Wysłany: 2011-06-27, 22:37 Liga Europejska - eliminacje
Jagiellonia Białystok - I. Pavlodar
Typ:1 Kurs:1.20
Ledwo zakończył się sezon w większości ligach w europie a już drużyny nisko sklasyfikowane w rankingu zaczynają swoją przygodę z pucharami europejskimi, niestety wśród nich znajduję się również polski zespół, który musi zaczynać od pierwszej rundy eliminacji a jest nim Jagielonia Białystok, która zmierzy się z drużyną z Kazachstanu Pavlodar, szczerze mówiąc nazwa drużyny praktycznie nic mi nie mówi ale z pewnością nie jest to dobra drużyna i zdecydowanym faworytem tego meczu będzie Jagielonia, który pierwszy mecz zagra w ramach gospodarzy co jest kolejnym argumentem przemawiający za postawieniem na polski zespół pyzatym patriotycznie trzeba kibicować za swoim i na nich się najsympatyczniej zarabia. Mam nadzieję, że ten rok będzie dużo lepszy dla polskich zespołów i zobaczymy już to w pierwszym meczu Jagieloni, która wysoko pokona swojego przeciwnika.
Ostatnio zmieniony przez b@rto 2011-07-26, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Kolejny typ również z eliminacji ligi europejskiej ale tym razem mecz trochę mniej pewny ale zobaczymy jak będzie. Wybrałem pojedynek pomiędzy Banga z Litwy a Karabakh z Azerbejdżanu. Kraje niezbyt dobre w piłce nożnej dlatego nie ma się co spodziewać dobrego widowiska ale drużyna dzisiejszych gości doskonale znana jest polskim kibicą zwłaszcza Wisły Kraków, która w poprzednim sezonie zakończyła niespodziewanie swoją przygodę mecze z Azeramii, co ciekawe również w następnym meczy Karabakh zagrał dobre spotkanie i sprawił dużo kłopotów swoim rywalą. Również w tym roku Karabakh bardzo dobrze grał w swojej lidze za co nagrodą jest udział w pucharach ale szczerze mówiąc nie jest wielkim wyczynem zając dobre miejsce w tak słabej lidze. Myślę, że mimo wszystko Azerowie są zdecydowanie lepszą drużyną od swojego dzisiejszego rywala mają również doświadczenie w pucharach co powinno pomóc odnieść im zwycięstwo w tym meczu.
Czas na rewanżowe mecze pierwszej rundy kwalifikacyjne do ligi europejskiej w której walczy również polska drużyna a jest nią Jagielonia Białystok, która walczy z Pavlodar. Zgodnie z oczekiwaniem Jagielonia wygrała pierwszy mecz przed własną publicznością ale niestety tylko 1:0 co nie jest zbyt dużą zaliczką. Mimo to myślę, że w drugim spotkaniu będzie im się grało dużo łatwiej ponieważ rywale będą musieli trochę zaryzykować, żeby zdobyć bramkę i nie będą już tak wielką liczbą piłkarzy bronili własnej bramki jak to miało miejsce w pierwszym meczu, w którym dominowała zdecydowanie Jagielonia ale niestety nie potrafiła tego udowodnić większą liczbą trafień. Myślę, że warto postawić na to spotkanie ponieważ kurs jest naprawdę wysoki a Jagielonia jest zdecydowanie lepszą drużyną.
Dziś odmiana bo typ z piłki. Polski zespół czyli Jagiellonia Białystok po wygranej na własnym stadionie 1:0 będzie dzisiaj broniła wyniku uzyskanego wcześniej na stadionie w Pawłodarze. Mój typ na to spotkanie to under bramkowy. Jestem dość zdziwiony kursami na ten typ bo szanse na wygraną obu ekip są bardziej wyrównane niż to było w spotkaniu w Polsce. Gracze Jagielloni aby dotrzeć do Pawłodaru musieli przebyć długą drogę, nie wiadomo jak wpłynie to na ich samopoczucie, może to być znaczący czynnik w ospałości i nieporadności graczy Jagielloni. Trener gospodarzy, dał odpocząć większości swoich zawodników w spotkaniu ligowym, aby do meczu Ligi Europejskiej wystąpili w 100% zdrowi. Jednak nie obejdzie się bez absencji a nie zobaczymy C. Abugaliyev, który otrzymał czerwoną kartkę w meczu w Polsce. Jagiellonia w meczu na własnym stadionie nie przekonywała w ataku. Niby dominowała cały mecz ale nie potrafiła odpowiednio zamknąć akcji golem. Podobnie myślę, będzie dziś. Nie mówiąc o tym, że trafienia dla Irtyszu sobie nie wyobrażam. Podopieczni Michała Probieża, zagrają za pewne defensywnie, bo i jak tu grać ofensywnie z jednym napastnikiem. Under murowany jak to w Polskiej lidze.
Wysłany: 2011-07-11, 14:36 2 Runda eliminacji do ligi europejskiej 14-21
Śląsk Wrocław - Dundee United
Typ1 Kurs:1.83
I na sam koniec postanowiłem podać jeden patriotyczny typ z eliminacji ligi europejskiej w której na dość wymagającego rywala trafił Śląsk Wrocław, który jest moim zdaniem w najlepszej formie z polskich drużyn na dzień dzisiejszy co pokazują mecze kontrolne w których Śląsk radzi sobie naprawdę dobrze. Ale wracając do ligi europejskiej Polacy trafili na Dundee United, które jest już dość znanym rywalem ale mimo wszystko uważam, że liga szkocka jest dość słabą ligą oprócz dwóch drużyn Celticu i Rangersów reszta bardzo dużo odstaje i podobnie jest z Dundee, które jest jak najbardziej w zasięgu Polaków tym bardziej, że pierwszy mecz gramy przed własną publicznością, która z pewnością będzie 12 zawodnikiem Śląska. Jeżeli Polacy zagrają podobnie jak w ostatnich meczach sparingowych jestem spokojny o wynik.
Piłka nożna, Liga Europejska , 14.07.2011 godz.: 19:30 Spotkanie: M. Tel Aviv - Chazar Lankaran (hc 0-1,5) Kurs: 2.25 Typ: 2 Bukmacher: Bet365
Analiza: O ile wczorejsza porazka Nefithi z Dynamem Zagrzeb w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów była do przewidzenia to juz wynik dzisiejszej konfrontacji kolejnej druzyny Azerskiej jest sprawa otwarta. Przede wszystkim po wzmocnieniach przed sezonowych Khazar ma o wiele silniejszy sklad od mistrza swojego kraju. Po drugie Maccabi ma zdecdowanie slabsza kadre niz Dynamo Zagrzeb. Ogólnie skład Izraelskiej ekipy jest wyceniany na niespełna 14 mln E. Dla porównania kadre Khazaru wyceninia sie na doklanie 12,5mln E. Przed sezonami sprowadzili kilku naprawde ciekawych zawodnikow. Mowa tu o o 3 napastnikach: Budzie (700 tys E), João Paulo (750tys E), Onofrasie (550 tys E). Ponadto do druzyny dolaczyl pomocnik Ricardo Gomes (1 mln E), Éder Bonfim (600tys E), Muharemovic (350 tys E) i doswiadczony dorze nam znamy rumunski bramkarz Dolha (600tys E). Takich transferów nie powstydziła by sie prawie zadna Polska druzyna. Teraz dysponuja wiec ciekawa jednynastka z mocna sila razenia w przodzie. Wydaje mi się,ze Khazar bedzie czarnym koniem pierwszych rund rozwgrywek w Lidze Europejskiej. Ogolnie kursy wogole nie oddaja roznic pomiedzy tymi ekipami, których na tą chwile praktycznie nie ma. Jakby nie patrzec obydwie ekipy dysponuja bardzo zblizonymi skladami. Po tym co widze u bukmacherow nie mam więc watpliwosci, w która strone kierowac swoje typy.
Dzisiaj o godzinie 20:30 amatorski klub Juvenes/Dogana z San Marino podejmował będzie u siebie macedoński FK Rabotnicki. Gospodarze prawo do gry w europejskich pucharach uzyskali dzięki zdobyciu Pucharu San Marino. Ligę natomiast zakończyli na 4. miejscu z mizernym jak na tą ligę bilansem - 8 wygranych, 5 remisów i 7 porażek (bramki: 37:31). Najmocniejszym ogniwem tego zespołu jest 37-letni defensor Francesco Baldini, który w swojej karierze występował w takich klubach jak Juventus, Napoli czy Genoa. Reszta ekipy składa się z amatorów i kilku graczy grających wcześniej w regionalnych ligach włoskich. Natomiast drużyna gości jest profesjonalnych klubem ze stolicy Macedonii, która nieprzerwanie od sezonu 2005/06 walczy w europejskich pucharach. W poprzednim sezonie Rabotnicki zajęło 4. miejsce w lidze, które zagwarantowało drużynie występ w eliminacjach Ligi Europejskiej. W klubie grają głównie Macedończycy; występuje tam również kilku reprezentantów tego kraju, jak znany kibicom z gry w polskiej lidze Pance Kumbev. Tym co mnie skłania do zagrania na zwycięstwo -1.5 gości jest dobry dwumecz z niewątpliwie silniejszą niż dzisiejszy rywal Narvą z Estonii, którą to macedoński klub ograł na wyjeździe 1:4 i 3:0 u siebie.
W meczu rewanżowym drugiej rundy kwalifikacji do ligi mistrzów spotkają się Shkendija z Macedonii z Partizanem z Serbii. W tym pojedynku jedna z drużyn jest o niebo lepsza od drugiej co najlepiej pokazał pierwszy mecz, który zakończył się wygraną Partizana 4:0 co już praktycznie przesądziło tą rywalizacje i drugie spotkanie jest tylko formalnością i dlatego bukmacherzy wystawili nieco wyższy kurs na to spotkanie ale moim zdaniem nawet gdy trener wystawi trochę rezerwowy skład to zmiennicy będą nadal o wiele lepsi od przeciwników i bez większych problemów odniosą drugie zwycięstwo, które wbrew pozorą jest dość ważne ponieważ daje punkty drużynie i krajowi do rankingu dzięki, któremu można dostać teoretycznie łatwiejszych przeciwników.
I jeszcze jeden typ z drugiej rundy eliminacji do ligi mistrzów i bardzo podobny kurs. Również i w meczu pomiędzy Borac Banja Luka a M. Haifa jedna z drużyn jest o wiele lepsza od drugiej i już w pierwszym meczu zapewniła sobie praktycznie awans mówie tu oczywiście o Maccabi Hajfa, która wygrała pierwsze spotkanie aż 4:1. Wiadomo, że liga Izraelska nie należy do gigantów ale ostatnio drużyny z tej ligi dobrze się spisują i potrafią się złapać do ligi mistrzów w przeciwieństwie do polskich drużyn. Dzisiejsi gospodarze grają na co dzień w lidze Bośni i Hercegowiny, która jest bardzo słabiutką ligą. Myślę, że nawet bez najlepszych zawodników, którym trener z pewnością da odpocząć, goście będą dalej prowadzić grę i strzelać gole dzięki czemu odniosą drugie zwycięstwo.
Dundee United - Śląsk Wrocław | Under 2.5 @ 1,85 (Bwin) - 21.07.11 20:45
Zacznijmy od tego, że zarówno drużyny Polskie jak i Szkockie w ostatnich latach nie spełniają stawianych przed nimi oczekiwań. Faworytem tego dwumeczu mimo wszystko byli Szkoci, ale ich postawa w Polsce zaskoczyła.. zaskoczyła na tyle, że teraz bukmacherzy nie wierzą zbytnio w ich awans, dają im od 25 do 35% szans. Należy też pamiętać, że w niedzielę zacznie się sezon w Szkocji, dlatego Dundee prawdopodobnie przeszło solidnie przez okres przygotowawczy.Nawiązując do spotkania w Polsce.. Dundee zagrało poniżej oczekiwań, bowiem Śląsk był nie tylko lepiej przygotowany, ale również bardziej zmotywowany. Bramka dla Polaków padła w 74 minucie, padła trochę z niczego ale może mieć kuriozalne znaczenie w dwumeczu.nZnając Lenczyka i zdrowy rozsądek, nie ma innej opcji niż gra z kontry. Śląsk skupi się na obronie, i jak na ligowym podwórku będzie próbował kontratakować. Pytanie jest więc jedno, kto może strzelić Polakom bramkę ? Z pewnością nagroźniejszymi armatami Szkotów jest Johnny Russell i David Goodwillie, jednak właśnie ta dwójka mizernie pokazała się w Polsce, i pokazała się od słabszej strony. Obie ekipy zagrają w lekkim osłabieniu, Szkoci nie skorzystają z Kennetha i Danny'ego, z kolei w ekipie gości braknie prawdopodobnie Omara Diaza. Menadżer Szkotów w wywiadzie podkreślił praktycznie to, o czym piszę. Powiedział, że Śląsk liczył będzie na kontre grając na zero z tyłu. Podsumowując, jeśli Szkoci zagrają lepiej niż tydzień temu, to mogą pokusić się o bramkę lub dwie. Nie sądzę jednak aby Śląsk coś trafił, tymbardziej że motywacji mu nie zabraknie. Rywalem w kolejnej rundzie będzie zwyciężca pary Metalurg Skopje (Macedonia) / Lokomotiw Sofia (Bułgaria). Powodzenia!
Po kwalifikacjach do ligi mistrzów postanowiłem się zabrać również za kwalifikacje ale tym razem do ligi europejskiej, która staję się coraz to bardziej prestiżowa choć nigdy nie dorówna lidze mistrzów. Gdy tak przeglądałem wszystkie mecze eliminacyjne od razu zainteresował mnie mecz drużyny angielskiej, którą jest Fulham z drużyną Chorwacką, którą jest Split. Powiem szczerze, że trochę zdziwił mnie kurs wyznaczony przez bukmacherów bo moim zdaniem Fulham jest tak zdecydowanym faworytem, że kurs powinien być jeszcze dużo niższy. Chyba nie trzeba żadnemu kibicowi piłki nożnej tłumaczyć jak ogromna różnica w poziome ligowym jest pomiędzy Anglią a Chorwacją, jaka różnica w budżetach. Myślę, że angielski zespół bez żadnych problemów odniesie pewne zwycięstwo jedynym zagrożeniem jest zlekceważenie przeciwnika.
Dyscyplina: piłka nożna, Liga Europejska, 20:00 Paks - Heart of Midlothian Typ: x2 Kurs: 1,40 Bukmacher: Betsson
W pierwszym meczu III rundy kwalifikacyjnej do Ligi Europejskiej węgierski klub Paks zagra ze szkockim Heart of Midlothian. Początek o godzinie 20:00. Paks zmagania o LE zaczął od pierwszej rundy. Jak do tej pory jego piłkarze pokonali już UE Santa Coloma oraz Tromso IL. Teraz czas na mecz z Hearts, którzy dopiero od 3. rundy eliminacyjnej zaczynają zmagania w Europie. Oba zespoły mają już za to za sobą pierwsze mecze ligowe w nowym sezonie. Paks w niedziele zostało rozgromione aż 0:4 przez Videoton. Natomiast „Serca” zremisowały na wyjeździe z mistrzem kraju – Glasgow Rangers, prezentując się z dobrej strony. W tym spotkaniu w barwach Hearts wystąpił polski obrońca Adrian Mrowiec. Mecz pomiędzy Paks a Heart of Midlothian raczej będzie wyrównanym widowiskiem, jednak większe szanse na wygraną powinien mieć zespół ze Szkocji, zmotywowany i podbudowany dobrym spotkaniem z Glasgow Rangers.
28.07.2011 16:45 Śląsk Wrocław - Lokomotiv Sofia 0:0 under 2,5 kurs 1,68 Betclic
Kolejny pojedynek Polsko-Bułgarski. Lokomotiv Sofia nie jest tak mocnym zespołem jak Litex co odzwierciedla tabela poprzedniego sezonu 4 miejsce i strata 23 punktów do mistrza. Jestem pod wrażeniem gry Śląska po potyczce ze Szkotami ale tam wysoki wynik w drugim spotkaniu (3-2) był spowodowany szybko straconymi bramkami oraz gracze z Wrocławia nie mieli nic do stracenia. Tutaj zaliczka skromna się sprzyda ale trzeba pamiętać, że gdyby Bułgarzy coś strzelili to zespół Lenczyka nie pójdzie na wymiane mając rewanż za tydzień. Mam nadzieje że Marian Kelemen już nie będzie popełniał tak głupich błędów wraz z Celebanem. W pierwszym meczu z Dundee naprawdę nie miał dużo do obronienia ale to co miał wyłapać wyłapał bardzo pewnie. Najważniejsza informacja jest taka, że ani Diaz ani Vorskamp nie są gotowi na pełne 90 minut. Tak twierdzi trener Wrocławian Orest Lenczyk. Dalej nie ma również w zespole Kazimierczaka. Do tego trzeba dodać, że pierwszy mecz Bułgarów w Lidze Europejskiej zakończył się wynikiem 0-0 z zespołem Macedońskim FK Metalurg Skopje. Wszystko dobrze wróży bo Bułgarzy wiedzą, że mecz mogą rozstrzygnąć na swoją korzyść u siebie tylko teraz muszą uzyskać dobry wynik. Under tutaj jest lepszą opcją niż gra zwycięstwa Śląska bo podejrzewam że mecz będzie wyrównany ale sam liczę na to że Wrocławianie mimo wszsytko awansują jeszcze te jedną runde.
Ostatnio zmieniony przez kraken 2011-07-28, 18:45, w całości zmieniany 1 raz
Kto zakwalifikuje się do następnej rundy? Śląsk Wrocław - Lokomotiv Sofia typ Śląsk kurs 1,60
Kurs nie jest rewelacyjny a sprawa wyniku jak najbardziej otwarta ale jestem dobrej myśli
AEK Larnaca - FK Mlada Boleslav typ AEK kurs 2,55
Tutaj warto zagrać na Greków, kurs bardzo mocno przesadzony. Czesi na chwile obecną mają jedną bardzo mocną ekipa (Plzen) i średniaka (Sparta) reszta jest do ogrywania nawet przez kluby z ekstraklasy tym bardziej przez Greków.
Gaziantenpspor - Legia typ Gaziantenpspor kurs 1,40
Jestem pozytywnie zaskoczony tak wysokim kursem na Turków. Legia kolejny raz może zapomnieć o podboju LE. Pare lat temu w pucharach grali bodaj z Homlem zespołem Białoruskich i to były męczarnie. Teraz Turcy rozbili białorusinów to pewnie i Legie rozbiją
FC Mitdyjyland - Viktoria Guimares typ FC Mitdyjland kurs 2,40
kursy zbyt mocno przeszacowane na rzecz Portugalczyków. Duńczycy grają już w lidze, Portugalczycy nie. W ostatnim sezonie duży sukces zrobiła ekipa inna niż Sporting, Benfica i Porto ale to nadal tylko 3 zespoły się licza reszta jest do pojechania przez wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez kraken 2011-08-05, 10:46, w całości zmieniany 1 raz
Już w najbliższy czwartek czas na mecze rewanżowe III rundy eliminacyjnej ligi europejskiej, spośród bogatej oferty spotkań postanowiłem zająć się pojedynkiem polskiej drużyny Śląska Wrocław, który podejmować będzie w meczy wyjazdowym Lokomotiv Sofia. Przed rozpoczęciem tej rywalizacji zdecydowanym faworytem do awansu była polska ekipa ale niespodziewanie w pierwszym meczu przed własną publicznością zaledwie zremisowała bezbramkowo z rywalem ale szczerze mówiąc dalej jestem raczej spokojny o Śląsk ponieważ w pierwszym meczu był o niebo lepszą drużyną, która stworzyła mnóstwo sytuacji w tym parę stuprocentowych niestety zawiodła strasznie skuteczność może zabrakło Diaza? Myślę, że teraz Śląsk wykorzysta coś ze swoich sytuacji tym bardziej, że do składu wraca napastnik Diaz. Kurs jest naprawdę fajny dlatego myślę, że warto postawić na to spotkanie.
I na zakończenie moich typów postanowiłem znowu wrócić do eliminacji ligi europejskiej, tym razem wybrałem pojedynek pomiędzy Sarajewem z Bośni i Hercegowiny a Spartą Praga z Czech. Oczywiście zdecydowanym faworytem przed rozpoczęciem rywalizacji byli Czesi a po pierwszym meczu są już praktycznie w następnej rundzie a rewanż jest tylko formalnością, ponieważ pierwsze spotkanie Sparta wygrała aż 5:0. Pokazuje to, że dzisiejsi goście są drużyną zdecydowanie lepszą i myślę, że mimo iż drugie spotkanie rozgrywane będzie w Bośni i trener Czechów może nie wystawić najmocniejszego składu to z tak słabym przeciwnikiem również i w tym spotkaniu sobie poradzą a jak wiadomo każde zwycięstwo daje dodatkowe punkty do rankingu, który ma potem olbrzymie znaczenie przy losowaniu, tak więc trzeba walczyć.
Legia Warszawa - Gaziantepspor | X @ 3,40 (Bet365) 04.08.11 19:00
Przed meczem naprawdę mało kto spodziewał się innego rezultatu, niż zwycięstwo Turków. Drużyna, która zdobyła puchar Polski prowadzona przez miewającego wiele wzlotów i upadków Macieja Skorżę zagrała zapewne mądrze, ale w stylu obecnego Jose Mourinho, była to mimo wszystko gra solidna w defensywie i to należy podkreślić.
Spotkanie w Turcji zakończyło się zwycięstwem Legii 0:1. Turcy od pierwszej minuty narzucili swój styl gry, po kilku groźnych akcjach Legia zafundowała rywalowi straszaka, jednak Kucharczyk zmarnował doskonałą okazję. Turcy chyba mocno to zlekceważyli, bo nie cofnęli się, dalej głęboko atakując. Początek drugiej połowy był znów groźny ale Warszawiaków uratował kolejny raz Wojtek Skaba. Chwilę później Ljuboja podał do Radovica, który nie zmarnował okazji sam na sam i Legia objęła prowadzenie. Turcy dominowali do ostatniego gwizdka, bezskutecznie. Statystycznie Turcy mieli około 61% posiadania, w celnych strzałach 6-2, a niecelnych 8-3 oczywiście dla Turków.
O ile w Turcji liga jeszcze się nie zaczęła, o tyle w T-Mobile Ekstraklasie Legia miała przerwę, bowiem z powodu sporych opadów deszczu podjęto decyzję o przełożeniu spotkania. Legia została wybita z rytmu meczowego o którym mówił Skorża, ale z drugiej strony wyszło to na dobre, bo piłkarze będą bardziej wypoczęci. Jeśli chodzi o absencje, to na urazy narzekał brazylijczyk Wagner, ale ostatecznie zagra, a Turcy w tym elemencie nie mają zmartwień. Legia z kolei zagra bez Kucharczyka, którego zastąpić powinien Hubnik.
Na konferencji prasowej z obu stron padło wiele ciekawych słów. Trener Turków, Tolunay Kafkas podkreślał w odpowiedzi na każde pytanie swoją pewność o awans. Powiedział, że byli drużyną lepszą ale nie zawsze lepsi wygrywają. Zaznaczył, że jego drużyna zagra w najsilniejszym zestawieniu od pierwszych minut. Ciągle wyciągał wnioski o Legii z pierwszego spotkania, można się spodziewać więc, że jego drużyna nie wyciągnie tych wniosków odpowiednich. Na pytanie jak ocenia polskich kibiców, odpowiedział że w Turcji kibice są bardziej fanatyczni, czym rozwścieczył fanów Legii. Krótko mówiąc jest to człowiek, który lubi widowiskowy futbol i do tego dąży, a w spotkaniach ze słabszymi przeciwnikami jest to przeważnie możliwe. Maciej Skorża z kolei powiedział, że wyciągnął wnioski z pierwszego spotkania, dostrzegł słabe punkty Turków, powiedział że jego ekipa nie zagra tak bardzo cofnięta jak w pierwszym meczu. Ważne słowa powiedział pod koniec konferencji, mianowicie wspomniał mecz na Białorusi kiedy Mińsk podejmował Turków, spotkanie ostetecznie zakończyło się na 1:1, ale przy wyniku 1:0 Mińsk miał naprawdę sporo sytuacji z których mógł podwyższyć, wyszło na to że strzelili.. ale do własnej bramki. W Turcji rewanż zakończył się na 4:1 dla Gaziantepsporu ale gdyby było 2:0, to rewanż pewnie wyglądałby inaczej.
Przed dokonaniem analizy naprawdę dziwiłem się tego kursu, aczkolwiek specyfika ekip tureckich jak powiedział Żewłakow jest taka, że grają "blado" na wyjazdach. Tak zapewne będzie i dziś, bowiem z upływem czasu będzie ciągle większe napięcie. Po tym wszystkim dochodzę do wniosku, że to Legia może tutaj wygrać, ale nie należy zapominać że ona ma zaliczkę. Moim zdaniem Legia zagra coś pośrodku gry z pierwszego spotkania, i gry ofensywniej. Zapewne na 4-3-3. Remis moim zdaniem tutaj najprawdopodobniejszy.
Spotkanie: Lokomotiv Sofia - Śląsk Wrocław Typ: Śląsk wygra do zera Kurs: 3.60 Buk: Gamebookers Czas rozpoczęcia:19:30
Już dziś odbędzie się rewanżowe spotkanie III rundy Ligi Europejskiej, w której Lokomotiv Sofia podejmie Śląsk Wrocław. W pierwszym meczu padł bezbramkowy wynik, co na pewno nie jest najgorszym wynikiem dla Polaków, gdyż każdy remis bramkowy daje im przepustkę to kolejnej rundy. Wrocławianie są sobie sami winni, ponieważ mieli mnóstwo niemal 100% sytuacji do strzelenia gola, a mimo to pudłowali mając dobrą okazję. Goście mają klasowych napastników takich, jak Voskamp czy Diaz, więc nie wierzę w kolejny mecz z tak słabą skutecznością strzelecką. Spodziewam się, że podopieczni Lenczyka będą chcieli od początku narzucić swój styl gry. Wygrana Śląska bez straty gola jest bardzo prawdopodobna.
HJK - Schalke 2 @ 1,53 Niebo i Ziemia, HJK jest silne w lidze finskiej, ale Schalke to jakby nie ten poziom. Juz z Dynamem HJK pokazalo, ze gra z kims z Europy to bedzie problem, a z tego co czytalem to wcale Dynamo sie mocno nie postawilo. Schalke zaczelo sezon sinusoidalnie, najpierw 11:1 w pucharze niemiec, potem wysoka porazka 0:3 ze Stuttgartem a nastepnie znowu wysoka wygrana 5:1 z Koln. Wg mnie dzisiaj sinusoida sie zakonczy i Schalke przywiezie wygrana z Finlandii.
Legia Warszawa - Sp. Moscow 2 ah +0 @ 1,64 Spartak jest w bardzo wysokiej formie, pokonali w ostatniej kolejce silnie wzmocnione Anzi. W zeszlym sezonie grali w Lidze Mistrzow, zajeli 3 miejsce w grupie, nastepnie w LE przeszli Basel, Ajax i odpadli dopiero z pozniejszym triumfatorem rozgrywek - Porto. Trzeba dodac ze i z Basel i Ajaxem wygrywali na wyjezdzie. Wg mnie Legia ma bardzo ciezkiego przeciwnika i nie dadza rady awansowac dalej.
Differdange - PSG over 6,5 @ 8,0 a bezpieczniej over 3,5 @ 1,85 I taka petarda jeszcze. Wg mnie bedzie pogrom. Differdange awansowalo tylko dlatego, ze UEFA wyrzucila Grekow z LE za korupcje a juz z Volosem Luksemburczycy dostali dwa razy po 0:3, a Volos to przeciez taki kopciuszek. PSG mocno sie wzmocnilo w przerwie miedzysezonowej i musza to udowodnic, a w lidze na razie to nie wychodzi. Z kim jak nie z tak slabym zespolem? Nie zdziwie sie, jak bedzie dwucyfrowka.
Wysłany: 2011-08-25, 10:30
Glasgow Rangers – Nk Maribor | 1 @ 1,50 (b365)
Na stadionie Ibrox w Glasgow miejscowi Rangersi podejmować będą NK Maribor. Pierwsze starcie obydwu zespołów przyniosło dość niespodziwane rozstrzygnięcie, gdyż Słoweńcy uzyskali korzystny dla siebie rezultat i wygrali 2:1. Trzeba przyznać, że wynik nie był dziełem przypadku i należy pochwalić Słoweńców za postawę na boisku. Snajperzy słoweńskiego klubu także w weekend nie próżnowali. Na własnym stadionie zdecydowany lider Slovenian PrvaLigii 6:0 pokonał przedostatni ND Mura 05. Mistrzom Szkocji na otarcie łez pozostała walka o fazę grupową Ligi Europy po tym jak w eliminacjach do Ligi Mistrzów odpadli w rywalizacji z Malmoe. Mimo problemów kadrowych w weekend pokonali Motherwell 3:0 opierając swój skład przede wszystkim na wychowankach. Po odpadnięciu z pucharów Dundee Utd i niepewnej sytuacji Celticu gracze Rangers muszą bronić honoru szkockiego futbolu. Trenner Ally McCoist na pewno wie jak zmotywować swoich zawodników, aby to oni świętowali awans to fazy grypowej Ligi Europy.
Pierwszy mecz zakończył się bezbramkowym remisem. Żaden z zespołów nie na stwarzał sobie jakiś setek. Szwajcarzy bronili Celtic niby chciał ale nie mógł. Sion też nie rzuci się do ataku i będzie grał z kontry. Celtic ostatnio w lidze przegrał ze Świętymi 1-0 u siebie. Ogólnie liga ta to dno Totenham wysoko wygrywa z Sercami mistrz Szwecji wygrywa z Rangers no i nawet Śląsk z 3 czy czwartą siłą szkockiej piłki. Celtic jest trochę lepszy od tych pozostałych drużyn ale też nie rzuci się do ataków ofensywnych i tych bramek nie powinno dużo wpaść.
Schalke 04 - HJK awans HJK kurs 2,05
Wydawało się to nie możliwe ale w Niemczech nikogo te rozgrywki nie interesują. Odpadł już wcześniej z zespołem Rumuńskim Mainz teraz odpadnie Schalke. Oni skupiają się na lidze i wali ich ta Liga Europejska. Dzięki temu zespół Fiński awansuje. Niby mają zagrać w podstawowym składzie ale Finowie to nie ogórki jak Polacy nie roztrwonią przewagi dwóch bramek a w ataku są bardzo groźni wygrywając wysoko u siebie w lidze.
Ostatnio zmieniony przez kraken 2011-08-26, 09:42, w całości zmieniany 1 raz
Dyspcyplina: Piłka nożna, Eliminacje Ligi Europejskiej Mecz: FK Alania Vladikavkaz - Besiktas Data: 25.08.2011 19:00 Typ: 2 Kurs: 2.20 Bukmacher: Expekt Analiza: Dzisiaj o godzinie 19:00 zostanie rozegrany rewanż w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej do fazy grupowej Ligi Europejskiej w parze Alaniya Vladikavkaz - Besiktas Stambuł. Pierwszy mecz wygrał zespół turecki i to aż 3:0, dlatego dzisiejsi gospodarze muszą już od początku rzucić się do ataku, aby odrobić trzy bramkową stratę z pierwszego meczu. I to w tym fakcie upatruję tutaj wygraną dla Besiktasu, który jest znacznie lepszą drużyną niż Alaniya Vladikavkaz, co z resztą potwierdzili w pierwszym starciu. Alaniya Vladikavkaz w poprzedniej rundzie wyeliminowała Aktobe, który nie jest zbyt wymagającym rywalem. W dwóch meczach padł wynik 1:1, lecz w rzutach karnych lepsi okazali się być Rosjanie, wygrywając 5:3. W lidze także nie zachwycają. Besiktas to jak wiemy jedna z lepszych drużyn z Turcji i obok Fenerbache - lokalnego rywala są według mnie najsilniejszym zespołem tureckim, w którym to kraju liga jeszcze nie ruszyła. W meczu kontrolnym przed sezonem Besiktas potrafił wygrać 3:1 z Salzburgiem, co świadczy o ich sile. Ich przygoda z europejskimi pucharami zaczęła się od ostatniej rundy kwalifikacyjnej Ligi Europejskiej i nie powinni mieć żadnych problemów z wygraniem dzisiejszego spotkania, a tym bardziej z awansem do fazy grupowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group