MŚ w Siatkówce - 3. runda - g. 17:00 Spotkanie: Rosja - Serbia Typ: 1 Kurs: 1,50 Bukmacher: Tobet
Dla mnie Rosjanie są absolutnym faworytem tego spotkania. Dzisiaj nie ma mowy o żadnych kalkulacjach, trzeba grać na pełnych obrotach, bo tylko wygrana daje Rosjanom szanse na półfinał. Serbowie już rozegrali jeden mecz w 3. rundzie MŚ, wczoraj pokonali Argentynę 3-1 i dzisiaj mogą być nieco zmęczeni. Rosja na tych mistrzostwach jak do tej pory rozegrała 5 pojedynków, z których wygrała 4, a przegrała tylko z Hiszpanią 2-3. Ten mecz został jednak przegrany przez Rosjan celowo, aby mieć teoretycznie łatwiejszych przeciwników w kolejnej fazie mistrzostw. Serbowie na tym turnieju rozegrali do tej pory 6 spotkań, z których wygrali 4. Przegrali w pierwszej fazie mistrzostw z Kanadą i Polską po 1-3. Rosjanie wydają się być lepsi w wielu elementach siatkarskiego rzemiosła. Mają lepszą zagrywkę, dzięki której potrafią w zdecydowany sposób odrzucić przeciwników od siatki. Mają lepszy blok, co jest zdecydowanym atutem Rosjan. Najlepiej punktującym po stronie serbskiej jest oczywiście Ivan Miljković (90 pkt.), ale gra on na skuteczności tylko 47,09%. Najlepiej punktujący Rosjanin w tym turnieju to Maxim Mikhaylov (87 pkt.), który gra na skuteczności 64,36% i jest najlepszym siatkarzem turnieju jeśli chodzi o ten element. Również Berezkho gra na skuteczności wyższej niż 50% (51,95%). W drużynie serbskiej najlepszy jest Kovacevic, który atakuje ze skutecznością 47,37%. W porównaniu rozgrywających również lepiej wypada strona rosyjska, ponieważ Grankin ma lepszy statystyki niż Grbić, ale Serb jest o wiele bardziej doświadczonym graczem. Serbowie mogą mieć spore problemy z potężnymi zagrywkami Rosjan, a jeśli nie będą dogrywać piłek idealnie do siatki na rozegranie Grbiciowi, to mogą mieć kłopot ze sforsowaniem rosyjskiego bloku. Rosjanie z racji warunków fizycznym będą mieli w tym elemencie zdecydowana przewagę. W zasadzie wszystko przemawia za Rosją w tym spotkaniu. Serbowie co prawda pokonali już w tym turnieju Kubańczyków, ale Kuba to niezwykle młody zespół która zarówno wygrać jak i przegrać z każdym na tym turnieju. Rosjanie, aby myśleć o awansie do półfinału muszą dzisiaj wygrać i w kolejnym meczu pokonać Argentynę. Stawiam dzisiaj na Rosję.
Dzisiaj zaczynamy rywalizacje o poszczegolne miejsca w MŚ. Na piatek zaplanowano rywalizacje o miejsca 5-12. Jednym z takich spotkan jest mecz Francuzow z rewelacja tego turnieju Czechami. Francuzi rozczarowuja swoja postawa, jednak udalo im sie dotrzec do 3 rundy. Swietnie w zespole radzi sobie Antoine Rouzier, ktory zdobywa sporo punktow i jest pewnym punktem zespolu znad Sekwany. Na MŚ Francuzi zaliczyli 3 porazki jak do tej pory - z Wlochami, USA i Argentyna. Na uwage zasluguje fakt iz pokonali Bulgarow oraz wlasnie Czechow w pierwszej rundzie mistrzostw 3:2.
Czesi natomiast od porazki w grupie z Francja szli jak burza, zatrzymali ich dopiero Brazylijczycy wygrywajac po ciezkim meczu 3:2. Od tamtego meczu zeszlo powietrze z zespolu Czech i w kolejnym meczu zostali rozgromieni przez Niemcow 0:3. Waznymi punktami zespolu Czech sa Jiri Popelka oraz Jan Stokr. Czesi maja bardzo dobre przyjecie wiec Francuzi beda mieli bardzo trudne zadanie. Nasi poludniowi sasiedzi sa zespoem napewno mniej doswiadczonym od Francuzow i napewno bardziej beda im sie trzesly nogi anizeli graqczom z Francji. Poza tym Francuzi maja olbrzymia przewage psychologiczna, gdyz wygrali juz na tych mistrzostwach z Czechami. Sadze ze jezeli Francja zagra na swoim normalnym poziomie to nie powinna miec problemow z ograniem Czechow.
Spotkanie: Serbia-Kuba Typ:2 Kurs:2.15 Buk: Bet365 Czas rozpoczęcia :09.10.2010, 17.00
Analiza:Nadszedł czas półfinałów na Mistrzostwach Świata w Siatkówce, które są rozgrywane we Włoszech.Na tej imprezie już nie ma Polaków więc niestety musimy się interesować innymi drużynami.W pierwszym półfinale uważam, że warto zagrać na Kubańczyków.Bukmacherzy za lekkiego faworyta uważają Serbów.Ja się jednak z tym nie zgadzam.Patrząc na przekrój całego turnieju równiejszą formę prezentują Kubańczycy.Serbia niespodziewanie w pierwszej rundzie przegrała z Polską i Kanadą.Wiadome, że te porażki mogły być spowodowane systemem turnieju , który promował ... przegrane.Ale tak czy siak Serbia nie gra na tym turnieju wielkiej siatkówki.Zupełnie inaczej sprawa ma się z Kubańczykami.W ostatniej rundzie pokonali oni Hiszpanów i Bułgarów.To na pewno rywale z najwyższej siatkarskiej półki.Dziś wydaje mi się, że Kuba wykorzysta wszystkie słabości Serbów.Kubańczycy będą bardzo zmotywowani do wygrania tego meczu.Myślę, że to plus ich wielkie umiejętności spowoduje, że Serbia zejdzie z pakietu pokonana.Kurs na zwycięstwo Kuby jest w moim mniemaniu stanowczo za wysoki i warto zagrać na ten typ.
Serbia - Kuba godz. 17:00 Typ: 1 kurs: 1,70 Buk: Expekt
Dzisiaj na mistrzostwach świata siatkarzy zostnaną rozegrane półfinały. W jednym z nich zagrają Serbowie z Kubańczykami. Okazało się, że podczas mistrzostw świata siatkarzy we Włoszech opłacało się oszukiwać, kombinować a nawet przegrywać mecze. Tylko Kubańczycy nie kombinowali po drodze do półfinałów ale wcześniej na tych mistrzostwach już uznali wyższość Serbów. Kubańczycy już w meczu z Bułgarami powinni przegrać popełnili w tym spotkaniu 41 niewymuszonych błędów. Jest to zespół,który rzadko gra taktycznie potrafi wpadać w niesamowite dołki,by za chwile wznięść się na wyżyny. Na mistrzostwa Kubańczycy wybrali się 12 osobową kadrą,oprócz w/w meczu z Serbami wygrywali wszystko pokonując m.in. Brazylię 3-2,myślę ze moga być przemęczeni i będą musieli uznać wyższośc Serbów,którzy jak większośc zespołów myślacych o medalach przegrywała mecze na własne życzenie nie angażując sie lub wystawiając rezerwowe składy. Serbia już w pierwszych meczach przegrała "taktycznie" z Kanadą i Polską. Jednak w dalszej częsci turnieju wygrywali już wszystko pokonując m.in. Rosjan 3-1 eliminując ich z gry w półfinałach. Również w lidze światowej tuż przed mistrzostwami w meczu o 3 miejsce Serbowie pokonali Kubańczyków 3-2. Myślę,że Serbowie pokonają Kubańczyków są drużyną bardziej poukładaną i równiej grającą,bukmacharzy też bardziej faworyzuja Serbów kursy oscylują w okolicach 1,60,170 - 1,90,2,15.
_________________ nie zliczone wypady na obce terytoria,czy to wyprawa na kadrę czy potyczka ligowa
Analiza:Mecz o 3 miejsce na Mistrzostwach Świata siatkarzy zostanie rozegrany o 17.00.Zmierzą się w nim gospodarze turnieju-Włosi z Serbami,Myślę, że pomimo gorącego dopingu z parkietu jako zwycięzcy zejdą Serbowie.Oglądałem ich wczorajszy mecz z Kubańczykami i momentami naprawdę grali fantastyczną siatkówkę.Przegrali dość pechowo; równie dobrze tutaj mogła być Kuba zamiast Serbów.Uważam, że pod względem umiejętności Serbowie biją zdecydowanie Włochów.Nie oszukujmy się.Gdyby nie ten już słynny włoski system rozgrywania tego turnieju ekipy z Półwyspu Apenińskiego tutaj nie oglądalibyśmy.Serbowie byli cwani i wtedy kiedy trzeba było przegrali mecz.Ale w pokonanym polu pozostawili między inny,mi Rosję , z którą wygrali po jednostronnym widowisku 3-1.W zespole jest chemia, nawet wczorajsza porażka nie powinna tego przekreślić.Natomiast Włosi już wczoraj mieli dużo pretensji do samych siebie.Uważam, że Serbowie pokonają Włochów 3-1.Bardzo zaskoczyły mnie takie kursy; chyba bukmacherzy za bardzo przeceniają role gospodarza.Polecam Wam zagrać mój typ, według mnie to okazja do wygrania niezłej gotówki.
masz rację ze "momentami" bo z taka zagrywką to nawet nie powinni wygrać tego meczu jednak konsekwencja taktyczna i dobra skuteczność na siatce spowodowała ze grali na równi z Kubańczykami którzy jakby dzisiaj popełnili mniej wlasnych błedów niz Brazylijczycy mają dużą szansę na złoto i tego im życzę. Milinkovic ( zle napisane chyba ) wczoraj ciagnął gre całęgo zespołu i możę być trochę podmęczony więc jakby dodać jego grę w kratkę może być róznie z nim. Przyjęcię do tej pory po stronie Włochów , więc wzmocnienie zagrywki bedzie priorytetem dla Plavich.
Cytat:
ale w pokonanym polu pozostawili między inny,mi Rosję , z którą wygrali po jednostronnym widowisku 3-1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group