3 drużyna poprzedniego sezonu, oraz obecny lider zmierzy sie z outsiderem. Mattersburg bardzo solidnie prezentuje sie w domu w tym jak i w poprzednim sezonie... Mattersburg SVSturm Graz2:2 Mattersburg SVRapid Wien3:2 Tirol Innsbruck Mattersburg SV2:2 Ried SVMattersburg SV1:2
w podobnych męczarniach udało im sie awansować do następenj rundy kwalifikacyjnej PU.
liderują więc z 8 pkt, w ch** strzelając i tyle samo tracąć bramek i w najbliższym meczu mają okazję utrzymać sie na 1 miejscu, gdyż za przeciwnika mają ekipę skazaną na spadek. Altach w 4 meczach zdobył zaledwie 3 pkt.
Rheindorf Altach SCRapid Wien0:1 Rheindorf Altach SC Tirol Innsbruck2:1 Rheindorf Altach SC Ried SV2:3 Austria Salzburg Rheindorf Altach SC 4:1
nie wierzę że altach w jakiś sposób mółby odebrać 3 pkt gospodarzą choć o wiele pewniejszym typem w/g mnei jest over gdyż z tak dziurawą obroną jak mają obie ekipy under jest niemożliwy
wyniki z poprzedniego sezony Mattersburg SVRheindorf Altach SC2:1 Mattersburg SVRheindorf Altach SC6:3
a więc moje typy to Mattersburg SV - Rheindorf Altach SC over2,5 1,62 4:1 Mattersburg SV - Rheindorf Altach SC 1 1,55 4:1
typ oparty na statystykach bo nie bardzo znam niemiecki aby składy przejrzeć...
Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-08-10, 12:17
Lecimy bo czasu mało Zurich- St. Gallen 1 1.35 -1.4 max i leci na pysk
Zurich mistrz z poprzednich dwóch sezonów, jak co sezon po małej wyprzedaży, ale jak na razie konkurenci osłabiają się bardziej W ciągu ostatnich dwóch lat na swoim boisku oddali raptem 3 mecze W tym sezonie zdąrzyli już pozamiatać 3:1 Thun i 4:1 Lucerne
Goście natomiast jeszcze bez zwycięstwa-bramki ogółem 1-8-nagorzej w lidze Baty 2:0 od Grasshoppers i 1:0 od Thun -na wyjadach wygląda to tak
Nie widzę tu innego wyniku niż 1. St Gallen gra wprawdzie częstochowe na wyjazdach, ale myśle, że można łyknąć handi po ok 2.
Typ jak wyżej oparty o staty tylko i wyłącznie
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
Krótko zwięźle i na temat Są to dwie zaprzyjaźnione ekipy, które grają systemem 3 za 3 Jż mówię o co w tym systemie dokłądniej chodzi Mianowicie, chodzi o to, ze gospodarz zawsze wygrywa swój mecz!
Oct 31, 07 T-Mobile Bun... SK Sturm Graz 5 - 0 SV Ried
Aug 19, 07 T-Mobile Bun... SV Ried 5 - 3 SK Sturm Graz
May 5, 07 T-Mobile Bun... SV Ried 2 - 1 SK Sturm Graz
Feb 24, 07 T-Mobile Bun... SK Sturm Graz 1 - 1 SV Ried
Oct 28, 06 T-Mobile Bun... SV Ried 2 - 1 SK Sturm Graz
Aug 5, 06 T-Mobile Bun... SK Sturm Graz 1 - 0 SV Ried
Mar 25, 06 T-Mobile Bun... SV Ried 2 - 0 SK Sturm Graz
Mar 18, 06 T-Mobile Bun... SK Sturm Graz 1 - 0 SV Ried
Sep 17, 05 T-Mobile Bun... SV Ried 2 - 1 SK Sturm Graz
Sep 10, 05 T-Mobile Bun... SK Sturm Graz 3 - 1 SV Ried
Apr 12, 03 T-Mobile Bun... SK Sturm Graz 4 - 2 SV Ried
Jak widac wszystko pieknie i ładnie widac na załączonym obrazku Raz był remis, ale szczerze mówiąc nawet nie wiem czemu Ostatnio wygrał sturm, teraz pora na Reid Powiem tyle... HOT!!
_________________ Booooooooooooo w Naszych sercach jest Twój dom, My jesteśmy z Tobą wciąż JAGIELLONIO!
Lider podejmuje na swoim stadionie szósty zespół w tabeli,czyli Xamax. Nie trzeba być jakimś wielkim znawcą żeby powiedzieć iż Basel to faworyt Zespół z Bazylei wygrywa z kim chce,i jak chce. Na swoim stadionie nie przegrali w tym sezonie i myślę że tak zostanie do końca. Basel jest w świetnej formie co udowodniło również w UEFA wygrywając z Brann 1-0. Xamax to taki ligowy średniak, a może i trochę gorszy śedniak Zajmuje 6 pozycję z dorobkiem 19pkt i ma tylko 6 pkt przewagi nad ostatnią drużyna. Na wyjazdach grają słabiutko(1-3-4). Ostatnie 3 mecze na wyjeździe przegrali, i dziś będzie 4 raz bo na Basel to Oni nie mają czego szukać. Zespoły te spotkały się już w tym sezonie, wtedy Xamax przegrało u siebie 0-3. Dziś oczywiście w zespole gospodarzy nie zabraknie najlepszego strzelca, Marco Strellera - 10br w tym sezonie. 10 bramek to cała drużyna Xamax zdobyła na wyjeździe a w Basel jeden zawodnik Nie widze innego rozstrzygnięcia jak wysoka wygrana gospodarzy nie za dużo tego,ale nie ma co pisać
Mecz na szczycie w szwajcarskiej ekstraklasie. Zajmujący 3 miejsce FC Zurich spotyka się zliderem, drużyną Basel. Po zimowej przerwie, dwa tygodnie temu wystartowała liga szwajcarska. Róznie zaczęły to wznowienie oba zespoły. Zurich wygrał u siebie zpzreostatnim Thun i przegrał z ostatnim St . Gallen (!!). Natomiast Basel po przegraniu bardzo ciękiego wyjazdowego spotkania (z wiceliderem Young Boys) wygrał wyraźnie 3-0 u siebie z Xamax. W pierwszym meczu tego sezonu ( w Swajcarii gra się dwa razy na tym samym boisku z tym samym zesplem) był remis 2-2 (zb.zacięte spotkanie). co natomiast przemawia na dziś za druzyna Basel. Po pierwsze to lider tabeli, który zawsze jest zdolny do zwycięstwa, a dziś ma sporą szansę, po drugie w oststnich latach częto wygrywał na boisku w Zurichu, po trzecie motywacja do występów w eliminacjach ligi mistrzów (po przegranej z wiceliderem przewaga nad drugim zepołem w tabeli stopniała do 5 punktów). Ale to co mnie przekonało ostatecznie, aby postawić na Basel jest katastrofalne zachowanie obrony oraz bramkarza drużyny Zurich w środowym meczu w ramach Pucharu UEFA z HSV Hamburg u siebie (1-3). Strata bramek po prostych błedach obrońców( brak asekuracji,gapiostwo, brak zgrania) oraz niepewna gra bramkarza (jedną z bramek z czystym sumieniem może sobie zapisać na swoje konto). Dość,że zespół Zurichu może czuć się zmęczony po meczu z wymagającym przeciwnikiem, to jeszce dochodzi słabsze przygotowanie do rundy rewanżowej.Możliwe,że zespół miał ciezkie treningi wytrzymałościowe i stad taka ociężałość obrońców. Być może w dalszej części sezonu zespół się rozegra (cęsto tak bywa jak kładło się nacisk na wytrzymałość), ale na tym etapie rozgrywek, basel prezentuje się lepiej. Według mnie mecz będzie zacięty, ale Basel o tą jedną bramke będzie lepszy
Young Boys v St. Gallen # over 2,5 # 1.55 # Gamebookers.com
Pojedynek pomiędzy 2. drużyną szwajcarskiej Super League (Young Boys) a przedostatnim zespołem tejże ligi (St. Galen). Gospodarze u siebie prezentują niezłą skutecznośc strzelecką, efektem czego jest bilans bramkowy 34:10 po 12 meczach u siebie. Goście na wyjazdach również nie są typem zespołu underowego gdyż w obecnym sezonie w 12 meczach wyjazdowych padło 38 goli (11:27) W obu przypadkach średnia goli na mecz wynosi ponad 3 więc typ na over 2,5 wydaje mi się być sensowny zważywszy na to, że gospodarze u siebie 2 ostatnie mecze zagrali na over 2,5 a lider rozgrywek (Basel) uległ drużynie dzisiejszych gospodarzy 2-0. Więc jeśli nawet Basel straciło 2 gole to sądzę, że drużyna taka jak St. Gallen straci tych goli więcej, albo przynajmniej odgryzie się 1 golem. Ostatnie 5 meczy wyjazdowych St. Gallen kończyło overem.
Już tylko 8 punktów dzieli gospodarzy dzisiejszego spotkania od pierwszego "niespadkowego" miejsca. "Mission Impossible", jak mawiają sami piłkarze i działacze o wizji utrzymania sie ekipy z Klagenfurtu w 2 klasie rozgrywkowej coraz bardziej wydaje się jednak "Possible".
Tegoroczna runda rozpoczęła się dla gospodarzy genialnie. Zwycięstwo u siebie z wiceliderem oraz 3 niezwykle cenne punkty zdobyte w Gratkorn. Ogromna determinacja, wola walki i chęć zdobywania goli cechuje ostatnio zespół FC Karnten. Ekipa trenera Nenada Bjelicy stawia wszystko na jedna kartę i gra w każdym meczu o wszystko.
Goście z amatorskiej ekipy Salzburga rozpoczęli rundę dość chimerycznie. Porażka u siebie z Loeben i dość niespodziewany remis z wiceliderem z Lustenau (choć stracili prowadzenie 2-0, nie istniejąc w drugiej połowie spotkania).
Trener gospodarzy poza zawieszonym Wallnerem ma do dyspozycji cały skład.
W ekipie gości za kartki zawieszeni są Witteveen i Pichler, kontuzjowani są Walch, Sonko Pa, Vasilj.
W tym sezonie FC Karnten dwukrotnie już potykało się z amatorami z Salzburga i dwukrotnie przegrali.
...Yverdon, po tym jak w niedzielę zdobył 3 punkty w Delemont.. równocześnie stracił czterech kluczowych graczy. Zwycięstwo i ważne punkty na długi czas pozostaną w pamięci graczy Yverdon. Ale na długi czas też pozostaną bez swoich podpór. Achille Njanke i Luiz Carlos ze złamaniami. Ten pierwszy po operacji pauzował będzie 6 miesięcy. Brazylijczyk Carlos, podwójne złamanie obojczyka (tak tak, oni tam grali w piłkę ). Kontuzjowany również po tym meczu jest kapitan zespołu Nicolas Marazzi. Przynajmniej tydzień odpoczynku od piłki. Następny do "odstrzału" poszedł Samuel Journot, który z boiska zszedł po 7 minutach. W dalszym ciągu kontuzjowany jest Leandro. Gilberto Reis jest na środowe spotkanie zawieszony za kartki.
Oba zespoły w ostatnich 10 kolejkach grają mniej więcej równo. Gospodarze zdobyli 13 pkt. , goście 14.
Obu ekipom nie grozi już raczej żadne niebezpieczeństwo. Ani awans ani spadek.
Servette FC - Wil 0:0 Servette FC - Vaduz 3:1 Chiasso - Servette FC 2:1 Servette FC - Winterthur 1:1 La Chaux-de-Fonds - Servette FC 1:2 Servette FC - Concordia FC 3:1 Gossau - Servette FC 2:1
H2H:
Cytat:
Swiss 2nd Challenge League 2007/2008 Servette FC - Yverdon 1:1 Swiss 2nd Challenge League 2006/2007 Yverdon - Servette FC 1:2 Servette FC - Yverdon 4:1 Swiss Cup 2006/2007 Yverdon - Servette FC 3:2AET
Patrząc na ubytki kadrowe gospodarzy, dobrą dyspozycję gości, biorę taki kurs z pocałowaniem ręki.
analiza: Pozostały 4 kolejki do końca ligi. Gospodarze walczą jeszcze o mistrzostwo goście już o nic nie walczą ponieważ uplasują się i tak w środku tabeli. i powoli mogą myśleć o nowym sezonie. Kapfenberg - W lidze spisują się w tym sezonie znakomicie szczególnie na swoim stadionie gdzie wygrali aż 10 razy 3 razy zanotowali remis i tylko raz przegrali. I są najlepszą drużyną w 2 lidze grająca u siebie. Gorzej idze na wyjazdach ale i tak bardzo przyzwoicie. I jak narazie przed 4 kolejkami do końca zespół ma przewagę nad 2 zespołem 6 pkt. Jest to dużo a z drugiej strony tylko 6 pkt. A pamiętamy że awans do wyższej klasy rozgrywkowej ma tylko mistrz więc jest o co walczyć. Dziś zespół napewno będzie chciał wygrać ponieważ to przedostatni występ u siebie jeszcze będą mieli tylko 1 mecz. a tak 2 pozostałe spotkania mają wyjazdowe. Plan na najbliższe 4 spotkania jest wygrać 2 spotkania u siebie oraz zdobyć chociaż jeden punkt z meczu wyjazdowego. I wtedy mają awans. Plan prosty i bardzo realny do zdobycia. Myślę że zespół dziś będzie chciał wygrać za wszelką cenne. ponieważ ich przeciwnik nie jest najwyższej klasy. Ostatnie 4 spotkania u siebie zespół wygrał. I myślę że pewnie idze po mistrzostwo. Na pewno nie będą liczyć na potknięcia wicelidera ponieważ muszą liczyć na siebie a nie na innych. Wicelider gra teraz na wyjeździe więc jest szansa odskoczyć nawet na 9 punktów ponieważ zespół wicelidera gra słabo na wyjazdach. Myślę że piłkarze takiej szansy nie wypuszcza z rąk. Red Bull Salzburg (A)- Zajmują 7 miejsce Mają jeszcze szanse na zajęcia 5 miejsca ale dziś będzie trudno o komplet punktów ponieważ zespół gospodarzy idzie pewnie po mistrzostwo i musi wygrywać. Ostatnie 2 mecze też jakoś optymizmem nie nabierają ponieważ przegrali u siebie z najsłabszym zespołem ligi. czyli z Bad. nie jakąś przypadkową bramką ale aż 2-0. a 2 tygodnie przegrali na wyjeździe z 8 zespołem ale tym razem mniejszą pigułką ponieważ 3-2. Widać że zespół ma wyraźny spadek formy. i powoli są już myślami po za sezonem Dziś zespól zagra bardzo defensywnie ponieważ ich 1 pkt zadowoli.na wyajzdach grają słabo za to u siebie o wiele lepiej . co oznacza ze na wyajzdach nie szarżują tempa tylko grają z kontry dziś będzie podobnie i myślę że taka gra to jest woda na młyn dla gospodarzy którzy są doskonali w napadzie. I myślę że dziś zespół przegra 2-0.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group