Wysłany: 2007-12-24, 16:04 Pierwsza wpłata......gdzie i czy wogóle warto....?
Witam, gram od 2 miesiecy... mysle o tym zeby wpłacic pieniadze... tyle co jestem wstanie ulokować to góra 70 zł, chce to zrobic tak zeby dostac jakies pieniadze z promocji, ale kazda siec ma promocje i problem polega na tym, ktora wybrac, aby wyjsc na tym najlepiej. Gdzie byscie wpłacili pieniadze?? czy byscie je wogóle wpłacali? prosze a jakies wskazówki... z góry dzieki!!!
proximo jak oceniasz szansze takiego goscia jak ja, ze nie prze..rdole tych pieniedzy.....? moze lepsze wyjscie to proba wygrania czego w freerollach chodz gram w nich od 2 miechow i tylko raz udało mi sie wygrac 16 dolcow(potem to przerabałem w głupi sposob)
70 zł to około 28 $ nie wiem jaki jest poziom twoich umiejętności po 2 miechach, albo jakie styl gry preferujesz(sng ,cash games,toury) ale radziłbym zostawić sobie te pieniądze ,a skorzystać z jakiegoś darmowego depozytu. Z tlpoker.pl np możesz otrzymać 50 $ na Titan Poker a to już bardziej sensowna kwota i co ważniejsze darmowa!!
moze wplac na jakiegos buka co oferuje zaklady i poker postaw jakies kupoy postaraj sie powiekszyc bankrol bo z 28 $ to ciezko ci bedzie ich niestracic, bo z tego co piszesz to wyraznie widac ze doswiadczenie pokeowe to jest cos czego ty jeszcze nie masz, tak jak zreszta wielu tutaj na forum , wiec zrob tak jak ci napisalem albo baw sie w promocje bezdepozytu lub freolle
ps . i nie klnij tyle
_________________ Jezeli chce ktos pojedynek na YIELD niech pisze PW lub gg . Stawka to pochwala i 25 zl
Mam kolege ...gra tak z 2-3 tygodnie ... troche juz obrocil pieniedzy ...w tym sensie ze wygrywal w jakis freerolach itp itd ale potem przejebywal . Jego poziom gry wzrasta z kazdym dniem. I ostatnio zaproponowal ze chce gdzies wplacic i pytal sie gdzie najlepiej itp itd. Mi sie wydaje ze na poczatku jest nawazniejsz opanowanie ABC ... potem mega cierpliwosc i 100 % dyscyplina. I trzeba robic bonusy wszelkiego rodzaju ..a w tym pomocne zdaje mi sie ze bedzie poker savvy ( ja nie korzystalem ).
Eliminator w Twoim przypadku ...poswiec sporo czasu na artykuly(poprostu musisz sie edukowac) ... i sprecyzowanie co chcesz grac ....ale z bankrollem 28 $ proponowalbym sity w sieci ipoker i gdy dojdziesz do np 70$ zacznij grac za 2 $ ...dojedz sobie do 100 $ i zacznij grac NL 5 . W sumie kazdy gracz dostosowuje sam do siebie bankroll menegament ... jedni w sit and go musze miec 30 BI inni 50 na dane stawki. Najwazniejsze zeby trzymac sie wlasnych zalozen i tego nie lamac. I osoba ktora za szybko wchodzi na szczyty rownie szybko z nich spada.
Wysłany: 2007-12-25, 15:42
ale granie sitów 1-2 $ mija sie z celem bo tam ani dyscypliny ani nic-przeciez 1 $ to niemal każdego je....i niejednokrotnie jest to granie na fart-olej to i zostaw te pieniądze-graj freerolle nadal az cos uskrobiesz większego
Dokładnie, po tym co napisałeś nie obraź się ale Twoje szanse na przegranie 70zł oceniam na ponad 90% (czyli prawie na pewno). Nie chcę Ci powiedzieć że nie umiesz grać czy coś, ale wystarczy że trafisz na kogoś kto opanował niuanse pokera dla początkujących i zmusi Cię do błędnej decyzji, albo... podejmiesz dobrą decyzję ale i tak przegrasz (co jest normalną rzeczą i czasami się zdarza). Ale własnie po to jest bankroll management.
Moja rada, na celeb poker dostajesz 25 euro gratis, masz tam freerolle dla Polaków i nie tylko, zacznij je grać a także sit and go za 3 euro. Jak dojdziesz powiedzmy do 50-60 euro możesz spróbować na NL 10 w USD (to około 7 euro). I tak dalej i tak dalej... powiem Ci szczerze że ja tak zaczynałem i do tej pory nie robiłem depozytu na Celeba, natomiast wypłacałem sporo po to żeby wpłacić do innych roomów i wyrobić w nich bonusa i tak koło się kręci Powodzenia.
P.S. A nawet jak przegrasz to nie będzie Ci żal "Twoich" 70pln. Po prostu, w razie czego z czystym sumieniem będziesz mógł to przegrać
Dokładnie, po tym co napisałeś nie obraź się ale Twoje szanse na przegranie 70zł oceniam na ponad 90% (czyli prawie na pewno). Nie chcę Ci powiedzieć że nie umiesz grać czy coś, ale wystarczy że trafisz na kogoś kto opanował niuanse pokera dla początkujących i zmusi Cię do błędnej decyzji, albo... podejmiesz dobrą decyzję ale i tak przegrasz (co jest normalną rzeczą i czasami się zdarza). Ale własnie po to jest bankroll management.
Moja rada, na celeb poker dostajesz 25 euro gratis, masz tam freerolle dla Polaków i nie tylko, zacznij je grać a także sit and go za 3 euro. Jak dojdziesz powiedzmy do 50-60 euro możesz spróbować na NL 10 w USD (to około 7 euro). I tak dalej i tak dalej... powiem Ci szczerze że ja tak zaczynałem i do tej pory nie robiłem depozytu na Celeba, natomiast wypłacałem sporo po to żeby wpłacić do innych roomów i wyrobić w nich bonusa i tak koło się kręci Powodzenia.
P.S. A nawet jak przegrasz to nie będzie Ci żal "Twoich" 70pln. Po prostu, w razie czego z czystym sumieniem będziesz mógł to przegrać
Z tego co się orientuje promocja ta została zakończona choć mogę się mylić
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2007-12-26, 02:16
Cytat:
Z tego co się orientuje promocja ta została zakończona choć mogę się mylić
Tak, trwala do 21 grudnia.
Co do tematu i pytania w nim zawartego. Edukuj sie - czytaj ksiazki i artykuly. Z kazdej wyniesiesz cos dobrego, z czasem wypracowujesz sobie wlasny styl oparty na wszystkich zebranych przez siebie informacjach z ksiazek jak i wlasnej gry. Nie przeczytalem zadnej jeszcze ksiazki, ale kazdemu to radze
Nie napisales czy wolisz grac turnieje czy kasz. Jezeli turnieje to sng 1$, kaszowe jakies mikrostawki - nie wiem jak tam teraz sprawa z tym wyglada, ale cos nizszego niz NL2, jezeli sa takie dostepne.
A wiesz co jest najlepsze? Przegrasz to 70zl. Ale jesli jestes inteligentny to sie czego nauczysz. I to jest bardzo cenne. A wiesz co jest jeszcze bardziej cenniejsze? Nie uczenie sie na wlasnych bledach, ale tez ma cudzych.
Korzystaj z darmowych promocji, graj fr. Ale przegraj to 70zl zobaczymy czy stracisz zapal i jaki jest stopien Twojej cierpliwosci
Ps. Nie od razu Rzym zbudowano
[ Komentarz dodany przez: Oskar86: 2007-12-26, 02:18 ] chyba Kraków
Ja jednak myślę, że on nie przegra tych 70 zl, sam zaczynałem z takim budżetem mniej więcej, rozmnożyłem trochę, wypłaciłem, przegrałem resztę, znowu wpłaciłem, wyplacilem, przegralem, itp. Na dzien dzisiejszy jestem na pewnym plusie, co przy moim trybie życia, nieregularnej grze, paskudnym charakterze ( łatwo się podpalam jak coś ugram i od razu chcę próbowac za wiecej) uwazam za maly sukces, tym bardziej ze bawie sie z ta gra tak powazniej od pol roku. Sity za 2.5 $ na everescie, albo na BM za 3.30 ojro sa w tym momencie dla Ciebie najodpowiedniejsze, gdyż na cashu szybko Cie zjedza. Nie proboj turkow MT, bo Twoje wygrane w rolkach nie znajda przelozenia na turkach z wpisowym. Malo informacji o sobie podales, napisz czym sie interesujesz, ile masz lat, czy masz rodzenstwo itp. Wtedy na pewno bede mogl Ci wiecej poradzic
lat 18, dwoje rodzenstwa, w pokera wciagniety przez krc, nie wiem jaki jest stan moich umiejetnosci, raczej słaby, taki jak kazdego ktory z czyms zaczyna, czytam fora artykuły filmy itp...wolałbym cash , dostałem własnie 50 dolcow z tego quizu na tlpoker, postaram sie z tego coś ugrac...co stanie sie z ta kasa bede dawał na bierzaco znac, moze komus to kiedys przysłuzy.... orentuje sie ktoś moze po jakim czasie mozna wypłacic kase z tej promocji tlpoker z quizu?
nie wyplacaj tej kasy tylka ja przegraj ale zapamietaj partie ustal swoja taktyke na gre, obserwoj innych graczy staraj sie rozszyfrowac ich taktyke. nie wplacales tych pieniady a je dostales wiec niec nie stracisz a mozesz wiele nauki zyskac , tak apropo moje poczatku to ponad rok siedzialem na freeolach, i wiem ze wiele tak sie nauczylem. ale gra we freolach a na cash game to jest calkiem inna gra
_________________ Jezeli chce ktos pojedynek na YIELD niech pisze PW lub gg . Stawka to pochwala i 25 zl
Na stolikach te 50$ wcześniej czy pózniej i tak przegrasz.Omijaj microgaming . I na poczatek graj sporo freeroli.Wiadomo,że tam all inn to podstawa i ma to mało wspólnego z normalną gra) ,ale jak jesteś bystry i cierpliwy to czegoś sie nauczysz.
a ja też coś dodam od swojej skromnej osoby : jeśli będziesz grać turnieje pamiętaj bądź cierpliwy , zawsze "ustaw" sobie cel np.na dojście do miejsc płatnych a nie na wygranie całego turnieju [ponieważ to się zawsze kończy klęską]
W moim wypadku ma wplyw bardzo duzy, bo jak Ci ciagle ktos marudzi, ze juz dosc tego pokera to wiesz... A czasami w nocy chcialbym pospac a nie grac. Trzeba kupic nowy komputer, nie ma wyjscia Od Twojego wyniku zalezy wiele czynnikow zewnetrznych, np pogoda, relacja z rodzina, cieple posilki itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group