Hosting obrazków!
Regulamin

Rejestracja     Zaloguj  TopTimers      Szukaj      Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości      Kontakt

BONUS 100 EUR

OddsRing

BONUS 200$

BONUS 100 PLN

BONUS 100 PLN

BONUS 150 PLN

williamhill.com

BONUS 25 EUR

BONUS 100 PLN

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Puchar UEFA - Faza pucharowa
Przesunięty przez: Herr_Flick
2009-07-03, 12:29
Puchar UEFA - Faza pucharowa
Autor Wiadomość
Herr_Flick
%-)

Tematy: 856

Wysłany: 2009-02-17, 13:00    Puchar UEFA - Faza pucharowa

W środę i czwartek zostaną rozegrane pierwsze spotkania 1/16 UEFA.. oto oferta z Expekt.com:

Zapraszam do dyskusji oraz pisania analiz :)

Przyznaj Punkt Reputacji autorowi tego posta

chmielu
.::NHL::.

Tematy: 46

Wysłany: 2009-02-17, 15:41    

Śr 18/02/09 20:00

Aston Villa - CSKA Moskwa
typ: 1
Expekt :arrow: 2.00

Od razu mowie, ze typ nie dlatego, ze jestem fanem Villans :D

Podczas losowania tej fazy Pucharu UEFA stalem przed telewizorem i mowilem pod nosem: "Tylko nie CSKA, tylko nie ruskie" ... no i trafili na CSKA. Nie bede ukrywal, ze przeciwnik niezwykle trudny, bardzo niewygodny, ale do ogrania. Wyjdzmy od tego, ze AV gra w tym sezonie bardzo skuteczna pilke, plasuja sie dzieki swojej postawie bardzo wysoko w Premier League - nie pamietam czasow, kiedy grali tak dobrze. Ogromny wklad w zespol ma kapitan Gareth Barry oraz Ashley Young, ktory wespol z Agbonlahorem wylapali wielka forme. Juz samo powolanie tego drugiego na mecz z Hiszpania mowi wystarczajaco duzo. Przeciez tam w ataku jest 15 na jedno miejsce %-)
Byly niewielkie problemy ze skompletowaniem defensywy, ale chyba sie jakos poukladalo, bo nie traca duzo bramek. Calkiem niezle spisuje sie nowy nabytek gospodarzy, 38-letni Amerykanin Brad Friedel, choc nieco sceptycznie bylem nastawiony do tego transferu na poczatku sezonu.
Martin O'Neill nieco oszczedzal zawodnikow w ostatnim spotkaniu FA Cup przeciwko Evertonowi (1:3). Nawet gazetom powiedzial, ze Puchar UEFA jest dla nich duzo wazniejszy, niz rozgrywki pucharowe w Anglii. Chcial powiedziec wiecej, ale reporter skupil sie na pytaniach odnosnie ich bardzo dobrej postawy w lidze oraz najblizszym meczu na Villa Park z CFC :/ Jutro pilkarze wyjda zmobilizowali, w pelni sil, bez kontuzji w wyjsciowej "11".

Z kolei goscie to rownie klasowy zespol, chyba nawet bardziej utytulowany. To co tam ostatnio robil Vagner Love to ode mnie pelen szacun. Bez watpienia najgrozniejszy element teamu ze stolicy Rosji. Druzyna prowadzona przez samego Zico (!) nie bedzie jednak dobrze przygotowana do tego spotkania, gdyz maja akurat przerwe. Sezon w Rosji rozpoczna dopiero 15 marca. Owszem trenuja, graja towarzyskie, niby wygrywaja, ale jaki opor moze im stawic Zilina czy chorwacki Osijek? :P Te zespoly do piet trzeciej druzynie w Anglii nie dorownuja :)) Moge sie zalozyc, ze beda jeszcze braki kondycyjne, ze czolowi gracze nie rozegraja pelnych 90 minut. Do tego podobno Carvalho i Akinfeev narzekaja na jakies urazy, a ich absencja to juz duze oslabienie.

Villans doskonale wiedza, ze rewanz w Moskwie bedzie baardzo ciezko wygrac, dlatego zapowiadaja ostry boj i walke do ostatniej minuty. Graja u siebie, atut wlasnego boiska w Anglii nieraz przechylal szale zwyciestwa.
Przygladalem sie meczom CSKA w fazie grupowej Pucharu UEFA. Ich sila jest atak, slaboscia obrona z niezlym bramkarzem. Przyklad? Chocby 4:3 z Nancy. A i mecz z Kolejorzem nie byl jakims koncertem w ich wykonaniu, a kursy na nich nie przekraczaly 1.20 %-)

Porownujemy tu w pelni rozegrany, czolowy zespol z Anglii, z wicemistrzem Rosji w przerwie miedzysezonowej ... dla mnie wybor jest prosty. Jesli Villans chca grac dalej w Pucharze UEFA - musza ten mecz wygrac.

Szypii
Milan !

Tematy: 232

Wysłany: 2009-02-17, 23:58    

Mecz ciężki jak cholera jeśli chodzi o 1 x 2. Love pod koniec tamtego sezonu W Rosji był w genialnej formie do tego dochodzi nowa młoda gwiazda Dzagajew. Ruskie cos strzelą na bank.
Ciężko też wyczuć czy Villa nie skupi się na Premiership, jak w sobote pokonają Chelsea to liga mistrzów się bardzo zbliży.

Over 2,5 i 3,5 izi powinno wejść. Bardzo ciekawy mecz się zapowiada, może przebić nawet niektóre z 1/8 LM.

chmielu

Wysłany: 2009-02-18, 08:53    

Do mnie nawet doszly sluchy, ze Vagner ma rozpoczac mecz na lawce %-) ale to chyba jakas plota. Owszem jest bardzo niebezpieczny i jego pokrycie bedzie priorytetem. Jak go odetna od podan, to czuje ze zejda z czystym kontem.

Rzeczywiscie overki tu tez nie sa zlym pomyslem. Bez watpienia obie ekipy licza na skuteczny atak, Young i Agbonlahor rowniez forma w tym sezonie blyszcza. Mimo wszystko uwazam, ze pilkarze CSKA nie dadza rady rozegrac pelnych 90 minut na max mozliwosci. Ciezko powiedziec, na co ich stac, bo sparingi grali ze slabiakami.
No i AV w sobote z Chelsea ... mecz o trzecie miejsce w PL. Ale nie moga lajtowo podejsc do tego spotkania z ruskimi, bo w Rosji nie maja czego szukac. Na stronie AV mozna przeczytac kilka artykulow o najblizszym spotkaniu z CSKA. W ogole atmosfera jaka panuje w miescie jest niebywala. Apetyty kibicow zostaly mocno rozbudzone, wrocila ogromna wiara w zespol. Kumple zapraszali mnie na ten mecz :] Gdyby nie poprawka z arcywaznego egzaminu, robota i dosc drogie bilety samolotowe - skusilbym sie %-)

Na pewno bede ogladal to spotkanie, szykuje sie dobre widowisko, cale szczescie Lech gra jutro i nie bedzie kolidowal z tym meczem. GO VILLANS! :D

Skoro juz tu jestem to od razu napisze o innych meczach. Strasznie mnie korci machnac sie i postawic na Aalborg. Strasznie wysokie kursy jak na zespol, ktory spadl z LM i na dodatek gra u siebie... Deportivo gra lepiej, niz w fazie grupowej, ale nie widze powodu, dla ktorego robia z nich faworytow. Czyzby odejscie Sagana to takie oslabienie zespolu mistrza Danii? Sam nie wiem :P "1x" i to raczej bardzo spokojnie.
Tak samo FC Kopenhaga z Manchesterem City ... wiem, ze Anglicy, ze Robinho i takie tam, ale zeby ich az tak faworyzowac? Kursy powinny byc przynajmniej rowne. A tu 3.00 na "1" i 2.30 na "2" :/

No i oczywiscie nie bede ukrywal, ze daje 1x na Lecha .............. Tylko w Poznaniu maja szanse ograc Udinese. Di Natale ostatnio slabiej niz na poczatku sezonu. A do tego klimacik u nas ostatnio chlodny, rzadko kto z tych zachodnioeuropejskich zespolow gra dobrze w takich warunkach ;)
Troche boje sie o forme chlopakow, w koncu przerwa zimowa. Ale Franz ich tam pewnie poustawia :D Tyle ode mnie :cwaniak:

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-02-18, 10:38    

Cytatchmielu napisał/a:
Skoro juz tu jestem to od razu napisze o innych meczach. Strasznie mnie korci machnac sie i postawic na Aalborg. Strasznie wysokie kursy jak na zespol, ktory spadl z LM i na dodatek gra u siebie... Deportivo gra lepiej, niz w fazie grupowej, ale nie widze powodu, dla ktorego robia z nich faworytow. Czyzby odejscie Sagana to takie oslabienie zespolu mistrza Danii? Sam nie wiem :P "1x" i to raczej bardzo spokojnie.

A ja tu widzę "2" :D przecież w Danii mają przerwę, Aalborg grało tylko sparingi.. do tego Sagan odszedł, dziś nie zagra Steve Olfers podstawowy obrońca.. oraz nie w pełni sił są Kasper Risgård oraz ponoc najlepszy napastnik Jeppe Curth. A Deportivo może nie wymiata jakoś szczególnie w Hiszpanii, ale myślę że na dziś wystarczy :)) Mają kilku ciekawych zawodników, na moje oko nie powinno byc źle :D A już na pewno sie nie zgodzę że " "1x" bardzo spokojnie %-)

chmielu

Wysłany: 2009-02-18, 11:14    

W sumie racja, przerwa, wiec podobna sytuacja jak CSKA. Wychodzilem z zalozenia, ze Deportivo gra slabo na wyjezdzie. W trzech ostatnich pucharowych wyjazdach zdobyli 1 bramke - z Lechem, ratujac remis, pozostale przegrali. Do tego za chwile wazny mecz z Valencia, ktory jesli wygrany spowoduje skok do pierwszej "6" Primera Division, premiowanej gra w pucharach.
Szczerze nie widze tu zwyciestwa gosci, z ta czysta "1" moze tez przesadzilem %-) Ale z podporka izi :mrgreen:

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-02-18, 11:41    

FC Zenit St. Petersburg - VfB Stuttgart
typ: x2
kurs: 1,70
18/02/09 18:15 Expekt

Obrońca tytułu Zenit podejmuje w 1/16 VfB Stuttgart.. Pierwsza myśl jaka przychodzi to oczywiście izi wygrana gospodarzy, ale nie dziś :D Jest kilka argumentów na niekorzyść piłkarzy z Petersburga.. Jednym z ważniejszych jest fakt iż w Rosji mają przerwę między sezonami, i piłkarze są tylko po meczach towarzyskich, nie wiadomo w jakiej formie są, bo jak można porównywać wyniki z springów z meczem w UEFA. A dzisiejszy rywal z Niemiec już zaczął drugą połowę sezonu, i to całkiem nieźle :)) Szczególnie cieszy wygrana na wyjeździe z Leverkusen 2-4, a ostatnio trochę sobie zawalili mecz z Hannoverem, wygrywali już 0-2 a do 45min już było 2-2.. żeby później w 85min stracić na 3-2, a w 87 wyrównać. W świetnej formie jest Mario Gomez:)) w 3 meczach ligowych, 4 bramki.
Kolejnym dużym minusem dla gospodarzy jest odejście aż 5 zawodników w przerwie. Z drużyną pożeganli się Sébastien Puygrenier, LEE Ho, Radimov,Gorshkov iiii.. największa gwiazda Zenitu, Arshavin, który przeszedł do Arsenalu. Myślę że brak tego zawodnika może się bardzo, a to baardzo odbić na grze drużyny. W sumie to pierwszy "ważniejszy" mecz bez tego piłkarza.
I jeszcze jedną sprawa.. Kontuzjowani są podstawowi obrońcy gospodarzy..Nicolas Lombaerts oraz Tomáš Hubočan. A więc z środkowych defensorów zostaje tylko Ivica Križanac. (nie iwem czy dobrze pamiętam,ale kiedyś ten zawodnik nie był za bardzo lubiany, i miał odejść, nie wiem jak teraz jest)

"x2" jak najbardziej :)) warto też spróbować sama "2" po wysokim kursie.. na Bwin kurs na VfB spadł z 3,8 na 3,55..

Grzybek
Jedno Miasto Jeden Klub

Tematy: 32

Wysłany: 2009-02-18, 14:59    

Werder Brema - AC Milan

Typ: 2
Kurs: 2.70
Godzina: 20:30
Buk: Unibet

Milan w pierwszym spotkaniu 1/16 finału Pucharu Uefa udaje się do Bremy na mecz z miejscowym Werderem . Jedzie tam Milan , który rozdrażniony porażka z Interem w derbach Mediolanu , co warto dodać porażką ze wskazaniem na sędziego w tym spotkaniu , a raczej na jego błędy . Dzisiaj już miejmy nadzieję sędzia postara się prowadzić dobrze te zawody . Werder fatalnie spisujący się ostatnio 2 porażki z Schalke i Arminią i do tego remis z M'gladbach. Z kolei Milan porażka z Interem , remis z Regginą i zwycięstwo z Lazio. Szczególnie to zwycięstwo na wyjeździe z Rzymianami wyglądało imponująco . W ogóle nawet w spotkaniu z Interem , Milan pokazywał cały czas jaką siłą w ataku dysponuje . Milan mimo , że będzie grał bez Kaki jest jak dla mnie dobrym typem na to spotkanie . Milan może pochwalić się świetnym trio Pato , Ronaldinho i Beckham ( zajął pozycję w trio Kaki :) ). Kurs jak dla mnie jest świetny i ja zdecydowanie stawiam tutaj na zespół Milanu , który jak się już rozpędzi to obrona przeciwników wpada w popłoch %-) . Także polecam zaryzykować na Milan dzisiaj !

pawko12

Tematy: 13

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

Wysłany: 2009-02-19, 09:48    

spotkanie: Lech Poznan - Udinese Calcio
typ: over 3.5
bukmacher: Unibet
kurs: 4.1
godz: 18:00
analiza: Dzis bardzo wazny mecz dla prawdziwych kibicow polskiego futbolu. Lech, ktory broni honoru polskich druzyn w Europie zmierzy sie dzis z wloskim zespolem Udinese. W dzisiejszym spotkaniu stawiam ze bedzie grad bramek. Obie druzyny prezentuja bardzo ofensywny styl gry. Choc to pierwsze spotkanie i niewykluczone ze oba zespoly beda grac zachowawczo to jednak Lech musi przejac inicjatywe i atakowac, gdyz obrona Udine nie jest najbardziej szczelna. Lech w ofensywie jest bardzo grozny i powinien dzis niejedna bramke strzelic. Najwieksza bronia Udine beda w dzisiejszym meczu kontrataki. Maja oni niezwykle szybkiego Di Natale oraz bramkostrzelnego napastnika Quagiarella. Ci dwaj zawodnicy moga dzis namieszac a ich kontry moga byc dla Lecha zabojcze. Mecz zapowiada sie niezwykle ciekawie. Powinno to byc spotkanie stojace na wysokim poziomie. Zwyciezce tego pojedynku jest bardzo ciezko wskazac. Sercem jestem za poznaniakami. Stawiam na to spotkanie over 3,5.

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-02-19, 11:36    

FC Shakhtar Donetsk - Tottenham Hotspur FC
kurs: 1,85
09-02-19 19:45

Pierwsze myślałem nad "2" ale zdziwiło mnie że kurs taki wysoki.. no ale już wiem czemu, i stawiam izi "1" :))

Sprawa jest prosta.. Dla trenera gości, Redknappa ważniejsze są mecze w lidze niż w UEFA, a jako że w sobote grają z Hull, to dziś da odpocząć zawodnikom..
Dziś w drużynie Tottenhamu nie zagrają: Jonathan Woodgate, Luka Modric, Carlo Cudicini, Wilson Palacios, Aaron Lennon, Robbie Keane, Roman Pavlyuchenko,Vedran Corluka, Jermain Defoe oraz Ci co mają dłuższą przerwę Ledley King, Jamie O'Hara, Alan Hutton
.

komentarz chyba jest zbędny :D

Myślę że to szansa dla gospodarzy żeby się pokazać i spokojnie ją wykorzystają :)) Kursy lecą ostro w dół na "1", ale nie ma się co dziwić. Myślę że Ukraińcy już dziś sobie mogą zapewnić awans, 3-0? czemu nie :D Wątpię żeby przynajmniej bramkę zdobyli dziś piłkarze Hotspur, bo po prostu nie ma ktoś dziś strzelać :D

Nie ma co pisać więcej.. gramy "1" :))

RosteK
Peffki

Tematy: 40

Wysłany: 2009-02-19, 13:47    

Czy to nie są informacje na wyrost?

ekspert0

Tematy: 3

Wysłany: 2009-02-25, 17:35    UEFA Faza Pucharowa

Udinese - Lech Poznań @ x2 @ 2.5 @ Centrebet

Moim zdaniem zdecydowanie najciekawszy typ z ostatnich tygodnii. Jutrzejszy mecz dla Kolejorza będzie prawdopodobnie najważniejszym starciem w historii. W rewanżowym starciu w 1/16 Pucharu UEFA Lech zagra na wyjeździe z włoskim Udinese Calcio. Mecz ten będzie dla nas kibiców na pewno czymś wyjątkowym i miejmy nadzieję, że zapamiętamy go do końca życia jako mecz, który dał KKS'owi awans do dalszej rundy tego pucharu. Zacznę od doskonałej dla nas wszystkich wiadomości, bo w Udine nie zagra ich podstawowy bramkarz Handanovic, który w Poznaniu pokazał, że jest fachowcem wielkiej klasy, gdyby nie on to Lech mógłby ten mecz wygrać 2./3. bramkami, a tak skończyło się remisem 2:2. Od kilku dni mieliśmy informację, że mało prawdopodobny jest występ w tym meczu Sławomira Peszki, ale z każdą minutą dostajemy to co raz lepsze newsy, które mówią, że Sławek być może wyjdzie w podstawowej 11. i będzie w stanie zagrać przez większość, a kto wie może nawet cały mecz. Byłem również przestraszony tym, że pod znakiem zapytania stał występ Roberta Lewandowskiego, ale Lewy jest już w 100% gotowy do gry, a od tego czy zagra będzie zależeć pomysł Franciszka Smudy na skład w Udine. W Poznaniu wszyscy mocno wierzą w Kolejorza i ta pozytywna energia również powinna pomóc Lechowi. Lechici w swoim składzie mają kilku graczy klasy europejskiej, którzy sami są w stanie zadecydować o wygranej swojego zespołu. Jeśli liderzy Kolejorza zagrają dobry mecz jestem spokojny o ten typ i optymistycznie zapatruję się na szanse awansowania do kolejnej rundy. We Włoszech zainteresowanie tym meczem jest zdecydowanie mniejsze, a kibice Udine są pewni awansu upatruję również szansy, że tak samo pewnie siebie będą piłkarze, co powinno ich zgubić. Mecz poprowadzi Holender Bernie Raymond "Kevin" Blom.

Herr_Flick
%-)

Wysłany: 2009-02-25, 19:52    

CSKA Moskva - Aston Villa (0-1)
kurs: 2.19
2009-02-26 18:00 Betsson

No to mamy kolejną peffke w UEFA :D

Sytuacja podobna jak tydzień temu w meczu Shakhtar - Tottenham, tam goście goście przyjechali bez kluczowych zawodników. A jutro to samo robi trener Martin O'Neill. Po tym jak tydzień temu zremisowali u siebie 1-1 z CSKA teraz zagrają bez podstawowych piłkarzy. Ważniejsze liga, i walka o jak najwyższe miejsce, niż UEFA..

O'Neill powołał 19 piłkarzy na jutrzejszy mecz..
Bramka: Brad Guzan, Stuart Taylor, Elliott Parish
Obrona: Luke Young, Curtis Davies ,Zat Knight ,Nicky Shorey ,Eric Lichaj ,Ciaran Clark ,Shane Lowry
Pomoc: Steve Sidwell ,Moustapha Salifou ,Craig Gardner ,Isaiah Osbourne ,Barry Bannan ,Marc Albrighton
Atak: Marlon Harewood ,John Carew ,Nathan Delfouneso

A więc nie ma takich piłkarzy jak.. Gareth Barry, Brad Friedel, Emile Heskey, James Milner, Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, Carlos Cuellar, Stiliyan Petrov. A kontuzje mają Martin Laursen, Nigel Reo-Coker, Wilfred Bouma.

Jest kilku bardzo młodych piłkarzy.. Elliott Parish, Eric Lichaj, Ciaran Clark, Shane Lowry, Barry Bannan, Mark Albrighton. I pewnie oni zagrają, bo kimś musi.. a takim składem to ja nie wróże im nic dobrego.. CSKA pewnie zagra podstawową "11" bo przecież oni nic innego ważniejszego nie grają, tylko UEFA.. a więc niby czemu by mieli odpuścic jutro.. A do tego tydzień temu dużo nie zabrakło a by wygrali na wyjeździe z nimi, a wtedy Villa nie grała takim rezerwowym składem.. I jeszcze jeden bardzo mocny argument za gospodarzami.. CSKA jeszcze meczu w UEFA nie przegrało :)) Jeden remis, ten tydzień temu..

Kursy ostro lecą w dół.. Myślę że spokojnie z handi -1 wygrają.. lepiej już dziś zagrać na nich, bo do jutra nawet z handi kurs będzie malutki.. :))

chmielu

Wysłany: 2009-02-26, 10:04    

Cz 26/02/09 20:45

VfB Stuttgart - Zenit St Petersburg
typ: over 2,5
Unibet :arrow: 1.85

Mialem okazje obejrzec niemal cale spotkanie u ruskich i musze przyznac, ze gdyby nie bagno zamiast murawy i kilkustopniowy mroz, dokuczajacy gosciom, wynik koncowy oscylowalby w granicach 3:3. Dzis nadarza sie ku temu doskonala okazja, jako ze warunki w Niemczech beda o niebo lepsze.
Powiem tak: "Kiedy widze Stuttgart, mowie over" %-) Moze lepiej wkleje ich ostatnie spotkania, aby kazdy mogl poczuc to co ja :D

21/02/2009 Bundesliga VfB Stuttgart vs. 1899 Hoffenheim D - 3:3
18/02/2009 UEFA Cup Zenit St. Petersburg vs. VfB Stuttgart L - 2:1
14/02/2009 Bundesliga Hannover 96 vs. VfB Stuttgart D - 3:3
07/02/2009 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. VfB Stuttgart W - 2:4
31/01/2009 Bundesliga VfB Stuttgart vs. Borussia M'gladbach W - 2:0
27/01/2009 DFB Pokal VfB Stuttgart vs. Bayern Munich L - 1:5

6 spotkan i 14 bramek strzelonych przy 15 straconych. Nawet gdybysmy nie liczyli tego pucharowego niewypalu z Bayernem, srednie nadal pozostaja wysokie.
Wysoka forma moze pochwalic sie Mario Gomez, podpora ofensywy Niemcow. Strzela bramki niemal w kazdym meczu, majac 13 oczek zajmuje 3 lokate w klasyfikacji najlepszych strzelcow Bundesligi. Wysokie noty za wystepy otrzymuja rowniez Hitzlsperger i Cacau. Druzyna Stuttgartu to dosc mocny i bramkostrzelny atak, ze stosunkowo slaba obrona. No i Lehmann :P Tutaj wlasnie upatruje szanse gosci.

Ci zas sa dosc nieprzewidywalni, jako ze nie graja jeszcze ligi. Ciezko cokolwiek powiedziec o wynikach i formie poszczegolnych graczy. Zespol Zenitu wykonal plan minimum - wygral u siebie. Jednak bramka, ktora stracili, moze okazac sie kluczowa w dwumeczu. Gospodarzom wystarczy jeden gol (przy zerze z tylu) do awansu. Sadze wiec, ze goscie nie wyjda nastawieni na defensywe, ale sprobuja strzelic gola. A maja nielada ludzi od strzelania. Przede wszystkim dobry atak Tekke+Pogrebniak, no i pomoc, zlozona glownie z reprezentantow Rosji, jak Zyrianow, Szyrokow czy Tymoszczuk, ktory strzelil bramke w poprzednim meczu, jednak najprawdopodobniej w podstawowej "11" nie wyjdzie. Dobre spotkanie rozegral tez Danny, ktory wraca po kontuzji do formy.

Na pewno obejrzymy mecz szybki, obfitujacy w podbramkowe sytuacje. Obaj trenerzy, zarowno Marcus Babbel jak i Dick Advocaat zarzekaja sie, ze wyjda z ofensywnym nastawieniem. Licze tu szczegolnie na udany rewanz gospodarzy. Jesli skutecznosci dopisze to i over 3,5 siadzie. Gdybym mial typowac 1x2, mysle, ze jednak Stuttgart, ktory wbrew wynikowi wcale nie byl gorszym zespolem w pierwszym spotkaniu. I dzis to udowodnia. Dokladny wynik? 2:1 albo 3:1. Polecam!

Jeszcze potencjalne sklady wg kicker.de:

KodKod:
Aby móc zobaczyć treść musisz się zalogować na forum!

Pietaszek89
PETARDA!

Tematy: 284

Wysłany: 2009-02-26, 14:36    

VfL Wolfsburg - Paris Saint-Germain FC Wolfsburg -1 (3,05)

Dziś runda rewanżowa 1/16 Pucharu UEFA. Do analizy wybrałem mecz VFL Wolfsburg kontra PSG. Pierwszy mecz wygrała ekipa PSG 2-0, po dwóch bramkach Hoarau pod koniec spotkania. Te dwie bramki ustawiły PSG w dość dobrej pozycji przed rewanżem. Jednak zespół z Saksonii to typowa ekipa własnego boiska. Zespół ten stracił punkty u siebie ostatni raz 30 sierpnia ubiegłego roku! Po tym meczu ma passę 12 kolejnych zwycięstw z rzędu! Zarówno w Bundeslidze jak i Pucharze UEFA nie było mocnych na Vfl. Trzeba przyznać, że wyniki również są powalająca HSV 3:0, SC Heerenveen 5:1, VfB Stuttgart 4:1, a ostatnio pokonali ex lidera Bundesligi Herthę Berlin 2:1, który przez tą porażkę stracił prowadzenie. Założenie przed takim meczem może być tylko jedno. Vfl musi strzelić co najmniej 2 bramki nie tracąc przy tym żadnej, wtedy o awansie zadecyduje dogrywka bądź karne. Jestem przekonany, że PSG przyjedzie do Niemiec bronić wyniku, a ustawienie drużyna będzie defensywne. Jeżeli Vfl zagra na swoim poziomie na pewno jest w stanie pokonać PSG, które gorzej sobie radzi na wyjazdach niż w meczach u siebie. Dla Francuzów będzie to druga wizyta w Niemczech, ponieważ już w tym sezonie mierzyli się z Schalke przegrywając 3:1. Pewnie taki wynik braliby w ciemno, ponieważ dawałby im awans do następnej rundy. Kurs dość wysoki, lecz liczę na to, że Wolfsburg zagra w 100% skoncentrowany, a Edin Dzeko zdobędzie swoje kolejne bramki w tegorocznej edycji Pucharu UEFA.

Kurs z: Bwin

Szypii
Milan !

Tematy: 232

Wysłany: 2009-02-26, 15:46    

Cytatchmielu napisał/a:
glownie z reprezentantow Rosji, jak Zyrianow, Szyrokow czy Tymoszczuk

ten ostatni to Ukrainiec :P :D

chmielu

Wysłany: 2009-02-27, 07:42    

A rzeczywiscie, sorki, choc to nie tak razacy blad ;) Najwazniejsze ze siadl typek :D

totoryl

Tematy: 16

Wysłany: 2009-02-27, 08:36    

No wczoraj widze masówka była na CSKA, ale naszczęscie ładnie siadło. Choc już do przerwy mogło być 1 czy 2 do zera, w drugiej polowie było widać przewagę Rosyjskiej drużyny już wyraźnie. Jak dla mnie to jeden z faworytow do sięgnięcia po puchar.

krzosz1987

Wysłany: 2009-03-12, 11:56    

Spotkanie: Manchester City - Aalborg BK
typ: over 2.5 bramki
Kurs: 1.82
Godzina: 20:45
Analiza:

Dzisiaj na City of Manchester Stadium The Citizens podejmą Duński Aalborg BK w pierwszym meczu 1/8 Pucharu UEFA. Co ciekawe to już trzeci zespół Duński który mierzy się z Manchesterem City, pierwszym był Midtjylland w kwalifikacjach (pierwszy mecz przegrali u siebie 0:1, natomiast w rewanżu The Citizens awansowali po serii rzutów karnych). W 1/16 natomiast mierzyli się z FC Kopenhagą liderem ligi duńskiej (W Kopenhadze padł remis 2:2, natomiast w Anglii górą byli gospodarze 2:1).
Aalborg jest obrońcą tytuł mistrza Danii jednak raczej bez szans na obronę, obecnie zajmują 5. miejsce i tracą 16 punktów do FC Kopenhagi co świadczy o tym, że jest to raczej zespół słabszy niż rywal z którym The Citizens mierzyli się w 1/16.
Aalborg nie zbyt korzystnych statystyk jeśli chodzi o mecze z angielskimi klubami: dwa razy zremisował i 3 przegrał. W 1/16 pokonał hiszpańskie Deportivo La Coruna (3:0 u siebie i 3:1 na wyjeździe).
Stawiam w tym spotkaniu na powyżej 2.5 bramki ponieważ w obu spotkaniach zarówno jednej jak i drugiej drużyny w 1/16 mieliśmy overy. Mimo, że obie ekipy potrafią strzelać bramki to również dość łatwo je tracą. Dlatego uważam, że dzisiaj na CoMC zobaczymy przynajmniej 3 bramki. Tym bardziej, że w ekipie gospodarzy zagra Robinhio, który ostatnio pauzował z powodu kontuzji kostki. Nie zagra jednak Craig Bellamy niepewny natomiast jest występ Vincenta Kompany'ego. Myślę, że mecz zakończy się wynikiem overowym.

bidibi

Tematy: 0

Wysłany: 2009-03-12, 12:15    

Czwartek, 12 marca 2009, godz. 20:45
Puchar UEFA

Spotkanie : Manchester City - Aalborg BK
Typ : 1
Kurs : 1,50
Bukmacher : Betsson.com

W obozie gospodarzy:
W momencie przejęcia klubu przez arabskich finansjerów, apetyty kibiców zostały mocno podrażnione. Sprowadzenie Robinho miało być zaczątkiem budowy świetnego, mocnego zespołu, który nawiąże walkę z tzw. Wielką Czwórką na wyspach. Niestety, zespół w lidze spisuje się bardzo przeciętnie, a decyzje trenera Hughesa są mocno krytykowane. Mimo wszystko Citizens udało się odbić od dna i zajmują obecnie 8 miejsce.
W pucharach City radzi sobie również przeciętnie. W ostatniej rundzie Pucharu UEFA mierzyli się również z zespołem ze Skandynawii, duńskim FC København wygrywając dwumecz zaledwie 4-3. Spora w tym zasługa Craiga Bellamy'ego, który w dzisiejszym spotkaniu nie wystąpi ze względu na kontuzję. Nie zobaczymy również takich zawodników jak:
Micah Richards, Daniel Sturridge czy Benjani.
Istotną wiadomością jest fakt powrotu do składu Robinho, bez którego potencjał ofensywny Citizens mocno traci.
W ostatnich 5 meczach o stawkę, Manchester odniósł następujące wyniki:
19-02-09 UEFA Cup FC København 2 - 2 Manchester City
22-02-09 Premier League Liverpool 1 - 1 Manchester City
26-02-09 UEFA Cup Manchester City 2 - 1 FC København
01-03-09 Premier League West Ham United 1 - 0 Manchester City
04-03-09 Premier League Manchester City 2 - 0 Aston Villa

W obozie gości:
W obecnym sezonie drużyna Aalborg BK nie radzi sobie tak dobrze, jak w ubiegłym. Po 19 kolejkach, z dorobkiem 27 punktów plasują się dopiero na 5 pozycji, tracąc do lidera aż 16 punktów. Mocną stroną drużyny w sezonie 2007/2008 była defensywa. W 33 meczach stracili 38 bramek. W obecnym sezonie, po 19 kolejkach mają na koncie już 26 straconych goli. Również potencjał ofensywny pozostawia sporo do życzenia. To tyle jeśli chodzi o rozgrywki krajowe.
W Pucharze UEFA zespół spisuje się nadzwyczaj dobrze. W dwumeczu pokonali gładko hiszpańskie Deportivo 6-1, sprawiając wielką niespodziankę. Zespół grał również w rozgrywkach Ligi Mistrzów, lecz w grupie z Manchesterem United i Villareal nie miał większych szans.
Ostatnie spotkania z udziałem Aalborg:
18-02-09 UEFA Cup Aalborg BK 3 - 0 Deportivo La Coruña
26-02-09 UEFA Cup Deportivo La Coruña 1 - 3 Aalborg BK
01-03-09 Superligaen AC Horsens 0 - 1 Aalborg BK
08-03-09 Superligaen Aalborg BK 1 - 1 FC Nordsjælland

Podsumowując:
Ogromna strata w lidze i chęć pokazania się na europejskich boiskach będą zapewne motorem napędowym gości w dzisiejszym meczu. Nie podejrzewam jednak, aby to wystarczyło do pokonania Citizens na ich boisku. Podrażniona ambicja zawodników City i powrót Robinho zapowiadają ciekawy mecz i zwycięstwo gospodarzy.

Esteban

Tematy: 0

Wysłany: 2009-03-12, 14:33    

Poza Bellamy i Richardsem, skład City na dzisiejszy mecz wygląda naprawdę solidnie. Robinho też powinien się w nim znaleźć. Pamiętam, że w meczu poprzedniej rundy z FC Kopenhaga, piłkarze z Manchesteru naprawdę grali "na poważnie" i chcieli wygrać. Dzisiaj powinno być tak samo, a że Aalborg jest słabszy od Kopenhagi to myślę, że śmiało można stawiać na MAN CITY (1.55)

RosteK
Peffki

Tematy: 40

Wysłany: 2009-03-12, 18:01    

Spotkanie: CSKA Moskwa - Szachtar Donieck (0:1)
Typ: 1
Kurs: 3.00
Godzina: 18:00

Kolega wyżej napisał już analizę do tego spotkania. Czysta "1" wydaje mi się bardzo spokojna, dlatego myślę, że warto pomyśleć o tym, żeby zagrać CSKA z handicapem, bo kurs 3.00 wydaje się warty ryzyka.
Może zacznę od tego, że liga Angielska jest uważana w tym momencie za najlepszą w Europie, ponieważ gra się tam szybko i twardo do czego nie wszyscy są przyzwyczajeni. Oczywiście dążę do Aston Villi, a dokładnie do meczu 1/16 finału pomiędzy CSKA i Aston Villą. Jak pamiętamy w pierwszym meczu padł wynik 1:1, ale w Moskwie wynik wyglądał już inaczej, wygrana gospodarzy z hc. Wydaje mi się, że ten dwumecz w meczu (podkreślam) z Angielskim zespołem jest świetnym dowodem na to iż zespół z Rosji w tym sezonie jest bardzo mocny. W fazie grupowej Pucharu UEFA piłkarz CSKA też nie znaleźli sobie równych, a nawet nie zremisowali jednego meczu. Pewnie wygrane 4 meczy pokazują w jakiej formie są Rosjanie.
Szachtar na własnym stadionie na pewno nie odda łatwo meczu i o tym przekonani są na pewno Rosjanie. Gospodarze spotkania w Doniecku mogą pokusić się nawet o wygraną, dlatego dziś, żeby być spokojniejsi o awans piłkarze CSKA będą chcieli zapewnić sobie dobrą zaliczę przed rewanżem. Dobrą rozumiem jako 2-3 bramkową. Celem na ten sezon zapewne jest wygranie Pucharu UEFA, a są wstanie tego dokonać, bo główny faworyt - Milan odpadł. Skoro chcą wygrać nie mogą pozwolić sobie na słabe występy szczególnie na własnym stadionie.
Co do hc przekonuje mnie ostatnio forma piłkarzy CSKA, w tym oczywiście Vagner'a Love, lecz nie tylko Jego, ale wracając do tego napastnika. Pamiętajmy, że obecnie prowadzi w klasyfikacji strzelców z dorobkiem 10 goli, co świadczy o Jego skuteczności w tym sezonie, dlatego upilnowanie Go na "Jego boisku" przez 90 minut będzie bardzo dużym wyczynem.
Skoro ostatecznie CSKA potrafiło wygrać na własnym terenie z Angielskim klubem - Aston Villą, która obecnie zajmuje 4 miejsce w Premiership to wygrana 2-3 bramkami z piłkarzami z Doniecka jest bardzo możliwa dziś. I na koniec przypomnę o meczu Szachtaru w 1/16 finału Pucharu UEFA, gdzie ich przeciwnikiem był Tottenham, który w tym sezonie prezentuje słaby poziom, a jeszcze kilka tygodni temu był kompletnie rozbity. W 1 meczu w Doniecku padł wynik "tylko" 2:0. Dlaczego mówię tylko? Bo Tottenham grał wtedy bardzo, bardzo osłabiony. Jak wiadomo było Tottenham zamierzał odpuścił sobie kompletnie Puchar UEFA, bo chciał skupić się tylko na lidze, dlatego w tamtym meczu grali tylko piłkarze rezerwowi.
Uważam, że handicap w dzisiejszym spotkaniu jest bardzo prawdopodobny, a kurs 3.00 jest warty żeby go zagrać :)

chmielu

Wysłany: 2009-03-18, 11:47    

środa 2009-03-18 20:30

Saint Etienne - Werder Bremen
typ: over 2,5
Betsson :arrow: 1.80

Dzis sprobujemy znow jakies pucharowe spotkanie poprawnie wytypowac :) Na razie idzie calkiem niezle. Po raz kolejny kroi sie pewa :D

Otoz przyjrzyjmy sie bardziej rewanzowemu spotkaniu w Pucharze UEFA pomiedzy bardzo slabo spisujaca sie w Ligue1 druzyna Saint Etienne, a niemieckim sredniakiem, zaliczanym jednak do tych mocniejszych teamow. Pierwszy mecz miedzy tymi zespolami tylko i wylacznie dzieki rozregulowanym celownikom napastnikow obu zespolow zakonczyl sie skromnie 1:0. Gdybysmy liczyli slupki i poprzeczki w tym spotkaniu jako gole, over izii %-) Nie bede ukrywal, ze licze na to dzisiaj. Werder majacy spory potencjal ofensywny, szczegolnie gdy wrocil Diego, powinien dzis cos strzelic. Nie sadze, ze zagniezdza sie w obronie i beda wykopywac pilke - to nie w ich stylu - oni tak grac nie potrafia. Niewiele zespolow niemieckich nastawionych jest na gre defensywna. Odkad pamietam Werder byl jednym z najbardziej overowych druzyn Bundesligi. Sporo strzelaja, ale i duzo traca. Czesto wyniki ich spotkan byly w granicach 3:2 czy 4:3 :)) Ostatnio nawet mozna bylo obejrzec ich bardzo efektowne mecze ze Stuttgartem (5:0!) czy Wolfsburgiem (5:2). To jest Werder skuteczny ... wiele zalezy od tego jak z ta skutecznoscia bedzie dzisiaj...

Gospodarze nie zachwycaja forma w lidze, gdzie strefa spadkowa kroi sie gruba kreska, ale za to az rozpieszczaja swoich fanow wspanialymi wystepami w Pucharze UEFA. Przypomnijmy, ze Saint Etienne wyeliminowalo z tych rozgrywek takie druzyny jak chociazby Valencia czy Olympiakos! Znacznie lepiej czuja sie na swoich smieciach, gdzie tez czesciej strzelaja bramki. Maja znakomitego napadziora, wielki talent francuskiej pilki, ktory juz rozpoczal gre w reprezentacji - Gomis. Do tego Machado, Matsui czy chociazby Ilan - ci zawodnicy prezentowali sie bardzo dobrze w pierwszym spotkaniu. Dzis beda musieli nastawic sie na strzelanie, gdyz rywale maja zaliczke jednego gola, aby awansowac bezposrednio bez dogrywek potrzebne sa 2 bramki. Mysle, ze z tak niestabilnym zespolem w defensywie jak Werder jest to mozliwe, aczkolwiek dzis bedzie na pewno trudne.

Francuzi najczesciej w pierwszym meczu juz wygrywali i rewanze grali spokojni. Dzis sytuacja sie odwrocila, dzis musza odrabiac straty. Werder z kolei, a przynamniej ja mam takie wrazenie, najlepiej gra wtedy, gdy ma noz na gardle %-) Podobal mi sie ich mecz z Milanem, gdzie powinni wygrac. W rewanzu zaprezentowali sie rownie dobrze, dzieki czemu wyeliminowali chyba najwiekszych faworytow do zdobycia trofeum...

Goscie wyszli na prosta, po drobnym kryzysie zaczeli wygrywac, strzelac gole co wazne. Mysle, ze w lidze powolutku beda sie wspinac wyzej, az do miejsc gwarantujacych gre w pucharach. Jak mowi Schaaf: “They are a club full of tradition and have huge support. I believe we’ll feel that in the stadium [on Wednesday] because it is an important game.” Znaczy czuje wage spotkania, wie, ze nie bedzie latwo, istotne jest dla niego zwyciestwo. Nie bedzie mogl wystawic dzis kontuzjowanych Jensena i Pasanena, co poluzni na pewno szyki obronne. Do tego Frank Baumann pauzuje za kartki. Jednak zmiennicy sa gotowi, beda chcieli sie pokazac i udowodnic swoja wartosc i przydatnosc w klubie.

Przypuszczalne sklady obu zespolow:
KodKod:

KodKod:

Ja tu szczerze widze wynik oscylujacy w granicach tego rewanzowego Werderu z Milanem (albo SE z Valnecia). Wiele na to wskazuje, ze zawodnicy nie beda sie oszczedzac. Gdybym mial typowac dokladny wynik, na pewno mialbym nie lada problem, ale zakladajac opcje "zamiast w slupek - gola" czyli skuteczna, mysle, ze 3:1 goscie.

totoryl

Wysłany: 2009-03-18, 17:28    

Spotkanie : Ajax Amsterdam - Olympique Marseille
Godzina : 20:45
Typ : Ajax Amsterdam
Kurs : 2,35
Buk.: Betsson

Dzisiaj runda rewanżowa. W Amsterdamie zagra tamtejszy Ajax oraz przyjezdni z Marsyli. Pierwszy mecz wygrali Francuzi 2:1. Dziś postanowiłem zagrać na Ajax. Holenderska druzyna nie jest najmocniejsza z gier wyjazdowych, za to jest to team własnego boiska. Za kartki pauzuje Wan Der Wiel. Młody zespół z Amsterdamu wcale nie jest na straconej pozycji, jęśli tylko poprawią skuteczność z pierwszego meczu możemy zobaczyć tutaj graczy w czerwonych trykotach schodzących do szatni jako zwycięzców dwu meczu. Na własnym stadionie Ajax strzela sporo bramek, w meczu we francji okazji nie brakowało ale nieskuteczność Suareza sprawiła że mecz zakończył się tak jak wiemy. Dziś liczę na odblokowanie się Suareza ( co zrobił już w lidze w ostatniej kolejce) i zdobycie 3 oczek w spotkaniu rewanżowym.

duszek000

Tematy: 15

Wysłany: 2009-03-19, 16:24    

19.03.2009 godz 21:30
Spotkanie: Sporting Braga - Paris Saint Germain
Typ: 1
Kurs: 2,25

Analiza: Dość ciekawe spotkanie zostanie rozegrane w Portugali. Sporting Braga podejmie PSG, w pierwszym meczu padł bezbramkowy remis. Dziś faworytem minimalnie lepszym są gospodarze. W ostatnich meczach ligowych PSG przegrało u siebie z Marseilla 1:3. Sporting zremisował z Academica 1:1. PSG to obecnie 3 zespół w lidze Francuskiej. Braga w lidze Portugalskiej na 4 miejscu. Wydaje mi się że zespoły są na rówynym poziomie, jednak stawiam na wygraną i awans Bragi, która dziś zagra u siebie. Portugalski zespół kojazy mi się tylko z pucharem UEFA w którym grają dobrze. PSG gra różnie ostatnio przegrali wysoko u siebie. Myśle że dziś również przegrają, lecz zawsze uważam że dobry zespół nie przegrywa dwa razy z rzędu.

Obstawianie.com - Forum Bukmacherskie Strona Główna » Off Topic » Archiwum » Archiwum » Kosz » Puchar UEFA - Faza pucharowa