Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

OddsRing

BONUS 200$

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Puchar UEFA 2007/08
Przesunięty przez: mephisto
2008-06-17, 15:57
Puchar UEFA 2007/08
Autor Wiadomość
Herr_Flick
%-)

Tematy: 856

Wysłany: 2007-07-18, 17:56    Puchar UEFA 2007/08

jutro eliminacje do pucharu UEFA,kursy dość niskie ale wybrałem trochę wyższy, i myślę że powinno wejść.

FK Buducnost Podgorica - HNK Hajduk Split
typ: 2 kurs: 1,7 Bah

Wicemistrz Czarnogóry, Buducnost podejmuje na swoim stadionie wicemistrza Chorwacji, Hajduk Split. Moim zdaniem Hajduk powinien poradzić sobie z klubem z stolicy Czarnogóry. Nie znam sie za bardzo, na jakim poziomie stoją umiejętności piłkarskie zawodników z Czarnogóry, ale myślę że, drużyna z 2 miejsca z tak słabej ligi, nie ma większych szans z zespołem ze Splitu. 6-krotny mistrz Chorwacji w zeszłym sezonie, stracił aż 20 pkt do pierwszego miejsca, trochę dużo jak na tak utytułowaną drużne.
W przerwie między sezonami,do zespołu ze Splitu powrócił po 9 latach Igor Tudor, grający ostatnio w Juventusie,zawodnik ten zaczynał kariere w Hajduku, drużynę zasilił również Rumun, Florian Cernat, grający ostatnio w Dynamie Kijów. Jak widać drużyna sie wzmocniła przed nowym sezonem, i pewnie to nie koniec transferów.
Nie będe pisał jak zespoły grały w zeszłym sezonie, bo to nie ma sensu. Uważam że opłaca sie zagrać po kursie ok 1,7 na gości, chorwacka piłka jest coraz lepsza, widać to również po reprezentacji.
------------------------

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI, PISANIA ANALIZ...

Ostatnio zmieniony przez Szypii 2007-07-24, 17:07, w całości zmieniany 1 raz  
Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

old_Chomik

Tematy: 85

Wysłany: 2007-08-02, 12:55    

Myślę, że dziś będzię pierwszy dzień od dawna, gdzie oba zespoły wygrają w pucharach %-)

Dyskobolia - MKT-Araz (typ:1, 1.18 - Unibet)

To co Groclin gra w ostatnich dniach to porażka. W lidze baty od beniaminka z Chorzowa 1:4, w pierwszym meczu eliminacyjnym, który rozegrali w Azerbejdżanie nie zdołali strzelić nawet gola. Mieli szczęście, że i ich przeciwnicy też nie strzelili. Chyba czas skończyć te niepowodzenia. Piłkarze na pewno będą chcieli wygrać dzisiejszy mecz i zamazać plamę z ostatniego spotkania ligowego. Trener Grodziszczan Jacek Zieliński mówi, że jego drużyna zagra w dzisiejszym spotkaniu ofensywnie. Myślę, że min. wynik jaki osiągną gracze z Grodziska to 2:0. Mam nadzieję, że nie będzie kolejnego zawodu na polskiej drużynie w pucharze.

Ameri - Bełchatów (typy:x2, 1.3 - Unibet)

W pierwszym meczu w Polsce gracze Bełchatowa wywalczyli zwycięstwo, które daje im bardzo duże szanse na awans. Wygrali tamten mecz 2:0 i mają dobrą zaliczkę przed dzisiejszym, rewanżowym meczem. Co prawda jest kilka minusów, które nie przemawiają za naszymi, ale myślę, że i tak tego nie przegramy. Jakie minusy? Pierwszy to pogoda. Na wschodzie są ogromne upały, w których bardzo ciężko się gra. Kolejnym minusem może okazać się arbiter. Jest nim Igor Kister, arbiter z Kazachstanu, a z tego co czytałem może być to sporym problemem, bo Gruzja darzy się ogromną sympatią z Kazachstanem. Mimo to uważam, że nasi piłkarze są o wiele lepsi pod względem umiejętności i powinni to pokazać na boisku. Małym plusem dla naszego zespołu jest to, że nie grają na boisku rywala. Jest to spowodowane tym, że stadion Ameri nie spełnia wymogów UEFA. Moim zdaniem można próbować dawać nawet czystą 2. Myślę, że może być taki scenariusz, że piłkarze z Gruzji rzucą się do ataku nadrabiać straty, i najprawdopodobniej jedna z naszych kontr zakończy się bramką o ile wcześniej jej nie stracimy.

Do podbicia ako proponuję jeszcze dwa meczyki: Young Boys oraz Droghede. Kursy są małe, ale meczyki moim zdaniem wchodzą bankowo. Nie będę już pisał o tych meczach. Powiem tyle, że różnica klas między nimi, a ich rywalami jest ogromna.

Reksio

Tematy: 1

Wysłany: 2007-08-02, 14:26    

Bełchatów chyba nie będzie się za bardzo chciał męczyć w Gruzji. GKS strzeli gola i będzie pilnować wyniku albo nawet gra się będzie toczyć jak to mówią byle do gwizdka. Obstawiam konkretny wynik 0:0 lub 0:1

litersrake
profesor.

Tematy: 60

Użytkownik zbanowany

Wysłany: 2007-08-02, 14:43    

Groclin Dyskobolia - MKT Araz Imishli 1 (1.17) :t:
Dokładny wynik: 1:0 :t:

Dzisiaj o godzinie 20.45 odbędzie się spotkanie rewanżowe między drużynami Dyskobolii oraz MKT Araz. Na meczu wyjazdowym Groclin Dyskobolia zremisował mecz 0:0 po dosyć przeciętnym spotkaniu. Żadna z drużyn nie pokazała zbytnio wysokiej klasy i można śmiało powiedzieć, ze grali na wyrównanym poziomie. Ostatnio Grodziszczanie zagrali pierwszy mecz w nowym sezonie Ligi Orange Ekstraklasy w którym po bardzo słabej grze przegrali z drużyną Rucha Chorzów 1:4 na własnym boisku. Dzisiejsze spotkanie między obiema drużynami po raz kolejny nie zapowiada zbyt wielu emocji.. Myślę, że mecz tak jak ostatnio będzie wyrównany jednak pod większym naciskiem drużyny Groclinu. Ogólnie stawiam na jedną bramkę strzeloną przez Grodziszczan i utrzymywanie tego wyniku do końca meczu.

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2007-09-19, 17:44    

Już jutro dojdzie do większości pierwszych spotkań I rundy Pucharu UEFA, która zdecyduję kto dostanie się fazy grupowej. Kilka moich typów:

Everton - Metalist Kharkiv

Na Goodison Park zwycięzca może być tylko jeden, oczywiście chodzi o zespół gospodarzy. Różnica pomiędzy zespołami jest ogromna moim zdaniem, do tego Everton jest w nienajgorszej formie, znajduje się 6 pozycji w angielskiej Premier League, ostatnio przegrali z znakomitym Manchesterem United 0-1, dość pechowo bo bramke stracili dopiero w 84 min.
Drużyna z Ukrainy radzi sobie w lidze dość dobrze, jest na 5 miejscu, ale grają słabo na wyjazdach, nie wygrali jeszcze meczu, a więc czego Oni szukają na Goodison Park? Jak nie potrafią wygrać np. z Arsenalem Kijów albo Zorya Luhansk %-) .
W drużynie gospodarzy nie wystąpią James Vaughan oraz Tim Cahill.
Moim zdaniem Everton nie będzie miał większych problemów z wygraniem więcej niż jedną bramką. Tacy piłkarze jak Mikel Arteta, Ayegbeni Yakubu, Andrew Johnson, James McFadden, Leon Osman na 100% nie pozwolą sobie na sprawienie niespodzianki w tym meczu.

Typy na ten mecz:
Everton (ENG) - Metalist Kharkiv (UKR) 1 1,2
Everton (ENG) - Metalist Kharkiv (UKR) (0-1) 1 1,65
Everton (ENG) - Metalist Kharkiv (UKR) (1 połowa) 1 1,45
interwetten

Atletico Madryt (ESP) - Erciyesspor (TUR)

O tym meczu nie ma co pisać, drugoligowiec z Turcji zmierzy się na stadionie Vicente Calderóna z Atletico. Nie trzeba się znać na piłce żeby powiedzieć że oczywistym faworytem jest zespół z Madrytu, różnica między drużynami jest miażdżąca :D Ja stawiam min 3-0 dla gospodarzy, a możliwe że będzie jeszcze więcej bramek. Atletico Madryt: Sergio "Kun" Agüero, Diego Forlán, Mista, Simão Sabrosa, José Antonio Reyes, Maxi Rodríguez, Luis García – i co tu więcej pisać. ;) drużyna gości jest już przed meczem na straconej pozycji. Kurs na samą jedyne jest słabiutki, ale z handi już lepiej ;)

Typy na ten mecz :
Atl. Madryt (ESP) - Erciyesspor (TUR) 1 1,10
Atl. Madryt (ESP) - Erciyesspor (TUR) (0-1) 1 1,37
Atl. Madryt (ESP) - Erciyesspor (TUR) over 2,5 1,45
Atl. Madryt (ESP) - Erciyesspor (TUR) (1 połowa) 1 1,33
Atl. Madryt (ESP) - Erciyesspor (TUR) czas pierwszej bramki: 1-29min 1,55
interwetten

Sztywny

Tematy: 5

Wysłany: 2007-09-20, 15:53    

Tampere United - Girondins Bordeaux 1.70

W tym meczu zwycięzca może być tylko jeden-drużyna gości.Obydwie ligi dzieli dosłownie przepaść.Drużyna ,,Żyrandystów'' nie przegrała w lidze od 5 spotkań.Potrafili wygrać u siebie z Monako,a na wyjeździe zremisować z mocnym Lille czy Saint-Entiene.Są drużyną dużo lepszą od mistrzów Finlandii,którzy odpadli w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów z Rosenborgiem.W lidze też im idzie nie najlepiej remisy z Interem czy Vikingitem mówią same za siebie.Goście nie przegrali w tym roku na wyjeździe w lidze Francuskiej,więc z przeciętnym mistrzem FInlandi również powinno pójść gładko.Wg mnie pewna 2.

Aris Thessaloniki - Real Zaragoza 1.95

Jest to pojedynek drużyny Greckiej Super Ligi z reprezentantem Primera Division Realem Zaragoza.Drużyna gospodarzy zagrała do tej pory tylko jeden mecz ligowy i był to remis u siebie ze słabym Panioniosem.Widać,że nie weszli jeszcze dobrze w sezon.Z ostatnich 6 meczów włącznie ze sparingami wygrali tylko 1 z Tuluzą.Zaragoza natomiast w tamtym sezonie walczyła o awans do LM.W drużynie gra wielu znakomitych zawodników jak choćby Aimar czy Milito.Obydwaj Ci zawodnicy potrafią w pojedynkę wygrać mecz.Wg mnie Hiszpanie będą chcieli zapewnić awans już w pierwszym meczu,aby móc spokojnie walczyć o pkt w najlepszej lidze świata.WG mnie Grecy są dziś bez szans.

mephisto
Red Devil

Tematy: 114

Wysłany: 2007-10-03, 23:09    

Galatasaray - FC Sion (0:1)
Typ: 1
Kurs: 1,60 (Bah)

Drużyna z Turcji przegrała ostatnie spotkanie, które było całkowicie do wygrania. Szokiem dla wszystkich było prowadzenie Sionu, po 30 minutach, 3:0. Ostatecznie Galatasaray wyciągnął na 3:2, ale to nie zmienia faktu, że Turcy muszą ten mecz wygrać.

Ogólnie jestem w szoku, jakim cudem oni przegrali pierwszy mecz. Przecież Galatasaray jest o wiele lepszą drużyną od Sionu. O moich straconych pieniądzach pozwolę sobie nie wspomnieć. Pocieszam się jednak faktem, że tureckie drużyny grają fantastycznie, kiedy słyszą doping swoich fanatycznych kibiców.

Sądzę, że na własnym stadionie Galatasaray odrobi stratę i zmiażdży Sion. W końcu drużyna ta ma w składzie najlepszych strzelców w Turcji. Może i Sion wygrał u siebie, ale tutaj, gdzie najlepszym w Europie gra się ciężko, będzie drużyną spisaną na straty.

Galatasaray musi odrobić stratę z pierwszego meczu i myślę, że jest w stanie tego dokonać. Dwu bramkowe zwycięstwo nie powinno być problemem, a ostatni mecz nalezy raczej określić jako wypadek przy pracy.

CF Beleneses Lisbon - FC Bayern München
Typ: 2
Kurs: 1,45 (Bah)

Aż żal oglądać taką drużynę, jak Bayern, w Pucharze UEFA. Jednak wyniki z poprzedniego sezonu zadecydowały, że Niemcy muszą grać ze słabymi drużynami, zamiast z czołówką europejską. Po wynikach w Bundeslidze widać jednak, że Bayern chce pokazać, na co go stać i że zasługuje na Ligę Mistrzów.

Widać, że piłkarze Bayernu i sztab szkoleniowy nie chcą wygrywać meczy. Oni chcą zdominować każdego przeciwnika i wgnieść go w ziemię. A piłkarzy mają do tego odpowiednich. Zarówno starzy bywalcy w składzie Bayernu, jak i nowe nabytki spisują się doskonale. Drużyna z Monachium wydauje się być oczywistym faworytem do wygrania Pucharu UEFA.

Niestety, a może i stety, w Bayernie nie zagra Kahn. Jakoś nigdy nie miałem zaufania do jego bramkarskich zdolności, więc nie wiem, czy to dobrze, czy źle. Mimo to, sądze, że Bayern zagra tak, jak gra ostatnio - z pełnym poświęceniem. To nie jest drużyna, która zadowolona z rezultatu pierwszego spotkania, zagra na remis. Jak dla mnie jest to najpewniejszy mecz do gry na jutro.

funfel
Hala Madrid

Tematy: 238

Wysłany: 2007-10-04, 15:54    

:arrow: Belenenses - Bayern Monachium 2 @ 1,50

Bayern Monachium w pierwszym spotkaniu rozgrwanym na Allianz Arena ogral Portugalski zespol Belenenses skromnie 1:0. Ottmar Hitzfeld w tym pojedynku bedzie mial klopot z linia ataku, bo nie zagraja Miroslav Klose i Lukas Podolski do tych oslabien rowniez trzeba dodac Oliver Kahna tak, wiec pozostaje tylko osamotniony Luca Toni w napadzie. Belenenses w lidze prezentuje sie slabo w ostatniej kolejce przelamali passe porazek i ograli Pacos Ferreira 1:0. Dzis jednak rywal jest o bardzo wiele trudniejszy i sadze, ze Bawarczycy odniosa kolejne zwyciestwo w tym pojedynku mimo, ze pierwsze spotkanie wygrali, ale tylko minimalnie i dzis powinni szybko strzelic bramke i grac do zakonczenia spotkania na luzie...

Przewidywane składy:

Belenenses Lizbona: Costinha - Candido Costa, Devic, Rolando, Hugo Alcantara - Amorim, Jose Pedro, Alvim - Silas - Roncatto, Evandro, Paulista

FC Bayern: Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Jansen - Altintop, Van Bommel, Ze Roberto, Schweinsteiger - Ribery - Toni

:arrow: Kayseri Erciyesspor - Atletico Madryt 2 @ 1,50

Dzis o godzinie 18:00 Turecki zespol Kayseri podejmowac bedzie u siebie w meczu rewanzowym Pucharu Uefa druzyne Atletico Madryt. Wynik tej rywalizacji po pierwszym spotkaniu rozgrywanym w Madrycie jest juz raczej przesadzony, bo Los Rojiblancos ograli na Vicente Calderon rywala az 4:0. Mimo, ze Atletico czeka w najblizszy weekend wazny pojedynek na Camp Nou z FC Barceloną, trener Javierr Aguirre powolal na ten dzisiejszy mecz wszystkich swoich najlepszych zawodnikow, a nie bedzie mogl skorzystac m.in z takich graczy jak Motta, Perea, Leo Franco, Mista, Valera oraz Miguela. Tak wiec, ze juz Atletico moze zagrac na calkowitym luzie, ale rywal jest tak slaby, ze nawet rezerwa powinna dac sobie spokojnie rade...

Kadra Atletico:

1. Falcon, 2. Seitaridis, 3. Lopez, 4. Pernia, 6. Santana, 7. Forlan, 8. Raul Garcia, 9. Luis Garcia, 10. Aguero, 11. Maxi Rodriguez, 12. Eller, 13. Abbiati, 14. ZeCastro, 15. Jurado, 17. Reyes, 18. Maniche, 22. Pablo, 23. Perea, 24. Simao

KaweX

Tematy: 5

Użytkownik zbanowany

Wysłany: 2007-10-04, 17:34    

Crvena Zvezda - Groclin (aw.) 2 (9.00) Bwin
Bez przesady... kurs na pewno przesadzony i dlatego właśnie stawiam na Groclin. Widziałem pierwszy mecz i jakoś mnie gospodarze, aż tak nie zachwycali. Uważam, że w tamtym meczu Groclin zasługiwał na minimum remis, ale trochę skutecznośći i szczęscia brakowało. Licze, że właśnie w dzisiejszym meczu się to poprawi. Typ 2/10, ale warto spróbować, bo 9.00 to dobry kurs. W pierwszym meczu 1-0 dla Zvezdy czyli minimum Groclin też musi 1-0 wygrać, aby chociaż doprowadzić do dogrywki. No ale to tylko spekulacje. Podobała mi się gra Groclinu w 1-wszym meczu i dlatego właśnie dzisiaj stawiam na awans polskiej drużyny. vamo$$ Groclin

[ Komentarz dodany przez: duncan: 2007-10-04, 17:46 ]
%-)

[ Komentarz dodany przez: cantona: 2007-10-04, 18:12 ]
%-)

[ Komentarz dodany przez: mephisto: 2007-10-04, 19:10 ]
%-)

[ Komentarz dodany przez: Szypii: 2007-10-07, 11:31 ]
:k:

cantona
Red Devil

Tematy: 63

Wysłany: 2007-11-08, 13:13    

Bolton nie strzeli (1,69) Expekt

Krotko i na temat.

:arrow: Utrzymanie sie w Premiership to glowny cel Boltonu w tym sezonie. To nie tak mialo byc, ale jednak %-)
:arrow: Bolton bez Anelki (ponad polowa ligowych goli Boltonu to jego zasluga)
:arrow: Bolton bez El Hadji Dioufa
:arrow: Bolton bez Wilhelmssona i jeszcze kilku podstawowych graczy.
:arrow: Poziom i kultura gry Bayernu w tym sezonie duzo wyzsza (o ile nie o klase wyzsza) i nie sadze, aby Bolton mial wiele okazji do strzelenia gola w tym meczu. A nawet jesli bedzie je mial, nie ma swoich dwoch najlepszych napastnikow %-)
:arrow: Tak wiec jedynym potencjalnym zagrozeniem bramki Bayernu moze byc Davies i Nolan, ale wg mnie druzyna klasy Bawarczykow bedzie potrafila przykryc zaledwie dwoch groznych zawodnikow.

Podsumowanie:

Kluczem do tego typu jest gra Boltonu. Graja slabo i mimo iz ostatnio wywiezli szczesliwy punkt z Upton Park, to West Ham prowadzil gre przez caly mecz a bramka na wyrownanie padla w ostatniej minucie doliczonego czasu w niesamowitym zamieszaniu pod bramka. Dzis dla Bayernu stawka meczu wiadoma. Nie zagra tylko Sagnol.
Z kolei Bolton bez Nicolasa Anelki, El Hadji Dioufa, Abdoulaye Meite, Joey'a O'Briena, Nicky'ego Hunta, Christiana Wilhelmssona, Ricardo Vaz Te oraz Ivana Campo.
Wg mnie Bayern do 0.

cantona
Red Devil

Wysłany: 2007-11-08, 15:20    

FK Mlada Boleslav - Villareal (HC 1:0) - 2 (2,75) Expekt

:arrow: Klasa druzyn zgola odmienna
:arrow: Mlada stracila w ostatnich 3 meczach ligowych az 6 goli. Nijak jednak ma sie jednak poziom ofensywy druzyn ktore te gole strzelaly do Villarealu, ktory zaaplikowal ostatnio 4 gole na wyjezdzie madryckiemu Atletico :)
:arrow: przeszacowany nieco kurs, ktory juz wyraznie spada. Niby Villareal w obronie tez nienajlepiej, ale przywoluje po raz kolejny poziom rozgrywek ligowych naszych sasiadow i Primera Division.
:arrow: Villareal na fali :)) 2 zwyciestwa z rzedu oraz 7 goli w nich strzelonych mowi wszystko :))
:arrow: Remis u siebie z Fiorentina zobowiazuje Hiszpanow do wyjazdowego zwyciestwa. Z kim jak nie z Mlada i kiedy jak nie dzis? %-)

Podsumowanie:

Kurs za wysoki w odniesieniu do szans na wejscie tego typu. Roznica klas przeciez wyrazna, a skoro Mlada traci tyle goli na ligowym podworku to 0:2 czy 1:3 przeciez nie bedzie zadna niespodzianka, a nawet powiedzialbym ze bedzie wynikiem, ktorego w tym meczu nalezy sie spodziewac. Niby Villareal bez Rossiego, ale watpie czy bedzie to mialo jakiekolwiek znaczenie. Pozdrawiam.

adrianeeks

Tematy: 2

Wysłany: 2007-11-08, 15:23    

Galatasaray - Helsingborg 2 kurs 12.00 Bet365
:jupi: :t: :gol:
Galatasaray - Helsingborgs IF (0:1) BSH kurs: 3.25 :jupi: :t: :gol:

Witam! Zaczne od tego, ze bardzo zdziwił mnie kurs na 2 w tym meczu.Jak dla mnie jest on ogromnie przesadzony... Jak bukmacher daję, to trzeba brac :) Forma gospodarzy
nie zachwyca. Oto 5 ostatnich meczy gospodarzy dzisiejszego spotkania:

04.11.2007 Gaziantepspor 1-1 [b]Galatasaray
(Turkcell Süper Lig)
01.11.2007 Galatasaray 2-1 Denizlispor (Fortis Türkiye Kupası)
28.10.2007 Denizlispor 1-2 Galatasaray (Turkcell Süper Lig)
25.10.2007 Bordeaux 2-1 Galatasaray (UEFA Kupası)
07.10.2007 Kayserispor 1-1 Galatasaray (Turkcell Süper Lig

z oficjalnej strony klubu.

Z ostatnich 5 meczy można wywnioskowac, że Galata nie gra nalepiej... Na ostatnie 5 meczy wygrali tylko 2, 2 zremisowali i raz przegrali. Faktem jest to, ze w tym sezonie ligowym piłkarze ze Stambułu jeszcze nie przegrali. Jako jedyni nie zeszli z boiska pokonani.Widac, ze w tym sezonie Galata postawiła soie za głowny cel mistrostwo kraju. Trzeba jednak pamietać, ze grupa poscigowa jest solidna... Fenerbache i spółka łatwo nie odpuści...

Sezon w Szwecji już się skończył. Helsinborg mocno zawiódł zajmując dopiero 8 lokatę... Takie miejsce można uznac za porażkę, bo cele były zdecydowanie wyższy. Pozostało już im tylko powalczyć w UEFA. helsinborg pierwszy sój mecz zremisował z Panioniosem, co stawia ich w nieco lepszej sytuacji niż gospodarzy, którzy ulegli francuzom.

Według mnie mecz bedzie ciekawy i pełen walki. Jak wszyscy wiemy, w Turcji gra się bardzo ciężko i kazdy kto tam jedzie, wie że o punkty bedzie niezwykle trudno. Patrząc na to z innej strony podmęczona ligą i pucharami krajowymi ekipa ze Stambułu moze dzisiaj nie dac rady wypoczętym zawodnikom z płw. Skandynawskiego. Galata walczy na trzech frontach, a dla przymjezdnych został już tylko jeden. Na pewno dadza z siebie wszystko, by zmazac plame na honorze po nieudanym sezonie ligowym. Łatwo nie będzie, ale kurs kusi ;) [/b]
P.S Przestregam wszystkich przed graniem na Galte z handi, bo szperajac w sieci widziałem wiele osób, które grały bardzo mocno na gospodarzy.

Ostatnio zmieniony przez adrianeeks 2007-11-09, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

mephisto
Red Devil

Tematy: 114

Wysłany: 2007-11-08, 15:56    

FC Nürnberg - Everton
Kurs: 2,60 (Expekt)

Everton jest ostatnio we wspaniałej formie i powinien przedłużyć dobrą passę w tym spotkaniu. Toffees spisują się nieźle zarówno w europejskich pucharach, jak i w lidze. W Pucharze UEFA mają za sobą zwycięstwo 3:1 nad Larissą, a w Premir League wygrali dwa ostatnie mecze z Derby i Birmingham.

Co prawda w Evertonie zaszły pewne problemy z kontuzjami. Nie zagra Vaughan i Johnson, ale David Moyes nadal ma w odwodzie Yakubu, McFaddena i Anichebe. Wątpliwy jest także występ obrońców Stubbsa i Bainesa, ale sądzę, że mimo tych strat Toffees powinni sobie dać radę.

Nurnberg gra dopiero pierwszy mecz w Pucharze UEFA i drużyna ta niewątpliwie liczy na poprawę formy. Ostatnie wyniki są po prostu fatalne. Porażki ze Stuttgartem, Wolfsburgiem i Bayernem zaowocowały 16 pozycją w Bundeslidze.

Warto tutaj dodać, że nawet historia stoi za Evertonem, który nigdy nie przegrał z niemiecką drużyną w Pucharach. Mecze na stadionach w Niemczech zawsze kończyły się remisami, ale grając z niedysponowanym ostatnio Nurnbergiem, Everton ma szansę poprawić te statystyki.

adrianeeks

Tematy: 2

Wysłany: 2007-11-08, 16:01    

Dinamo Zagrzeb - Bazylea 2.00 1 np. Interwetten :n:

Dinamo Zagrzeb - Bazylea (1:0) 1 kurs 3,70 interwetten :n:

Analiza krótka, ale bardzo rzeczowa:) Jak wszyscy wiemy Chorwacja, to bardzo trudny teren… Nietakie zespoły jak Basel wyjeżdżały stąd na tarczy! Dynamo jest zdecydowanym faworytem spotkania, a smaczku temu typowi dodaje jeszcze szerego kontuzji w drużynie gości Drużyna ze Szwajcarii nie może skorzystać z takich oto graczy: Koji NakataPapa Mallick Ba,Cesar Carignano,Benjamin Huggel i Carlitos. Wszyscy są podstawowymi graczami swego zespołu… Nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwa gospodarzy. Kurs piekny, wiec myślę, ze warto grać :D Fanatyczni kibice w Chorwacji na pewno dadza o sobie znać. Stworzą piekło dla drużyny przyjezdnej :)) POZDRAWIAM!

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2007-11-08, 16:33    

to i ja coś napisze :D

Fiorentina - IF Elfsborg (0-1) typ: 1 1,75

Nie pokonana w lidze Fiorentina podejmuje na swoim stadionie szwedzki Elfsborg, Szwedzi już zakończyli sezon,nie najlepiej im poszło bo skończyli na 4 pozycji. Teraz został im tylko puchar UEFA.
Oba kluby zagrały po jednym meczu w UEFA, Fiorentina zremisowała na wyjeździe z Villarreal 1-1, byli bardzo blisko wygranej, od 49min prowadzili jednak w końcówce dali sobie strzelić. Goście, zagrali u siebie z AEK Ateny, i mecz zakończył sie również remisem, 1-1.
Moim zdaniem, zespół gospodarzy znajdujący sie w świetnej formie nie da szans dziś drużynie gości. W lidze w tym sezonie jeszcze nie przegrali i są na drugiej pozycji za Interem. Fiorentina jest nie pokonana na swoim stadionie od 18 kwietnia ;) Nie przegrali z takimi klubami jak Juventus czy Roma, a więc zespół pochodzący ze Szwecji nie ma czego dziś szukać na Stadio Artemio Franchi. :] Zespół gospodarzy ma świetną obronę, w ostatnich 3 meczach nie stracili bramki.
Szwedzi dziś zostaną "rozjechani" :)) :mrgreen:
Możliwe składy:
CytatCytat:
FIORENTINA 4-4-3: Frey - Ujfalusi, Dainelli, Kroldrup, Balzaretti - Pazienza, Liverani, Kuzmanovic - Semioli, Vieri, Osvaldo

ELFSBORG 4-4-2: Wiland - Andersson, Augustsson, Björck, Karlsson - Bajrami, Ilola, Ishizaki, A. Svensson - Alexandersson, M. Svensson

i taka ciekawostka %-) Jeszcze nigdy szwedzki klub nie wygrał we Włoszech i tylko raz w meczu Inter-Helsingborg 0-0 (23.08.2000), zespół szwedzki nie stracił bramki ;) W pozostałych 25 meczach Szwedzi razem stracili 55 bramek.

flatronx

Tematy: 4

Wysłany: 2007-11-08, 16:51    

Hapoel Tel-Aviv v Tottenham

Dzisiejszego popołudnia w ramach P.Uefa zmierzą się druzyny Hapoelu i Totehamu.
Obie druzyny zawodza w lidze.Totenham który mial walczyc o mistrzostwo i europejskie puchary zajmuje 17 miejsce w tabeli. Hapoel sprawuje sie jeszcze gorzej gdyż zajmuje ostatnie 12 miejsce.Hapoel w lidze jeszcze nie wygrał ,a na swoim stadionie nie zdobył rzadnego punktu i strzelił tylko 1 bramkę.Totenham w lidze jak narazie wygral tylko raz,5razy zremisowal i 6 razy przegrał.Sytuacja gości po porażce z Getafe stala się nieciekawa i w tym meczu będą musieli wygrać.
Izraelczycy bez 4 podstawowych zawodnikow - Lior Asulin, Yigal Antebi, Reuven Oved nie maja szans z Totenhamem ,mysle ze nawet jesli Spurs wyjdzie w lekko rezerwowoym skladzie to i tak zdolaja pokonać Hapoel.

Typ:0-2

Ostatnio zmieniony przez flatronx 2007-11-08, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  

flatronx

Wysłany: 2007-11-08, 17:01    

Mlada Boleslav vs Villarreal

Myśle ze jeden z pewniejszym meczów dzisiaj.Znajdujący sie w znakomitej forrmie gracze Villarealu zagrają z Mladą Boleslav.Gracze "Żółtej Łodzi"zajmują 2 miejsce w lidze rozdzelac 2 wielkie kluby Barcelone i Real.Mlada Boleslav w pierwszej kolejce nie grała, a we własnej lidze radzi sobie średnio. Zajmuje dopiero 9 miejsce w tabeli, a bilans ostatnich spotkań to 2-1-2, z tym że już od trzech kolejek niewygrali meczu.Myśle ze nie ma co tu wiecej pisać ,Villareal jest w znakomitej formie i powinni rozniesc sredniaka z ligi czeskie.Myśle ze śmiało mozna stawiac na Villareal w handicapie tym bardziej ze kurs jest znakomity :2,70.

Typ:0-3

Kursy:5.75 3.50 1.60

flatronx

Wysłany: 2007-11-08, 17:09    

Bayern - Bolton

Bawarczycy to faworyci calych rozgrywek.Mają niesamowicie mocny skład.Bayern zajmuje 1 miejsce w Bundeslidze i niezanotowal jeszcze rzadnej porażki.O wiele gorzej radzi sobie Bolton
ktory jest 18 i ich glownym priorytetem jest utrzymanie sie w lidze i mysle ze dzisiaj troche odpuszcza ten mecz aby koncentrowac sie na lidze.Bayern rowniez bedzie chcial rozegrac ten mecz jak najmniejszym nakladem sil gdyz w lidze czeka ich bardzo wazny mecz z VFB.
Bolton do tego meczu przystapi bardzo oslabiony,zabraknie najlepszego strzelca Nicolasa Anelki, a także El Hadji Dioufa, Abdoulaye Meite, Joey'a O'Briena, Nicky'ego Hunta, Christiana Wilhelmssona i Ricardo Vaz Te.
Jak dla mnie Bayern to pewniaczek dzisiaj i mysle ze mozna sie pokusic o handicap na Bawarczyków

Typ:4-0

Kursy:1.23 5.50 12.00

flatronx

Wysłany: 2007-11-08, 17:49    

Galatasaray - Helsingborgs IF

Jest to jeden z ciekawszych meczow dzisiejszego wieczoru.Zdecydowanym faworytem tego meczu jest Galata ktorzy ostatnio w p.uefa wygrali ze Sionem 5-1 i przegrali 1:2 z Bordeaux.
Zaś Helsinsborg zremisowal 1-1 z Panioniosem a wczesniej pokonał Herenveen 5-1.W lidze Galatasarya zajmuje 1 miejsce ,dodam ze w tym sezonie wlidze jeszcze nieprzegrali.Helsinsborg w lidze zajmuje 8 miejsce,w ostatnim meczu pokonali Halmstads 9-0 .Galatasaray jesli chce awansowac do nastepnej rundy to takie mecze musi wygrywać,mysle ze dzisiaj pokonaja druzyne Helsingborga ktora niespisuje sie najlepiej na wyjazdach.Kurs na zwyciestwo Gala nie jest zachecajacy wiec polecam wam postawiac over 2,5 kurs jest troche lepszy bo 1,55.

Typ:3-2

Kursy:1.27 5.50 11.00

[ Komentarz dodany przez: duncan: 2007-11-08, 18:26 ]
nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu, użyj opcji edytuj :)

flatronx

Wysłany: 2007-11-08, 19:45    

Dinamo Zagreb - Basel FC

Bardzo ciekawy mecz i niezwykle trudny do wytypowania.Oba kluby są na czele swoich lig,Dinamo w lidze Chorwackiej grają znakomicie mają 14 zwycięstw i tylko jedną porażkę ich bilans bramkowy to 46:12; Basel radzi sobie troche gorzej w 15 meczach zanotowali 10 zwyciestw 3 remisy i 2 porażki ale i tak prowadza w lidze szwajcarskiej.Basel w tegorocznych rozgrywkach P.Uefa ardzi sobie znakomicie na 5 meczy wygrali 5.Natomiast Dynamo w kwalfikacjach wyeliminowalo sam Ajax Amsterdam.Na Chorwackim terenie gra sie ardzo trudno i już niejedna druzyna wrocila z tamtad na tarczy.Myśle ze Chorwacy kibice licznie przyjda kibicowac swojej druzynie i bedą 12 zawodnikiem Dinama.Bardzo trudno wytypowac jest zwyciezce tego meczu,ja w tym meczu widze over 2,5 gdyż obie druzyny grają ofensywyny futbol i powinno paść wiele goli.

Szypii
Milan !

Tematy: 232

Wysłany: 2007-11-29, 11:40    

Club Atlético de Madrid - Aberdeen FC OVER 3,5 2,6 Unibet

Obie drużyny dzieli róźnica klas. Atletico po udanych zakupach w okresie letnim walczy o mistrzostwo w Primera Division. Gracze z Madrytu ostatnio strzelają bardzo dużo goli. W ostatnich sześciu spotkaniach ligowych wygrali cztery i strzelili łącznie 16 bramek :uwaga: W lidze pod względem strzelonych bramek wyprzeda ich tylko Real.
W pierwszym meczu Pucharu UEFA Atletico zremisowało z Lokomotivem Moskwa 3-3.
Abeerden to w tym sezonie przeciętniak ligi Szkockiej. W lidze zajmują 7 miejsce i do wielkiej dwójki klubów z Glasgów tracą już 10 punktów. W ostatnich 2 meczach nie dobyli żadnego punktu i stracili aż 7 bramek. W UEFA też im się nie powodzi. W 2 meczach zdobyli tylko 1 punkt remisujac u siebie z Lokomotivem.

Dziś jak pójdzie zgodnie z planem powinniśmy obejrzeć sobie festiiwal strzelecki w wykonaniu graczy Atletico. Wszystkie argumenty przemawiają za nimi i nie powinni mieć problemu z rozgromieniem Szkotów. Typ na wynik: 5-0.

duncan

Tematy: 301

Wysłany: 2007-11-29, 15:54    

Hamburger SV - Rennes typ 1 - 1,50

Kluczowym dla mnie tu argumentem jest aktualna forma tych zespołów. Ostatnie pięć spotkań Hamburgera SV to cztery porażki i jeden remis:

25-11 Hamburger SV vs. Hansa Rostock 2:0
10-11 Schalke 04 vs. Hamburger SV 1:1
03-11 Hamburger SV vs. Hertha BSC 2:1
31-10 Hamburger SV vs. SC Freiburg 3:1
28-10 MSV Duisburg vs. Hamburger SV 0:1

Z kolei ostatnie pięć spotkań Rennes to cztery porażki i jeden remis:

24-11 Rennes vs. Lyon 0:2
11-11 Bordeaux vs. Rennes 3:0
08-11 Rennes vs. Brann 1:1
03-11 Rennes vs. Monaco 0:1
31-10 Rennes vs. Valenciennes 0:2

W tych ostatnich pięciu spotkaniach piłkarze z Hamburga strzelili przeciwnikom dziewięć bramek tracąc przy tym zaledwie trzy. Analogiczny bilans u drużyny francuskiej brzmi: jeden gol strzelony, dziewięć goli straconych. W lidze niemieckiej gospodarze na swoim boisku jeszcze nie przegrali, dzisiejsze zwycięstwo praktycznie zapewnia im awans do dalszej fazy rozgrywek.
Jedno mnie tylko niepokoi, w weekend piłkarze Hamburger SW grają ważny mecz ligowy z Werderem :zdegustowany: , ale mimo to przewiduje dość łatwe zwycięstwo drużyny z Niemiec. Tym bardziej, że szkoleniowiec gospodarzy obchodzi dziś urodziny :]

Przewidywane składy:

Hamburg
: Rost, Benjamin,Reinhardt,Mathijsen,Atouba, Jarolim,Kompany,Castelen,Van Der Vaart, Trochowski,Olic
Rennes: Pouplin, Edman,Borne,Hansson, Fanni, Sorlin, Cheyrou, Leroy, Wiltord, Thomert, Pagis

Helsingborgs IF - Austria Magna Wien typ 1 – 1,70

Leci cały czas kurs w dół. Dlaczego? Ano dlatego, że w drużynie z Wiednia nie zagrają: Blanchard, Sariyar, Safar, Radomski, Vachousek, Pichlmann i Kuljic. Trener Austrii będzie więc zmuszony sięgnąć po naprawdę głębokie rezerwy. Druga sprawa to bardzo kiepska formą podopiecznych trenera Georga Zellhofera. W ostatnich pięciu spotkaniach zaledwie jedna wygrana nic dobrego nie wróży. Kibice wręcz mówią, że drużyna prezentuje się beznadziejnie, a szkoleniowiec przebąkuje, że wzorem innych drużyn austriackich należy się skupić tylko i wyłącznie na lidze, bo gra w pucharze UEFA w zasadzie tylko przeszkadza w utrzymaniu równej formy. “Jedyneczka” jak się patrzy. :]

Getafe - Hapoel Tel-Aviv (0-1) typ 1 – 1,60

Hapoel Tel-Aviv w niespecjalnie silnej lidze izraelskiej zajmuje ostatnie miejsce. Na razie udało jej się wygrać tylko jedno spotkanie - dwa tygodnie temu na swoim boisku z przedostatnią drużyną Maccabi Tel-Aviv. Co więcej aktualnie drużyna pozostaje bez trenera. Dotychczasowy wraz z asystentem po ostatnim meczu zrezygnował z pacy, więc dziś ponoć drużynę poprowadzi trener odpowiedzialny za przygotowanie fizyczne. Zresztą piłkarze z Izraela właściwie puchar UEFA po porażkach w dwóch pierwszych meczach też mają już z głowy. Ostre lanie chyba zafundują im dziś piłkarze Getafe, którzy ostatnio bardzo dobrze się prezentują, o czym świadczą choćby zwycięstwa u siebie nad Barceloną i wyjazdowy triumf nad Ossasuną. Podejrzewam, że pozbawieni formy, motywacji i trenera piłkarze Hapoelu nie będą im stawiali większego oporu.

cantona
Red Devil

Wysłany: 2007-12-05, 14:54    

Villareal - Elfsborg (HC 0:1) - 1 (1,55) :t:

:arrow: Villareal to druzyna grajaca pilke co najmniej o klase lepsza od szwedzkiego Elfsborga
:arrow: Elfsborg zaprzepascil szanse na awans z tej grupy w ostatniej kolejce z Mlada gdy prowadzil 1:0 i nie strzelil karnego na 2:0 i przegral mecz. Morale druzyny wiec pewnie nienajlepsze, tym bardziej ze dzisiejszy mecz bedzie ostatnim dla Szwedow meczem w tegorocznym P. UEFA.
:arrow: Villareal w ostatniej kolejce zagra na trudnym terenie z atenskim AEKiem, a dzisiejsze zwyciestwo zapewni im awans. Nie sadze wiec, aby zlekcewazyli rywala.

Podsumowujac:

Roznica miedzy pierwsza liga hiszpanska a szwedzka jest zasadnicza :) Villareal po prostu jest dla zdolowanego ostatnim meczem Elfsborga za dobry i potwierdzi to dzis na boisku. 2:0 to wg mnie najmniejszy mozliwy rozmiar zwyciestwa gospodarzy ;)

Kodex

Tematy: 202

Wysłany: 2007-12-05, 16:46    

FK Mlada Boleslav - AEK Athen
-
Kurs: 2.60 (Unibet)

Typ dla odważnych, a ja się do nich zaliczam. Zacznijmy od tego, iż zespołowi z Czech wystarczy remis, aby być pewnym awansu do kolejnej fazy Pucharu Uefa. Ale według mnie to nie nastąpi, ponieważ AEK jest dosyć niewygodnym rywalem dla Mlady. Chociaż Grecy nie błyszczą w Pucharze Uefa, stać ich na wygraną, szczególnie, gdy przeciwnicy są tylko lepsi o punkt. Więc o mobilizację nie będzie trudno. Ateńczycy jak narazie świetnie się spisują w rodzimej lidzę. Prowadzą mając na dorobku 24 punkty, wyprzedzają swoich najgroźniejszych rywali - Panathinaikos oraz Olympiacos Pireus o 3 punkty. W ostatniej kolejce Rivaldo i spółka pokonali na wyjeździe Aris Saloniki 0:1. Czesi wręcz odwrotnie. Nie idzie im zupełnie w lidzę. Mając 18 punktów w 15 meczach zajmują odległe 10 miejsce. W ostatniej kolejce zremisowali z liderem - Slavią Praga 1:1. Reasumując. Myśle, że będzie to bardzo zacięty mecz, Grecy napewno będą chcieli osiągnać w Czechach zwycięstwo, czym samym zapewnią sobie awans do kolejnej rundy, ale podobny plan mają piłkarze Mlady Boleslav. Bez wątpienia czeka nas ostra rywalizacja. Pozdrawiam i polecam typ.

cantona
Red Devil

Wysłany: 2007-12-05, 23:45    

Cytatskysports.co.uk napisał/a:
Nicolas Anelka, Kevin Davies, Kevin Nolan, Andy O'Brien, Ricardo Gardner and Jussi Jaaskelainen have not made the trip to Serbia as they are rested ahead of the weekend's Premier League match against fellow strugglers Wigan.

hmmm... kurs na Crvene sporo w dol po tej informacji. Slusznie %-)

Ci zawodnicy co by nie powiedziec to kluczowi gracze Boltonu. 1X w takim wypadku wydaje sie izi, a trzeba mocno pomyslec nad zagraniem na zwyciestwo gospodarzy :)

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Puchar UEFA 2007/08