Analiza:Bardzo ciekawe spotkanie w lidze fińskiej hokejowej.Zbliżają się play-offy więc hokeiści ze śnieżnej Finlandii teraz się spinają i walczą każdy centymetr lodu na tafli.Dziś gra drużyna dwunasta z trzynastą.Kursy mocno spadają na gości więc ja także się podepnę pod ten typ.Gospodarze ostatnio bardzo słabo , nie nie wygrali już od pięciu spotkań.Dostaja baty od każdego.Goście także nie zachwycają.Na sześc spotkań wygrali zaledwie dwa razy.dziś myślę że jednak się sprężą i rozbiją gospodarzy.Za wszelką cenę nie będą chcieli grać o utrzymanie więc ten typ wydaje się rozsądny.Assat nigdy nie zachwycało i byli chłopcami do bicia.dziś mam nadzieję ze dostaną lanie!!!
Lukko - Tappara Typ: Więcej niż 4,5, kurs: 1.50Bwin2-6
Bwin daje bardzo atrakcyjny przedział bramkowy za fajny kurs. W meczach, które rozgrywa Tappara niezależnie gdzie one się odbywają, pada zawsze sporo goli. Jeżeli nie strzela Tappara, która musi się jeszcze postarać o bezpośredni awans do play off to robią to ich przeciwnicy. Efektem tak aktywnej gry w wykonaniu Tappary jest bilans 44 overów 4,5 na 54 spotkania. Seria ostatnich 10 rozegranych meczów dała tylko 9 punktów (3-0-7), ale aż 9 wyników over.
Mecze z Lukko w tym sezonie to każdorazowy over 5,5 Tappara Tampere Lukko Rauma 5:3 Tappara Tampere Lukko Rauma 4:2 Lukko Rauma Tappara Tampere 3:4OT wobec tego wnioskuję, że i tym razem bramek nie zabraknie a margines 4,5 z kursem 1,5 można zaliczyć do pewniaków.
_________________ Życie bez muzyki byłoby monofoniczne
Spotkanie:Hokej na lodzie,Finlandia:18.03.2010, godz.17.30 Ilves Tampere - Hameenlinna TYP: Hameenlinna Kurs: 2.35 Buk: Bwin
W lidze fińskiej trwa jeszcze walka o miejsca wyjściowe przed rundą playoff. Ekipa gospodarzy nie walczy już o nic ma zapewnione ostatnie miejsce w tabeli więc nie powinni walczyć w tym spotkaniu. Taką motywację mają goście tego pojedynku, którzy zajmują 5 miejsce w tabeli i z pewnością będą chcieli je utrzymać aby być w lepszej sytuacji wyjściowej w fazie playoff. Patrząc na możliwości obu drużyn to Ilves jak już wspomniałem zajmują 14 ostatnią pozycję z liczbą 55 punktów z bilansem bramkowym 148-186; jeśli chodzi o bilans dom-wyjazd jest niemal identyczny. Patrząc długoterminowo to jest przeciętniak zawsze zajmował pozycję w drugiej części tabeli, a gdy już wchodzili do playoff odpadali od razu. Hameenlinna to jest solidna ekipa ma 87 punktów bilans bramkowy 145-147 i chcą utrzymać przewagę w tabeli przed ścigającą ją ekipą z Turku. Poprzednie sezony to regularne miejsce na 3 pozycji oprócz sezonu 2007/2008 gdzie rozczarowali zajmując odległa 12 pozycję. Spodziewam się więc, że znacznie bardziej zmotywowani będą goście w tym pojedynku i wygrają pewnie ten mecz.
Hokej,Finlandia Lukko - TPS Turku 02.04.2010 17:30 Kurs 2.15 Typ 1 Bwin
Analiza:To już trzecie spotkanie miedzy tymi zespolami w biezącej fazie play-offow w finladzkiej lidze hokejowej.Mecze cwiećfinałowe więc to już nie daleka droga aby uzyskac medale w druzynie.Obecnie w lepszej sytuacji sa goście dzisiejszego spotkania.Prowadzą juz 2:0 i dla gospodarzy miny nie są wesole.Musze wziąć sie w garśc i pokazac że potrafia grać w tą lodową grę.Myślę że dziś się przełamią i to wlaśnie na własnej tafli pokażą że to dal nich nalezy się zwycięstwo.Bilans ogolnych spotkań jest na korzyść Lukko i to duży.Gospodarze przez caly sezon dyktowali warunki , myslę więc ze pierwsze dwa mecze byly tylko przypadkiem przy pracy.Dzis już przed wlasną publicznością ktora przyzwyczaila się do zwycięstw ich drużyny nie powinna byc zawiedziona.Przyszedl czas na wygraną i odwrocenie złej passy na wlasna korzyść.Myślę że to wlaśnie ta druzyna może zajśc bardzo daleko i nawet do finalu.Tak więc dziś TYP DNIA to LUKKO!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group