Zapraszam do podawania typów wraz z analizą dotyczących Euroligi oraz Pucharu ULEB
Euroliga startuje 22 października, po raz kolejny nasz kraj będzie reprezentował Prokom Trefl Sopot, który po licznych wzmocnieniach kadrowych może sporo namieszać
Druga kolejka euroligowych zmagań. Obie ekipy nie znalazły do tej pory pogromcy w swoich ligach. Mimo, iż będzie to bardzo trudne spotkanie dla włochów, to nie stoją oni na straconej pozycji. Drużyna została wzmocniona i to poważnie. Bukmacherzy oferują nam plusowe spready, ja to kupuję! Znalazłem także ciekawą opcję w fonbecie, over 69 punktów Siena. Uważam, że Montepaschi ma na tyle mocnych graczy podkoszowych, że są w stanie wykręcić taki wynik (dodam, że Unibet ma 70,5 po kursie @1.5).
typ: +10,5 Siena kurs: 1.85 stawka: 8/10 buk: fonbet
typ: over 69,5 Siena kurs: 1.85 stawka: 8/10 buk: fonbet
Spodziewam się szybkiej gry. Litwini znani są z zabójczych kontrataków. Uważam, że Sopocianie dostosują się do stylu gry rywala i wielce prawdopodobne, że będzie over. Ponadto gram over punktowy na naszego snajpera Milana. Na pewno tak jak w pierwszym spotkaniu z CSKA będzie on wiele rzucał, a linia 21 jest do zaakceptowania.
typ: over 160,5 kurs: 1.90 stawka: 5/10 buk: vcbet
typ: over 21,5 Milan Gurović kurs: 1.90 stawka: 7/10 buk: Unibet
Siena nie jest wcale słaba i na pewno ma dziś szanse aby wygrać. Montepaschi duże wzmocnienia Lavrinovic, Iliewski oprócz tego jest przecież jeszcze Kaukenas i McIntyre. Co do CSKA jeśli przeciwnik się dobrze broni to CSKA ma takie same problemy jak każdy inny zespół można było to zauważyć w spotkaniu z Prokomem w I kwarcie. Handiap +10 Pinnacle myślę, że to dobre rozwiązanie a również są w stanie powalczyć o zwycięstwo.
Siena +10 @1,9 74-70
Ostatnio zmieniony przez analfabetopatolog 2007-11-01, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Grecy w znakomitej formie. Mimo tego, że słabiej grają na wyjazdach, uważam że - hcp są w stanie wykręcić. Olimpija to drużyna składająca się głównie z młodych graczy. Natomiast w Oly od początku sezonu dobrze prezentują się Woods, Greer, Macijauskas, Bourousis czy Jackson, wspierani doświadczonym izraelskim szkoleniowcem Pini Gershonem. Wygrana w pierwszej kolejce euroligi z Tau, oraz gładkie wyjazdowe zwycięstwo w meczu z Arisem robią wrażenie. Dlatego dzisiaj próbuję takiej opcji.
Tau mimo iż bez Fernandeza powinni dać radę La Forteza są zespołem o wiele lepszym, skuteczniejszym lepiej grają na deskach. Tau bardzo dobry obwód i do tego zagrają dziś na własnej hali, sądzę, że nie powinni mieć dziś za dużo problemów nawet żeby zrobi hcp. Forteza na przeciw Tau to przeciętny klub grali ze sobą 2 razy i dwa spotkania wygrało Tau różnicą około 20 oczek. Prigioni, Rakovevic, Planinic, Teletovic i oczywiście Spliter bardzo dobrzy zawodnicy dziś na pewno pokażą swoją klasę po ostatniej porażce z Oly i nie dadzą szans Bologni w dzisiejszym spotkaniu.
Niepodważalnym faworytem tego spotkania jest ekipa z Baskonii. Włosi zagrają bez Spencera, a to duże osłabienie. Można spróbować jakiegoś minusowego spreada, ale ja wybieram over punktowy. W obu ekipach znajdziemy super snajperów. Zarówno Tau jak Virtus grają bardzo szybki basket. Tacy koszykarze jak Igor Rakocevic, Mirza Teletović, Tiago Splitter, Zoran Planinic (wszyscy Tau) czy Alan Anderson (Virtus) potrafią rzucić 25 punktów w 40 minut, dlatego over w tym pojedynku jest dobrym rozwiązaniem.
Pierwsze spotkanie inaugurujące tegoroczny puchar Uleb. A zagrają dziś ASK Riga z Lukoil Akademic. Myślę, że górą będą Ci drudzy. ASK zagra dziś bez 3 zawodników a są to między innymi Vilums, Kalve i rozgrywający Millage. Sądzę, że to duża strata dla tego zespołu drugim nie sprzyjającym czynnikiem dla drużyny z Rygi jest to że to będzie ich Debiut w Uleb. Lukoil jest zespołem bardziej ogranym na europejskich parkietach ma dobrych zawodników, którzy na Rygę powinni wystarczyć aby ją pokonać. Academic w lidze spisuje się bardzo dobrze na 18 spotkań ulegli tylko raz a więc widać, że zespół jest w niezłej formie. Pinnacle oferuje nam handicap +6 myślę, że to powinno wystarczyć, ale spróbuję również normalnie na zwycięstwo będzie to pierwsze spotkanie i uważam, że Lukoil powalczy.
Tak rzuciłem okiem na ofertę i cholernie zdziwił mnie kurs na Efes. Niby grają na ciężkim terenie w Tel Avivie ale obecne Maccabi to nie ta ekipa z lat poprzednich. Zmiana trenera, straty zawodników.
pod dużym znakiem zapytania stoi występ Nicoli Vujcica, któremu odnowiła się kontuzja w niedzielnym spotkaniu ligowym, ale decyzja co do jego gry zostanie podjęta jutro
Siauliai ciągle tak samo kulawy w defensywnie, a na domiar złego bez Zavackasa. TT dysponuje składem bardziej ogranym w europejskich pucharach i to powinno wystarczyć na gospodarzy.
Handi (-4.5) wydaje się być na granicy bo wygranej dużym marginesem punktów się nie spodziewam.
[ Komentarz dodany przez: Skywalker: 6 Listopad 2007, 22:02 ] Info ok, ale postaraj się zawsze trochę więcej napisać, gdzie gra itp., nie wszyscy "siedzą" w koszykówce
nie ma sprawy, hehe
jak będą uważnie śledzić temat to na pewno się połapią,
Real to Real na wyjeździe również bardzo mocni dziś zagrają Brose, które w Eurolidze cienko się spisuje rozegrali 2 spotkania i oba przegrali. Real to Reyes, Hervelle, Smith, Mumbru, Tunceri jeszcze wielu innych zawodników, bardzo równy zespół do tego świetne zgranie. Handicap wystawiony przez Pinnacle -6,5 wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Brose to zespół który swoją grę podporządkowuje obronie ale Real ma na tyle ogranych i doświadczonych zawodników, że moim zdaniem poradzi sobie z niemiecką obroną. Brose popełnia sporo błędów co według mnie Real na pewno wykorzysta.
Moim zdaniem linia trochę zaniżona, dlatego warto spróbować. Milan to główna broń Sopocian w każdym spotkaniu. Dla mnie to zawodnik kompletny. Potrafi znakomicie wbić się pod kosz, co za tym idzie jest często faulowany. Dużo trafia zza linii 6,25. Liczę na to, że dzisiaj zagra jak prawdziwy lider i pomoże Prokomowi w walce z Baskami.
Armani liczę na to że dziś uda im się przełamać złą passę nie grają źle, myślę że są w stanie nawiązać walkę z Unicają, która ostatnio również nie błyszczy. Haslip również trochę cieniuje. Armani na własnej hali sądzę, że dziś zawalczą nie jest źle w tym zespole skuteczność dobra tylko za dużo strat. Sporo zawodników, którzy potrafią zaskoczyć rzutem z dystansu, mam nadzieję że dziś się już pozbierają i zaczną wygrywać bo na pewno jest to drużyna która ma potencjał i nie satysfakcjonuje ich miejsce w końcowej części tabeli ani porażki w euroligowych meczach z rywalami z którymi mogą wygrać.
Z tego spotkania wybrałem under 157,5 z Pinnacle wydaje mi się że to dobry zakład. Armani myślę, że będzie chciało powalczyć o pierwsze zwycięstwo a zatem zmuszeni będą do obrony. Cibona dobra ekipa ale przy dobrej obronie gubią się i sporo pudłują. Milano również skutecznością nie zachwyca popełniają bardzo wiele błędów, akcje wyprowadzają powoli, widać, że jeszcze trener nie ułożył dobrze tej ekipy. Myślę, że under to dobre rozwiązanie.
Cska nie jest jeszcze w optymalnej formie ciężko się im gra. W meczu z Prokomem można było zobaczyć, że CSKA się męczy i tak łatwo nie przychodziło zdobywanie pkt ale dzięki świetnej decyzji trenera aby wprowadzić graczy rezerwowych w 2q zostały pogrzebane wszystkie szanse na zwycięstwo. Drugie spotkanie z Sieną również łatwo nie było świetna końcówka i ostatecznie zwycięstwo CSKA 4 pkt. Trzecie spotkanie z Olimpiją i zaskakująca przegrana. Dziś spotkanie z Oly i podejrzewam, że tak jak w poprzednich spotkaniach łatwo nie będzie. Buki oferują nam handicap +10 na gości, myślę że to powinno starczyć.
Real w bardzo dobrej formie, Bullock wrócił do gry po kontuzji, Reyes wraca do tego co grał wcześniej czyli wszystko zmienia się na lepsze. Dziś Zagrają na własnej hali z Partizanem i nie sądzę żeby mieli jakieś problemy aby ich pokonać. Bet365 oferuje nam handicap -9,5 uważam , że skończy się o wiele wyżej. Real teraz gra o wiele lepszego kosza niż w zeszłym sezonie zarazem skutecznie w ataku i w obronie. Według mnie w tegorocznej eurolidze na pewno stać ich na finał.
Niestety nie mam czasu, by się rozpisywać, dlatego podam kilka argumentów przemawiających za overem: - Felipe rządzi i dzieli na deskach - jest często faulowany - i co najważniejsze jest w formie
Olimpija w formie widać, że są w formie ostatnio ograli CSKA wcześniej Olympiacos a dziś zagrają z Zalgirisem na wyjeździe myślę, że warto tu spróbować dodatni handicap. Zalgiris wcale tak dobrze nie gra i według mnie Olimpija może się nawet pokusić o zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu. Milic, Hukic w niezłej formie i to oni ciągną cały zespół. Ostatnie 2 spotkania to popis skuteczności Olimpiji, popełniali bardzo mało błędów, ciekaw jestem jak zagrają dziś wyjazd, myślę że oferowany przez Pinnacle handicap +6,5 powinien wystarczyć a jeśli zagrają tak jak prezentowali się z CSKA i OLY hcp nie powinien być potrzebny.
Olimpija +6,5 @1,96
vs
Baskonia mocna, Siena również a więc zapowiada się kolejne zacięte spotkanie ale moim zdaniem z drobnym wskazaniem na ekipę Włoską. Siena gra bardzo mądrze i potrafi doskonale się bronić choć z Tau na pewno łatwo nie będzie, myślę że powalczą. Bliscy byli ogrania CSKA jednak trochę zwalili końcówkę poza tym rozegrali 2 spotkania i oba wygrane wysoko ale z Tau to będzie zupełnie inny mecz. Kaukenas i Lavrinovic zawodnicy którzy potrafią zaskoczyć przeciwnika i chwała im za to, jest jeszcze paru zawodników na których warto zwrócić uwagę SATO, McIntyre, Ilievski czy Ress który w ostatnim spotkaniu pokazał się z bardzo dobrej strony.
Trzecia kolejka rozgrywek Uleb Cup. Hiszpanie podejmują na własnej hali gości z Holandii. Moim zdaniem, powinien być to spacer, ponieważ obie ekipy dzieli przepaść. W drużynie Hanzevastu nie zagra Emiliano Morales (6p 1z na mecz) oraz Pavel Englicky (1p 1z), nie są to jacyś wybitni gracze, ale zawsze to osłabienie. W meczu z Gironą ma ich zastąpić Rhymer Kitwana. Tak jak wspomniałem wyżej spodziewam się gładkiej wygranej Hiszpanów, innej opcji nie ma.
Szlagierowo zapowiada się spotkanie kończące 5tą kolejkę euroligowych zmagań. Pojedynek pomiędzy Barceloną - Realem to bez wątpienia klasyk. Trener gospodarzy Dusko Ivanović w przedmeczowych wywiadach mówi, że Real gra znakomicie zarówno w lidze jak i w rozgrywkach europejskich. Dodaje też, że ciężko będzie powstrzymać tak dobrych koszykarzy jak Reyes, Bullock, Smith czy Papadopoulos, ale dzisiaj widzi szanse na odniesienie zwycięstwa. Dodam, że Dusko ma na pewno w pamięci przegraną w Play Offach z zeszłego sezonu i to jeszcze bardziej motywuje całą drużynę. Ale mniejsza z tym . Patrząc na składy w tym sezonie to królewscy są głównym faworytem do wygrania ligi, a także na pewno zwojują coś w Eurolidze. Mało tego, uważam że w stolicy hiszpanii stworzono taką ekipę, która może nawet wygrać Euroligę. Madryccy działacze przedłużyli kontrakt z trenerem Joanem Plazą do 2010 roku. Wracając do meczu... Trener królewskich z uznaniem wypowiada się o rywalach "To będzie na prawdę ciężki mecz, zagramy na parkiecie Barcelony, na którym ciężko wygrać. Jeżeli chcemy odnieść zwycięstwo musimy zagrać na 100% całe 40 minut." Na początku miałem grać ml Real, ale przemyślałem temat i decyduję się na bardzo dobry plusowy spread oferowany w fonbecie. Real jest lepiej poukładany, ma lepszych zawodników, w moim przekonaniu lepszego trenera oraz dłuższą ławkę.
Unicaja na własnej hali dobrze się spisuje pokonali wysoko Cibone i Maccabi. Dziś uważam, że może być podobnie Lietuvos co prawda całkiem nieźle na razie bilans 4-1 ale nie mieli jeszcze tak wymagającego rywala jakim jest Unicaja. Cabezas, Ndong, Santiago czy Kus uważam, że są w stanie dziś pociągnąć grę tego zespołu a nawet myślę, że Unicaji uda się pokryć hcp. Są w niezłej formie co już nie raz pokazali na parkietach europejskich jak i w lidze. Hcp -7 myślę, że to dobry wybór.
Pau-Orthez w słabej formie nie wiedzie im się zarówno w lidze jak i w ulebie. Grają słabo popełniają wiele błędów, słaba skuteczność. Natomiast Lukoil świetnie radzi sobie w lidze w ulebcup również całkiem nieźle. Siłą Lukoil jest atak i uważam, że pokażą to w dzisiejszym meczu. Mając na uwagę formę Pau myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie typ na Lukoil. Co jeszcze do tego spotkania Unibet wystawił linię na Lukoil u/o 79,5 pisałem wyżej że ich siłą jest atak grają szybkiego kosza i dziś przeciwko Pau powinni trochę narzucać a więc over.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group