Crawley ma ogromne problemy finansowe tylko 5 pilkarzy ma podpisane kontrakty W sparingach przegrywali z cieniasami (Dover) Stevenege to w miare dobry zespol i bedzie sie liczyl w grze o League Two. W tymmeczu bardzo mozliwy jest walkower bo nie wiaadomo czy Crawley uzbiera skald a jezeli juz uzbiera to zagraja tam pewnie mlodziki albo stare pryki kurs ok 2 wiec warto zaryzykowac\\ Maidenhead United - Fisher Athletic
W tym meczu takze ciekawe info z Fisher odeszlo 17 pilkazy a wzmocnienia przyszly z ligi o dwa szeble nizszej Ryman Division Sout. Maidenhead gralo dobrze w sparingach 1-0 z Woking 2-2 z Wycombe nie maja problemow z kadra kurs:2.1 \
Preston - Norwich Norwich w nowym sezonie jest oslabione odeszlo paru najlepszych pilkarzy min Davida Nugenta (Portsmouth) najlepszzy gracz tamtego sezonu POzatym 5 pilkarzy zatrulo sie jedzeniem i jest bardzo prawdopodobne ze nie wystapi w spotkaniu inaulgurujacym koleje
Zaczynamy rozgrywki najlepszej ligi świata Oto co mam do zaproponowania na pierwszy weekend angielskiej Premier League.
Sunderland - Tottenham - obie drużyny strzelą gola (1,73) Expekt
Sunderland pod wodzą Roya Keane'a awansował do Premiership wygrywając niższą klasę rozgrywek. Celem beniaminka na pierwszy sezon będzie z pewnością przede wszystkim utrzymanie się w lidze.
Tottenham z kolei w tym sezonie ostrzy zęby na miejsce gwarantujące udział w następnej edycji Ligi Mistrzów. W zeszłym sezonie cel ten nie został osiągnięty głównie z powodu słabego początku sezonu. Druga część zeszłego sezonu była rewelacją ze strony Kogutów i jeśli utrzymają taką dyspozycję mogą liczyć się w tym roku w walce o miejsce w Champions League. Tottenham nie sprzedał żadnego ważnego ogniwa zespołu, a w dodatku dokonał wzmocnień - w ataku kupując z Charltonu za blisko 17 mln funtów Darrena Benta, oraz w obronie - kupując Garetha Bale'a z Southamptonu. I tyle na wstępie... Dlaczego taki typ na to spotkanie?
Mecz ten otwiera sezon. Roy Keane - przez kilkanaście lat kapitan i realizator taktyki na boisku w barwach Manchesteru United. Czysta szkoła Fergusona - ofensywny futbol skrzydłami. Tego wg mnie należy spodziewać się po stylu gry Sunderlandu. Za nimi stanie pełny stadion kibiców wniebowziętych awansem do Premier League. Tottenham z kolei świetna ofensywa - dużo więcej jakości w tej formacji posiadają właśnie Koguty... ale, no właśnie. Totenham to oczywiście także nieco dziurawa obrona. W zeszłym sezonie zanotowali zaledwie 6 spotkań z czystym kontem bramkowym. Jak na drużynę tej klasy - bardzo mało. Poza tym Tottenham nie przekonuje na wyjazdach.
Reasumując myślę, że będziemy świadkami ciekawego widowiska, a ofensywny styl gry obu drużyn zapewni sporo sytuacji podbramkowych i mam nadzieję - goli. Gracze gospodarzy walką będą musieli nadrobić różnicę klasy między zespołami. Z pełnym stadionem kibiców wg mnie może im się udać nie przegrać tego spotkania - stąd ten typ. Po prostu nie jestem przekonany do gry Kogutów na wyjeździe, a największą siłą beniaminków jest gra u siebie. Uważam, że gospodarze i goście zdobędą po bramce, a końcowy wynik jest sprawą otwartą
Typ wg mnie 10/10 na to spotkanie to: away team to score (1,26)Expekt
Zaczynając pisać o tym spotkaniu trzeba zaznaczyć na wstępie, że głównym powodem dlaczego gram tutaj zwycięstwo gości jest... obsada managerska obu klubów. Sam Allardyce porzucił w końcówce zeszłego sezonu Bolton i... poszedł do Newcastle
Zawsze uważałem, że Bolton w składzie nie ma żadnego naprawdę dobrego piłkarza, (no może oprócz Anelki) a dobre wyniki tej drużyny to efekt pracy Big Sama. Tak więc gospodarze wg mnie bez swojego najmocniejszego ogniwa. Goście natomiast zeszły sezon przetrwali pod znakiem wielu kontuzji i stąd ich słaba forma i pozycja w zeszłym roku. Teraz, z większością piłkarzy zdolnych do gry oraz wzmocnieniami (A.Smith, M. Viduka, D. Rozenhal, J.Barton, C.Cacapa, J.Enrique) oraz pod wodzą jednego z lepszych taktyków w Anglii mogą liczyć się w walce o europejskie puchary
Ale przejdźmy do rzeczy. Sam Allardyce zna Bolton w każdym calu bo to on ją stworzył (prawie 10 lat kierował drużyną). Umiejętności każdego zawodnika, słabości obrońców, sposób na krycie napastników, wie o tej drużynie po prostu wszystko i na pewno nie zawaha się tej wiedzy wykorzystać. Newcastle dysponuje zdecydowanie większą siłą w ofensywie - to nie ulega wątpliwości. Smith,Viduka,Martins, za nimi Dyer czy Millner to całkiem pokaźne "przody". Pytanie i warunek dla którego Newcastle może wygrać to spotkanie to jednak gra w defensywie - główny kłopot ostatniego sezonu. Ja wierzę, że Big Sam potrafił od maja wpoić drużynie swoje schematy w obronie i poprawić ten element gry. Jeśli mu się to udało, o wynik jestem spokojny. Mecz ciężki ale nie mogłem powstrzymać się od napisania czegoś na jego temat
PS. w najistotniejszych meczach towarzyskich (w tych w których od pierwszej minuty grała pierwsza "11") Sroki grały naprawdę dobrze (mecze z Juve i Celticiem widziałem i jestem pod wrażeniem ):
Sheffield United - Colchester United (0:1) Typ: 1 Kurs: 2,60 (Bah)
Sheffield dość pechowo spadło z Premiership, ale drużyna ta jest głównym faworytem do powrotu do pierwszej ligi. Niestety w oknie transferowym Sheffield stracił dwóch bardzo warościowych piłkarzy. Jagielka odszedł do Evertonu, a Kazim-Richards do Fenerbahce. Jednoczesnie jednak klubowi udało się pozyskać kilku zawodników, którzy powinni zapełnić te luki. DO skłądu dołączyli: Beattie (Everton), Sharp (Scunthorpe), Hendrie (zawodnik Aston Villi, wypożyczony do Stoke City) oraz Naysmith (Everton). Wśród tych zawodników szczególną uwagę warto zwrócić na Sharpa, który w ubiegłym sezonie zdobył aż 30 bramek dla Scunthorpe. Wiadomo, że w spotkaniu tym Sheffield będzie musiało grać bez kapitana, Chrisa Morgana oraz Roba Hulse'a. Zajmijmy się teraz Colchester. W zeszłym sezonie sprawili niespodziankę, grając o wiele lepiej niż się spodziewano. jest to jednak typowa drużyna własnego boiska. W ubiegłym sezonie odnosiła sukcesy na swoim stadionie (15-4-4), ale na wyjazdach grała po prostu fatalnie (5-5-13). Jednocześnie drużyna ta straciła wielu piłkarzy, na których opierał się skład. Odeszli: Brown (Hull City), Garcia (Hull City), Iwelumo (Charlton), Cureton (Norwich). Te luki nie zostały w jakiś szczególny sposób zapełnione. Klub nie sprowadził żadnego imponującego piłkarza, a skład zasiliły jedynie mało znane nazwiska: Lisbie (charlton), Connolly (Arsenal) i Granville (Crystal Palace). Sądzę więc, że te straty w składzie będą dość mocno widoczne w czasie gry. Podsumowując, uważam że nowe nabytki Sheffield mogą dać w kość osłabionemu Colchesterowi. Dla niezbyt lubiących ryzyko proponuję zastąpienie handicapu zakładem prostym po kursie 1,60.
Kolejny beniaminek... tym razem wg mnie niestety (a może i stety ) kandydat do spadku i jakoś nie widzę możliwości, aby mogło być inaczej. Po prostu brak jakości. Jedynym znanym mi bliżej graczem derby jest nowy nabytek Robert Earnshaw, którego pewnie wszyscy pamiętają ze spotkań naszej reprezentacji Poza tym drużyna składa się raczej z "rzemieślników". Portsmouth z kolei dokonało całkiem licznych wzmocnień (David Nugent, John Utaka, Sylvain Distin, Hermann Hreidarsson, Sulley Muntari, Martin Cranie, Arnold Mvuemba, Callum Reynolds). Główną siłą Pompey jest solidna defensywa oraz gra u siebie. Jeśli w tym sezonie do punktów zdobywanych na własnym boisku dołoża nieco więcej wyjazdowych - widzę ich w walce o P.UEFA.
Co tu dużo mówić. Nie widzę w tym meczu zwycięstwa Derby. Ba nie widzę nawet tutaj bramki ze strony gospodarzy. Portsmouth dysponuje zbyt solidną obroną, aby beniaminek mógł tutaj cokolwiek zdziałać. Owszem nie będzie to łatwe spotkanie dla Pompey, ale myślę, że jeden z kontrataków gości załatwi sprawę Gospodarzom wg mnie zabraknie spokoju i doświadczenia. Portsmouth przez kilka ostatnich lat naprawdę dojrzało i jest stałym bywalcem Premiership. Oczekuję niestety defensywnej gry z obu stron..X2 na wypadek 0:0.. ale dla odważnych czysta 2. Po 2.40 chyba grzech nie spróbować Ja spróbóję też Pompey -1 za 5.70
Gospodarze... po przejęciu przez McLarena reprezentacji Anglii - coraz gorzej. Jeszcze 2 lata temu przecież świetnie grające Boro grało w finale P.UEFA. Southgate jednak to już nie ta klasa managera. Poza tym bolesna może okazać się strata Marka Viduki, co by nie mówić głównej postaci ataku Boro. Blackburn z kolei przeżywa pod wodzą Marka Hughesa rozkwit. Blackburn nie straciło w letnim okienku żadnego ważnego gracza, a nawet wzmocniło atak Roque Santa Cruzem. Jeśli w ten sezon włożą tyle serca co w poprzedni, oczekuję po nich walki o miejsca pucharowe, a pozycję w pierwszej 10 uważam za pewniak.
A dlaczego X2..?
Boro przed sezonem słabiutko. Z 6 sparingów wygrali zaledwie 2 i to z drużynami naprawdę słabymi (Carlisle i Darlington). Bez Viduki widać kłopoty ze zdobywaniem goli. (oprócz tych dwóch zwycięstw 2:0 zdobyli 2 gole w pozostałych 4 meczach). Ponadto w tym spotkaniu Boro może mieć kłopoty z tyłu - nie zagrają kontuzjowani Jonathan Woodgate, Robert Huth i Emanuel Pogatetz oraz zawieszony Fabio Rochemback. Blackburn natomiast przed sezonem solidnie - łatwe 6:0 w dwumeczu z Vetrą w Intertoto oraz wyjazdowe zwycięstwo z Preston 3:0. Do przegranego meczu 1:2 z Huddersfield nie przykładałbym wielkiej uwagi gdyż nie grała tu pierwsza drużyna. W Blackburn brak kłopotów kadrowych - z gry wyłączeni tylko Steven Reid i Bruno Berner. W ataku zadebiutuje Santa Cruz. Ciekawostka historyczna - Blackburn wygrało w Middlesbrough 3 ostatnie a 4/5 ostatnich spotkań Wobec braku Woodgate'a i Hutha - McCarthy i Santa Cruz mogą okazać się zbyt trudni do upilnowania i historia może się powtórzyć. Dla odważnych znowu czysta 2 Edit: taka ciekawostka jeszcze Boro wygrało jedną z ostatnich 12 inauguracji sezonu
[ Komentarz dodany przez: mephisto: 2007-08-10, 14:58 ] Zostaw trochę dla innych
Beniaminek Premier League w pierwszym meczu podejmuje przed własną publicznością Portsmouth. Derby uzyskało awans dość szczęśliwie, pokonując w pół finale, play-off Southampton,w karnych a następnie wygrywając w finale z West Bromwich.
Obie drużyny nie przespały letniego okienka transferowego, jednak bardziej imponujące zakupy zrobił Portsmouth, klub wydał na nowych piłkarzy ok ÂŁ23 mln. Do drużyny zawitali: Sulley Muntari- młody utalentowany pomocnik, na pewno bardzo ważny transfer, John Utaka - moim zdaniem najlepszy zakup tej drużyny, ostatnie lata spędził we Frencji, w Lens i Rennes(165meczach strzelił 46br.) w reprezentacji zagrał 14 razy(6bramek), Hermann Hreidarsson, Sylvain Distin, Martin Cranie, Arnold Mvuemba - przyszedł z Rennes,więc pewnie bedzie świetnie sie rozumiał z Utaka, David Nugent - kolejny napastnik kupiony za 6mln z Preston. Z drużyny odeszli Svetoslav Todorov oraz Andy Griffin(przeszedł do Derby). Teraz coś o transferach Derby: Robert Earnshaw - najważniejszy transfer zespołu,w zeszłym sezonie znakomice grał w Norwich 45 meczach strzelił 27 bramek, Tyrone Mears, Claude Davis, Andy Todd, Lewis Price, Andy Griffin. Moim zdaniem to mało znaczące transfery, zespół może mieć cholerne problemy sie utrzymać, jedynie w "napadzie" Earnshaw może coś zdziałać,ale jeden zawodnik nie wygra meczu...
Portsmouth już w zeszłym sezonie pokazało że potrafi grać świetną piłke, mieli znakomity początek, myślę że i w tym sezonie sprawią niespodziankę i będą wysoko,oczywiście nie chodzi mi tu o walke o mistrzostwo,ale 6-9 miejsce, rok temu dużo nie zabrakło im do pucharów, może w tym sezonie już sie uda wywalczyć udzial w UEFA. Harry Redknapp trener gości już prowadzi zespół od grudnia 2005 roku, a więc ma już poukładaną drużyne , teraz tylko czekać na wzmocnienia, jak np Utaka, Muntari,Distin... a będzie coraz lepiej. W jutrzejszym meczu oczywiscie nie zabraknie lidera drużyny Sola Campbella, Kanu, podstawowego bramkarz James'a czy Pedro Mendesa. Niestety ale Derby nie "dysponuje" takimi piłkarzami, może i byli dobrzy na 2 ligę ale Premier to już za wysokie progi moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony przez Herr_Flick 2007-08-12, 07:29, w całości zmieniany 1 raz
Middlesbrough FC - Blackburn Rovers Typ: 2 Kurs: 2,80 (Bah)
Całkowicie popieram opinię cantony co do tego meczu. Osłabienia w obronie Middlesbrough są naprawdę poważne, a przedsezonowe spotkania nie zapowiadają niczego dobrego dla gospodarzy tego spotkania.
Z kolei Blackburn to solidna drużyna, w której gra dwóch wyśmienitych strzelców: McCarthy i Santa Cruz. Ten drugi będzie debiutował tym spotkaniem, więc na pewno postara się pokazać z jak najlepszej strony.
W sumie, to cantona napisał wszystko co było do napisania na temat tego meczu, więc nie mam nic do dodania i polecam
Spadkowicz z Premiership, Charlton, podejmuje Scunthorpe, które awansowało do Championship. Już to pierwsze zdanie wskazuje, kto jest tutaj faworytem.
Charltonowi udało się zatrzymać większość wartościowych piłkarzy. Największą stratą dla klubu było na pewno odejście Darrena Benta, ale luka ta została wypełniona przez nowe nabytki klubu: McLeod'a, Iwelumo oraz Todorov'a. Widać więc, że ofensywa Charltonu jest dość potężna, jak na Championship. Reszta składu również jest bardzo solidna, a zawodnicy są zgrani ze sobą.
Z kolei przed Scunthorpe ciężki sezon. Awans zapewnił im Billy Sharp, strzelając 30 bramek w zeszłym sezonie, ale tego piłkarza nie ma już w składzie. Bez tego zawodnika drużyna ta będzie miała powazny problem ze strzelaniem bramek. Patrząc długoterminowo, nie wróżę temu klubowi zbyt długiego pobytu w Championship.
Biorąc więc pod uwagę, przede wszystkim, siłę ognia i doświadczenie Charltonu przewiduję pokaźne zwycięstwo gospodarzy. Kto nie lubi handicapów może zagrać zakład prosty po kursie 1,50.
Wysłany: 2007-08-11, 12:39
to i czas na Anglie
Sunderland - Tottenham - 13:40
Osobiście miałem stawiać na czystą 2 w tym meczu, ale przeczytałem, że w ekipie z Londynu nie zagra kilku dość ważnych piłkarzy. Mimo to myślę, że typ z X będzie dobrym wyborem, lub w ogóle wybrać zakład, że Tottenham strzeli gola. Londyńczycy mają wspaniały atak, gdzie potrafią strzelić bramki nawet najlepszym. Berbatov i Keane bo o nich mowa, znakomicie rozumieją się na boisku i są naprawde niebezpieczni. Myślę, że zobaczymy dziś przynajmniej jednego gola strzelonego przez Tottenham. W tamtym sezonie Londyńczycy niemal w kazdym meczu pokonywali bramkarzy drużyn przeciwnych. Kurs jest podobny co na x2, więc nie wiem. Myślę, że to i to jest dobrym typem
Typy na mecz: Sunderland - Tottenham x2 1.33 (Unibet) Tottenham strzeli 1.25 (Sts) Sunderland - Tottenham ponad1.5 1.28 (Unibet)
West Ham United - Manchester City - 16:00
Kolejny ciekawy meczyk Oba zespoły powzmacniały się przed sezonem znanymi piłkarzami. Myślę, że spotkanie będzie zacięte, w którym będzie można zobaczyć wiele okazji bramkowych. Ostatni mecz tych drużyn zakończył się skromnym zwycięstwem graczy z Manchesteru, ale nie sądzę, aby powtórzyli wyczyn. W druzynie West Hamu mają zadebiutować Craig Bellamy i Fredrik Ljungberg. Do tego po kontuzji wraca gracz z napadu, Dean Ashton. W zespole zabraknie Lucasa Neilla, Scotta Parkera, Juliena Fauberta, Nigela Quashie oraz Caluma Davenporta. W Manchesterze trener nie będzie mógł skorzystać z Valeri Bojinov i Vedran Corluka, a co jest jeszcze bardziej przemawiające za gospodarzami to brak podstawowego bramkarza gości Andreasa Isakssona. Moim zdaniem dziś Citizens nie odniosą zwycięstwa.
Typy na mecz: West Ham United - Manchester City 2.15 (Unibet) West Ham United - Manchester City 1x 1.3 (Unibet) West Ham United - Manchester City ponad1.5 1.28 (Unibet)
Co do reszty, to nie mam zbytnio czasu żeby pisać więc, ale podam na sucho
Mistrz Anglii rozpoczyna sezon. United jest zobligowane do dobrej gry i pewnego zwycięstwa na inaugurację United w meczach z drużynami pokroju Reading kontroluje grę od pierwszej minuty i strzela zwykle pierwszego gola przed 20' United bez problemow kadrowych, a nowe nabytki Tevez, Anderson, Nani oraz Hargreaves są w kadrze meczowej. Nie zagrają tylko dłużej kontuzjowani Saha i Neville. Reading bez Leroya Lita, Glena Little, Bobbiego Conveya oraz Ibrahima Sonko. To dość poważne osłabienia
Nie ma co się rozpisywać. United przewyższa Reading pod każdym względem. Szturm na bramkę Reading będzie trwał od pierwszej do ostatniej minuty i każdy inny wynik niż zwycięstwo Red Devils po prostu nie wchodzi w grę. 76 tysięcy kibicow przyjdzie dziś na Old Trafford zobaczyć pewne zwycięstwo i je zobaczy
over 2.5, 1, 1HT itd też
fantastycznie
Mason [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-13, 21:29
English F.A. Premier League 2007/08, 1. kolejka, 14-Aug-2007 21:00, White Hart Lane Tottenham Hotspur v Everton Typ: X Kurs: 3.20 Bukmacher: Sportingbet
Sytuacja w tabeli:
Spurs zajmują 18. miejsce w tabeli bez dorobku punktowego, bilans bramek to 0-1. Everton zajmuje 5. miejsce w tabeli z dorobkiem 3 punktów, bilans bramek to 2-1.
Head to head: W ostatnich 8 meczach tych drużyn na WHL 6 razy wygrały Koguty, raz Everton, a raz padł remis.
Podsumowanie: We wtorkowy wieczór publiczność zgromadzoną na londyńskim White Hart Lane czeka zapewne dobre widowisko z udziałem dwóch drużyn, które w poprzednim sezonie zapewniły sobie miejsce w europejskich pucharach. Po pierwszej ligowej kolejce w lepszej sytuacji są piłkarze z Liverpoolu, którzy wygrali u siebie z Wigan, natomiast londyńczycy przegrali na boisku beniaminka z Sunderlandu. Oglądałem to drugie spotkanie i mogę powiedzieć, że Spurs mieli swoje sytuacje, których jednak nie wykorzystali, w dodatku niewygodnie grało im się z agresywnym przeciwnikiem. Myślę, że gospodarze zagrają pod dużą presją, bo przed sezonem piłkarze i szkoleniowiec Martin Joll zapowiadali walkę o Ligę Mistrzów, a strata punktów w dwóch pierwszych meczach sezonu nie będzie temu najlepiej wróżyć. Koguty na pewno zaatakują od początku, natomiast od Evertonu spodziewam się konsekwencji w obronie i agresywnej gry. Podział punktów.
Zakłady poboczne: Dokładny wynik: 1-1 (6.00) Sportingbet Pierwsza bramka: Everton (2.70) Sportingbet
Druga kolejka angielskiej Premier League, na stadionie w Manchesterze dojdzie do meczu pomiędzy, Manchester City a Derby County. Oczywistym faworytem tego meczu są gospodarze, którzy po ściągnięciu do zespołu trenera Svena Gorana Erikssona mierzą wysoko w tym sezonie.Władze klubu przeznaczyły dość duża kase na nowe transfery. Siła "nowej" drużyny mają byc tacy piłkarze jak: Geovanni, Martin Petrov, Valeri Bojinov,Elano czy Rolando Bianchi. Już w pierwszym meczu City udowodniło że stac ich na zajęcie miejsca 5-8, wygrywając z West Ham na wyjeździe 2-0, po bramkach 0-1 (Bianchi 18), 0-2 (Geovanni 87). Jedynym zmartwieniem Erikssona jest kontuzja Andreasa Isakssona. W bramce zagra podobnie jak w pierwszym meczu, młody Schmeichel. Goście w pierwszym meczu zremisowali dość szczęśliwie z Portsmouth 2-2, stracili bramkę na 1-2 w 83, a odrobili w 84 . Beniaminek nie ma w drużynie wiekszych "gwiazd"i i pewnie nie zabawią w najwyższej klasie rozgrywek za długo.
Możliwe że drużyny wystąpia w takich samych składach jak w pierwszym meczu: Manchester City: Schmeichel, Richards, Corluka (Onuoha), Dunne, Garrido, Johnson, Hamann, Elano (Geovanni), Petrov, Ireland, Bianchi (Bojinov). Derby: Bywater, Oakley (C), Howard, Earnshaw (Teale), Fagan, Todd, Griffin (McEveley), C Davis, Moore, Mears, Pearson.
Ostatnio zmieniony przez Herr_Flick 2007-08-15, 22:40, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-08-15, 13:40
Cytat:
Sunderland - Tottenham x2 1.33 (Unibet) 1:0 Tottenham strzeli 1.25 (Sts) 0 goli Sunderland - Tottenham ponad1.5 1.28 (Unibet) 1 gol West Ham United - Manchester City 2.15 (Unibet) 0:2 West Ham United - Manchester City 1x 1.3 (Unibet) 0:2 West Ham United - Manchester City ponad1.5 1.28 (Unibet) 0:2 Bolton - Newcastle x2 1.56 (Unibet) 1:3 Derby County - Portsmouth x2 1.4 (Unibet) 2:2 Everton - Wigan Athletic 1.65 (Unibet) 2:1 Everton - Wigan Athletic 1x 1.14 (Unibet) 2:1 Middlesbrough - Blackburn x2 1.46 (Unibet) 1:2 Blackburn strzeli 1.37 (toto-mix) 2 gole Aston Villa - Liverpool x2 1.25 (Unibet) 1:2
nie najlepiej poszło typy bez analiz trafiłem, a te o których trochę popisałem nie Dziś też w skrócie co nie co
Birmingham City - Sunderland AFC - 20:45
Obie drużyny zaczęły odwrotnie tegoroczny sezon. Sunderland wymęczyło zwycięstwo strzelając w doliczonym czasie gry bramkę na 1:0 przeciwko Tottenhamowi, natomiast Birmingham przegrał 3:2 z Chelsea Londyn. Mimo to "niebiescy" dobrze zaprezentowali się w meczu z Chelsea i mogli pokusić się o jakąś małą niespodziankę, niestety to się nie udało. Dziś grają z beniaminkiem. Kibice oczekują od swoich pupili zwycięstwa i 3 punktów. Myślę, że o 3 punkty będą musieli powalczyć, ale 1 punkt powinni wywalczyć bez większych problemów. Myślę, że można ryzykować nawet czystą 1. Co do składów, to nie ma wielkich zmian. Gospodarze zagrają bez kontuzjowanego Franka Queudrue, którego ma zastąpić Stuart Parnaby.
Typy na mecz: Birmingham City - Sunderland AFC 1x 1.35 (Bah)
Manchester City - Derby County - 20:45
Gracze z Manchesteru zaskoczyli większość w pierwszym meczu wygrywając na wyjeździe z West Hamem 2:0. Drużyna "Citizens" ma bardzo dobry skład. Przed sezonem zostało zakupionych kilku dobrych graczy, znanych w całej Anglii. Goście są beniaminkiem i nie daje się im większych szans na zdobycie przynajmniej punktu w dzisiejszym spotkaniu. W pierwszej kolejce Derby County zremisowali przed własną publicznością 2:2 z drużyną Portsmouth. Co do składów, to nic się nie zmienia i obie ekipy zagrają takimi samymi składami jak ostatnio. Myślę, że dzięki takim piłkarzom jak: Hamann, Geovanni, Fernandes, Elano, Petrov, Bianchi, Bojinov czy Corradi ekipa gospodarzy pewnie wygra dzisiejsze spotkanie, pokazują beniaminkowi, że nie będzie łatwo osiągnąć dobry wynik w tym sezonie. Co do pojedynków między drużynami, to przemawia wszystko za Manchesterem. Ostatnio drużyny spotkały sie w sezonie 2000/01 gdzie w obu spotkaniach ligowych padły remisy, 0:0 i 1:1. 2:0 w dzisiejszym spotkaniu będzie minimalnym osiągnięcie gospodarzy.
Typy na mecz: Manchester City - Derby County 1x 1.12 (Unibet) Manchester City - Derby County 1.6 (Bah) Manchester City - Derby County (+1.5) 2.65 (Unibet)
Portsmouth FC - Manchester United - 20:45
Następny meczyk, w którym nie jest trudno wskazać faworyta. Manchester na pewno nie zaczął sezonu tak jak tego sobie wszyscy życzyli. W pierwszym meczu na Old Trafford zespół Alexa Fergusona zakończył mecz z Reading bezbramkowym remisem. Nikt się nie spodziewał takiego początku Czerownych Diabłów. W dzisiejszym meczu zagrają przeciwko Portsmouth, które w pierwszej kolejce zremisowało z drużyną Derby. Mistrzowie Anglii nie powinni 2 raz z rzędu stracić punktów. Mecz wydaje się o wiele trudniejszy, ale sądzę, że Manchester to wygra. W meczu z Reading po prostu zabrakło szczęścia, bo Manchester był ciągle w natarciu. Dziś przewiduję 2:0 dla graczy trenera Fergusona. Co do składów to w ekipie gospodarzy występ Sola Campbella i Pedro Mendesa stoją pod znakiem zapytania. W Manchesterze nadal nie wystąpią Louis Saha i Ole Gunnar Solskjaer, występ Mikael Silvestre nie jest pewny. Zabraknie też Wayne'a Rooneya, ale dzięki temu będziemy mogli byś świadkami debiutu Carlosa Teveza, który zastąpi właśnie Anglika. Moim zdaniem powinno paść dziś zwycięstwo gości.
Typy na mecz: Portsmouth FC - Manchester United 1.7 (Unibet) Portsmouth FC - Manchester United x2 1.16 (Unibet)
Fulham FC - Bolton Wanderers - 20:45 Reading FC - Chelsea FC - 21:00 Wigan Athletic - Middlesbrough - 21:00
Tych 3 spotkań nie czuję i nie podejmuję się grania.
Ładny kursik jak dla mnie. Na Fratton Park spotkają się Portsmouth z mistrzem Anglii Manchesterem, który zaliczył falstart na własnym boisku remisując z Reading. Sądzę, że Man nie odda już tym razem punktów. Man zagrało bardzo ładne spotkanie przeważając przez cały mecz i gdy nie bramkarz Reading to spotkanie Czerwone Diabły by wygrały. W poprzednim sezonie gospodarze wygrali u siebie z MU 2:1, lecz nie sądzę by zdołali wydrzeć dziś zwycięstwo gospodarzom. W dzisiejszym spotkaniu zobaczymy nową gwiazdę Mu Carlos Tevez. W składzie gości zabraknie Louisa Sahy i Ole Gunnar Solskjaera. Prawdopodobne składy: Portsmouth: James (B), Lauren, Distin, Campbell, Hreidarsson, O'Neil, Pedro Mendes, Davis, Muntari, Kanu, Utaka, Nugent, Benjani, Hughes, Traore, Pamarot, Stefanovic, Traore, Ashdown (B).
Man Utd: Van der Sar (B), Kuszczak (B), Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Pique, Evra, O'Shea, Fletcher, Carrick, Scholes, Hargreaves, Nani, Giggs, Ronaldo, Tevez, Saha.
Może od tego, że miałem okazję widzieć w akcji obie drużyny w pierwszych dwoch kolejkach. Wrażenia:
Fulham: o dziwo bardzo dobra gra Pomijając fakt, że w pierwszym meczu na Emirates po strzeleniu gola na 1:0 w pierwszej minucie cofnęli się (ale to raczej sytuacja bez wyjscia) to w meczu z Boltonem zagrali naprawdę dobrze. Mimo, że przegrywali 0:1 po koszmarnym błędzie bramkarza zdołali strzelić 2 gole i wygrać mecz. A styl gry.. jednym zdaniem: po prostu jak nie Fulham Boro: Klapa.. W pierwszym meczu mimo prowadzenia 1:0 z Blackburn u siebie - porażka 1:2.. W drugim meczu porażka w Wigan 0:1 po grze pozostawiającej wiele do życzenia. Wigan przeważało i wygrało zasłużenie. Rzuca się w oczy naprawdę słaba dyspozycja drużyny i trudne zadanie stoi przed Southgatem aby to wszystko zebrać do kupy.
Głownie typ ten opieram na grze w pierwszych dwoch kolejkach. Boro niemoc w ataku. Widać brak Marka Viduki. Jedynym właściwie zagrożeniem bramki przeciwnika był skrzydłowy Stuart Downing. Dziś co prawda doszedł do skutku transfer Mido, ale nie sądzę aby Southgate wystawił go w pierwszym składzie na mecz z Fulham. Poza tym Boro wygląda słabiutko w obronie. Wigan mogło wygrać dużo wyżej... Bramkarz Boro Schwarzer tez w nienajlepszej dyspozycji (gol dla Wigan po jego fatalnym błędzie). W Fulham z kolei bryluje David Healy. Świetny zakup Ponadto McBride zaliczy 100 występ w trykocie Fulham. W defensywie Fulham wygląda nieźle. Z Arsenalem skuteczna obrona wyniku do 85 minuty. To mowi cos z pewnoscia o defensywie tej druzyny. Fulham to przede wszystkim punkty zdobywane u siebie. I tego wg mnie ta drużyna będzie się trzymać. H2H bardzo korzystne dla gospodarzy. 5 zwycięstw i jedna porażka na Craven Cottage w meczach z Boro. Fulham następne 2 mecze cięższego kalibru (wyjazd A.Villa, u siebie Tottenham) więc mocno będą walczyć o zwycięstwo. Wg mnie 3 punkty zostaną w Londynie. 1X pewniaczek
Długo zastanawiałem się nad tym meczem ale im dłużej to robię tym bardziej przekonuję się że Sroki wygrają
Ale zacznijmy od początku.
Newcastle jak już pisałem wyżej z nowym managerem i to nie byle jakim. Drużyna już w pierwszej kolejce pokazała, że będzie się liczyć w tym sezonie. Pierwszy mecz Srok oglądałem i forma jest Wszystko działa elegancko mimo kilku brakow w składzie. Newcastle gra przyjemny dla oka, ofensywny futbol. A bo ma kim grać Z przodu Viduka i Martins, poza tym Alan Smith, James Millner, nowy zakup Enrique no i jutro na ławce Michael Owen to siła ofensywna bardzo dużego kalibru. Jutrzejszy mecz będzie pierwszym ligowym spotkaniem Newcastle w tym sezonie rozgrywanym na St. James' Park. O mobilizację więc nie trudno No i na koniec może jeszcze tyle, że już widać rękę Big Sama na defensywie Srok, co cieszy
Aston Villa to z kolei przede wszystkim defensywa. Jakoś Martin O'Neill, ktory od zeszlego sezonu prowadzi Villans nie zrobił tego z tą drużyną czego możnaby po nim oczekiwać. A przecież to zwycięzca P.UEFA. Drużyna skończyła ostatni sezon na 11 miejscu i podobnego scenariusza oczekuję po nich w tym roku. Drużyna gra dobrze przede wszystkim u siebie, a skład The Villans nie wygląda przekonująco. Niby przyszedł Reo-Coker czy Harewood. Niby jest Carew. Ale jakoś A.Villa kompletnie do mnie nie przemawia. Poza solidnością żadnych fajerwerkow.
Jutro scenariusz może być jeden.. Newcastle będzie z pewnością nacierać a goście będą wyprowadzać kontrataki. Kto wygra? Myślę, że z tą siłą w ofensywie, ktorą posiadają Sroki i formą choćby Martinsa warto zaryzykować i zaufać Samowi Allardyce'owi, że wygrana z Boltonem nie była jednorazowym dobrym spotkaniem, a zapowiedzią na w końcu oczekiwany dobry sezon Newcastle. Ja mu zaufam i zagram 1 po niezłym kursie
Fulham FC - Middlesbrough FC Typ: 1 Kurs: 2,00 (Bah)
Middlesbrough powala grą w ofensywie. Ta drużyna potrafi z akcją wejść odrobinkę na połowę rywala i wszystko się sypie. W ostatnim meczu z Wigan zagrali po prostu tragicznie. Mimo, że klub sprowadził Mido, to i ten transfer jest krytykowany. Możliwe także, że w tym meczu zawodnik ten w ogóle nie zagra. Oprócz tego nadal brakuje podstawowych obrońców: Pogatetz'a, Woodgate'a i Huth'a. Fulham rozpoczęło sezon dość dobrze. Mimo porażki z Arsenalem, rozegrali dobry mecz. W starciu z Boltonem pokazali już na co ich stać, wygrywając 2:1. Widać więc, że Fulham jest drużyną bardziej zgraną i obecnie bardziej pewną swoich możliwości. Sądzę, że drużyna ta jest w stanie poradzić sobie z przeciętnie grającym Middlesbrough. Widzę, że sporo faktów, jak zwykle, powtórzyłem po cantonie, ale ta menda zawsze pierwsza pisze analizy
vs.
Tottenham Hotspur - Derby County Typ: 1 Kurs: 1,45 (Bah)
Dla Tottenhamu chyba nadeszła najwyższa pora, żeby zacząc wygrywać mecze. O łatwiejszą okazję chyba trudno. W grze Tottenhamu widać potencjał i kreatywność na boisku i sam nie rozumiem dlaczego tak ciężko zaczął się zeson dla tej drużyny. Goście raczej przyjadą z zamiarem bronienia bezbramkowego remisu. Nie widzę z ich strony jakiegoś powaznego zagrożenia dla bramki Spurs. Derby, to drużyna która świetnie spisywała się w Champioship, ale pierwsza liga to dla niej za wysokie progi. Po prostu brak jest w składzie tej drużyny piłkarzy, którzy mogliby strzelać bramki. Jak dla mnie jest to typ dnia na jutro. Nawet polecam grę z handicapem.
Coś bym może jeszcze napisał, ale jest prawie 3:30 rano
Wysłany: 2007-08-18, 11:37
English F.A. Premier League 2007/08, 2. kolejka, 18-Aug-2007 18:15, St James' Park Newcastle United v Aston Villa Typ: 1 (HC 0-1) Kurs: 3.40 Bukmacher: Sportingbet
Sędzia: Howard Webb
Sytuacja w tabeli:
Newcastle zajmuje 5. miejsce w tabeli z dorobkiem 3 punktów, bilans bramek to 3-1. Aston Villa zajmuje 16. miejsce w tabeli bez dorobku punktowego, bilans bramek to 1-2.
Kontuzjowani/powracający/niepewni występu:
N'castle: Michael Owen Emre Shay Given Damien Duff Joey Barton Celestine Babayaro
Aston Villa: Craig Gardner Johne Carew Martin Laursen Patrik Berger
Head to head: W ostatnich 8 meczach tych drużyn na St James' Park 3 razy wygrały Sroki, 2 razy Villa, a 3 razy padł remis.
Podsumowanie:
Obie drużyny rozegrały na razie po 1 ligowym spotkaniu. Newcastle świetnie zaprezentowało się na Reebok Stadium rozbijając byłą drużynę obecnego szkoleniowca Srok - Bolton. Natomiast Aston Villa minimalnie uległa u siebie Liverpoolovi. Jak pisał już wyżej cantona, zwycięstwo na Kłusakami nie jest jednorazowym wyskokiem Newcastle i wydaje się, że Big Sam może doprowadzić drużynę z St James' Park do od dawna oczekiwanych sukcesów, może nawet miejsce w pierwszej czwórce Premier League. Z kolei Villa wydaje mi się być zbyt słabym zespołem, aby móc coś zrobić świetnie dysponowanym gospodarzom, mając szanse na zagrożenie przeciwnikom jedynie przy okazji kontrataków. W dodatku Sroki między innymi dzięki świetnym zakupom takich piłkarzy jak Alan Smith czy Mark Viduka i posiadaniu w składzie Obafemiego Martinsa i Michaela Owena (dziś najprawdopodobniej zasiądzie już na ławce) dysponują ogromną siłą w ataku. Myślę, że to wystarczająca ilość argumentów, aby zaryzykować i zagrać handicap.
Crystal Palace - Leicester City Typ: x2 Kurs: 1,66 (Bah)
Leicester, to drużyna, która ostatnio mocno się wzmocniła. W okresie wakacyjnym sprowadzono wielu nowych piłkarzy, a w tym tygodniu do składu doszło dwóch kolejnych piłkarzy. Ten typ, to jednak nie zakład na zwycięstow Leicester, a raczej na porażkę Palace. Mimo, że wygrali mecz z Southampton 4:1, to jednak bardzo pomogła im w tym kiepsko grająca obrona "Świętych". Ogólnie Palace nie grało jakoś porywająco, co było widać już w meczu z Bristol Rovers, w którym naprawdę ciężko im szło (dopiero rzuty karne rozstrzygnęły o zwycięzcy spotkania). Sądze więc, że nowe transfery Leicester City bądą się chciały wreszcie pokazać i są w stanie zremisować lub nawet wygrać z przeciętnie grającym Crystal Palace.
vs.
Colchester United - Barnsley FC Typ: 1 Kurs: 1,85 (Bah)
Colchester rozegrało w zeszły weekend bardzo dobre spotkanie z Sheffield United, cyzm szczerze byłem bardzo zaskoczony. Po przemyśleniu sprawy stwierdzam, że mocno nie doceniłem tego zespołu. Nie widze więc powodu, dla którego mieli by przegrać z Barnsley. W ostatnim meczu widać było, że drużyna ta potrafi stwarzać dla siebie okazje i strzelać bramki. MMimo, że w meczu tym nie zagra Platt, to i tak siła ognia Colchester powinna wystarczyć na kiepskie Barnsley. Barnsley na początek sezonu otrzymało zimny prysznic w postaci porażki z Coventry 1:4. Mimo, że klub szczycił się sprowadzeniem wielu nowych piłkarzy, to jednak ich jakość pozostawia wiele do życzenia. Ponadto warto zaznaczyć, że Colchester to drużyna własnego boiska, a z Layer Road Ground niewiele klubów wraca w roli zwycięzcy.
Dlaczego? Mamy co prawda początek sezonu więc w tym trudno się kierować jeszcze aktualną formą. Patrząc zatem w przeszłość Colchester zawsze dobrze grało u siebie. W ubiegłym sezonie 4 drużyny na własnym boisku wygrało 15 meczy i w tej czwórce znaleźli się właśnie gospodarze dzisiejszego meczu. Łącznie na 23 mecze przegrali zaledwie 4 ze średnią dokładnie 2 goli strzelonych na mecz. Barnsley zaś bardzo słabo gra na obcych boiskach. Dla przypomnienia w ubiegłym sezonie aż w 16 spotkaniach schodzili z boiska jako przegrani. Wracając do bieżącego sezonu mamy za sobą 2 spotkania: 1 ligowe i 1 w Carling Cup'ie. Barnsley fatalnie rozpoczęło sezon porażką u siebie aż 1:4 z Coventry. W Pucharze zaś odnieśli zwycięstwo na własnym boisku jednak ze znacznie niżej notowaną drużyną Darlington. Colchester obydwa mecze grało na wyjeździe. W lidze przywieźli punkt z Sheffield dzięki remisowi 2:2. W Puchrze również remis by w dogrywce odpaść z drużyną Shrewsbury. Dzisiaj Colchester przywita wreszcie w nowym sezonie swoich kibiców i z pewnością będą chcieli się zrehabilitować za przykrą jakby nie było porażkę w środku tygodnia.
Sytuacja kadrowa W ekipie gospodarzy zabraknie napastnika Clive'a Platt'a, który w minionym tygodniu zdobył bramkę w 89' dając tym samym 1 punkt w meczu. Wraca jednak do składu w jego miejsce Teddy Sheringham, który mecz pucharowy spędził na ławce. Być może zadebiutuje wypożyczony na 6 miesięcy z Celtiku obrońca Adam Virgo. Na urazy narzekają Kevin Lisbie, Jamie Guy oraz Kevin Watson i ich udział w dzisiejszym mecz stoi pod znakiem zapytania. W drużynie Barnsley wszyscy są zdrowi i gotowi do gry.
W sobotę odbyły się mecze Premiership, ale bez wielkiej czwórki. Było trochę zaskoczeń np. remis Newcastle z AVillą, czy porażka Fulham z Boro. Jednak nie da się ukryć, że zespoły te nie były aż tak murowanymi faworytami jak Tottenham, który pewnie ograł Derby 4:0. Warta odnotowania jest też kontynuacja serii słabych wyników na początku sezonu w wykonaniu Boltonu. Tym razem piłkarze ze Stadionu Reeboka przegrali w wyjazdowym meczu z Portsmouth 1:3. A w niedzielę gryzę tak:
Manchester City - Manchester United 2 1.90 (Expekt)
Ok...Ja wiem, że to są derby, że derbów się nie stawia itd, ale obok takiego kursu obojętnie nie przejdę, nie ma mowy. W lepszej formie są na pewno gospodarze tego meczu, którzy wygrali na razie swoje oba spotkanie. MU oba zremisowało, co stawia zespół Red Devils w bardzo trudnej sytuacji, bo po zaledwie 2 seriach ich strata do najlepszych wynosi już 4 punkty. Nie ma gadania - jutro wygrać trzeba, bo jeśli nie to kaplica Sir Alex Ferguson ma problem, bo nie będzie mógł skorzystać z takich graczy jak Ronaldo (czerwona kartka w jednym z ostatnich meczów), Rooney, Hargreaves, Anderson, Neville (wszyscy kontuzje). Jeśli chodzi o kontuzje w City to raczej nie ma czegoś poważniejszego Kadry meczowe: MC: Schmeichel, Hart, Corluka, Onuoha, Richards, Dunne, Garrido, Ball, Fernandes, Geovanni, Hamann, Johnson, Ireland, Petrov, Elano, Bianchi, Bojinov, Corradi MU: Van der Sar, Kuszczak, Brown, Simpson, Bardsley, Pique, Ferdinand, Vidic, Evra, O'Shea, Fletcher, Eagles, Scholes, Carrick, Giggs, Tevez, Nani Podsumowując, wyżej omówiona przez mnie sytuacja faworyzje City, ale wiem, że Fergie potrafi "spiąć" swoich piłkarzy i wierzę w jego talenty motywacyjne Goooooooooo DevilS!!
[ Komentarz dodany przez: cantona: 2007-08-19, 00:21 ] madrze gada
Wysłany: 2007-08-19, 00:35
Cytat:
Birmingham City - Sunderland AFC 1x 1.35 (Bah) 2:2 Manchester City - Derby County 1x 1.12 (Unibet) 1:0 Manchester City - Derby County 1.6 (Bah) 1:0 Manchester City - Derby County (+1.5) 2.65 (Unibet) 1:0 Portsmouth FC - Manchester United 1.7 (Unibet) 1:1 Portsmouth FC - Manchester United x2 1.16 (Unibet) 1:1
Manchester City - Manchester United - 14:30
Wielkie derby Manchesteru, bo inaczej tego nazwać nie można. Faworytem spotkania są "Czerwone Diabły" Sir Alexa Fergusona, ale niekoniecznie to spotkanie wygrają. Wiele ludzi mówi, że mimo wszystko United wygra ten mecz. Ja natomiast tak nie uważam, chociaż jak to bywa w derbach wszystko możliwe. Osobiście nie stawiam w tym meczu 1, x czy też 2. Znalazłem coś lepszego. Mowa o handi +1.5 gola na "Citizens". Wszystkie mecze derbowe na City of Manchester Stadium były bardzo ciekawe i wyrównane. W ostatnich 3 latach gracze United byli 2 razy górą, a raz doznali porażki 1:3. W ostatnim sezonie wygrali 1:0, po strzelonym przez C.Ronaldo karnym. W lidze drużyny zaczęły bardzo ciekawie jak na swoje możliwości. Manchester City po 2 wygrany zajmuje 2 miejsce zaraz za Evertonem. Manchester United natomiast 2 remisy, z Reading i Portsmouth, w konsekwencji słabe 12 miejsce. Więc gracze United potrzebują tego zwycięstwa jak ryba wody. Presja będzie ogromna, ale to doświadczona drużyna i możemy spodziewać się wiele. To co mnie skusiło do typu na graczy Man. City to "okrojony" skład United. W ekipie Mistrza Anglii nie zagrają gwiazdy takie jak: Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Louis Saha, Owen Hargreaves, Anderson i Gary Neville. W ekipie gospodarzy nie ma zmian, w bramce nadal niezbyt pewny Schmeichel, który nadal zastępuje nieobecność Andreasa Isakssona. Co prawda United ma wielu bardzo dobrych zawodników, którzy mogą wygrać to spotkanie, ale nie sądzę, aby gospodarze nie pokusili się o zwycięstwo wiedząc, że mają taką okazję. Osobiście uważam, że najszybciej padnie remis, ale bardzo możliwe, że United wpakuje jakoś jedną bramkę więcej i wygrają. Uważam, że handi powinno wejść
Typy na mecz: Manchester City (+1.5) - Manchester United 1.4 (sts)
Co do reszty spotkań to myślę tak: Blackburn strzeli i Liverpool 1x 1.38
Wysłany: 2007-08-22, 15:02 4 kolejka
KLIKNIJ aby POWIEKSZYC!!!!!!!!!
Zakladam ze w Arsenalu M.City dostanie lanie,zawodzi Bolton jak widac powyzej i tradycyjnie A.V. Blackburn moze wygrac w Evertonie, Birmingham w Derby Chelsea to nie trzeba podawac M.U bez 2napastnikow ,nie ma pomyslu na stzrelanie goli!!!!!!!!!!!!!!!!
Sunderland AFC - Liverpool FC Typ: 2 Kurs: 1,60 (Bah)
Drużyna Beniteza bardzo dobrze rozpoczęła nowy sezon. W pierwszej kolejce pokonała na wyjeździe Aston Villę (2:1), a tydzień temu zremisowała z Chelsea (1:1). Wyniki jednak nie oddają w pełni charakteru gry Liverpoolu. Wszyscy muszą przyznać, że podział punktów z "The Blues" był całkowicie niesprawidliwy. Gdyby nie karny z kapelusza, to Liverpool odniósłby zasłużone zwycięstwo. "The Reds" zagrali po prostu świetnie, a w ich grze widać było duże zgranie piłkarzy. Liverpool stworzył sobie dużo szans, a jednoczesnie ograniczał rozgrywanie piłki przez Chelsea. Drużyna Sunderlandu także nie może zaliczyć początku sezonu do najgorszych. Jednakże ich styl gry jakoś mnie nie przekonuje. Wygrana z Tottenhamam była, moim zdaniem, niezasłużona. Potem był szczęśliwy remis z Birmingham i w końcu porażka 0:3 z Wigan. I chyba ten ostatni mecz najlepiej pokazał, że drużyna Sunderlandu ma więcej szczęścia niż umiejętności piłkarskich. Do tego dochodzi fakt, że w meczu z Liverpoolem nie zagra najprawdopodobniej Paul McShane, który jest filarem obrony tej drużyny. Podsumowując, bardzo dobry występ Liverpoolu w ostatniej kolejce przekonuje mnie całkowicie, że w tym meczu może paść tylko jeden rezultat. Nawet brak Stevena Gerrarda nie powinien wpłynąć na grę "The Reds". Gorąco polecam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group