Jest jakiś bezpośredni email do supportu MB? Bo napisałem z forumlarza pomocy na ich strony już parę dni temu i zero odezwu
Chodzi o to, że zleciłem wypłatę od bukmachera na MB w PLN i ten bukmacher zarzeka się, że przelał ze swojego konta MB dokładnie taką kwotę w PLN jak chciałem wypłacić. Niestety, konto MB mam w EURO i chyba coś Moneybookers potriąciło sobie z tej transakcji bo kwota przyszła mniejsza o kilka euro!!! Muszę to wyjaśnić jakoś, a nie wiem jak...
_________________ "Wiesz...mieć hopla na punkcie kogoś takiego jak ty...to zawsze bardzo słuszne zachowanie. Gdybyśmy się spotkali, kiedy jeszcze byłem w branży, byłabyś moją damą numer jeden". LINK
nie widze problemu, po pierwsze MB pobiera prowizje 1,75% za przewalutowanie, po drugie ma wlasne przelicznik kursow, wiec pewnie te pare E wynika z dwoch powyzszych.. 24h max odpisuja, na twoj email
nie widze problemu, po pierwsze MB pobiera prowizje 1,75% za przewalutowanie, po drugie ma wlasne przelicznik kursow, wiec pewnie te pare E wynika z dwoch powyzszych.. 24h max odpisuja, na twoj email
Habet
Aha. Dzięki za odp.
W taki razie:
Konto u bukmachera w PLN Konto w Moneybooker w EUR
Wypłacam na MB powiedzmy 1000pln. Bukmacher wysyła tę wypłatę w tej samej walucie ze swojego konta MB (więc tutaj nic nie "ginie"). Następnie Moneybookers bierze ten 1000pln i zamienia go na EUR z prowizją 1.75% za przewalutowanie. W ten sposób ginie mi przy przewalutowaniu kilka euro. A przelicznik kursów, który używa Moneybookers? Wiecie gdzie można go znaleźć?
_________________ "Wiesz...mieć hopla na punkcie kogoś takiego jak ty...to zawsze bardzo słuszne zachowanie. Gdybyśmy się spotkali, kiedy jeszcze byłem w branży, byłabyś moją damą numer jeden". LINK
Wypłacam na MB powiedzmy 1000pln. Bukmacher wysyła tę wypłatę w tej samej walucie ze swojego konta MB (więc tutaj nic nie "ginie"). Następnie Moneybookers bierze ten 1000pln i zamienia go na EUR z prowizją 1.75% za przewalutowanie. W ten sposób ginie mi przy przewalutowaniu kilka euro
dokladnie tak jak piszesz, zas , spread na walucie to , z to roznica, ze prowizja walutowa wzrosla do 1,99% ( wczesniej pisalem z glowy, bo od dawien dawna byly takie %, i je zapamietalem) "W przypadku transakcji wymagających przewalutowania, Moneybookers dolicza 1,99% do kursów walut zagranicznych. " Dotyczy to tzw, Handlowcow, zarejstrownacych podmiotow gospodarczych swiadczacych swoje uslugi. http://www.Moneybookers.com/app/help.pl?s=fees
Jezeli dokonujesz depozytu z konta bankowego, a posiadasz rozne waluty w relacji Konto bankowe MB , to : " opłata za przewalutowanie jest bardzo konkurencyjna – jedynie 0.95% zostanie dodane do kursu międzybankowego w przypadku wymiany pomiędzy EUR, USD i GBP. W przypadkach związanych z wymianą innych walut, jedynie 1.3% będzie dodane"
Esteban napisał/a:
A przelicznik kursów, który używa Moneybookers? Wiecie gdzie można go znaleźć?
" usredniony dzienny kursu walut podawanego przez Europejski Bank Centralny i kilka najwiekszych Bankow Komercyjnych" to informacja od mojego kumpla, ktory pracowal jako affiliat dla VIP kont, nie ma poddanych na stronie tego rodzaju informacji, lub trzeba dobrze poszukac..
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2011-09-29, 08:21
Moneybookers staje się marką Skrill. Na naszej stronie internetowej możesz już zobaczyć, jak prezentuje się to odmienione podejście do płatności. Chcemy, byś poznał nasz nowy wizerunek bez konieczności zmiany swojego dotychczasowego sposobu korzystania z konta.
Przygotuj się również na coraz częstsze spotkania z logo Skrill podczas robienia zakupów w sieci. Przyjrzyj się więc dobrze i zapamiętaj, jak ono wygląda.
Latem 2012 roku marka Moneybookers zostanie całkowicie zastąpiona przez markę Skrill.
Skąd ta zmiana?
Zadaniem marki Skrill jest usprawnienie i ułatwienie dotychczasowego sposobu dokonywania płatności online. Sądzimy również, że nowa marka doskonale sprawdzi się w globalnej ekspansji. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat – wejdź na: www.skrill.com.
Mnie MB/Skrill pozytywnie zaskoczyło. Nigdy nie śpieszyło mi się do wirtualnych portfeli, ale teraz wygląda to ciekawie, szczególnie pod względem szybkości wykonania transakcji. Dla mnie duży plus, kto wie, może całkowicie się na to przerzucę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group