Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

OddsRing

BONUS 200$

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Przegląd prasy
Przesunięty przez: Chomik
2011-02-01, 21:21
Przegląd prasy
Autor Wiadomość
mephisto
Red Devil

Tematy: 114

Wysłany: 2007-09-26, 17:31    Przegląd prasy

Temat nie wiem po co %-) Chyba dla mojej własnej przyjemności. Postaram się tutaj regularnie zamieszczać tłumaczenia najważniejszych newsów dnia z angielskojęzycznych serwisów informacyjnych (innych języków nie znam).

Wiem, że część użytkowników ma problemy z angielszczyzną, więc może komuś się przyda.

Nie obiecuję, że będzie coś każdego dnia, ale postaram się ;)

No to lecim :k:

Grant patrzy w przyszłość

Avram grant wierzy, że Chelsea może znów wygrywać mecze. I to w lepszym stylu niż za czasów Jose Mourinho.

Chelsea zdobyła tylko raz w trzech meczach, zanim Mourinho odszedł z klubu. W kolejnym meczu, z Manchesterem United, po raz kolejny nie udało się zdobyć gola.

Grant wirzy, że to może się zmienić już dzisiaj, podczas meczu z Hull. Ponadto uważa on, że jego drużyna może zacząć grać w bardziej porywający sposób. Zapewnienia trenera można powiązać z plotkami o niechęci Abramovicha do stylu gry Mourinho.

"Naszym pierwszorzędnym celem jest zwycięstwo. Sposób wygrywania jest w Chelsea dobry, ale może stać się lepszy" - powiedział Grant w wywiadzie dla "Daily Star".

"Myślę, że klub może zdobyć wszystkie możliwe trofea. Musimy zacząć wygrywać mecze, a wszystko może się zdarzyć. Wierzę w zespół i wszystkich zawodników".

"To był odpowiedni czas na zmiany" - nawiązał Grant do zwolnienia Mourinho - "W każdej drużynie są pewne przedziały czasowe. Chelsea grała dobrze przez pierwsze dwa lata, pod przewodnictwem Mourinho".

"W tym sezonie nie graliśmy dobrze, oprócz wspaniałego meczu z Birmingham i 20 minut w meczu z Reading".

Aby osiągnąć założone cele, Grant będzie potrzebował całego nowego sztabu szkoleniowego. Współpracownicy Mourinho odeszli wraz z nim, ale nowy trener planuje zebrać własną ekipę w ciągu trzech tygodni.

"Wszystk owydarzyło się bardzo szybko, ale szukamy ludzi, którzy będą odpowiedni dla Chelsea. Chcę żeby te poszukiwania zakończyły się jak najszybciej, ale odpowiednia jakość pracowników wymaga czasu".

"Szukamy w Anglii i za granicą. Potrzebujemy trenera sprawnościowego oraz trenera bramkarzy. W tej chwili korzystamy z ludzi z naszego ośrodka szkoleniowego. W tej chwili wykonują oni śweitną pracę".

Źródło: skysports.com

Agent uspokaja

Brat i agent Ronaldinho twierdzi, że Brazylijczyk nie ma zamiaru odchodzić z Barcelony.

Ronaldinho nie może w tym sezonie odnaleźć formy, a fani coraz krytyczniej podchodzą do swego idola. Natychmiast pojawiły się plotki o odejściu Brazylijczyka z Camp Nou, chociaż jego kontrakt obowiązuje do 2011 roku.

Zainteresowanie Ronaldinho wykazały Chelsea i Milan, ale agent piłkarza, Roberto de Assis, zakończył te spekulacje w wywiadzie dla radia RMC.

"Kontakt z Milanem i Chelsea? Mam wiele znajomości w wielu klubach. Często zdarza mi się rozmawiać o kilku różnych piłkarzach".

"To oczywiste, że piłkarz taki, jak mój brat, przyciąga uwagę największych klubów".

"Warunki jego umowy z klubem stwarzają możliwość odejścia, ale on jest bardzo zadowolony ze swojego kontraktu. Powtarzam jeszcze raz: Ronaldinho czuje się świetnie w Barcelonie. Po prostu przechodzi przez ciężki okres".

"Świetnie dogaduje się z trenerem, ale najważniejsi dla niego są fani. Dlatego też jest zmotywowany, aby pomóc drużynie w zdobyciu mistrzostwa".

Mimo zapewnień, że Ronaldinho dobrze czuje się w Barcelonie, de Assis nie potrafił z całą pewnością powiedzieć, że Brazylijczyk zawsze będzie tam grał.

"Czy może opuścić Barcelonę? W piłce nożnej wszystko się szybko zmienia. Życie w Barcelonie to dla niego idylla, ale nie mogę powiedzieć, że nigdy nie odejdzie".

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-09-26, 18:12    

Chelsea zaprzecza

Władze Chelsea nie miały żadnego kontaktu z Holenderską Fereracją Piłkarską w sprawie objęcia przez Marco van Bastena posady na ławce trenerskiej londyńskiego klubu.

Wg porannych doniesień "The Sun", Roman Abramovich miał zaproponować posadę trenera van Bastenowi, rzucając jednoczesnie cień na przyszłość Avrama Granta.

Jednak Holenderska Federacja zaprzeczyła jakimkolwiek kontaktom ze strony Chelsea. Władze "The Blues" również rozwiały wątpliwości.

Z pracą w Londynie wiązano również selekcjonera reprezentacji Rosji, Guusa Hiddinka.

"Praca trenera nie została zaproponowana nikomu innemu oprócz Avrama Granta" - czytamy w oficjalnym oświadczeniu Chelsea.

"Nikt w Chelsea nie został upoważniony przez radę nadzorczą, ani przez właściciela do poradzenia w tej sprawie jakichkolwiek rozmów".

"Jakiekolwiek sugestie, że plany klubu zostały zmienione, a pochodzące od piłkarzy, są fałszywe".

O kontakt Chelsea z van Bastenem zapytano rzeczniczkę Federacji, Anję van Ginhoven. Ta jednak zaprzeczyła.

"Van Basten bedzie rozmawiał pod koniec roku z Federacją na temat nowego kontraktu lub rezygnacji po Euro 2008".

Plotki o przejściu van Bastena do Chelsea opierały się głównie na zdjęciu wykonanym podczas meczu "The Blues" z Manchesterem United, na którym Holender siedzi tuż za Abramovichem. Sytuację tą również wyjaśniła rzeczniczka Federacji:

"To wszystko spekulacje, wywołane faktem, że van Basten obserwował mecz Chelsea. Był on tam, gdyż miał spotkać się z Edvinem van der Sarem. To, że siedział blisko pana Abramovicha, to zwykły zbieg okoliczności. Zarówno przewodniczący Federacji, jak i van Basten, nie będą teraz dyskutować na temat kontraktów. Na to przyjdzie czas po zakończeniu eliminacji do Euro 2008".

Abramovichowi podoba się jednak ofensywny styl gry, promowany przez van Bastena. Holendra miał polecić dyrektor sporotwy Chelsea, Frank Arnesen.

Źródło: bbc.co.uk

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-09-26, 22:18    

Huntelaar gotów do odejścia

Napastnik Ajaxu, Klaas-Jan Huntelaar przyznaje, że jest gotów odejść z klubu i rozpocząć grę za granicą.

24-letni reprezentant Holandii jest jednym z najbardziej pożądanych napastników w Europie, a teraz powiedział, że chce przetestować swoje zdolności w innej lidze.

"Jestem gotów na nowe doświadczenia za granicą" - powiedział Huntelaar holenderskiej prasie - "Odejdę wraz z końcem sezonu".

Huntelaar niejednokrotnie był łączony z największymi klubami Europy, takimi jak Manchester United, Arsenal, czy Real Madryt. Jednak wydaje się, że najbliżej sprowadzenia piłkarza jest Juventus. Włoska prasa donosi, że poczyniono już wstępne przygotowania do transferu napastnika.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-09-26, 23:41    

Niespodzianka na Old Trafford

Coventry sprawiło dzisiaj niemałą niespodziankę, pokonując 2:0 Manchester United.

Trener Manchesteru, Alex Ferguson, zmienił cały skład, w porównaniu z niedzielnym meczem z Chelsea. Okazało się, że będzie musiał zapłacić cenę za takie posunięcie.

Coventry, wspierane przez 11 tysięcy fanów, wyszło na prowadzenie już w 27. minucie, kiedy to Michael Mifsud wykorzystał dośrodkowanie Michaela Doyle'a.

I to właśnie Mifsud dobił United na 20 minut przed końcem meczu pięknym strzałem po podaniu Jay'a Tabb'a.

Manchester mógł odczuć zmiany w składzie, ale nie zmienia to faktu, że w drużynie występowało sześciu reprezentantów drużyn narodowych. W rezultacie zawodnicy ci przynieśli tylko wstyd Fergusonowi.

Nani, za którego Manchester zapłacił 17 milionów funtów, był prawdziwym rozczarowaniem. Niemal każde jego dojście do piłki, lub strzał okazywały się porażką.

Coventry zasłużyło na bramki w tym spotkaniu, a publiczność zgromadzona na Old Trafford otwarcie wyrażała swoje niezadowolenie z powodu gry United.

Ferguson sam dobił swoją drużynę w przerwie, wprowadzając na boisko Wesa Browna i Fraizera Campbella, którzy nic w tym spotkaniu nie pokazali. Ostatniej zmiany Szkot dokonał 10 minut po przerwie. Za Jonny'ego Evansa wszedł Michael Carrick, ale w niczym to nie pomogło.

Druga część gry była w połowie już historią, kiedy Manchester cokolwiek na kształ okazji. Marshall sparował strzał Donga Fangzhou'a prosto pod nogi Carricka. Dobitka została jednak zablokowana.

Bohaterem spotkania niewątpliwie był bramkarz Coventry, który zachwycał cały stadion. W 69. minucie w piękny sposób wybronił strzał głową Donga. Gdyby nie wspaniała interwencja, spotkanie to mogło by się zakończyć zupełnie innym rezultatem.

Jak wielką wagę miała ta obrona, okazało się w chwilę później, kiedy to Mifsud podwyższył prowadzenie gości. przy drugiej bramce niewątpliwie zawinił Kuszczak, który wyszedł do piłki, ale nie potrafił obronić strzału.

Źródło: bbc.co.uk

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-09-27, 14:17    

"The Blues" w stanie oskarżenia

Angielska Federacja Piłkarska oskarża Chelsea o brak kontroli nad własnymi zawodnikami podczas meczu z Manchesterem United 23 września.

Zarzuty zostały wysunięte wobec klubu oraz asystenta trenera, Steve'a Clarke'a. Związane są one z incydentami, które miały miejsce podczas spotkania na Old Trafford.

Zarzuty dotyczą zachowania piłkarzy Chelsea, kiedy sędzia Mike Dean postanowił pokazać czerwoną kartkę John Obi Mikelowi.

Kapitan "The Blues", John Terry, próbował wydrzeć czerwony kartonik z ręki sędziego, a Clarke używał obraźliwych i wulgarnych słów wobec sędziów po zakończeniu meczu.

Federacja już odrzuciła apelację Chelsea, dotyczącą czerwonej kartki dla Mikela i podtrzymała decyzję sędziego.

Chelsea i Clerke mają czas do 12 października, aby odpowiedzieć na zarzuty.

Puyol gotów do powrotu

Kapitan Barcelony, Carles Puyol, otrzymał pozwolenie sztabu medycznego na wznowienie treningów.

Puyol nie grał od czasu kontuzji kolana podczas tournee Barcelony po Afryce Południowej.

Reprezentant Hiszpanii przeszedł operację, lecz diagnozy wskazywały, że nie będzie mógł grać przez co najmniej trzy miesiące.

Okazuje się jednak, że stan zdrowia Puyola znacznie się poprawił. Możliwe, że wystąpi już w najbliższym spotkanie z Levante, jeśli zezwolą na to lekarze Barcelony.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-09-27, 15:07    

Co zrobi Jose?

Jose Mourinho twierdzi, że chce odpocząć od piłki nożnej po tym, jak w szokujący sposób opuścił Chelsea.

Były trener "The Blues" powrócił wczoraj do Portugalii po rodzinnych wakacjach w Brazylii. Portugalczyk pryznaje, że nie ma pojęcia kiedy wróci do trenowania.

"Chcę po prostu normalnie żyć, zrobić kilka rzeczy, na które nie miałem czasu i odpowiednio przygotować sie do mojego powrotu. Ale nie wiem, kiedy to nastąpi".

"Potrzebuję odpoczynku od piłki noznej i reporterów".

Mourinho nie chciał komentować sytuacji w Chelsea i zapowiedział, że nie będzie teraz udzielał wywiadów.

"Będę rozmawiał z dziennikarzami, kiedy wrócę do pracy. O sytuacji w Chelsea mogą się wypowiadać ludzie powiązani z piłką. Kto jest poza biznesem nie powinien zabierać głosu".

Źródło: thesun.co.uk

Wściekły Ferguson

Sir Alex Ferguson otwarcie wyraził swoją złość z powodu wczorajszego upokorzenia Manchesteru United.

"Jestem po prostu oszołomiony naszym występem. Czegoś takiego się nie spodziewałem. Nie mam zamiaru niczego usprawiedliwiać. To był po prostu zły mecz".

"Pozwoliłem zagrać młodym piłkarzom, którymi chwaliliśmy się przez kilka ostatnich lat. Spotkało mnie jednak rozczarowanie".

"to wielki szok dla nas wszystkich. Mam nadzieję, że zawodnicy przyjrzą sie swojej grze i postarają się poprawić".

Całkowicie odmienne nastroje panują w drużynie Coventry, którą do zwycięstwa powiódł Michael Mifsud. Z gry szczególnie zadowolony był trener, Iain Dowie.

"Przyjechać tutaj i wygrać, to wspaniałe uczucie. Każdy z piłkarzy wypełnił swoją część planu, a drużyna wyznaczyła standard na kolejne spotkania".

"Powiedziałem moim podopiecznym, aby przygotowali się tak, jakby mieli grać z pierwszym składem Manchesteru".

"Alex Ferguson wystawił skład, który mógł wygrać to spotkanie, ale my okazaliśmy się być lepsi i całkowicie zasłużyliśmy na zwycięstwo".

"To bardzo dobry rezultat, jeśli chodzi o mecze pucharowe, ale mamy nadzieję, ze na koniec sezonu awansujemy do Premier League".

Źródło: thesun.co.uk

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-02, 01:19    

Obawy Fergusona...

Trener Manchesteru United przyznaje, że urazy i kontuzje są jego głównym zmartwieniem przed wtorkowym meczem Ligi Mistrzów z Romą.

Ferguson ma poważne zmartwienie, szczególnie jeśli chodzi o formę Hargreavesa, Vidica i Browna. Hargreaves nie grał ostatnio z powodu problemów z pachwiną, których nabawił się podczas meczy reprezentacji. Pomocnik "Czerwony Diabłów" trenował jednak w poniedziałek z drużyną, więc możliwe, że zobaczymy go w spotkaniu z Romą.

"Hargreaves trenował dziś rano z całą drużyną. Prawdopodobnie jutro też weźmie udział w treningu" - powiedział Ferguson - "Szczerze mówiąc, to wolałbym żeby był bardziej ograny, bo rozgrywki na poziomie europejskim to inna szybkość i taktyka. Ale zobaczymy jutro".

Ferguson, który na pewno pozbawiony będzie Edvina van der Sara przyznaje, że dodatkowe problemy sprawiają mu Nemanja Vidic i Wes Brown. Duet defensorów nie brał udziału w poniedziałkowym treningu. Początkowo podejrzewano, że to rodzaj odpczynku po meczu z Birmingham, ale Ferguson martwi się, że obydwu tych piłkarzy może zabraknąć we wtorek.

"Występ Vidica i Browna stoi pod znakiem zapytania. Obydwaj mocno oberwali w sobotę i bedziemy musieli poczekać do jutra z ostateczną decyzją. Nie wzięli udziału w dzisiajszym treningu, a na pewno nie jest wskazane, aby piłkarz opuszczał zajęcia dzień przed meczem".

"To byłaby dla nas bardzo trudna sytuacja, bo Pique nie zastąpi dwóch innych zawodników. Ale poczekajmy do jutra".

... i nadzieje Spalletti'ego

Trrener Romy, Luciano Spalletti pozostaje w pozytywnym nastroju, dotyczącym spotkania na Old Trafford. Ostatnie spotkanie w lidze Roma przegrała 1:4, a ostatnie spotkanie z Manchesterem zakończyło się porażką 1:7.

Włoski klub nie mógł mieć gorszego startu do wtorkowego meczu Ligi Mistrzów. Porażka 1:4 z Interem na pewno podniszczyła nieco pewność zawodników z Wiecznego Miasta. Spalletti pozostaje jednak w dobrym nastroju i zapowiada, że przekona swoich zawodników do wiary we własne umiejętności.

"Na pewno lepiej byłoby by tu przyjeżdżać bez tej ostatniej porażki. Jeśli chodzi o psychikę, to trzeba po prostu zapomnieć o meczu z Interem i o ostatnim spotkaniu z United".

"Bardzo wierzę w moich piłkarzy i wiem, że są w stanie sprostać Manchesterowi> Przez ostatnie dwa lata mieliśmy bardzo wiele trudność, ale teraz dysponujemy silnym i wyrównanym składem".

"To będzie trudny mecz. W końcu przygotowujemy się do gry z jednym z najlepszych klubów świata. Moja drużyna ciężko pracowała, żeby nadrobić to, co wydarzyło się ostatnim razem. Chcemy nakreślić grubą kreskę i ostatnie spotkanie z Manchesterem pozostawić historii".

Mimo, że Spalletti często nawiązywał do porażki sprzed roku, to jednak nie chce mówić o jutrzejszym meczu w kategoriach zemsty.

"To bedzie raczej nasza reakcja na to, co się stało. Nie możemy mówić o zemście, bo to oznacza całkowicie złe nastawienie przed meczem".

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-02, 15:03    

Dzisiejsze spotkania Ligi Mistrzów - ciekawostki

Lyon - Rangers

Lyon strzelił tylko jedną bramkę w czterech ostatnich mecach Ligi Mistrzów.
Rangers wygrało ostatni mecz wyjazdowy w Lidze Mistrzów w 2000 roku w Monaco.

Stuttgart - Barcelona

Stuttgart przegrał trzy i zremisował jedno z czterech ostatnich spotkań w LM.
Barcelona nie straciła bramki w siedmiu z dziesięciu ostatnich spotkań w LM.

Dynamo Kijów - Sporting Lizbona

Dynamo straciło dziewięć bramek w ostatnch 3 meczach LM na własnym stadionie.
Sporting nigdy nie wygrał wyjazdowego spotkania LM, bramki nie stracił tylko w jednym z dziewięciu ostatnich spotkań.

Manchester United - Roma

Manchester wygrał sześć ostatnich spotkań LM na Old Trafford, strzelając 20 bramek.
Roma tylko raz wygrała w Anglii - w sezonie 2000/01 pokonała Liverpool 1:0.

CSKA Moskwa - Fenerbahce

Pierwszy mecz CSKA w pucharach europejskich zagrało przeciwko klubowi tureckiemu. Był to Galatasaray w sezonie 1971/72.
Fenerbahce przegało dziewięć z dziesięciu ostatnich spotkań wyjazdowych w LM.

Inter - PSV

Inter zremisował w trzech i przegrał w jednym z ostatnich czterech spotkań LM.
PSV strzeliło tylko cztery gole w ostatnich dziesięciu spotkaniach wyjazdowych LM.

Sevilla - Slavia Praga

Sevilla tylko raz grała z czeskim klubem. Był to Slovan Liberec w zeszłorocznych rozgrywkach Pucharu UEFA.

Steaua Bukareszt - Arsenal

Steaua grała z pięcioma angielskimi drużynami, zawsze w Pucharze UEFA, i nigdy nie przegrała na własnym stadionie.
Arsenal stracił tylko trzy bramki w ostatnich dziewięciu spotkaniach wyjazdowych LM.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-02, 16:19    

Ryzyko jest małe

Znacznie zwiększyły się szanse Johna Terry'ego na występ przeciwko Valencii. Sztab medyczny Chelsea przygotował dla piłkarza specjalną maskę ochronną.

Obrońca "The Blues" doznał złamania kości policzkowej w sobotnim spotkaniu z Fulham. Piłkarz przeszedł operację i pojedzie z całym zespołem do Hiszpanii na środowe spotkanie Ligi Mistrzów.

Mimo, że nie została jeszcze podjęta ostateczna decyzje, co do występu Terry'ego, to lekarz klubu, Bryan English, nakreślił obecną sytuację.

"W sporcie, złamanie kości policzkowej, nie wyklucza zawodnika z gry. Szansa, że zawodnik po raz kolejny otrzyma cios w to miejsce jest minimalna".

"John musiał zejść w przerwie meczu z Fulham. Gdyby po raz kolejny dostał w policzek, to operacja byłaby na pewno bardziej złożona i nie mógłby zagrać z Valencią".

"Nie mógł trenować w poniedziałek, gdyż byliśmy zajęci przygotowywaniem maski ochronnej. Musieliśmy to zrobić jak najszybciej, aby mógł wrócić do gry. Nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy to nastąpi, bo maska musi być idealnie dopasowana. Ochraniacz na twarz zabierzemy do Hiszpanii, niezależnie od tego, czy John będzie grał, czy nie".

Jednocześnie English ujawnił, że Frank Lampard jest bliski powrotu do gry po kilkutygodniowej przerwie, spowodowanej kontuzją uda.

"Frank ma się dobrze. Minęło już cztery i pół tygodnia od kontuzji. Musimy być jednak ostrożni, ponieważ nie chcemy spowodować kolejnego urazu".

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-03, 14:04    

Dzisiejsze mecze Ligi Mistrzów - ciekawostki

Besiktas - Porto

Porto przegrało tylko jeden z ostatnich siedmiu meczy LM.

Liverpool - Marsylia

Liverpoolowi udało się zachować czyste konto w ośmiu z jedenastu ostatnich spotkań LM na Anfield.

Rosenborg - Schalke

Rosenborg zawsze remisował na własnym stadionie z niemieckimi drużynami.

Valencia - Chelsea

Chelsea tylko raz, na dziewięć ostatnich meczy wyjazdowych LM, zachowała czyste konto.

Lazio - Real Madryt

Real wygrał tylko jedno z sześciu ostatnich wyjazdowych spotkań. TYlko raz udało się zachować czyste konto.

Werder - Olympiakos

Grecy nigdy nie wygrali wyjazdowego spotkania w LM. Tylko siedem razy udało się zremisować, a pozostałe 24 mecze, to porażki.

Benfica - Szachtar

Szachtar, podobnie jak Olympiakos nigdy nie wygrał wyjazdowego spotkania LM.

Celtic - Milan

Drużyny te spotkały się w rozgrywkach europejskich i Celtic nigdy nie strzelił bramki na własnym boisku.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-03, 14:15    

Decyzja należy do Terry'ego

Avram Grant pozwoli Johnowi Terry'emu samodzielnie zadecydować o występie w dzisiejszym meczu z Valencią.

Kapitan Chelsea wydaje się być gotów na objęcie swojego stanowiska w obrnie "The Blues", mimo pękniętej kości policzkowej i niedzielnej operacji. Terry jest gotów nosić ochronną maskę, a Grant przyznaje, że nie stanie na drodze swojemu piłkarzowi, skoro lekarze Chelsea wydali pozytywną decyzję.

"Terry podjął decyzję" - powiedział Grant - "Powiedział, że chce grać, więc teraz musimy przyjrzeć mu się na treningach i spytać lekarzy".

Izraelski trener, który kiepsko zaczął karierę trenerską w Chelsea, jest wyjątkowo szczęśliwy z możliwości wystawienia Terry'ego.

"John Terry, to John Terry. Zarówno Chelsea, jak i reprezentacja Anglii, mogą być dumni z takiego kapitana. Dla mnie jest to osoba, która daje dobry przykład, która zawsze najpierw pomyśli, a potem coś powie".

"Na zawodników zawsze patrzę przez pryzmat ich gry i ich zachowania. John był kontuzjowany, ale chciał dokończyć ostatni mecz. Widać, że chce grać dla drużyny i dać z siebie wszystko. Jest odważnym, miłym facetem, a jego poświęcenie jest niesamowite. Potrzebujemy Johna Terry'ego i on dla nas jest".

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-04, 11:16    

Carrick nie pogra

Manchester United potwierdził, że Michael Carrick ma złamaną kość łokciową.

Pomocnik reprezentacji Anglii doznał urazu podczas wtorkowego meczu z Romą, a dokładnie w trakcie starcia z Mancinim.

Prześwietlenia potwierdziły pęknięcie, co oznacza, że Carrick nie zagra aż do połowy grudnia.

"Michael doznał pęknięcia kości prawego łokcia i nie będzie mógł grać przez sześć tygodni" - powiedział rzecznik klubu.

To kolejny cios dla linii pomocy "Czerwonych Diabłów" gdyż kontuzje dotknęły już Hargreaves'a, Fletchera i Park Ji-Sunga.

UEFA przeanalizuje incydent

William Gaillard, rzecznik prasowy UEFA, potwierdził, że Federacja poczeka na sprawozdanie sędziego i delegata, zanim rozpocznie działania w sprawie incydentu na Celtic Park.

Drużyna Gordona Strachana w dramatyczny sposób wygrała z Milanem, ale widowisko zostało zepsute przez kibica, który wbiegł na murawę podczas ogólnego szału radości po golu McDonalda.

Z powtórek wynika, że kibic, biegnąc przez boisko, mógł delikatnie puknąć w twarz brakarza Milanu. Dida, w pierwszej chwili chciał go gonić, lecz w chwilę potem upadł i złapał się za twarz. Po interwencji sanitariuszy został zniesiony z boiska.

Incydent ten wywołał obawy, że Celtic czeka poważna kara finansowa, lecz Gaillard powiedział, że dopóki komisja dyscyplinarna nie przeanalizuje danych, żadne działania nie zostaną podjęte.

"Musimy dostać raport sędziego i delegata UEFA zanim ciało dyscyplinarne postanowi rozpocząć dochodzenie. Wszystkie dane powinniśmy zebrać do końca tygodnia. Potem jeden z naszych "prokuratorów" przejrzy te dokumenty i zdecyduje o rozpoczęciu dochodzenia".

"Jeśli będziemy rozpatrywać tą sprawę, powinno to tydzień lub dwa. Jeśli chodzi o ewentualne kary, to mamy ich cały wachlarz. Przede wszystkim brane będą pod uwagę kary za podobne incydenty. Ale to już zależy od komisji dyscyplinarnej".

"Wszyscy widzieliśmy te same zdjęcia z meczu. Nie chcę jednak wywierać presji na komisję".

Policja poinformowała, że sprawca czynu nie został jeszcze aresztowany. Rzecznik policji powiedział: "Incydent miał miejsce w czasie meczu. Prowadzimy dochodzenie, ale jeszcze nikt nie został osadzony".

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-04, 18:33    

Dożywotni ban %-)

Kibicowi Celticu, który wbiegł na boisko w środowym meczu z Milanem dożywotnio zakazano wstępu na mecze "The Bhoys".

27-letni mężczyzna wbiegł na boisko po zwycięskim golu McDonalda. Kibic ten brał udział w, słynnym już, incydencie z bramkarzem Milanu, Didą.

Dziś udało się ustalić jego tożsamość i natychmiast zakazano mu wstepu na wszystkie mecze Celticu, bez względu na miejsce ich rozgrywania.

"Klub przyjął tą sprawę bardzo poważnie i cieszymy się, że tego człowieka udało się tak łatwo zidentyfikować" - powiedział prezes Celticu, Peter Lawwell - "Wydaliśmy dla niego zakaz wstępu na wszystkie mecze z udziałem Celticu".

Po przesłuchaniu przez władze klubu, mężczyzna oddał się w ręce policji.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-05, 15:42    

IX kolejka Premier League - ciekawostki

Manchester United - Wigan Athletic

Manchester wygrał wszystkie cztery spotkania w Premier League przeciwko Wigan, strzelając w sumie 12 bramek.
Wigan ostatni raz utrzymało czyste konto (jedyny raz w 2007 roku) w marcu przeciwko Manchesterowi City.

Aston Villa - West Ham United

W ostatnich trzech meczach ligowych przeciwko West Ham, Aston Villa strzlała zawsze tylko jedną bramkę.
W ostatnich pięciu meczach wyjazdowych "Młoty" zdobyły 12 punktów.

Arsenal - Sunderland

Arsenal wygrał pięć ostatnich spotkań z Sunderlandem, w każdym strzelając co najmniej trzy bramki.
Sunderland wygrał tylko dwa z czterdziestu ostatnich wyjazdowych spotkań.

Reading - Derby County

W sezonie 2005/06 Reading strzeliło Derby aż siedem bramek.
W ostatnich trzech meczach wyjazdowych Derby straciło aż 15 bramek.

Liverpool - Tottenham

Liverpool, za czasów Beniteza, nigdy nie przegrał z Tottenhamem. Ostatnie trzy spotkania z "Kogutami"to zwycięstwa bez straconej bramki.
Tottenham wygrał tylko jedno z ostatnich 11 spotkań z Liverpoolem (w lidze i rozgrywkach pucharowych).

Bolton - Chelsea

Bolton wygrał tylko jedno z ostatnich 13 spotkań z Chelsea.
Tylko w sezonie 1995/96 Bolton miał mniej punktów po ośmiu kolejkach.

Newcastle - Everton

Newcastle nie przegrało na własnym stadionie z Evertonem w sześciu ostatnich spotkaniach, strzelając 16 bramek.
Everton w tym sezonie zdobył cztery bramki strzelone głową, a cztry zostały strzelone przez obrońców. W obydwu kategoriach jest to rekord.

Manchester City - Middlesbrough

Aż do ostatniego sezonu, City nie było w stanie pokonać Middlesbrough przez 14 spotkań. Ale w sezonie 2006/07 dwukrotnie górą było City.
Middlesbrough ma niemal identyczne rezultaty po ośmiu kolejkach, jak w poprzednim sezonie. Różnicą jest tylko jedna bramka więcej w obecnym sezonie.

Blackburn Rovers - Birmingham

W ostatnich ośmiu meczach z Birmingham, drużyna Blackburn zawsze zdobywała przynajmniej jedną bramkę.
Birmingham, w ostatnich czterech meczach, zdobyło tylko jedną bramkę.

Fulham - Portsmouth

W ostatnim sezonie mecze między tymy drużynami kończyły się rezultatem 1:1.
Fulham, na własnym stadionie, zawsze strzelało bramkę Portsmouth.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-08, 17:17    

Crystal Palace zwalnia trenera

Władze Crystal Palace ogłosiły, że umowa z trenerem zespołu, Peterem Taylorem, zostanie rozwiązana w trybie natychmiastowym.

Palace zajmuje obecnie 19 miejsce w Championship. W tym sezonie drużyna wygrała tylko dwa spotkania i zdobyła w sumie 10 punktów po 10 kolejkach.

Taylor objął drużynę po odejściu Iaina Dowie'ego w czerwcu zeszłego roku. Drużynie nie udało się wtedy awansować do Premier League, a zła passa wydaje się ją prześladować do tej pory.

Sprawę zwolnienia trenera przeważył ostatni mecz, który Crystal Palace zremisowało 1:1 z Hull, ironicznie poprzednią drużyną trenowaną przez Taylora. Zespół został wygwizdany przez własnych fanów. Bezpośrednio po meczu Taylor zapewniał, że nie opuszcza zespołu, ale jest świadom zagrożenia dla swojej posady ze strony prezesa, Simona Jordana.

Taylor, który był zawodnikiem Palace w latach 70. prowadził wcześniej Southend, Gillingham, Leicester i Brighton, a także reprezentację Anglii do 21 lat.

Władze klubu mają dwa tygodnie (z powodu przerwy na mecze reprezentacji) na znalezienie następcy Taylora. W tej roli najczęściej wymienia się byłego trenera Sheffield United, Neila Warnocka.

Źródło: guardian.co.uk

[ Komentarz dodany przez: Szypii: 2007-10-08, 22:23 ]
nudzi ci się ? :bz: %-)

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-09, 15:43    

Ten Cate do Anglii, Jol do Holandii?

Od wczorajszego wieczoru Martin Jol stał się obiektem zainteresowania Ajaxu Amsterdam. Trener holenderskiej drużyny, Henk ten Cate, odszedł z klubu, aby dołączyć do sztabu szkoleniowego Chelsea.

Władze Ajaxu przyznały, że trenerzy, z którymi klub chciałby współpracaować, prowadzą inne drużyny lub reprzentacje. Pojawiły się sugestie, że Ajax poprosi Holenderską Federację o pozwolenie na prowadzenie drużyny dla Marco van Bastena. Dyrektor techniczny klubu, Martin van Geel, szybko zdementował te plotki: "Na razie postaramy się znaleźć jakieś tymczasowe wyjście, dopóki nie pozyskamy trenera z innej drużyny".

Martinem Jolem Ajax interesował się już wcześniej. Klub kontaktował się już z trenerem Tottenhamu w lutym 2005 roku. Wtedy jednak Jol miał powiedzieć, że ma dług wobec Franka Arnesena, który wtedy był dyrektorem sportowym "Kogutów". Latem jednak Arnesen odszedł do sztabu szkoleniowego Chelsea.

Tottenham miał fatalny początek sezonu, a wyniki i rada nadzorcza były przeciwko Jolowi. Szef rady nadzorczej, Daniel Levy, brał udział w podróży do Hiszpanii, na którym spotkał się z trenerem Sevilli, Juande Ramosem. Miał być to już początek poszukiwania następcy Jola. Trener się jednak nie zmienił, ale całkiem niedawno władze "Kogutów" zachęcały do objęcia posady Jose Mourinho.

Jol może więc mieć doskonałą okazję do odejścia, mimo że Tottenham twierdzi, że żadna propozycja od Ajaxu nie wpłynęła. Rzecznik prasowy klubu powiedział: "Klub nie dostał od Ajaxu żadnych zapytań dotyczących Martina Jola".

Holenderska Federacja odmawia nawet rozważenia zwolnienia van Bastena od obowiązków przed Euro 2008. "Nawet za 100 milionów Euro tego nie zaakceptujemy. Trener nie moze zajmować się dwoma drużynami jednocześnie" - powiedział prezydent Federacji, Henk Kesler.

Ten Cate, który poleciał do Londyny, aby sfinalizować swój transfer do Chelsea, ma za sobią trudny sezon w Ajaxie. Drużyna z Amsterdamu nie dostała się do fazy grupowej Ligi Mistrzów, a w ostatni czwartek odpadła z Pucharu UEFA. W związku z tym Ten Cate rozpoczął rozmowy z Chelsea, mimo że do końca jego kontraktu z Ajaxem pozostało dziewięć miesięcy.

Wcześniej Ten Cate pracował jako asysten Franka Rijkaarda w Barcelonie, potem objął Ajax, z którym zdobył Puchar i Superpuchar Holandii. Teraz będzie pracował jako asystent Avrama Granta, razem ze Stevem Clark'iem.

Źródło: guardian.co.uk

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-10, 12:40    

Ronaldo a sprawa Chelsea

Wg Cristiano Ronaldo, sezon 2007/08 będzie bardzo zły dla Chelsea.

Portualski skzydłowy zgodził się skomentować odejście Jose Mourinho z londyńskiego klubu. Ronaldo uważa, że "The Blues" bez tego utalentowanego taktyka, będą kompletnie inną drużyną. Jednocześnie piłkarz nie wyklucza, że Chelsea będzie nadal liczyła się w walce o czołowe miejsca w tabeli.

"Chelsea bez Mourinho, to inna drużyna" - powiedział Ronaldo - "Nie można ich skreślać, ale mam przeczucie, że dla nich nie ędzie to udany sezon".

Cristiano Ronaldo, z oczywistych względów, dostrzega szansę dla Manchesteru United. Portugalczyk przewiduje również zwycięstwo "Czerwonych Diabłów" w Lidze Mistrzów.

"Jesteśmy faworytami. Poza nami, moim zdaniem, liczą się tylko: Milan, Barcelona, Real i Inter. Chcemy dojść aż do finału. Ja sam jestem niesamowicie ambitny i chcę zdobyć to trofeum".

Obecnie 22-letni zawodnik skupia się na meczach reprezentacyjnych. Portugalię czekają starcia z Azerbejdżanem i Kazachstanem. Portugalia zajmuje obecnie trzecią pozycję w grupie, ze stratą dwóch punktów do Finlandii i czterech do Polski, ale z jednym meczem w zapasie.

Ronaldo ma nadzieję, że na podbudowie czwartego miejsca na Mistrzostwach Świata, da sie tworzyć kolejne sukcesy.

"Najbardziej chciałbym zdobyć Mistrzostwo Świata. Jednak dla Portugalii, czwarte miejsce w Niemczech nie było porażką".

Nominacje dla najlepszych

Fifa ogłosiła nominacje do tytułu Piłkarza Roku.

Najsilniej przedstawiaja się Włosi (5 nominacji), tuż za nimi są Anglicy (4) i Francuzi (4). Najwięcej nominowanych gra w Barcelonie (7). Kolejne miejsca zajęły Chelsea (5) i Milan (4).

Kapitanowie i trenerzy drużyn narodowych będą oddawać swoje głosy, a Fifa ogłosi pierwszą trójkę na początku grudnia.

Zwycięzcę poznamy 17 grudnia w Zurichu.

A oto pełna lista nominowanych:

Gianluigi Buffon (Włochy / Juventus)
Fabio Cannavaro (Włochy / Real Madrid)
Petr Cech (Czechy / Chelsea)
Cristiano Ronaldo (Portugalia / Manchester United)
Deco (Portugalia / Barcelona)
Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej / Chelsea)
Michael Essien (Ghana / Chelsea)
Samuel Eto'o (Kamerun / Barcelona)
Gennaro Gattuso (Włochy / Milan)
Steven Gerrard (Anglia / Liverpool)
Thierry Henry (Francja / Barcelona)
Juninho (Brazylia / Lyon)
Kaka (Brazylia / Milan)
Miroslav Klose (Niemcy / Bayern Monachium)
Philipp Lahm (Niemcy / Bayern Monachium)
Frank Lampard (Anglia / Chelsea)
Rafael Marquez (Meksyk / Barcelona)
Lionel Messi (Argentyna / Barcelona)
Alessandro Nesta (Włochy / Milan)
Andrea Pirlo (Włochy / Milan)
Franck Ribery (Francja / Bayern Monachium)
Juan Roman Riquelme (Argentyna / Villarreal)
Ronaldinho (Brazylia / Barcelona)
Wayne Rooney (Anglia / Manchester United)
John Terry (Anglia / Chelsea)
Carlos Tevez (Argentyna / Manchester United)
Lilian Thuram (Francja / Barcelona)
Fernando Torres (Hiszpania / Liverpool)
Ruud van Nistelrooy (Holandia / Real Madryt)
Patrick Vieira (Francja / Inter Mediolan).

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-10-11, 20:50    

Celtic zapłaci, Dida nie zagra

Na Celtic, w związku z incydentem z ostatniego meczu z Milanem, została nałożona kara w wysokości 25,000 funtów. Bramkarz Milanu, Dida, został zawieszony na dwa mecze.

Przypomnijmy, po zwycięskim golu dla Celticu, fan "The Bhoys" wbiegł na murawę i lekko szturchnął brazylijskiego bramkarza w twarz. Dida gonił kibica przez kilka metrów, po czym upadł na ziemię. Po interwencji medyków został zniesiony z boiska.

Istniały spekulacje, że Celticowi mogą zostać odebrane punkty, lub że kilka następnych meczy drużyna rozegra bez udziału publiczności. Mistrzom Szkocji udało się jednak umknąć od tak surowej kary na dzisiejszym spotkaniu komitetu dyscyplinarnego UEFA.

Karą za brak bezpieczeństwa będzie 25,000 funtów, jednak trzy punkty za mecz z Milanem pozostaną w dorobku drużyny.

Ciężej ukarany został Dida. Nie będzie mógł zagrać w dwóch najbliższych spotkaniach (obydwa z Szachtarem Donieck) za udawaną kontuzję. Kara ta opiera się na zapisie w statucie UEFA, który mówi, że "kluby, zawodnicy i działacze piłkarscy zobowiązują się do przestrzegania zasad lojalności, uczciwości i sportowej postawy jako realizacji idei fair play".

Żadne działania dyscyplinarne nie zostały podjęte wobec samego klubu z Mediolanu. Władze Milanu mają 3 dni na apelację w sprawie Didy.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-11-23, 19:27    

14. kolejka Premier League - ciekawostki

Newcastle United - Liverpool

Newcastle ma najlepszą skuteczność w całej lidze. Zawodnicy 16% strzałów zamieniają na gole.
Na bramkę Liverpoolu, w ostatniem sezonie, oddawanych było najmniej celnych strzałów.

Arsenal - Wigan Athletic

Jeśli w tym spotkaniu Arsenal strzeli gola, to bedzie to 600-na bramka zdobyta na własnym stadionie.
Wigan przegrało ostatnie 19 spotkań z drużynami z "wielkiej czwórki".

Birmingham City - Portsmouth

Siedem, z ostatnich dziesięciu, ligowych spotkań tych drużyn zakończyło się remisem.
David James obronił więcej strzałów (56) niż jakikolwiek inny bramkarz w Premier League.

Bolton Wanderers - Manchester United

72% goli, które tracił Bolton, zostało strzelonych w pierwszej połowie spotkania.
Manchester United oddał najwięcej strzałów na bramkę (190) niż jakakolwiek inna drużyna Premier League.

Everton - Sunderland

Everton prawie zawsze strzela na Goodison Park. Drużyna zdobył co najmniej jedną bramkę w 14 na 15 ostatnich spotkań na własnym stadionie. Nie udało im się tylko przeciwko United.
Sunderlan przegrał 12 i zremisował 4 z ostatnich 16 wyjazdowych spotkań.

Manchester City - Reading

City, to jedyna drużyna w Premier League, która wygrała wszystkie spotkania na własnym stadionie.
Reading strzeliło najwięcej (6) bramek z główki.

Middlesbrough - Aston Villa

Tylko 25% wszystkich bramek Middlesbrough strzelili napastnicy. To najniższa średnia w Premier League.
Aston Villa tylko w dwóch, z ostatnich siedemnastu wyjazdowych spotkań zachowała czyste konto.

Derby County - Chelsea

Derby oddało najmniejszą liczbę strzałów (99) w całej lidze.
Cztery z pięciu ostatnich spotkań wyjazdowych Chelsea kończyło się wynikiem 2:0. Niekoniecznie dla "The Blues".

West Ham - Tottenham

Bramkarz "Młotów", Robert Green, obronił w tym sezonie już dwa rzuty karne.
Tottenham stracił więcej bramek w pierwszych 15 minutach meczy, niż jakakolwiek inna drużyna.

Fulham - Blackburn Rovers

Tylko w dwóch, z ostatnich 15 spotkań na własnym stadionie, drużynie Fulham udało się utrzymać czyste konto.
Morten Gamst Pedersen oddał już w tym sezonie 20 strzałów. To największa liczba wśród zawodników, którzy jeszcze nie zdobyli gola w lidze.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2007-12-14, 16:20    

17 kolejka Premier League - ciekawostki

Birmingham City - Reading

Te dwie drużyny nie grały ze sobą od czasu meczu w Championship w 1998 roku. Wtedy Birmingham wygrało 2:0.
Reading przegrało sześć ostatnich meczów wyjazdowych, ale w 5 z nich strzelało co najmniej jedną bramkę.

Derby County - Middlesbrough

Middlesbrough wygrało 3 i zremisowało 1 z pieciu ostatnich wyjazdowych spotkań z Derby.
W trakcie 10 ligowych spotkań między tymi drużynami padło aż 41 bramek.

Manchester City - Bolton Wanderers

Manchester City, to jedyna drużyna w Premier League, która nie straciła jeszcze punktów na własnym stadionie.
W trakcie spotkań między tymi drużynami dwa razy wyróżniał się Nicolas Anelka. W 2003 roku strzelił Boltonowi dwa gole, a w grudniu ubiegłego roku również zdobył dwie bramki.

Portsmouth - Tottenham

Portsmouth przegrało cztery z ostatnich pięciu spotkań z Tottenhamem.
Jermain Defoe strzelał w trzech z ostatnich czterech spotkań z Portsmouth.

Sunderland - Aston Villa

Villa wygrała trzy ostatnie ligowe spotkania z Sunderlandem.
Sunderland wygrał tylko jedno z ostatnich dziewięciu spotkań z Villą.

West Ham - Everton

West Ham wygrał cztery, zremisował cztery i przegrał cztery ligowe spotkania z Evertonem.
Bobby Zamora strzelał zwycięskie gole w dwóch z trzech występów przeciwko Evertonowi.

Wigan - Blackburn

Wigan nie wygrało od 13 kolejek, a z ostatnich możliwych do zdobycia 30 punktów, zgarnęło tylko 1.
Balckburn zachowało czyste konto tylko w 1 z ostatnich 11 ligowych spotkań.

Fulham - Newcastle

Fulham wygrało ostatnie trzy spotkania z Newcastle tylko jedną bramką. W poprzednim sezonie obydwa spotkania zakończyły się rezultatem 2:1.
Brian McBride strzelał bramki w trzech z czterech spotkań z Newcastle.

Arsenal - Chelsea

Chelsea tylko raz udało się wygrać wyzjazdowe spotkanie z Arsenalem. Było to w 2005 roku.
W ostatnich dwóch spotkaniach między tymi drużynami pokazano aż 4 czerwone kartki - po dwie dla każdej z drużyn.

Liverpool - Manchester United

United wygrało więcej spotkań na Anfield (8) niż jakakolwiek inna drużyna.
Liverpool nie strzelił gola w pięciu ostatnich ligowych spotkaniach z United.

Bart
q[-_-]p

Tematy: 35

Wysłany: 2008-06-03, 19:29    

dziwię się, że te działy martwe są %-)

Lehman blisko VfB-do dogadania zostały tylko szczegóły indywidualnej umowy. Jeśli zawodnik zgodzi się na 2/3 tego co zarabiał u Kanonierów-transfer pewny. Wszystko ma wyjaśnić się przed weekendem. edit:już przeszedł %-)

Ancelotti nie dla Chelsea.
Wiceprezydent Milanu szczerze obśmiał plotki jakoby klub miał oddać swojego trenera do Chelsea.
"Rozmawiałem na ten temat z Abramowiczem-jak zapłacą jakieś 50 mln eur to możemy się zgodzić. W grę wchodzi jeszcze wymiana-niech oddadzą Drogbę" powiedział Galliani dla Telegraph.

Deco i Eto pierwszymi nabytkami Mourinho?
Plotki, ploteczki. Choć nie bez źdźbła prawdy. Obecnie w Barcie większość graczy jest na sprzedaż(może poza Messi i Krkiciem), jednym z pierwszych do odejścia na pewno jest Deco.

Cała sprawa zaczęła się od podróży Morattiego w okolice Barcelony gdzie doglądał swojego konsorcjum naftowego. W między czasie zjadł obiad z Laportą co wystarczyło hiszpańskiej, włoskiej i... angielskiej prasie by niemal przesądzić transfer obu graczy. ;)

Bart
q[-_-]p

Tematy: 35

Wysłany: 2008-06-03, 23:13    

wuj wi kaj to dać %-)
Sven Goran Eriksson wczoraj posunięty przez Marka Hughesa(odszedł z Blackburn) z Manchesteru City dziś został kołczem reprezentacji Meksyku.

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2008-06-17, 20:22    

Porządki w Barcelonie

Nowy trener Barcelony, Pep Guardiola ujawnił, że Ronaldinho, Deco i Eto'o nie są niezbędni dla klubu i prawdopodobnie odejdą z Camp Nou.

Guardiola, który zastąpił Franka Rijkarda na posadzie trenera przyznał, że nie planuje pozostawienia trójki gwiazdorów na przyszły sezon.
O Ronaldinho stara się Manchester City. Jednakże pojawiły się pogłoski o możliwym transferze do Chelsea, po tym jak trenerem został Luiz Felipe Scolari.
Również Deco jest wiązany z transferem na Stamford Bridge. Jego zakup ma ponoć rozważać także Inter, za sterami którego znalazł się Jose Mourinho.
Obydwa mediolańskie kluby (Inter i Milan) wyraziły zainteresowanie pozyskaniem Samuela Eto'o. Kameruński napastnik jest jednak celem dla kilku hiszpańskich drużyn.
Mimo, że Guardiola nie powiedział jednoznacznie, że ta trójka zostanie sprzedana, to jednak można powiedzić, że Barcelonę czeka powazna rewolucja kadrowa.

"Wszyscy zawodnicy, którzy występowali w poprzednim sezonie, to najwyższa półka światowego futbolu" - powiedział Guardiola - "Tworzymy nowy skład. W tej chwili nie widzimy w nim Deco, ROnaldinho i Eto'o, ale zobaczymy jak wszystko pójdzie. Jeśli ROnaldinho szczerze chce wrócić do poprzedniej formy, to może tu pozostać. Jednakże jego sytuacja mocno się pogorszyła, a my chcemy stworzyć silną drużynę".

"Szukamy napastnika, który mógłby strzelić 60 goli w sezonie" - żartował Guardiola - "Potrzebujemy klasycznego numeru 9, który dopełniłby współpracę Henry'ego i Bojana. Chcemy mieć trzech wybitnie ofensywnych graczy, którzy będą mogli ze sobą konkurować i nawet mamy już pewne nazwiska. W meczach przedsezonowych chcemy również przetestować kilku piłkarzy z kadry B. To kto zostanie, kto odejdzie, zależy tylko ode mnie".

mephisto
Red Devil

Wysłany: 2008-06-19, 16:35    

Jose chce Lamparda i Drogbę

Jose Mourinho potwierdził, że Frank Lampard i Didier Drogba są jego głównymi celami na rynku transferowym.

Nowy trener Interu doskonale zna tych piłkarzy ze swojej pracy w Chelsea, a teraz chce sprowadzić ich do Serie A. Władze Interu już wcześniej zapowiadały chęć sprowadzenia Lamparda. Mourinho dorzucił do tego Drogbę oraz Deco. Lamprad i Drogba byli podstawowymi graczami Chelsea pod rządami Mourinho i to głównie dzięki temu duetowi drużyna z Londynu sięgała po mistrzostwo Anglii. Barcelona już potwierdziła, że Deco najprawdopodobniej zostanie sprzedany. Ciężko jednak przewidzieć, czy Chelsea pozwoli odejść swoim największym gwiazdom.

Mourinho powiedział: "Nie jestem typem nostalgicznym, ale chciałbym sprowadzić do Interu tą trójkę graczy, z którymi miałem już okazję pracować. Lampard i Drogba to piłkarze, z którymi bardzo chciałbym współpracować w przyszłości, ale nie mam obsesji na tym punkcie. Nie wiem kto z tej trójki opuści dotychczasowe kluby, ale zobaczymy jak rozwinie się sytuacja".

IwanKSG
Górnik Zabrze

Tematy: 164

Wysłany: 2008-06-24, 00:29    

Oni zrobią wszystko, żeby kupić Cristiano Ronaldo! Real Madryt, który chce zapłacić Manchesterowi United 90 milionów euro za portugalskiego zawodnika jest gotów urządzić letnią wyprzedaż, żeby zebrać środki na sensacyjny transfer. W Hiszpanii mówi się, że "Santiago Bernabeu" może opuścić nawet do sześciu piłkarzy.

Hiszpańscy mistrzowie są pod grubą finansową kreską. Podobno ich długi narosły już do 400 milionów euro. Dlatego transfer Ronaldo nie będzie możliwy, dopóki Real nie zarobi pieniędzy ze sprzedaży innych piłkarzy.

Planuje się wystawić na listę transferową kilka gwiazd i kilku utalentowanych graczy. Kwota, jaką zapłacą za nich kontrahenci ma być wystarczająca do zakupu Cristiano.
Pierwszy na liście sprzedaży jest Robinho. Brazylijczyk może przejść do Manchesteru w ramach rozliczenia, lub odejść do innego klubu.

Kolejni, których "Królewscy" gotowi są sprzedać to Wesley Sneijder i Ruud Van Nistelrooy.

Listę uzupełniają nazwiska młodych graczy. Są to Esteban Granero, Ruben De la Red, Alvaro Negredo i Javi Garcia.

Dla mnie to jest chore co ma zamiar zrobić Real....

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Przegląd prasy