Wysłany: 2008-03-07, 23:29 Ile razy wtopiliście, swój bankroll (do 200$)...
Ile razy wtopiliście, swój bankroll (do 200$)...chodzi mi o to, że gram, gram wygrywam jakąś kase w freeroollu przykładowo niech to będzie 10$ pomnoże to stopniowo w jeden wieczor do 40 potem do 100 dojade do 150-200$ a potem wszystko wtopie za cholere nie moge przejsc tej granicy..... nie wiem w czym problem?!.....Chcialbym wkoncu ugrac jakis br zeby moc normalnie zaczac grac.... Mieliscie podobny problem?-pytanie do tych ktorzy maja solidny br, jak go zbudowaliscie, w jaki sposob graliscie? na czym?.... z góry dzięki;D (wtopiłem te 200$ juz z 4 razy na bank). Zaczynam sie zastanawiac czy wogóle jest sens, czy nadaje się do tego sportu:d/!?
Wysłany: 2008-03-07, 23:45 Re: Ile razy wtopiliście, swój bankroll (do 200$)...
eliminator8 napisał/a:
:??: Ile razy wtopiliście, swój bankroll (do 200$)...chodzi mi o to, że gram, gram wygrywam jakąś kase w freeroollu przykładowo niech to będzie 10$ pomnoże to stopniowo w jeden wieczor do 40 potem do 100 dojade do 150-200$ a potem wszystko wtopie za cholere nie moge przejsc tej granicy..... nie wiem w czym problem?!.....Chcialbym wkoncu ugrac jakis br zeby moc normalnie zaczac grac.... Mieliscie podobny problem?-pytanie do tych ktorzy maja solidny br, jak go zbudowaliscie, w jaki sposob graliscie? na czym?.... z góry dzięki;D (wtopiłem te 200$ juz z 4 razy na bank). Zaczynam sie zastanawiac czy wogóle jest sens, czy nadaje się do tego sportu:d/!?
Polecam nerwosol, zbudujesz na nim solidny bonkroll! A tak bardzej powaznie to gram na cash table na małych stawkach a moje ego pokerowe siedziedz w drugim pokoju, gdy ugram powyżej 100 $ wypłacam a za reszte buduje nastepny bankroll. Ale kazdy ma swoj sytem i granice poprosu musisz ustalic swoją.
mialem podobnie jak ty:) 2 razy tak przegralem br mialem granice 150$, pozneij wpadlem na pomysl zeby wyplacac polowe br co jakis czas i sie tego trzymam do dzisiaj co pol miesiaca robie wyplate.
W kazdym razie moge ci cos doradzic po swoich doswiadczeniach. zauwzylem ze przegrywalem te br bo za duzo na sam koniec mojego br rzadzily mna emocje, gralem za duzo rak i zle je rozgrywalem, wiec na pewno stary musisz zachowac spokoj, jak czujesz ze tracisz znaczna czesc br to zrob sobie 1-2 dni przerw to naprawde pomaga i pozniej mozesz wrocisz do gry na tym samym lvl albo ewentualnie o poziom nizszej. Z czasem jak bedzie przegrywal wieksze poty przestaniesz na to impulsywnie reagowaci przestaniesz steamowac;)
podsumujac pamietaj spokoj i opanowanie to klucz do sukcesu, nigdy nie patrz na to co sie juz zdarzylo bo to sie nie odstanie, pokerzysta powinnien myslec o tym co sie dzieje teraz:)
pozdr i powodzenia w realizowaniu skutecznej taktyki
Równiez mam podobne zdanie jak przedmowca .. wyplacaj ponad polowe (czy ile tam uwazasz za stosowne) funduszy i graj za reszte. Musisz tez starac sie opanowac tilt bo inaczej kazdy bankroll mozna przegrac. Grunt to zachowac spokoj
Całego BR nie udało mi się stracić jeszcze nigdy - natomiast w jednym dniu .. zawzięty byłem to grałem na tilcie i skończyło się stratą 11 BI (dobrze że musiałem kończyć bo pewnie cały BR poszedłby w piz**)
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2008-03-09, 19:27
Zasady zarządzania bankrollem stosuje niespełna rok, przedtem poker to była zabawa, taki dodatek do zakładów bukmacherskich, początki do grindowanie dzienne, wpłacałem 300$ wchodziłem na NL 100 i albo ugrywałem coś, albo przegrywałem, wtedy nie stosowałem żadnych zasad, bo zabawa to zabawa, czasem jakieś turnieje, z kumplami przy flaszce, potem przyszła pewna liga pokerowa (wtajemniczeni pamiętają ), której byłem przez jakiś czas "organizatorem", i się wtedy jakoś zaczęło, czytanie serwisów, granie fr ogólnie uczyłem się grać, załapywać pewne rzeczy, w maju ubiegłego roku skończyło się napierdalanie w fr i wprowadzenie zasad br, kaszówki, turnieje. A więc reasumując prawdziwego br niestety nie udało mi się wtopić, a największy spadek to był w sumie niedawno jak zacząłem używać gt+ i pah - w jeden dzień - 12BI, a miało to pomóc w grze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group