Kurs 2.2 na jedynkę wydaje się być bardzo kuszący. Po pierwsze Gais jest nieco wyżej w tabeli bo na piątym miejscu, a AIK z identyczną ilością punktów na miejscu siódmym. Po drugie piłkarze z Goteborga swoje wysokie miejsce zawdzięczają świetnej grze u siebie, podobnie zresztą jak AIK które punktuje właściwie tylko na własnym terenie, zaś na wyjazdach jest jedną z dwóch drużyn bez zwycięstwa. Gospodarze u siebie w pięciu meczach zdobyli dwanaście punktów i zapewne w mecz z tak grającym na wyjazdach AIK zapunktują ponownie. Dla mnie jedynka, a dla bardziej zachowawczych 1x.
_________________ barcatom ---------------------------------- www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
Piłka nożna Norwegia Tippeligaen 16/06/2011 godz: 19:00 Mecz: Tromsö vs Lilleström Typ: 2 Kurs: 4.5 bukmacher: Bet365 Analiza: Postanowiłem postawić na mecz ligi Norweskiej. Typ może wydawać się dziwny, jednak kurs jest bardzo wysoki i grzechem było by nie zagrać. Tromso są liderem ligi norweskiej po 10 kolejkach, natomiasy Lillestrom jest dopiero na miesjcu 10. Jednak należy spojrzeć na bilans bramkowy obu drużyn. Lillestrom ma bilans +6 co jest drugim wynikiem w ldize zaraz po Tromso które ma +11. Lillestrom ma natomiast najlepszy bilans strzelonych bramek w całej lidze bo aż 24. Goście grają efektownie i strzelają dużo bramek, dlatego też przy odrobinie szczęścia wygrają z liderem ligi. Przemawia za tym również fakt poprzednich spotkań obu drużyn na boisku Tromso. z 3 spotkań Lillestrom wygrało raz, a 2 razy był remis. Tak więc Tromso można powiedzieć że ma mały kompleks druzyny Lillestrom w ostatnich latach. Goście z tak efektowną grą, są w stanie wspiąć się zdecydowanie wyżej w ligowej tabeli, i uważam iż marsz w górę rozpocznie się dzisiejszego wieczora.
Kolejna,11 już kolejka norweskiej Tippeligaen.Dziś o godzinie 20:00 staną naprzeciwko siebie,ostatnia drużyna w ligowej tabeli czyli Viking,oraz znajdująca się na 6 miejscu drużyna Brann. Stavanger to zdecydowanie najgorsza drużyna w lidze.W dotychczasowych 10 meczach,przegrali aż 6 razy,a zremisowali 3 spotkania.O ile gra w obronie wygląda jeszcze na tle innych nie najgorzej(choć mają już 17 bramek straconych),to w ataku obok Sogndal są najgorszą drużyną,bo mają tylko 5 bramek strzelonych.W ostatnim spotkaniu przegrali z Haugesund 2:0.W dzisiejszym meczu zagrają oni mocno osłabieni.Zabraknie takich zawodników jak: Berisha (10 meczy, 2 gole) i Nevland (10 meczy, 2 gole),a także pomocnik Danielsen (9 meczy), pomocnik Sokolowski (4 mecze, 1 gol), pomocnik Knarvik (6 meczy), napastnik Ingelsten i pomocnik Bjarnason (9 meczy).Linia ataku i pomocy jest bardzo mocno osłabiona,zabraknie wszystkich piłkarzy,którzy do tej pory strzelali bramki dla swojej drużyny. Brann jak już wspomniałem znajduje się na 6 miejscu z dorobkiem 16 punktów.Mają na swoim koncie 5 zwycięstw, 4 porażki i 1 remis,a ich bilans bramkowy wynosi 16:15.W ostatnim meczu wygrali z Sogndal 2:0 choć w składzie zabrakło kilku kluczowych zawodników,a byli to: kapitan Mjelde, Austin, Mezquida, Juninho i najlepszy strzelec Ojo.Do składu na dzisiejsze spotkanie powrócą jednak Mjelde, Mezquida oraz Ojo. Viking nie dość,że w kryzysie to jeszcze z ogromnymi osłabieniami nie powinien dziś nawiązać równorzędnej walki.Myślę,że mecz rozstrzygnie się już w pierwszych 45 minutach.
Spotkanie : Tromso : Lillestrom Typ : 1 Kurs : 1,75 Buk : Expekt Godzina : 19.00 Analiza :
Moim zdaniem super prezent na dzisiaj od buków. Tromso gra genialnie, u siebie na stadionie jest nie do przejścia dla nikogo i grają świetnie zarówno w ofensywie jak i w defensywie. Lillestrom nie zachwyca, zajmuje póki co dośc niską pozycję a ich gra pozostawia wiele do życzenia. Nie są zbyt skuteczni w ataku, popełniają sporo błędów w obronie i w starciu na wyjeździe z takim rywalem jak Tromso moim zdaniem szans nie mają. Tromso przed swoją publicznością gra jak natchnione i tak będzie tym razem. I nie ma opcji żeby Lillestrom mimo tego iż jest to znana i utytułowana druzyna, wywalczyła by tu chociaż jeden punkt. Historia spotkań niby nie rozstrzyga nam zbytnio losów tego meczu ale warto też zauważyć że ostatnie trzy spotkania Tromso na własnym stadionie z tym rywalem nie kończyły się ich wygranymi. A taka zła passa musi się szybko kończyć szczególnie że nigdy wcześniej tak długo problemów ze zdobyciem trzech punktów nie mieli. Tak więc ta passa skończy się dzisiaj spokojnym zwycięstwem Tromso 3:0. Polecam
Dość ciekawe kursy można znaleźć na to spotkanie. Sylvia jest 11 drużyna w tabeli. Po bardzo słabym starcie rozgrywek z meczu na mecz rozkręcali się. ostatnie ich mecze to naprawdę imponujący dorobek. Najpierw remis z Kristianstad (0-0) potem już same zwycięstwa i to nie z byle jakimi przeciwnikami na wyjeździe z Trollhättan (3-2), w domu 4-0 z Oddevold, żeby ostatnio wygrać na wyjeździe z mocnym zespołem (3 miejsce) Sleipner 5-0. Dwa gole stracone z tak ciężkimi przeciwnikami naprawdę wystawia dobrą ocenę linii obrony, nie mówiąc już, ze napastnicy spisywali się wręcz wyśmienicie. Limhamn jest wyżej w tabeli, ale ich ostatnie dokonania raczej nie wróżą pozytywów. cztery ostatnie mecze i tylko dwa remisy. Dodatkowo trzej przeciwnicy do zespoły zajmujące odpowiednio trzy ostatnie miejsca w tabeli. Można powiedzieć, ze to przeciwieństwo jutrzejszych gospodarzy. Jak dodać jeszcze do tego odległość jaką jutro przemierzy drużyna gości prawie 400 km to szanse na zwycięstwo gospodarzy rosną jeszcze bardziej w moich oczach. Tym bardziej przyglądając się proponowanym kursom na to spotkanie jestem mile zaskoczony. I jedynie tylko niską pozycja w tabeli mogę sobie to tłumaczyć, ale to nie moja sprawa. W moim odczuciu ostatnie wyniki przemawiają za gospodarzami i po prostu pozostanę przy moim pierwszym pomyśle na to spotkanie czyli Sylvia win!
Wysłany: 2011-06-18, 08:00 Liga Fińska
Wita o poranku. Wczoraj trochę napisałem o lidze Rosyjskiej, dzisiaj o drugiej z lig, którą lubię obstawiać, czyli liga Fińska. Miałem okazje przez jakiś czas mieszkać w Finlandii i może właśnie dla tego pozostał sentyment, choć ostatnie lata to dla piłki nożnej w tym kraju jedno wielkie bagno związane z aferami z obstawianiem meczy przez „mafie” Azjatyckie czy Bałkańskie. Polskie afery w porównaniu z tym co tutaj się wyprawiało było kroplą w morzu. Z drugiej strony sposób w jaki rozprawiono się z tym procederem powinien być po prostu wzorcem dla wszystkich. Niektóre kluby z pierwszej ligi po prostu rozwiązano z dnia na dzień. Resztę drużyn spuszczono w rynsztok najniższych lig Fińskich bez patrzenia się na zasługi. Odeszli sponsorzy, odeszło mnóstwo zawodników, ale też odeszło zło. Dodatkowo zrobiono to w rekordowo krótkim czasie, bo zaledwie w trzy lata. Fińskie gazety nawet przed sezonem żartowały sobie, ze teraz Fińska liga będzie bielsza niż śnieg w Finlandii, gdyż baczenie na rozgrywki oprócz Związku ma jeszcze Policja, Prokuratura, Służby Kontrwywiadu i na końcu FIFA i UEFA razem wzięte. Może to nieprawdopodobne ale tak naprawdę jest w tym sezonie. No to tyle wstępem, a teraz zajmijmy się dzisiejszymi rozgrywkami:
Gospodarze do niedawna potęga ligi, ale jak większość klubów umoczeni w przekręty stracili sponsorów i zaufanie . Obecnie borykają się z problemami finansowymi dlatego zespól składa się w głównej mierze z młodych zawodników, którym nie trzeba płacić wielkich pieniędzy. Do niedawna ten mecz byłby wydarzeniem. Były to kiedyś wielkie derby, ale obecnie jedynie zostało wspomnienie. Haka gra już w innym miejscu. Dzisiaj do meczu z potentatem przystępuje z problemami w obronie, gdyż trzech podstawowych obrońców Latosaari, Salonen, Nooitmeer jest kontuzjowanych, a w ataku zabraknie Ojalu, który na treningu doznał urazu. HJK właściwie w najsilniejszym składzie poza Jari Litmanen’em, który w poniedziałek poddał się zabiegowi, ale przy sile tego klubu takie osłabienie to nie osłabienie. Nie widzę tutaj innego rozwiązania jak wygrana przyjezdnych mimo, ze Haka na własnym stadionie gra dość przyzwoicie. Siła Helsinek jest jednak bardzo duża i na młodą drużynę Haki powinna wystarczyć. Typ: HJK @ 1.45 Bwin 8/10
HIFK – KPV
4-0 Kolejny mecz drużyn umoczonych w układach. Kiedyś wielkie wydarzenie w Finlandii w najwyższej klasie rozgrywkowej, obecnie mecz jakich wiele w niższej klasie rozgrywek. Zespół HIFK to klub z wielkimi tradycjami. Powstał 1987r. Posiada w Finlandii mnóstwo sympatyków. W tym roku gra na nowym stadionie i powoli zaczyna się wygrzebywać z otchłani. Gra bardzo miłą i przyjemną dla oka piłkę. Naprawdę pozytywne wrażenie robi na mnie ta drużyna. KPV zmaga się nie tylko ze sportowymi kłopotami, ale również kryzys finansów klubu spowodował, ze część zawodników po prostu nie przykłada się odpowiednio do treningów. Do tego dochodzi jeszcze kilka kontuzji kluczowych zawodników. Od czterech kolejek nie potrafią strzelić bramki. W takich okolicznościach nie pozostaje mi nic więcej tylko postawić na lepszą w obecnym czasie drużynę ze stolicy. Typ: HIFK @ 2.00 Bet365 6/10
AC Oulu – Viikingit
2-1 Tutaj bardziej bym się skłaniał do zagrania na gospodarzy ale jakoś mało przekonania do postawienia czego kolwiek w tym spotkaniu.
W lidze Kakkonen dzisiaj kilka spotkań. Tutaj dość oczywistym jest Ilves,2-0 które jest jednym z głównych kandydatów do awansu z mizernie spisującym się zespołem I-Kissat. Dodatkowym atutem Ilves w tym spotkaniu jest to, ze nie grali ostatniej kolejki więc było trochę czasu na podleczenie kontuzji. Drugim meczem gdzie wynik powinien być oczywisty to mecz w grupie C gdzie jeden z trzech pretendentów do gry w play off Krristo podejmuje najsłabszą ekipę ligi Kakkonen, Rivalbal, która do tej pory potrafiła zaledwie strzelić trzy gole. W przypadku Ilves dla osób lubiących kursy z pogranicza 1.30 proponuję zostać przy zwycięstwie gospodarzy, ale jeżeli chodzi już o mecz Krristo to można pokusić się o postawienie jakiegoś nie wielkiego handicapu.
To na razie tyle z Finlandii jak zwykle zapraszam na moją stronę-blog gdzie możecie znaleźć wcześniejsze moje przemyślenia o Finlandii i kilku innych ligach, a kto ma jakieś pytania to również możecie mnie czasem znaleźć na gg 36360630 gdzie chętnie podyskutuję lub odpowiem na ewentualne pytania. Powodzenia .
Ostatnio zmieniony przez columba 2011-06-18, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Po sprawdzeniu się mojego typu z przed tygodnia z ligi fińskiej rozochocony postanowiłem znowu zając się to ligą tym bardziej, że kursy są bardzo kuszące. Wybrałem pojedynek pomiędzy KuPS a TPS Turku. Co ciekawe faworytem według bukmacherów minimalnym faworytem tego spotkania są gospodarze jak natomiast po przeanalizowaniu ostatnich spotkań tych drużyn postanowiłem postawić na gości, którzy aktualnie są na wysokim 4 miejscu z dorobkiem 19 punktów, które zawdzięczają głównie dobrym występą w ostatnich meczach, głównie zaskoczyła mnie wygrana w ostatniej kolejce z liderem ligi, który przez tą porażkę spadł na trzecią lokatę. Jak spojrzymy na 5 ostatnich spotkań gości to wygrali oni aż 4 z nich i jedno zremisowali. Gospodarze dzisiejszego spotkania natomiast nie spisują się zbyt rewelacyjnie przez co zajmują 7 lokatę z 11 punktami na koncie, kibiców martwi z pewnością ostatnio prezentowana forma przez ich klub ponieważ w 5 ostatnich spotkaniach przegrali aż trzy i zaledwie jedno wygrali. Myślę, że wygrają goście ponieważ w chwili obecnej są w lepszej formie od rywali.
Piłka nożna, Finlandia, godz: 17.30 Mecz: Haka v HJK Helsinki Typ: X Kurs: 4.71 bukmacher: Pinnacle
HJK to jak na razie najlepszy zespół w fińskiej Veikkausliiga. Po 10 meczach ma bilans 8-0-2 i 23 strzelone gole. Ostatnio 5 meczów i 5 wygranych, m.in. z wiceliderem JJK 6:2 u siebie i w ostatnim meczu 5:1 z Rops. Rops to zespół, który w tabeli jest zaraz za Haka. Gospodarze są na 8 pozycji, mają 11 pkt., a u siebie bilans 2-2-1, bramki 5-4. Oba zespoły to mieszanka młodości z rutyną. Dość powiedzieć, że w zespole HJK za defensywę odpowiadają gracze 22 i 20 letni. W ostatnich kilku sezonach oba zespoły dość często ze sobą rywalizowały: 18.02.2011 Haka - HJK 0-3 (0-1) Liigacup 28.01.2011 HJK - Haka 4-5 rp. (1-1) (0-1) Uusi Lahti Cup 24.07.2010 Haka - HJK 0-3 (0-1) Veikkausliiga 26.04.2010 HJK - Haka 1-1 (1-1) Veikkausliiga 26.07.2009 HJK - Haka 3-3 (2-1) Veikkausliiga 29.04.2009 Haka - HJK 1-2 (1-1) Veikkausliiga 21.02.2009 FC Haka - HJK 0-2 (0-0) Liigacup 19.10.2008 FC Haka - HJK 2-3 (0-0) Veikkausliiga 13.07.2008 HJK - FC Haka 1-2 (1-1) Veikkausliiga 09.07.2007 FC Haka - HJK 3-3 (2-1) Veikkausliiga 17.06.2007 HJK - FC Haka 2-1 (1-0) Veikkausliiga Pomimo, że goście są faworytem ja obstawiam remis. HJK od 13 spotkań bez remisu i w końcu seria musi zostać złamana. Haka to kiedyś był jeden z lepszych zespołów ligi, ostatnio kadra dość szczupła, ale i goście też młodzież wzmocniona Litmanenem, Rihilahtim i doświadczonym w bramce Wallenem. Poza tym próżno szukać graczy o znanym nazwisku. Gospodarze w ostatnich 2 meczach u siebie zgarnęli 6 pkt., wygrywając z zespołami Kups i Rops. Stać ich na pewno i na ugranie remisu z liderem.
_________________ Kod promocyjny przy ubezpieczeniu OC lub OC/AC w Liberty Direct. Podaj ten kod: 88341902 przy rozmowie z konsultantem lub przy ubezpieczeniu przez internet. Zapłacisz 50 (OC) lub 100zł (OC+AC) mniej. Zajrzyj: http://www.naukowapomoc.za.pl i http://pomocbhp.cba.pl
Wysłany: 2011-06-18, 16:33
Matix66 napisał/a:
Gospodarze dzisiejszego spotkania
Bardzo fajna analiza. Jedynie mała dygresja. mecz będzie rozegrany w dniu jutrzejszym. Tak jak napisałeś, ostatnie zwycięstwo z faworyzowanym zespołem Inter Turku musi budzić respekt. Na pierwszy rzut oka wygląda na to, ze TPS Turku przywiezie punkty z tego wyjazdu.
Polemizowalbym. Kilka banialukow, zadnych konkretow. Rownie dobrze mozna wkleic screena z tabela, forma i z ostatnim zdaniem tej analizy. Ale coz, widywalo sie i gorsze...
Dobrymi checiami to jest pieklo wybrukowane. W analizie nie wazne jest lanie wody a konkretne informacje, ktore przekonaja kogos do typu. No ale to temat do dluzszej dyskusji i w innym miejscu, ktora pewnie na wielu forach bukmacherskich jest prowadzona...
Wysłany: 2011-06-18, 17:58
B@rto Pewnie i masz rację, ale jeżeli ktoś zadaje sobie trud i zbiera jakieś informację, a w tym wypadku widać, ze trochę poszperał, to raczej bym pochwalił za te dobre chęci niż zganił, no ale to moja wersja wydarzeń. Dzisiaj liga Fińska jak widzę w zakończonych meczach weszła bez jakiś większych kłopotów. Może jedynie AC Oulu trochę się męczyło, ale tak jak napisałem nie miałem przekonania do tego meczu. Dla osób które nie mogą znaleźć wyniku meczu Kiisto - Rivelbal to służę FT 4-0
To trochę ponarzekaliśmy a teraz kolejny mecz ze Skandynawii, tym razem liga Norweska i spotkanie:
Seabeck - Viking Kto zagląda na mojego bloga na blogabet to pewnie w ostatni czwartek przeczytał mój pogląd dotyczący ostatniego spotkania Viking’a, gdzie nie dawałem mu zbyt dużo szans w spotkaniu z Brann. Skończyło się na wygranej Vikin’ga 3-0. Viking ostatnio u siebie wygrał 3-0 z Brann. Suchy wynik może sugerować jakąś świetną grę gospodarzy i dominację na boisku, ale tak nie było. Miałem okazję naocznie śledzić to spotkanie i powiem jedno. Brann grał w piłkę, a Viking strzelał farfoclowe bramki. Po zdobyciu prowadzenia zaraz na początku zupełną inicjatywę na boisku przejęła drużyna z Bergen. Atakował, strzelała. Viking bronił się na własnej połowie. pierwszy wypad w drugiej połowie przyniósł im bramkę po strzale, który odbijał się o ile pamiętam od dwóch obrońców i jednego napastnika, zęby w końcu wpaść do bramki Brann i było pozamiatane. Stabaek ostatnie swoje spotkanie zremisował z Sapsborgiem, wcześniej przegrywając na własnym stadionie z Aalesund. Ogólnie z ostatnich 10ciu spotkań, aż siedem zagrali na wyjeździe, a i tak ich wynik 6-1-3 nie jest zły. Ogólnie drużyna Stabeak jest uważana za silną ekipę w Norwegii. Czasami zdarzają jej się słabsze chwilę, ale w zasadzie można na nią liczyć. No i właśnie pewnie wielu z Was po tym 3-0 Vikingu ma pewne obawy przed zaangażowaniem się w to spotkanie. Cóż każdy ma prawo do własnego myślenia, ale ja raczej takich oporów mieć nie będę. Viking może i wygrał 3-0 ale ten mecz im po prostu wyszedł. W dalszym ciągu zespól ma problemy kadrowe Knarvik, Sokołowski, Danielsen i Ingelsten są w dalszym ciągu niedostępni dla trenera. Wraca wprawdzie do składu Berisha i Nevland ale to i tak nie zapełni w całości braków. Steabek nie ma takich kłopotów jak przyjezdni. W zasadzie dysponują najsilniejszym składem z jednym z najlepszych ataków w lidze. Dodając do tego że od końca kwietnia nie wygrali na własnym boisku (jedynie dwa mecze) to wydaje się dla mnie rzeczą jasną, ze w jutrzejszym spotkaniu zrobią wszystko by zaspokoić swoich kibiców, tym bardziej, ze ogólnie ta drużyna jest obecnie silniejsza od Viking’u praktycznie w każdej formacji. Typ: Steabek @ 1.70 Pinnacle 7/10
Wysłany: 2011-06-19, 08:00
Witam Wczoraj Matix zamieścił swoją opinie o spotkaniu KuPS - TPS Turku gdzie wskazywał zwycięzce tej potyczki w drużynie przyjezdnych. Pozwolę sobie zamieści moją opinie o tym spotkaniu, uzupełniając statystyczne podejście do meczu własnymi informacjami:
KuPS – TPS Turku Ostatnie spotkanie KuPS rozegrał z Valkeakoski gdzie przegrał 1-0. Grali słabo praktycznie w każdej formacji. Począwszy od linii ataku, a skończywszy na bardzo słabej dyspozycji obrońców, ale to można jeszcze tłumaczyć nieobecnością w składzie dwóch podstawowych obrońców Holopainen’a i Nissinen’a. Nie mniej jednak gra zespołu jak napisałem wyglądała dość mizernie. TPS Turku natomiast dość niespodziewanie wygrało derbowy pojedynek z mocna drużyną Interu, grając w pierwszej połowie naprawdę ciekawą piłkę nożną. Dzisiaj gospodarze chcieli by pewnie w spotkaniu z TPS jakoś podreperować swoje konto punktowe, ale bedzie to bardzo trudne. Druzyna ma problemy ze strzelaniem bramek ogólnie , a dzisiaj bedzie z tym jeszcze gorzej gdyż z powodu zawieszenia za kartki nie zagra kreator wszelkich poczynań w środku pola Udah, a kontuzję leczy drugi z pomocników Ollo. Dodatkowo w obronie zabraknie Holopainen’a, który wrócił do macierzystego klubu, a co może najważniejsze w środę kontuzji doznał bramkarz KuPS Vilmunen. TPS natomiast na pewno po zwycięstwie z Interem nabierze jeszcze większej pewności siebie. Drużyna i tak gra przyzwoicie. Ostatnie pięć meczy to jedynie strata punktów w wyjazdowym meczu z RoPS. Później to same zwycięstwa. Podstawową siłą zespołu są dwaj zawodnicy, Kuqi i Aaritalo potrafiący zrobić przewagę w środku pola. Ogólnie przyjezdna drużyna jest zespołem lepszym prawie w każdym elemencie. Kuopio swoje punkty zgromadzone dotychczas zdobywało w potyczkach z zespołami z dolnych rejonów tabeli. W konfrontacji z silnymi już było gorzej. Dzisiaj jeszcze ta nie obecność pomocników, szczególnie Udaha. Większe możliwości w kreowaniu gry, mocniejszy skład i ogólnie lepsza kondycja zespołu z Turku karzą mi właśnie w tej ekipie upatrywać zwycięzcę tego spotkania, a że kurs na AH+0 jest dość zachęcający to... po prostu czasami nie należy być zachłannym.
Wysłany: 2011-06-19, 08:14
Co do pozostałych spotkań w Finlandii
Jaro - MYPA Skłaniałbym się tutaj do wygranej gości. Tak tak wygranej gości, ale postawię under 2,5 bramki bo trochę ciężko mi w tym meczu wskazać kto by miał strzelać większą ilość goli
RoPS - Vassa Niby gospodarze ale to wielki znak zapytania jak dla mnie. Podobnie jak w ostatnim dzisiejszym meczu IFK - Honka gdzie zwycięzcą może być każdy. ------------------------------------------------------- Druga liga. JIPPO - FC Lahti Wszystko po stronie gości i taki też jest mój typ na to spotkanie FC Lahti
Kemi Kings - PoPa Pori Równiez duzo znaków zapytania. Za dużo, ale jak bym miał już to spotkanie zagrać to AH+0 na PoPa
Ostatni mecz Oulu - Hameenlinna pozwolicie że sobie podaruję, bo siła obu zespołów jest zbyt zbliżona, żeby ustawiać gospodarzy jako takiego mocnego faworyta. Wartość typu po stronie przyjezdnych ale naprawdę ten meczjest po prostu NO BET jak dla mnie. ---------------------------------------------------------------- Liga Kakkonen Oczywiście dzisiaj grają też niższe ligi w Finlandii. Wczoraj trafnie przewidziałem wyniki w tej lidze, ale grały zespoły z trochej innej półki niż dzisiaj. Tak jak na przykład dzisiejszy "faworyt" Jazz Pori, który z drużyną występująca w kiedyś w pierwszej lidze, a rozwiązaną w 2005 r ma tyle związku co nic. Pełna nazwa tej drużyny to Jazz Pori Juniorit i koncentruje się wyłącznie na piłce młodzieżowej, co nie przeszkadza, ze w dzisiejszym spotkaniu z kolejnym klubem juniorskim TiPS (Tikkurilan Palloseura) powinien spotkanie wygrać. Jeżeli zainteresowałem choć trochę tematyką piłki Skandynawskiej zapraszam na mojego bloga albo na gg; 36360630
Wysłany: 2011-06-20, 09:32
Witam. Wczoraj trochę Skandynawia zmroziła swoim chłodem ale czasem tak bywa. Dzisiaj w Finlandi mecz, który na pozór może wyglądać na pojedynek na szczycie, ale w rzeczy samej tylko tak wygląda.
Inter - JJK godz 17:30 Inter to chyba jedyna alternatywa dla HJK i po porażce w ostatnim meczu derbowym z TPS raczej dzisiaj większych szans JJK nie da. JJK rewelacja rozgrywek ale z kim ze oni grali do tej pory? U siebie: MYPA, Vassa, Haka, KuPS, Mariehamn czy właściwie drużyny z którymi średniak ligi na własnym stadionie powinien zdobywać punkty, a jadąc do tych drużyn oddawać to co zdobył. Nic w tym dziwnego . I nawet chwalona gra sprowadzonego środkowego obrońcy Gruborovics nie spowodowała jakieś totalnej metamorfozy. Śmiem twierdzić, ze przyczyną tak wysokiej pozycji do tej pory drużyny JJK Jyvaskyla był sprzyjający , bardzo sprzyjający terminarz meczy. Tak naprawdę ta drużyna to środek tabeli i nic więcej, a prawdziwa wartość drużyny wyszła w meczu z HJK, który przegrali 6-2. Nawet chyba gdzieś u siebie na blogu opisałem to spotkanie. Inter Turku przegrał derby z TPS choć przegrać ich nie powinien. Już na początku jakoś przysnęli i szybko było 2-0 dla „umownych gospodarzy”. Potem już istniała na boisku jedynie drużyna Interu starająca się odrobić starty. Najlepszym dowodem na to kto rządził na boisku jest stosunek strzałów na bramkę Inter 12 - TPS 4. Posiadanie piłki odpowiednio 60-40%. Po przednie spotkanie po prostu nie wyszło gospodarzą i już. Czasem się tak zdarza, ale w dalszym ciągu ekipa ta jest drugą siłą w Finlandii i jedyna alternatywą dla HJK w walce o mistrzostwo, a moim skromnym zdaniem to Inter posiada w środku pola najlepszego gracza w Veikkausliiga w osobie Furuholma, który swoim zachowaniem i inteligencją gry przewyższa każdego innego zawodnika ligi, kreując dodatkowo mnóstwo sytuacji dla napastników, którzy też ułomkami nie są. Mój typ : Inter @ 1.75 Pinnacle 8/10
Dyscyplina: Piłka nożna, Veikkausliga Spotkanie: FC Inter v Jyvaskyla JK typ: over 2,5 kurs: 1,60 buk: Sportingbet Data: 20.06.2011 17:30
Analiza: Dzisiaj o 17:30 rozegrany zostanie pojedynek pomiędzy drugą i trzecią drużyną w tabeli w lidze Veikkausliiga, czyli Inter Turku - JJK Jyvaskyla. Gospodarzem dzisiejszego spotkania będzie Inter Turku zajmujący 3 miejsce w tabeli. Według mnie jest faworytem tego meczu. Statystyki "u siebie" są bardzo korzystne, ponieważ omawiany zespół wygrał 4 spotkania i tylko jedno zremisował, od trzech meczy nie pokonany na własnym stadionie. Jego bilans bramkowy, bo tego dotyczy typ,wynosi aż 16:3 (+13 bramek). Jest to najlepszy wynik ex eaquo z liderem rozgrywek, który również ma bilans +13 bramek na własnym terenie. Inter Turku w swoim ostatnim pojedynku u siebie pokonało 2:0 drużynę z 5 miejsca w tabeli. Przeciwnikiem Inter Turku będzie JJK Jyvaskyla, zespół zajmujący 2 miejsce w tabeli i wyprzedzający gospodarzy tego meczu zaledwie o jeden punkt. Goście na wyjazdach nie radzą sobie zbyt dobrze: jedna porażka, dwa remisy i dwa zwycięstwa to nie jest rewelacyjny wynik. Ich bilans bramkowy na wyjazdach wynosi 8:10 (-2 bramki). Co jest istotne dla mojego typu, 13.09.2010 r. kiedy to odbył się poprzedni mecz tych drużyn, gospodarze dzisiejszego spotkania prowadzili aż 3:0 do przerwy. Obydwie drużyny sporo bramek strzelają a i overy w lidze fińskiej często wpadają. powodzenia
Lider podejmuje dwunastą drużynę. Ci pierwsi nie przegrali od czterech spotkań, a Ci drudzy nie wygrali od czterech w tym trzy ostatnie przegrali, a w dwóch ostatnich stracili aż osiem goli. Helsingborgs w dwunastu kolejkach stracił zdecydowanie najmniej bramek bo zaledwie sześć czyli średnio pół gola na mecz, a Trelleborgs stracił zdecydowanie najwięcej bo aż 24 czyli dwa gole na spotkanie. Biorąc pd uwagę powyższe czynniki i to że gospodarze są niepokonani na własnym terenie to musi być 1.
_________________ barcatom ---------------------------------- www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
Dzisiaj o godzinie 20:00 w lidze norweskiej spotkają się ze sobą Viking Stavanger oraz Rosenborg BK. Na 10 ostatnich bezpośrednich meczy między tymi drużynami 1 raz wygrał Viking, 6 razy Trondheim oraz 3 razy padł remis. Po nienajlepszym początku sezonu piłkarze Rosengborg powoli odzyskują mistrzowską formę z zeszłego sezonu. W lidze wygrali ostatnio z czołowymi zespołami: Tromso i Aalesund oraz w pucharze NM Cup pokonali Byaasen i Lillestrom. Obecnie do lidera rozgrywek tracą 8 punktów i mają 1 mecz zaległy do rozegrania. Viking natomiast zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli. Zespół w 12 meczach strzelił zaledwie 9 bramek, tracąc przy tym ich 17. Dzisiejsi gospodarze co prawda 2 ostatnie mecze w lidze wygrali (z Brann Bergen oraz Stabaek), jednak były to ich pierwsze zwycięstwa od 2 kwietnia. Myślę, że dzisiejsze spotkanie zakończy się zwycięstwem gości, którzy są o wiele bardziej doświadczonym zespołem.
Dyscyplina: piłka nożna, Allsvenskan, Szwecja, 19:00 Halmstads BK – Helsingborgs IF Typ: Helsingborgs Kurs: 1,65 Bukmacher: Betsson
W 14. kolejce szwedzkiej Allsvenskan zagra dzisiaj ze sobą lider oraz ostatnia drużyna rozgrywek. Zdecydowanym faworytem są goście. Początek spotkania zaplanowano na godzinę 19:00. Ostatni mecz między tymi drużynami odbył się w październiku zeszłego roku i wtedy lepsi okazali się gracze Helsingborgs, którzy wygrali 4:2. Halmstads z 7 punktami zamyka ligową tabelę. Zespół strzelił najmniej bramek spośród wszystkich zespołów – zaledwie 8, tracąc przy tym ich 20. Tydzień temu przegrał 1:3 z Hacken. Ogólnie dzisiejsi gospodarze doznali już 8 porażek, 4 remisów i raz zdobyli komplet punktów. Helsingborgs natomiast w tym sezonie przegrał tylko raz i z 28 punktami na koncie zajmuje 1. miejsce w tabeli. W poprzedniej rundzie wygrali aż 7:3 z Trelleborg. W dzisiejszym spotkaniu również liczę na wysoką i przekonywującą wygraną Helsingborgs. Zwłaszcza, że rywal nie jest z najwyższej półki.
W ramach 14. kolejki szwedzkiej pierwszej ligi, na Örjans vall, zmierzą się ze sobą Halmstad BK i Helsingborg IF. Obie drużyny w tym sezonie mają odmienne cele do osiągnięcia - gospodarze walczą o utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej, natomiast goście zamierzają sięgnąć po mistrzostwo Szwecji. Halmstad BK zajmuje obecnie ostatnią 16. lokatę w Allsvenskan z dorobkiem zaledwie 7 punktów w 13 kolejkach i wyraźnie odstaje od reszty ekip. Do bezpiecznego miejsca gwarantującemu drużynie utrzymanie tracą już 8 punktów. Ostatniego i zarazem jedynego zwycięstwa w tym sezonie doświadczyli 14 maja pokonując na własnym stadionie Mjallby (1:0), które będzie również walczyło o utrzymanie w lidze. Ponadto gospodarze zremisowali do tej pory 4-krotnie i 8 razy zeszli z boiska pokonani. Ich bilans bramkowy wynosi 8:20. HIF w poprzednim sezonie zajął 2. miejsce w lidze, a ich walka o mistrzostwo z Malmo FF rozstrzygnęła się dopiero w ostatniej kolejce. W tym sezonie radzą sobie dobrze. W 12 meczach wygrali 7-krotnie, 4 razy zremisowali i doznali jednej porażki, co stawia ich na 1. miejscu w lidze. Zdobyli w sumie 20 goli, tracąc przy tym 9 bramek. W ostatnim meczu z Trelleborgiem urządzili sobie mały festiwal strzelecki wygrywając spotkanie 7:3. W poprzednim sezonie Helsingborg wygrał oba starcia z Halmstad (2:1, 4:2). Patrząc na oba zespoły wydaje się, że goście nie powinni mieć większych problemów z wygraniem tego meczu, jednak ligi skandynawskie mają to do siebie, że przyjezdni wygrywają spotkania często po nie małym wysiłku i zaangażowaniu, dlatego uważam tu ze stawką i spodziewam się minimalnej wygranej gości.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group