U mnie moj brat jest srednio nastawiony do pokera ...ale pieniadze mu nie smierdza .... mamy 3 komputery z czego dostep do internetu ma jeden ....ale niedlugo sie przeprowadzamy wiec to sie zmieni . Czasem jak sie na mnie cos wkur*** to akurat jak gram turniej ...mowi ze potrzebuje kompa ...ja mowie ok ale wisisz mi rownowartosc wpisowego ... ( odrazu oddaje kompa ) Natomiast moj Tata czasem przyjdzie ,ja mowie choc pograsz odpalam jeden stolik cash games albo sita i on gra Ale ogolnie nie pasuje im to ze gram ...najczesciej mama wpada w nocy i kaze mi wylaczac ... kiedy najbardziej fishowato sie robi ...
ja to z tym mam spox przynajmniej ... gram se w akademiku najczesciej , w swoim pokoju, na swoim noucie, nikt nie przeszkadza, no chyba ze czasem wspolokator daje bardzo cenne uwagi ...
az strach pomyslec co to bedzie z zona .... i juz calkiem jak lolki pojda
_________________ Doświadczenie to jest dokładnie to, co powoduje, że przez chwilę się wahasz, zanim zrobisz ten sam błąd po raz drugi... (c)
Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-12-26, 19:11
Cytat:
a ja też coś dodam od swojej skromnej osoby : jeśli będziesz grać turnieje pamiętaj bądź cierpliwy , zawsze "ustaw" sobie cel na dojście do miejsc płatnych a nie na wygranie całego turnieju [ponieważ to się zawsze kończy klęską]
bez żartów-albo grasz o 1, albo FT, albo top 20-ale nie nastawiaj się tylko na dojechanie do płatnych chyba ze FR to się nastawiaj na... granie swojego- w końcu coś wpadnie, potem więcej i więcej
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
Wysłany: 2007-12-26, 20:31
też mi sie wydaje ze granie po to aby dojść aby do płatnych to troche takie granie....hmm.....no nie wiem-ja uważam ze warto załozyc sobie własnie np.Gram o top 5 i tego sie trzymać ,t.j starac sie tak grac aby wejść do tej piątki bo o niższe miejsca np nie ma sensu grać ze względu na małą ilość $$
co do wypowiedzi:Barta jeśli chodzi o jakieś małe turnieje do powiedzmy pula max 1.5k$ lub Euro to główne założenie aby zdobyć FT albo top 20 albo czego każdemu życzę zwycięstwo w takim turnieju Co do większych turnieji np. na Bettsonie prawie codziennie o 19:00 wpisowe 10$+1$ pula 20k$ [po wszystkich rebuyach, mój ulubiony tur dość często w nim gram]] miejsc płatnych 50-60 ludu 500min lub więcej za ostatnie miejsce płatne ok 100$ [jesli nie więcej]i w takich turniejach przynajmniej dla mnie priorytetem jest dojście do płatnych.
1.Na początek dla rybki chyba będzie najlepiej aby skupiał się na miejscach płatnych a nie obrazu w głowie wygrywanie turniejów [z wpisowym oczywiście mi chodzi]
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2007-12-26, 21:50
Cytat:
1.Na początek dla rybki chyba będzie najlepiej aby skupiał się na miejscach płatnych a nie obrazu w głowie wygrywanie turniejów [z wpisowym oczywiście mi chodzi]
Glupia rada....
Cytat:
ja dzis mialem 100 zl i wplacilem na Bwin i moj rezultat narazie to ponad 700 zl na live , dzis mialem fart ale tak pomyslalem abys moze ty sprobowal.
no tak ale chodzi mi probe powiekszenia wejsciowej sumy bo ta suma jest naprawde mala i jestem raczej przekonany ze jak ja utopi na pokerku to sie moze zniechecic
_________________ Jezeli chce ktos pojedynek na YIELD niech pisze PW lub gg . Stawka to pochwala i 25 zl
Ogolnie powinno grac sie turnieje z wpisowym na jakie Cie stac wtedy grasz swoj poker i w tym przypadku ONLY 1 PLACE
natomiast jak ktos gra z wpisowym z ktorym nie powinien to czesto zalezy mu zeby chociaz dojsc do platnych... ale wtedy jest turbo murkiem i latwo sie go czyta ...
Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-12-27, 13:44
Drizzd91 napisał/a:
głupia rada... wyjaśnię łopatologicznie Grając murinho vel turbo murek, żeby dojechać do płatnych nie doskonalimy swojej gry, tylko skupiamy się zazwyczaj tylko i wyłącznie na własnych kartach. O wiele szybicej uczysz się grając o 1
A dlaczego warto grać o 1?? Cóż policzmy 15 razy last płatne ve 1 wygrana. Powiem jeszcze w tajemnicy , że z czasem wygranych robi się coraz więcej
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2007-12-27, 16:04
Dla mnie murowanie to gra tight, typowe abc, bez zmiany stylu gry, na pewno takie cos niejednokrotnie umozliwi dojscie do platnych, malo kiedy umozliwi wygranie turnieju, w jakims temacie juz o tym pisalem, musialaby zrec niemilosiernie. Niech sie nauczy zmieniac styl gry, rownowazyc pasywniosc z agresywnoscia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group