26 kolejka w portugalskiej Superlidze i mecz pomiędzy broniącym się przed spadkiem Naval, a mogącą sobie zapewnić po dzisiejszym spotkaniu wicemistrzostwo Benfiką. Faworytem jest oczywiście drużyna przyjezdna, ale bukmacherzy nie są przekonani co do pełnego zaangażowania piłkarzy ze stolicy. Na 5 kolejek przed zakończeniem sezonu Naval zajmuje przedostatnią pozycję, która "gwarantuje" udział w rozgrywkach niższej klasy rozgrywkowej w przyszłym sezonie. Gospodarze mają 4 punkty straty do Vitorii Setubal i jest to jedyny zespół, który są w stanie jeszcze przegonić. Bez wątpienia więcej do ugrania mają piłkarze Naval i można się spodziewać z ich strony większego zaangażowania. Benfika prawdopodobnie wyjdzie dzisiaj w drugim garniturze, a już z pewnością dojdzie do roszad w składzie, wiemy już że nie zagrają: Coentrão, Cardozo, Jardel i Nuno Gomes. Myślę, że drugi garnitur Benfiki to bardziej plus niż minus, piłkarze na co dzień grzejący ławę będą się mogli wykazać, podczas gdy na zawodników, którzy mają zapewnione miejsce w jedenastce nie moglibyśmy liczyć. Rezerwa Benfiki to nie nieznane w świecie piłkarskim postaci, a zawodnicy o dobrych umiejętnościach, którzy godnie mogą zastąpić swoich kolegów. Jestem przekonany, że potencjał jaki drzemie w tych głównie młodych grajkach przerasta poziom gry zawodników Naval i wydaje mi się, że nie ma potrzeby wystawiać najsilniejszego składu.
Mój kolejny typ będzie z ligi portugalskiej gdzie najważniejsze rozstrzygnięcia nastąpiły już dość dawno znany jest mistrz, vicemistrz jak również wiadomo praktycznie kto spadnie ale mimo wszystko zadziwia mnie postawa FC Porto, który już dawno zapewniło sobie mistrzostwo a nadal gra znakomicie wygrywając mecz za mecze nie widać po nich żadnego rozluznienia i odpuszczania meczów, które nie mają znaczenia. FC Porto aktualnie jest na pierwszym miejscu z aż 77 punktami na koncie i po prostu imponującym bilansem 25 wygranych meczach i dwóch remisach jak dotąd nie przegrali w tym sezonie. Setubal natomiast w tym sezonie gra bardzo słabo ale mimo wszystko jest już na 90 % pewna utrzymania w lidze aktualnie jest na 14 miejscu z 23 oczkami na koncie i ma przewagę nad następną drużyną 5 punktów a do końca sezonu zostały zaledwie 3 spotkania. Myślę, że Porto zagra w tym meczu jak zwykle w tym sezonie na swoim bardzo wysokim równym poziomie i nie będzie miało żadnych problemów z odniesieniem kolejnego zwycięstwa.
Na koniec moich analiz znowu coś z piłki nożnej tym razem bardzo pewny mecz po niestety dużo niższym kursie ale mimo wszystko myślę, że warto postawić. Wybrałem mecz pomiędzy FC Porto – Ferreira. Gospodarze już dość trochę czasu temu zapewnili sobie mistrzowski tytuł ale mimo to nadal grają znakomicie wygrywając mecz za mecze dzięki czemu prowadzą w lidze z imponującym wynikiem i ogromną przewagą nad resztą jak na razie zgromadzili oni aż 80 punktów a bilans ich spotkań wygląda imponująco aż 26 wygranych i zaledwie dwa remisy i żadnej porażki, a przed własną publicznością Porto wygrało wszystkie 14 meczów, również w europejskich pucharach spisują się rewelacyjnie dostając się do finału ligi europy i są w nim faworytami. Goście natomiast są przeciętnym zespołem ze środka tabeli jak na razie plasują się na 8 pozycji z 37 punktami na koncie. Myślę, że Porto znowu zagra na swoim równym doskonałym poziomie i bez żadnych problemów wygra.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group