Efes Pilsen Istanbul - Unicaja Malaga(+4,5) Typ: 1 1.80 Unibet
Efes walczy o awans do dalszej fazy rozgrywek, Unicaja raczej bez problemu przejdzie dalej. W Unicaji na pewno nie zagra Haislip oraz Gabriel i Sanchez, niepewny natomiast jest występ Kusa (Haislip i Sanchez nie grają od dłuższego czasu, ale Gabriel i Kus to solidni zawonicy). Turecki zespół jak na razie 3 zwycięstwa i tyle samo porażek, jeśli przegrywali to po zaciętych pojedynkach, myślę, że z osłabioną Malagą powinni sobie poradzić tym bardziej, że zwycięstwa są im potrzebne
Siódma kolejka spotkań Euroligi. W Nokia Arena w Tel Avivie gospodarze zagrają dzisiaj ciężkie spotkanie przeciwko przyjezdnym z Grecji. Obie drużyny mają po 4 wygrane i 2 porażki. Trener Maccabi Oded Kattash ciągle nie może skorzystać z Nikoli Vujcica oraz Tala Bursteina. Za pewne każdemu z grających, Maccabi kojarzy się z mega ofensywą zwłaszcza u siebie. Owszem, tak było ale nie w tym roku . Na potwierdzenie tego faktu podam wyniki dotychczasowych trzech euroligowych spotkań rozgrywanych w Tel Avivie: 74-71 z Le Mans, 73-67 z Efesem oraz 80-74 z Ciboną. Teraz kilka słów o gościach z Salonik. Jest to typowo defensywna drużyna, szczerze powiem Wam, że nudzą mnie ich mecze, w których praktycznie każda akcja rozgrywana jest przez 20 sekund. W obecnym sezonie Euroligi Aris grał 2 razy na wyjeździe (wygrana z Le Mans 69-66 oraz przegrana z Lietuvosem Rytas 70-77). Za pewne dzisiaj Gordon Herbert zaleci podobną taktykę, zresztą w wywiadach mówi "To będzie bardzo ciężki pojedynek. Koszykarze Maccabi grają znakomicie przed własną publicznością. Musimy kontrolować tempo i nie pozwolić na łatwe punkty." Uważam, że ta linia 155,5 to lekkie nie porozumienie, więc gram to. Mecz można obejrzeć w telewizji, na przykład na hiszpańskim Teledeporte, ale też możecie zobaczyć go w internecie wklepując ten oto stream mms://s18wm.castup.net/994090002-52.wmv w Waszą przeglądarkę.
PAO jak to PAO zawsze mocne dziś w dodatku zagrają przed własną publicznością. Jak do tej pory w eurolidze nie przegrali jeszcze żadnego spotkania. Real też do słabiaków nie należy. Widać , że obie ekipy są w formie po ich wynikach. I na pewno dzisiejsze spotkanie będzie bardzo ciekawe. Po jednej stornie Spanoulis, Zizic, Jaskivicius, Batiste natomiast po drugiej Reyes, Bullock, Hervelle, Smith na prawdę zapowiada się ciekawie. Jednak ja w tym spotkaniu skłaniam się ku ekipie z Hiszpanii uważam nawet ze w tym sezonie mogą sięgnąć po tytuł. Grają mądrze i nieźle w obronie można było to zauważyć w spotkaniu z Barceloną kiedy to wrócili do gry przegrywając 20 pkt. Barceona nie mogła skończyć akcji gdzie po pierwszych 2q miała skuteczność koło 70% ostatecznie jednak przegrali za sprawą Lakovica który trafił dwie trójki pod rząd ale i tak wielkie brawa dla tego zespołu za walkę. Dzisiejsze spotkanie na pewno niebędzie należało do łatwych ale uważam, że Real jest w stanie pokonać swoich rywali są w niezłej formie, potrafią bronić i skutecznie grac w ataku mam nadzieję, że to właśnie dziś będą mieli swój dzień. Myślę, że największą uwagę powinni zwrócić na Zizic i Spanoulisa bo właśnie Ci dwaj zawodnicy mogą sprawić Realowi najwięcej problemów. Plaza Joan trener Realu w wywiadach mówi, że ich celem w stosunku do PAO będzie twarda, solidna gra, mówi też ,że postarają się wykluczyć błędy z poprzednich spotkań. Myślę, że warto spróbować Real na pewno mają szanse wygrać. Pinnacle oferuje nam handicap +8 na Real po kursie @2 i normalnie @4.33. A więc Real do boju
Dziś wieczorem dojdzie do spotkania Unionu z Prokomem. Mecz ten będzie ostatnią szansą dla Prokomu aby zachować jeszcze szanse na awans do top 16. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie Van den Spiegela ale za niego zagra nowy nabytek Prokomu Serb STANOJEVIC JOVO pozyskany z Alby Berlin jak do tej pory w barwach Prokomu rozegrał 3 spotkania z AZS Koszalin, Polpharmą i Turowem zdobywając odpowiednio 6, 14, 14 pkt robiąc średnio 7 zbiórek i 1,5 asysty. Drugą dobrą wiadomością jest to iż w dzisiejszym spotkaniu jest pewny występ Dujana Wagnera który leczył się po kontuzji kostki w meczu z CSKA. Union co prawda bardzo dobrze spisuje się na własnej hali odprawili CSKA i Olympiacos ale trzeba pamiętać, ze mecz meczowi nie równy i Sopocianie również potrafią grać a w dzisiejszym spotkaniu będą przystawieni do muru bo dzisiejsze zwycięstwo daje im możliwość gry dalej. Rolę pierwszego trenera w Prokomie objął Tomas Pacesas po rezygnacji Eugeniusza Kijewskiego. Dla Pacesasa będzie to debiut w euroligowych rozgrywkach ale sam w wywiadach mówi, ze jest gotowy aby poprowadzić zespół i się nie denerwuje. Mówi także: "Wiemy ze Olimpija jest trudnym przeciwnikiem u siebie i spodziewamy się twardej gry, nie będziemy się poddawać będziemy walczyć do końca". Myślę, że są w stanie z nimi wygrać wagner wraca do składu Slanina w niezłej formie nowy center i mam nadzieję, że Gurovic zagra na miarę swoich możliwości. Co do Unionu główną role w tym zespole odgrywa Jasmin Hukic który poprzednie dwa sezony spędził grając w Prokomie a więc plusem jest to że trener miał szansę obserwować tego gracza i na pewno przekazał swoim zawodnikom w jaki sposób go powstrzymać. Mam nadzieję że debiut Pacesasa w eurolidze zakończy się jego zwycięstwem.
Kolejny uleb cupowy pojedynek. Liderzy grupy H, BC Kijów 4-1 zmierzą się na własnym parkiecie z zawodzącym w tym sezonie Benettonem Treviso 2-3. Podopieczni słoweńskiego szkoleniowca Tomo Mahorica prezentują się bardzo dobrze. Na dodatek w pierwszej kolejce pucharu Uleb pokonali w Treviso Benneton. Jednak mimo tego, dzisiaj widzę szansę dla Włochów. Zmiana trenera pozytywnie wpłynęła na grę "benków". Już przed sobotnim ligowym spotkaniem przeciwko Scafati, trener Oktay Mahmudi mówił, że grudzień będzie bardzo ważnym miesiącem dla Benettonu. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie Marco Mordente. W znakomitej formie jest Reece Gaines. Podsumowując, nie sądzę by goście z Włoch stali na przegranej pozycji.
Girona to świetna ekipa są w niezłej formie bardzo dobrze spisują się w lidze i w Ulebie jak do tej pory ponieśli tylko jedną porażkę właśnie z Galatasaray na wyjeździe. Dziś uważam, że będzie inaczej Akasvayu to bardzo mocna ekipa na własnej hali mieli z nią problemy takie drużyny jak Real. Galatasaray po zaciętym spotkaniu u siebie pokonało Gironę 71-69. Dziś już tak łatwo nie będą mieli gospodarze na pewno będą chcieli się zrewanżować. W niezłej formie Gasol, San Emeterio i McDonald. Girona to druzyna która potrafi bronić i zarówno skutecznie grać w ofensywie. Galata już znacznie gorzej gra wyjazdy popełniają więcej błędów, skuteczność spada. Pinnacle wystawiło na to spotkanie hcp -8 na gospodarzy uważam, że w ich obecnej formie nie powinni mieć problemów aby pokryć to handi.
Fonbet wystawił bardzo ciekawą ofertę na zawodników. W moje oko od razu wpadł zakład na punkty Jovo Stanojevica. Serbski center mierzący 207 centymetrów odnalazł się w drużynie i ostatnio zaliczał bardzo udane występy. W niedzielnym spotkaniu w naszej rodzimej lidze przeciwko Górnikowi Wałbrzych rzucił 29 punktów z czego aż 17 w trzeciej kwarcie. W Eurolidze Jovo rozegrał 3 spotkania (9 punktów przeciwko Olympiakosowi, 15 w meczu ze Sieną i 13 z Olimpija) co daje średnią 12,3 p. na mecz. Przytoczę jeszcze kilka zdań Serba: "Póki są jakieś szansę, będę wierzył, że nam się uda", "Wierzę, że szybko znajdę swoje miejsce w zespole i będę w stanie pomóc tej drużynie.", "Przyjechałem tu aby pomóc Prokomowi wygrywać i zrobię wszystko aby tak się stało." Podsumowując, 12 punktowa linia wystawiona przez Fonbet jest ciekawym rozwiązaniem.
W 8 kolejce Euroligi dojdzie do spotkania pomiędzy Tau a Olympiacosem według mnie będzie to najciekawsze dzisiejsze spotkanie. Tau świetna ekipa, która jest bardzo groźna po drugiej stronie Oly również mocni gdyby nie kontuzja Greer'a nie zastanawiałbym się długo ale mimo to uważam, że mają dziś szanse wygrać. Tau ostatnio spadek formy grają trochę słabiej i to właśnie jest szansa dla Oly. Na centrze Jackson w świetnej formie a także Macijaskas który nieźle się spisuje i na pewno zobaczymy wiele akcji kierowanych na tych dwóch zawodników. Jest również Bourousis i Woods trójkowi zawodnicy potrafią zaskoczyć rzutem z dystansu i na rozegraniu Teodosic do Greer'a niema go co porównywać ale jakoś tam sobie nie najgorzej radzi. Pinnacle oferuje handicap +5,5 na Oly myślę, że w obecnej ich formie to będzie dobre rozwiązanie. Tau na pewno będzie chciało się dziś pokazać z dobrej strony ale uważam że 5,5 oczek hcp na gości powinno wystarczyć. Ostatnio dobrze w Tau spisywał się Planinic i Spliter myślę, że tych dwóch zawodników Oly powinno najlepiej pilnować.
Znakomicie radzący sobie na własnym terenie Zalgiris Kowno 3-4 zmierzy się z Vidi Vici Bolonia 2-5. Litwini u siebie prezentują bardzo ofensywny basket. Goście z Włoch, też wielokrotnie pokazali, że potrafią dostosować się do takiego stylu gry. Na pewno duża w tym zasługa słabej obrony podopiecznych Stefano Pillastriniego, który twierdzi, że liga (Lega A) jest dla jego zespołu ważniejsza. Co ciekawe Triobet wystawił linię 164. Kurs na zwycięstwo Zalgirisu jest za niski, spread jest dość wysoki, dlatego warto sprobować overa.
W siódmej rundzie pucharu Uleb osłabiony Hapoel Jerozolima podejmie na Goldberg Arena gości z Holandii. W ostatniej ligowej kolejce, w przegranym meczu przeciwko Ramat Gan kontuzji doznał Jamie Arnold (19,5p 5,8z 1,2a na mecz), dodam, że w dzisiejszym spotkaniu nie zagra także Marcus Slaughter (5,6p 4,8z 1,8a na mecz), z którym rozwiązano kontrakt. Holendrzy nie stracili jeszcze szans na awans do kolejnej rundy UlebCup. Moim zdaniem nie mają niczego do stracenia i taki dodatni spread w tym meczu uważam za ciekawą opcję.
Dziś w pucharze Uleb Cup zagra Panellinios z Crvena Zvezdą. Według mnie w tym spotkaniu górą powinna być ekipa gości która całkiem dobrze spisuje się w tym sezonie. W lidze nie najgorzej. W Uleb Cup w grupie obecnie zajmują 2 miejsce zaraz za Dynamo Moskwa. Crvena jest mocna i według mnie dziś szanse Panelliniosu są przecenione. Panellinios zgubił formę z początku sezonu i popadł w kryzys grają bardzo słabo w lidze się im nie wiedzie przegrali ostatnie 3 spotkania dość znaczną różnicą w Ulebie przegrali ostatnie 5 z 6 spotkań wygrali jedynie w pierwszym spotkaniu z Oostende. Crvena już raz grała z Panelliniosem w tej edycji Uleb Cup i wygrała dość łatwo bo 79-69. Uważam, że w dzisiejszym spotkaniu nie będzie łatwo im przełamać serię porażek jaka ich męczy. KK to mocna ekipa w niezłej formie MISANOVIC, DRAGICEVIC powinni pociągnąć swoją ekipę do zwycięstwa. Po drugie zawodnicy Red Star na pewno będą chcieli poprawić bilans aby umocnić się na tej 2 pozycji a nawet mają szansę na pierwszą. Trener w wywiadach zapowiada walkę do samego końca, uważam że hcp +2,5 jaki oferuje nam Unibet to dobre rozwiązanie.
Brown to doświadczony koszykarz, który w poprzednich sezonach grał między innymi w Hiszpanii (Unicaja Malaga), Rosji (Cska Moskwa) czy też Turcji (Efes Pilsen). W tym roku zagościł na Litwie, gdzie gra w bardzo mocnym Zalgirisie Kowno. Marcus jest w znakomitej formie, ma 50% skuteczności zza linii 6,25 i stąd mój typ na over. O jego dobrej dyspozycji świadczyć mogą ostatnie, znakomite wyniki: 19 punktów w meczu z Olympiakosem, 27 (6/6 za "3") przeciwko Tau oraz 31 (7/9 za "3") przeciwko Włochom z Bolonii. Zobaczcie co wyprawiał w ostatnim euroligowym spotkaniu (http://youtube.com/watch?v=Yx-s4tvRzA4).
Obie drużyny przystąpią osłabione do dzisiejszego spotkania. Włosi najprawdopodobniej zagrają bez Delonte Holladna (19.4p 5.6z) natomiast w składzie Nevena Spahiji zabraknie Igora Rakocevica (16p 2.1z) oraz Pete Mickeala (7.5p 3.8z). Po ośmiu kolejkach drużyna z Bolonii wyprzedza jedynie Prokom i z bilansem 2-6 zajmuje przedostatnie miejsce w grupie A. Goście z Hiszpanii mają za sobą ciężki ligowy mecz z Barceloną, w którym pokazali się z dobrej strony. Trener Włochów Stefano Pillastrini mówi, że jego zespół ma duże problemy w lidze i w głównej mierze będą się koncentrować na tych rozgrywkach. Natomiast trener gości Neven Spahija zapowiada nie zlekceważenie rywala. Zarówno sam szkoleniowiec jak i zawodnicy mówią, że kluczem do zwycięstwa powinna być twarda obrona (także under w tym meczu jest do przemyślenia). Mój wybór to wcale nie wysoki, minusowy spread do przerwy na Basków. Jeżeli od początku meczu zagrają maksymalnie skoncentrowani to spokojnie powinni wykonać ten plan.
Pojedynek drużyn zajmujących drugie i trzecie miejsce w grupie B. Spotkania pomiędzy tymi ekipami zawsze obfitowały w wysokie zdobycze punktowe (w Tel Avivie 86-92, w Wilnie 88-83, 92-74). Mimo tego, że w tym sezonie koszykarze z Izraela większą wagę przywiązują do obrony, to spodziewam się rezultatu powyżej 160 oczek. Gracz Maccabi, David Bluthenthal mówi, że ważną rolę odgrywa bilans punktowy. Dobrze wiemy, że na Siemiens Arena w Wilnie zawodnicy z Izraela przegrali różnicą aż 18 oczek (74-92), dlatego dzisiaj zapowiadają ostrą walkę od pierwszej minuty. Uważam, że over punktowy powinien być dobrym wyborem w tym spotkaniu.
W dzisiejszym spotkaniu na hali OAKA dojedzie do spotkania pomierzy Panathinaikosem a Partizanem Belgrad. Pierwsze spotkanie zakończyło się wynikiem 94-90 dla Panthinaikosu. Bet365 oferuje nam linie 159,5 na to spotkanie uważam, że obie ekipy są w niezłej formie i nie powinni mieć żadnych problemów aby przeskoczyć tą linię. Panathinaikos w tegorocznej edycji euroligi uległ tylko raz w przedostatnim spotkaniu grając na wyjeździe z Lottomiaticą (85-67) a w ostatnim spotkaniu na wyjeździe PAO pokonało Brose Basket 72-58. Co do Partizanu w ostatnio pokonali Roanne 82-76 a jeszcze wcześniej ulegli na wyjeździe Barcelonie. Partizan to ekipa, która gra ofensywnie PALACIO, PEKOVIC, TRIPKOVIC zawodnicy którzy potrafią poradzić sobie w ataku ale osłabieniem dla ekipy gości będzie brak VELICKOVICA, który ma problemy z kostką i zabraknie go w dzisiejszym spotkaniu. Zawodnicy Partizanu pojechali do Grecji pewni w wywiadach Tepic mówi, że Potrafili nawiązać walkę na własnej hali z przeciwnikiem takiej klasy jak PAO a więc dziś również łatwo się nie poddadzą. Hala OAKA to hala na której bardzo ciężko się gra drużynom przyjezdnym, niesamowity doping greckiej ekipy i taka ilość fanów wspierająca swoją ekipę mam nadzieję, że nie zdeprymuje to ekipy gości i jak mówią mam nadzieję że będą w stanie nawiązać walkę. Według mnie dziś siłą Partizanu będzie centra PEKOVIC według mnie to zdecydowanie najlepszy zawodnik tej ekipy ciężko z nim wygrać pod koszami, potrafi nieźle grać w ofensywie jak i defensywie. Drugi z kolei to PALACIO rozgrywający również ważne ogniwo tego zespołu potrafi zaskoczyć rzutem z dystansu. Co do Panathinaikosu to za wiele tej ekipy nie trzeba opisywać. Nazwiska takie jak JASKIEVICIUS, SPANULIS, DIAMANTIDIS, i na centrze BATISTE z nim może mieć problemy Partizan ale jeśli gram over to chyba dobrze. Myślę, że linia 159,5 nie jest tak strasznie wysoka i po te 80 pkt obie ekipy są w stanie rzucić jak do tej pory średnia Partizanu po 9 spotkaniach to 77,6 pkt natomiast Panathinaikosu 84,3 pkt.
Krótki previev, bo czas goni... Słoweńcy u siebie i na wyjeździe to zupełnie dwie różne drużyny. Rosjanie mimo licznych osłabień radzą sobie wyśmienicie. Wyjazdowe wygrane z Tau oraz Sieną mówią same za siebie. Dla mnie nie ma innej opcji jak pewna wygrana czerwonej armii. Sami koszykarze mówią, że w ekipie nie ma problemów z motywacją i chcą rozpocząć od zwycięstwa rok 2008. Dodatkowo czytałem, że w składzie Unionu może nie zagrać Dragić, byłoby to duże osłabienie.
Mój typ dnia. Pomiędzy tymi drużynami jest różnica klasy. Prawdopodobnie włosi zagrają w osłabionym składzie. Trener Pillastrini mówi, że przez kontuzje jego drużyna nie mogła się przygotować do meczu z Grekami, bo jak się przygotować do europejskiej potyczki dysponując dziewięcioma graczami (w tym juniorzy). Trener przyjezdnych Pini Gershon zapytany o odczucia przed meczem, odpowiedział krótko "We want to win." Do ekipy z Pireusu wraca Lynn Greer (16.6p 2.8z 3.8a na mecz).
W dziesiątej kolejce tegorocznej Euroligi dojdzie do spotkania pomiędzy Vidi Vici Bolognia a Olympiacosem Pireus. Vidi Vici to drużyna która nie za dobrze radzi sobie w obronie widać to po wcześniej rozegranych spotkaniach zarówno euroligowych gdzie tracą po 9 rozegranych spotkaniach aż 89 pkt na mecz a także ligowych, w lidze lepiej nie jest bo tracą niewiele mniej pkt po 17 spotkaniach tracą na mecz 81 pkt a więc ich obrona do najlepszych nie należy a o wiele lepiej jest już z atakiem jest tam paru zawodników którzy potrafią pociągnąć grę ofensywną. Co do Olympiacosu pozyskali zawodników z NBA takich jak Jackson i teraz znacznie zmienił się ich styl gry grają ofensywnie czasami nie patrząc na obronę. Do składu po kontuzji wraca rozgrywający Greer i to jest na duży plus. Oly w E-lidze średnio na mecz rzuca po 90 pkt uważam że linię 168,5 drużyny są w stanie przeskoczyć. Co do tego meczu jeszcze myślę, że również dobrym rozwiązaniem będzie ujemny hcp na ekipę gości tak jak już pisałem do składu wraca Greer ale oprócz niego jest jeszcze równie dobry Jackson, Macijauskas, Woods i mocna ławka rezerwowych.
over 168,5 @1,83 Bet36580-91 Olympiacos -10 @1,9 Pinnacle80-91
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group