Wysłany: 2007-08-03, 09:51 Ligue I - 1 kolejka (04-05.08.2007)
------V------
Wszyscy sympatycy Ligue I zastanawiają się, czy zespołowi z Marsylii uda się przerwać hegemonię imiennika z Lyonu i w sezonie 2007/08 zdobyć tytuł mistrza Francji. Być może dokona tego inny klub, ale to OM obok OL uchodzi za zdecydowanego faworyta tegorocznych rozgrywek. Jak wiadomo Marsylczycy sprzedali swój największy skarb Franka Ribery'ego, a ciężko znaleźć godnego następcę takiego zawodnika. Jako najbardziej opłacalny zakup należy traktować pozyskanie z Liverpoolu Djibrila Cisse. Nie zapominajmy, ze w zespole wśród wyróżniających się zawodników gra również pomocnik Samir Nasri uważany za nowego Zidane'a. W pierwszej kolejce przyszło im się zmierzyć z powracającym po roku przerwy Racingiem Strasbourg. W ostatnich 9 pojedynkach nigdy nie udało się gościom wygrać dwa razy z rzędu. Oto rezultaty tych spotkań Dec 17, 05 Racing Strasbourg 0 - 1 OM Apr 09, 05 Racing Strasbourg 1 - 0 OM Oct 17, 03 Racing Strasbourg 4 - 1 OM Mar 01, 03 Racing Strasbourg 0 - 0 OM Oct 28, 00 Racing Strasbourg 1 - 1 OM Mar 25, 00 Racing Strasbourg 3 - 1 OM Oct 17, 98 Racing Strasbourg 0 - 2 OM Nov 20, 97 Racing Strasbourg 2 - 0 OM Oct 05, 96 Racing Strasbourg 2 - 1 OM Jak widzimy bilans jest dla OM niekorzystny 2-2-5, w dodatku Marsylia przeważnie strzalała tam tylko jedną bramkę, a to może być za mało by odnieść zwycięstwo z Racingiem, którego celem głównym jest utrzymanie w ekstraklasie francuskej, ale nie ma zamiaru być chłopcem do bicia tak jak w ostatnim sezonie w Ligue I w 2005/06. Zespół poprowadzi nowy szkoleniowiec Jean Marc Furlan, który nie zdołał utrzymać w ostatnim sezonie Troyes. Na moje Strasbourg jednak spadnie, tyle, ze nie z ostatniego miejsca. Mimo teoretycznie ogromnej przewagi nad gospodarzami odradzam stawiania tu czystej 2. Typ: x2 po 1.23 (wiem, wiem, nie opłaca się) lub Strasbourg strzeli po 1.45
Witam. Jak wiadomo jednym z meczów otwarcia tegorocznego Sezonu Ligi Francuskiej będzie mecz pomiędzy drużynami Bordeaux i Lens. Jak widac u bukmacherów kursy na obydwie drużyny są dosyć wysokie. Więc myślę, że moja analiza przekona was do obstawiania tego meczu. W poprzednim sezonie drużyna RC Lens zjęła 5 miejsce w tabeli końcowej, a drużyna Bordeaux tuż za nimi zajmując miejsce 6 uzyskując taką samą ilość punktów. Drużyny walczą ze sobą od lat w 1 lidze. Większość pojedynków bo aż 8 wygrywała drużyna Girondins Bordeaux, 4 razy remisując oraz 2 razy przegrywając wynikiem 1:2. W ostatnich latach 2 razy z rzędu wygrywali piłkarze z Bordeaux.
W ostatnich meczach towarzyskich, które miały przygotować drużyny do sezonu obydwie spisywały się dość przeciętnie. Swoje 2 ostatnie spotkania drużyna z Bordeaux wygrywała z różnicą tylko 1 bramki z co najmniej o pół klasy słabszym od siebie rywalem. Drużyna Lens ma jednak za sobą nie tylko mecze towarzyskie jak i równie mecze w pucharze Intertoto Cup gdzię dzięki zwycięstwu nad Chernomerets Odessa przeszła do dalszych rozgrywek. Jednak ostatni mecz na pewno piłkarze Lens nadal czują na sobie.
Statystyki drużyn po ostatnich 6 meczech:
Girondins Bordeaux 3-3-0-1-0-0
RC Lens 3-1-1-3-3-0
Oraz 4 ostatnie spotkania pomiędzy obiema drużynami:
Girondins Bordeaux vs. RC Lens 1:0 Girondins Bordeaux vs. RC Lens 1:0 Girondins Bordeaux vs. RC Lens 1:1 Girondins Bordeaux vs. RC Lens 0:0
Jak widać większość wskazuje na drużynę Girondins Bordeaux. Ponieważ nie są obciążeni meczami z Intertoto Cup ani niezbyt zmęczeni po meczach towarzyskich. Poza tym statystyki mówią same za siebie.
Girondins Bordeaux - RC Lens 1 (2.25)
30' Bellion
Ostatnio zmieniony przez litersrake 2007-08-04, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Korzystajac, ze mam w tej chwili sporo wolnego czasu, postanowilem napisac analize, zobaczymy czy jeszcze pamietam jak to sie robi
Odkad gram w zaklady bukmacherskie ciagle doswiadczeni gracze powtarzali mi "omijaj pierwsze kolejki, nie wiesz w jakiej dyspozycji sa gracze", itd. Natomiast ja w tej kwesti mam inne zdanie, w pierwszych kolejkach jezeli ktos dobrze sledzil rynek transferowy, poczynania wszystkich druzyn z danej ligi nie bedzie stratny, szczegolnie klade nacisk na drugie ligi Wtedy kursy czesto sa jeszcze "zawyzone". Ale na przekor temu wybralem dzisiaj do zanalizowania mecz o niskim kursie, ale to nie znaczy, ze nie warto zagrac, w internetowych bukach mozna dopasc kurs ~1.60, dodam, ze kurs w ciagu tygodnia stopnial o pare groszy na gospodarzy.
Jak bylo w I kolejce?
Gospodarze dzisiejszego spotkania w swoim spotkaniu inauguracyjnym Ligue 2 zmierzyli sie z Grenoble, padl bezbramkowy remis. Ale czytajac zagraniczne serwisy byl to jak najbardziej zasluzony punkt.
Natomiast goscie dzisiejszego spotkania zagrali na wlasnym boisku z Amiens, przegrali to spotkanie 2:1, dodam, ze pierwsza i ostania bramka dla Gueugnon padla w 93 minucie. Zreszta dobrze pamietam ten mecz, zlapalem na Amiens kurs 2.5 - wspominalem o tym na wstepie....nieswiadomie zawyzony kurs przez odds makerow Zreszta to byl bardzo slaby mecz w ich wykonaniu...
Cele na ten sezon?
Dwa bieguny...Sedan ma walczyc o czolowe miejsca, powrot do francuskiej Elity, natomiast ten sezon dla gosci dzisiejszego spotkania moze byc jednym z najtrudniejszych na przestrzeni ostatnich lat. Zawsze mieli miejsce w srodkowej tabeli, byla ta bezpieczna lokata. Ale ten sezon moze byc dotkliwy w skutkach, przewiduje sie, ze Gueugnon bedzie walczylo do konca o utrzymanie....Dlaczego? O tym w dalszej czesci analizy
Oslabienia, kontuzje, etc. Gueugnon - nie zagra najlepszy napastnik Niflore (dobrze gra glowa), rowniez z gry jest wykluczony rezerwowy, ofensywny pomocnik Loukhiar. Ale teraz chyba glowna odslona dlaczego goscie dzisiaj przegraja i w calym sezonie maja wielka szanse opuscic Ligue 2 - w przerwie letniej klub opuscilo az 12 pilkarzy - nie byli to slabi graczem wielu gralo w podstawowym skladzie, bylo monolitem druzyny. Odszedl rowniez szkoleniowiec, Zvunka, na Jego miejsce przyszedl niejaki Ravera - watpie, aby taki trener pomogl druzynie, jest to szkoleniowiec bardzo przcietny. Ale zeby nie bylo az tak zle, klub zasilily nowe nazwiska - Agueh (III liga belgijska), Diarra (przyszedl z ostatniej druzyny III ligi francuskiej), klub rowniez zasilil Foureta z Le Havre, ktory bedac "na szpicy" w 22 spotkanich strzelil 2 bramki. Esktra wzmocnienia Ale na szczescie przyszedl chociaz jeden grajek, nazwijmy, jak na ta lige gracz sredniej klasy - Maurel, w poprzednim sezonie reprezentowal barwy spadkowicza, Istres
Na koniec dodam, ze mozna zagrac hc-1 na gospodarzy tego spotkania po bardzo atrakcyjnym kursie ~2.6. Dlaczego? W pierwszym spotkaniu Sedan zagral ofensywnym ustawieniem 4-3-3, dzisiaj moze byc podobnie. W ostatnich czterech potyczkach ligowych miedzy tymi druzynami, Sedan na 4 spotkania, wygral az 3-krotnie, a raz byl remis, ale osobiscie typujac ten mecz nie zwracalem uwagi na ten fakt, wiele sie zmienilo w obu druzynach. Czarno na bialbym widac, ze Sedan powiennien ten mecz wygrac, ale to jest sport, wszystko moze sie zdarzyc. Polecam 6/10
Wysłany: 2007-08-15, 11:12
Strasbourg - Auxerre - 20:30
Bardzo się zdziwiłem gdy zobaczyłem kurs. Bukmacherzy faworyzują przed tym spotkaniem beniaminka ze Strasbourga. Podejmują oni ekipę Ireneusza Jelenia, czyli Auxerre. Co prawda nie najlepiej rozpoczęli sezon gracze z Polakiem w składzie. Na koncie 0 punktów, spowodowane to jest 2 porażkami, po 2:0 z Lyonem i ostatnio Bordeaux. Strasbourg na swoim koncie ma narazie 1 punkt, który wywalczyli w pierwszej kolejce remisując bezbramkowo z Marsylią. W ostatnim meczu, przeciwko Nice nie zdołali wywalczyć kolejnych punktów, przerywając 1:0. Typ opieram m.in na tym, że Auxerre nie powinno przegrać 3 meczu z rzędu. Grają jeszcze z beniaminkiem, więc jak się sprężą to nawet to wygrają, chociaż dla mnie potrzebny jest w tym meczu remis. W tamtym roku drużyny spotkały się w pucharze Francji, gdzie Auxerre wygrało 2:0, w sezonie 2005/06 obie ekipy grały w pierwszej lidze, gdzie Auxerre u siebie wygrało 4:0, a na wyjeździe zremisowało 0:0. Moim zdaniem x2 jest dobrym typem
Typy na mecz: Strasbourg - Auxerre x2 1.58 (Unibet)
Zespol gospodarzy, po trzech proazkach z rzedu, musi zdecydowanie wziac sie w garsc, bo jak tak dalej pojdzie, to niestety spadek do 2 ligi bedzie bliski. Dzis Auxerre gra z beniaminkiem, Caen. Uwazam, ze zdecydowanym faworytem, mimo slabego poczatku sezonu, sa gospodarze. Kilku zawodnikow powraca do ich skladu po kontuzjach i wykluczeniach, wiec na pewno beda wzmocnieni. Druzyna Ireneusza Jelenia nie zdobyla jeszcze w tym sezonie bramki, wiec dzis czas na przelamanie. Sadze, ze nie skonczy sie na jednej bramce. Obstawiam wynik w granicach 2:0 lub nawet 3:0. Druzyne gosci stac przy dobrych wiatrach na zdobycie jednego gola, ale i tak wedlug mnie bedzie to gol honorowy. Jak bedzie, zobaczymy, ale ja uwazam, ze Auxerre wygra to spotkanie. Pozdrawiam.
O godzinie 17:10 na Stade Gerland lider tabeli Ligue 1 Lyon podejmie 7 w tabeli Niceę. Jak dla mnie wynik w tym meczu może być tylko jeden - wygrana gospodarzy. Przed tygodniem podopieczni Alana Perrina niespodziewanie przegrali na wyjeździe 0-1 z Caen. Ale czy tak do końca niespodziewanie? Raczej nie, bo klub z Lyonu w środę grał w LM mecz o wszystko w Glasgow, więc logiczne było, że mając 6 pkt. przewagę w lidze szkoleniowiec będzie oszczędzał swoich zawodników. Efekt był widoczny na Ibrox Park, gdzie piłkarze z Gerland roznieśli w pył Rangersów i to właśnie w tym meczu, a nie w potyczce z Caen było widać prawdziwe oblicze OL. Dziś Lyon wyjdzie już na pewno w najmocniejszym ustawieniu, z Juninho, Benzemą i Govou w wyjściowej jedenstce. O Nicei zbyt dużo nie da się napisać. Chociaż narazie idzie im bardzo dobrze, 7 miejsce w Ligue 1. Jednak ta lokata, to głównie zasługa gry na własnym stadionie. Na wyjazdach jednak podpieczni trenera Antonettiego nie pokazują nic ciekawego. Myślę, że właśnie tak też i będzie w dzisiejszym spotkaniu. Lyon dziś zagra swobodnie, w pełnym składzie, na własnym boisku, gdzie ma świetny bilans (7-1-1), z drużyną, która słabo gra na wyjeździe, i z która zespół OL nie miewał w przeszłości problemów. Nic tylko wygrywać.
20 kolejka pilkarskiej ligii francuskiej,a w niej spotkanie pomiedzy druzynami Strasbourg a druzyna Nice.Jezeli chodzi o zwyciezce tego meczu to wynik jest sprawa otwarta. Ja natomiast skupilem swa uwage na ilosci strzelonych bramek przez obie ekipy. Jak wiemy liga francuska zaliczana jest do czolowych lig underowych.Ok.61% meczy konczy sie underem 2,5.Druzyna Nice jest tego dowodem.W tym sezonie uzyskala 79% underow 2,5 (15 z 19 meczy) ,a wyjazd to 8 under 2,5 i 1 over.
Le Havre - Libourne Saint-Seurin typ: 1 kurs: 1,45 (Expekt)
Wicelider podejmuje na swoim terenie zespół Libourne, który spisuję się nie najlepiej w tym sezonie. Le Havre jest nie pokonane na swoim stadionie w tym sezonie, u siebie strzelili 13bramek tracąc 6. W tabeli mają 3 pkt straty do lidera - Nantes, jednak Le Havre ma jeden mecz zaległy. Zespół gospodarzy w tym sezonie strzelił najwięcej bramek spośród wszystkich drużyn w 2lidze,aż 35 jak na 2lige francuską to niezły wynik. Drużyna strzela wiele, a traci mało bramek tylko 17. W ostatnim meczu wygrali na wyjeździe 0-2 z dobrze grającą u siebie drużyna Brest. Dzisiejszy przeciwnik Le Havre, spisuje się w meczach na wyjeździe beznadziejnie, w 8 meczach zdobyli tylko 4pkt. Libourne straciło w tym sezonie aż 36 bramek, co jest najgorszym wynikiem w lidze. Ostatnio zremisowali u siebie 1-1 z Reims. Libourne nie dość że gra słabo na wyjazdach to dziś przyjeżdża bardzo osłabione na mecz z Le Havre. W drużynie gości nie mogą zagrać: Laurent Delchié(za kartki), Ghislain Gimbert, Mathieu Ligoule, Sébastien Ligoule, Khalifa Ba, Joël Kouassi, Jimmy Behlow, Rachid Benayen. Szczegolnie zespół odczuje brak podstawowego napastnika Gimbert'a oraz pomocników Mathieu Ligoul oraz Laurent Delchié.
Gospodarze spokojnie powinni wygrać, jeśli myślą o awansie to nie mogą tracić punktów z zespołem co walczy o utrzymanie, a Le Havre po tej przerwie zimowej dalej w formie co udowodniło w ostatnim meczu,do tego Libourne osłabione, gospodarze to najskuteczniejsza drużyna w lidze a goście najwięcej stracili bramek. Wszystko przemawia za Le Havre..
Ostatnia drużyn kontra Bastia,która znajduje się w dobrej formie, ostatnio wygraną u siebie 4-0, a więc jak by nie patrzeć "2" powinno sie grać. Jednak zespół gości bardzo osłabiony, i mogą sobie nie poradzić dziś z Gueugnon, będą mieć duże problemy dziś. Ale zacznijmy od sytuacji w tabeli... Gueugnon ostatnia pozycja tylko 14pkt, do pierwszego miejsca które daje utrzymanie mają już 7pkt straty, a więc czas zacząć zdobywać punkty. U siebie zdobyli 9pkt, 2 zwycięstwa, 3 remisy i 5 porażek. Nie tracą aż tak dużo bramek bo tylko 14, a więc wcale nie tak źle. Bastia znajduję się na 5 miejscu z dorobkiem 33pkt. Na wyjazdach zdobyli 17 pktm przegralu tylko 2 razy, bramki 17-13. Ostatnie 3 spotkania grali na swoim stadionie, a więc pewnie już zapomnieli jak sie gra przed "obcą" publicznością co pewnie będzie małym plusem dla Gueugnon dziś. Po przerwie zimowej Bastia wygrała u siebie z Bres 4-0 oraz zremisowała z Clermont 0-0. Zespół Gueugnon który się wzmocnił w przerwie 4 zawodnikami: KHARBOUCHI Abdellah (Le Havre), BARRY Rahmane (Sedan), GREGORI Sébastien (Créteil), KEBE Alioune (Excelsior Mouscron) tydzień temu zremisował niespodziewanie na Chateauroux 1-1 oraz u siebie 2 tyg. temu przegrał 2-3 z Sedan. Jak widać coś sie ruszyło w drużynie A teraz braki kadrowe w zespole Bastii, nie zagrają piłkarze z pierwszej "11" Florent Ghisolfi, Fabrice Jau - kontuzje. Oraz 3 podstawowych zawodników, napastnik Ben Saada (7 bramek w 18 spotkaniach), pierwszy bramkarz Ejide oraz Mendy, wszyscy Ci piłkarzy wyjechali na PNA. Trener również nie może skorzystać z Conombo oraz Gary Coulibaly,jednak to nie takie duże straty.
Moim zdaniem gospodarze spokojnie strzelą bramkę a kurs jak na to dość duży, zespół Gueugnon nie ma żadnych problemów z kadrą, w dodatku wzmocnił się, ostatnio zremisował na wyjeździe, a więc czemu dziś nie może sprawić niespodzianki z zespołem gości, który przyjeżdża bardzo osłabiony, bez podstawowego bramkarza. Dla tych co lubią ryzykować polecam X albo samą "1"
W 23 kolejce ekstraklasy dojdzie do pojedynku Lens-Strasburg. Gospodarze uchodzący za jedno z największych rozczarowań sezonu ( zajmują obecnie 15 lokatę) w końcu nabierają wiatr w żagle. Wygrali ostatnie 3 mecze, strzelając przy tym aż 8 goli. Respekt musi budzić na pewno rozmiar zwycięstwa nad mistrzami kraju- Olympique Lyon (3:0), czy też ostatnie zwycięstwo na wyjeździe z niewygodnym rywalem,rewelacyjnie spisują cym sie beniaminkiem -Valenciennes. Dzisiejszy rywal, również beniaminek z pewnością łatwo broni nie złoży. Strasburg pokonał ostatnio u siebie Toulouse (2:0) i zremisował na wyjeździe z Auxerre (1:1), jednak moim zdaniem dziś będą musieli uznać wyższość gospodarzy. Lens jeśli chce jeszcze uratować ten sezon, musi potrzymać swoją dobrą serie i wygrać dziś z beniaminkiem. Jeszcze troche statystyk...Z ostatnich 7 ligowych spotkań rozgrywanych na obiekcie RC Lens, gospodarze wygrywali aż pięciokrotnie, pozostałe dwa mecze remisując. Dlatego według mnie nie ma innej opcji niż: Lens - Strasburg 1 1,75 Bah
Pozdrawiam P.S - Jesli ktorys z modów ma jakies uwagi niech pisze, zebym wiedzial na przyszlosc, gdyz to moja pierwsza analiza
[ Komentarz dodany przez: Szypii: 2008-01-26, 14:15 ] pisz jak najwięcej abyśmy wiedzieli czego nie grać
Dziś,w poniedziałkowy wieczór mecz zaplecza francuskiej ekstraklasy między Brest a aspirującym do awansu zespołem Nantes.wydaje się,że faworytem meczu jest zespół Nantes, który ma ambicję powrotu w szeregi najlepszych. Wydawało się na początku sezonu,że Nantes będzie miał kolosalną przewagę nad rywalami. Kilka pod rząd zwycięstw i wyraźne prowadzenie w tabeli nie zapowiadło az tak wyrównanej walki o awans. Niestety dla Nantes przyszła obniżka formy i teraz zespół zajmuje 2 pozycję w lidze. Ostatnio 2tygodnie temu (tydzień temu był Puchar Francj) został pogrążony u siebie przez głównego konkurenta Le Havre. usiebie 0-1 po wyrównanym meczu. Teraz pora rehabilitacji na stadionie przeciętnego Brest. co przemawia za Nantes, zdecydowanie lepszy stosunek bramek 33-18 Nantes, 19-28 Brest (dla mnie jako typera jest to różnica klasy), słaba forma obrony Brest, w czterech ostatnich meczach zaledwie 1 remis, a porażki wysokie (0-4 z Bastią, usiebie 0-2 z Le Havre,0-2 z Bolougne), poza tym atak Brest nie jest bramkostrzelny, tylko 19 bramek, to już 22 bramki zdobył ostatni w tabeli Guegnon. Myślę ,że stać zespół Nantes( z niektórymi piłkarzami pamiętającymi występy w I lidze) na skromne 1-bramkowe zwycięstwo. Statystyka, pozycja w tabeli, motywacja, doświadczenie boiskowe jest po stronie Nantes
Dzis Bordeaux podejmie na wlasnym boisku zespol Lille. Jak dla mnie kurs wydaje sie dosc duzy. Dlaczego? Hmm... szukalem jakiegos news'a na stronach i nie rozumiem takiego kursu na gospodarzy, ktorzy radza sobie w tym sezonie dobrze, a moze nawet bardzo dobrze. Gospodarze zajmuja 2 miejsce w lidze i maja tylko 1 pkt. straty do Lyonu, ktory wydawal sie byc murowanym faworytem. Bordeaux jezeli chce utrzymac strate jednego pkt. nadal, musi wygrac ten mecz poniewaz Lyon wczoraj wygral 2-0 z Metz. Lille zajmuje 14 miejsce w lidze i nic nie wskazuje na to, zeby dzis mieli wygrac. Zespol, ktory w 11 spotkaniach zdobywa 12 pkt i strzela 9 bramek tracac przy tym 11 nie powninien byc groznym rywalem dla wicelidera. Wyniki Bordeaux swiadcza o formie tego zespolu:
Pilkarzom Lille idzie znacznie gorzej: 2008-02-16 Lille - Rennes 3 - 1 2008-02-09 Monaco - Lille 0 - 0 2008-01-26 Lille - Paris SG 0 - 0 2008-01-23 Lille - Le Mans 3 - 1 2008-01-19 Sochaux - Lille 1 - 1 Przypuszczalne sklady:
Ostatnie spotkanie miedzy tymi zespolami zakonczylo sie remisem 1:1 lecz wtedy gospodarzami bylo Lille. Jezeli klub nie daje rady u siebie wygrac to tym bardziej nie powinnie dac rady wygrac na wyjezdzie. Troche krotko, ale nie moglem znalezc zrodel informacji
Dzisiaj na C+ w magazynie ligi francuskiej mówili, że mecz zostanie rozegrany na Stade de France, czyli na neutralnym terenie jakby na to nie patrząc. Stąd dziwi mnie tak wysoki kurs na Lyon.Póki co jak widze żaden buk się nie kapnął (poza BetFair kurs 1,45) zatem spieszyć się i grać. Mecz Lyonu z drużyna środka tabeli na neutralnym boisku po takim kursie to raczej rarytas . Ja wiem, że Lyon ma LM w środku tygodnia, ale nie może zapominać o lidze, bo Bordeaux ich ostro goni.
Spotkanie: Nantes - Grenoble Typ: 1 Kurs: 1.85 Bukmacher: Pinnacle Sports Analiza: Juz dzis o godzinie 20:30 odbedzie sie mecz na szczycie Ligue 2, trzeci w tabeli nantes podejmie piata druzyne - Gronoble. Faworytem tego meczu sa gospodarze po rozegraniu dwudziestuszesciu kolejek maja na koncie piecdziesiatdwa punkty, ze starata czterech punktow do lidera. Nantes ma dzisiaj ogromna motywacje, bo zwyciestwo z Gronoble daje im awans na druga pozycje w tabeli, i wtedy tylko jeden punkt zabraknie im, aby zrownac sie z liderem, ktorym jest Le Havre. Bilans ogolny Nantes to pietnascie zwyciestw, siedem remisow, oraz cztery porazki. Na wlasnym obiekcie Nantes w przypadku dzisiejszej wygranej bedzie mial najlepszy bilans z Ligue 2. Mecze ,,home" to osiem wygranych, cztery remisy, i jeden remis. Zespol gosci - Gronoble zajmuje piata pozycje. Jak dotad uzbierali czterdziescijeden punktow. Bilans ich meczy to siedem porazek, osiem remisow, i jednascie wygranych. W meczach wyjazdowych Gronoble ma bilans wyrownany, bo po cztery zwyciestwa, cztery remisy, i cztery porazki. Ostatni mecz miedzy Nantes, a Gronoble obyl sie 10 pazdziernika ubieglego roku na stadionie w Gronoble. Mecz zakonczyl sie wysokim zwyciestwem przyjezdnych - Nantes 3-0. Mysle, ze dzis Nantes rowniez jak w poprzedniej rundzie wygra z Gronoble.
Spotkanie: PSG vs. Strasbourg Typ: 1 Kurs: 1.78 Bukmacher: Betako Analiza: dzis o godzinie 20:00 rozpocznie sie spotkanie miedzy Paris Saint-Germain, a Strasbourgiem. Ovie druzyny zajmuja miejsca w dolnej czesci tabeli. PSG plasuje sie na przedostatniej - dziewietnastej pozycji, natomiast Strasbourg na miejscu szesnatym. Gospodarze maja na swoim koncie trzydzescidwa punkty, na co zlozylo sie siedem zywciestw, jednascie remisow, i dwanascie porazek. Na wlasym stadionie PSG wygrywalo w tym sezonie zaledwie dwa razy. Siedem razy remisowalo, i az szesc razy konczyli mecz niezdobywajac nawet jednego oczka. Paryzanie u siebie strzelili pietnascie bramek, a stracili osiemnascie. Ostatnie trzy mecze ,,home" zakonczyly sie wynikiem niedajacym rozstrzygniecia, wiec zdobyli tylko trzy punkty. Beniaminek Ligue 1 - Strasbourg radzi sobie rownie slabo co ich dzisiejszy przeciwnik. W trzydziestu meczach uzyskali trzydziescipiec punktow, wygrywajac dziewiec razy, osiem razy remisujac, oraz trzynascie razy przegrywajac. Na wyjezdzie wygrywali cztery razy, trzy razy remisowali, i siedem razy przegyrwali. Bilans bramkowy na wyjezdzie maja ujemny, a dokladnie 12-22. Ostatnie mecze miedzy Paris SG, Strasbourgiem rozgrywane na stadionie PSG rozgrywane byly w 2004, oraz 2005 roku. Oba mecze zakonczyly sie wygrana PSG 1-0. mysle, ze dzis PSG zwazywszy na to, ze trzy punkty sa im potrzebne jak rybie woda, wygraja ze Strasburgiem. Bo dzisiejsza porazka jeszcze bardziej przybliza ich do spadku do Ligue 2.
Dzisiaj odbędą się 2 ostatnie mecze 32 kolejki francuskiej Ligue 1.Bordo to druga siła we Francji,tuż za Lyonem,Caen jest średniakiem.
1.Tabela,gospodarze zajmują 2 miejsce,mają 61 punktów na koncie i tracą do Lyonu 7 punktów,Caen to 12 ekipa ligi,dotychczas zdobyli 43 punkty.Bordo dobrze gra na własnym boisku,bilans 11-3-2 robi wrażenie,Caen na wyjazdach bardzo słabo,2-6-7.
2.Wczoraj Lyon tylko zremisował(1:1) z Rennes,ten wynik bardzo pasuje dzisiejszym gospodarzom,Żyrondyści mają okazje zbliżyć się do lidera na 4pkt. Drużyna świetnie radzi sobie na własnym stadionie gdzie wygrali ostatnie 5 z 6 meczy.W rundzie jesiennej Bordo przegrało z Caen aż 5:0 Więc o motywację trudno nie będzie,remis Lyonu + chęć zemsty za ostatnie spotkanie przegrane z Caen aż 0:5 = wygrana Bordo O kontuzjach nic nie wyczytałem,może i jakieś są ale pewnie nieistotne,nie będą mieć wpływu na przebieg spotkania.
Spotkanie 15 i 20 drużyny Ligue 1. Moim zdaniem faworyt do wygrania tego pojedynku jest tylko jeden. Auxerre wygra bo... Zacznijmy od sytuacji w tabeli. Gospodarze jutrzejszego spotkania zajmują 15 lokatę, ale sytuacja we Francji jest na tyle zacięta, że zespół Ireneusza Jelenia do 5 miejsca traci tylko 7 punktów. Ale patrząc nie patrząc, AJA jest też zagrożone spadkiem, bo ma w sumie niewielką przewagę nad strefą spadkową. Nie wyobrażam sobie, żeby taki klub wylądował w Ligue 2, dlatego takie mecze jak ten z Metz Auxerre powinno wygrywać. No właśnie, Metz. Metz, które już myślami jest w drugiej lidze, a w zasadzie tam tymi myślami było już dobry miesiąc (może więcej) temu. Powiem tak: Auxerre nie gra o pietruchę, zaś goście owszem. Oba zespoły grają ostatnio przeciętnie. Podopieczni Jeana Fernandeza są bardzo nierówni. Przegrali ostatnie 2 spotkania, w ich sytuacji to 2 spotkania w plecy za dużo. Czas to odbić, aby końcówka sezonu nie była bardzo gorąca i nerwowa. Metz tydzień temu miało dobry początek w meczu z Marsylią, ale ostatecznie nie zdobyło punktów. We wcześniejszych meczach podobnie jak AJA ostatni zespół Ligue 1 także nie mógł się pochwalić stabilnością formy. Inaczej mówiąc podopieczni Yvona Pouliquena grali w kratkę, ale przeważały porażki. Auxerre w tym sezonie na własnym stadionie prezentuje się średnio: 7 wygranych, 1 remis i 6 porażek. Metz na wyjazdach słabiutko: 2-4-11.
Powinno wygrać Auxerre, któremu wygrana jest potrzebna, wyczytałem też gdzieś, że ostatnio mimo przegranej 0-3 Jelenie grały dobrze i jutro już stworzone sytuacje wykorzystają, bo grają z Metz, które nie walczy o nic. Twierdzę, że spokojnie jedynkę można zagrać
Analiza: Ostatni mecz tej kolejki i na dodatek hit tej kolejki.Olympiq która walczy o ligę mistrzów oraz Bordo który jeszcze walczy o mistrzostwo. Czyli w tym meczu trudno o faworyta. Na pewno minimalnym faworytem są gospdoarze ponieważ u siebie ten zespół gra znakomicie ale Bordeaux pokazało również że potrafi wygrywać na obcym terenie. W tym meczu nie zabraknie na pewpnno walki o każdy punkt do 90 minuty.hmm dlatego nie zdecydowałem sie kto wygra ale zaciekawił mnie typ na over. A dlaczegóż mnie zaciekawił ponieważ zagrają najlepsi napastnicy w całej lidze. Chodzi mi tu o znakomitą dwójkę napastników z Marsylii czyl Cisse (14 bramek ) i Niang (16) . Oraz napastnik z drużyny przeciwnej F. Cavenaghi (14 bramek. ) Drużyny taką siłą rażenia będą strasznie rozstrzelane i będzie to mecz akcja za akcje. A przy takiej skuteczności powinno paść wiele pięknych bramek. Scenariusz na ten mecz ja przewiduje tak prowadzenia ol Marsyli wyrównanie przez bordo zaś szaleńcze ataki marsylii i wyprowadzenie drużyny na 2-1 oraz uszczyięcie w ostatniej minucie przez bordo i remis 2-2. Ten scenariusz wbrew pozorom jest dość realny. Ostatnie 4 mecze Marsylii to właśnie overki. Ta zabójcza 2 napastników jest skuteczna co mecz. Bordo ostatnich meczach też dość często notuje overki. Takie przebieg wydarzeń kieruje że to będzie piękne widowisko gdzie padnie dużo bramek. Napastnicy będą chcieli pokazać że nie przez przypadek są na samym szczycie top strzelców i na pewno dzisiaj będą chcieli powiększyć te grono bramek i wygrać .Myślę że typ warty zagrania .
Spotkanie: Boulogne Sur Mer - Grenoble Foot 38 Typ: 2 Kurs: 2,55 Data/godzina: 05/05/08, 20:30 buk:Expekt
analiza: 2Kolejki do końca 2 ligi Francuskiej i pomiędzy tymi zespołami jest wiele nie wiadomych otóż już mówię. Gospodarze mają 2 punkty nad strefą spadkową i na pewno nie mogą tracić punktów jak na wiatr. Te 2 ostatnie mecze to dla nich będą meczami sezonu. Teraz goście zajmują 3 miejsce w lidze co daje i awans bezpośredni do 1 ligi.Wszystko fajnie i przyjemnie ale 4 zespół ma 2 mniej punktów od gości. Więc dla nich te 3 ostatnie mecze będą najważniejsze sezonie. Ponieważ awans jest tak blisko a zarazem tak daleko. 4 zespół ma jeden mecz rozegrany więcej więc napewno jeszcze przez tydzień będą na tym 3 miejscu. podobnie zespół gospodarzy ma jedno spotkanie mniej od innych spadkowiczów więc nadal pozostaną nad strefą spadkową. Ostatnie mecze wykonaniu tego zespołu były znakomite. na ostatnie 6 meczów wygrali 4 mecze i tylko 2 zremisowali. Zespół gospodarzy też zanotował zwyższkę formy 3 razy wygrali raz zremisowali i tylko 2 razy przegrali. Ostatni mecz Grenoble to remis bezbramkowy z Ajaco 0-0. ajaco jest 6 i juz nie ma szansy na awans. Ale jest rewelacją ponieważ na 6 ostatni meczy wygrali aż 5 razy i tylko raz zremisowali i właśnie to było Grenoble. Boulugne ostatni mecz niespodziewanie zremisowało ważny mecz 2-2 z 4 zespołem ligi. Do niedawan Troyes był o wiele wyżej ale niestety seria słabych meczów . i spadli aż na 4 pozycję. i ostatnie 6 meczy tego zespołu to tylko 4 punkty i są najgorszym zespołem na 6 meczy. Dlatego ten wynik 2-2 jakoś mnie nie przekonuje ponieważ Troyes jest wyraźnym dołku. Dziś Boulugne będzie chciało jakimś stopniu powiększyć przewagę nad strefa spadkową. Bo 2 punkty nie daje im praktycznie żadnego komfortu psychicznego. dziś trener napewno zespół ustawi raczej defensywnie ponieważ wywalczenie w tym meczu remisu jest dla graczy spełnieniem jakiś założeń przed meczem. Na pewno dziś nie będą dyktować tempa tylko raczej będą chcieli dowieźć wynik 0-0. Zespół Gości Dziś Zespół czuje ze jest w formie wie że dziś gospdoarze będą sie bronić za wszelką cenne więc muszą zaatakować od pierwszych minut i szybko strzelić bramkę lub 2 bramki myślę wtedy że zrobi się mecz i doświadczony zespół powiększy ta przewagę lub dowiezie do końca. Wygrana praktycznie da im awans do wyższej klasy rozgrywkowej na takie mecze nie trzeba motywować ponieważ gracze grają wtedy na 100%. Nie mogą patrzeć na słabą formę 4 zespołu tylko liczyć na siebie. Więc dziś myślę że siłą woli pokonają ostatnio dobrze się spisująca Bolugune.Mój typ to 2.
W ostatnich latach bezdyskusyjnie we Francji rządzi Lyon i przed sezonem, ale i w ciągu jego faworyt do tytułu był tylko jeden - OL. Jednak w ostatnim czasie coś pękło i wielka przewaga jaką mieli piłkarze ze Stade Gerland nad resztą stawki skurczyła się tylko do 2 punktów, konkretnie nad Bordeaux. Jest to mecz przedostatniej kolejki Ligue 1. Bordeaux gra z Sochaux i zapewne wygra, więc Lyon innego wyjścia nie ma. Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że Nancy słabe nie jest, a i grać ma co, bo walczy z Marsylią o 3 miejsce, które premiowane jest występami w Lidze Mistrzów. Tak jak mówiłem, OL ostatnie mizernie, po świetnej grze w marcu, Juninho i koledzy zdecydowanie spuścili z tonu, co widać w wynikach: w ostatnich 5 spotkaniach Lyon wygrał tylko jedną potyczkę, w Strasbourgu. Poza tym notował remisy remisy z przeciętnymi Caen, Rennes i Nice, była też porażka 1:3 w Marsylii na Velodrome. Teraz zabawa się już skończyła i wygrać trzeba Nancy też nie zachwyca. Niby ostatnio ograło 3:0 u siebie wspomniany przy Lyonie Strasbourg, ale wcześniejsze mecze to remisy 1:1 z Valenciennes i Le Mans, porażka 1:2 w Lille. Co ciekawe najlepszą drużyną w tym sezonie jeśli chodzi o mecze u siebie jest właśnie Nancy. Dlaczego to piszę, skoro zespół ten gra na wyjeździe. Ano dlatego, że skoro jest najlepszy u siebie, a zajmuje w tabeli 3 miejsce, to gra na wyjeździe nie jest jego mocną stroną. W tym przypadku można nawet powiedzieć, że to pięta achillesowa, bo drużyna Nancy jako gość zanotowała ledwie 2 wygrane. Lyon u siebie bardzo dobrze, 13 zwycięstw, 4 remisy i 1 porażka.
Tu już nie przelewek, Lyon sam się wkopał, ale ma na tyle silną ekipę, że bez problemów powinien odeprzeć atak na mistrzostwo ze strony Bordeaux
analiza: Mecz o typową pietruszkę. Pomiędzy tymi zespołami jest 1 punkt różnicy oba zespoły ostatnio w lidze remisowały.Bastia ostatnich meczach dość często remisowała lub wygrywała minimalnie lub przegrywała minimalnie czyli nie szarżują tempa tak z zwanej 5-0 czy 3-0 wszystko tak do jednej brami. Goście ostatnio tez dosyć często remisują lub wygrywają ale to przeważnie na swoim stadionie na wyjazdach walczą o 1 pkt. I Dziś będzie podobnie zawodnicy będą szczęśliwi z 1 pkt. na pewno nie będą się otwierać tylko raczej wszystko z kontry. W dzisiejszym meczu atakować raczej będą gospodarze ponieważ jest to ostatni mecz w tym sezonie gdzie grają u siebie i na pewno chcą go skończyć 3 pkt lub chociaż zdobyczą 1 pkt i już powoli będą się szykować do następnego sezonu. W takich meczach trenerzy dają się ogrywać młodym zawodnikom mniej ogranym i w tym meczu również liczę na młodzież każdy będzie chciał się pokazać. Dlatego powinni paść bramki. myślę że mecz zakończy się wynikiem 1-1 i obie drużyny będą zadowolone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group