Spotkanie pomiędzy 5. i 7. drużyną rozgrywek portugalskiej Superligii. W obecnym sezonie obie druzyny postawiły raczej na obrone niz na atak. W przypadku gości dzisiejszego spotkania sytuacja przedstawia sie w taki oto sposób : w 4 spotkaniach udało im się strzelić 3 bramki i stracili 2, natomiast w 2 wyjazdowych spotkaniach bilans bramkowy to : 1-1. Zgodnie z uśrednioną statystyką dla spotkań z udziałem druzyny Olhanense w tym sezonie w meczach pada troche wiecej niz jedna bramka na spotkanie. Z drugiej strony gospodarze dzisiejszego spotkania Sporting, tutaj statystyka zdobywanych bramke przedstawia sie w taki oto sposób : w 4. spotkaniach bieżącego sezonu Sporting zdobył 5. bramek i stracił 3. W 4. spotkaniach z udziałem Sportingu padł tylko jeden wynik powyżej 2 bramek.
Goście dzisiejszego spotkania, jako beniaminek będą raczej tłem dla gospodarzy, którzy są od lat w czołówce portugalskiej Superligi. Pozostaje im jedynie dobra i skuteczna obrona, nie sądzę aby udało im sie strzelic jakas bramke w tym meczu, tym bardziej ze poprzednie mecze pokazują jak trudno przychodzi im zdobywanie bramek. Z drugiej strony Sporting w ostatni czwartek rozegrał bardzo ciezkie spotkanie z Herenveen w Lidze Europejskiej wygrywając 2-3 ( 3 bramki Liedsona, w tym na 2-3 w 88. minucie ). Jest duża szansa na to, że gracze z Lizbony mogą być dzisiejszego spotkania lekko zmęczeni trudami ostatniego pojedynku i na tym także opieram szanse wynik "underowy"
Dzisiejszego wieczoru zmierzą się ze sobą lider z siódmą drużyną portugalskiej pierwszej ligi. Drużyna gospodarzy jak na razie w pięciu meczach trzy remisy jedno zwycięstwo i porażka se Sportingiem. Natomiast goście grają w tym sezonie wręcz fenomenalnie w swojej rozkładówce mają już Porto w ostatniej kolejce wygrali 1-0 oraz zwycięstwo w Lizbonie ze Sportingiem. Takie wyniki muszą robić wrażenie. Dodatkowym atutem jest mała ilość bramek jakie puszcza Braga do tej pory w pięciu meczach 3 bramiki i nie zdarzyło się aby w jednym meczu ktoś strzelił im dwie lub więcej. Natomiast Olhao nie gra porywająco, do tej pory same remisy i zwycięstwo z drużynami o podobnej sile rażenia czyli jednym slowem ogórkami jak przyszło do Sportingu to już planowa porażka. Wydaje się że w dzisiejszym meczu nie ma innej opcji tylko zwycięstwo samozwańczego lidera który pokazuje się do tej pory z dobrej strony i pewnie napsuje jeszcze wiele krwi potentatom zanim odda fotel lidera.
Porto - Sporting 26.09.2009 20:15 Typ 1 Kurs 1.80 Betsson
Mecz na szczycie w lidze portugalskiej.Smoki podejmują przyjezdnych czyli odwiecznych rywali drużynę z Lizbony.Ostatnio "smoki" zaliczyły wpadkę bo przegrały z Bragą.Sporting przegrywał już dwa do zera aby ostatecznie wygrać 3:2.Jaki wynik będzie w dzisiejszym meczu?Dla mnie jest oczywistością że ten mecz będzie na korzyść drużyny z Porto.Mają lepszy skład i potencjał.Stawka meczu jest duża i dziś powinni pokazać że nie lekceważą nikogo i pewnie wygrać.Oby im się udało , na to liczę i na to stawiam.
Nacional - Guimaraes godz 19:00 typ Under 2.5 kurs 1.50 Betsson
W historii spotkan pomiedzy obiema druzynami na stadionie Nacionalu tylko dwa razy w 6-ciu spotkaniach padł wynik wyższy niż 2 bramki. W tym sezonie obie druzyny takze nie sa zbyt bramkostrzelne, bilans bramkowy Nacionalu w 5. meczach to 4-8 czyli srednia to niewiele ponad 2 bramki na mecz, Guimaraes w szesciu spotkaniach obecnego sezonu uzyskal bilans 6-6, co daje srednia 2 bramek na mecz. Goście dzisiejszego spotkania to drużyna która dość słabo daje sobie rade w meczach wyjazdowych, w tym sezonie w trzech meczach wyjazdowych udało im sie zdobyc jedynie jedna bramke, tracac przy tym trzy, do tego 2 mecze zakonczyli bezbramkowymi remisami. Z tego mozna wnioskowac ze druzyna Guimaraes w meczach wyjazdowych gra bardzo defensywnie, nie chcac po pierwsze stracic bramki a dopiero pozniej martwiąc się o atak. Nacional u siebie także do tej pory nie prezentował jakiejś wysmienitej formy, piłkarze tego klubu w 3. meczach strzelili 4 bramki, odnotowując 2 spotkania "underowe". Wszystkie te argumenty przemawiają do mnie za tym, iż wynik spotkania Nacional - Guimaraes bedzie dziś oscylował wokół bezbramkowego remisu.
Na dziś z ligi portugalskiej mecz trzeciej drużyny w tabeli FC Porto z jedenastą czyli Belenenses. Gospodarze dzisiejszego meczu jak dotąd rozegrali cztery mecze na własnym boisku. We wszystkich spotkaniach wychodzili schodzili z boiska jako wygrani. Pod względem mojego typu, aż w 3 z 4 spotkań padał over 2.5 bramki. Co jest dość dobrym rezultatem patrząc przez pryzmat, iż jest to liga dość underowa. Warto też zauważyć, że mecz underowy miał miejsce tylko z zespołem porównywalnie silnym co Porto czy Benfica. 3 overowe spotkania to ekipy ze środka bądź dołu tabeli, kadrowo znacznie gorsze niż gospodarze. Ekipa gości jest właśnie takim zespołem. W tym sezonie w wyjazdowych meczach radzą sobie średnio. Mimo, że w 4 meczach nie udało się ani razu wygrać to przegrali tylko raz, odnosząc do tego trzy rezultaty remisowe. Jedynie w meczu przegranym padł wynik overowy, kiedy przegrali w Bradze 3:1. W ostatnim swoim wyjazdowym meczu dość niespodziewanie urwali punkt Sportingowi remisując na ich terenie 0:0. W konfrontacjach bezpośrednich bilans zdecydowanie korzystniejszy dla Porto, które wygrało 10 z 14 meczów. Oprócz tego 3 razy remisują i raz przegrywając. Bilans meczów overowych na remis, gdyż 7 z 14 kończyło się overem. Według mnie dziś Porto powinno wygrać zdecydowanie, a wynik 3:0 myślę, że w zasięgu obecnych mistrzów ligi portugalskiej.
Nacional - Belenenses Godzina: 16:00 Typ: under 2,5 Kurs: 1,6 Bukmacher: Betsafe
Jest to spotkanie zamykające 21 kolejkę w lidze portugalskiej. Przełożone z wczoraj na dziś. Niewątpliwie faworytem są tu gospodarze. Nacional zajmuje 9 miejsce w lidze, a zwycięstwo pozwoliło by im awansować na 7 pozycje, tracąc 3 pkt do miejsc premiowanych udziałem w kwalifikacjach Ligi Europejskiej. Co prawda nie mają raczej aż takich aspiracji, ale jest to drużyna grająca przyzwoicie. Ich rywal natomiast to ligowy outsider. Zajmuje ostatnie miejsce w tabeli z dorobkiem 11 pkt. Jednak bardzo ciekawie prezentuje sie ich statystyka meczów wyjazdowych. Na stadonie rywala Belenenses gra zdecydowanie na remis. Do tej pory nie odnieśli na wyjezdzie zwyciestwa. Zanotowali 5 remisów i 4 porażki. Nas najardziej interesuje jednak bilans bramek. W 9 spotkanaich wyjazdowych zdobyli 3 gole - stracili 8. To zdecydowanie najmniej bramkostrzelna drużyna, ale co ciekawe, mniej straconych bramek ma tylko lider Benfica, oraz Sporting. Ich ostatnie wyniki wyjazdowe to: 1:0, 1:0, 1:0, 0:0, 0:1, 1:1.... i tak aż do 30.08.2009 (wtedy był ich ostatni 0ver 2,5). Dlatego Belenenses postawi dziś niewątpliwie trudne warunki gospodarzom i nie pozwoli się rozstrzelać. Bo nie robi tego nigdy - nawet z czołowymi drużynami, jak Benfica czy FC Porto. Dlatego wynik 1-0 jest tu niesamowicie prawdopodobny, ale dla wszelkiego bezpieczenstwa (gdyby zostało 0-0) stawiam under 2,5. O niespodzianke będzie tu raczej trudno.
Oferta na dzisiaj bardzo uboga, Europa "odpoczywa" po sparingach. Jednakże proponuje zagrać spotkanie z zaplecza portugaliskiej 1 ligi /Liga Sagres/ czyli tzw. Liga de Honra - Chaves - Beira. To co rzuca sie w oczy to nagły i zdecydowany spadek kursu na gosci. Cos nie leży te spotkanie "bukom". Na przegladarkach kursów na goście jest "czerwono jak w .......". Ale "do brzegu". Typuje tutaj że wygra Beira. Wicelider, i o ile dzisiaj zwyciezy to obejmie "fotel lidera". Na 20 spotkań 11 zwycięstw i 3 remisy a bilans bramkowy na +8. Ponadto najlepiej grajaca drużyna w lidze na wyjazdach. Gospodarz to ekipa z dołu tabeli, 4 miejsce od końca, 5 zwyciestw i 8 remisów z bilansem na 0. U siebie tylko 2 zwyciestwa i 5 remisów. 1. Portimonense 21 11 5 5 32 23 38 2. Beira Mar 20 11 3 6 28 20 36 3. Oliveirense AD 21 10 6 5 24 16 36 4. Santa Clara 21 9 8 4 30 20 35 5. Feirense 21 9 6 6 25 17 33 6. Aves 21 7 10 4 25 21 31 7. Trofense 21 8 5 8 28 31 29 8. Fatima 21 6 9 6 22 22 27 9. Estoril 20 5 10 5 18 18 25 10. Freamunde 21 6 7 8 27 32 25 11. Gil Vicente 21 6 7 8 23 22 25 12. Varzim 21 4 11 6 15 22 23 13. Chaves 21 5 8 8 23 23 23 14. Penafiel 21 4 10 7 20 25 22 15. Covilha 21 5 6 10 28 36 21 16. Carregado 21 3 5 13 15 35 14
Z h2h wynika róznica klas, jednakze napewno Chaves "powalczy". Jednakże moim zdaniem goscie zainkasuja tu 3 punkty a fakt że zwyciężając w tym spotkaniu wskoczą na 1 miejsce w lidze, napewno "doda im skrzydeł".
Mecz pomiędzy 8 i 15 drużyną portugalskiej ekstraklasy. W meczach Leiri na własnym boisku pada w tym sezonie średnio 2,2 bramki, natomiast w meczach Leixoes na wyjeździe pada średnio 2,36 gola. Patrząc na te statystyki można zauważyć, że wynik powinien być na pograniczu under/over 2,5. Jednak w trzech ostatnich meczach bezpośrednich tych drużyn zawsze było over. W pierwszej rundzie tego sezonu Leixoes wygrało u siebie 3-2. Typ oparty głównie na statystykach, bo te przekonują mnie do zagrania overa.
Maritimo Funchal - Sporting Lisboa Powyżej 3.5 (3,95)
Dziś o 21:15 rozpocznie się mecz otwierający 24 kolejki ligi portugalskiej. Jedenaste w tabeli Maritimo zmierzy się z zespołem nr 4 w tabeli czyli Sportingiem Lizbona. Goście w ostatnich tygodniach złapali wyborową formę, brakowało tylko awansu w Lidze Europejskiej w której przegrali z Atletico Madryt. W lidze jednak radzą sobie wyśmienicie nie przegrywając meczu już od pięciu spotkań, a w trzech ostatnich bardzo wysoko zwyciężając. Rozgromienie u siebie FC Porto 3:0 czy pokonanie groźnego zespołu Victorii Guimaraes 3:1 na pewno zasługują na uznanie. Gospodarze natomiast mają zapewnione od dość dawna utrzymanie i mogą w miarę realnie myśleć o europejskich pucharach. Niestety forma jaką ostatnio prezentują nie napawa optymizmem. Nie wygrali w lidze już od pięciu spotkań, trzykrotnie przegrywając i dwukrotnie remisując. Sporting tak jak wspominałem zajmuje czwarte miejsce i o to miejsce będą walczyć na koniec sezonu. Niestety ich strata do trzeciego Porto jest za duża, natomiast bronić się będą przed Victorią, którą ostatnio pokonali. Według mnie bardziej zależeć na zwycięstwie powinno miejscowym, ale Sporting w ostatnich meczach udowadnia, że ma bardzo silny skład. Pewnie nikt nie odpuści, a to może spowodować kilka bramek w dzisiejszym mecz, na co też skrzętnie liczę.
Dziś o 21:15 w Lizbonie na murawę wybiegną zawodnicy Benfici oraz Sportingu Braga. Mecz ten zasługuje na miano meczu sezonu w portugalskiej lidze. Gospodarze to obecnie pierwszy zespół w tabeli, który w ostatnich tygodniach dysponuje fantastyczną formą. Nie przegrali spotkania ligowego już od 14 meczy co spowodowało, że spokojnie ulokowali się w pierwszej dwójce tabeli. Goście na drugim miejscu z trzema punktami straty do zespołu z Lizbony. Ostatnio również niezła forma, gdyż na pięć meczów wygrali trzy, jeden zremisowali oraz jeden przegrali. Jednak porażka bardzo ważna, gdyż odniesiona z FC Porto i to 5:1! Stąd też wzięła się obecna strata trzypunktowa do Benfici. Do końca sezonu pozostało już tylko 7 kolejek. Jeżeli dzisiaj gospodarze zwyciężą to ich przewaga wzrośnie do 6 punktów co spowoduje, że będą na najlepszej drodze do odzyskania mistrzowskiego tytułu po trzech sezonach panowania FC Porto. Wiadomo, że również Braga tego spotkania nie odpuści, gdyż zdaje sobie sprawę z tego, że porażka spowoduje, że w tym sezonie prawdopodobnie wywalczyliby tylko wicemistrzostwo. Z pewnością możemy się spodziewać dzisiaj wspaniałego widowiska na Stadionie Światła. Mam nadzieje, że nie obędzie się również bez bramek, a kurs w Tobet na pewno zasługuje na zainteresowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group