Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Hokej » NHL Season 2008-09
Zamknięty przez: DreamT
2009-08-04, 18:28
NHL Season 2008-09
Autor Wiadomość
Pietaszek89
PETARDA!

Tematy: 284

Wysłany: 2009-02-05, 14:39    

#6 Colorado - Dallas 2 (2,40)

Dziś w Colorado gospodarze zakończę serie meczów na własnym lodowisku. Będzie to już 8 z rzędu spotkanie na własnym lodzie. W 7 poprzednich spotkaniach udało im się wygrać tylko dwukrotnie i na dodatek z tą samą drużyną. Dwa razy najpierw 19 stycznia, a później 3 lutego udało im się pokonać zespół Calgary Flames. Z pozostały 5 spotkań, na pewno gospodarze zawiedli w 3 z rywalami na pewno do ogrania (Kings, Toronto, Edmonton). Tak słaba dyspozycja powoduje, że Colorado zajmuje obecnie ostatnią pozycję w swojej dywizji. Jest na pewno problem z bramkarzami. Po kilku bardzo dobrych występach wydawało się, że pierwszym goalie będzie Andrew Raycroft. Jednak później zaczęły znów przydarzać mu się błędy i do bramki wrócił Peter Budaj. W tych 7 domowych meczach stracili aż 28 bramek. Co dają średnią 4 bramki na mecz. Co natomiast słychać w ekipie gości. Dallas ostatnio błyszczą formą. 5 z rzędu zwycięstw, a na rozkładzie pokonanych ekip takie zespoły jak Detroit, Calgary czy zawsze mocni u siebie Columbus czy Florida. Formę złapał Marty Turco, obrona gra na przyzwoitym poziomie i ofensywa gra wręcz wyśmienicie. Klasą sam dla siebie jest Lehtinen, który zdobył w czterech kolejnych meczach bramkę. Bardzo dobrze spisują się również Ott czy Neal. Szczerze powiedziawszy nie widzę w tym meczu innego wyniku niż zwycięstwo drużyny gości. Sądzę nawet, że nie będzie problemów z wygraną w regulaminowym czasie. A kurs jaki proponuje nam Expekt jest na pewno warty spróbowania.

Kurs z: Expekt

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-02-06, 13:19    

CytatPietaszek89 napisał/a:
#6 Colorado - Dallas 2 (2,40) :n:

Statystyki 2009:

Analiz: 6
Trafionych: 4
Nietrafionych: 2

mfijolek

Tematy: 1

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

Wysłany: 2009-02-06, 14:31    NHL

A co powiesz na mecz atlanta -new jersey niby wygrali z rangersami ale po karnych ale szkoda mi dawać na zwycięstwo 1,55 i tracić jak można dać czystą 2 1,95 .Nie lubię stawiać podpórek czy czegoś tam takiego, jeżeli ciężki mecz jest to mogę dać na zwycięstwo, ale jeżeli kusi mnie dać czystą 2 to nie mogę się powstrzymać. Tym bardziej jak grają ze słabym przeciwnikiem co myślisz o tym meczu utwierdż mnie w moim przekonaniu.
Pozdro mfijolek

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-02-06, 17:33    

Atlanta to zespół nieobliczalny, mogą wygrać z mocnym rywalem, a potem przegrać ze słabeuszem. Tak jak ostatnio 0-4 po 1 tercji u siebie z Wyspiarzami. Jak dla mnie no bet, chociaż można spróbować under 5.5.

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-02-07, 00:32    

#7 Dallas Stars - New York Rangers 1 / 1 ML (2,20) / (1,76)

Spróbujemy dziś jeszcze raz zagrać Dallas. Nie sądzę, żeby forma tak nagle im się ulotniła. Wczorajszy mecz pokazał, że mimo wszystko forma jest, choć brakło trochę szczęścia. Od wczorajszej analizy zbyt wiele się nie zmieniło. Z Colorado znów na listę strzelców wpisał się Ott, asystował mu Lehtinen. Także dziś bardziej skupie się na gościach. Argumentem nr 1 w tym, żeby grać przeciwko im jest brak Henrika Lundqvista. Mimo, że w dwóch ostatnich meczach Henrik poległ to zaprezentował się z bardzo przyzwoitej strony. Zawsze jego obecność w bramce jest bardzo mocnym atutem. Natomiast dziś nie zagra z powodu problemów z pachwiną. W takim razie w bramce wystąpi Stephen Valiquette. Stephen nie wygląda, aż tak źle, ale zawsze mam do niego bardzo dużo wątpliwości. 32 letni bramkarz, a spotkań rozegranych w NHL 36 w 6 sezonach. Jak widać nie gra prawie w ogóle. I to powód, że nie ufam mu w 100% i tak naprawdę nie wiem na co go stać. W ogóle linia ofensywna nie potrafi od dłuższego czasu porządnie rozegrać spotkania. W 3 ostatnich meczach tylko 3 gole. Warto dodać, że brakuje tylko Kalinina, więc Rangers w najmocniejszy składzie ostatnio bardzo słabo. W sumie waham się czy zagrać jedynkę do końca regulaminowego czy jedynkę w money line. Także nie będę Wam proponował czegoś z góry. Wybierzcie sami.

Kurs z: Bet365

Drizzd91

Tematy: 32

Wysłany: 2009-02-07, 22:31    

gratuluje udanego typu :) ale mała prośba gdyby można było jakoś szybciej podawać analizę napewno więcej osób by skorzystało i było szczęśliwych (i nie grało tego diabelskiego Orlando Magic :k: )

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-02-08, 11:35    

#7 Dallas Stars - New York Rangers 1 / 1 ML (2,20) / (1,76) :t: :t:

Statystyki 2009:

Analiz: 7
Trafionych: 5
Nietrafionych: 2

Obie opcje dość bezproblemowo. I tak jak pisałem Stephen Valiquette miał gorszy dzień. W 3 tercji 9 strzałów i z tego 6 bramek. Więc taka statystyka mówi sama za siebie.

CytatDrizzd91 napisał/a:
gratuluje udanego typu :) ale mała prośba gdyby można było jakoś szybciej podawać analizę napewno więcej osób by skorzystało i było szczęśliwych (i nie grało tego diabelskiego Orlando Magic :k: )

Postaram się tak późno nie pisać :P Choć analiza pojawiała się dwie godziny przed spotkaniem to wiem, że nie wszyscy przesiadują w nocy tak jak ja z Zielem :D

Herr_Flick
%-)

Tematy: 856

Wysłany: 2009-02-09, 13:19    

Calgary Flames - Montreal Canadiens
typ: 1
kurs: 2,1
Expekt 10/02/09 03:00

Ładny kursik wystawili :)) Może patrząc na ostatnie spotkania nie za bardzo Calgary jest faworytem, ale też oba kluby mają problem z wygrywaniem. Nieco gorzej wygląda sytuacja Montrealu, w ostatnich 10 spotkaniach wygrali zaledwie 3 razy, raz po dogrywce. Ale o ostatnich spotkaniach Calgary tez nie można powiedzieć niczego dobrego %-) 4 porażki z rzędu.. a więc czas na przełamanie, a rywal jest idealny do tego, bo tak samo słabo gra jak i oni.
Dużym plusem dla hokeistów gospodarzy jest fakt, iż Montreal grał 7 i 8 lutego, a Oni sami mieli dzień więcej odpoczynku.
Montreal ostatnio przegrał u siebie z Toronto 2-5,przed tym na Buffalo 3-2.. A Calgary ostatnio przegrało u siebie z Anaheim 1-2. Jak już pisałem obie drużyny beznadziejnie w ostatnim czasie. Ale ja jestem za "1" w tym spotkaniu :))
W drużynie gości zabraknie Robert Lang'a najlepszego strzelca drużyny obok Kostitsyna.
Jakoś bardziej mnie mi się "podoba" ofensywa Calgary. Świetny Iginla, Cammalleri, Langkow czy też Bourque :)) W zespole Montrealu nie ma takich liderów jak np. Iginla czy Cammalleri. A do tego Lang nie może zgrać..
Czas przełamać passe 4 porażek z rzędu :)) Iginla 2, Cammalleri jedna i po meczu %-)

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-02-17, 13:43    

San Jose Sharks - Edmonton Oilers
kurs: 1,60
Expekt 18/02/09 04:30

4 porażką rzędu San Jose? nie możliwe.. muszą się przełamać, bo ostatnio słabiutko grają. Tylko że grali 5 spotkań z rzędu na wyjeździe. Edmonton całkiem ładnie, ostatnie 3 spotkania wygrali, w tym dwa na wyjeździe i to im wystarczy :D Za dużo by tego było jakby i dziś wygrali.. Nie całe 12 godzin temu pokonali na wyjeździe Phoenix 1-3, a już za 12h mają walczyć z San Jose, nie wierzę żeby wszyscy grali w tym meczu na 100%. Nie dość że zmęczenie to jeszcze do tego San Jose to obecnie drugi zespół NHL..
SJ na swoim lodzie radzi sobie świetnie, tylko 5 porażek na 28 spotkań, w tym 3 po dogrywce. Strzelonych 108 bramek, a straconych tylko 60.. Najlepiej grająca drużyna NHL u siebie. A w nocy mają za rywala zmęczonych hokeistów z Edmonton. Muszą to wykorzystać i przerwać te serie porażek.
Myślę że Marleau (30b 30a), Setoguchi (24b 25s), Clowe (20b 27a) czy też Thornton (13b 51a) zapewnią komplet punktów w tym meczu :D
W Edmonton nie zagrają w obronie: Grebeshkov oraz Visnovsky. W meczu z Phoenix świetnie w bramce spisał się Roloson, ale dziś już będzie inaczej :D Wątpię żeby w ciągu 24h rozegrał dwa świetne spotkania..
O wiele lepszy zawodników mają gospodarze.. tylko że ostatnio trochę zawodzą,szczególnie obrona, ale ile można.. :P Trzeba znowu zacząć wygrywać :)) A dziś okazja na przełamanie idealna, bo rywal zmęczony no i słabszy..

peffka.. %-)

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-02-19, 00:25    

#8 Washington Capitals - Montreal Canadiens Capitals -1.5 (2,55)

Dzisiejszej nocy lider Southeast Division Washington Capitals podejmie trzecią ekipę Northeast Division czyli Montreal Canadiens. Jakże inne nastroje panują w obu ekipach. Capitals kryzys już mają dawno za sobą, a w ostatnich ośmiu spotkaniach polegli tylko raz w Nowym Jorku z Rangers. W znakomitej formie są liderzy zespołu. Swego rodzaju fenomenem jest Mike Green, który zdobywał co najmniej jedną bramkę w 8 kolejnych spotkaniach! Jest to nowy rekord NHL jeżeli chodzi o serie bramkowe u zawodników odpowiedzialnych za destrukcje. Ostatnio w meczu z Panters formą po raz kolejny błysnął Alex Ovechkin, który zaliczył drugi w tym sezonie hattrick. Znakomicie gra również mnie widoczny przez cały sezon Eric Fehr, który chyba pozazdrościł Mike'owi i już mam na koncie 4 bramki w 4 kolejnych spotkaniach. Czyli linia ofensywna nic nie traci mimo nie obecności kontuzjowanych Viktora Kozlova i Chrisa Clarka. Dobrze w bramce radzi sobie Jose Theodore. Bardzo mocno bronią są przewagi w zespole gospodarzy. Zajmują 3 miejsce w lidze w tej klasyfikacji i są bardzo groźni. Co natomiast słychać u gości. A Candiens mimo wygranej z Colorado chyba nadal pogrążeni są w kryzysie. Na dodatek ostatnio kontuzji doznał niedawny najlepszy strzelec drużyny Robert Lang. Prognozy wskazują, że Robert wrócić może do składu dopiero na PO, które zaczną się w połowie kwietnia. Kontuzjowany jest również Alex Tanguay, który wypadł na około 6 tygodni. Mankamentem jest także obsada bramki, gdyż ani Pirce, ani Halak nie mają teraz kompletnie formy. Gospodarze w gazie, goście w ogromnym dołku. Gospodarze z świetnym zawodnikami w bardzo dobrej formie, goście bez jakiś liderów potrafiących pociągnąć grę. Żywiołowa publika dziś poniesie Capitals po kolejne zwycięstwo w lidze i jestem przekonany, że będzie ono bardzo okazałe (minimum dwubramkowe).

Kurs z: Bwin

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-02-28, 14:01    

#9 New Jersey Devils - Florida Panthers Devils -1.5 (2,60)

Ostatni mecz Devils we własnej z Colorado był dla wszystkich fanów czymś wyjątkowym. Po blisko 4 miesięcznej przerwie spowodowanej kontuzją do bramki wrócił bożyszcze publiczności Martin Brodeur. Szczerze wątpiłem, że zaprezentuję się z dobrej strony, lecz Martin pokazał, że jest klasą sam w sobie. Pierwsze spotkanie i od razu zalicza SO broniąc wszystkie 24 strzały oddane przez zawodników Lewin. Został uznany pierwszą gwiazdą spotkania i na pewno wrócił w wielkim stylu. Wspaniałe spotkanie rozegrał Zach Parise, który zdobył 3 punkty za gola i dwie asysty. Pewne zwycięstwo 4-0, bardzo dobra gra i w końcu pewny bramkarz spowodował, że Devils mogą teraz wygrywać ze wszystkimi. To dopiero jeden mecz, ale widać jak dużo do drużyny wnosi Brodeur. Na dodatek dziś do NJ przyjeżdżają zawodnicy Floridy Panthers, którzy ostatnio pokonali na wyjeździe 2-1 NYR. Jednak powiedzmy sobie szczerze, że Rangersi grają teraz bardzo słabo i nie sieją już takiego postrachu jak na początku sezonu. Panthers muszą sobie radzić bez etatowego pierwszego bramkarza, którego obecnie zastępuje Anderson. Craig miewał już w tym sezonie dobre mecz, ale na pewno powrót do bramki nie wypadł najlepiej. W Bostonie zaaplikowali mu zawodnicy Bruins, aż 6 bramek z czego przy kilku dołożył coś od siebie. Ogólnie Florida ostatnio była w formie, bo w formie był Vokoun. Teraz Czech ma problemy zdrowotne i z Cragiem w bramce będzie bardzo ciężko o zwycięstwo dziś. Jak dla mnie mecz ma jednego faworyta. I na pewno będzie święto w Prudential Center. Jak dla mnie dziś pewne zwycięstwo Devils!

Kurs z: Bwin

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-03-01, 11:19    

#8 Washington Capitals - Montreal Canadiens Capitals -1.5 (2,55) :n:

#9 New Jersey Devils - Florida Panthers Devils -1.5 (2,60) :t:

Statystyki 2009:

Analiz: 9
Trafionych: 6
Nietrafionych: 3

chmielu
.::NHL::.

Tematy: 46

Wysłany: 2009-03-05, 14:57    

Ottawa Senators vs Edmonton Oilers

Mecz bardzo wazny dla gospodarzy, ktorzy po raz kolejny poddali probie swoich kibicow, pokazujac sie ze slabej strony w ostatnim meczu przeciwko Płomieniom i wczesniejszym w Klonowymi Listkami.
Przede wszystkim dzis proponuje grac over. Na moje oko to jedyna pewa w tym spotkaniu. Dlaczego? Wystarczy spojrzec na ostatnie spotkania obu druzyn. Senatorzy walcza, probuja czasem czegos nowego, czesto zapominajac o defensywie, przez co traca sporo goli. Dwie wtopy i bilans 6:9. Goscie tym czasem 8:7. Meczem z Nashville rozpoczeli serie spotkan na wyjezdzie. 3 ostatnie ich wyjazdy to overki.

Ale co najbardziej przemawia za tym typem to nieobecnosc obu podstawowych bramkarzy: Aulda u gospodarzy i Rolosona u gosci. To stwarza znakomita szanse na pokaz umiejetnosci ofensywnych, ktorych obu druzynom nie brakuje. Szczegolnie licze na wielkie trio Senatorow, ktorzy znow troszke przysneli. Ich slabsza dyspozycja z reguly skutkuje porazka. Rezerwowy bramkarz gosci to dla nich znakomita okazja do przelamania.

Na pewno mecz bedzie ofensywny, oby tylko skutecznosc dopisala.

Od lockout'u mozna bylo w wykonaniu obu zespolow, obejrzec 2 overy i jeden ten ostatni, under. Sadze ze oba zespoly stac na strzelenie co najmniej 4 goli, biorac pod uwage dzisiejsze okolicznosci - nie powinno byc z tym problemu. POLECAM!!

Na razie brak kursu, zedytuje pozniej i dopisze. Swoja droga niesamowite, 15:00 dochodzi a buki spia :/

Ottawa Senators - Edmonton Oilers typ: over 5,5 1.90 <StS> :spoko: 4:2 :spoko:

Edit. Oj napedzil mi stracha ten Roloson, jak wyjechal w podstawowym skladzie. Nie zawiodl jednak atak Senatorow, nastapilo oczekiwane przeze mnie przelamanie, chlopaki zagrali tak jak potrafia najlepiej. Spodziewalem sie lepszej skutecznosci gosci, ale na szczescie nie byla az tak konieczna. Oby ta analizka zwiastowala kolejne trafne typy ;)

kokocz

Tematy: 14

Wysłany: 2009-03-08, 20:50    

Dallas Stars - Montreal Canadiens

08.03.2009 23:00
Typ: 1
Kurs: 2,30
Bukmacher: Gamebookers

Analiza: Dallas potrzebuje wygrać nie tylko ten mecz, lecz w końcu zacząć seriami wygrywać pojedynki. Gubią nieco punktów i to jest nieco niepokojące. Ja i tak wiem, że Dallas będą grać w finale, pomimo malusieńkiej spadki formy. W ostatnich 6 meczach "Gwiazdy" zdołali wygrać tylko dwa mecze. Wygrywali tylko na wyjazdach. Najpierw pokonali dosyć pewnie w stosunku 4:1 drużynę San Jose Sharks, a mecz odbył się 4 marca. Ostatni mecz to także wyjazd do Anaheim, także i tutaj Dallas wygrało 3:2 z tamtejszymi Ducks. W końcu muszą wygrać mecz u siebie, bo to byłoby nieco dziwne ! Montreal mają całkowicie odwróconą formę od Dallas. Wygrywali 4, a przegrali dwa mecze w ich ostatnich 6 starciach. Dosyć, dosyć, lecz dzisiaj i tak przegrają w Dallas. Dlaczego? Bo ich ostatnie dwa mecze to porażki na wyjazdach. Najpierw przgrali aż 5:1 z Buffalo, a później 2:0 z Atlantą. Nie strzelają goli, więc Dallas ma świetną szansę, aby się przełamać !

chmielu

Wysłany: 2009-03-09, 19:37    

Carolina Hurricanes vs New York Rangers

Gdy zobaczylem dzisiejsza oferte na NHL, zdebialem. I to nie z powodu dosc marnej oferty, a bardziej z dziwnych kursow, w szczegolnosci na gospodarzy tego spotkania. Przeanalizujmy sytuacje obu zespolow...

Goscie po swietnym poczatku sezonu zlapali lekka zadyszke. Nie potrafili wygrac meczu, a czasem nawet mieli ogromne problemy ze strzelaniem goli. Ostatnie ich spotkania to oczywiscie popisy napadu i bramkarza Lundqvista, jednakze przeciwnicy nie byli zbyt wymagajacy ... Co tu duzo pisac - oni zamykaja tabele %-) Jedynie Boston nalezy do scislej czolowki, ale i oni jakos przystopowali ostatnio. Smiem twierdzic, ze moga sobie dzis nie poradzic, szczegolnie, gdy graja wyjazd, a te nie wychodza im najlepiej (14zw.14por.). Co dosc istotne dzis nie zagra Lundqvist. Wszystkie serwisy trabia, iz w wyjsciowym zobaczymy Steve'a Valiquette (http://weblogs.newsday.com/sports/hockey/rangers/blog/2009/03/liive_from_nc_valiquette_to_st.html), ktory mimo, iz nie broni najgorzej, nie jest juz taka ostoja druzyny. Zwazywszy, ze dzisiejsi przeciwnicy przechodza ostatnio sami siebie ...

Huragany moga pochwalic sie niesamowita skutecznoscia w ostatnich 3 meczach - strzelili 20 (!!) goli, tracac 6. Absolutnie powalajacy wynik. Zawdzieczaja te liczby glownie dzieki wspanialej postawie gwiazdy druzyny: Erica Staala, ktory w ostatnim spotkaniu z TBL zdobyl 4 bramki, przy 2 asystujac!! Do tego mocnym punktem zespolu jest goalie, Cam Ward, ktory dzis najprawdopodobniej wyjedzie w podstawowym skladzie. Gospodarze u siebie czuja sie bardzo dobrze, uzyskali tak wiekszosc punktow. Bilans 18-13 moze nie jest powalajacy, ale oddaje roznice.

W tym sezonie oba zespoly spotkaly sie dwukrotnie w hali Rangersow - Madison Square Garden. Oba spotkania wygrali gospodarze, ktorych ratowal swoja dobra postawa Lundqvist. Dzis go zabraknie, a do tego Carolina zagra na swoim lodzie. Trener zwiastuje rewanz, zawodnicy w wywiadach rowniez deklaruja chec odegrania sie przeciwnikom.

No i kto po przeczytaniu tego co napisalem powyzej nie uwaza, ze 2.20 na gospodarzy to wspaniala promocja, niech wyjdzie %-) Nie mam pojecia dlaczego buki tak wystawily ... Przejrzalem kilka portali, nie znalazlem zadnego haczyka. Dlatego proponuje brac zanim kursy pospadaja. Jak dla mnie pewne zwyciestwo Huraganow sie szykuje. Sam za pare groszy zagram z hcp. Dosc ciekawie wyglada rowniez overek w tym spotkaniu, jesli ktos tego nie widzi polecam lekture analizki od poczatku ;)

Carolina Hurricanes - New York Rangers typ: 1 2.20 <Betsson> :spoko: wynik 3:0 :spoko:
Carolina Hurricanes - New York Rangers typ: over 5,5 2.10 :c:

Edit. No i nie bylo haka, 3:0 wygrana raczej gladko, choc po pierwszych 2 tercjach nie bylo tak milo. Bramka strzelona na 1:0 dala Huraganom kopa na rozped i w trzeciej tercji juz panowali. Liczylem na Staala, a on dzis bez punktu. Oddal az 8 strzalow, ale skutecznosci zabraklo. Musze tez napisac, ze jestem pod wrazeniem gry Valiquette. Obaj bramkarze zagrali bardzo dobre mecze, jednak rezerwowy Rangersow pokazal, ze posiada nielada umiejetnosci i kilkakrotnie instynktownie bronil strzaly rywali. Z tym overem to jednak przesadzilem, choc statystyki mowily swoje. Ogolnie promo siadlo, wszyscy happy :ok:

Ostatnio zmieniony przez chmielu 2009-03-10, 08:49, w całości zmieniany 1 raz  

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-03-09, 20:46    

#10 Carolina Hurricanes - New York Rangers Carolina -1.5 (3,00)

Dziś w Carolinie spotkają się gospodarze wraz z ekipą z Nowego Jorku czyli NYR. W konferencji wschodniej między 5 drużyna, którą jest Montreal mający 77 pkt, a 9 ekipą właśnie Caroliną są tylko dwa punkty różnicy! Goście są na miejscu 8 z przewagą tylko 1 pkt nad dzisiejszymi rywalami. Gospodarze są w bardzo dobrej formie. Od 3 meczy są nie pokonani, a w przegranym polu zostawili Waszyngton z którym wygrali 2-5 na ich lodzie, Calgary pokonane u siebie 6-1 i ostatnio wygrali w Tampie aż 3-9! 9 bramek zdobyli w dwóch tercjach w 3 już widocznie się oszczędzali. W formie jest na pewno Cam Ward golkiper Caroliny oraz chyba największa gwiazda gospodarzy czyli Eric Staal. Goście też ostatnio walczą o każdy punkt do końca. Chociaż troszkę więcej męczą się ze swoimi przeciwnikami. Co jest więc atutem gospodarzy? To, że dziś nie zobaczymy na lodzie Henrika Lundqvista. Dziś awizowany jest Stephen Valiquette, który na początku lutego grał z Dallas i na 39 strzałów puścił, aż 10 bramek!! Później zagrał jeszcze 32 minuty z Lotnikami. I w tym meczu również się nie popisał, bo Lotnicy oddali zaledwie 6 strzałów, a mimo to zdołali go raz pokonać. Stephen jest bardzo słabym bramkarzem, ale niestety Henrik nie może grać mecz w mecz i potrzebuje czasem meczu odpoczynku. Jak dla mnie Carolina, która jest w gazie spokojnie dziś pokona gości z Nowego Jorku!

Kurs z: Betsson

duszek000

Tematy: 15

Wysłany: 2009-03-09, 23:17    

10.03.2009 godz 00:30
Spotkanie: Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs
Typ: 2
Kurs: 3,75
Buk: Betsson

Analiza: Hokeiści Toronto ostatnio spisywali się lepiej od zespołu Ottawy. W tabeli jest również wyżej o dwie pozycje. Toronto strzela ogółem dużo bramek ale i traci dużo najwięcej z calej ligi. Na wyjeździe wygrali 15 spotkan 15 przegrali i 4 zremisowali, Ottawa u siebie 15-12-6 ostatnie dwa mecze Ottawa wygrała, Toronto przegrało. Uważem że dziś goście sobie poradzą sobie lepiej og miejscowych. Ottawa to zespół który gra nieprzewidywalnie raz wygrywa z najlepszymi raz przegrywa z najgorszymi, w tym seoznie należy do tych gorszych. Po seri dwóch zwycięstw uważam żeulegną hokeisom Toronto. Mecz powinien być wyrównany ale na korzyść gości na których kurs jest obiecujący.

chmielu

Wysłany: 2009-03-09, 23:41    

Trzeba tez wiedziec, ze bronic beda rezerwowi bramkarze, stad ciezko jest tu wytypowac zwyciezce. Elliot jeszcze jakos sobie radzi, Curtis Joseph z kolei czesciej wpuszcza, srednia 3.71 gola na mecz czy 86% obronionych strzalow to raczej kiepura %-) Biorac pod uwage to, ze trio gospodarzy ostatnio nie zawodzi, a dzis maja naprzeciwko siebie Pana "Dziurawe Rekawice" to ja bylbym sklonny typowac Senatorow. Z drugiej strony oni tez moga kilka stracic, stad najlepszym rozwiazaniem wydaje sie over, nawet 6,5 choc przy takim niskim kursie nie polecam...
Bardzo odwazny typ, wnioskuje, ze albo "na fuksa", albo na wyczucie. Powodzenia :ok:

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-03-10, 09:48    

#10 Carolina Hurricanes - New York Rangers Carolina -1.5 (3,00) :t:

Statystyki 2009:

Analiz: 10
Trafionych: 7
Nietrafionych: 3

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-03-12, 21:35    

New Jersey Devils - Phoenix Coyotes (0-1,5)
kurs: 1,95
00:01 2009-03-13 Betsson

Peffka :)) :D Zacznę od najważniejszej sprawy.. Podstawowy bramkarz Phoenix Bryzgalov nie może zagrać a więc zastąpi go Josh Tordjman, dla którego to będzie drugi mecz w sezonie.. a więc nie za ciekawię ma się drużyna gości. A szczególnie że grają z tak świetna drużyną jak NJ Devils.
New Jersey w ostatnich 10 spotkaniach tylko porażki, a u siebie ostatni mecz przegrali i to wszystkie porażki na wyjazdach. Nie wierzę żeby dziś było inaczej niż pewne 3pkt.
Zach Parise, Patrik Elias, Jamie Langenbrunner czy też Travis Zajac zapewnią dziś wysokie zwycięstwo. Zdobywanie bramek mają ułatwione ponieważ w bramce rywali stanie nie znany Tordjman. Szykuję się ostre strzelanie :)

A co do formy gości.. to tez słabiutko ostatnio. 3 porażki z rzędu na wyjeździe. Mają duży problem ze strzelaniem na wyjazdach a tracą duużo bramek :)) 114 straconych w 35 meczach. Jeden z gorszych wyników spośród drużyn NHL. A dziś będą mieli trudne zdanie żeby coś strzelić.. ponieważ w bramce NJ nie byle kto.. tylko Martin Brodeur. :)) Chyba nie trzeba przedstawiać tego Pana :D Może jedną strzelą.. na 7-1 :D

Nie ma coś się rozpisywać :)) Gramy "1" :D

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-03-12, 22:20    

#11 New Jersey Devils - Phoenix Coyotes Jamie Langenbrunner score (60') (3,20)

Powód numer jeden takiego typu to kontuzja podstawowego bramkarza Kojotów czyli Ilyi Bryzgalova. Dziś pod jego nieobecność w bramce stanie Josh Tordjman. Nazwisko dla większości nieznane. Dla 24 letniego Josha będzie to drugie spotkanie w NHL. Debiut przypadł na mecz z Wyspiarzami, który Kojoty przegrały 2-3. Dziś przeciwnik o niebo lepszy i na dodatek ostatnio w formie. Jamie ostatnio w wyśmienitej formie! Punktował w 6 ostatnich meczach, a bramki zdobywał w 4! Jest to zawodnik występujący także na tafli, kiedy Diabły grają zarówno w przewadze jak i osłabieniu. Jeden z podstawowych oraz wnoszących najwięcej do zespołu zawodników. Rywal z takim bramkarzem, pełna Prudential Center, forma zespołu oraz Jamiego - wszystko przemawia za takim typem! A jeżeli zawodnik, który strzela 22 gole w tym sezonie daję tak wysoki kurs to po prostu nie można się nie skusić. Ogólnie typ na zwycięstwo Diabłów, zwycięstwo z handi, over 5.5 czy over drużynowy wszystkie te typy bardzo w cenie dzisiaj. Jednak dla mnie dziś pewniak dnia to Jamie, który zdobędzie bramkę w regulaminowym czasie!

Kurs z: Doxxbet

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-03-12, 23:06    

#12 Montreal Canadiens - New York Islanders Montreal -1.5 (2,04)

Zespół gospodarzy to aktualnie 5 drużyna Konferencji Wschodniej. Układ w tabeli powoduję jednak, że przewaga na 10 ekipą wynosi zaledwie 6 punktów. Zawodnicy z Montrealu kryzys formy mają już za sobą co widać za równo po wynikach jak i po ich grze. Kiedy Halaka w bramce zastąpił Price myślałem, że to może być trudny okres dla gospodarzy. Jednak po dwóch przegranych meczach, Carey wziął się ostro do pracy i wygrane z Dallas i Edmonton to bardzo duża jego zasługa. Ogólnie po mału Canadiens zaczynają łapać odpowiedni rytm gry jaki można było u Nich zaobserwować w meczach w początkowej fazie sezonu. Widać, że zaczęli grać zespołowo i nie ma gwiazdorzenia. W każdym meczu inny zawodnik potrafi wziąć na siebie losy spotkania. I naprawdę trudno mi wskazać jednego czy dwóch zawodników kreujących grę. W zespole siła i widać to po spotkaniach, kiedy nawet zespół przeciwników przyciska Montreal potrafi się wybronić czy to przez obrońców czy przez Carey'a. Gości to czerwona latarnia ligi. Zdecydowanie najsłabszy zespół NHL. Ostatnio potrafili zaskoczyć, ale widać było, że to tylko pojedyncze wyskoki. MacDonald, który w ostatnich dwóch pojedynkach zaprezentował się przyzwoicie dziś odpocznie z powodu kontuzji. W bramce stanie Danis. Przez wielu przekreślany, ale pokazał w tym sezonie w kilku meczach na co go stać. Wyspiarze dość dobrze prezentowali się w meczach u siebie jednak po serii meczów domowych przyszedł czas na wyjazd już drugi w Kanadzie. Ostatnio przegrana po dogrywce z Toronto. Nie widzę zbyt wielu argumentów za gośćmi, a gospodarze powinni ten mecz wygrać, bo jest to mecz z serii których powinno się wygrywać wysoko i zdecydowanie.

Kurs z: Betsson

chmielu

Wysłany: 2009-03-13, 19:28    

Chicago Blackhawks vs Columbus Blue Jackets

Dzis po raz kolejny siegamy po typy z NHL. Dzis kolejna pewa sie szykuje, choc nie jestem w stanie poreczyc, ale wszystko na to wyglada ;)

Druzyna gospodarzy (u siebie 18-6-6) to moim zdaniem odkrycie tego sezonu, moze nie jedyne, ale chyba najwazniejsze. Zaden zawodnik nie jest slabym punktem, graja mocno zespolowo, wiec czesto gdy ktos nawala - przegrywaja. To bardzo mlody team, ktory ma ogromne aspiracje. Chlopaki sa ambitni, waleczni i zawsze graja do konca. Przez chwile myslalem, ze moze jakis kryzys ich dopadl, gdy przegrali z bardzo slabo dzis grajaca druzyna Colorado az 1:5! Okazuje sie, ze stanal wtedy na bramce rezerwowy goalie Niemi i puscil sporo, co akurat w NHL dosc czesto sie zdarza ;) Dzis na pewno zagrla Huet, ktory jest niezastapiony na tej pozycji. Wielokrotnie ratowal zespol przed porazka. W poprzednim meczu z Carolina, ktora do tej pory spisywala sie znakomicie wybronil 29 strzalow, puszczajac 2. Zawodnicy maja do niego ogromne zaufanie i doskonale sie z nim rozumieja podczas meczow. To "ostatni bastion", ktory bardzo czesto odpiera atak. Licze na jego dobra postawe i dzis. Wszakze nie przyjezdza do United Centre jakas mocno ofensywna druzyna, ale na pewno nie slaba i ostatnio sporo punktujaca.

Blue Jackets (wyjazdy 13-4-17) moga na pewno zaliczyc sezon do udanych. Juz w tej chwili osiagneli swoj cel glowny - walcza o PO. I na razie szanse maja dosc duze, aby sie do nich dostac. Ostatnie mecze jak najbardziej udane, jak na razie seria 3 zwyciestw z rzedu, m.in. z takimi tuzami amerykanskiego hokeja jak Detroit (az 8:2!!) oraz Boston. Dlaczego dzis przegraja? Powody widze 2... Po pierwsze graja drugi pojedynek z rzedu, dzien po dniu, wiec zmeczenie da sie we znaki. Kazdy zespol ma z tym problem :)) Trener Hitchcock (nie Alfred lecz Ken %-) ) da odpoczac paru zawodnikom. I tu pojawia sie powod nr 2: w bramce Kurtek wystapi dzis ... Wade Dubielewicz :P Bramkarz o polskobrzmiacym nazwisku w tym sezonie rozegral jedynie 2 spotkania, na przelomie stycznia i lutego, wpuszczajac 7 goli. Na pewno brakuje mu nieco ogrania, no nie mozna tego nie zauwazyc. Steve Mason mecz bedzie prawdopodobnie ogladal z trybun.

No i jak tu nie postawic na gospodarzy? ;) Oba zespoly na razie spokojnie kwalifikuja sie do PO, stad sadze takie lajtowe podejscie. W druzynie miejscowych zabraknie dzis prawdopodobnie 2 czolowych zawodnikow: Havlata i Sharpa, ale pozostali jak widac sa gotowi do gry. Szczegolnie mlodziutki Kris Versteeg, okrzykniety Graczem Meczu spotkania z Carolina. Do tego zawsze niebezpieczny i niekonwencjonalny, najskuteczniejszy w calej druzynie Kane. Defensywa gosci skupi sie dzis na gwiazdce Columbusu. Rick Nash, bo o nim mowa, rozgrywa ostatnio dobre spotkania, punktujac niemal w kazdym meczu. Ma on jednak jednego z najlepszych bramkarzy przed soba i nie bedzie mu dzis tak latwo strzelic gola.

Ostatni mecz w hali Chicago zakonczyl sie zwyciestwem gospodarzy 3:1. Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem dzis na tablicy wynikow zobaczymy podobny rezultat. Nie polecam jednak grac tego z hcp, gdyz stawka meczu nie jest wysoka, opieram sie wylacznie na zmeczeniu gosci i ich slabiutkim bramkarzu. Kurs dosc niski, ale mysle, ze mozna podbic sobie nim jakis singiel i prawie podwoic dochody :D Polecam!

Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets typ: 1 1.85 <Betsson> :wsciekly: wynik 3:5 :wsciekly:

Edit. No i prosze ... Dubielewicz mial puszczac, a tymczasem fatalny mecz w wykonaniu Hueta :/ Kurcze tak slabej postawy sie u niego nie spodziewalem. 22 strzaly Kurtek i az 5 goli :zdziwiony: A taka byla juz dobra passa :zdegustowany: Ale wez to przewidz...

Pietaszek89
PETARDA!

Wysłany: 2009-03-16, 23:23    

#13 Atlanta Thrashers - Washington Capitals Nicklas Backstrom score (3,90)

Dzisiaj w Atlancie zmierzą się 13 drużyna z 3 drużyną Konferencji Wschodniej. Gospodarze ostatnio śmielej zaczęli się prezentować. Aktualnie mają serię 5 zwycięstw z rzędu, a na rozkładzie pokonanych m.in Montreal czy Calgary. Ostatnio w dobrej dyspozycji jest ich bramkarz Kari Lehtonen, który ma serię 4W z rzędu na dodatek w dwóch z tych 4 wygranych zanotował SO. Ostatnio jednak puścił 3 gole przeciwko Szablą. Mimo tego jednak gościom udało się odwrócić losy spotkania i wygrać w Buffalo 3-4 po karnych. Widać jednak było dość duży brak jakim jest na pewno strata z powodu kontuzji najlepszego zawodnika Atlanty czyli Ilyi Kovalchuka. Powinno zabraknąć go również w dzisiejszym spotkaniu. Natomiast Capitals po bardzo słabym okresie powoli wychodzą z dołka. Mają aktualnie serię 3 zwycięstw z rzędu. Oprócz kontuzjowanych od dłuższego czasu zawodników wszyscy są zdrowi. Ostatnio przede wszystkim Semin błyszczy formą i to nawet w tej czarnej serii Capsów. Również bardzo dobrze prezentuję się mój typ czyli Nicklas Backstrom, który punktuje praktycznie w każdym z ostatnich 16 meczów (bez punktów był tylko po meczu z Caroliną 3 marca). Nicklas to zawodnik grający w pierwszej piątce oraz w przypadku przewag czy osłabień. Bramek w tym sezonie zdobył 19, ale aż przy 55 asystował. Pod względem bramek jest 4 strzelcem drużyny, ustępując tylko najlepszemu zawodnikowi ligi Alexowi Ovechkinowi, Seminowi i rewelacyjnemu w tym sezonie Greenowi. Lecz jeżeli chodzi o asysty to jest zdecydowanym liderem wyprzedzając, aż o 15 asyst Alexa i Semina. Liczę, że dziś w Atlancie padnie sporo bramek, a jedną z nich zdobędzie Nicklas. Atlanta jest bardzo słaba gry w osłabieniu, gdyż zajmuję 3 od końca miejsce w tej klasyfikacji. Natomiast zawodnicy ze stolicy to czołówka jeżeli chodzi o grę podczas przewag. Gdyż ustępują tylko zawodnikom Detroit, a średnio wykorzystują co 4 przewagę. Patrząc na PK Atlanty i uwzględniając bardzo dobrą dyspozycję Caps w PP można na pewno sądzić iż Backstrom będzie miał kilka okazji na zdobycie dziś bramki. Oby jedną z nich wykorzystał!

Kurs z: Doxxbet

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-03-17, 19:00    

Ottawa Senators - Buffalo Sabres
kurs: 2,25
2009-03-18 godz: 00:30 Betsson

Ładny kurs wystawili.. na moje oko trochę za duży, ale to tym lepiej dla nas..
Ottawa gra ostatnio całkiem,całkiem nieźle.. 3dni temu pokonali na wyjeździe Pittsburgh 3-4 po dogrywce. Ale to nie głowny powód żeby na nich grać, o wiele ważniejsza jest seria wygranych na swoim lodzie. 4 wygrane z rzędu u siebie, między innymi 9 dni temu pokonali dzisiejszego rywala, rozjechali ich 6-3.
A Buffalo ostatnio kiepsko gra, na wyjeździe już dawno nie wygrali. A dwa dni temu nawet nie dali rady u siebie z Atlantą.
W bramce Senators dzisiaj stanie prawdopodobnie Brian Elliott, ostatnio ktoś napisał na Sb że jest słaby, ale coś mi sie nie wydaję.. ponieważ w ostatnich 6 meczach gdy bronił, aż 5 razy Ottawa była górą. :)) Dzisiaj może być 6 mecz z rzędu dla niego w którym zagra i jego drużyna wygra. A więc jak widać taki zły bramkarz z niego nie jest..
A co do bramkarza gości.. to prawdopodobnie zobaczymy Mikaela Tellqvista. A więc też taki średniak, ale w ostatnich 6 meczach gdy się pojawiał na lodzie, to drużyna przegrywała 4 razy. Nie mam nic przeciwko żeby w tym spotkaniu było tak samo. :D

Myślę że po takim kursie warto zagrać "1" :)) Kilka dni temu już pokazali iż potrafią z nimi wygrywać, do tego Buffalo od tego czasu jakoś nie gra o niebo lepiej, dalej są słabi na wyjazdach.Na moje oko Ottawa z lepszym bramkarzem , do tego mały plusik dla gospodarzy że mieli jeden dzień więcej odpoczynku.. Zobaczymy jak to będzie.. :))

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Analizy oraz Informacje » Hokej » NHL Season 2008-09