Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

BONUS 120 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » Sporty » Orange Ekstraklasa 2007-2008
Przesunięty przez: The_huh
2008-07-03, 23:16
Orange Ekstraklasa 2007-2008
Autor Wiadomość
obst_nazimek
Oi! Bootboy

Tematy: 80

Wysłany: 2007-07-07, 10:43    Orange Ekstraklasa 2007-2008

Zaczynamy.......

Suche typy będą kasowane. Nagminne łamanie zasad będzie karane.

Temat służy dyskusji czysto bukmacherskiej. Dozwolona jest krytyka, inne zdanie na dany temat itp. Im więcej ludzi podda pod ocenę dane spotkanie tym skuteczniejsze będą nasze typy. Ludzie piszący w miarę często sensowne analizy będą nagradzani pochwałami i uzyskają ogólne poważanie na forum %-)

Zatem gorąco zapraszam do dyskusji !

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

przemekwn
Zagłębie Sosnowiec

Tematy: 11

Wysłany: 2007-07-24, 10:54    

Proszę, aby każdy kto zaczyna analizowanie nowej kolejki wklejał wszystkie mecze.

:arrow: Kolejka 1 - 28-29 lipca

Legia Warszawa - Cracovia 29 lipca, 19:00
GKS Bełchatów - Korona Kielce 28 lipca, 20:00
Lech Poznań - Zagłębie Sosnowiec 28 lipca, 19:00
Jagiellonia Białystok - Polonia Bytom 28 lipca, 16:00
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Ruch Chorzów 27 lipca, 19:00
Odra Wodzisław Śląski - Łódzki KS 28 lipca, 19:00
Wisła Kraków - Górnik Zabrze 14 sierpnia, 20:00
przełożony z powodu wyjazdu Wisły do USA na turniej The Chicago Trophy
Zagłębie Lubin - Widzew Łódź 27 lipca, 20:00

obst_TAQ

Tematy: 48

Wysłany: 2007-07-24, 19:31    

typ: 1 kurs: 1.55 Bwin

Dla mnie faworyt tylko jeden. Nie pokazali sie z dobrej strony w Intertoto, zagrali słabe 45 minut ze slabiutką Vetrą. Jednak skład budowany przez Legie moze okazac sie bardzo ciekawy. Dolaczyli ciekawi zawodnicy jak Wawrzyniak, Grosicki i Chinayama(tak to sie pisze? %-) ). Legia ma grac ciekawy futbol. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wazne aby dobrze zacząc.

typ: x kurs: 3.35 Bwin

Belchatów dla mnie jeden z przebłyskow jednego sezonu. Nie widze ich na pudle w tym sezonie skoncza wg mnie okolo 5-6 miejsca. Korona za to z ciekawym duetem trenerskim Janas-Zielinski i z ciekawymi wzomcnieniami jak Edi, który powinien byc jednak bardziej skuteczny niz Gajtkowski którego skutecznosc z GKS`u Katowice chyba nigdy nie wroci.

typ: 1 kurs: 1.40 Bwin

Faworyt jeden. Lech grajacy ciekawy futbol, i majacy przede wszystkim Reissa z Zakrzewskim w ataku. Zaglebie wg mnie niestety bez szans w tym spotkaniu. Tymbardziej ze Lech gra naprawde świetnie u siebie.

typ: 1 kurs: 1.70 Bwin

Spotkanie dwóch beniaminków. Jaga dla mnie spokojnie wygra to spotkanie i od 3 pkt zacznie ten sezon. Polonia wg mnie to jednen z kandydatow do spadku, chociaz nie raz sprawiali juz niespodzianke to tutaj Jaga zrobi wszystko by wygrac i moim zdaniem im sie uda.

typ: x kurs: 3,50 Bwin

Dyskobolia podjeła ciekawa decyzje nie startujac w meczu o Superpuchar. Czyzby Jacek Zielinski cos ciekawego planowal na nowy sezon i chca tym zaskoczyc przeciwnikow? wielkim wzmocnieniem bedzie powracajacy Slusarski, chociaz Ruch to naprawde solidna druzyna i wg mnie w tym meczu padnie remis.

typ: x kurs: 3.35 Bwin

Mecz bez historii. Oba zespoly będą walczyly o utrzymanie. Zapewne mecz nie bedzie stał na zbyt wysokim poziomie, dla mnie najpewniejszy remis, chociaz jezeli padnie jakas bramka to pewnie druzyna ta ktora ja zdobedzie dowiezie zywciestwo murując bramkę.

typ: 1 kurs: 1.40 Bwin

Mistrz Polski nie powinien miec problemów z Widzewem. Chociaz pozyskali oni duzego sponsora, i zrobili jak to mowia ich kibice znaczace tranfery to jednak sam Napoleoni nadal meczów wygrywał nie bedzie.

Ostatnio zmieniony przez obst_TAQ 2007-07-24, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Tematy: 332

Wysłany: 2007-07-24, 20:28    

też pozwole sobie na mini analizy :)

Legia Warszawa - Cracovia 29 lipca, 19:00 typ: 1
kurs: 1.5 (Unibet)

Tutaj zgadzam się jak najbardziej co do typu. Można powiedzieć, że grają z takim średniakiem ligowym. Co prawda strasznie się zawiodłem na Warszawiakach w Intertoto, ale tutaj powinni poradzić sobie bez większych problemów. Myślę, że Legia będzie się liczyła w walce o Mistrzostwo, a co za tym idzie, będzie musiała wygrywać takie spotkania. W ostatnich 3 sezonach Legia zdobywała 3 punkty, grając u siebie z Cracovią.

GKS Bełchatów - Korona Kielce 28 lipca, 20:00 typ: 1x
kurs: 1.2 (Unibet)

Tutaj nie przewiduję, wygranej Korony, co prawda, Bełchatów może być inaczej nastawiony, bo gra jeszcze w pucharze UEFA, ale jeżeli chłopaki się zmobilizują to na 99% nie przegrają z Koroną. Jakbym miał typować zwycięzcę to dałbym na Bełchatowian. Spotkanie będzie na pewno zacięte. W tamtym sezonie bardzo dużo się działo na meczach, gdzie w pierwszym Bełchatów wygrał 3:2, a w kolejnej rundzie przegrał 3:5

Lech Poznań - Zagłębie Sosnowiec 28 lipca, 19:00 typ: 1

Chyba jedno z pewniejszych spotkań na pierwszą kolejkę. Lech podejmie beniaminka z Sosnowca. Goście najprawdopodobniej nie zdołają utrzymać się w lidze (chociaż nie będę przy pierwszej kolejce mówił o spadkach) i przekonają się już po pierwszym meczu jak bedzie ciężko w tym sezonie. Lech ma bardzo dobrą pakę i nie powinien dać sobie wyrwać punktów.

Jagiellonia Białystok - Polonia Bytom 28 lipca, 16:00 typ: 1x
kurs: 1.18 (Unibet)

No i teraz moja Jagusia. Pierwszy mecz mieliśmy zagrać w Bytomiu, ale niestety tak się nie stanie i Orange Ekstraklase 07/08 zaczynamy w Białymstoku. Tak więc powinno być troche łatwiej niż by było w meczu na wyjeździe. W meczach sparingowych spisywaliśmy się nie najgorzej. Trzeba pamiętać, że będzie to bardzo ciężki sezon i żeby się utrzymać takie mecze musimy wygrywać. Wierze w zwycięstwo, ale mimo to proponuję się zabezpieczyć. Oczywiście dla ryzykantów 1 jak nic i to po dobrym kursie bo aż 1.8.

Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Ruch Chorzów 27 lipca, 19:00 no bet

Jak dla mnie tutaj ciężko wskazać faworyta. Myślę, że możnaby skusić się na Ruch z handi. A tak to nic więcej. Cieżkie spotkanie. Grodzisk gra w pucharach i nie wiadomo jak podejdzie do tego meczu.

Odra Wodzisław Śląski - Łódzki KS 28 lipca, 19:00 typ: 1x
kurs: 1.25 (Unibet)

Mecz nie wydaje się być za ciekawy, ale nie sądzę, aby Odra przegrała. Mam jeszcze w głowie ostatnie kolejki poprzedniego sezonu, gdzie Wodzisławianie wygrywali mecz po meczu nie dając się nikomu. Myślę, że bardzo możliwa jest tutaj 1, chociaż można też się zabezpieczyć X.

Zagłębie Lubin - Widzew Łódź 27 lipca, 20:00 typ: 1
kurs: 1.3 (Unibet)

Tutaj uważam tak samo jak Pan TAQ %-) Zagłębie aby myśleć o obronie mistrzowskiego tytułu takie mecze musi wygrywać. Przeciwnik nie wydaje się zbyt wymagający. Sądzę, że Mistrz kraju zdoła pokonać rywala.

krzys_nowak

Tematy: 69

Wysłany: 2007-07-24, 21:32    

początek jak to zawsze bywa jest ciekawy %-) dużo niespodzianek :) często wyniki trudne do przewidzenia, zaczynamy

Typ 1 1,55
Cracovia jak na razie gra bardzo przeciętnie, Legia będzie chciała się zrewanżować i powinna to spotkanie wygrać. Kuszący jest typ x2 po 2,25, na tasiemcu można próbować :)

Typ 1 1,80

Jeśli Bełchatów zagra w składzie zbliżonym do optymalne to powinien sobie poradzić z Koroną. Występy w pucharach oraz Superpuchar nie powinny źle wpłynąć na piłkarzy GKSu, wręcz przeciwnie, walczyli w meczu "o coś". W sparingach chodzi o sprawdzanie różnych ustawień, zagrań, a wynik jest sprawą drugorzędną.

Typ 1 1,45

O ile to spotkanie w ogóle dojdzie do skutku to Zagłębie nie będzie miało wiele do powiedzenia. Jeśli Kolejorz się rozpędzie to może być nawet pogrom.

Typ x 3,40

W pojedynku dwóch beniaminków przewiduję remis. Będzie zacięta walka, bo na beniaminkach teoretycznie najłatwiej o punkty, bardzo potrzebne obu zespołom. Wielu widzi w tych drużynach głównych kandydatów do spadku.

Typ 1 1,60

Piłkarze Ruchu póki co cieszą się z licencji, więc mogą podejść mniej skoncentrowani do meczu. Burza medialna na pewno dobrze nie wpływa na piłkarzy. Można zaryzykować granie na gola Sikory.

Typ 1 1,85

Kolejne spotkanie drużyn które będą zajmować w miejsca w dolnej części tabeli. Odra pokazała w rundzie rewanżowej, że potrafi grać. Obie drużyny straciły kluczowych zawodników, lecz bardziej osłabiony jest ŁKS.

Typ 1 1,40

Mistrz kontra ligowy średniak. Łatwo wskazać faworyta :) .

obst_TAQ

Wysłany: 2007-08-02, 22:55    

CytatTAQ napisał/a:
typ: 1 kurs: 1.55 Bwin :t:

Dla mnie faworyt tylko jeden. Nie pokazali sie z dobrej strony w Intertoto, zagrali słabe 45 minut ze slabiutką Vetrą. Jednak skład budowany przez Legie moze okazac sie bardzo ciekawy. Dolaczyli ciekawi zawodnicy jak Wawrzyniak, Grosicki i Chinayama(tak to sie pisze? %-) ). Legia ma grac ciekawy futbol. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wazne aby dobrze zacząc.

typ: x kurs: 3.35 Bwin :n:

Belchatów dla mnie jeden z przebłyskow jednego sezonu. Nie widze ich na pudle w tym sezonie skoncza wg mnie okolo 5-6 miejsca. Korona za to z ciekawym duetem trenerskim Janas-Zielinski i z ciekawymi wzomcnieniami jak Edi, który powinien byc jednak bardziej skuteczny niz Gajtkowski którego skutecznosc z GKS`u Katowice chyba nigdy nie wroci.

typ: 1 kurs: 1.40 Bwin :t:

Faworyt jeden. Lech grajacy ciekawy futbol, i majacy przede wszystkim Reissa z Zakrzewskim w ataku. Zaglebie wg mnie niestety bez szans w tym spotkaniu. Tymbardziej ze Lech gra naprawde świetnie u siebie.

typ: 1 kurs: 1.70 Bwin :t:

Spotkanie dwóch beniaminków. Jaga dla mnie spokojnie wygra to spotkanie i od 3 pkt zacznie ten sezon. Polonia wg mnie to jednen z kandydatow do spadku, chociaz nie raz sprawiali juz niespodzianke to tutaj Jaga zrobi wszystko by wygrac i moim zdaniem im sie uda.

typ: x kurs: 3,50 Bwin :n:

Dyskobolia podjeła ciekawa decyzje nie startujac w meczu o Superpuchar. Czyzby Jacek Zielinski cos ciekawego planowal na nowy sezon i chca tym zaskoczyc przeciwnikow? wielkim wzmocnieniem bedzie powracajacy Slusarski, chociaz Ruch to naprawde solidna druzyna i wg mnie w tym meczu padnie remis.

typ: x kurs: 3.35 Bwin :t:

Mecz bez historii. Oba zespoly będą walczyly o utrzymanie. Zapewne mecz nie bedzie stał na zbyt wysokim poziomie, dla mnie najpewniejszy remis, chociaz jezeli padnie jakas bramka to pewnie druzyna ta ktora ja zdobedzie dowiezie zywciestwo murując bramkę.

typ: 1 kurs: 1.40 Bwin :t:

Mistrz Polski nie powinien miec problemów z Widzewem. Chociaz pozyskali oni duzego sponsora, i zrobili jak to mowia ich kibice znaczace tranfery to jednak sam Napoleoni nadal meczów wygrywał nie bedzie.

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2007-08-03, 00:12    

:arrow: Kolejka 2 3-5 sierpień

3 sierpień:
Korona Kolporter Kielce - Lech Poznań 20:00

4 sierpień:
Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec 19:00
Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 19:00
Łódzki KS - Polonia Bytom 19:00
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 20:00

5 sierpień:

Widzew Łódź - PGE GKS Bełchatów 16:00
Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 18:00
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 18:45

...zapraszamy do analizowania :)

krzys_nowak

Wysłany: 2007-08-03, 11:35    

Cytatkrzys_nowak napisał/a:
początek jak to zawsze bywa jest ciekawy %-) dużo niespodzianek :) często wyniki trudne do przewidzenia, zaczynamy

Typ 1 1,55 :cwaniak1:
Cracovia jak na razie gra bardzo przeciętnie, Legia będzie chciała się zrewanżować i powinna to spotkanie wygrać. Kuszący jest typ x2 po 2,25, na tasiemcu można próbować :)

Typ 1 1,80 :cwaniak1:

Jeśli Bełchatów zagra w składzie zbliżonym do optymalne to powinien sobie poradzić z Koroną. Występy w pucharach oraz Superpuchar nie powinny źle wpłynąć na piłkarzy GKSu, wręcz przeciwnie, walczyli w meczu "o coś". W sparingach chodzi o sprawdzanie różnych ustawień, zagrań, a wynik jest sprawą drugorzędną.

Typ 1 1,45 :cwaniak1:

O ile to spotkanie w ogóle dojdzie do skutku to Zagłębie nie będzie miało wiele do powiedzenia. Jeśli Kolejorz się rozpędzie to może być nawet pogrom.

Typ x 3,40 :niesmak: gdyby Michał Zieliński wykorzystał sytuacje remis by był :D

W pojedynku dwóch beniaminków przewiduję remis. Będzie zacięta walka, bo na beniaminkach teoretycznie najłatwiej o punkty, bardzo potrzebne obu zespołom. Wielu widzi w tych drużynach głównych kandydatów do spadku.

Typ 1 1,60 :szok: Ruch nieźle pojechał

Piłkarze Ruchu póki co cieszą się z licencji, więc mogą podejść mniej skoncentrowani do meczu. Burza medialna na pewno dobrze nie wpływa na piłkarzy. Można zaryzykować granie na gola Sikory.

Typ 1 1,85 :niesmak:

Kolejne spotkanie drużyn które będą zajmować w miejsca w dolnej części tabeli. Odra pokazała w rundzie rewanżowej, że potrafi grać. Obie drużyny straciły kluczowych zawodników, lecz bardziej osłabiony jest ŁKS.

Typ 1 1,40 :cwaniak1:

Mistrz kontra ligowy średniak. Łatwo wskazać faworyta :) .

arek__19

Tematy: 4

Wysłany: 2007-08-03, 12:09    

Narazie analiza jednego spotkania na tą kolejkę, ale chyba najciekawszego :))
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków

Sobota godz. 20:00 Lubin

Sędzia: Jarosław Żyro

W sobotę w Lubinie szykuje się nam prawdziwy hit 2 kolejki Orange Ekstraklasy.
Zagłębię będzie podejmować u siebie 8 drużynę poprzedniego sezonu Wisłę z Krakowa.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, gdyż "Biała Gwiazda" nie traciła czasu i sprowadziła pod Wawel wielu wartościowych, a zarazem obiecujących piłkarzy takich jak np. Tomas Jirsak.
Trener Wisły widać, że dobrze poukładał drużynę, choć nie zaczęli jeszcze na dobre sezonu już odnoszą sukcesy, zwycięstwo w turnieju Chicago Trophy, w którym miała naprawdę 'ciężkich' przeciwników.
Zagłębie nie popisało się w środę w meczu eliminacji Ligi Mistrzów, przegrało 1:0 z Steuą Bukareszt i praktycznie nie istnieli na boisku, trochę ożywienia do gry wniósł wprowadzony po przerwie Łobodziński, ale to było za mało na dosyć dobrze grających Rumunów.
Obie ekipy mogą odczuwać zmęczenie, podopieczni Czesława Michniewicza po meczu el. Ligi Mistrzów, a Wisła (prawdopodobnie troszkę mniejsze) po Chicago Trophy.
Przejdźmy jednak do konkretów za Wiślakami przemawia przede wszystkim zdecydowanie najlepsze (tak mi się wydaje) przygotowanie do sezonu.
Wisła dość mocno się wzmocniła i trener Skorża ma problemy.. ale "bogactwa". Jak sam mówi:
"Wszyscy są w bardzo dobrej dyspozycji, bardzo ciężko będzie wybrać podstawową jedenastkę".
Zagłębie, myślę trochę podłamanę przegraną ze Steuą, będzie chciało pokazać się z jak najlepszej strony przed własną publicznością i zatrzeć złe wrażenie, jednak będzie im bardzo trudno pokonać zawodników z Krakowa.
Natomiast Wisła podbudowana zwycięstwem w Chicago Trophy z pewością, będzię chciała isć za ciosem i pokazać na co ją stać, a stać ją myślę, na odebranie tytułu Mistrza Polski Zagłebiu...
Trener Michniewicz pewnie konsekwentnie będzie grał takim ustawieniem, jakie wystawił w meczu z Rumunami, czyli 'diamentem', gdyż grali w nim przez cały okres przygotowawczym, jednak jak mówi asystent trenera Skorży:
"Może być romb, może być kwadrat. Liczy się przede wszystkim realizacja tych założeń, a jak z tym było każdy widział".
Cóż podsumowując uważam, że szykuj się nam bardzo ciekawy mecz, w którym według mnie faworytem jest Wisła...

Poniżej kadra Wiślaków na mecz z Zagłębiem (niestety kadry Zagłębia nie udało mi się odszukać):

Bramkarze: Juszczyk, Pawełek

Obrońcy: Baszczyński, Cleber, Głowacki, Kokoszka, Magiera

Pomocnicy: Boguski, Cantoro, Dudka, Jirsak, Kosowski, Sobolewski, Zieńczuk

Napastnicy: Paweł Brożek, Ćwielong, Paulista, Niedzielan

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2007-08-03, 12:43    

Podliczenie tamtego tygodnia :) Było ładnie :P oby w ten weekend się to powtórzyło :P

CytatCytat:
Legia Warszawa - Cracovia 29 lipca, 19:00 typ: 1 :t: 1:0

GKS Bełchatów - Korona Kielce 28 lipca, 20:00 typ: 1x :t: 2:0
kurs: 1.2 (Unibet}

Lech Poznań - Zagłębie Sosnowiec 28 lipca, 19:00 typ: 1 :t: 4:2

Jagiellonia Białystok - Polonia Bytom 28 lipca, 16:00 typ: 1x :t: 2:1
kurs: 1.18 (Unibet)

Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Ruch Chorzów 27 lipca, 19:00 no bet

Odra Wodzisław Śląski - Łódzki KS 28 lipca, 19:00 typ: 1x :t: 2:2
kurs: 1.25 (Unibet)

Zagłębie Lubin - Widzew Łódź 27 lipca, 20:00 typ: 1 :t: 2:1
kurs: 1.3 (Unibet)

Dobra to skrobnę co nie co :)

Dziś pierwszy meczyk i już na samym początku dawka dobrej piłki. Dwaj kandydaci na mistrza odwrotnie zaczęli lige. Lech bez problemów ograł beniaminka z Sosnowca 4:2, natomiast Kielczanie przegrali z vice-mistrzem Polski, graczami z Bełchatowa 2:0. Spotkanie będzie bardzo wyrównane i sądzę, że bardzo możliwe, że obejrzymy kilka bramek. Myślę, że Lech dziś nie powinien przegrać. Jeżeli Wróbel zagra tak jak w ostatnim meczu z Zagłębiem to strzeli dziś przynajmniej gola. Do tego dochodzi wspaniały Reiss. Ci dwaj piłkarze mogą dużo namotać w obronie Korony i strzelić kilka bramek. Myślę, że stać Lech na wywiezienie przynajmniej punkcika z Kielc.

Typy na mecz:
Korona Kolporter Kielce - Lech Poznań x2 1.56 (Unibet)
Korona Kolporter Kielce - Lech Poznań (+1.5) 1.12 (Toto-Mix)

Kolejny ciekawy meczyk. Odra w ostatnim meczu z ŁKSem dość szczęśliwie zremisowała, choć do 85 minuty, gracze z Wodzisławia przegrywali jeszcze 0:2. W sobotę podejmują beniaminka, który jak już wcześniej pisałem przegrał z Lechem 4:2. Myślę, że w tym meczu widowisko powinno być jednostronne. Zagłębie ma ciągłe kłopoty, a piłkarze Odry będą chcieli wygrać mecz dla swoich fanów. Myślę, że 2:0 będzie minimalnym wymiarem kary dla Sosnowiczan. Drużyny w ostatnim czasie spotkały się w pucharze Polski w sezonie 05/06, gdzie po łatwych meczach gracze Odry odnosili zwycięstwa, 4:1, a następnie 3:0.

Typy na mecz:
Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec 1.9 (Unibet)
Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec 1x 1.2 (Unibet)

Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 19:00 - no bet

Znów przy meczu Ruchu nie wiem co zagrać. Dla mnie po raz kolejny ciężki mecz. Cracovia gra bez publiczonści. Ruch zaczął wspaniale ogrywając 4:1 Groclin. Nie typuje tego meczu.

ŁKS w ostatnim meczu nieszczęsliwie zremisował z Odrą choć prowadził 2:0 do 85minuty. W tej kolejce podejmują beniaminka z Bytomia. Oba zespoły są nominowane do spadku, mimo to widzę większe szanse w utrzymaniu się piłkarzy z Łodzi. No, ale czekają ich o wiele trudniejsze mecze i taki jak ten powinni wygrywać bo punkty z tych spotkań będą chyba najważniejsze. Doświadczenie pozwoli im wywalczyć 3 punkty.

Typy na mecz:
Łódzki KS - Polonia Bytom 1.8 (Unibet)
Łódzki KS - Polonia Bytom 1x 1.18 (Unibet)

Kolejny hicior kolejki. Zagłębie w ostatnim meczu z Widzewem 2:1, Wisła natomiast nie grała, bo miała Chicago Trophy, grcze z Krakowa zmierzyli się tam z Regginą oraz Sevillą uzyskując kolejno 1:1 i 1:0. W Polsce grają pierwszy mecz, więc cieżko coś o nich powiedzieć, mimo wszystko myślę, że nie przegrają, a dodając do tego zmęczenie graczy z Lubina mecze eliminacyjnym i co jeszcze ważniejsze w przyszłym tygodniu grają jeszcze trudniejszy rewanż. Więc sądzę, że nie zagrają na 100% w meczu z Wisłą, ale nawet jakby się tak stało to nie daje im szansy na zwycięstwo. Moim zdaniem x2 jak najbardziej pewne.

Typy na mecz:
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków x2 1.56 (Unibet)

Bełchatów nie najlepiej zaprezentował się w meczu rewanżowym w Gruzji, ale mimo to szczęśliwie awansował do dalszej fazy. W weekend podejme w Łodzi tamtejszy Widzew. Spotkanie w statystykach wygląda na łatwe do typowania. Wszystko wskazuje na Bełchatów. Mimo prawdopodobnie zmęczenia zawodników też uważam, że jednak wygrają to spotkanie i zamażą złą plamę z Gruzji. Sam Napoleoni nie da rady vice-mistrzowi Polski.

Typy na mecz:
Widzew Łódź - PGE GKS Bełchatów 2.1 (Unibet)
Widzew Łódź - PGE GKS Bełchatów x2 1.28 (Unibet)

Do Białegostoku zawitają zdobywcy Pucharu Polski. Mimo to nie skreślam szansy Jagiellonii. Groclin może być troche zmęczony po tym dość trudnym dwumeczu. Pierwszą rzeczą jaka powinna być w tym meczu to under. Oba zespoły nie są zbyt bramkostrzelne i poluję tutaj na wynik 0:0, przy czym niestety dla mnie, wydaje się, że z odrobiną szczęścia Groclin może ustrzelić jedną, dającą 3 punkty bramkę. Mimo to jestem dobrej myśli. Może nie zdobędziemy 3 punktów, ale remis jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Co do tego meczu są bardzo dobre typki :)

Typy na mecz:
Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski X 3.25 (Unibet)
Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski poniżej2.5 1.75 (Toto-Mix)
Jagiellonia Białystok nie strzeli 3.0 (Toto-Mix)

Tutaj też dość ciężko typować. Spowodowane to jest tym, że Górnik nie grał jeszcze meczu w lidze, ponieważ jak już wiece Wisła miała wyjazd do Stanów. Mimo to podejmę się typowania. Myśle, że Legia wywiezie przynajmniej punkt z Zabrza. Co prawda Górnik ma wzmocnienia, ale Legia jest chyba lepiej grającą drużyną. Jeżeli wykorzystają to co będą mieli to powinni dać rade. Świetnie grający w ostatnim meczu Chinyama z Cracovią strzelił gola, ale mial więcej sytuacji, w których mógł strzelić bramki. Myślę, że jak Warszawiacy się sprężą to możliwe, że nawet wygrają spotkanie.

Typy na mecz:
Górnik Zabrze - Legia Warszawa x2 1.33 (Unibet)

....no to takie moje małe przemyślenia co do 2 kolejki OE. Zobaczymy jak to będzie :]

Yang0

Wysłany: 2007-08-03, 13:03    

Kolporter Korona Kielce vs. KKS Lech Poznań

W drugiej kolejce na stadionie w Kielcach spotkają się dwie drużyny z górnej półki tabeli OE. W szeregach Korony, było trochę zamieszania...zmiana trenera oraz kilka transferów. Gospodarze niezbyt dobrze rozpoczęli ten sezon przegrywając z wicemistrzami 2:0 na ich stadionie. Co za tym idzie lepsze nastroje panują w ekipie "Kolejorza", który przed tygodniem pokonał na własnym stadionie 4:2 Zagłębie Sosnowiec. Klub z Poznania jest nieco słabszy w obronie...boczni obrońcy są pomocnikami, co za tym idzie, robi się dużo miejsca na skrzydłach przy kontrach. Jednak w środkowej strefie boiska jest im czego pozazdrościć (Zając, Quinteros i Reiss), ta trójka potrafi szybko i sprawnie rozmontować niejedną obronę. Jednak w Kielcach nie zdolny do gry będzie Reiss, a na jego miejsce wejdzie Rengifo (piłkarz zapowiada się ciekawie, z każdym kolejnym treningiem ma większe uznanie w oczach trenera). Oprócz Reissa w Kielcach nie wystąpią Bartosz Bosacki oraz Grzegorz Wojtkowiak. W szeregach gospodarzy prócz Gajtkowskiego każdy jest w pełni zdrów. Za jego miejsce wejdzie Piotr Celeban. W środku obrony na pewno nie zobaczymy Sławomira Rutki. U boku Drzymonta zagra natomiast Hernani, który do optymalnej formy powracał w sobotnim spotkaniu Młodej Ekstraklasy. Na lewej stronie miejsce Tomasza Brzyskiego zajmie z kolei Robert Bednarek. Pierwszy mecz w nowym sezonie przed własną publicznością to doskonała okazja, aby wreszcie zwyciężyć.

:cwaniak1:

Typy:
x - (3,15) - Expekt
x2 - (1,55) - Expekt
Under 1,5 do przerwy - (1,46) - Expekt

Ostatnio zmieniony przez Yang0 2007-08-03, 13:10, w całości zmieniany 1 raz  

Yang0

Wysłany: 2007-08-03, 13:13    

CytatChomik napisał/a:
Do tego dochodzi wspaniały Reiss. Ci dwaj piłkarze mogą dużo namotać w obronie Korony i strzelić kilka bramek.
Przepraszam, że się wtrącam, ale Reiss dzisiaj nie zagra z powodu kontuzji uda. Na jego miejsce wejdzie Rengifo. :niesmak:

[ Komentarz dodany przez: Chomik: 03-08-2007, 12:30 ]
aha... widzisz nie doczytałem tego :/ ale mimo wszystko stawiam na Lech :]

przemekwn
Zagłębie Sosnowiec

Tematy: 11

Wysłany: 2007-08-03, 15:31    

Piłkarze "Pomarańczy" postanowili mieć głęboko w 4 literach to co się dzieje po za boiskiem (czyt. afery korupcyjne, zatrzymania kolejnych sędziów itp., itd.) i postanowili trochę poszaleć w pierwszej kolejce strzelając łączne 24 gole. W dodatku nie były to byle jakie bramki - taki Socha na przykład strzelił nożycami piękną bramkę zawodnikom ŁKS-u i doprowadził do wyrównania w ostatnich minutach meczu.

Wyniki 1 kolejki :
Groclin Dyskobolia 1:4 Ruch Chorzów Ruch Chorzów
Zagłębie Lubin Zagłębie Lubin 2:1 Widzew Łódź Widzew Łódź
Jagiellonia Białystok Jagiellonia Białystok 2:1 Polonia Bytom Polonia Bytom
Lech Poznań Lech Poznań 4:2 Zagłębie Sosnowiec Zagłębie Sosnowiec
Odra Wodzisław Odra Wodzisław 2:2 ŁKS Łódź ŁKS Łódź
GKS Bełchatów GKS Bełchatów 2:0 Korona Kielce Korona Kielce
Legia Warszawa Legia Warszawa 1:0 Cracovia

W piątek zaczynamy mocny uderzeniem - mecz Korony z Lechem. Korona poprzedni mecz przegrała z vice- mistrzem Polski 0:2.Kolporter oddał 8 strzałów na bramkę przeciwnika w tym 1 w światło... Na jakąkolwiek pochwałę w tym meczu (w drużynie Kolportera może zasłużyć jedynie Edi i Hermes. Obrońcy Kolportera zagrali na baaardzo niskim poziomie - Wróbel robił z nimi co chciał. Kielczanie już do przerwy dostawali 0:2 więc Zieliński z formacji 4-4-2 przeszedł do 4-3-3 ale nic to nie dało albowiem Kielczanie nie znaleźli sposobu na dobrze prosperującą w tym dniu obronę Bełchatowian.
Lech Poznań natomiast w zupełnie innych nastrojach schodził z murawy - wygrali bowiem na "swoich śmieciach" 4:2 z Sosnowieckim Zagłębiem. Pierwsza połowa nie przyniosła żadnej bramki. Było to jednak spowodowane dużym szczęściem, które towarzyszyło przez pierwsze 45 minut Zagłębiu. W drugiej połowie Lech pokazał na co ich stać. Przez pierwsze 15 minut gospodarze pokazali, że mają zamiar w tym sezonie walczyć o najwyższe lokaty i strzelili 3 bramki. Dwie bramki strzelił Zając, który zasługuje na ogromne brawa. Od 60 minuty kibice "Kolejorza" byli wniebowzięci - zresztą tak samo jak i piłkarze ... W 68 minucie tym sposobem nowy zawodnik Zagłębia - Kmiecik (który zmienił Folca) strzela bramkę i na tablicy jest już 3:1. 5 minut przed końcem spotkania w polu karnym Reiss fauluje jednego z graczy Zagłębia (Berensztajna ? ) i faul ten zamienia się w bramkę. Sosnowiczanie rzucili wszystko i próbowali te ostatnie 5 minut wykorzystać jak najlepiej, co niestety skończyło się dla nich źle albowiem w 90 minucie po podaniu Rengifu najlepszy strzelec poprzedniego sezonu- Reiss strzela bramkę i jest 4:2 dla Lecha. Drużyna Lecha zagrałą ciekawy, dobry futbol w minioną sobotę. NA pochwałę zasługuje na pewno świetny Zając, Quinteros i Reiss... Jedyne co może martwić w szeregach Poznaniaków to zachowanie piłkarzy po tym jak strzelili bramkę na 3:0. Lech próbował grać pod publikę, zbyt nonszalancko co mogło się dla nich źle skończyć.
W tym pojedynku wg. mnie stroną przeważającą jest Lech, albowiem widziałem, że potrafią grać, są poukłądaną drużyną i mogą walczyć w tym sezonie o udział w Pucharach bez żadnych problemów. Należy jednak pamiętam, że Korona to nie byle kto. W dodatku gra u siebie- a wspacie kibiców napewno będzie potrzebne.
Na stadionie w Kielcach - 1 zwycięstwo gospodarzy i 2 remisy ,a ogólnie 2 zwycięstwa Lecha, 3 remisy i 1 zwycięstwo Korony.
Mecz łatwy do wytypowania nie jest - jeśli chodzi o zwycięzcę to postawiłbym za drobne x a troche grubiej x2.
Jeśli chodzi o under over - pomiędzy tymi drużynami: 3x under, 3x over, na boisku w Kielcach 2x under 1 over.
Tak jak mówiłem - w pierwszje połowie Lech raził nieskutecznością - ogólnie 19 strzałów - 11 w światło bramki, Korona 8 strzałów 1 w światło bramki. Obrona Korony faktycznie bardzo słabo funkcjonowała i wg. mnie trener jak najszybciej będzie musiał zlikwidować tą wadę. Wg. mnie jednak over...

obst_TAQ

Wysłany: 2007-08-03, 19:18    

CytatChrumek napisał/a:
3 sierpień:

4 sierpień:
Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 19:00

5 sierpień:

No wiec znowu pokuszę sie o małe mini analizy :))

Korona vs Lech

Hmm... wg mnie po tym co zaprezentowala Korona i Lech w pierszym meczu mozna łatwo stwierdzic ze to Poznaniacy sa faworytem. Ale nie do konca. Korona to druzyna która przede wszystkim gra dobra pilke u siebie. Dlatego nie przekreslałbym ich szans... Dla mnie najsensowniejszym typem bedzie tutaj over 2.5 gola... Wiadomo ze oba zespoly maja w druzynie zawodnikow ktorzy strzelac potrafią, a takze oba graja bardziej ofensywna niz defensywna piłke...
Dlatego tez: over 2.5 gola - 1.80 (STS)

Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec

Obecnie to Sosnowiczanie maja wazniejszy cel. Wiadomo ze jezeli zajma miejsce spadkowe to poleca do 3 ligi od razu. Jezeli utrzymaja sie w 1 lidze, to czeka ich tylko degradacja o jedna klase. Odra dla mnie to słabiak ligi. Zagłebie zagralo ciekawie z Lechem. Nie przestraszyli sie ich i atakowali. Mogli jako beniaminek sie podobac.
w tym meczu typuję: remis - 3.15 - (STS)

Cracovia Kraków - Ruch Chorzów

Ruch zaskoczył w pierwszym meczu. Tylko czy to swiadczy o ich sile czy o słabosci Groclinu? Cracovia obecnie nie jest na tyle mocna zeby ograc Chorzowski Ruch. Co prawda Legię przycisneła ale to bardziej zmeczenie Warszawian o tym decydowało.
typ na mecz: remis - 3.15 (STS)

Łódzki KS - Polonia Bytom

Chyba nic nie moge napisac ciekawego o tym meczu. ŁKS bedzie walczył o utrzymanie, i wg mnie jest zespolem słabszym od Bytomian. Mogą tylko nadrobic doswiadczeniem. Ale to kolejny mecz w ktorym typuje remis 3.15 (STS)

No i mecz kolejki. Zagłebie kontra Wisła. Moim zdaniem miedziowi powinni nie przegrac tego meczu. Nie przemawia do mnie fakt ze do Wisły wrocił Kosowski ktory dla mnie od zawsze byl drewniany, ma jeden zwod i sie nabieraja na niego wszyscy :szok: Bardzo mnie ciekawi jak zagra Cantoro. W sparingach ciekawie rozgrywał, a ja sam jestem zwolennikiem jego talentu. Obawiam sie ze pokonanie Sevilli, za bardzo podjara Wiślakow, a tak naprawde ten mecz był dla Sevilli malo wazny. No coz zobaczymy. Dla mnie remisik kolejny - 3.05 (STS)

Widzew Łódź - PGE GKS Bełchatów

Patrzac na Bełchatow w UEFA rece opadały. Zespol nie ma polotu z zeszłego sezonu, brak mu Garguły i to widac golym okiem. Moim zdaniem Widzew pokusi sie o 3 pkt w tym meczu. Poprowadzi ich do tego nie zmordowany Napoleoni, który juz nie raz pokazał ze jest prawdziwym liderem zespolu z Łodzi :)
moj typ: Widzew Łodz - 3.10 (STS)

Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski

Jagiellonia znowu u siebie. tylko ze przeciwnik mocniejszy. Zdobywca Pucharu Polski, chociaz nie gra moze pieknie obecnie ma w zespole bardzo dobrych zawodnikow jak: Majewski, Slusarski, Lato... Oni wg mnie powinni poprowadzic Groclin do zwyciestwa w 2 kolejce, i zmazania blamazu z Ruchem.
typ: Groclin - 2.50 (STS)

Górnik Zabrze - Legia Warszawa

Mozecie mowic wszystko ale ja nie wierze ze od razu wielki Górnik powroci. Legia moze nie gra pieknie ale kadre ma mocną. Chinayama pokazał ze jest niesamowicie grozny, i nie sadze zeby obrona Gornika dala rade go powstrzymac. Mam nadzieje ze zagra takze "Opel" i we dwoch beda nękać bramkarza z Zabrza. Dla mnie dwojka pewna, chociaz mecz moze byc ciekawym widowiskiem :)
typ: Legia Warszawa - 2.05 (STS)

pozdrawiam,
TAQ

Snoopy

Tematy: 1

Wysłany: 2007-08-03, 19:38    

Hit kolejki drużyna z Lubina podejmuje u siebie głodną sukcesów Wisłe Kraków.Po nieudanym sezonie 2006/2007 zespół z Krakowa chce wywalczyć Mistrzostwo Polski.Co do drużyny z Lubina ostatni mecz u siebie to porażka z Steuea Bukareszt 0:1 w Eliminacjach do LM,a wcześniej wygrana 2:1 na swoim boisku z Widzewem Łódz. Zespół z Krakowa wrócił po turnieju w którym na końcu pokonał zwycięzce Pucharu UEFA FC Seville 1:0 po golu Andrzeja Niedzielana. Według mnie zespół z Lubina będzie zmęczony występem w Lidze Mistrzów po meczu ze Steuea Bukareszt.Dodam,że trener Wisły Kraków Maciej Skorża ma wielki dylemat co do wyboru napastników do wybrania ma kilka bardzo dobrze dysponowanych graczy m.in Ćwielong,Brożek,Niedzielan. Typ na Wisłe Kraków wydaje mi się bardzo atrakcyjny i myślę,że po takim kursie warto zagrać ten mecz.

:arrow: Typ Wisła Kraków - 2.65 Toto-Mix

obst_nazimek
Oi! Bootboy

Tematy: 80

Wysłany: 2007-08-04, 10:35    

Widzew-Bełchatów 1x

Nie wiem jak możecie stawiac na wygrana Bełchatowa? Nie wierze żeby Widzew był tak słaby i dał się ograc tym patałachom na własnym boisku. Wg. mnie spokojne 1x po dobrym kursie 1,53.

TAQ, cała liga będzie remisowała, tylko Legia wygra :k:

Snoopy

Wysłany: 2007-08-05, 13:18    

CytatSnoopy napisał/a:
:arrow: Typ Wisła Kraków - 2.65 Toto-Mix :cwaniak1:

Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski

Kolejny bardzo ciekawy mecz tej kolejki OE.Jagiellonia pokazała już w 1 meczu z Polonią Bytom,że potrafią wygrywać spotkania.Groclin rozegrał ostatnio bardzo slaby mecz w Pucharze UEFA z Araz Imishli gdzie bramkę na wagę awansu strzelono dopiero w 88min.Gracze z Grodziska mogą być przemęczeni ostatnim spotkaniem.Dodam,że ostatnio Groclin rozegrał niezbyt udane spotkanie z beniaminkiem OE Ruchem Chorzów.W mojej opinii ten mecz skazany na wygraną Jagi =].

:arrow: Typ Jagiellonia Białystok - 2.45 Toto-Mix

Ostatnio zmieniony przez Snoopy 2007-08-10, 11:15, w całości zmieniany 1 raz  

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2007-08-05, 14:29    

CytatSnoopy napisał/a:
Jagiellonia pokazała już w 1 meczu z Piastem Gliwice

...a to ciekawe :k:

[ Komentarz dodany przez: krzys_nowak: 05-08-2007, 14:52 ]
:k: dobre, Piast jest póki co w 2 lidze, a oni z Bytomiem grali %-)

krzys_nowak

Wysłany: 2007-08-05, 16:04    

CytatTAQ napisał/a:
Górnik Zabrze - Legia Warszawa

Mozecie mowic wszystko ale ja nie wierze ze od razu wielki Górnik powroci. Legia moze nie gra pieknie ale kadre ma mocną. Chinayama pokazał ze jest niesamowicie grozny, i nie sadze zeby obrona Gornika dala rade go powstrzymac. Mam nadzieje ze zagra takze "Opel" i we dwoch beda nękać bramkarza z Zabrza. Dla mnie dwojka pewna, chociaz mecz moze byc ciekawym widowiskiem :)
typ: Legia Warszawa - 2.05 (STS)

Górnik - Legia 2,95 3,10 2,30

Bardzo ciekawe spotkanie, trudne do typowania, dla mnie no bet. Jako kibic Górnika wiadomo na kogo bym stawiał :) . TAQ nikt nie oczekuje powrotu Górnika do wielkości od razu, to proces długofalowy. Ten mecz to jest duża niewiadoma dla obu stron. Legia po dobrej 1 połowie z Craxa, w 2 kompletnie się nie liczyła. Nie wiadomo z czego to wynikało, sztab szkoleniowy twierdzi, że to nie wynik braku sił. Więc dlaczego tak słabo zagrali?? Jeszcze większą niewiadomą jest postawa Górnika. To pierwszy mecz o punkty, młodzi zawodnicy staną przed co najmniej 14 tys. widownią (realna ilość to nawet 18 tys.)
mogą nie wytrzymać ciśnienia. Sparingi wygrywali, ale to nie znaczy, że z zawsze groźną Legią sobie poradzą. Będzie to mecz walki nie wykluczone jak to ostatnio bywało do jednej bramki. Ja osobiście mam nadzieje zobaczyć kilka goli, oby więcej ich zdobyli Zabrzanie. Cichy typ 2-1 %-) 3-0 marzenie %-) . Niestety nie wykluczam również porażki. Brak Hajty będzie bardzo odczuwalny.

Ostatnio zmieniony przez krzys_nowak 2007-08-05, 16:04, w całości zmieniany 1 raz  

jacekb1
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-08, 22:39    

:arrow: Kolejka 3

Ostatnio zmieniony przez jacekb1 2007-08-08, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  

Snoopy

Wysłany: 2007-08-10, 11:17    

CytatChomik napisał/a:
CytatSnoopy napisał/a:
Jagiellonia pokazała już w 1 meczu z Piastem Gliwice

...a to ciekawe :k:

[ Komentarz dodany przez: krzys_nowak: 05-08-2007, 14:52 ]
:k: dobre, Piast jest póki co w 2 lidze, a oni z Bytomiem grali %-)

Przepraszam za pomyłkę zle wpisałem po prostu. Kluby mi sie pomyliły =].

CytatSnoopy napisał/a:
:arrow: Typ Jagiellonia Białystok - 2.45 Toto-Mix :n:

Wisła Kraków - Korona Kielce

Kolejny mecz mojej ulubionej drużyny z OE.W ostatnim tygodniu Wisła pokazała graczom z Lubina na co ich stać,zwycięstwem 0:1 udowodnili dość dobrą passe.Dzisiaj Wisła zagra na stadionie przy ul.Reymonta pierwszy raz w tym sezonie przy własnej publiczności.Z obecną formą Wisła powinna wygrać z kielecką Koroną.Po dość wysokim kursie 1.45 na pewno skusze się na ten typ.

:arrow: Typ Wisła Kraków - 2.65 Toto-Mix

Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec

Kolejny arcyciekawy mecz tej kolejki w OE.Chorzowski Ruch podejmuje u siebie Zagłębie Sosnowiec.Jak wszyscy wiemy pomiędzy tymi 2 klubami jest "święta wojna" obie drużyny są przez siebie wręcz znienawidzone.I dzisiaj tym będę się sugerował.Mobilizacja w drużynach na ten mecz bardzo duża i każdy chce "dokopać" rywalowi.Według mnie dzisiaj duże szanse na remis.

:arrow: Typ Remis - 3.40 Toto-Mix

[ Komentarz dodany przez: krzys_nowak: 10-08-2007, 10:55 ]
po co piszesz post pod postem w krótkim okresie czasu?? mogłeś wszystko zawrzeć w jednym poście

Tak jak Krzysiek napisał - opcja edytuj :arrow: nie nabijamy / przemekwn

Ostatnio zmieniony przez 0:0 2007-08-10, 12:59, w całości zmieniany 1 raz  

arek__19

Wysłany: 2007-08-10, 12:41    

Cytatarek__19 napisał/a:
2.90 Bet-at-home :cwaniak1:

Wisła Kraków - Kolporter Korona Kielce

Reymonta 22 Godz. 20:00

Sędzia: Marek Mikołajewski

Wisła z pewnością stoi w roli faworyta w dzisiejszym meczu.
W poprzedniej kolejce wygrała 1:0 z Mistrzem Polski, Zagłębiem Lubin, choć wynik mógłby być jeszcze wyższy...
Wiślacy pokazali w tym meczu, że wracają do swojej formy sprzed kilku lat, grali z polotem, a zarazem rozwagą, często piłką krążyła jak po sznurku, a niektóre ich akcje robiły wrażenie.
Wisła pokazała, że ma silny skład, ale i również ławkę rezerwowych.
Niedzielan, Kosowki, czy też ich zmiennicy Boguski oraz Ćwielong, potrafili kilkoma podaniami rozbić defensywę podopiecznych Czesława Michniewicza.
W drużynie Białej Gwiazdy wszyscy gotowi są do gry, nie ma problemów z kontuzjami, w przeciwieństwie do Korony gdzie, nie wystąpią kontuzjowani Kaczmarek i Gajtkowski, ale do gry wraca odwieszony przez klub Marcin Drzymot.
Za Wiślakami przemawia fakt, iż grają oni przed własną publicznością i będą chcieli pokazać się w pierwszym meczu w tym sezonie przy Reymonta z jak najlepszej strony.
Cóż tu więcej pisać, Wisła jest faworytem tego meczu i każdy inny wynik, niż zwycięstwo podopiecznych Macieja Skorży, będzie wielkim zaskoczeniem.

Typy na mecz:
Wisła Kraków - Korona Kielce 1 1.45 Bet-at-home
Wisla Krakow - Korona Kielce (0:1) 1 2.05 Bet-at-home
Wisla Krakow - Korona Kielce over 2.5 1.70 Bet24

mafia66

Tematy: 0

Wysłany: 2007-08-10, 14:41    

CytatSnoopy napisał/a:
Typ Wisła Kraków - 2.65 Toto-Mix

Kurs w toto-mix 1.8 :mlotek:

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2007-08-10, 16:23    

CytatCytat:
Korona Kolporter Kielce - Lech Poznań x2 1.56 (Unibet) :n: 1:0
Korona Kolporter Kielce - Lech Poznań (+1.5) 1.12 (Toto-Mix) :t: 1:0
Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec 1.9 (Unibet) :t: 1:0
Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec 1x 1.2 (Unibet) :t: 1:0
Łódzki KS - Polonia Bytom 1.8 (Unibet) :n: 0:0
Łódzki KS - Polonia Bytom 1x 1.18 (Unibet) :t: 0:0
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków x2 1.56 (Unibet) :t: 0:1
Widzew Łódź - PGE GKS Bełchatów 2.1 (Unibet) :n: 0:0
Widzew Łódź - PGE GKS Bełchatów x2 1.28 (Unibet) :t: 0:0
Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski X 3.25 (Unibet) :n: 1:3
Jagiellonia Białystok - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski poniżej2.5 1.75 (Toto-Mix) :n: 1:3
Jagiellonia Białystok nie strzeli 3.0 (Toto-Mix) :n: 1 gol
Górnik Zabrze - Legia Warszawa x2 1.33 (Unibet) :t: 0:3

No ostatnia kolejka nie była najlepszą, przede wszystkim zawiodłem się na Jadze, mam nadzieję, że w ten weekend będzie lepiej :)

Dobra to znów mini-analizki na 3 kolejkę OE :)

10 sierpnia 2007

Ruch - Zagłębie S. 19:00

Wisła K. - Korona 20:00

11 sierpnia 2007

Odra - Widzew 19:00

Lech - Górnik Z. 19:00

Jagiellonia - ŁKS 16:00

Polonia B. - Cracovia 19:00

Bełchatów - Zagłębie 20:00

12 sierpnia 2007

Legia - Dyskobolia 19:15

To jedziem %-)

Ruch - Zagłębie S. 19:00 - no bet

Cieżki mecz, jak już wiemy jest to "święta wojna" druzyn. Nie podejmuję się analizowania tego spotkania. Możliwy jakiś under. Jakbym miał typować to 1x, lub czysty X :))

Wisła K. - Korona 20:00

Ciekawy meczyk :)) Wisła zagra pierwszy mecz w sezonie na swoim boisku i są faworytem meczu. Podejmują Koronę z dorobkiem 3 punktów. Wisła rozegrała narazie tylko 1 spotkanie, w którym wygrała na wyjeździe z mistrzami Polski. Korona po pierwszy bardzo słabym, przegranym 0:2 meczu z Bełchatowem, przed tygodniem zagrała lepiej i pokonały Lech. Dziś stawiam na gospodarzy, chyba wszystko przemawia za nimi. Z takim składem jak mają powinni sobie poradzić dziś z Koroną i odnieść kolejne zwycięstwo. W obu drużynach nie będzie wielu zmian kadrowych. W krakowskiej drużyny może dojść do dwóch zmian, natomiast trener Korony najprawdopodobniej wykona jedną zmianę. Wydaje mi się, że dziś czysta 1 :)) Myślę, że gracze z Kielc nie zdołają nawet strzelić dziś bramki :))

Typy na mecz:
Wisła K. - Korona 1.5 (Unibet)
Wisła K. - Korona (+1.5) 2.0 (toto-mix)
Korona nie strzeli 1.95 (toto-mix)

Odra - Widzew 19:00 - no bet

Bardzo ciekawy mecz, ze względu na to, że nie wiem na kogo stawiać %-) w pierwszym momencie wpadł mi w oko remis :)) i przychylam się do tego... Odra na farcie wygrała ostatni mecz, w pierwszej kolejce na farcie wywalczyła 1 punkt, chociaż przegrywała do 85 minuty 0:2, dla mnie no bet, ale myślę, że raczej x2 :))

Lech - Górnik Z. 19:00

Faworytem gospodarz, który powinien chyba wygrać, chociaż nie stanie się to łatwo. Górnik w pierwszy meczu jakim grał nie zaprezentował się dobrze, uległ w Zabrzu Legii 3:0 i nie napawa to optymizmem przed jutrzejszym spotkaniem. Osobiście odpuszczam ten mecz, ale chyba 1 powinna być. Lech po ostatniej porażce w Kielcach 0:1 będzie chciał się zrewanżować :P Możliwe, że Górnik bedzie jeszcze myślami przy meczu z Legią i przez to mogą ponieść poważną porażkę. Chociaż pewnie są nastawieni na ten mecz więc różnie może być. Myślę, że będzie 2:1 dla poznańskich graczy.

Typy na mecz:
Lech - Górnik Z. 1.55 (toto-mix)
Lech - Górnik Z. ponad2.5 1.7 (toto-mix)

Jagiellonia - ŁKS 16:00

Do Białegostoku przyjeżdżają już po raz 3 gracze jednej z drużyn OE. Tak więc łatwo wnioskując Jagiellonia 3 pierwsze kolejki rozegra u siebie. Pierwszy mecz skończył się wygraną Białostoczan nad bytomską Polonią, tydzień temu podejmowaliśmy zdobywce Pucharu Polski z Grodziska. Niestety to co widzieliśmy na meczu nie może napawać nas optymizmem przez sobotnim spotkaniem. Dziury w obronie niesamowite, wręcz nie mogę do tej pory tego uwierzyć. Wyglądało to jakbyśmy grali jakiś sparing na treningu. Obrona podawała piłkę napastnikom drużyny przeciwnej i niestety dla nas horror ten skończył się zaledwie 1:3, gdy mogło być o wiele więcej. Nie sądzę, aby taka gra miała miejsce podczas kolejnego spotkania. Nie możemy sobie pozwolić na kolejne takie błędy w obronie. Wnioski na pewno zostały już wyciągnięte z ostatniego meczu. Tak jak już wspomniałem gramy 3 mecz u siebie i jak narazie mamy 3 punkty. Ten mecz jest bardzo ważny, ponieważ ŁKS jak i Jaga są m.in. nominowani do spadku z ligi. Więc trzeba to za wszelką cenę wygrać. Moim zdaniem minimum to remis, jednak sądzę, że będzie stać naszych na skromne zwycięstwo 1:0 :)

Typy na mecz:
Jagiellonia - ŁKS 1x 1.2 (Unibet)
Jagiellonia - ŁKS poniżej2.5 1.8 (Unibet)

Polonia B. - Cracovia 19:00

Znów nie wiem co postawić... ale po dłuższym przemyśleniu myślę, że Cracovia nie przegra. W pierwszych spotkaniach zaprezentowała się dobrze, najpierw przegrała w Warszawie z Legią 1:0, a ostatnio przy pustych trybunach pokonała Ruch Chorzów strzelając 1 bramkę. Tym razem gracze z Krakowa zawitają w Bytomiu, chyba %-) Polonia według wszystkich będzie w tym sezonie outsiderem polskiej ligi i niestety dla kibiców beniaminka również tak uważam. Mimo wszystko myślę, że Bytomianie mogą wywalczyć przynajmniej 1 punkt przed swoimi kibicami. Przegrali już 2 mecze więc możliwe, że czas przerwać złą passę. Dla odważnych polecam czystą 2, jednak dla tych ostrożnych takich jak ja polecam x2 :)

Typy na mecz:
Polonia B. - Cracovia x2 1.33 (Unibet)

Bełchatów - Zagłębie 20:00

Mecz vice z mistrzem Polski. Na papierze zapowiada się bardzo zaciętym spotkaniem, jednak uważam, że będzie to jednostronne widowisko, w którym 3 punkty powinni wywalczyć gracze z Bełchatowa. Mimo wszystko to piłka i myślę, że remis jest także możliwy. Co za tym idzie nie przewiduję aby Mistrz Polski wywalczył 3 punkty w tym meczu. Daje im max remis. Co prawda obie drużyny zawaliły w pucharach w ostatnich meczach to akurat Bełchatów miał szczęście i awansował dalej. Zagłębie w tym tygodniu grało ze Steauą, ale to już chyba wszyscy wiemy. Mecze rozgrywane w Rumunii to nie lada wyzwanie, ponieważ jest to bardzo trudny teren, gdzie jest cholernie gorąco. Nie sądzę, aby gracze z Lubina zdołali odpocząć i mogą odczuwać zmęczenie podczas meczu z Bełchatowem. Moim zdaniem 1x jest bardzo dobrym typem do podbicia ako. Mimo to polecam także czystą 1 z jeszcze bardziej kuszącym kursem

Typy na mecz:
Bełchatów - Zagłębie 2.25 (Unibet)
Bełchatów - Zagłębie 1x 1.33 (Unibet)

Legia - Dyskobolia 19:15

Ostatni mecz odbędzie się w weekend. Stołeczna Legia, lider ligi z 2 zwycięstwami podejmuje Grodziszczan. Groclin w pierwszym meczu zaliczył falstart przegrywając u siebie z beniaminkiem z Chorzowa, aż 1:4. W nastepnym meczu było lepiej wygrywając 3:1 w Białymstoku, z Jagiellonią. Mimo to wynik nie jest odzwierciedleniem dobrej gry zdobywców pucharu, ale tragicznych błędów graczy beniaminka z Białegostoku. Myślę, że Legia upora się z drużyną Dyskobolii i po 3 kolejkach będzie miała na swoim koncie komplet punktów. Nie będe się dalej rozpisywał o tym meczu, bo zapewne TAQ coś skrobnie :P

Typy na mecz:
Legia - Dyskobolia 1.6 (Unibet)
Legia - Dyskobolia (+1.5) 2.1 (toto-mix)

...no to by było na tyle :)

Chomik
Spurs, Juve & Jaga!

Wysłany: 2007-08-14, 14:26    

CytatCytat:
Wisła K. - Korona 1.5 (Unibet) :t: 4:0
Wisła K. - Korona (+1.5) 2.0 (toto-mix) :t: 4:0
Korona nie strzeli 1.95 (toto-mix) :t: 0 goli
Lech - Górnik Z. 1.55 (toto-mix) :t: 4:1
Lech - Górnik Z. ponad2.5 1.7 (toto-mix) :t: 4:1
Jagiellonia - ŁKS 1x 1.2 (Unibet) :t: 1:0
Jagiellonia - ŁKS poniżej2.5 1.8 (Unibet) :t: 1:0
Polonia B. - Cracovia x2 1.33 (Unibet) :n: 1:0
Bełchatów - Zagłębie 2.25 (Unibet) :n: 0:1
Bełchatów - Zagłębie 1x 1.33 (Unibet) :n: 0:1
Legia - Dyskobolia 1.6 (Unibet) :t: 1:0
Legia - Dyskobolia (+1.5) 2.1 (toto-mix) :n: 1:0

...no nie poszło tak strasznie, chociaż, nie spodziewałem się, że Bełchatów nie zdąbędzie nawet punktu. Na dziś zaległy mecz pierwszej kolejki :)

Wisła Kraków - Górnik Zabrze - 20:00

Tak jak już wspomniałem, zaległy mecz pierwszej kolejki OE. Do Krakowa na mecz z tamtejszą Wisłą, przyjeżdżają gracze Górnika Zabrze. Obie drużyny odwrotnie zaczęły sezon. Wisła wygrała dwa pierwsze mecze, zdobywając komplet punktów. Natomiast Górnik, dwa mecze przegrał. Krakowianie są chyba głównym faworytem do zdobycia mistrzostwa. W składzie znajdują się takie gwiazdy, jak Niedzielan, Brożek, Cleber czy Kosa. Niestety tego ostatniego dziś nie zobaczymy, ponieważ w ostatnim meczu doznał kontuzji. Jest to spore osłabienie, ale wydaje mi się, że gracze Wisły łatwo wygrają ten mecz. W pierwszym meczu gracze z Krakowa wygrali w Lubinie 1:0 z Mistrzem Polski, a w ostatni piątek, rozstrzelali Koronę, wygrywając 4:0. Górnik natomiast w pierwszym meczu w Zabrzu uległ Legii przegrywając 0:3, a w sobotę przegrał dość dotkliwie, bo aż 4:1 z Poznańskim Lechem. Wydaje mi się, że dzisiejszy rywal jest na podobnym poziomie co pozostali i możliwe, że będzie kolejna dotkliwa porażka Zabrzan. Drużyny grały przeciwko sobie 89 razy, z czego 34 wygrywali gracze Górnika, a 31 razy Wiślacy. Mimo to ta statystyka nie weźmie dużego udziału w spotkaniu. Ważniejsze może być np. to, że Wisła w ostatnich 15 meczach z Górnikiem zdobywała 3 punkty, a na swoim stadionie wygrywa z dzisiejszym rywalem od 14 lat, nie dając przez ten czas, nawet 1 punktu. Co do składów, to tak jak już wczesniej mówiłem, nie zagra Kosa i Sobolewski. Zastąpią ich prawdopodobnie Tomas Jirsak i Jean Paulista. Moim zdaniem pewna 1.

Typy na mecz:
Wisła Kraków - Górnik Zabrze 1.25 (sts)
Wisła Kraków - Wisła Kraków - Górnik Zabrze (+1.5) 1.6 (sts)
Wisła Kraków - Górnik Zabrze (I połowa/cały mecz) 1/1 1.6 (Unibet)
Górnik Zabrze nie strzeli 1.85 (sts)

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Archiwum Obst » Sporty » Orange Ekstraklasa 2007-2008