Dołączył: 13 Sie 2005 Tematy: 1 Posty: 172 Skąd: zebrzydowice
Wysłany: 2006-07-06, 22:23
Mój typ włochy zwycięsca kurs ok.1.75 Za włochami przemawia: 1. ławka rezerwowych tacy zawodnicy jak Gilardino Iaquinta Del Piero to jest potęga i niebedzie to bezznaczenia w wypadku dogrywki która jest wielce prawdopodobna 2. trener Lippi 3.bramkarz. Buffon zdecydowanie jest lepszy od Barthez któremu zdarzają sie niepewne interwencje ( w ewentualnych karnych też bedzie większym atutem dla swojej drużyny niż barthez) 4.Przygotowanie fizyczne odnosze wrazenie że lepiej sa przygotowani włosi tempo meczu z Niemcami było oszałamiające ,a Fracuzi sa dość zaawansowani wiekowo.Zdrugiej strony Włosi zagrali dogrywke a Francuzi nie ale też Włosi mieli dzień dłużej
Wielce prawdopodobne jest roztrzygnięcie w dogrywce dlatego głównym argumentem dla mnie jest ławka rezerwowych Włochów.Dla odważnych można spróbować zagrać na dokładny wynik 0-0 lub za gruba kase under 2.5
Ostatnio zmieniony przez zal28 2006-07-06, 22:24, w całości zmieniany 1 raz
Francja pokazała w meczu z Portugalią, że łatwo im strzelanie goli nie przychodzi. Henry wykazał się wielkim sprytem i tylko dzięki niemu Francja przechodzi dalej. Zidane nie dogrywał już tak fantastycznie jak w meczu z Brazylią, także dzięki temu, że Portugalia grała inaczej i nie pozwalała na to Francuzom.
Włosi mają najlepszą obronę na tych mistrzostwach. Stracili tylko jednego gola i to samobójczego! Czyli żadna drużyna nie dała rady strzelić gola Buffonowi, co świadczy o klasie defensywy włoskiej, jak i bramkarza. Cannavaro nie pozwolił żadnemu z Niemców w półfinale na dogodną sytuację (wyłączając błąd lewego obrońcy przy strzale Shnider'a). Moim zdaniem jest on obecnie nie do przejścia i w słabej formie Henry nie da mu rady.
Mój typ to czyste konto bramkowe Włochów do końca. Pokazali co potrafią w obronie, jak dobrze są zorganizowani, natomiast Francuzi szczęśliwie (moim zdaniem) dotarli do finału. Myślę, że warto również postawić na under lub remis. Dogrywka będzie kluczowa w tym meczu
Wysłany: 2006-07-09, 09:38 Francja-Włochy finał MŚ 2006
Włochy-Francja Berlin godz. 21.00 Wielki mecz na stadionie w Berlinie.Włosi zmierzą sie z Francją.Zaczne moze od Francuzów:w grupie nie szło im najlepiej mówiło sie że szybko odpadną:stało sie jednak inaczej początek turnieju może niezbyt udany ale potem było już coraz lepiej.Francja z meczu na mecz pokazywała ciekawszy futbol i wreszcie lepszymi występami popisywali sie Zidane i Henry.Włosi natomiast jak to Włosi gra oparta na defensywie chociaz trzeba dodac ze napastnicy spisuja sie również znakomicie.Do tego super mocna ławka rezerwowych.Moim zdaniem mistrzem zostaną Włosi
Kto będzie prowadził w połowie spotkania? - Typ: X 1,80 BAW
W finale spotykają się dwie drużyny których kluczem do sukcesu była defensywa. Włosi stracili w całych mistrzostwach tylko jedną bramke i to samobójczą!! Cannavaro jest w życiowej formie i nie sądze żeby dopuścił jakiegoś francuza do sytuacji bramkowej póki będzie wpełni sił. Francja gra jednym napastnikiem widać że trener też najpierw myśli o zabezpieczeniu tyłów a dopiero pózniej jak nadarzy się sytuacja to coś strzelić. Drużyny nie będą na początku spotkania forsować tempa żeby nie stracić nie potrzebnej bramki, w meczu o taką stawke pózniej ciężko jest to odrobić. tyle...
Wysłany: 2006-07-09, 14:01 Re: Francja-Włochy finał MŚ 2006
Na początek dwie uwagi:
The_GrabeK napisał/a:
09.07.2006 21.00 Berlin Włochy - Francja
cichy997 napisał/a:
Włochy-Francja Berlin godz. 21.00
Mecz jest o 20.00, a nie o 21.00.
zyniu napisał/a:
Włosi mają najlepszą obronę na tych mistrzostwach. Stracili tylko jednego gola i to samobójczego!
zyniu, wybacz, ale jeśli klasę obrony oceniasz na podstawie traconych bramek, to najlepszą obronę mają, nie grający już, Szwajcarzy, którzy nie stracili żadnej bramki.
A teraz do rzeczy.
Przeczytałem wypowiedzi znajdujące się już w temacie i muszę przyznać, że wyglądają nieco monotonnie...Ja się konsekwentnie wychylę i postawię w drugą stronę.
Bawią mnie opinie w różnorakich mediach, mówiące, że ten finał ma być rewanżem za finał ME 2000. Takie hipotetyczne rewanże w przypadku Francji w tych mistrzostwach mieliśmy w każdym meczu fazy pucharowej: najpierw Hiszpania - odwet za ćwierćfinał Euro 2000, następnie Brazylia - za finał MŚ 1998 i na koniec Portugalia - za półfinał ME 2000. I co? I okazało się, że teoria rewanżów jest idiotyczna. Ja w nią w każdym razie nie wierzę.
Rzecz druga: przygotowanie fizyczne. Włosi rzeczywiście niesamowity mecz z Niemcami. Grali szybko, składnie i skutecznie. Francja w półfinale nie zachwyciła, ale upatrywałbym przyczyny takiego stanu rzeczy gdzie indziej - o tym za chwilę. Cofając się jednak do ćwierćfinałów, zobaczymy, że Francja swój najlepszy mecz zagrała właśnie w tej fazie przeciwko Brazylii. Włosi mieli za przeciwnika Ukrainę, która, przy całym szacunku za to, że doszli tak wysoko, nie jest zespołem na miarę żadnego z półfinalistów. Zostało wyżej napisane, że Francja to drużyna zaawansowana wiekowo. Pozwoliłem więc policzyć, jak wygląda średnia wieku Włochów i Francuzów, zarówno dla całych reprezentacji, jak i dla wyjściowych jedenastek we wszystkich meczach fazy pucharowej. I co? Ano popatrzcie sami do tabelki na dole. Co się okazuje? Że różnica wieku wcale nie jest taka duża.
Rzecz trzecia: trener. Domenech nie jest wielką gwiazdą medialną, nie uzewnętrznia emocji na ławce podczas meczu, ale mimo to ma poparcie coraz większej części francuskiego społeczeństwa. Różne krążą o nim opinie, ja jednak wspomnę tylko jedną rzecz: od kiedy objął stanowisko selekcjonera kadry w lipcu 2004 roku, Francja nie przegrała meczu. Być może Scolari, Aragones czy Parreira są w opini ekspertów lepsi od Domenech'a, jednak nie udało im się znaleźć sposobu na jedenastkę 'trójkolorowych'. Czy uda się to Lippiemu? Wątpię.
Wszystkie powyższe dywagacje jednak nie mają sensu, bo przecież to nie trenerzy grają, nie wiek zawodników się liczy, tylko ich aktualna dyspozycja, a mecze sprzed lat może siedzą w psychice niektórych, ale wychodząc na boisko piłkarze raczej nie myślą, co było sześć czy osiem lat temu, a o meczu, który rozgrywają.
Francja w fazie pucharowej zaczynała mecze żelazną jedenastką, nie zmienioną nawet w półfinale, mimo widma zawieszenia dla sześciu piłkarzy w przypadku żółtej kartki. Konsekwencja popłaciła, i mamy 'les bleus' w finale mundialu. I właśnie w fakcie groźby zawieszenia upatruję powodu słabszej gry Makelele czy Vieiry w półfinale. Dziś jest ostatni mecz - ten najważniejszy - koniec walki, wszyscy zagrają najlepiej, jak potrafią. Może to poskutkować wykluczeniami zarówno z jednej, jak i z drugiej strony - bo nikt nie odpuści.
W drużynie włoskiej szczególnych rotacji składu nie było - trzon cały czas pozostał ten sam, a ewentualni zastępcy pojawiali się z konieczności, a nie z powodu widzimisię trenera Lippiego. Jakoś jednak gra 'squadra azzurra' mnie nie przekonuje. Dali radę Niemcom - w ostatniej chwili, Ukrainie - bo raczej nie musieli się męczyć, Australii - bo są mistrzami udawania i boiskowego cwaniactwa - chyba jedynie Gattuso nigdy nie udaje. Nie chcę to się wdawać w polemikę, czy faul wtedy był, czy go nie było, bo każdy mógł zobaczyć to na własne oczy, a sytuacja powtarzana i rozważana była w telewizji do znudzenia. Z drugiej strony karny dla Francji w meczu z Portugalią - nie trzeba sięgać daleko, żeby zobaczyć opinie, że Henry symulował, że to cwaniak, że karny się nie należał - wystarczy przejrzeć forum. Dla mnie faul był, a na potwierdzenie mogę tylko podeprzeć się wypowiedzią Scolariego, który stwierdził, że sędzia odgwizdał jedenastkę, bo się należała. I tyle. Henry święty nie jest, daleko mi do takiej opinii - drażnią mnie jego miny, machanie rękami i dyskusje z sędziami. Ale to, czy ktoś kogoś lubi czy nie, nie ma znaczenia. Liczy się boisko.
Nadal jestem zdania, że Francja zdobędzie tytuł. Jak to się stanie? Tego nie podejmuję się rozstrzygać, natomiast mam cichą nadzieję, że nie dojdzie ani do dogrywki, ani do rzutów karnych.
Mój typ zatem: Francja - Włochy 1 po, chyba nieco przecenionym, kursie 3.00 (Bah)
I kończę tą przydługawą wypowiedź trzymając kciuki
Moim zdaniem żadna z powyższych analiz w żadnym wypadku nie odzwierciedli tego co się wydarzy. Przypomnę : to jest finał MŚ. Tutaj nie będzie czegoś takiego jak, oj tam zmęczony jestem nie biegne za nim itd. Tutaj każdy zawodnik będzie walczył, gryzł trawę do końca oby zdobyć tytuł bo to jest największe marzenie każdego piłkarza. Umysł przemawia za francuzami, bo po słabym początku w świetnym stylu pokonali Hiszpanię i Brazylię, a Włosi mnie niczym ciekawym nie zaskoczyli, po za tym, że bardzo szybko chcą strzelić gola. Wogóle ciężko dobrać słowa do tego wydarzenia i jak dla mnie po prostu NO BET, bo tu może być również remis 4-4. Osobiście po cichu typuję 1-1, a później awans francuzów oraz over 10,5 rzutów rożnych.
_________________ " Masz problem? W czym problem? Problem majÂą ci , co grzejÂą puche doÂżywotnie, a Twoje problemy sÂą do ch*** niepodobne"
Wysłany: 2006-07-09, 19:50
rzuf napisał/a:
zyniu napisał/a:
Włosi mają najlepszą obronę na tych mistrzostwach. Stracili tylko jednego gola i to samobójczego!
zyniu, wybacz, ale jeśli klasę obrony oceniasz na podstawie traconych bramek, to najlepszą obronę mają, nie grający już, Szwajcarzy, którzy nie stracili żadnej bramki.
Ok, ale ja tego nie napisałem I szkoda tylko, że Szwajcarzy nie grają już dalej, a Włosi grają w finale. Nie napisałem też, że któraś z drużyn wygra. Ja stawiam na to, że Francuzi nie dadzą rady pokonać Buffona.
Mam jeszcze taką uwagę. Każda z drużyn będzie grała na max swoich możliwości. Ale nie zapominajmy, że dla każdej z drużyn jest to już 7 mecz na mistrzostwach. Wiek się jednak będzie liczył. Włosi nie są tacy młodsi od Francuzów jak rzuf zauważył, jednak myślę, że są lepiej przygotowani fizycznie do tego turnieju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group