Dołączył: 18 Lut 2007 Tematy: 35 Posty: 986 Skąd: z innej epoki
Wysłany: 2007-12-07, 15:55 Pokerowe porzekadła
Pamiętacie jak babcia mówiła Wam:"pamiętaj wnusiu na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje" albo Ty cantonka jak porucznik wołał:"pamietaj kur*** kocie, szczoteczka włosiem do okna!!!" no... to chciałbym zebrać parę takich aforyzmów tutaj dawajcie co macie
Zaczne od tych dobrze znanych
slow play you pay
want to play must pay
runner runner always funner
pump it or dump it
_________________ Uczciwy idealista dąży do forsy. Pieniądze to wytłoczona w monecie wolność. A wolność to życie.
do mnei babcia mówiła jak mnie dziadek w poksa uczył grać : " kto gra w karty ten ma łeb obdarty " tak mi sie przypomniało jesl ichodzi o babcine powiedzenia hehehehe aforyzm
kto nie ma szczęścia w kartach ten nie ma pieniędzy na miłość
_________________ Rugby is a beastly game played by gentlemen. Soccer is a gentleman's game played by beasts. Football is a beastly game played by beasts..
Wysłany: 2008-01-23, 22:12
Moze ze gadka rozbija przeciwnika jak kule okret Szczerze to sam nie mam pojecia co by to moglo znaczyc ale takie cos mi przyszlo do glowy i chyba pers tez nie wie sadzac po emotce ktora zastosowal ...
_________________ Bóg kazał się dzielić więc oddajcie mi swe czarne żetoniki ...
Ja sie na tym nie znam ale może chodzi o to ze u tych mniej lub więcej doświadczonych pokerzystów rozchylone usta oznaczają ze dostali jakieś kozak karty i aż z wrażenia szczena lekko ucieka im na dól , a te zatapiane okręty symbolizują innych graczy którzy polegli w tej potyczce
Dołączył: 18 Cze 2004 Tematy: 1288 Posty: 16762 Skąd: World Poker Tour
Wysłany: 2008-01-24, 11:16
Cytat:
Rozchylone wargi zatapiaja okrety = głosowe wskazówki mogą zdradzić słabość
Yep
Levy666 napisał/a:
Moze ze gadka rozbija przeciwnika jak kule okret
Mniej więcej oto chodziło, poprzez "rozmowę" z oponentem możesz się dowiedzieć czegoś o Jego ręce, słabości, takie głosowe wskazówki. W głównym stopniu to polega na tym, że oni nawijają a Ty tylko słuchasz i starasz się odczytać co mogą mieć w danym momencie. Takie przeciwieństwo Tony G
"Lepiej, żeby ludzie sądzili, że jesteś złym pokerzystą, niż żeby twoja gra pozbawiła ich wszelkich wątpliwości. Nie graj po to, aby robić wrażenie. Graj, by wygrać." M. Gersitz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group