Bardzo kiepska sytuacja finansowa zespołu Urziceni,a do tego zespół gości zagra bez trenera-RONI Levi,który mimo że obiecał ze rozstanie się dopiero po meczach z Hajdukiem ostatecznie tego opuścił zespół już 21 sierpnia.Kryzys w klubie spowodował to,iż zarząd musiał sprzedać kilku wartościowych piłkarzy tj,bramkarza Arlauskisa do Rubina Kazań,Po meczu z Hajdukiem odejdzie 3 najbardziej wartościowych piłkarzy np napastnik KAPETANOS do Steauy.Do tego dochodzi fatalna atmosfera w zespole,gdzie piłkarze nie dostaja pensji,nie wpływa na pewno motywująco na zespół. W czwartek URZICENI zagra z Hajdukiem Lidze Europejskiej,nie wiem jak zespół potraktuje mecz z chorwatami,pierwszy mecz zakończył się porażka rumunów 1-4 ,cięzko sobie wyobrazić ze w tak fatalnej sytuacji jakiej sa zdobętą się na wysokie zwycięstwo.Kurs na Hajduk 3,60 lub x2-1,67. [/b] BRASOV-UNIRZCENI 1
Ostatnio zmieniony przez fisiol 2010-08-23, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
Jeden z najlepszych bramkarzy ligi rumuńskiej, Giedrius Arlauskis, przeprowadza się do Rosji. Dotychczasowy golkiper Unirei Urziceni podpisał trzyletni kontrakt z Rubinem Kazań.
Arlauskis nie ukrywał radości z pomyślnej finalizacji rozmów z Rubinem. – Będę grał w zespole, który dwa razy wywalczył mistrzostwo Rosji, a należy pamiętać przeciwko komu musieli rywalizować. To dobry ruch zarówno dla mnie, jak i dla Unirei. Moja umowa z tym klubem wygasała w przyszłym roku i gdyby nie sprzedali mnie teraz, to nic by nie zarobili.
Reprezentant Litwy dodał także, że nie boi się rywalizacji z Siergiejem Ryżykowem.
Giedrius Arlauskis dołączył do zespołu Rafała Murawskiego (fot. gsp.ro)– Doskonale wiem, że Ryżykow jest świetnym zawodnikiem i stanowi ważne ogniwo Rubinu. Konkurencja jest jednak wskazana, nie boję się jej i liczę, że wiele się nauczę od Siergieja – wyznał piłkarz w rozmowie z „Sowieckim Sportem”.
Odejście Giedriusa Arlauskisa wywołało prawdziwą burzę w Unirei, bowiem pożegnanie z zespołem zapowiedział jego trener, Ronny Levy. – To jest skandal, że zarząd nie skonsultował ze mną tej decyzji. Szykowaliśmy się do wylotu na mecz z Hajdukiem Split, a tu nagle dowiaduję się, że Arlauskis odchodzi i nie zagra w Chorwacji. On był najlepszym zawodnikiem Unirei i bez niego nie wyobrażam sobie pracy tutaj.
piłka nożna, Rumunia, godz: 19:00 Spotkanie: FC Brasov - FC Unirea Urziceni Typ: 1 Kurs: 1,85 Bukmacher: Bwin
Dzisiaj o godzinie 19:00 rozpocznie się spotkanie 1 ligi rumuńskiej pomiędzy Brasovem a Unireą. Pierwszym i najważniejszym faktem jest to że Unirea jest w bardzo dużym kryzysie, oto tekst wyjęty z pewnej rumuńskiej strony przetłumaczone przez google:
Unirea muszą sprzedawać pięciu głównych graczy, jeśli nie uda - zrezygnować z Ligi Europy! W obecnym stanie rzeczy, Hajdukje w milimetrach grup europejskich lig. Split klub Unireau przeciwnik jest niesamowite problemy, z których, jak rzeczy stoją teraz, nie ma sposobu, Rumuni po raz pierwszy wspomniał o możliwości, że klub Urzicenija wycofać się z ligi rumuńskiej, ale play off Ligi Europejskiej. Jeśli te prognozy się spełnią ciemne Rumunów - Hajdukće dołączyć do grupy Europa League bez kropli rozlanego znoja.Ipak, jedną z możliwości, aby wyjść z kryzysu, wciąż istnieje, ale nawet tego rozwiązania mogą dawać pewną nadzieję, że Rumuni za dużo. W szczególności, przewodniczący klubu muszą sprzedawać pilnie Buscarupod pięciu głównych graczy - George Galamaza, Marius Bilaşca, Giedrius Arlauskisa, Pablo i Brandan Laurentiua Marinescua. Jeśli się szalone połączenie udało się sprzedać wszystkich pięciu graczy, zadłużenie nie będzie prawie rozwiązany, ale zyskanie na czasie. Podobno Steauaveć zakaparila trzech graczy, a właściciel tylko Unireje właściciel Steaua zawdzięcza 3000000 eura.Vlasnik Unireje wspomnieć, że próbuje znaleźć nowego inwestora, który uratuje klub świeżego kapitału, ale na razie jest opcja - science-fiction. Nie wiemy, co będzie jutro, więc bardzo trudno jest mówić o następnym spotkaniu. Dyskusja na temat piłki nożnej w Unireji jest teraz bardzo trudne rzeczy? powiedział po spotkaniu z klubu trener Urzicenija Izraela Rony Levy, i dodał: - Sytuacja nie jest normalne. Wszyscy tylko o problemy finansowe, a atmosfera w zespole jest bardzo słaba. Na szczęście wrócił i nasza historia jest bardzo smutna, bardzo przepraszam cały news info klub sport.
Unirea ostatnio dostała niezłe baty w lidze Europy aż 4-1 przegrała na wyjeździe w Splicie podejmując miejscowy Hajduk. Za to w ostatnim meczu w lidze na własnym boisku przegrała z Universitatea Cluj, którą Brasov na własnym boisku zlał 3-1. Unirea w tej chwili jest na ostatnim miejscu w lidze (18), na 4 mecze ani razu nie strzelili nawet bramki. Brasov znajduję sie na 7 miejscu, z 7 punktami. Krótko podsumując Unirea jest w kryzysie, bez trenera, bez prezesa, jeszcze nie łatwy wyjazd do Brasova, gospodarze tego maczu bardzo dobrze sobie radzą na własnym boisku, wygrali jak przedtym wspomniałem z Universitatea Cluj, pozniej zremisowała z faworytem do mistrzostwa całej ligi Steua Bukareszt która zajmuje 2 miejsce jedynie przegrywa w bilansie bramkowym z liderem Dinamem. Brasov dzisiaj spokojnie może wygrać nawet 2 bramkami lecz ja nie będę ryzykował a jedna bramka przewagi w zupełności mi wystarczy.
Zespół który jeszcze nie tak dawno robił dużą niespodziankę grając w Lidze Mistrzów sie rozpada, oczywiście chodzi o gospodarzy. Unirea pod wodzą Petrescu świetnie sobie radziła, ale widocznie za dużo pieniędzy w klubie to też źle Teraz przechodzą ogromny kryzys. Zacznę może od że jak zalazłem skład na dziś, to chciałem sprawdzic kto ile grał, a więc wchodzę na stronkę Unirei i co? i nic. Połowy zawodników nie na nawet wypisanych w zakładce 'skład'. Zespół opuściło aż 11 zawodników. I co najlepsze większość tych lepszych przeszło do dzisiejszego rywala. Na przykład napastnik Bilasco, pomocnik Brandan, czy obrońca Galmaz. Oczywiście musieli kogoś do zespołu ściągnąć, bo nie mieli by kim grać.. a więc powypożyczali piłkarzy, aż 12 nowych. Dzisiaj połowa składu to właśnie Ci nowi piłkarze, którzy nie mieścili się w składzie innych klubów, a tu sobie przynajmniej pograją.
Steaua w tym sezonie jeszcze nie przegrała, jak dziś wygrają to będą liderem z 3pkt. przewagą nad Rapidem. Mają w składzie kilku niezłych kopaczy. W ataku młody Stancu, mający już za sobą występy w reprezentacji, w pomocy Angelov znany z Bundesligi, z tyłu Geraldo jeszcze nie dawno grał w Grecji.
Dzisiaj zagram spotkanie z tureckiej superligi. Zdecydowanym faworytem jest zespół gospodarzy na których kurs jest ok. 1,30. Ja postanowiłem zagrać to spotkanie w handicapie. Patrzac na ostatnie zwyciestwo Trabzonsporu wierze,ze takie zwyciestwo jest realne. Ostatnie 6 spotkan na własnym stadionie to 5 zwyciestw i tylko 1 porazka z angielskim Liverpoolem 1-2. W obecnym sezonie Trabzon odniósł 3 zwyciestwa i zremisował 1 spotkanie. U siebie prezentuja sie bardzo dobrze najpierw pokonali Fenerbache 3-2 a w ostatniej kolejce rozgromili 6-1 zespół Sivasspor. Aktualnie zjamuja 2 pozycję z 10 punktami i bilansem bramkowym 11-3. Natomiast druzyna gości zamyka tabelę w 4 spotkaniach nie zdobyli żadnego punktu odniosła 4 porażki : 11/09-10 Super Liga Manisaspor vs. Antalyaspor 1:2 29/08-10 Super Liga Fenerbahce vs. Manisaspor 4:2 22/08-10 Super Liga Manisaspor vs. Ankaragucu 0:3 15/08-10 Super Liga K. Karabukspor vs. Manisaspor 2:1 Zwyciestwo Trabzonsporu uważam dzisiaj za pewniaka,ale warto postawic to spotkanie w handicapie. W zespole gości zapewne dobrze się nie dzieje , cztery porażki z rzędu to już jest napewno podłamanie i szukanie winnego tych wyników , dodatkowo nie zagra podstawowy obrońca Huseyin Tok , który gral w trzech meczach tego sezonu .
_________________ nie zliczone wypady na obce terytoria,czy to wyprawa na kadrę czy potyczka ligowa
Piłka nożna, Serbia, Super Liga Spotkanie: Jagodina - Cukaricki Typ: 2 Kurs: 9,00 Bukmacher: Bet365
W dniu dzisiejszym w spotkaniu serbskiej Super Ligii zespol Jagodiny podejmowac bedzie na wlasnym terenie ekipe Cukaricki. Jest to 7 kolejka i jak narazie zespol gospodarzy ma na swoim koncie 8 pkt (2W-2D-2L), a wiec jest to zespol grajacy bardzo nie rowno w bramkach na zero 4:4. Cukaricki natomiast to co prezentuje jak narazie w lidze to jest poprostu totalna klapa i katastrofa. W szsciu pierwszych kolejkach zespol ten przegral wszystkie swoje spotkania nie strzelajac w nich nawet jednej bramki, a przy tym tracac ich 12. Patrzac jednak na ostatnie pojedynki pomiedzy tymi zespolami gdzie to zespolowi Cukaricki dzisiejszy gospodarz bardzo pasuje. Na 5 spotkan Cukaricki wygralo 2 u siebie 2 na wyjezdzie i tylko raz polegli. Kurs dla mnie jest bardzo dobry, bo zespol musi sie wkoncu przelamac, a szanse mysle jakies sa aby za drobne zaryzykowac.
Piłka nożna, Serbia, Super Liga Spotkanie: Jagodina - Cukaricki Typ: 2 Kurs: 9,00 Bukmacher: Bet365
W dniu dzisiejszym w spotkaniu serbskiej Super Ligii zespol Jagodiny podejmowac bedzie na wlasnym terenie ekipe Cukaricki. Jest to 7 kolejka i jak narazie zespol gospodarzy ma na swoim koncie 8 pkt (2W-2D-2L), a wiec jest to zespol grajacy bardzo nie rowno w bramkach na zero 4:4. Cukaricki natomiast to co prezentuje jak narazie w lidze to jest poprostu totalna klapa i katastrofa. W szsciu pierwszych kolejkach zespol ten przegral wszystkie swoje spotkania nie strzelajac w nich nawet jednej bramki, a przy tym tracac ich 12. Patrzac jednak na ostatnie pojedynki pomiedzy tymi zespolami gdzie to zespolowi Cukaricki dzisiejszy gospodarz bardzo pasuje. Na 5 spotkan Cukaricki wygralo 2 u siebie 2 na wyjezdzie i tylko raz polegli. Kurs dla mnie jest bardzo dobry, bo zespol musi sie wkoncu przelamac, a szanse mysle jakies sa aby za drobne zaryzykowac.
Piłka nożna, Super Liga, godz: 19:00 Spotkanie: Konyaspor - Fenerbahce Typ: over 2,5 Kurs: 1.75 Bukmacher: Expekt
Goście w 7 spotkaniach strzelili 20 bramek, najwięcej w lidze. Stracili też aż 10, czyli inaczej mówiąc w mecach z ich udziałem padają średnio ponad 4 gole. Bilans gospodarzy po 7 kolejkach Super Ligi wynosi 8-12. Konyaspor jest piętnasty w tabeli, ma bilans 1-3-3 i na swoim terenie jeszcze nie przegrał, ale nie grał też z nikim poważnym. Ale strzelili 5 goli w 3 spotkaniach. Za to siła ofensywna gości jest ogromna, Niang (7 goli), Senturk, Guiza, Lugano (obrońca 2 gole), Alex (4 gole). Ostatnio strzelili 3 gole Genclerbirligi SK i 6 Kasimpasie. Fenerbahce na wyjazdach za każdym razem traciło co najmniej dwa gole, a przeciwnicy to Kasimpasa, Trabzonspor i Kayserispor. Tak więc liczę na radosny futbol gości, niby w bramce mają Demirela, ale jak widać obrona nie jest mocną stroną stołecznego klubu. Patrząc na ostatnie 6 sezonów i mecze między tymi ekipami to zawsze było mnóstwo goli, tylko raz na 12 spotkań było 1:0, poza tym same over z 5, 6 bramkami. Nie sądzę, aby goście nie strzelili ze 2, 3 bramek Konyasporowi, a i gospodarze też pewnie coś ustrzelą, bo obrona Fenerbahce monolitem jak widać po statystykach nie jest.
U gości wszystko się sypie, w klubie nie wiedzą co się dzieje,zero wyników,kibice domagają się zmiany trenera od paru kolejek, oliwy do ognia dodał ostatni mecz porażka u siebie Larissa z Asteras T. 0:2. Według doniesień prasy greckiej ,wyciekła wczoraj informacja,że zaraz po meczu trener żegna się z posadą.Bardzo pewne spotkanie według mnie dzisiaj.A kurs bardzo dobry!
U gości wszystko się sypie, w klubie nie wiedzą co się dzieje,zero wyników,kibice domagają się zmiany trenera od paru kolejek, oliwy do ognia dodał ostatni mecz porażka u siebie Larissa z Asteras T. 0:2. Według doniesień prasy greckiej ,wyciekła wczoraj informacja,że zaraz po meczu trener żegna się z posadą.Bardzo pewne spotkanie według mnie dzisiaj.A kurs bardzo dobry!
Besiktas ostatnio kompletnie bez formy, dostaje baty równo od wszystkich i wątpię w przebudzenie nagłe i wygraną aż 3 golami . Mersin to typowy średniak 2 ligi Tureckiej , a co ciekawe w 4 meczach wyjazdowych odnieśli 4 remisy i stracili tylko 1 gola , więc pewnie umieją się bronić! Przy wygranej 2 golami zwrot.Dla mniej odważnych +2,5 w Bet365 za 1,55
Besiktas ostatnio kompletnie bez formy, dostaje baty równo od wszystkich i wątpię w przebudzenie nagłe i wygraną aż 3 golami . Mersin to typowy średniak 2 ligi Tureckiej , a co ciekawe w 4 meczach wyjazdowych odnieśli 4 remisy i stracili tylko 1 gola , więc pewnie umieją się bronić! Przy wygranej 2 golami zwrot.Dla mniej odważnych +2,5 w Bet365 za 1,55
Spotkanie w troche egzotycznej lidze, ale kurs zobliguje do napisania notki. Gospodarze, graja fatalnie w tym sezonie, 2 wygrane 10 porazek bilans 7-20, goscie maja dobra passe 4W 1l , zajmuja aktualnie 9 miejsce w tabeli, ale ostatnia zwyzka formy i ambicje, by przebic sie do strefy pucharowej w lidze, pozwalaja wierzyc, ze bedzie dzis na ezzingu...
Lider spotyka sie z Vc liderem. Druzyna gospodarzy ma imponujaca serie na swoim boisku, 5-0-0 , bilans goli 11:1, goscie na wyjazdach 3-1-1, bilans bramek 11-6. Najlepsza defensywa w lidze po stronie Gospodarzy, zmierzy sie z drugim napadem ligi. Flamurtari jak widac ze statystyk bardzo dobrze sie prezentuje, Dinamo, rowniez ma bardzo przyjemne statystyki. Przejrzalem budzety klubow, sa zblizone , choc Home team , tendencje ma wzrostową co swiadczy ze wlodarze mysla dlugofalowo, Dinamo, jako potentant we wczesniejszych latach, nie dzieli i rzadzi juz na wlasnym podworku. H2H na korzysc dynama, ale w tym sezonie Flamurtari wygralo 1-0 na terenie Dynama, mysle ze podobny wynik bedziemy, mogli zaobserwowac w tym meczu. Gospodarze nie pozwola wbic sobie gola, a sami cos postaraja sie strzelic.
Kursy spadaja i wahaja sie miedzy 1,75(Bah, Bwin 1,79 ) -1,9 u wiekszosci bukow, EXp dal prezent , z ktorego warto skorzystac. Gospodarze ida na majstra, wiec jest okazja ku temu by odskoczyc glownemu rywalowi.
STAWKA : rekomendowane 5/10 , ja osobiscie gram 2x mojego Flat beta na single..
Analiza: Jako ze nie bede sie rozpisywal, ci co chca to i tak dotra do statystyk. Gospodarz 3rd Team ligi gra z 1st Mogrenem. Dwie bardzo dobre ekipy, najlepsza defensywa( Home team) z najlepsza ofensywa (34 bramki w 16 meczach 12 bramek straconych) . Zeta gra nitowa u siebie 8 meczy 12 goli 4 bramki stracone, 6W 1D 1L, mogren ma identyczne staty wyjazdowe 6W 1L 1D bilans16:9 .
H2H przemawia nad korzysc gospodarzy 6W 4D 5L, Ostatni mecz we wrzesniu tego roku skonczyl sie bezbramkowym rezultatem. Dzis mysle ze gospodarze zagraja na zero z tylu , a pewnie cos ustrzela.
Prawda jest taka, ze analiza jest moja interpretacja statystyk, ktore sa dla kazdego dostepne. Typ zostal wybrany, podkradziony, z serwisu ktoremu zdarza sie czesto trafiac tego typu zdarzenia z lig albanskiej macedonskiej, serbskiej, 2nd i 3rd ligi greckiej(polnoc poludnie)Cypr . Ogolnie bez konkretnych cyferek, zdarzenia z tych lig, maja dobre Expected Value , do ryzyka i lini oferowanych przez bukmacherow.
Pewna strona predictowa na to zdarzenia wskazuje 64 12-24, co jest pewnie zawyzona linia, ale mysle wg mnie to tak odssy ksztaltuja sie na poziomie 50 25 25 , tak pi razy oko . W kazdym badz razie trzeba uwaznie sledzic rynki z tamtego regionu, bo daja zarobic
Dyscyplina : Piłka Nożna, Grecja, Superliga Spotkanie : Kerkyra v Olympiakos Pireus Typ : Olympiakos Pireus wygra, a liczba goli zdobytych łącznie w meczu wyniesie ponizej 2,5 Kurs : 2,00 Bukmacher : Gamebookers Data: 2011-01-09 18:30
Analiza : Dzisiaj o godzinie 18:30 rozpocznie się 17 kolejka Greckiej Superligi pomiędzy Kerkyra, a Olympiakosem Pireus. Kerkyra zajmuje obecnie dziesiąte miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 20 pkt.(5-5-6). Olympiakos jest liderem z dorobkiem 39 pkt.(13-0-3) i ma już tylko dwa punkty przewagi nad drugim zespołem. Gospodarze u siebie mają niezły bilans rozegranych meczy (3-3-2), lecz z mocniejszym przeciwnikiem już zdecydowanie przegrali (Panathinaikos 0:2). Natomiast goście bardzo dobrze radzą sobie na wyjazdach (5-0-3). Olympiakos obecnie ma serię pięciu zwycięskich spotkań (w tym trzech na wyjazdach). Kerkyra nie ma tak dobrej passy, na trzy ostatnie mecze wygrała jeden i dwa zremisowała. Ich wyniki jak i pozycja w lidze i tak robią wrażenie jak na beniaminka. Lecz jest to troche za mało na tak dobra drużynę jaką jest Olympiakos (przegrywali w tym sezonie z takimi drużynami jak AEK i Panathinaikos na wyjazdach). Dodatkowo drużyna gości jeszcze nie przegrała z gospodarzami (na pięć spotkań wszystkie wygrał Olympiakos, w tym w pierwszym meczu między tymi zespołami, na początku sezonu, u siebie 2:0). Oba zespoły raczej strzelają mniej niż 2,5 gola na mecz, Olympiakos lubi wygrywać 1:0 lub 2:0. Dodać trzeba, że do tej pory na szesnaście kolejek stracił ledwie siedem goli. Obstawiam więc skromną wygraną Olympiakosu jak już nas przyzwyczaił do tego.
Dyscyplina : Piłka Nożna, Grecja, Superliga Spotkanie : Kerkyra v Olympiakos Pireus Typ : Olympiakos Pireus wygra, a liczba goli zdobytych łącznie w meczu wyniesie ponizej 2,5 Kurs : 2,00 Bukmacher : Gamebookers Data: 2011-01-09 18:30
Analiza : Dzisiaj o godzinie 18:30 rozpocznie się 17 kolejka Greckiej Superligi pomiędzy Kerkyra, a Olympiakosem Pireus. Kerkyra zajmuje obecnie dziesiąte miejsce w ligowej tabeli z dorobkiem 20 pkt.(5-5-6). Olympiakos jest liderem z dorobkiem 39 pkt.(13-0-3) i ma już tylko dwa punkty przewagi nad drugim zespołem. Gospodarze u siebie mają niezły bilans rozegranych meczy (3-3-2), lecz z mocniejszym przeciwnikiem już zdecydowanie przegrali (Panathinaikos 0:2). Natomiast goście bardzo dobrze radzą sobie na wyjazdach (5-0-3). Olympiakos obecnie ma serię pięciu zwycięskich spotkań (w tym trzech na wyjazdach). Kerkyra nie ma tak dobrej passy, na trzy ostatnie mecze wygrała jeden i dwa zremisowała. Ich wyniki jak i pozycja w lidze i tak robią wrażenie jak na beniaminka. Lecz jest to troche za mało na tak dobra drużynę jaką jest Olympiakos (przegrywali w tym sezonie z takimi drużynami jak AEK i Panathinaikos na wyjazdach). Dodatkowo drużyna gości jeszcze nie przegrała z gospodarzami (na pięć spotkań wszystkie wygrał Olympiakos, w tym w pierwszym meczu między tymi zespołami, na początku sezonu, u siebie 2:0). Oba zespoły raczej strzelają mniej niż 2,5 gola na mecz, Olympiakos lubi wygrywać 1:0 lub 2:0. Dodać trzeba, że do tej pory na szesnaście kolejek stracił ledwie siedem goli. Obstawiam więc skromną wygraną Olympiakosu jak już nas przyzwyczaił do tego.
Mecz pucharowy. Jak wiemy większość drużyn z czuba tabeli po prostu olewa puchar i skupia się na lidze. Inaczej jest z drużynami, które nic nie mogą już zrobić w lidze i przeznaczają dużo sił na spotkania pucharowe. Ten mecz jest fantastycznym przykładem. Fenerbahce odpuszcza puchar. Skupiają się na lidze i walce o mistrzostwo. Już za kilka dni spotkają się Trabzonsporem, który jest liderem. Trener zapewne pozwoli odpocząć gwiazdom z podstawowego składu i wystawi rezerwy. Gospodarze w tabeli pucharowej zajmują ostatnie miejsce. Na trzy mecze, wszystkie przegrali. To kapitalnie potwierdza wcześniejsze zdania o tym, że Fenerbahce ma gdzieś ten puchar. Goście są pierwsi w tabeli pucharowej i dziś chcą walczyć o zwycięstwo. Puchar jest to ich jedyna droga do Europejskich Pucharów. Myślę, że bukmacherzy troszkę zaspali z tymi kursami. Genclerbirligi w tych rozgrywkach gra świetnie i dziś jest moim faworytem do zwycięstwa. Kurs na gości pospadały.
W 22 kolejce tureckiej Superligi, zespół Genclerbirligi zagra u siebie z Karabukspor. Nazwy klubów to czarna magia, nie kojarzę nic a nic Patrząc na ostatnie spotkania dziwi trochę aż tak wysoki kurs. Genclerbirligi ostatnie dwa spotkania wygrało po 1-0. W ostatnich dziesięciu meczach zdobyli 12pkt, przy 8 pkt dzisiejszego rywala to i całkiem ok wynik. Genclerbirligi ma ogromne problemy ze strzelaniem bramek, zdobyli zaledwie 19 w 21 meczach, tracąc 30. W ich ostatnich 10 meczach tylko dwa razy padł over 2.5, a więc pięknego futbolu to oni nie grają. Ale z drugiej strony z obroną widocznie też nie jest tak źle. Jak pisałem, ostatnie dwa mecze wygrane, a licząć puchary to 3, ponieważ wygrali także 1-0 z Bucaspor. Karabukspor po dobrym początku sezonu niestety opadł z sił. Nie wygrali od 5 spotkań, między innymi jakimś fartem udało im się zremisować z Besiktasem. Na wyjeździe spisują się fatalnie, wygrali tylko raz i było to 13.09.2010. A co mnie głównie skłoniło do tego a żeby zagrać na 1? Fakt, iż w zespole gości nie zagrają: Zengin 20/0, Tozo 14/0, Angelov 15/1, Emenike 19/13. Emenike to najskuteczniejszy napastnik drużyny Karabuksporu.
Dyscyplina: Piłka nożna Spotkanie: Vestel Manisaspor - Trabzonspor Typ: remis nie ma zakładu 1 Kurs: 3.05 Buk: Betsson Data/godzina rozpoczęcia: 121-02-2011/ 19.00 Analiza: Drużyna gospodarzy podejmuje dziś zespół wicelidera Trabzonspor, który traci punkt do Fenerbache. Od 2006 na boisku gospodarzy rozegrane zostało 6 spotkań, W 2006 roku wygrali gości 2-1, ale od tego czasu padły 3 remisy i ostatnio 2 zwycięstwa gospodarzy. Maniaspor bilans u siebie ma bilans 5 0 6 14-6, jeśli nie zremisowali. Jeśli, w tym meczu nie padnie niespodzianka, to statystycznie prawdopodobny jest remis, bo przecież w końcu powinni zremisować. Ostatnie mecze gospodarze grają w kratkę, u siebie 2 porażki, natomiast wygrywają na wyjeździe. Z kolei Trabzon w 5 ostatnich meczach wygrał tylko ostanie, z broniącym się przed spadkiem Sivasspor na wyjeździe 3-2.
O godzinie 19:00 w ramach dokończenia 24. kolejki tureckiej Superligi spotkają się ze sobą drużyny Genclerbirligi oraz Fenerbahce Stambuł. Gospodarze zajmują obecnie 14 pozycję w lidze z 27 punktami na koncie. Ich bilans bramkowy nie wygląda imponująco: 35 bramek straconych a tylko 25 zdobytych. W ostatniej kolejce Genclerbirligi pokonało Ankaragucu 4:2, jednak wcześniej uległo 2:3 Karabuksporowi. Fenerbahce natomiast kontynuuje doskonała passę zwycięstw i nadal liczy się w walce o tytuł mistrzowski. Jeżeli dziś wygra to wyprzedzi Trabzonspor i awansuje na pierwsze miejsce w tabeli. Dzisiejsi goście jeszcze w tym roku nie stracili punktów w lidze, od 7 spotkań są niepokonani. Dodatkowo imponują skutecznością, w 23 ligowych meczach zdobyli aż 54 bramki. W barwach Fenerbahce występują m.in. tacy piłkarze jak Mamadou Niang, Daniel Guiza czy Emre Belozoglu. W rundzie jesiennej Fenerbahce pokonało aż 3:0 ekipę Genclerbirligi. Dzisiejsze spotkanie również powinno zakończyć się pewnym zwycięstwem drużyny ze Stambułu.
Dyscyplina: Piłka N, Grecja Spotkanie: Paok Thessaloniki - AEK Athen Typ: X Kurs: 3,10 Bukmacher: Bet365 Data: 16.03.2011 20:00
Analiza: Dziś o 20 w Grecji zarają dw zagorzałe kluby, PAOK Thessaloniki podejmie na własnym obiekcie w ramach pucharu Grecji AEK Atheny. Bukmacherzy nie stawiają w tym meczu na przewage rzadnej z drurzyn. W tabeli ligowej PAOK traci t punty do zespołu z Aten. Gospodarze u siebie 8-1-4 i 17:12 w bramkach, AEK Atenym nw yjeździe w lidze 5-1-7 21:19 w bramkach. W Ćwierćfinale AEK ograł Panathinaikos Atyny drugi zespół w tabeli z wyraźną przewagą, mają 11 punktów przewagi nad AEK właśnie i różni nich tylkop jedna pozycja. PAOK ograł w ćwierćfinale lidera z Pireusu który jest obsolutnym faworytem do mistrzostwa. 10 punktów przewagi nad drugim Panatinajkosem i 24 nad 4 PAOK. Obydwa zespoły z pewnością nie odpuszczą tego meczu. Moim zdaniem mecz będzie bardzo wyrównany i zakończy się remisem. W 20 meczach w Tesalonikach przez ostatni 15 lat, gospodarze wgrali 8 razy, 5 razy goście i 7 razy padał remis. W lidze już dawno nie zaliczyły remisu więc dzis licze na podział punktów.
Dyscyplina : Piłka nożna, 1st HNL, Chorwacja Spotkanie: NK Lokomotiva v RNK Split Typ : RNK Split Kurs : 2.50 Bukmacher : Sportingbet Data: 2011-04-01 16:00
Analiza : Dzisiaj o 16:00 odbędzie się mecz 5 kolejki wiosennej rundy ligi chorwackiej. Jest to mecz pomiędzy NK Lokomotiva a RNK Split. NK Lokomotiva zajmuje obecnie 14 miejsce i jest 3 drużyną od końca. Faktem jest że powinna wygrywać jeśli chce się utrzymać w pierwszej lidze, lecz 4 kolejki pokazały że przerwa jednak nie przyniosła pozytywnych efektów. W 4 ostatnich meczach 2 porażki i 2 remisy, zdobywając tylko 2 bramki i tracąc 5. Na razie spisują się w tej rundzie fatalnie, o czym nie można powiedzieć o drużynie RNK Split. Split rozpoczęli „wiosnę” bardzo dobrze. Na 4 mecze 3 wygrali a 1 przegrali i to nie z byle kim. Przegrali na wyjeździe z Hajdukiem Split 3:1. RNK Split zdobyli dotychczas w rundzie wiosennej 7 bramek a stracili 5. Zajmuja obecnie 3 miejsce z słabymi szansami na dogonienie drugiego Hajduka Split, ale za to będą mieli poważną rywalizację o 3 miejsce. Tuż za plecami siedzi im drużyna Inter Zapresic, więc wygrać trzeba. A i drużyna do pokonania niezbyt ciężka, więc myślę że wygrana RNK Split „pewniaczek”. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group