New Orleans Hornets - New Jersey Nets (+5)108:112 kurs: 1.91 buk: Bwin
Ford Center w Nowym Orleanie,mecz pomiędzy drużynami "ze środka", nie wiadomo jeszcze czy jedna z tych drużyn zagra w PO,są bez szanse ale może ... . Jeśli chodzi o ten mecz to we własnej hali i na własnym parkiecie "Hornets" są faworytami,ostatnio grali pod koniec lutego,dosyć niedawno. Ostatnie mecze obie drużyny zagrały dobrze,NO mimo dobrego spotkania przegrało z Utah 86:96,a NJ wygrało z Memphis 113:102. Vince Carter i Jason Kidd mają szanse nawet ograć duet z Orleanu - Stojakovic & Paul.
21.2.2007 - NO 111 vs. NJ 107
Ostatnio zmieniony przez PieKo 2007-03-14, 07:03, w całości zmieniany 1 raz
Obydwa zespoły prezentują ostatnio dobrą formę. Philadelphia wygrała ostatnie 7 spotkań i dzięki temu nadal liczą się w walce o play-offy. Atlanta natomiast wygrała 3 ostatnie mecze u siebie, jednak ich tamtejsi rywale nie prezentują obecnie dobrej formy. Ich najmocniejszą bronią jest w tej chwili Josh Smith, który w ostatnim meczu przeciwko Minnesocie zdobył aż 32 punkty. Dziś jednak najprawdopodobniej będzie go krył Andre Iguadala, który jest zaliczany do grona najlepszych defensorów w lidze i jest najsilniejszym punktem 76ers. Sądzę, że jeśli Smith zostanie dziś wyeliminowny z gry, Phila powinna pokonać rywala bez problemu. W Atlancie reszta zespołu nic specjalnego nie prezentuje, natomiast w 76ers dobre zawody rozgrywają w ostatnich meczach Miller, Korver, Dalembert no i oczywiście Iguadala. Dodam jeszcze, że Phila już dwukrotnie pokonała dzisiejeszego rywala 88-75 i 104-89. Łatwo nie będzie, ale po takim kursie warto zaryzykować. Obydwie drużyny prezentują defensywny styl gry, tak więc under 185 moim zdaniem bardzo prawdopodobnny
Seattle SuperSonics - Detroit Pistons2 1.62 BetGun
Seattle gra słabo w ostatnich pojedynkach, rozerali ostatnio 4 mecze na wyjeździe z czego wygrali zaledwie 1 z NY. Dziś przyjdzie im się zmierzyc we własnej hali z Pistons. Detroit to jedna z najlepszych drużyn na wyjeździe, co udowodnili w ostatnich dwóch wygranych meczach - najpierw z Denver(95-82), apóźniej z LA Clippers(98-80). Ich mocną strona jest defensywa, dzięki czemu często zatrymują rywala na poziomie 80 punktów. W Seattle siłe zespołu stanowią Ray Allen oraz rashard Lewis. Luke Ridnour jest kontuzjowany, a reszta zespołu prezentuje słaby poziom. Pistons maja silny, wyrównany skład, a po krótkiej absencji do zespołu powróci dziś Rasheed Wallace, co będzie dodatkowym wzmocnieniem pod koszem. Detroit wygrało 3 ostatnie pojedynki z Sonics, w tym ostatnio w grudniu 97-93
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers(+12,5) 1 1.91 ajj BetGun
Nie lubię grać w tak wysokich handicupów, ale w tym meczu chyba warto zaryzykować. Spurs wygrali ostatnie 12 pojedynków, wtym większośc na wyjeździe. Jeden znich rozegrali własnie w LA wygrywając 88-74. Widać, że Spurs mają patent na LA w tym sezonie:
L.A.Clippers - San Antonio 74:88 05.03.2007 L.A.Clippers - San Antonio 81:103 11.12.2006 San Antonio - L.A.Clippers 111:82 08.12.2006
Clippers grają w ostatnim czasie bardzo słabo, szczególnie w ataku im nie idzie, tak więc San Antonio na pewno to wykorzysta. Na wyjazdach żadko zdobywają 90 punktów, tak więc nie zdziwię się jak dzisiejszej nocy zdobędą maxymalnie 70 punktów. Przegrana gospodarzy w dzisiejszym meczu raczej nie wchodzi w rachubę, ja liczę na to, że pokryją nalożony przez buków handicup
A to taki pewniaczek moim zdaniem z niezłym kursem Kings 3 ostatnie mecze rozegrali u siebie. Pierwszy z nich wygrali 102-98 z Indianą, która obecnie przezntuje sie bardzo słabiutko. W drugim meczu przegrali z San Antonio 93-100, a w ich ostatnim pojedynku przegrali 101-113 mimo powrotu do składu Artesta. Cleveland ma już 5 wygranych meczów z rzędu, w tym wygrane z takimi zespołami jak Houston oraz Detroit. James i spólka wyrażnie są w formie, myślę, że i dziś nie zawiodą. W 1. meczu obu teamów w tym sezonie lepsi okazali się Kawalerzyści wygrywając 108-98 w Sacramento.
I takie suchary jeszcze kto więcej punktów : Manu Ginobili-Corey Magette 1 1.90 kto więcej punktów : Ricky Davis-Danny Granger 1 1.62 ile zdobędzie punktów : Kevin Garnett -23.5+ 2 1.90
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-15, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Orlando ostatnio nie gra najlepiej 3 porażki z rzędu z ekipami Charlotte,Houston,Chicago Bulls.Są średnią drużyną,u siebie też raczej średnio 19 wygranych i 13 porażek.Goście wczoraj stoczyli ciężki mecz z dobrze dysponowaną drużyną "Heat" przegrywając tylko zaledwie 2 punktami."Jazz" według mnie prezentuje dobrą formę i w tym meczu stawiał bym na nich.Małymi krokami oddalają się od 3 miejsca przed playoffach,więc muszą dziś wygrać.Mają dobry skład i solidną ławkę rezerwowych i nie sądzę aby mogli dziś przegrać.
Mecz gigantów.Obie ekipy są w tym sezonie faworytami do mistrzostwa.Gospodarze grają u siebie najlepiej w lidze 30-3,ale ostatnio wpadka na wyjeździe z Golden State 117:110."Suns" jak narazie ma na swoim koncie 5 zwycięstw z rzędu,dysponują dobrą formę na wyjazdach 23-8.Zespół "Mavericks" jak i "Suns" prawie zawsze przekraczają granicę 100 punktów więc według mnie ten typ powinien wejść bez problemu.
Indiana-Washington Wiz. Typ:2 Kurs:1.70(Toto-Mix)
Faworytem tego meczu jest zespół gości."Wizards" ostatnio coś nie idzie już 3 porażki i nie najlepiej grają na wyjeździe ale dziś jest szansa na przełamanie bo zagrają ze słabszą ekipą od nich."Pacers" grają wręcz fatanie aż 10 porażek z rzędu ale nie wierzę aby dziś zdołali przełamać tą passe i dlatego jestem pewny że Washington powinno sobie dziś spokojnie poradzić.
"Pistons" to czołówka ligi,prezentują bardzo dobrą formę na wyjazdach bilans 21-10.Do tego mają już 3 zwycięstwa z rzędu na wyjeździe z drużynami Seattle,L.A.Clippers,Denver.Gospodarze to outsaider ligi,u siebie nie grają zachwycająco 15-17.Obie ekipy zagrali ze sobą 5 grudnia i wtedy górą była drużyna "Blazers" wygrywając na wyjeździe 3 punktami 85:88.Pora na rewanż i dziś jestem przekonany że zespół "Pistons" nie przegra tego meczu.
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-15, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls - 287:88 kurs: 1.67 buk: Betsson
Wachovia Center w Philadelphii,"Sixers" vs Bulls,gospodarze ostatnio rozegrali 6 meczy u siebie,z czego wszystkie wygral(jeden po dogrywce),i dwa poprzednie mecze to wyjazdy, wygrana z Indiana i porażka z "Hawks",ich seria może trwać do dzisiaj,ale te zespoły są dużo gorsze niż "Byki",jeden przeciwnik był ponad wyższość Chicago - "Słońca" które wówczas przegrały z "Sixers" 94:98.Teraz mecz z drużyną która walczy o PO,gospodarze dzisiejszego meczu grają już bezcelowo do końca rundy zasadniczej bo do najlepszej szesnastki się już nie dostaną. Goście nie powinni przegrać tego meczu,gospodarze też z góry nie odpuszczą,ale w obecnym sezonie "Byki" dużo lepiej się prezentują,jedna z lepszych drużyn NBA.
06.12.2006 - PHI 94 vs. CHI 121 24.11.2006 - CHI 108 vs. PHI 123
Troche trudny mecz do obstawienia,ładny kurs dany przez buków,mimo tego że gospodarze są najgorszą drużyną ligi w trwającym sezonie to mogą się postarać o niespodzianke,w końcu własny parkiet i wspaniała publiczność to jest co może zapewnić zwycięstwo,jednak "Cavs" mają asa w rękawie,Lebron James - gdyby nie on to nie wiadomo czy ta drużyna grała by dziś o najwyższe cele,średnia punktów 27.4 dają mu byt w czołówce ligi jako jeden z najskuteczniejszych rzucających.Memphis we własnej hali potrafili walczyć do końca z ekipami z Denver i Detroit,lecz minimalnie przegrywając,"Kawalerzyści" ostatnio trzy wygrane z rzędu,z Sacramento,Indiana oraz Milwaukee,może nie za równi przeciwnicy jak na tą drużynę lecz na pewno lepsi od drużyny z Memphis.Na arenie FedEx gospodarze będą mieli do pomocy kibiców i atut własnego boiska,na przeciw nim Lebron i reszta,faworyt bez wątpienia celuje w wysokie zwycięstwo.
Milwaukee-San Antonio 101-90 Typ:2 Kurs:1.37(Toto-Mix)
Dobrze prezentująca się drużyna "Spurs" zagra z słabą w tym sezonie ekipą Milwaukee.Zdecydowany faworytem tego meczu jest zespół gości który jak narazie ma już na swoim koncie 13 wygranych z rzędu,do tego najlepiej w lidze grają w spotkaniach wyjzadowych."Bucks" to jedna z najsłabszych ekip NBA tego sezonu.Nie zachwycają formą u siebie 14 wygranych i 15 porażek.Ostatnio 2 przegrane mecze u siebie z drużyną Toronto Raptors oraz Cleveland.San Antonio nie powinien przegrać tego meczu bo zachywcają formą na wyjeździe,mają świetnych graczy takich jak Ginobili czy Tony Parker którzy spokojnie powinni poprowadzić ekipe gości do pewnego zwycięstwa.
New Jersey Nets-Miami 86-93 Typ:2 Kurs:2.10(Toto-Mix)
"Heat" na fali 7 wygranych pod rząd.New Jeresy ostatnio 2 wygrane ale na wyjeździe.U siebie nie zachywcają bilansem 17-15.Goście raczej średnio w meczach wyjazdowych 12-19.Wydaje się że minimalnym faworytem jest ekipa "Nets" ale ja jednak zaryzykuje i postawie na gości ponieważ ostatnio grają bardzo dobrze i nie widzę przeszkód na wygraną tego meczu.Gospodarze mogą powalczyć o zwycięstwo ale Miami łatwo skóry nie sprzeda i będą walczyć do końcowych minut.
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-17, 11:08, w całości zmieniany 1 raz
qTAQ [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-15, 14:32
Pisz analizy jak wiesz o czym piszesz... opracowanie tabeli moze kazdy napisac a Ty to analizą nazywasz a o NBA nie masz pojecia, bo jak bys mial to bys wiedzial ze przed play-offami sie juz NBA nie gra bo sie dzieją różne dziwne rzeczy...
Pisz analizy jak wiesz o czym piszesz... opracowanie tabeli moze kazdy napisac a Ty to analizą nazywasz a o NBA nie masz pojecia, bo jak bys mial to bys wiedzial ze przed play-offami sie juz NBA nie gra bo sie dzieją różne dziwne rzeczy...
Stary NBA ja już typuje ponad 1,5 roku i wiem co pisze,każdy patrzy na staty bo to jest podstawa analizy i mi tu nie wyjeżdżaj z takim tekstem ja nikogo analiz nie komentuję każdy pisze co chce.
Stary NBA ja już typuje ponad 1,5 roku i wiem co pisze,każdy patrzy na staty bo to jest podstawa analizy i mi tu nie wyjeżdżaj z takim tekstem ja nikogo analiz nie komentuję każdy pisze co chce.
A to ciekawe bo mi na gg żaliłeś się, że typujesz od końca poprzedniego sezonu
TAQ napisał/a:
Obstawia się przed PO tylko trzeba grać troche ostrożniej, drużyny czasami odpuszczają jak nie maja o co walczyć. Trochę więcej wałków jest, ale są one do przewidzenia A pod sam koniec sezonu zasadniczego częsciej grają gracze z ławki wśród mocniejszych ekip. A poza tym do play-off's jeszcze okolo 20 meczów każda ekipa musi rozegrać, to dużo
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers - 1113:86 kurs: 1.49 buk: BetFair
Pepsi Center w Denver,twierdza "Nuggets",mecz śmierdzi remisem albo nawet i porażką,jednak w tym sezonie duet Anthony - Iverson poczyna sobie bardzo dobrze,razem potrafią zdobyć około 50 punktów,co prawda gwiazda "Lakers" - Bryant,też potrafi zdobyć nawet więcej niż oni razem wzięci i nie mam pojęcia czy dziś mu się to uda,to jednak gospodarze tego spotkania,ostatni raz kiedy grali to ekipa z Colorado nie była w najlepszej formie a wtedy to LA grali wyśmienicie,teraz role się odwróciły,drużyna prowadzona przez Phil'a Jackson'a gra fatalnie,pięć porażek z rzędu,natomiast Denver ostatnio dwie wygrane z rzędu,nie jest to jakaś lepsza gra ale na pewno poczynają sobie dużo lepiej od "Jeziorowców" i mimo tego że w tym sezonie są w lidze od nich gorsi to na własnym parkiecie i przed własną publiką powinni ograć drużyne z Kalifornii,jeszcze taki duet jak Allen i Carmelo powinien zadowolić publiczność swą grą .
05.01.2007 - DEN 104 vs. LAL 123
Ostatnio zmieniony przez PieKo 2007-03-16, 06:59, w całości zmieniany 1 raz
New Jersey Nets - Miami Heat 1 1.75 86-93 Gamebookers
Miami spisuje się świetnie o czym świadczy seria 7 wygranych z rzędu, a grają bez Wade'a i Kapono, którzy są kontuzjowani. Żary 6 z ostatnich meczów rozegrali u siebie, a dzis jadą na trudny teren w New Jersey. Nets po powrocie do składu Jeffersona grają o wiele lepiej, znacznie poprawili swoją gre w ataku, dzięki czemu wygrali łatwo 2 ostatnie pojedynki w Memphis oraz w Nowym Orleanie, gdzie Jefferson rzucił 26 pkt. i zanotował 6 zbiórek. Liczę, że Nets pójdą za ciosem i odniosą kolejne zwycięstwo, tymbardziej, że w ostatnim czasie na własnym parkiecie idzie im bardzo dobrze. Mam nadzieję, że trio Kidd-Carter-Jefferson nie zawiedzie
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-17, 11:04, w całości zmieniany 1 raz
qTAQ [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-16, 00:10
Skywalker napisał/a:
TAQ napisał/a:
Obstawia się przed PO tylko trzeba grać troche ostrożniej, drużyny czasami odpuszczają jak nie maja o co walczyć. Trochę więcej wałków jest, ale są one do przewidzenia A pod sam koniec sezonu zasadniczego częsciej grają gracze z ławki wśród mocniejszych ekip. A poza tym do play-off's jeszcze okolo 20 meczów każda ekipa musi rozegrać, to dużo
też typuje troche NBA, sam juz odpuszczam do Play-Off ale jak mi dzieciak pisze ze typowanie w NBA opiera sie głownie na tabelach i statach to musze mu pogratulować....Cięzko sie gra mecze z NBA, własnie tak jak napisales pod koniec bo graja rezerwowi. Tymbardziej ze zawodnicy graja czasem po 70 mecżów w sezonie wiec musze miec kiedy odpoczywac. a taki Hirtek pisze mi "analize" gdzie opisuje tabele a nie ma pojecia o czym pisze. Ludzie litości...
Hirtek napisał/a:
a nikogo analiz nie komentuję każdy pisze co chce.
tylko tym czyms nie mozna nazwać analiza... piszesz: ta druzyna wygrała tyle, ta tyle, u siebie tyle, na wyjedzie tyle, seria taka itp... to nawet Ci ligi marokańskiej regionalnej napisze w taki sposob analize.... wiec skoncz i idz pograj w DragonBalla z PieKiem...
Miami Heat nadal wygrywają,ostatnio na wyjeździe wygrali pewnie z New Jersey Nets.Zespół prowadzący przez Pata Riley'a zaliczył już 8 zwycięstwo z rzędu.Shaq O'Neal pokazał klase zdobywając w drugiej częsci meczu 17 punktów." Kings" nie wygrywa od 4 meczy,w tym dwie porażki na wyjeździe z ekipą Charlotte oraz Cleveland."Heat" gra dość dobrze u siebie z tych 8 wygranych zaliczyli 6 zwycięstw na własnym parkiecie,i to oni są dziś zdecydowanym faworytem tego meczu.Mecz będzie pod dyktando gospodarzy i powinni pewnie pokonać zespół Sacramento.
Nadal trwa czarna seria Los Angeles Lakers.Od siedmiu spotkań ekipa Phila Jacksona nie jest w stanie zapisać na swoim koncie wygranej.Wydaje się że Portland nie jest ekipą która mogłaby wygrać z "Lakers",ale ja się nie zgodzę i jestem przekonany że stać ich na wszystko.Cóż grają na wyjeździe,będzie ciężko ale dokładnie 21 lutego właśnie grali na wyjeździe z ekipą "Lakers" i udało im się wygrać 108:112.Goście napewno powalczą o zwycięstwo,LA nie prezentuje ostatnio za dobrej formy,a to jest duży plus dla "Blazers".Typ troche odważny ale wydaje mi się że "Blazers" mają szanse na wygraną w tym meczu.
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-17, 11:28, w całości zmieniany 2 razy
New York Knicks - New Orleans Hornets - 1 90-92 kurs: 1.77 buk: BetFair
W Madison Square Garden,miejscowi są faworytem bez żadnych nawet najmniejszych wątpliwości,"Knicks" z równomiernie zgranym zespołem mają szanse na ugranie czegoś w tym sezonie,w zespole panuje dobra atmosfera,taktyka trenera Isiah'a Thomas'a opiera się pod Marbury'ego,z jednym z lepszych centrów w lidze i innymi idealnie dostosowywującymi się do stylu gry trenera drużyna nie ma słabszych punktów poza defensywą,głównie koszykarze z Manhattanu skupiają się na akcjach ofensywnych co pozwala im na zdobywanie dużej ilości punktów w meczu,udowodnić tą teze można tym że zespół równomiernie dzieli się punktami,a dziwne jest to że ich center - Eddy Curry jest najskuteczniejszym rzucającym jeśli chodzi o punkty,i jest dużo lepszy od najlepszego snajpera "Hornets" - Stojakovic'a.Ekipa z Luizjany w tym sezonie nie radzi sobie najlepiej,bez szans na PO,poza Chrisem Paulem nie ma znacznie wyróżniających się postaci,a co do formy to gospodarze grają strasznie nierówno,jednego dnia potrafią przegrać z Bostonem,aby następnego ograć Miami ,dużo gorzej z przyjezdnymi,ostatnio 6 porażek z rzędu,jeśli taka passa dłużej potrwa to jakieś szasne na PO znikną bardzo szybko,a ogółem to "Knicks" mają szanse na PO,musieliby tylko wykorzystywać swoją niezawodną taktyke lepiej niż dotychczas. Nie sposób przewidzieć sume punktów,ale co do jednego jestem pewny,Madison Square Garden nie zostanie dzisiaj zdobyte .
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-17, 11:05, w całości zmieniany 2 razy
New York Knicks - New Orleans Hornets 1 1.81 90-92 Gamebookers
Knicks w ostatnim czasie spisuja się średnio, a ich mecze są często bardzo zacięte. Zespół ma jeszcze spore szanse na gre w play-offach, ale każda następna porażka znacząco ich od tego celu oddali. Dziś zmierzą sie Szerszeniami, którzy formę maja bardzo słabą, a w dodatku wyraźnie nie idzie im gra na wyjeździe. Możliwe też, że w tym meczu nie wystąpi Chris Paul, czyli największa gwiazda New Orleans. Jeden z czołowych rozgrywającyh ligi ma kontuzje stopy, lekarze zalecają mu operację, ale pomimo tego Paul zamierza grać do końca sezonu. Mam nadzieję, że nawet jeżeli dzisiejszej nocy wystapi przeciw NY, to i tak nie zagra na 100% możliwości. Mam nadzieję, że Knicks wykorzystają swoja szanse i odniosą zwycięstwo we własenj hali, gdzie ostatnio idzie im bardzo dobrze.
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves(+7.0) 1 1.91 106-86 Gamebookers
Warriors odkąd grają w pełnym składzie, nie dają żadnych szans żadnemu rywalowi. W ciagu 5 ostatnich meczy wygrali z Detroit, Denver, Clippers oraz z Dallas, którzy mają w tej chwili najlepszy ranking w lidze. Co prawda Golden State przegrało na wyjeździe z Portland, ale grali wtedy bez Barona Davisa, który jest chyba najmocniejszą bronią tego zespołu. Minnesota wyraźnie nie ma formy. Jeśli już wygrywają, to tylko na własnym parkiecie i w dodatku po zaciętych pojedynkach. Ostatnio pokonali Indiane Pacers 86-81, jednak rywal spisuję się bardzo słabo, bo nie gra O'Neal. W obecnej dyspozycji Leśne Wilki chyba nie mają czego szukać w Golden State i mam nadzieję, że dostana srogie lanie od rywali. Wielką niespodzinką byłaby dla mnie przegrana Warriors, moim zdaniem warto postawić "jedynkę" po 1.32, ja zagrałem troche ryzykowniej
FedEx - miejsce gdzie odbędzie się spotkanie miejscowych "Grizzlies" i "Bulls" Faworytem są goście którzy bez żadnych problemów powinni wygrać to spotkanie,są w dużo lepszej formie i mają szanse na walke o wysokie cele w tym sezonie,mogą sobie podnieść poprzeczke dużo wyżej i walczyć o mistrzostwo NBA,może zawodnicy nie są klasy światowej ale w tym sezonie właśnie tak grają,warto wspomnieć że ostatni pojedynek to wysoka wygrana na wyjeździe zespołu z z Illinois,roznieśli ich przed własną publicznością,to może być powód żeby się mścić,lecz Scott Skiles - trener drużyny z Chicago ostatnio zanotował ze swoim zespołem 4 wygrane z rzędu i zapewne dziś będzie chciaż utrzymać te passe,a taki przeciwnik jak Memphis to niewymagający rywal. Zespół gospodarzy prowadzony przez Tony'ego Barone'a jest najgorszą drużyną w rundzie zasadniczej i mogą się starać grać tak jak wcześniej,albo poprawić nieco swoją grę,choć dzięki "tytułowi" najgorszej drużyny sezono będą mieli duże szanse w drafcie. Gordon & Hinrich vs Gasol & Stoudamire,stawiam na tych pierwszych .
13.01.2007 - MEM 66 vs. CHI 111
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-18, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Seattle SuperSonics - Golden state Wariors(+4,5 ) 2 1.91 98-99 Gamebookers
Zdziwiły mnie nieco kursy wystawione przez bukmacherów na to spotkanie. O formie Golden State napisałem juz wczoraj, a w nocy pokonali oni Minnesotę 106-86. Ich dzisiejszy rywal, Seattle, ma słabą obronę, więc wydaje mi się, że Warriors dysponujący zabójczym atakiem skorzystają z tego. Poprzednie mecze tych drużyn były bardzo często zacięte, tak więc typ z handicupem wydaje mi sie jak najbardziej na miejscu.
Dzisiaj w nocy, o pierwszej czasu polskiego, w Atlancie Jastrzębie będą podejmować Sacramento. Drużyna gospodarzy zajmuje 11 miejsce w konferencji wschodniej. Mają jeszcze teoretyczne szanse na awans do PO, jednak ich terminarz nie należy do najłatwiejszych, min. Bulls, Miami, Cavaliers, Indiana, Washington czy Milwaukee, które jest mocniejsze od Atlanty. Jeśli utrzymają oni to miejsce do końca sezonu to będzie to dla nich sukces. Szczególnie jeśli grają bez swojego najlepszego zawodnika, którym niewątpliwie jest Joe Johnson. Oprócz niego w dzisiejszym meczu nie zagra Speedy Claxton. Królowie są niewątpliwie mocniejszą drużyną, dla której ten mecz jest szczególnie ważny. Jest to jeden z ostatnich meczy, w którym grają ze słabszą drużyną. Występ Kenny'ego Thomas'a stoi pod znakiem zapytania. Mam nadzieje, że Królowie pokażą na co ich stać.
Pozdrawiam
Sacramento Kings @ Atlanta Hawks 1 1.75 STS
Ostatnio zmieniony przez voyteck3 2007-03-20, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
New Orleans Hornets -5,5 - Boston Celtics + 5,5 - 2 kurs: 1.98 buk: Expekt
Ciekawy pojedynek zespołów które są już teoretycznie bez szans na PO,ekipa z Orleanu jeszcze ujdzie,lecz Boston toż to tragedia,obok Memphis najgorsza drużyna ligi. Ale mają kogoś kto potrafi sam wygrać mecz - Paul Pierce,on przyczynił się do wyjazdowej wygranej z San Antonio w weekend i teraz też licze na jego dobrą dyspozycje,myśle ża ta wygrana z "Spurs" dała im jakiejś otuchy,i teraz można spodziewać się serii lepszych gier w wykonaniu "Celtów".Drużyna "Hornets" też nie jest skazana na porażke,wręcz przeciwnie,dla bukmacherów to oni są faworytem tego spotkania,również myśle że mogą wygrać ale nie wysoko. Piątki obu teamów są równe sobie,Chandler i Perkins,no cóż ten pierwszy center jest lepszy od drugiego,ale Boston ma innych dobrych zawodników odgrywających ważne role w wielu spotkaniach,Al Jefferson i Delonte West są znakomitymi pomocnikami dla Pierce'a. Natomiast gra zespołu z Luizjany opiera się praktycznie na dwóch zawodnikach,jest to duet Paul - Stojakovic,lecz ten drugi jest kontuzjowany i nie zagra w tym meczu.No cóż,może i kursy oraz bukmacherzy są za gospodarzami,to ja staram się utwierdzić w przekonaniu że Boston nie jest tak zupełnie bez szans,widze w nich faworyta,po ostatnim wyczynie z San Antonio i doskonale sprawującego się pod koszem Paul'em Pierce'em mają większe szanse na zwycięstwo w tym spotkaniu niż "Żądła",bez Stojakovica nie wierze że mogliby rozbić "Celtów".W Ford Center czeka nas ciekawy pojedynek,licze na Piątke z Massachusetts.
01.11.2006 - NO 91 vs. BOS 87
Ostatnio zmieniony przez PieKo 2007-03-20, 08:14, w całości zmieniany 1 raz
Sacramento wygra, bo: Atlanta odniosła ostatnio dwie wysokie porażki, Sacramento wygrało w Orlando i byli bliscy zwycięstwa w Miami, Królowie mają sporą szansę na play-off'y i z takimi rywalami muszą wygrywać, Sacramento ma teoretycznie lepszych zawodników (Bibby, Martin, Artest,) w Atlancie tylko Smith trzyma wysoki poziom, ale Artest się nim zaopiekuje bo mi się tak wydaje
Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers(-6,5) Typ: 2 1.96 Unibet
Kawalerzyści są w świetnej formie, począwszy od porażki 1 marca 92-95 z Dallas, odnieśli oni 9 wygranych z rzędu. Wyraźnie poprawili gre w ataku i nadal grają bardzo dobrze w defensywie. Cavs często wygrywają dużą różnicą punktową, co miało miejsce w ich 4-ech ostatnich meczach. Może i na wyjeździe nie grają tak dobrze jak u siebie, jednak z Charlotte powinni sobie poradzić bez problemu. Bobcats są w tej chwili bardzo osłabieni. Oprócz Okafora nie gra jeszcze Knight i Harrington, niepewny jest wystep Brezeca i May'a. Charlotte gra bardzo słabo w obronie i liczę na to, że Cleveland to wykorzysta. Dodam jeszcze, że odkąd Bobcats grają w NBA, 10 razy zmierzyli się z Cleveland, a wygrali tylko raz. Jeśli ktoś chce zagrac mniej ryzykowniej, to kurs 1.34 na czystą "dwójkę" również wart gry, bo nie wyobrażam sobie, aby Cleveland dzisiejszej nocy poległo. Ja liczę, że pokryją oni handicup i wygraja przynajmniej 7 punktami.
Portland Trail Blazers - Washington Wizards Typ: 2 1.61 Unibet
Co prawda nie lubię grać na Wizards, bo to drużyna, która często sprawia niespodzianki, ale dziś jest ku temu powód
Cytat:
Urlop Randolpha Władze Portland Trail Blazers poinformowały, iż zgodziły się dać kilka dni urlopu swojemu zawodnikowi Zachowi Randolphowi. Powodem przerwy w grze skrzydłowego jest śmierć jednego z bliskich członków jego rodziny. Pierwszy strzelec ekipy ze stanu Oregon nie wystąpi na pewno we wtorkowym spotkaniu przeciwko Washington Wizards. Jego powrót jest zapowiadany w trakcie zbliżającej się 4-meczowej trasy wyjazdowej drużyny Blazers. Mierzący 206 cm Randolph zagrał jak dotąd w 65 meczach. Zdobywał w nich średnio 23,5 pkt. oraz 10,1 zb. za: www.e-basket.pl
Randolph to zdecydownie najlepszy zawodnik Blazers, bez niego drużynie trudno będzie odnieśc zwycięstwo. Nawet z nim w składzie Portland spisuje się średnio, w ostatnim meczu byli bardzo gościnni dla Seattle przegrywając aż 77-95. Waszyngton natomiast w dwóch ostatnich meczach odnieśli wysokie zwycięstwa. Najpierw wygrali w Indianapolis 96-112, a później łatwo uporali się z Nowym Orleanem 125-103 mimo braku w składzie Carona Butlera, który również dziś nie wystąpi. Dzisiejszej nocy liczę na kolejny dobry występ pary Arenas - Jamison, którzy w ostatnim czasie radzą sobie bardzo dobrze. Nieźle radzi sobie też Deshawn Stevenson, który w miarę dobrze zastępuje Butlera. Do boju Czarodzieje
I jeszcze takie suchary : New Jersey Nets-Denver Nuggets 2 1.85 Utah Jazz-Golden State Warriors(+7,5) 2 1.91 Houston Rockets-Indiana Pacers(+10,5) 1 1.91 86-76
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-22, 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj w nocy, o pierwszej czasu polskiego, w Charlotte Rysie będą podejmować rozpędzonych Kawalerzystów. Cleveland wygrało ostatnie 8 meczy. Są na najlepszej drodze, żeby dogonić Tłoki na koniec rundy zasadniczej. Dzisiaj grają z jednym z najgorszych zespołów NBa. Do tego jeszcze w Charlotte nie zagra Okafor, Harrington. Mecz z ławki obejrzy też prawdopodobnie May. Może jeszcze nie zagrać Knight, ale on jest bliżej tego, żeby zagrać. Po stronie Cleveland zabraknie Gibsona. Ten mecz nie jest zbytnio ważny dla Charlotte, bo sezon dla nich się już praktycznie skończył a Kawalerzyści muszą wygrać ten mecz, jeśli chcą zająć pierwsze miejsce w konferencji wschodniej.
Pozdrawiam
Cleveland Cavaliers @ Charlotte Bobcats 1 -6.5 1.92Expekt
Washington Wizards @ Portland Trail Blazers
Mecz o 3 w nocy dzisiaj. Jak każdy pamięta przed ostatnim meczem Arenas zapowiadał, że nawrzuca Portland dużo oczek, ponieważ trener Portland Nate Mcmillan odrzucił go z kadry USA Jednak tamten dzień nie był dniem jego i jego kolegów. Po prostu nic nie trafiali i przegrali u siebie. Dziś w Portland nie zagra Przybilla, Lafrentz, Miles oraz Randolph. Pierwszych trzech nie gra już od długiego czasu, a czwarty z nich jest liderem Portland. Myślę, że będzie go brakować w ciężkich chwilach tego meczu. Czarodzieje wystąpią bez Butlera, jednak nie jest on dla nich aż taki osłabieniem jak Zach dla Portland.
Pozdrawiam
Washington Wizards @ Portland Trail Blazers 1 -3.5 1.92Expekt
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-22, 22:08, w całości zmieniany 1 raz
Wczoraj "Clippers" zagrało wspaniały mecz na wyjeździe z ekipą Chicago Bulls wygrywając przewagą 14 punktów.W tym meczu klase pokazał Elton Brand z drużyny gości który został graczem meczu,dobrze też zaprezentowali się Mobley oraz Maggette.Gospodarze ostatnio zaczęli coś grać,u siebie udało im się pokonać taką ekipe jak San Antonio.Wydaje się że faworytem jest zespół "Bucks" ale według mnie LA Clippers powinni wygrać ten meczyk.Cóż gra na wyjeździe jest zawsze trudna ale jak zdołali pokonać "Bulls" to i też powinni ograć gładko Milwaukee.Widać że goście wiedzą jak grać z gospodarzami gdyż wygrali oni ostatnie 4 mecze między tymi drużynami.Typ warty ryzyka
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-22, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
Gospodarzom ostatnio coś nie idzie.Dostali lanie u siebie od L.A.Clippers 89:103,oraz na wyjeździe ze słabo prezentującą się w tym sezonie ekipą Memphis 104:103.Denver to solidna drużyna.Wygrywają mecz za meczem i na swoim koncie zaliczyli już 5 zwycięstw z rzędu z takim zespołem jak "Suns" czy "Lakers".Wydaje mi się że gra na wyjazdach zawsze jest trudna ale goście mają świetnych punktujących takich jak Anthony czy Iverson którzy napewno są mocnym punktem zespołu.Według mnie minimalnym faworytem tego meczu jest Denver który prezentuje znakomitą formę.
Ostatnio zmieniony przez Skywalker 2007-03-23, 14:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group