AZ wygra ten mecz doświadczeniem i taktyką. Fenerbahce u siebie jakoś zremisowało 3:3. I tak dobrze, że nie przegrali. Oczywiście taki wynik w lepszej sytuacji stawia gospodarzy czwartkowego spotkania. Alkmaarowi wystarczy remis. To Turcy będą zmuszeni do ataków, co gracze AZ na pewno skwapliwie wykorzystają, boleśnie kontrując niezbyt dobrą obronę Fenerbahce. Nie sądzę, żeby Turcy byli w stanie pokonać drużynę, która potrafi zagrać na poziomie iście europejskim. Udało im się zremisować u siebie, ale AZ w Holandii już nie pokonają.
Pierwsze spotkanie to pierwsze skrzypce w wykonaniu bremeńczyków, ale czy będą w stanie to powtórzyć na Amsterdam Arena ? Wątpie,Ajax zapewne ostro szykuje się do meczu,Henk Ten Cate zapewne myśli nad taktyką która poprowadzi swoich podopiecznych do zwycięstwa przewagą czterech bramek. Nie wątpię że może mu się taki wyczyn udać,który pozwoli wyeliminować niemiecką drużynę ale mi wystraczy tylko to że on chce wygrać,podobnie jak cały zespół więc,może werder nie zagra na 100% swoich możliwości a gospodarze wygrają ten mecz chociaż by różnicą jednej lub dwóch bramek
Paris Saint Germain - AEK Ateny - x2
Kosmiczny typ ale przemyślany,PSG myśli teraz bardziej o utrzymaniu się w lidze niż o "dobiciu" greckiej drużyny. AEK pierwszy mecz przed własną publicznością nieoczekiwanie przegrał 0:2,teraz będą chcieli to odrobić,może trudno będzie bo wyjazdowe mecze nie są łatwe,ale z Paryżanami którzy nie przyłożą się konkretnie do tego spotkania nie mają nic do stracenia.
Typ w miarę pewny po świetnym kursie. Powody: Głównym powodem wydania dużych pieniążków na Rosjan jest plaga kontuzji w drużynie gospodarza jutrzejszego spotkania. W Maccabi nie zagrają: Yaniv Katan (kapitan drużyny), Abas Suan, Melikson (prawdopodobnie) oraz Keisi. Są to jedni z najważniejszych graczy tej drużyny.
Maccabi kiepsko spisuje się w lidze. Ostatnio zremisowali z Tel Avivem, ale wg relacji z tego meczu, zagrali naprawdę kiepsko
Mecz nie zostanie rozegrany na stadionie Maccabi
Do CSKA wraca Love (czy jak on się tam nazywa)
CSKA nie zagra na remis, gdyż prasa rosyjska i tak zrugała zespół za remis w pierwszym meczu
Ciekawy mecz zapowiada się Victorie Stadion. W pierwszym meczu obie drużyny grały bardzo ofensywnie. Padło aż 6 bramek a wynik zakończył się rezultatem 3-3. Skrót tego spotkania dostępny tutaj
Alkmaar w lidze spisuje się bardzo dobrze. Zajmuje 3 miejsce i wciąż mają szanse na mistrzostwo. W ostatnich spotkaniach odnosili dobre rezultaty. Zremisowali z Groningen 1-1, wygrali z Willem II 2-0 oraz pokonali PSV 3-2 W rozgrywkach Pucharu UEFA nie przegrali jeszcze spotkania: Fenerbahce Alkmaar AZ 3:3 Sevilla Alkmaar AZ 1:2 Alkmaar AZ Liberec 2:2 Grasshoppers Zurich Alkmaar AZ 2:5 Alkmaar AZ Braga 3:0 Kayserispor II Alkmaar AZ 1:1 Alkmaar AZ Kayserispor II 3:2 Jak widzimy Alkmaar tylko w spotkaniu notował wynik poniżej 2,5 goli. Na swoim stadionie zawsze notowali OVER.
Fenerbahce lepiej spisuję się w swojej lidze od AZ (być może dlatego ze mają słabszą konkurencje). Zajmują 1 miejsce i mają już 7 punktów przewagi nad Galatasaray. W ostatniej kolejce pokonali zespół Sakaryaspor Adapazari 1-0. Spotkania Fenerbahce w PU: Fenerbahce Alkmaar AZ 3:3 Fenerbahce Frankfurt Eintracht 2:2 Celta Vigo Fenerbahce 1:0 Fenerbahce Palermo 3:0 Newcastle Fenerbahce 1:0 Randers Freja Fenerbahce 0:3 Fenerbahce Randers Freja 2:1
W meczach Fenerbache przeważają także wyniki powyżej 2,5 gola.
Jak już pisałem, szykuje się bardzo ciekawe widowisko. Fenerbahce będzie musiało od pierwszych minut zaatakować i wygrać to spotkania zeby awansować do następnej rundy. Alkmaar napewno nie będzie się bronić i także coś strzeli. Stawiam na wynik 2-2 i awans AZ.
Newcastle United - SV Zulte Waregem Typ: over 2,5 Kurs: 1,55
Zulte ma chyba najgorszą obronę, ze wszystkich drużyn, jakie rozegrają dziś mecze. Jeżeli jednak marzą o awansie, to będą musieli grać bardzo ofensywni, zostawiając odkryte tyły. Newcastle powinno to spokojnie wykorzystać. Udało im się odpierać ataki Zulte w pierwszym meczu, a na własnym stadionie będzie to jeszcze łatwiejsze. Newcastle jest ponadto drużyną nastawioną ofensywnie, więc możemy się spodziewać ostrego kontrowania przeciwników. W pierwszym meczu Newcastle spokojnie strzeliło 3 bramki, a sytuacji mieli 4-5 razy tyle. Gospodarze zagrają najsilniejszym składem, a chodzą głosy, że trener Zulte ma zamiar oszczędzić kilku zawodników na weekendowy mecz z Gent. Chyba stracił już nadzieję na awans. Zapowiada się więc festiwal bramek. 3 brameczki padną na pewno, a może i więcej...
Rangers -1,5 Porażka w Tel Awiw zmusza ich dzisiaj do ataków. Ostatni mecz w lidze wygrany 5:0 z Dundee, prawdopodobnie do składu powróci 2 ważnych zawodników: Barry Ferguson i Kevin Thomson. Rangers wydają się po prostu zespołem lepszym...
Steaua +1,5 Sevilla wygrała na wyjeździe 2:0.. dzisiaj trener powiedział, że będą chcieli nie stracić gola, a w dodatku strzelić szybko bramkę, by spokojnie dokończyć mecz. Sevilla jest spokojnie w stanie to zrobić, w dodatku na własnym boisku. Szybkie 1:0, a potem oczekiwanie na ataki Steauy na własnej połowie. Steaua na wyjazdach z Lyonem i Realem osiągała kolejno: 1:1 i 1:0... Duża szansa, że dzisiaj będzie podobnie... kurs na Steaua +1,5 to około 1,7...
Z dzisiejszych meczów to pomysł mam już chyba tylko na Maccabi-CSKA. Maccabi na pewno bez lidera Katana oraz podstawowego obrońcy Rafaela Olary. Ostatni mecz w lidze zagrali kiepsko (0:0 z MTA, ale to niewielu cos mówi... przynajmniej mi ) Po 0:0 w Moskwie, dzisiaj CSKA żeby awansować potrzebuje bramkowego remisu lub zwycięstwa. Występ napastnika Jo stoi pod znakiem zapytania. Mimo to sądzę, że CSKA jest w stanie cos strzelić w Izraelu i awansować. Możliwe typy to : Poniżej 2,5 gola (może nawet "banker"?) awans CSKA (może x2...)
Jeśli chodzi o AZ to wydaje mi się, że jednak AZ jest faworytem tego meczu i wcale nie musi sie skończyć overem... 1:1 załatwia sprawe... AZ grało to co chciało w Turcji i wynik 3:3 na wyjeździe ucieszłby każdego... w dodatku grając bez kilku podstawowych zawodników... dzisiaj Fener bez Rustu w bramce, wraca Kezman, ale on podobnie jak i inne "gwiazdy" tureckiego zespołu jest bez formy i jedyne co moge obstawić to jego czerwona kartka, bo znowu mogą puscić mu nerwy przy wyniku 1:0 czy 2:0 dla AZ... Mimo wszystko jest to jednak ciężki mecz do typowania...
Gospodarze to naprawdę ciekawy zespół, o czym przekonał się lider bundesligi Schalke 04, Feyenord, no i nasza Wisła. Szachtar, który dopiero przygotowuje się do nowego sezonu nie będzie zatem dla nich aż nadto wymagającym przeciwnikiem. Dodatkowym atutem Nancy jest brak w szeregach rywali ich rywala Tymoszczuka. W pierwszym spotkaniu przed tygodniem padł remis 1-1, który w korzystniejszym położeniu stawia drużynę francuską. Ukraińcy muszą strzelić bramkę, czyli odkryć się bo i tak nie mają już nic do stracenia. To stwarza sytuację do kontry dla szybkich napastników Nancy. Jak już wspominałem Szachtar nie zaczął jeszcze sezonu, natomiast ich rywale są cały czas w trybie meczowym. W lidze francuskiej Nancy spisuje się dość przeciętnie, za to w pucharze UEFA zawsze grają na maksimum i osiągają bardzo dobre rezultaty.Szachtar w lidze ukraińskiej także oddał trochę pola najgroźniejszemu konkurentowi - Dynamu Kijów. Ligi Mistrzów Ukraińcy nie zawojowali, zajmując 3 miejsce w grupie przed Olympiakosem, a za Valencią i Romą. Myślę, że ich przygoda z europejskimi pucharami zakończy się dzisiaj, co gospodarze potwierdzą wygrywając skromnie z nie będącą jeszcze w pełni formy drużyną z Doniecka.
Pierwsze spotkanie to pierwsze skrzypce w wykonaniu bremeńczyków, ale czy będą w stanie to powtórzyć na Amsterdam Arena ? Wątpie,Ajax zapewne ostro szykuje się do meczu,Henk Ten Cate zapewne myśli nad taktyką która poprowadzi swoich podopiecznych do zwycięstwa przewagą czterech bramek. Nie wątpię że może mu się taki wyczyn udać,który pozwoli wyeliminować niemiecką drużynę ale mi wystraczy tylko to że on chce wygrać,podobnie jak cały zespół więc,może werder nie zagra na 100% swoich możliwości a gospodarze wygrają ten mecz chociaż by różnicą jednej lub dwóch bramek
A ja myślę,że Ajax skupi się raczej na lidze,gdzie pojawiła się szansa dogonić PSV i w końcu ich zdetronizować.Tym bardziej,że PSV ma duże szanse na grę w kolejnej fazie LM i pewnie zespół Koemana będzie się skupiał na LM bardziej niż na lidze.Co nie znaczy oczywiscie,że odpuszczą lige-na to za wcześniej.Co innego gdyby były już półfinały.Jednak wydaje mi się,że Werder grający na luzie jest w stanie co najmniej zremisować w Holandii.Może się zdarzyć,że Bremeńczycy strzelą gola pierwsi-i wtedy będzie po zawodach,bez najmniejszych szans na wygraną, wiec Ajax nie bedzie się już musiał fatygowac i męczyć,ażeby wygrać za wszelką cenę-bo 5 goli nie strzelą.
Ajax Amsterdam - Werder Bremen X Pewnie nie których zaskoczę ale dla mnie ten mecz moze zakonczyc sie tylko taki wynikiem. Ajax nie jest w najwyższej formie. Ostatnio remis na własnym boisku z 16 zespołem ligi Excelsior Rotterdam. W zespole z Amsterdamu nie wystąpią Olaf Lindenbergh i Gabri, którzy zostali ukarani czerwoną kartką w 1 spotkaniu, Edgar Davids nie wystąpi ponieważ w tej edycji już wystapił w zespole z Tottenhamu. Werder będzię prezentował raczej grę denfesywną. Awans został pzesądzony w 1 meczu gdzie Werder wygral 3:0 Typ na wynik:1:1 Ps. ja bym tu też zagrał na under
Tydzień temu stawiałem na AEK, ale się przejechałem Widać, że PSG odzyskało forme po przyjściu nowego trenera. Grają coraz lepiej o czym świadczą ostatnie wyniki. 3:0 w Nancy, 4:2 z Monaco u siebie no i jak wiemy 2:0 w Atenach. W drużynie panuje coraz lepsza atmosfera Jedynie niepokoi mnie fakt, że nie zagra Kalou. Tak przynajmniej słyszałem w Eurosporcie .
Newcastle - Zulte-Waregem 11-0
Tu chyba uzasadniac nie trzeba Po prostu drużyna o klase lepsza wygra z Belgami.
Parma - S.C. Braga X0-1 Gol w 89. minucie
Tutaj widze remis, ponieważ jakies takie przeczucie mam. Sporting u siebie wygrał tylko 1:0. Tutaj raczej będą chcieli nie stracić bramki przy czym Parma będzie miała inicjatywe, ale tego nie wykorzysta, bo jest słaba po prostu. Ogólnie przewiduje słaby mecz prawdopodobnie bez goli. Do tego Under 2,5 gola prpponuje
Nancy - Szachtar Donieck 10-1
Dlaczego 1? Otóż w pierwszym meczu był wynik 1:1. Faworytem pierwszego spotkania był Szachtar, odziwo Więc dlaczego Nancy miałoby nie wygrać meczu u siebie, gdy w lidze mają najlepszy bilans gier u siebie ! 9w-1r-3p i w bramkach 16:12. Zresztą to jak oni grają u siebie to chyba wszyscy mieliśmy okazję sie przekonań przy okazji meczu z Wisłą. Grali szybko, energicznie i co najważniejsze skutecznie Do tego oczywiście Underek.
Wybaczta, że tak krótko, ale nie mam czasu na jakieś długie lanie wody
_________________ "Nadzieja matką głupich, cóż jestem jej dzieckiem, Wybrałem to co niebezpieczne."
To spotkanie nie może sie zakończyć inaczej, niż zwycięstwem gospodarzy. Lider Primera Division jest podbudowane ostatnim zwycięstwem z Barceloną na własnym stadionie, co pokazuję iż zespół Sevilla na własnym stadionie jest bardzo silny. Obrońca tytułu napewno będzie chciał wygrać spotkanie wysoko aby do rewanżu podejść już ze spokojem. Sevilla we wcześniejszej fazie wyeliminowała Statue Bukareszt pokonując 1:0 u siebie i 0:2 na wyjeździe. Nie ma wzmianki o kontuzjach w obu zespołach. W wysokiej formie jest Frederic Kanoute zawodnik Sevilli pokazując to w klasyfikacji strzelców Primera Division gdzie strzelił 17 goli w pucharze UEFA zgromadził ich 4. Typ na wynik: 2:0
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-11, 11:24, w całości zmieniany 1 raz
Pierwszy mecz 1/8 Pucharu UEFA , obrońcy trofeum zagrają u siebie.. Do tej fazy rozgrywek dotarli bez najmniejszego problemu.. Odnosząc 2 zwycięstwa ,1 remis i jedyną porażkę na zakończenie z AZ w sytuacji gdy byli pewni awansu.. 1/16 finału pokonali bardzo pewnie wygrywając 2:0 i 1:0 z silną Steaua Bukareszt.. Droga Szachtara natomiast wiodła przez zajęcie 3. miejsca w grupie LM i wyeliminowanie w poprzedniej rundzie Nancy po bardzo wyrównanym boju ( 1:1 u siebie i 1:0 we Francji ).. W Sevilli nie będzie mógł zagrać Renato, natomiast Ukraińcy muszą nauczyć się radzić bez swojego byłego kapitana Anatolija Tymoszczuka, który ostatnio przeszedł do Zenitu za 20lmn $.. Strata tego zawodnika jest dla Szachtara olbrzymim osłabieniem.. Był on prawdziwym liderem i siłą napędową zespołu w jednym , dodatkowo harował na całym boisku.. Hiszpanie przystąpią do tego spotkania opromienieni wygraną z Barceloną i awansem na fotel lidera .. I nie wydaje mi się ,żeby Ukraińcy ,mimo tego że z sezonu na sezon rosną w siłę, byli w stanie osiągnąć choćby remis.. Trener pewnie ustawi ich dosyć defensywnie , ale siła rażenia Sevilli karze sądzić ,że poniosą porażkę .. Obrońca trofeum po prostu musi wygrywać takie mecze i realnie patrząc nie ma żadnych argumentów przeciw temu zwycięstwu .
[ Komentarz dodany przez: mephisto: 2007-03-08, 22:12 ] Typ nie liczony --> brak bukmachera
SV Werder Bremen - RC Celta de Vigo 1.4 Bah Sędzia: Stefano Farina (Włochy) Mecz, w którym Werder postawi kropkę nad i, awansując do dalszej części rozgrywek. W pierwszym spotkaniu wygrał Werder 1:0. Werder spisuje się coraz lepiej. Na własnym stadionie są bardzo mocni o czym mogł się przekonać zespoł Barcelony. W poprzedniej rundzie Pucharu zespół Thomasa Schaafa wyeliminowali Ajax, wygrywając na własnym stadionie 3:0. Co ciekawe zespół Werderu tylko raz przegrał na własnym stadionie z drużyną hiszpańską. W zespole gospodarzy nie wystąpią Frank Baumann, Tim Borowski i Ivan Klasnic,a w zespole gości George Lucas, Pablo Contreras, Daniel De Ridder, Borja Oubina Iriney. Werder: Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Wome, Frings, Jensen, Vranjes, Diego, Klose, Hunt Celta: Esteban - Angel, Tamas, Lequi, Placente, Nunez, P. Garcia, G. Lopez, Nene, Canobbio, Baiano Mój typ: 2:0
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-15, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Mecz rewanżowy 1/8 finału Uefa. W pierwszym meczu na Estadio Balaídos padł wynik 0:1 dla podpiecznych Thomasa Schaafa. I to właśnie oni są w bardziej komfortowej sytuacji niż rywale. Przejdźmy wpierw do gospdarza tego spotkania. Werder w ostatni weekend rozegrali spotkanie ligowe. Był to szlagier, bo nie z byle kim jak z samym Bayernem Monachium. Mecz zakończył się podziałem punktów, dla obu ekip. W tabeli Bundesligi zespół z Bremy zajmuję 2-gą lokatę tracąc do lidera - Schalkę - 3 punkty. Przejdźmy teraz do zespołu z Hiszpanii. Celta Vigo bardzo słabo spisuję się jak i w Pucharzę Uefa tak i La Liga. W 3 ostatnich meczach zespół prowadzony przez hiszpańskiego szkoleniowca - Fernando Vázquez zdobył jedynie 2 punkty. W ostatniej kolejcę zremisowali z Athletic Bilbao - 1:1. W tabeli Primera Division piłkarze z Estadio Balaídos zajmuję 16 lokatę, mając tylko 1 punkcik przewagi nad strefą spadkową. Reasumując myślę, że w tym meczu nie powinno być niespodzianki. Werder u siebie jest bardzo groźny, co potwierdzili nieraz. Sądze także, że na Weserstadion czeka dzisiaj nas dobry mecz z dużą ilością bramek i over 2.5 jest bardzo prawdopodobny. Celta Vigo myśli na pewno, jak utrzymać się w La Liga, więc dzisiaj muszą odpaść z PU. Czysta 1 po ładnym - tak sądzę kursie .
W tym meczu widzę, zdecydowanie under. W pierwszym spotkaniu pomiędzy tymi drużynami padł wynik 1:1, co w bardziej lepszej sytuacjii stawia gospodarzy. Co przemawia za underem? Przede wszystkim, oba zespoły nie są w najwyższej dyspozycji. Klub z Pampeluny nie potrafiła od 3 meczów ligowych strzelić do bramki rywala. Dopiero w ten weeknd się zmieniło i trafili gola przeciwko Valencii. Przeczuwam, że piłkarze z Estadio Reyno de Navarra strzelą pierwszego gola, czym później będą się bronić całą 11, czym na pewno rywale nie trafią do siatki. Niewiem co jeszcze napisać. Więc na tym zakończe swą analizę .
Tym razem zaryzykuję i postawię na Szachtar, który swojego czasu bardzo polubiłem. Jak wiemy wschód Europy to dla niektórych twierdza nie do przejścia. Myślę, że klub z Doniecka stać tutaj na sprawienie niespodzianki. Nie tak dawno miałem przyjemność być na Stadionie Olimpijskim w Doniecku podczas jeszcze LM i muszę powiedzieć, że panuję tam niesamowita atomosfera. Sevilla odpadłaby już w 1/8? Bardzo prawdopodobne, bo w pierwszy meczu się nie popisali i zremisowali - 2:2. Zespół z Andaluzji w ostatniej kolejcę również zawiódł swoich kibiców przegrywając na wyjeździe z przedostatnią drużyną w tabeli - Gimnasticiem Tarragona 1:0. Szchatar w swojej rodzimej lidzę spisuję się bardzo dobrze tracą tylko do odwiecznego rywala - Dynama Kijów 2 punkty. Reasumując czeka nas dobre widowisko, myślę, że Rumuński trener gospdarzy Mircea Lucescu wymyśli coś i sprawi niespodziankę swoim kibicom w postaci awansu do 1/4 PU .
W pierwszym meczu było 4:2 dla zespołu z Newcastle. Jednak sądze, że w rewanżu wygra zespół z AZ. Czemu tak sądzę? Ponieważ klub prowadzony przez Louisa van Gaala u siebie jest na prawdę nieobliczalny i bardzo silny. Jednak w ostatnim meczu ligowym przeciwko Feyenoordowi tego nie potwierdzili i zremisowali go bezbramkowo. Rywal z Anglii również nie różowo w lidzę. Jedynie 37 punktów i 11 miejsce w tabeli. W ostatnich 2 spotkaniach ligowych jedynie 1 - punkt przeciwko Middlesbrough. Na DSB Stadion z pewnością będzie ciekawe widowisko z dużą ilością goli. Gospodarzy satysfakcjonuję wynik 2:0, albo wyższy, a więc możliwy over. Newcastle z pewnością się nie podda.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-15, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Benfica Lizbona- Paris Saint Germain 1.55 Expekt Sędzia: Florian Meyer (Niemcy)
W pierwsze spotkanie zakończyło się zwycięstwem 2:1 piłkarzy PSG.Benfica wymieniana jest w gronie drużyn, które mogą sięgnąć po Puchar UEFA, jednak jeśli chcą je zdobyć to muszą to spotkanie wygrać,i na pewno to spotkanie wygrają. Benfica spisuję się bardzo dobrze utrzymują wysoką formę potwierdzając to w lidze, wygrywając 4 spotkania z rzędu. PSG będzie w tym spotkaniu osłabione, ponieważ z powodu kontuzji nie zagrają Jeremy Lenienta, Mario Yepesa, Cristiana Rodrigueza i Edouarda Cisse, w zespole gospodarzy nie zagrają Luisao, Quim i Rui Costa. Do zespołu powraca Konstantinos Katsouranis. Przypuszczalne składy: Benfica: Moreira - Nelson, Leo, Anderson, Miguelito, Karagounis, Petit, Sabrosa, Miccoli, Nuno Gomes, Derlei PSG: Landreau - Mendy, Rozehnal, Traoré (Sakho), Dramé, Diané, Mulumbu, Rothen, Gallardo, Luyindula, Pauleta Typ na wynik: 3:1
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-15, 23:55, w całości zmieniany 1 raz
W pierwszym spotkaniu pomiędzy tymi drużynami padł bezbramkowy wynik. W takiej sytuacji gopodarzom wystarczy skromne 1:0. Zadanie jak najbardziej wykonalne, ponieważ zespół Barcelony nie przegrał w Primera Division od 5 kolejek. W ostatniej kolejcę podopieczni hiszpańskiego trenera - Ernesto Valverde wybrali się do Santander, gdzie czekał na nich miejscowy - Racing. Mecz ostatecznie zakończył się wynikiem 1:1. W tabeli Espanyol plasuję się na 9 miejscu w tabeli. Raczej mają nikłe szanse, aby w następnym sezonie grali w Europejskich Pucharach. Ale również mają wystarcząjącą przewagę nad strefą spadkową. Przejdźmy jednak teraz do rywali. Maccabi Haifa bardzo słabo spisuje się w rodzimej lidzę. Dopiero 6 lokata. Tracą do lidera z Jerozolimy 9 punktów. Piłkarze z Izraela nie odnieśli w lidzę wygranej od 2 spotkań. Remisując tylko odpowednio z: Maccabi Tel-Aviv (0:0) i Hapoel Kfar Saba (1:1). Podsumowując myślę, że niespodzianki być nie powinno. Jednak w piłcę wszystko możliwe. Liczę tutaj na kunszt, któregoś z piłkarzy Espanyolu, który roztrzygnie mecz na korzyść swego zespołu. Maccabi na wyjeździe słabo w swojej lidze, a jak wiemy Hiszpańska liga jest o wiele mocniejsza, a w niej Espanyol jest w środku tabeli. Czeka nas dobre spotkanie. Typ na gospodarzy polecam.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-15, 23:37, w całości zmieniany 1 raz
Hohoho... Ładny kurs na Bayer. Skoro dają to trzeba brać .
Zacznijmy od gospodarzy tego spotkania. Bayer w Bundeslidzę spisuję się dobrze. Z dorobkiem 42 punktów w 27 spotkaniach piłkarze z Leverkusen zajmują 5 pozycję, co gwarantuję w przyszłym sezonie start w Pucharzę Uefa. Co ciekawe "Aptekarze" nie przegrali w lidzę od 5 kolejek. Notując 1 remis i 4 zwycięstwa. W ostatniej kolejcę podpieczni trenera Michaela Skibbe wybrali się do Moguncji, gdzie czekał na nich miejscowy FSV Mainz. Goście szybko rozprawili się z przeciwnikiem i wygrali 3:1. Aby dotrzeć do 1/4 Pucharu Uefa, Bayer musiał przebyć nastepującą drogę: wpierw awansował z grupy na 3 miejscu uznając wyższość angielskiego - Tottenhamu, oraz rumuńskiego - Dinama Bukareszt. Później w 1/16 ich przeciwnkiem ponownie była angielska drużyna, lecz tym razem - Blacburn Rovers. Pierwszy mecz wygrali u siebie piłkarze Bayeru 3:2, czym później bronili rezultatu w Anglii. Plan się powiódł w 2 meczu padł bezbrakowy remis. W 1/8 losowanie tak chciał, że trafili na wymagający zespół z Francjii - RC Lens. Po pierwszy meczu przegranym 2:1, "Aptekarze" wygrali 2-gie spotkanie u siebie pewnie 3:0, czym awansowali aż do ćwierćfinału.
Osasuna miał bardziej złożoną przygodę w PU, lecz o tym zachwilę. Wpierw o sytuacji w klubie. W La Liga "Los Rojillos" zajmują odległą 13 pozycję. Mają 8 punktów przewagi nad strefą spadkową, myślę, że wystarczająca na pozostanie w lidzę. W ostatnich 3 meczach podpieczni szkoleniowca - Joséa Ángela Ziganda nie ponieśli porażki. Odnosząc 1 wygraną i 2 remisy. W ostatniej kolejcę Primera Division zespół z Pampeluny zmierzył się u siebie z zespołem Sevilli. Co ciekawe mecz ten zakończył się bezbramkowym remisem. Jak było przy Leverkusen teraz opiszę dojście Osasuny do 1/4 Pucharu Uefa. Wpierw grupa D, gdzie wypadło im grać. Wraz z Parmą oraz Lens, Osasuna wyszła z grupy. W 1/16 zespół z Hiszpanii zmierzył się z francuskim Bordeaux. W 2 meczy padł wynik bezbramkowy. Więc sędzia dorządził dogrywkę, rzutem na taśmie, bo w 120' bramke na awans strzelił Irańczyk - Javad Nekounam. W 1/8 zawodnicy z Pampeluny trafili na szkocki - Glasgow Rangers. Dwu mecz był zacięty, ale ostatecznie do dalszych rozgrywek awansowała ekipa z Hiszpanii. Wygrywając w dwumeczu 2:1
Reasumując. Patrzeć na formę oby ekipa, faworytem jest zespół z Niemiec. Co ważniejsze, grają mecz u siebie, co tym bardziej łatwiejsze zadanie na nich czeka. Na pewno Bayer Leverkusen będzie chciał osiągnąć przewagę 2 bramek, nie tracąc przy tym żadnej, co bardziej zbliży ich do półfinały Pucharu Uefa. Licząc na któregoś z piłkarzy "Aptekarzy" - Barbarez, Voronin, Schneider sądze, że powinni odnieść zwycięstwo w tym spotkaniu. Kurs naprawdę zachęca na postawienie na ekipe z Niemiec. Nie zostaję mi nic innego, jak tylko polecić ten typ .
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-06, 18:34, w całości zmieniany 1 raz
Na dzisiaj wybrałem taki typ. Otóż dlaczego? Espanyol nie jest w najwyższej dyspozycji. Od 4 kolejek ligowych nie wygrali spotkania notując 3 remisu i jedną porażkę. W Primera Division zespół z Barcelony zajmuję 10 pozycję, mając 11 punktów przewagi nad 17 miejscem co gwarantuję utrzymanie się w lidzę. W poprzedniej rundzie Pucharu Uefa ekipa z Hiszpanii zmierzyła się z Maccabi Haifa. Pierwszy mecz zakończył się bezbramkowym remisem, lecz w rewanżu Espanyol wygrał wysoko - 3:0
Przejdźmy teraz do zespółu gości. Zespół z Lizbony walczy o mistrzostwo swego kraju. Traca tylko 1 punkt do FC Porto. Ponadto dodam, że ostatnia porażka w lidzę miała miejsce z Bragą - 18 listopada zeszłego roku. W ostatniej kolejcę u siebie na Estadio Da Luz ekipa Benfici zmierzyła się z akutalnym liderem - FC Porto. Mecz ten zakończył się sprawiedliwym remisem 1:1, grając dobry dla oka futbol. W poprzedniej fazie Pucharu Uefa, ekipa ze stadionu światła zmierzyła sie francuskim - PSG. Podopieczni portugalskiego managera - Fernando Santosa pierwszy mecz przegrali 2:1, ale w drugim zwyciężyli 3:1, czym dostali się do dalszej fazy.
Podsumowując. Czeka nas ciekawe widowisko na Estadi Olímpic Lluís. Widze w tym meczu również under 2.5. Widać, że Benfica obecnie ma formę, co nie można powiedzieć o gospodarzach tego spotkania. Sądzę, że warto postawić na gości bezpieczne X2, a kurs na to zachęca. Polecam.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-06, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
Faworytem tego spotkania napewno jest zespół Bayeru. Piłkarze z Leverkusen w ostatnim czasie spisują się bardzo dobrze. W wcześniejszych fazach wyeliminowali Blackburn oraz Lens. W lidzie również spisują się dobrze. W ostatnich 5 spotkaniach spotkaniach wygrywali aż 4 razi i jeden raz zanotowali remis( pokonali Schalke i Stuttgart). Ekipa Osasuny w tym sezonie nie zachwyca już tak jak w poprzednim. W 1/16 uporali się z Bordeaux strzelając bramke dopiero w dogrywce.W poprzedniej rundzie wygrali z Rangersami u siebie 1-0 co dało im awans do ćwierćfinału. W lidzie plasują się na 13 miejscu. Bayer w tym sezonie może sporo namieszać w Pucharze Uefa. Dziś powinni uporać się z zespołem Osasuny bez większych probelmów.
AZ Alkmaar - Werder Brema Obie drużyny strzelą gola 1,48 Unibet
Cięzko tutaj wytypować zwycięzce tego spotaknia, choc sam postawiłem na AZ. Obie ekipy znanę są głownie z dobrej ofensywy. Alkmaar oraz Werder w swoich ligach strzeliły jak narazie najwięcej bramek. W wcześniejszych rundach zawsze strzelali choćby jedną bramke i dziś będzie podobnie
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-06, 18:36, w całości zmieniany 1 raz
Espanyol prowadzil w pierwszym meczu już 3-0 i jakby takim wynikiem skończyło się spotkanie,to Hiszpanie byliby już prawie pewni awansu.Ale Benfica w drugiej Polowie zdołała się podnieść i zdobyć dwie bramki w dwie minuty,co dalo im nie najgorszą sytuacje przed meczem u siebie.Gospodarze musza zagrac ofensywnie od pierwszych minut,jeżeli chcą myśleć o awansie.W ostatnim meczu dało się zauważyć ze defensywa Espanyolu popelnia duzo błedów.Do tego dochodzi atut wlasnego boiska,na którym Benfica była zawsze bardzo groźna dla rywali.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 17:44, w całości zmieniany 1 raz
W pierwszym spotkaniu padł wynik 2:1 dla Sevilli mimo, iz kiz po jeden minucie kogóty prowadzily jedna bramką. Przebieg całek spotkania wskazywał raczej na remis, jednak błedy w obronie zadecydowały o tym, ze to Sevilla wygrał mecz, co nie stawia jej w roli faworyta w spotkaniu rewnzowym! Hotspur w tegorocznej edycji pucharu na własnym stadionie wygrali wszytskie spotkania! Oba zespoły grają otwartą pilke i zaliczka z pierwszego meczu na rzecz Sevilli jest taka mała, iz na pewno nie myśla o murowaniu bramki, ale to goście bedą dyktować warunki gry. W tym sezonie u siebie pokonali nawet Chelsea 2:1. Piłkarze Tottenhamu jak i Sevilli chcą zdobyć puchar UEFA, jednak Sevilla w ostatnich sekundach zapewniła sobie awans do kolejnej rundy, w weekend jedynie bezbramkowo zremisowali na własnym stadionie- to pokazuje, iz Hiszpanie nie sa u szczytu formy. Spotkanie bedzie b. zaciete moze zdecydowac dyspocyzja dnia!
Przed tygodniem mecz tych zespołów zakończył się remisem. Mimo starań obu drużyn nie padły bramki. Werder w meczu 28 kolejki Bundesligi pokonał przed własną publicznością FC Nurnberg w stosunku 1:0 (0:0) i tym sposobem pozostał vice liderem. AZ Alkmaar wygrał swój wyjazdowy mecz z NAC Breda w stosunku 4:1 (1:1) i traci do lidera z Eindhoven już zaledwie 2 punkty. W tych spotkanaich fantastyczną forme pokazali bramkarze Werderu i AZ. Na Weser-Stadion na pewno nie zagra czołowy obrońca Werderu Per Mertesacker który nabawił się kontuzji kolana. Mimo wszytsko faworytem tego spotkania są gospodarze, którzy mają atuat własnego boiska, lecz sprawa wyniku jest otwarta....
Przed tygodniem mecz tych drużyn pogromem zakończył się zaskakująco wysokim zwycięstwem gości z Pampeluny. Aptekarze którzy byli faworytami zagrali bardzo słaby mecz tracąc przy tym szanse na awans do półfinałów. Osasuna w lidze przegrała swój mecz na wyjeździe z Realem Madryt 2:0(1:0) Bayer podobnie jak Osasuna przegrał w meczu 28 kolejki Bundesligi przed własną publicznością 4:1(0:3). Faworytem w tym spotkaniu jest bez wątpienia Osasuna, która gra przed własną publicznością i nie ma szans, że roztrwoni tak wielką zaliczkę 3 bramek. Aptrzekarzą zupełnie zgybili forme i sami piłkarze juz nie wieża w awans do koljenej fazy pucharu...
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
A dlaczego Werder wygra ten mecz?: ostatnie 3 spotkania w niemieckiej bundeslidze to komplet 3 zwycięstw oraz 6 bramek strzelonych i 0 straconych,a w tym meczu obrona będzie kluczem do awansu remis w pierwszym spotkaniu w Alkmaar jest dla nich korzystny - teraz Werderowi wystarczy nawet minimalne zwycięstwo Brema w Pucharze UEFA na własnym stadionie nie straciła nawet bramki a strzeliła już 5 w zaledwie 2 spotkaniach i to z wymagającymi rywalami (z Ajaxem 3:0 i Celtą Vigo 2:0) M.Klose nie wbił bramki już od ponad 1000 minut, a kiedyś musi się przełamać i właśnie w tym meczu poprowadzi Werder do zwycięstwa do składu ekipy z Bremy prawdopodobnie powrócą już Borowski i Baumann
Dlatego polecam zdecydowaną 1 w tym spotkaniu
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 17:48, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawe spotkanie z ładnym kursem, gdzie Benfica na własnym terenie będzie podejmować Espanyol. W pierwszym spotkaniu wygrał 3:2, choć prowadzili już 3:0, gdyby mecz zakończył się takim wynikiem awans zostałby już w 1 meczu przesądzony. Gopsodarze do awansu potrzebują minimalnego zwycięstwa 1:0. Na własnym stadionie piłkarze Benfiki w fazie pucharowej jeszcze nie oddali punktów rywalom 2-krotnie zwyciężając. W lidze natomiast Benfica na Estadio da Luz na 11 spotkań nie przegrała jeszcze 9-krotnie zwyciężając i 2-krotnie remisując. Do zespołu gospodarzy powraca Konstantinos Katsouranis, lecz zabraknie Luisa i nie wiadomo czy wystąpi Petit. W zespole gości zabraknie kapitana Raula Tamudo.
Ossasuna - Leverkusen-----> U 2.5 KURS 1.9 Ossasuna - Leverkusen-----> DOkładny Wynik 1:0 KURS 7.0 (Bet-at-home) (1:0)
Ossauna po wygranej 3-0 w Niemczech już ma pewny awans więc pewnie trener da pograć niedoświaodcznym graczom z ławki. Ossasuna w lidze zazwyczaj traci 1 bramke na mecz (na 29 meczy straciła 35bramek). W lidze hiszpańskiej Ossasusan przegrała ostatnio z Realem na wyjeździe 2-0, Bayer natomiast skompromitował się przed własną publiczności i przgrał 1-4! Hiszpańska ekipa mając już w zapasie 3 bramki nie będzie forsowała tempa . TAk jak wczoraj Liverpool mając także taki zapas z pierwszego meczu wygrał skromnie 1-0 tak myslę że dziś sytuacja z Ossasuna będzie podobna i padnie under. Typuję wynik 1:0 dla Basków.
KURSIK 7 wlazł <jupi> , no to duże piwko jest
Ostatnio zmieniony przez wiko 2007-04-12, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group