Wysłany: 2009-02-04, 23:58 Propozycje na dzień 07.02.2009
Typy wraz z analizami
Jeżeli piszecie analizy tutaj w WK to wklejajcie te analizy również w odpowiednie tematy w działach tematycznych. Pomoże to nam rozwinąć działy z analizami. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu = usunięcie analizy, w niektórych przypadkach ostrzeżenie. Opiekun działu ma prawo nie zaliczyć analizy do statystyk, ponieważ uzna, że jest zawartość merytoryczna jest słaba.
spotkanie: Druzynowy konkurs skokow w Willingen typ: Norwegia - zwyciezca kurs: 4,5 bukmacher: Bwin data i godz: 07.02 godz: 14:30 analiza: Dzis zapowiada sie bardzo ciekawy konkurs skokow narciarskiech. W dziejszej druzynowce stawiam na zwyciestwo Norwegii. Pewnie niektorzy pomysla ze upadlem na glowe, ze Austria nie ma sobie rownych ja jednak zaryzykuje a wg mnie nie bedzie to duze ryzyko. Po pierwsze tak przedstawia sie lista startowa na konkurs druzynowy:
34Hyun Ki Kim (Korea Pd.) 35Nikolay Karpenko (Kazachstan) 36Jernej Damjan (Słowenia) 37Adam Małysz (Polska) 38Jakub Janda (Czechy) 39Daiki Ito (Japonia) 40Denis Kornilov (Rosja) 41Anders Jacobsen (Norwegia) 42Martin Schmitt (Niemcy) 43Harri Olli (Finlandia) 44Wolfgang Loitzl (Austria)
jak widac po skladach Austriacy wystawili sklad wcale nie najlepszy. Moim zdaniem ich zespol pograzy Kofler, ktory jest kompletnie bez formy a i Loitzl nie skacze juz tak dalego jak scisla czolowka. Jesli chodzi o Norwegow to maja oni wg mnie najmocniejsza 4 na konkurs. Swietnie skacze Jacobse, w kwali z dobrej strony pokazal sie Roar Ljoekelsey uzyskujac drugi wynik kwalifikacji, Bardal i Hilde rownie nie zawodza. Jesli chodzi o inne zespolu to np Finlandia choc ma swietnie dysponowanego Olliego i niezlego Hautamekiego to jednak Kale Keiturii w ich skladzie to wg mnie pomylka roku ( ale skoro nie maja dobrej 4 nie maja tez dzis zadnych szans) Niemcy rowniez w nienajsilnieszym skladzie. Stawiam na Norwegow - ktorzy powinni spokojnie poradzic sobie z reszta.
Kto wystawiał kursy na mecz Olsztyna z Rzeszowem pojęcia nie mam, bo taki kurs na wygraną Resovii to moim zdaniem spory value bet. W tabeli Plus Ligi o 3. punkty więcej w tabeli ma Resovia. Oba zespoły będą bardzo zmotywowane, ale moimi faworytami są jednak tutaj goście. AZS gra bardzo nierówno. Drużyna ze stolicy Warmii i Mazur ostatnio była w rozjazdach, a ich ostatnie spotkanie we własnej hali odbyło się 4. stycznia, gdzie wygrali 3:0 z Politechniką Warszawską. Wyjazdy do Bełchatowa, Gdańska i Jastrzębia w Plus Lidze oraz do Bydgoszczy w meczu Pucharu Polski na pewno zmęczyły Olsztynian. Resovia ostatnie mecze miała krótkie, bo w PLS wygrali 3:0 z zespołem Częstochowy, a w Pucharze Polski 3:0 z Jadarem Radom. Olsztyn w lidze przegrał w niecałą godzinkę z Jastrzębskim Węglem, a w Pucharze męczył się okropnie z Delectą Bydgoszcz, ale wygrał 3:2. W ostatnich meczach tych drużyn wygrywali gracze Resy. W dobrej dyspozycji jest ostatnio środkowy drużyny gości Łukasz Perłowski, a niepewny jest jeszcze występ Grzegorza Szymańskiego, który nie grał w meczu z Bydzią. Resovii pomóc może jeszcze to, że ostatnio grali u siebie i mało przebywali w autokarach, a ich przeciwnicy odwrotnie cały czas byli na wyjazdach i są jeszcze zmęczeni, aż 5. setowym pojedynkiem w Pucharze Polski. W dodatku Olsztynianie nie mają praktycznie ławki rezerwowej i cały czas muszą grać podstawową 6.
07-02-09 18:30 - Anglia Premier League Portsmouth FC - Liverpool FC Połowa/Wynik końcowy Typ 2/2 Kurs 2,70 buk Bah Analiza: Jeden z najciekawszych meczów tej kolejki. Mimo że ostatnio obie drużyny w lidze się nie spisywały najlepiej. Liverpool co prawda nie przegrał żadnego z ostatnich meczów jednak z 6 aż 3 zremisował przez co spadł z pierwszego miejsca w lidze. Portsm. natomiast gra fatalnie bo aż 5 krotnie z 6 meczów przegrali i tylko raz zremisowali. W meczach obu drużyn The Reds pokonali Portsmouth 25 razy, przegrali 20-krotnie, a 18 razy był remis. Myślę, że Liverpool będzie dziś mocno zmobilizowany do gry przeciwko Portsm. bo może stracić nawet 2 miejsce. Obie drużyny maja praktycznie do dyscpozycji wszystkich graczy. Jedynie w Liverpoolu nie zagra dzis Gerrard. Zagra natomiast Torres który wraca do formy a w ostatnim meczu strzelił 2 gole Chelsea.
Dzisiaj w niemieckiej Bundeslidze piłkarze Karlsruher zmierzą się na własnym boisku z HSV Hamburg. Oba zespoły mają inne, oba znajdują się na dwóch różnych biegunach tabeli. Miejscowi plasują się obecnie na 16. miejscu - trzecim od końca, zaś goście walczą o mistrza Niemiec.
Goście w przypadku korzystnych wyników na innych boiskach mogą nawet awansować z trzeciej na pozycję lidera rozgrywek. W 18 meczach zdobyli 36 punktów strzelając 27 bramek i tracąc 24. W ostatniej kolejce Hamburg pokonał jednego z głównych kandydatów do majstra - Bayern Monachium. Teraz zamierzają zdobyć także komplet punktów, ponieważ rywal nie jest zbyt wymagający.
W pierwszej rundzie rozgrywek tego sezonu na HSH Noordbank-Arena zwyciężyli gospodarze 2:1.
Karlsruher po przegranym ostatnim meczy z Bochum spadli na 16. lokatę, a więc są zagrożeni spadkiem do niższej klasy rozgrywkowej. Gospodarze zapowiadają walkę o utrzymanie się w lidze, jednak dzisiaj trudno im będzie zdobyć choć punkt w będącym na fali Hamburgerem SV.
Zdecydowanym faworytem tego meczu są goście i myślę, że spokojnie sobie poradzą z zagrożonym spadkiem Karlsruher.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group