Na dobry początek miesiąca typ, który według mnie ma bardzo duże szanse powodzenia czyli handicap setowy +2.5 na Centrostal Bydgoszcz w meczu z Budowlani Łódź. Faworytkami są gospodynie ale według mnie Bydgoszcz na pewno nie stoi na straconej pozycji tym bardziej, że Łodzianki zdecydowanie lepiej grają na wyjazdach niż we własnej hali. Kurs na handicap +2.5 seta jak dla mnie to promocja z której warto skorzystać. Bydgoszcz do Łodzi przyjeżdża po punkty ponieważ są one bardzo potrzebne by utrzymać 8. miejsce w tabeli, Łodzianki natomiast mają już raczej pewne 4. miejsce na zakończenie sezonu zasadniczego i nic nie powinno się tu zmienić. Łodzianki w tym sezonie tylko raz potrafiły wygrać 3:0 z rywalkami na własnym obiekcie i to z najsłabszą ekipą ligi Gedanią Żukowo, przegrywali u siebie nie tylko z Muszynianką czy Aluprofem ale również z Białymstokiem i Mielcem, punkty w Łodzi również zdobyły Pilanki za porażkę 2:3. Tak więc wcale atut własnej hali nie jest wielkim handicapem dla Łodzianek. Jeśli chodzi o Bydgoszcz to w tym sezonie 3 razy wygrywała na obiektach rywalek (Gedania Żukowo, Gwardia Wrocław, AZS Białystok), zdobyły również punkt w Bielsko-Białej gdzie przegrali 2:3. W tym sezonie tylko dwa razy na wyjazdach przegrywali 0:3 z Muszynianką Muszyna i niespodziewanie ze Stalą Mielec. Myślę, że Bydgoszczanki stać na ugranie w dzisiejszym meczu przynajmniej jednego seta , choć nie ukrywam, że liczę, że ekipa Centrostalu ugra w Łodzi chociaż jednej punkt.
Spotkanie: IMPEL Gwardia Wroclaw - PTPS Pila data: 08.03.2010 godz. 18.00 typ: Over/Under 180,5 Points in the Game Under 180,5 kurs: 2,10 buk: Betasfe
Mecz kończący 17 serię gier w Plus Lidze Kobiet czyli pojedynek IMPEL Gwardia Wroclaw z PTPS Piła. Według mnie warto w tym spotkaniu zagrać under punktów a granica w tym spotkaniu to 180.5 punktów. W kolejce numer 17 jak do tej pory wszystkie spotkania zakończyły się w 3 setach i również w spotkaniu dzisiejszym które odbędzie się w hali Orbita nie przewiduje długiego spotkania. Mecz powinien zakończyć się w 3 góra 4 setach. Wiadomo, że wszyscy w tym momencie walczą o rozstawienie w play-offach sytuacja Pilanek wygląda klarownie zajmują 5. miejsce i tracą 6 punktów do Organika Budowlani Łódź więc jeżeli chcą ich wyprzedzić w tabeli muszą wygrać dzisiaj za 3 punkty i również za 3 punkty wygrać ostatni mecz z Pronar Zeto Astwa AZS Białystok. Wrocławianki natomiast pewne awansu do play-offów jeszcze nie są ale w przypadku zwycięstwa dzisiaj za 3 punkty awansowałyby na 5. miejsce i zapewniłyby sobie awans do play-off. Myślę, że dzisiaj obie ekipy zagrają o pełną pulę ponieważ w ostatniej serii mają dość niewygodnych rywali Piła gra z Białymstokiem dla którego będzie to mecz o wszystko, Pilanki natomiast jadą do Bydgoszczy gdzie również Centrostal będzie jeszcze walczył o play-off. Również forma nie jest bez znaczenia. Pilanki ostatnio grają bardzo dobrze wygrywają za 3 punkty. Gwardzistki w rundzie rewanżowej spisują się bardzo przeciętnie po zwycięstwie nad Dąbrową- Górniczą w 10 serii tylko raz potrafiły wygrać w 6 kolejnych spotkaniach i nie trzeba być się wiele domyślać, że zespół który pokonali to Gedania Żukowo. W ostatnich dwóch kolejkach bardzo łatwo przegrywali z Muszynianką i BKS-em Aluprof w trzech setach. Oczywiście wiem, że w meczach Gwardii dość często są tie-breaki ale myślę, że nie tym razem. Mecz według mnie długi nie będzie i kto wie może nawet zakończy się w trzech setach zwycięstwem Pilanek.
2. mecz finałowy Plusligi kobiet. Wczoraj wygrała Muszyna zaskakująco pewnie 3-0 (2. i 3. set do 14!). Niby podopieczne Bogdana Serwińskiego bronią tytułu, ale nie ma co się oszukiwać - grają słaby sezon. Bardzo doskwiera brak dobrej atakującej, ale od kilku spotkań Muszynianki występują praktycznie na 3 przyjmujące i wychodzi to nawet nieźle. Moim faworytem do wygrania tej ligi od samego początku był BKS, ale po wczorajszej grze to się trochę zmieniło. Takie zawodniczki jak Barańska, Skorupa, Świeniewicz i kilka innych bardzo chciałyby dać Bielsku mistrzostwo. No ale właśnie, może aż za bardzo? Może to jest przyczyna słabej gry w finale kolejnego sezonu? Może zawodniczki M.Wiktorowicza zbytnio się spinają? Cieżko na to pytanie sensownie odpowiedzieć, ale fakt jest faktem - Muszyna gra jakby bardziej wyluzowana i jeśli się to nie zmieni - dziś znów ma spore szanse na wygraną. Zespoły prawdopodobnie wyjdą w składach:
BKS: Skorupa, Bamber, Dziękiewicz, Studzienna, Barańska, Ciaszkiewicz i Sawicka (libero) Muszyna: Bełcik, Solipiwko(Skowrońska), Pykosz, Bednarek-Kasza, Mirek, Jagieło i Zenik (libero)
Kibicuję bardziej gospodyniom, ale nie wydaje mi się by dziś pewnie wygrały i z bukmacherskiego punktu widzenia sądzę, że +1.5 na Mirek i spółkę po 1.50 to dobre rozwiązanie.
Mecz o brązowy medal, 4 spotkanie, stan rywalizacji: 2-1 dla Dąbrowy. We wczorajszym starciu spodziewałem się być może nawet 5 setów, się zawiodłem: Organika Budowlani Łódź - MKS Dąbrowa Górnicza 0:3 (26:28, 16:25, 9:25) Ciężko powiedzieć co stało się z drużyną z Łodzi. Może przytłoczyła zawodniczki W.Popika Atlas Arena? Nie wykluczone. Jest to znakomity sezon dla beniaminka z Łodzi. Przypomnę, że Budowlani wywalczyły sensacyjnie Puchar Polski, a tym samym przepustkę do gry w Lidze Mistrzyń. Jest to sukces sportowy tego klubu. W Play-offach Małgorzata Niemczyk i koleżanki grają już trochę gorzej, z Aluprofem ciężko było im powalczyć do 3 wygranych. Dąbrowa jest w dobrej formie, co pokazała w półfinałowych grach z Muszynianką. Naprawdę dobrze prezentowały się zawodniczki Enionu. Widać dyspozycja nie spadła w dół, ponieważ wczorajszy wynik robi wrażenie. Prawdopodobne szóstki na dzisiejszy mecz:
Łódź: Pluta, Zaroślińska, Shelukhina, De Paula, Kosek, Teixeira i Ciesielska (libero) Dąbrowa: Śliwa, Pura, Liniarska, Gajgał, Szczurek, Sieczka i Strasz (libero)
Są to bardzo wyrównane drużyny, jednak ostatnio lepszą dyspozycję prezentują zawodniczki przyjezdne i to na nie zagram dziś swoje pieniądze, a kurs 2.00 wygląda kusząco.
Drużyna z Łodzi już ma po sezonie, ponieważ jako beniaminek zagra w następnym sezonie w Lidze Mistrzyń i zdobyły to pod wodzą trenera Popika, defacto byłego terenera zespołu z Dąbrowy Górniczej. Wydaje mi się też typ na 2, ale po wczorajszym meczu Łodzianki napewno będą chciały pokazać coś lepszego. Przypominam, że w DG padły wyniki 3:2 i 2:3 - bardzo wyrównane zespoły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group