graczom średnio-zaawansowanym, dlaczego ?
Praktycznie każda firma pokerowa oferuje bonus w wysokości 100%, 200%, a nawet więcej podwojenia od złożonego depozytu, jednak liczba punktów do ugrania, jakie będą nam potrzebne do zrealizowania wypłaty jest spora, gracze początkujący nie poradzą sobie z wyrobieniem takiego bonusa i tylko stracą swoją gotówkę.

4.Turnieje MTT z buy in'em.
Tą opcję również polecam graczom, którzy mają już jakieś doświadczenie w pokerze.W tych turniejach poziom jest już nieco wyższy niż we freerollach.Jednak pule w turniejach z BI są dużo większe niż w darmowych turniejach, dlatego turnieje te są równie bardzo popularne.

Oczywiście wymieniłem tylko najpopularniejsze formy budowy bankrolla, powtarzam od 0.Jeśli macie jakieś inne pomysły-śmiało ;)
Mam nadzieje, że ten artykuł pomoże wam przy budowaniu swojego bankrolla.Życzę powodzenia :loser:

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

mario91
before Akindu %-)

Tematy: 87

Wysłany: 2009-06-01, 21:36    

Powyższy post jest również z przed roku %-) zawarłem podstawy, ogólnie standard. Jakoś w połowie czerwca postaram się napisać bardziej zaawansowany artykuł, przedstawię inne, bardziej korzystniejsze i szybsze metody budowania rolla, z których ja korzystałem i przez które sam przechodziłem, przynajmniej do NL25 :)

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Dla początkujących » Budowanie rolla