Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-08-10, 12:52
Sezon czas zacząć VfB - Schalke 1 2.3-2.5 Początek sezonu. Pamiętamy jak się zeszły skończył dla Schalke Jak wyczytałem w jakimś artykule r raichu mówi się o syndromie Schalke-poprzednio jak przedupczyli tytuł w takich okolicznościach to nową drużynę budowali 6 lat i trzeba było wszystkich graczy wyprzedać przez te lata żeby znów o podium powalczyli. Transfery marne- za Lincolna(moim zdaniem najlepszy pomocnik Bundesligi) oddanego do Galatasaray, który IMO stanowił 30% wartości procent drużyny kupił Rakiticia, który w Szwajcarii radził sobie więcej niż nieźle niemniej jednak na zastąpienie Lincolna to za mało. W meczach pucharu ligi grał co najwyżej średnio. Do Bayernu odeszdł też Hamit Altintop. Obrone wzmocniono Westremannem z Arminii.
Schalke to głównie potężna siła ognia-tym razem może być ciężko Kurynai jest dla mnie przereklamowany "od zawsze" na drobne urazy narzekają Altintop(ten drugi ) i Larsen w ataku pozostają więc tylko Lovenkrands i Asamoah Niewątliwie są to świetni zawodnicy z tym, że Schalke gra zazwyczaj 4-3-3 więc pole manewru pozstaje ograniczone choć trzeba, że w kadrze jest też sporo ofensywanie usposobionych pomocników którzy w razie potrzeby mogą dać zmianę.
Co do gospodarzy. Dziwne to było mistrzoswo w zeszłym sezonie Aaaale wracamy do teraźniejszości-transery imponujące. Za naprawdę mocnego i wyrównanego skladu z zeszłego sezonu oddano tylko Timo Hildebranda Valenci, świetny bramkarz to prawda, ale pozyskano moim zdanie niegorszego Schafer z Norymbergi, ile chłopak spotkań w pojedynkę wygrał w zeszłym sezonie to już nawet nie pamiętam. Dodatko wzięto zawsze solidnego Luboję z HSV, Ewerthona z Saragossy i za ga grubą kaske Marice z Szachtara. O środek pola ma zadbać Basturk weteran z Herthy Berlin. Kapitan Meira o któremu Juve proponowało konkretną pensyjkę, postanowił pozostać w zespole.
W zasadzie mecz będzie wyrównany- w PL Schalke przegrało z Bayernem 0:1, gdzie zaprezentowało się przeciętnie. VfB dostało 2:0 również po przeciętnym meczu.
To co przekonuje mnie do zagrania na 1 to większe zgranie i team spirit w VfB. I niewątpliwie zachowanie i wzmocnienie trzonu drużyny czego nie moża powiedzieć o Schalke.
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
Wysłany: 2007-08-10, 15:36
Stuttgart - Schalke 04 - 20:30
Zaczniemy od dzisiejszego meczu, który jest chyba hitem kolejki w Niemczech. Uważam, że Stuttgart wywalczy w pierwszej kolejce pierwsze punkty. Mistrz podejmuje vice mistrza, więc tak jak już wspomniałem na samym wstępie dobra dawka futbolu. Według statystyk ostatnie spotkanie ligowe odbywające się w Stuttgarcie, w którym zwyciężyli gracze Schalke miało miejsce w grudniu... 2000r. Myślę, że od tamtej pory tradycja zostanie podtrzymana i Stuttgart ponownie nie przegra. Obie drużyny nie wystąpią w najmocniejszych składach. Z powodu zawieszenia w Stuttgarcie nie wystąpi Gledsona, a z powodu kontuzji nie obejżymy także Yildiray Bastürka, Mario Gomeza i Mathieu Delpierre'a. Z tego co jeszcze wyczytałem to występ Cacau stoi pod znakiem zapytania. Natomiast Schalke zagra bez Mathiasa Abela, Gustavo Vareli i Benedikta Höwedesa. Możliwe, że zabraknie również Halila Altintopa narzekającego na drobny uraz.
Typ na mecz: Stuttgart - Schalke 04 1x 1.4 (Unibet)
...narazie dzisiejszy mecz, reszte napiszę jak będę miał czas
W meczu I kolejki Bochum na własnym stadionie będzie podejmować Werder. Mecz nie będzie dla Werderu łatwy, ale sądzę, że wygra to spotkanie. Ostatniego spotkania z Werderem na Ruhrstadion Bochum nie wspomniana mile dostali ostre baty przegrywając aż 6:0. Ruhrstadion dla Werderu jest szczęśliwy ponieważ ostatni raz przegrali na tym stadionie w 1999 roku i sądzę, że na początek sezonu podtrzyma tą statystykę. W drużynie gospodarzy zaszły ostre zmiany kupiono 11 zawodników tracąc aż 12! Ta drużyna na pewno nie jest jeszcze dobrze zgrana ze sobą, w drużynie gości na pewno największą stratą jest Mirek Klose najlepszy strzelec drużyny. W drużynie gospodarzy zabraknie Oliviera Schrödera, natomiast w drużynie gości Pierre'a Wome, Aarona Hunta, Patricka Owomoyeli, Ivana Klasnica. Sądzę, że drużyna Werderu wygra to spotkanie kurs jak najbardziej zachęca do zagrania Typ na wynik: 0:1
Wysłany: 2007-08-11, 12:17
Chomik napisał/a:
Stuttgart - Schalke 04 1x 1.4 2:2
Więc dzisiejsze mecze
Bayern Monachium - Hansa Rostock - 15:30
Tutaj chyba wiele nie trzeba tłumaczyć. Bayern po nieudanym poprzednim sezonie, bo taki na pewno było ponownie jest chyba głównym faworytem do wygrania ligi. W ekipie gospodarzy są m.in. gwiazdy takie jak: Schweinsteiger, Klose, Ze Roberto, Hamit Altintop czy też Toni, chociaż występ tego ostatniego stoi pod znakiem zapytania. Jak widać Bayern ma dobrą ekipę i nie sądzę, aby w tym meczu stracili punkty, i to jeszcze grając z beniaminkiem. Moim zdaniem czysta 1 można nawet próbować handi. Co do składów to Bayern zagra bez: Willy'ego Sagnola, Lukasa Podolskiego, Valerien Ismaela i Jana Schlaudraffa. Beniaminek natomiast przyjechał do Monachium bez Regisa Dorna, a występy Benjamina Lense i Heatha Pearce'a nie są także pewne.
Typy na mecz: Bayern Monachium - Hansa Rostock 1.2 (Unibet) Bayern Monachium - Hansa Rostock (+1.5) 1.62 (Unibet) Bayern Monachium - Hansa Rostock (w I połowie padnie gol) 1.24 (Unibet)
Hannover 96 - Hamburger SV - 15:30
Trochę zdziwił mnie taki kurs na Hannover. Wydaje mi się, że tutaj gospodarze są faworytem spotkania. Co prawda to Hamburger wygrał w lepszym stylu w ostatnich meczach Pucharu Niemiec, lecz nie zmienia to faktu, że Hannover jest słabszy. Gospodarze wygrali 3:1 z ekipą Rot-Weiss Ahlen, a Hamburg aż 5:0 Holstein Kiel. Trzeba jednak pamiętać znakomitą grę w meczach towarzyskich. Pokonywali w tych meczach m.in. "wielki" Real Madryt wygrywając aż 3:0, czy też dobrą drużynę Rangers zdobywając bramkę na wagę zwycięstwa. Dochodzą do tego wygrane mecze z Koln oraz Twente. Moim zdaniem Hannover tutaj nie przegra, a co więcej myślę, że zdobędzie nawet 3 punkty. Kursik jest naprawdę dobry
Typy na mecz: Hannover 96 - Hamburger SV 2.45 (Unibet) Hannover 96 - Hamburger SV 1x 1.4 (Unibet)
...z niemieckiej to tyle jutro jeszcze jest Borussia, ale o tym meczu napiszę w późniejszym czasie
Wysłany: 2007-08-12, 11:14
Cytat:
Bayern Monachium - Hansa Rostock 1.2 (Unibet) 3:0 Bayern Monachium - Hansa Rostock (+1.5) 1.62 (Unibet) 3:0 Bayern Monachium - Hansa Rostock (w I połowie padnie gol) 1.24 1:0 (Unibet) Hannover 96 - Hamburger SV 2.45 (Unibet) 0:1 Hannover 96 - Hamburger SV 1x 1.4 (Unibet) 0:1
...no na Hannoverze się trochę zdziwiłem, myślałem, że remis to będzie minimum w ich wykonaniu Na dziś dwa ostatnie mecze Bundesligi
Nürnberg FC - Karlsruher - 17:00
Nurnberga podejmuje beniaminka z Karlsruher. Początek sezonu i nie jest łatwo typować, mimo to zaryzykuję. Zdecydowanym faworytem jest zdobywca Pucharu Niemiec. Goście mają o wiele słabszy skład i nie sądzę, aby wygrali w tym meczu. Gospodarze będą chcieli zacząć pewnie sezon, a co im nie da większej pewności jak wygrana w pierwszej kolejce z beniaminkiem. Od roku 1999 drużyny spotkały się 4-krotnie. Przynajmniej tak mi się zdaje. Bilans wynosi 4:0 dla gospodarzy. Co do składów, to gospodarze zagrają bez Javiera Pinoli, który jest kontuzjowany. Goście natomiast przyjechali do Nurnbergi bez Massimiliana Porcello i Floriana Dicka oraz Stefana Bucka.
Typy na mecz: Nürnberg FC - Karlsruher 1.75 (Unibet) Nürnberg FC - Karlsruher 1x 1.18 (Unibet)
Borussia Dortmund - Duisburg - 17:00
Kolejny mecz, gdzie gospodarze powinni wygrać. Tutaj zdaje się, że powinni mieć łatwiej. Grają również na beniaminka, ale tym razem z Duisburga. Zdecydowanie wszystko przemawia za graczami z Dortmundu. Dwa lata temu Borussia wygrała u siebie 2:0. Co ciekawe "Gospodarze nie przegrali z Zebrami u siebie od 35 lat. W styczniu 1972 roku MSV wygrało w Dortmundzie 3:2 i było to jedyne wyjazdowe zwycięstwo tego zespołu w rywalizacji z tą drużyną." Duisburg wymienił sporo zawodników i nie wiadomo jak będzie przedstawiała się ich gra. W pucharze Duisburg wygrał 4:0 z drużyną SV Babelsberg, a gracze Borussii także nie dali szans rywalom wygrywając 4:1. W ekipie gospodarzy zabraknie Aleksandra Frei'a, Larsa Rickena i Daniela Gordona. Goście zagrają natomiast bez Aleksandra Meyera, Adam Bodzeka, Youssefa Mokhtariego i Nils-Ole Booka. Moim zdaniem 1.
Typy na mecz: Borussia Dortmund - Duisburg 1.5 (Unibet)
A więc II kolejkę niemieckiej Bundesligi czas zacząć. Jednym ze spotkań jest mecz rozgrywany na VELTINS-Arena pomiędzy drużynami Schalke 04 oraz BvB. Dla większości mecz będzie bardzo wyrównany ponieważ obydwie drużyny grają na takim samym poziomie. Schalke ubiegłoroczny vice mistrz Niemiec pokazał prawdziwą klasę w ostatnim sezonie. W tym również, nie zawiódł w pierwszym meczu, który zremisował 2:2 z Mistrzem Niemiec VfB Stuttgart. Piłkarze Schalke bardzo dobrze spisywali się w meczach sparingowych oraz DFB Pokal, gdzie wygrali z drużyną Eintracht Trier 0:9. Takie spotkania jak to wymienione przed chwilą na pewno mobilizują piłkarzy do o wiele lepszej gry w Bundeslidze.. I do tego aby również w tym roku pokazać, że odgrywają bardzo dużą rolę w niemieckiej piłce nożnej. Dużym zagrożeniem ze strony Schalke 04 jest ich napastnik Gerald Asamoah, który co prawda w ostatnim meczu nie strzelił bramki, ale jak widać w ogólnych statystykach czuje się bardzo dobrze w tyym klubie i strzela dla niego wiele bramek
BvB drużyna, która w ostatnim sezonie myślę, że zawiodła wielu kibiców zajmując dopiero 9 miejsce. Jednak nadrobili wiele w oczach wygrywając mecze sparingowe strzelając zawsze co najmniej 4 bramki. Jednak gdy przyszło co do czego i trzeba było zagrać w pierwszej kolejce Bundesligi BvB pokazało się z bardzo słabej strony przegrywając z Beniaminkiem 1:3 na własnym boisku gdzie kibice są ich "12" zawodnikiem, ale jak widac nawet to nie pomogło.. Słaba postawa obrońców i środkowych pomocników dały efekty w wysokości straty 3 bramek.. Jedynym pocieszenie był gol strzelony przez Floriana Kringe w '86 minucie meczu. Mamy nadzieję, że to był tylko wypadek przy pracy i BvB zacznie grać z meczu na mecz co raz lepiej. Ostatnie 6 meczy obu drużyn:
FC Schalke 04 1-3-0-3-3-1
Borussia Dortmund 0-3-3-0-3-3
Historia spotkań pomiędzy obiema drużynami: FC Schalke 04 vs. Borussia Dortmund 3:1 FC Schalke 04 vs. Borussia Dortmund 0:0 FC Schalke 04 vs. Borussia Dortmund 1:2 FC Schalke 04 vs. Borussia Dortmund 2:2
Jak widać w ostatnich 4 spotkaniach od 2003 roku obydwie drużyny wygrywały ze sobą po razie, remisując 2 razy 0:0 oraz 2:2. W ostatnim sezonie drużyna Schalke wygrała na własnym boisku 3:1 po golach Pander'a, Kuranyi'ego oraz Løvenkrands'a. W tym meczu wystąpią Ci sami piłkarze prócz Kuranyi'ego, który odszedł z klubu.
Patrząc na dosyć słabą obronę BvB i dobrych napastników Schalke myślę, ze w tym meczu padnie over 2.5. Oczywiście nie wykluczając, że BvB również strzeli bramkę. Ogólnie stawiam na drużynę Schalke 04, która w zeszłym sezonie spisywałą się o wiele lepiej od BvB i myślę, że w tym sezonie będzie tak samo.
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund (1.80) FC Schalke 04 - Borussia Dortmund over 2.5 (1.78)
Cytat:
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund (1.80) FC Schalke 04 - Borussia Dortmund over 2.5 (1.78)
A więc 3 kolejkę niemieckiej Bundesligi czas zacząć. Jednym ze spotkań tej kolejki jest mecz rozgrywany w Dortmundzie pomiędzy drużynami Borussi Dortmund, a Energie Cottbus. Jak wiemy BvB swoją postawą zawodzi nas strasznie.. Po dwóch kolejka zajmują oni ostatnie 18 miejsce ze zdobyczą skromnych 2 bramek i ze stratą 7. Początek sezonu rozpoczęli bardzo słabo przegrywając z MSV Duisburg 1:3 na własnym boisku, a następnie zostali pogrążeni przez ubiegłorocznego vice mistrza Niemiec Schalke 04 4:1. Jednak to co pokazywali w meczach przygotowawczych do ligi czyli meczach towarzyskich pokazuje, że drużyna BvB nie ma zamiaru skończyć na ostatnim miejscu, a ich morale sięgają wysoko. Myślę, że te dwie ostatni porażki zmotywują ich jesczze bardziej do zwycięstwa nad słabą Energie Cottbus.
Energie Cottbus zaś swój nowy sezon w Bundeslidze zaczęła skromnie od remisu 0:0 z Bayer 04 Leverkusen oraz myślę, że pechowej przegranej z VfL Bochum na własnym boisku 1:2. Jak widać drużyna z Cottbus nie traci zbyt wielu bramkę patrzą na klasę ich rywali. Patrząc na ich mecze towarzyskie, które miały ich przygotować do tegorocznego sezonu można powiedzieć, że chcą zajść wyżej niz miejsca spadkowe. Swoje 3 ostatnie mecze wygrywali nawet z takimi drużynami jak Leeds United 2:1.
Ostatnie 6 meczy obu drużyn:
Borussia Dortmund 0-0-3-3-0-3
Energie Cottbus 0-1-0-3-3-3
Historia spotkań pomiędzy obiema drużynami: Borussia Dortmund vs. Energie Cottbus 2:3 Borussia Dortmund vs. Energie Cottbus 1:1 Borussia Dortmund vs. Energie Cottbus 3:0 Borussia Dortmund vs. Energie Cottbus 2:0
Jak widać w ostatnich meczach padł 1 remis 0:0, dwie wygrane ze strony BvB oraz jedno zwycięstwo po stronie Cottbus. Myślę jednak, że motywacja i chęć 1 zwycięstwa w nowym sezonie piłkarzy BvB pozwoli im wygrac ten mecz i dadzą z siebie wszystko. Kurs nie jest zbyt wysoki, ale myślę iż śmiało można obstawiać ten mecz.
Borussia Dortmund - Energie Cottbus (1.60)
3:0
Ostatnio zmieniony przez litersrake 2007-08-25, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
A więc jeszcze jeden meczyk do wytypowania. Z niskim kursem 1.23, ale myślę, że meczyk można śmiało grać bez strachu. Czwarta drużyna ubiegłorocznego sezonu Bayern München będzie podejmował na własnym boisku drużynę Hannover 96, która w zeszłorocznym sezonie skończyła na dosyć niskim 11 miejscu. Bayern wielokrotny mistrz Niemiec myślę, że równiez w tym sezonie nie ma zamiaru osiąść na laurach i będzie starał się zdobyć jak najwyższe miejsce w tym sezonie. dowodem tego są nowe gwiazdy ściągnięte do składu bawarczyków. Po 2 kolejkach drużyna z München ma 6 punktów czyli zwycięstwa nad SV Werder Breme w meczu wyjazdowym 0:4 oraz na własnym boisku 3:0 z Hansa Rostock. Myślę, że Bayern München będzie dalej ciągnął passe zwycięskich meczy i również to spotkanie skończy się dla nich korzystnym rezultatem.
Hannover 96 cóż zbyt wiele nie mogę powiedzieć o tej drużynie. Skład je praktycznie taki sam jak w zeszłym roku. Drużyna po 2 meczach ma na swoim koncie jedno zwycięstwo ze słabiutkim Karlsruher SC 1:2 oraz jedną porażkę na własnym boisku z Hamburger SV 0:1. Piłkarze Hannover'u w sezonie 2006/2007 zajęli dosyć słabe 11 miejsce nie zachwycając na swą grą. Myślę, ze w tym roku będzie podobnie Hannover masz szanse na miejsca 8-12, ale raczej nic więcej nie ugrają.
Ostatnie 6 meczy obu drużyn:
FC Bayern München 3-0-3-0-3-0
Hannover 96 3-0-3-3-3-3
Historia spotkań pomiędzy obiema drużynami: FC Bayern München vs. Hannover 96 0:1 FC Bayern München vs. Hannover 96 1:0 FC Bayern München vs. Hannover 96 3:0 FC Bayern München vs. Hannover 96 3:1 FC Bayern München vs. Hannover 96 2:1 FC Bayern München vs. Hannover 96 3:3
Jak widać starcia obu drużyn częściej kończyły się zwycięstwem bawaryczków bo aż 4 razy, raz remisowali, a ostatnie spotkanie wygrała drużyna Hannover'u 0:1. Myślę, że Bayern wgra ten mecz bez większy problemów, a w spotkaniu padnie over 2.5.
FC Bayern München - Hannover 96 (1.23) FC Bayern München - Hannover 96 over 2.5 (1.52)
Hamburger SV - Bayern Monachium (-1.5) 2 (3.25) Już gram 3-ci raz na Bayern i mam andzieję, że tym raazem też się nie rozczaruje. Bez dwóch zdań Bayern to na ten moment najlepsza ekipa niemieckiej Bundesligi. Trener Bawarczyków w wywiadach mówił jedno - Jedziemy do Hamburga po zwycięstwo. W związku z tym, że HSV gra w strojach biało-czerwonych, podopieczni Ottmara Hitzfelda po raz pierwsze w sezonie zaprezentują się w czarnych strojach, przeznaczonych na występy w Pucharze UEFA. Bawarczycy zdobyli dotychczas komplet 9-ciu pktów i są na czele tabeli. Bilans bramek 10-0 mówi sam za siebie. HSV jak narazie zdobyło 6 pktów. Na pewno nie będzie to łatwy mecz dla Bawarczyków, bo sam Hitzfeld wypowiadał się o potencjale Hamburgu. Kibice HSV wierzą, że ich drużyna złapała wiatr w żagle, bo wkońcu wygrała w UEFA 4-0 z Honvedem Budapst, no ale nie co tych 2 drużyn porównywać. Holenderski pomocnik HSV to na pewno czołowy zawodnik gospodarzy, zaś w drużynie przyjezdnych taką markę wyrobił sobie Franck Ribery. Miroslav Klose, który po absencji w meczu z Hannoverem znów wybiegnie na boisko. Jest to wielki + dla ofensywy Bawarczyków. W ostatnich czterech meczach pomiędzy Hamburgiem, a Bayernem to HSV wygrywało trzy razy. W poprzednim sezonie Hamburg pokonał FCB na Allianz Arena 1:2, no ale Bawarczycy to niebo, a ziemia w porównaniu z tamtym sezonem. Kto okaże się lepszy? Podopieczni Huuba Stevensa, czy może Ottmara Hitzfelda. Myśle, że ekipa numer 2, a kurs warty gry. Godzina 17:00 - SPORTKLUB. Zapraszam
Przypuszczalne składy: Hamburger SV: Rost - Brecko , Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Jarolim, de Jong - Castelen, van der Vaart, Olic - Guerrero
FC Bayern: Kahn - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Van Bommel, Zé Roberto - Altintop, Ribéry, Schweinsteiger - Klose Außerdem im Kader: Rensing, Ismael, Ottl, Van Buyten, Podolski, Wagner, Sosa
Na Allianz Arena spotkają się dziś dwie drużyny które są głównymi kandydatami do zdobycia tytułu mistrzowskiego w tym sezonie. Obie ekipy jednak są zupełnie innych nastrojach. Bayern rozpoczął te rozgrywki bardzo dobrze. W 4 dotychczasowych meczach odniósł 3 zwycięstwa i tylko 1 remisując. Tej małej zadyszki złapali w ostatniej kolejce remisując z HSV 1-1 tracą troche fartownego gola w 87 minucie meczu. Warto dodać że była to pierwsza bramka stracona przez Bayern w tym sezonie. W dzisiejszym meczu w ekipie Bayernu nie zobaczymy Willy'ego Sagnola, Jose Ernesto Sosy, Philippa Lahma i Jana Schlaudraffa. Do gry powrócili już jednak Podolski oraz Toni. Ekipa gości natomiast nie za dobrze rozpoczęła ten sezon. Nie przegrała wprawdzie jeszcze żadnego spotkania ale odniosła aż 3 remisy i przez to zajmuję dopiero 7 miejsce w tabeli. W ostatniej kolejce nie potrafili pokonać Bayeru Leverkusen a tydzień wcześniej zremisowali 1-1 z Wilkami choć w drugiej połowie Wolfsburg grał w 10. W dzisiejszym meczu nie zagrają Mathias Abela, Gustavo Varela i Mladen Krstajic.
Dziś na pewno zobaczymy wspaniałe widowisko. Na przeciw siebie staną dwie drużyny które nie przepadają za sobą i co rok walczą o mistrzostwo kraju. Ja jednak stawiam na Bayern ktory w tym sezonie gra wspaniała piłkę na którą aż chce się patrzeć
Jutro o godzinie 18:00 na stadionie Hermann-Lons-Stadion zostanie rozegrane spotkanie 2 Bundesligi pomiedzy Paderborn, a zespolem Hoffenheim w ramach 6 kolejki ligowej. Oba zespoly jak do tej pory nie zachwycaja. Gospodarze tego meczu w dotychczas rozegranych pieciu spotkan zdobyli zaledwie dwa punkty remisujac z Kaiserslautern i druzyna Osnabruck. Zanotowali natomiast trzy porazki kolejno z Kick. Offenbach, Freiburgiem i Aue warto zaznaczyc rowniez, ze podopieczni Holgera Facha nie zdobyli nawet bramki w tym nowym sezonie. Hoffenheim natomiast jest beniaminkiem, a przed nimi napewno jest ciekawa przyszlosc. Spowodowane jest to tym, ze druzyna beniaminka jest w rekach prezesa Dietmara Hoppa wlasciciela firmy informatycznej SAP AG, a wiec jak latwo sie domyslec ma on sporo funduszy na swoj klub. Juz niedlugo powstanie w Hoffenheim nowoczesny stadion, a w ostatnim okienku transferowym zarzad na transfery wydal blisko 20 mln euro !!!! co na beniaminka robi naprawde wielki wrazenie. Byly trener Schalke Ralf Rangnick, a obecnie Hoffen majac taki budzet pozyskal m.in Chinedu Ogbuke (Edu) ten Nigeryjski talent przybyl z druzyny norweskiej Lyn Oslo, kolejnym wzmocnieniem byla brazylijska mloda gwiazda Gremio Porto Alegre, a mianowicie Carlos Eduardo z wiekszych wzmocnien nalezy wymienic napewno jeszcze sprowadzenie Demba Ba i Vedad Ibisevica, ktory dobrze zna Niemieckie boiska bo sporo czasu spedzil w Alemannia Aachen. Na poczatku nowego sezonu beniaminek sobie nie radzi najlepiej i dlatego zarzad zdecydowal sie na takie zakupy. Po przybyciu tych graczy gra zaczela wyglad juz lepiej co mozna bylo zobaczyc w meczu z Freiburgiem mimo, ze zaliczyli porazke 3:2 widac bylo, ze sprowadzenie nowych graczy powinno wyjsc tylko na dobre i w ostatniej kolejce Hoffen odnioslo upragnione zwyciestwo na wlasnym terenie z druzyna Osnabruck 3:1. Jak dla mnie druzyna gosci jest w tym momencie lepsza od rywali i powinni to jutro wykorzystac, a kurs bardzo ladny...
Prawdopodobne sklady:
SC Paderborn 07 Bade - D. Fall, Djurisic, Klasener, de Graef - Gouiffe A Goufan, Sinkala - Rottger, Krupnikovic, Halfar - Damjanovic
1899 Hoffenheim D. Haas - Bindnagel, P. Nilsson, Low, Luis Gustavo - Jaissle, Salihovic, Ba, Copado, Carlos Eduardo - Edu
Nieobecnosci w tym spotkaniu:
SC Paderborn 07 MaaB R. Muller Siradze T. Becker Krosche Boskovic Gonth S. Lange Strohdiek
1899 Hoffenheim Rundio T. Maric Teber Seitz Spilacek Matthias Keller
Jutro o godzinie 18:00 na stadionie Hermann-Lons-Stadion zostanie rozegrane spotkanie 2 Bundesligi pomiedzy Paderborn, a zespolem Hoffenheim w ramach 6 kolejki ligowej. Oba zespoly jak do tej pory nie zachwycaja. Gospodarze tego meczu w dotychczas rozegranych pieciu spotkan zdobyli zaledwie dwa punkty remisujac z Kaiserslautern i druzyna Osnabruck. Zanotowali natomiast trzy porazki kolejno z Kick. Offenbach, Freiburgiem i Aue warto zaznaczyc rowniez, ze podopieczni Holgera Facha nie zdobyli nawet bramki w tym nowym sezonie. Hoffenheim natomiast jest beniaminkiem, a przed nimi napewno jest ciekawa przyszlosc. Spowodowane jest to tym, ze druzyna beniaminka jest w rekach prezesa Dietmara Hoppa wlasciciela firmy informatycznej SAP AG, a wiec jak latwo sie domyslec ma on sporo funduszy na swoj klub. Juz niedlugo powstanie w Hoffenheim nowoczesny stadion, a w ostatnim okienku transferowym zarzad na transfery wydal blisko 20 mln euro !!!! co na beniaminka robi naprawde wielki wrazenie. Byly trener Schalke Ralf Rangnick, a obecnie Hoffen majac taki budzet pozyskal m.in Chinedu Ogbuke (Edu) ten Nigeryjski talent przybyl z druzyny norweskiej Lyn Oslo, kolejnym wzmocnieniem byla brazylijska mloda gwiazda Gremio Porto Alegre, a mianowicie Carlos Eduardo z wiekszych wzmocnien nalezy wymienic napewno jeszcze sprowadzenie Demba Ba i Vedad Ibisevica, ktory dobrze zna Niemieckie boiska bo sporo czasu spedzil w Alemannia Aachen. Na poczatku nowego sezonu beniaminek sobie nie radzi najlepiej i dlatego zarzad zdecydowal sie na takie zakupy. Po przybyciu tych graczy gra zaczela wyglad juz lepiej co mozna bylo zobaczyc w meczu z Freiburgiem mimo, ze zaliczyli porazke 3:2 widac bylo, ze sprowadzenie nowych graczy powinno wyjsc tylko na dobre i w ostatniej kolejce Hoffen odnioslo upragnione zwyciestwo na wlasnym terenie z druzyna Osnabruck 3:1. Jak dla mnie druzyna gosci jest w tym momencie lepsza od rywali i powinni to jutro wykorzystac, a kurs bardzo ladny...
Prawdopodobne sklady:
SC Paderborn 07 Bade - D. Fall, Djurisic, Klasener, de Graef - Gouiffe A Goufan, Sinkala - Rottger, Krupnikovic, Halfar - Damjanovic
1899 Hoffenheim D. Haas - Bindnagel, P. Nilsson, Low, Luis Gustavo - Jaissle, Salihovic, Ba, Copado, Carlos Eduardo - Edu
Nieobecnosci w tym spotkaniu:
SC Paderborn 07 MaaB R. Muller Siradze T. Becker Krosche Boskovic Gonth S. Lange Strohdiek
1899 Hoffenheim Rundio T. Maric Teber Seitz Spilacek Matthias Keller
No i widac, ze chlopaki z meczu na mecz graja coraz lepiej...
Dzis o godzinie 15:30 w ramach 6 kolejki Bundesligi na Stadion der Freundschaft w Cottbus spotkaja sie tutejsza druzyna Energie z ekipa Jacka Krzynowka Vfl Wolfsburg. Oba zespoly w tym nowym sezonie jak narazie nie zachwycaja swoja gra. Gospodarze tego dzisiejszego spotkania w dotychczas rozegranych 5 kolejkach zdobyli tylko dwa punkty remisujac z Bayerem Leverkusen i Nurnberg. Cottbus zanotowalo takze az trzy porazki kolejno z Bochum, Borussia Dortmund i w ostatniej kolejce w spotkaniu wyjazdowym z VfB Stuttgart 3:0. Wolfsburg prowadzony w tym sezonie przez bylego trener Bayernu Monachium Felixa Magatha rowniez nie zachwyca swoja gra mimo ciekawych i znacznych wzmocnien w letnim okienku transferowym. Goscie z czterami punktami na swoim koncie plasuja sie miejsce wyzej od swojego rywala tego meczu. "Wilki" zanotowaly jedno zwyciestwo z Duisburgiem, jeden remis z Schalke, jak rowniez trzy porazki z czego dwie w ostatnich kolejkach. Gospodarze wystapia dzis bez kontuzjowanych Burca, Rivica, Mannela i Kuntzela. Magath natomiast w tym meczu nie bedzie mogl liczyc na takich zawodnikow jak Ricardo Costa, Santana, Lamprecht, Plantis, Evljuskin, Rama, Ozturk i Deumelanda. W ostatnich dniach pierwszoplanowa postacia Vfl jest Polski pomocnik Jacek Krzynowek, ktory strzela ladne bramki jak i rowniez zalicza asysty i dzis jest napewno kolejna szansa na podreperowanie swojego konta bramkowego dla n aszego zawodnika, bo rywale napewno nie sa jakims mega przeciwnikiem i podopieczni Magatha nie moga tracic glupich punktow z takimi rywalami...
Prawdopodobne Sklady:
Energie Cottbus Piplica - da Silva, Kukielka, I. Mitreski, S. Angelov - T. Rost, Bassila - D. Sörensen, Skela, Rangelov - Kioyo
VfL Wolfsburg Jentzsch - Riether, Simunek, Quiroga, M. Schäfer - Josué - Dejagah, Krzynowek - Marcelinho - Boakye, Radu
Zespół Artura Wichniarka świetnie rozpoczął sezon, zajmuję 3 pozycję z dorobkiem 10 pkt, ostatnio dość pewnie wygrali z Hansa 4-2, jednak dziś już mają za przeciwnika zespół o klasę lepszy, Schalke. Piłkarze Schalke mogą być zmęczeni po lidze mistrzów, gdzie przegrali 0-1 z Valencia. Gospodarze dość niespodziewanie słabo zaczęli sezon, na razie mają 7 pkt. a więc strata do miejsc 1-3 nie za duża. Co do dzisiejszego meczu to moim zdaniem Arminia nie da rady piłkarzom Schalke, piłkarze Mirko Slomki udowodnili tydzień temu że są w dobrej formie, remisując w Monachium 1-1. Wichniarek pewnie i dziś będzie chciał zaznaczyć swoją obecność i strzelić bramkę, ale wątpię że mu sie to uda, Schalke ma dość dobra obronę,Bordon, Rafinha, Pander.. a Arminia w ataku Wichniara i Eiglera, tego drugiego zbytnio nie znam, i nie sądzę że dadzą rady coś strzelić dziś. Dziś w zespole gospodarzy nie mogą wystąpić : Kobiashvili, Abel,Varela Larsen Krstajic.Heppke, T. Tapalovic - chyba największą stratą jest Kobiashvili. W zespole gości nie wystąpią: Gabriel ,T. Marx ,D. Kobylik,Ahanfouf ,Kocin ,Zuma,Aigner.
typ: 1 kurs: 1,35 - 1,45
Bremen - Stuttgart
Zapowiada się świetne widowisko na Weserstadion, Werder podejmuję mistrza Niemic, VfB Stuttgart. Obie drużyna mają za sobą mecze w lidze mistrzów, o wiele trudniejsze spotkanie mieli gospodarze, którzy grali w Madrycie. Dzisiejszy mecz dla obu drużyn bardzo ważny, ponieważ zespoły nie grają jakoś znakomicie w lidze, Werder dopiero 13 a VfB Stuttgart 10. Wydaję się że piłkarze z Stuttgartu mają łatwiejsze zadanie, ponieważ Werder po przegranym tydzien temu meczu z BvB aż 0-3 nie jest pewnie w najlepszych nastrojach, oraz Bremeńczycy mają niesamowite kłopoty z kadrą, w dzisiejszym meczu w nie mogą zagrać: Boenisch,Womé ,C. Fritz,Hunt ,Owomoyela,L. Andreasen ,Klasnic ,Carlos Alberto,Frings,Borowski,Niemeyer ,Pellatz - Schaaf ma trudne zadanie przed sobą, żeby z tak okrojoną kadra grać przeciwko mistrzowi, można powiedzieć ze nie ma rezerw, tylko Rosenberg bardziej znany na rezerwie. Tylko czy to wykorzysta Stuttgart?
no bet
Hamburger SV - 1. FC Nürnberg
Dziwne że kurs na gospodarzy tylko 1,6-1,7 przecięż HSV nie gra wielkiej piłki, a Nurnberg udowoniło sezon temu, szczególnie na początku, że potrafią wygrywać z najlepszymi, o ile dobrze pamiętam to byli dość długo w tabeli na miejscach 1-3. Do tego w HSV nie zagrają S. Müller, Sorin ,Atouba ,Kompany,Demel , Benjamin - mają niezłe kłopoty z obroną, dziś zagra Boateng i Brecko dla którego będzie to pierwszy mecz w sezonie. Gospodarze z taką obroną mogą mieć cholerne problemy. A w ataku Nurnberg nie byle kto tylko mistrz Europy Charisteas, w pomocy Mintal, Engelhardt, Galasek - może wystarczyć na zdobycie jednego punktu. Ale nic pewnego... HSV słabo w obronie ale znowu pomoc i atak świetnie - Jarolim, de Jong - Castelen, van der Vaart, Trochowski - Guerrero. Ale ja i tak jestem za remisem w tym meczu.
typ : X kurs: 3,3 - 3,4
Hertha BSC - Borussia Dortmund
To może być szlagier kolejki, nawet mecz Werderu mniej ciekawy z powodu kontuzji. BvB zaczyna grać coraz lepiej. Tydzien temu pokonali Werder 3-0, wczesniej 3 pkt z Hansa i 3-0 z Cottbus, niezła passa Oby tak dalej, i oby tak jak w ostatnim meczu grał Kuba Błaszczykowski, z Werderem miał 2 asysty. Dziś do bramki Borussi wraca Weidenfeller, przez wielu uznawany za jednego z najlepszych bramkarzy w Niemczech. Thoms Doll już powoli układa zespół takżeby wygrywał z najlepszymi, Petric - Klimowicz świetnie radzą sobie w ataku, za nimi gra Federico, król strzelów z zeszłego sezonu w 2 lidze. Obrona kierowana przez doświadczonego Wörnsa - moim zdaniem, może jeszcze nie w tym sezonie ale w przyszłym BvB powalczy o miejsca 1-3 Co do zespołu z Berlina, tam sie nic nie zmienia, w obronie ciągle Josip Simunic, nie wiem co działacze Herthy widzą w nim. W pomocy Pal Dardai i Gilberto - co do tego pierwszego to po co Favre nim gra? nie wiem... niby piszę że taka słaba drużyna a jeszcze meczu nie przegrała u siebie, ale to są uroki Bundesligi Berlińczycy w dobrej formie,ale ja i tak jestem za Borussia Hertha musi w końcu przegrać i mam nadzieję że to będzie dziś. Kiedyś w końcu musi powrócić ta wielka Borussia możliwe że przesadzam
Dzisiaj decyduję się na dość ryzykowny typ z ligi niemieckiej. Schalke bez wątpienia jest faworytem w tym meczu, jednak to Arminia jest wyżej w tabeli i jak dotąd gra bardzo dobrze. Schalke ma tylko 7 pkt jednak trzeba powiedzieć że grali już zarówno z Stutgartem i Bayernem na wyjeździe (2 pkt) mieli też ciężki mecz u siebie z Leverkusen, więc mimo wszystko jest to przyzwoity wynik.Myślę też że Arminia postawi dziś ciężkie warunki, starając sie wywalczyć choćby remis. Uważam że zwycięzca dzisiejszego meczu będzie jednak zespół z Gelsenkirchen ponieważ posiada w swoim składzie większe indywidualności i to właśnie dzięki nim Schalke strzeli tą jedną bramkę więcej niż zespół z Bielefeld.
Dzis o godzinie 15:30 w ramach 6 kolejki Bundesligi na Stadion der Freundschaft w Cottbus spotkaja sie tutejsza druzyna Energie z ekipa Jacka Krzynowka Vfl Wolfsburg. Oba zespoly w tym nowym sezonie jak narazie nie zachwycaja swoja gra. Gospodarze tego dzisiejszego spotkania w dotychczas rozegranych 5 kolejkach zdobyli tylko dwa punkty remisujac z Bayerem Leverkusen i Nurnberg. Cottbus zanotowalo takze az trzy porazki kolejno z Bochum, Borussia Dortmund i w ostatniej kolejce w spotkaniu wyjazdowym z VfB Stuttgart 3:0. Wolfsburg prowadzony w tym sezonie przez bylego trener Bayernu Monachium Felixa Magatha rowniez nie zachwyca swoja gra mimo ciekawych i znacznych wzmocnien w letnim okienku transferowym. Goscie z czterami punktami na swoim koncie plasuja sie miejsce wyzej od swojego rywala tego meczu. "Wilki" zanotowaly jedno zwyciestwo z Duisburgiem, jeden remis z Schalke, jak rowniez trzy porazki z czego dwie w ostatnich kolejkach. Gospodarze wystapia dzis bez kontuzjowanych Burca, Rivica, Mannela i Kuntzela. Magath natomiast w tym meczu nie bedzie mogl liczyc na takich zawodnikow jak Ricardo Costa, Santana, Lamprecht, Plantis, Evljuskin, Rama, Ozturk i Deumelanda. W ostatnich dniach pierwszoplanowa postacia Vfl jest Polski pomocnik Jacek Krzynowek, ktory strzela ladne bramki jak i rowniez zalicza asysty i dzis jest napewno kolejna szansa na podreperowanie swojego konta bramkowego dla n aszego zawodnika, bo rywale napewno nie sa jakims mega przeciwnikiem i podopieczni Magatha nie moga tracic glupich punktow z takimi rywalami...
Prawdopodobne Sklady:
Energie Cottbus Piplica - da Silva, Kukielka, I. Mitreski, S. Angelov - T. Rost, Bassila - D. Sörensen, Skela, Rangelov - Kioyo
VfL Wolfsburg Jentzsch - Riether, Simunek, Quiroga, M. Schäfer - Josué - Dejagah, Krzynowek - Marcelinho - Boakye, Radu
W tym meczu zdecydowanym faworytem na wygranie jest drużyna Bayernu.Jak wiadomo Bayern po słabym poprzednim sezonie w tym wzmocnił się.Do drużyny przyszli tacy zawodnicy jak:Klose,Ribery czy Toni i od razu widać poprawę gry ,,Bawarczyków.Grają oni ofensywnie,bardzo szybko,ale przy tym dbają o tyły aby nie stracić bramki.Drużyna gości to beniaminek Bundesligi i idzie im jak na razie całkiem dobrze w 5 meczach 9 pkt i wygrane ze Stuttgartem,Wolfsburgiem czy Norymbergą coś na pewno mówią.Jednak Bayern to jest całkiem inny poziom.Remisy z mocnymi Schalke i Hamburgiem oraz wygrana 4-0 z Werderem też o czymś świadczą.Goście grali w tygodniu mecz Pucharu UEFA z Belenenses i wygrali skromnie 1-0.WG mnie Bayern jest w tym meczu zdecydowany faworytem i przywiozą oni 3 pkt z boiska beniaminka.
Karlsruhe - Bayern München 2 1,45 Na Wildparkstadion przyjeżdza Bayern. Drużyna z Monachium zajmuje 2 miejsce w lidze , jeżeli jednak dzisiaj wygra wskoczy na miejsce lidera. Karlsruhe wygrało dwa ostatnie mecze, Bayern dwa ostatnie mecze natomiast zremisował. Bayern napiszkowany gwiazdami dopadła lekka zadyszke , mysle że na boisku beniaminka jednak sie przełamia i wywiozą 3 cenne pkt. Bayern ostatni raz z Karlsruhe w lidze grał w sezonie 97/98 zremisował dwukrotnie po 1:1. Gospodarze zagrają bez kontuzjowanych Godfrieda Aduobe, Sanibala Orahovaca, Stefana Bucka i Floriana Dicka natomiast goscie będą osłąbieni brakiem Willy'ego Sagnola, Jose Ernesto Sosy i Philippa Lahma. Myśle ze tym razem Bayern przełamie złą , jak dla nich passe dwóch meczów bez zwycięstwa i pewnie pokona KSC
20:30 Schalke 04 - Hertha 1 1.60 Schalke, które zajmuje 3 miejsce w lidze , podejmuje Herthe. Schalke u siebie czuje się bardzo dobrze , w tym sezonie 2 remisy i jedno zwycięstwo , Hertha to zdecydowanie drużyna własnego boiska (pomimo ostatniej porażki) na wyjazdach wygrali 1 mecz, przegrali 2. Schalke łapie wiatr w żagle , w dwóch ostatnich meczach pewne zwycięstwa, jednak to nie byli zbytnio groźni rywale. Hertha gra w kratke ,myśle jednak że tym razem nie będzie miała nic do powiedzenia i Schalke dopisze sobie kolejne 3 pkt Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami potwierdzaja moje wcześniejsze słowa , ze obie drużyny zdecydowanie lepiej czują się na własnym boisku
2007-02-10 Schalke 04 - Hertha Berlin 2 - 0 2006-09-17 Hertha Berlin - Schalke 04 2 - 0
15:30 Bayer Lever - Bayern München 2 1.75 Pojedynek wicelidera z liderem będzie hitem tej serii spotkań w lidze niemieckiej. Bayer u siebie wygrał dwa mecze raz zremisował , taki sam stosunek ma Bayern na wyjeździe jednak w tak wczesnej fazie sezonu o niczym to jeszcze nie świadczy. Bayern ma zdecydowanie lepszych zawodników. Po lekkiej zadyszce drużyna z Monachium złapała właściwy rytm i znowu zaczyna wygrywać . Myśle że nie inaczej będzie teraz. Bayern jeśli wygra oddali sie już na 6 pkt od drużyny Leverkusen Bayernowi w ostatnich latach dobrze gra się z Leverkusen 2007-04-15 Bayern München - Bayer Leverkusen 2 - 1 2006-11-11 Bayer Leverkusen - Bayern München 2 - 3
2006-02-04 Bayern München - Bayer Leverkusen 1 - 0 2005-08-13 Bayer Leverkusen - Bayern München 2 - 5
2005-02-05 Bayern München - Bayer Leverkusen 2 - 0
5 ostatnich meczy pomiędzy tymi zespołami na swoją korzyść rozstrzygnął Bayern. Tym razem nie będzie inaczej.
15:30 Werder Bremen - Bielefeld 1 1.45 Werder , który zajmuje dopiero 8 pozdycje zagra z 10 Arminią. Brema wygrała u siebie 2 mecze i przegrała 1 bardzo wysoko z Bayernem(4:0) Arminia u siebie spisuje się dobrze, ale na wyjazdach dosć słabo. Brama ,,musi '' wygrać ten mecz , aby gonić czołówkę , mysle że z Bielefeld na własnym stadionie nie będą mięli problemów
2006-11-25 Werder Bremen - Arminia Bielefeld 3 - 0 2005-08-06 Werder Bremen - Arminia Bielefeld 5 - 2 2005-04-30 Werder Bremen - Arminia Bielefeld 3 - 0 W trzech ostatnich sezonach wygrali z Arminią u siebie wysoko w tym nie powinno być inaczej.
Juz dzis w ramach ósmej kolejki beniaminek Bundesligi druzyna Hansy Rostock podejmowac bedzie na DKB-Arena mistrza Niemiec ekipe Vfb Stuttgart. Hansa po katastrofalnym poczatku tego sezonu gdzie zaliczyli az piec porazek pod rzad w koncu sie obudzila w dwoch ostatnich spotkaniach z Duisburgiem (zwyciestwo 2:0) i Herthą Berlin (zwyciestwo 1:3) i dzieki tym zwyciestwa beniaminek odbil sie od dna tabeli ligowej. Stuttgart w tych rozgrywkach juz tak nie zachwyca jak to bylo w poprzednim sezonie, a jest to najbardziej spowodowane fatalna forma podopiecznych trenera Armina Veha w wyjazdowqych spotkaniach gdzie przegrali wszyskie trzy mecze kolejno z Herthą, Karlsruhe i Werderem Brema. W ostatnim spotkaniu pomiedzy tymi druzynami w 2005 roku. Hansa na wlasnym terenie ograla Vfb 2:1. Gospodarze w dniu dzisiejszym radzic sobie beda musieli bez Beinlicha i najprawdopodobniej nie zagra rowniez Rydlewicz. Trener gosci nie skorzysta w tym meczu natomiast z takich graczy jak Gledson, Hitzlsperger i Delpierre, a pod znakiem zapytania stoi wystep Tureckiego pomocnika Yildiraya Basturka. Mistrz z sezonu 2006/2007 jak narazie jest bez zwyciestwa w spotkaniach wyjazdowych w tym sezonie, jak dla mnie w tym spotkaniu jest spora szansa, ze ta bardzo slaba passa zostanie przelamana bo okazja jest naprawde duza i goscie powinni odniesc te minimalne zwyciestwo...
Prawdopodobne "11" obu druzyn:
Hansa Rostock Wächter - D. Langen, Sebastian, Orestes, M. Stein - Kern, Bülow, Rathgeb, Rahn - Agali, Hähnge
VfB Stuttgart R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira - da Silva - Cacau, Gomez
Zacznę od tego że taki wysoki kurs na gości to prawdziwy prezent Beniaminek z Hoffenheim to może być „czarny koń” drugiej ligi, klub ma niezwykle wysoki budżet jak na drugoligowca, zrobił znakomite transfery przed sezonem, między innymi zakupił Carlosa Eduardo z Gremio, za bodajże 8mln (nie wiem czy dobrze pamiętam), inna gwiazdą drużyny która dołączyła niedawno jest piłkarz pochodzący z Nigerii , Edu. Zespół pod wodzą bardzo dobrego trenera Ralfa Rangnicka radzi sobie w ostatnich meczach świetnie, ostatnio pokonał na własnym terenie spadkowicza z 1.Bundesligi, Mainz 1-0, po bramce F.Copado. Trzy kolejki temu wygrali na wyjeździe z drużyna znajdująca się na trochę gorszym poziomie co jutrzejszy rywal, czyli z Paderborn 3-1. Teraz coś co drużynie gospodarzy, jak na razie grają średnio,szczególnie słabe mieli pierwsze mecze sezonu ,jednak ostatnie meczu u siebie po wygrywali i to dość wysoko,2-0 z Osnabrück i 5-1 z beniaminkiem Wehen SV, ale to nie znaczy że jutro też wygrają W jutrzejszym meczu w zespole z Augsburga nie mogą zagrać podstawowi piłkarze, pomocnik Froylan Ledezma (grał w każdym meczu jak dotychczas), Imre Szabics – chyba każdy zna tego piłkarza z występów w VfB Stuttgart, kolejny podstawowy pomocnik Marco Vorbeck, Peter Hlinka – pomocnik oraz nie zagra Patrick Mölzl. Jak widać trener Loose ma duże kłopoty z kadra, a to bardzo dobra wiadomość dla drużyny Hoffenheim Dodam jeszcze że Ci piłkarze co jutro nie zagrają to głównie się przyczynili do zwycięstw drużyny, np. 5-1 z Wehen bramki wtedy strzelili Vorbeck,Ledezma,Szabics i 2 Hdiouad. Co do ważniejszych nieobecności w drużynie gości to tylko tylko napastnik Weis nie zagra.. Nie zagrają jeszcze Maric, i Rundio ale Oni jeszcze w tym sezonie nie grali a więc nie ma się czym martwić.
Podsumowując goście są w znakomitej formie, mają jak na drugą ligę niezłych piłkarzy i trenera, nie mają żadnych większych kontuzji, znowu gospodarzę bez kilku podstawowych piłkarzy, mogą mieć niezwykle ciężko nawet zremisować. Moim zdaniem kurs na gości jest przesadzony. Dla odważniejszych polecam typ: „połowa czasu/pełny czas” 2/2 kurs 4,45 Możliwe składy:
Cytat:
FC Augsburg: Neuhaus - Möhrle, Drobny, Benschneider - Wenzel, Hdiouad - Strauß, Kern, da Costa, L. Müller - Diabang 1899 Hoffenheim: D. Haas - Jaissle, P. Nilsson, Janker, Löw - Salihovic, Vorsah - Copado, Carlos Eduardo - Ba, Edu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group