Tak sobie patrzę na tabelę po GP Malezji i widzę, że kimolaj ma za 3.GP 21 pkt. Patrzę dalej i w tabeli po 4.GP w Chinach (i po 5. i 6. GP też) ma 23pkt. za to samo poprzednie GP Malezji. Zatem sobie myślę, że sprawdzę ile faktycznie zdobył punktów (w końcu liderem jest). No więc sprawdzam i co się okazuje...... nie widzę postu z typami użytkownika kimolaj na GP Malezji. W związku z tym mam pytanie: Czy to jest możliwe, żeby jakieś posty np. na GP Malezji były niewidoczne lub ukryte lub skasowały się jakoś dla mnie? Dziwne by to było,gdyż wiem, że inny użytkownik też twierdzi, że kimolaj nie typował GP Malezji.
Więc sprawdzam posty na GP Australii i oto co m. in. znalazłem: Pietaszek89 ma 15pkt a powinien 13 (kupon niesłusznie zaliczony) wojtek_odra ma nie zaliczone 5 pkt. za trafione miejsce Kubicy, (powinien mieć 18,9pkt, pomimo tego ,że nie rozliczył swoich typów) wojtek10611 powinien mieć 14 pkt. a ma 12 ( chyba nie zaliczoną ma trafioną parę Kubica-Sutil) hunter 0pkt (zaliczone jako brak tpów) a oddał poprawne typy i zdobył 16,95pkt ...?
Przepraszam, to powyżej było z GP Bahrajnu; a z GP Australii pklonik ma niezaliczony kupon (a niesłusznie gdyż go trafił) ciapek1808 ma źle policzone ako w tabeli (w poście poprawnie). Dalej to już się boję sprawdzać. Pozdrawiam
Wysłany: 2010-05-30, 19:35
Cytat:
Tak sobie patrzę na tabelę po GP Malezji i widzę, że kimolaj ma za 3.GP 21 pkt. Patrzę dalej i w tabeli po 4.GP w Chinach (i po 5. i 6. GP też) ma 23pkt. za to samo poprzednie GP Malezji. Zatem sobie myślę, że sprawdzę ile faktycznie zdobył punktów (w końcu liderem jest). No więc sprawdzam i co się okazuje...... nie widzę postu z typami użytkownika kimolaj na GP Malezji. W związku z tym mam pytanie: Czy to jest możliwe, żeby jakieś posty np. na GP Malezji były niewidoczne lub ukryte lub skasowały się jakoś dla mnie? Dziwne by to było,gdyż wiem, że inny użytkownik też twierdzi, że kimolaj nie typował GP Malezji.
Post kimolaja usunąłem, gdyż zapomniałem wyłączyć moderację w temacie byście widzieli jak on typował... zrobiłem screena typów jakie on podał i na PW napisałem mu aby podał te typy jeszcze raz, ewentualnie jak już się nie pojawi wrzuciłem jemu screena na pw, żeby nie było, że on nie typował tego GP. Po wyścigu podliczyłem mu jego typy, z których wyszło mi 21 punktów. Okazało się, że policzyłem o 2 za mało i przy następnych GP, skorygowałem mój błąd... Tyle w temacie...
Cytat:
Więc sprawdzam posty na GP Australii i oto co m. in. znalazłem: Pietaszek89 ma 15pkt a powinien 13 (kupon niesłusznie zaliczony) wojtek_odra ma nie zaliczone 5 pkt. za trafione miejsce Kubicy, (powinien mieć 18,9pkt, pomimo tego ,że nie rozliczył swoich typów) wojtek10611 powinien mieć 14 pkt. a ma 12 ( chyba nie zaliczoną ma trafioną parę Kubica-Sutil) hunter 0pkt (zaliczone jako brak tpów) a oddał poprawne typy i zdobył 16,95pkt ...?
u Piętaszka jest dobrze... w GP Bahrajnu pierwszym kierowcą który odpadł był Chandhok, czyli kierowca HRT...
u wojtka_odra zgadza się, moje przeoczenie, ale będzie to skorygowane...
co do wojtek10611 to widzę, że sam on tak podliczył... a druga sprawa, to i tak jest już wykluczony z konkursu
...hunter także przeoczenie...
Cytat:
Przepraszam, to powyżej było z GP Bahrajnu; a z GP Australii pklonik ma niezaliczony kupon (a niesłusznie gdyż go trafił) ciapek1808 ma źle policzone ako w tabeli (w poście poprawnie). Dalej to już się boję sprawdzać. Pozdrawiam
pierwszy konstruktor, który się wycofa HRT Zgoda - Chandhok, czyli kierowca HRT się wycofał pierwszy, ale Lucas di Grassi i Timo Glock z Virgin chwilę po nim się wycofali a Bruno Senna z HRT jechał dalej w wyścigu. Czyli skoro konstruktor ma 2 auta to gdy Virgin już odpadł to HRT uczestniczył jeszcze w wyścigu. A zakład był wydaje mi się na konstruktora a nie brzmiał: kierowca jakiego teamu się pierwszy wycofa?
Wysłany: 2010-05-30, 19:56
To w tej chwili dałeś mi do myślenia...
ale wydaje mi się, że w zakładach, który konstruktor się pierwszy wycofa chodzi właśnie o to, że przynajmniej jeden kierowca musi się wycofać aby zakład był zaliczony... osobiście tego nigdy nie typowałem i nie wiem. Ta sytuacja nic nie zmieni w tabeli, ale przy next wyścigu zerknę w ofertę i zobaczę jak to wygląda
Bez obrazy chomik ale po wszystkim ten screen typów kimolaja z GP Malezji powinien być tu wrzucony bo tak to ma prawo wydawać się "dziwne". Jak na moje to w 16-stce co przechodzi dalej by to i tak nic nie zmieniało więc po sprawie ale na przyszłość
Wysłany: 2010-06-02, 11:16
Pojawiła się tabela po pierwszej rundzie... Proszę do końca niedzieli się z nią zapoznać i ewentualnie napisać o jakichkolwiek błędach, jeżeli się takowe pojawią, gdyż w późniejszych dniach nie będzie można już zainterweniować.
Po niedzieli pojawi się oficjalna tabela najlepszej 16 oraz podział na pary.
Wysłany: 2010-06-14, 23:44
Popełniłem u siebie błąd w rozliczeniu na moją niekorzyść za poprawną kolejność w klas. konstruktorów powinienem dostać 3 punkciki, a nie jak sobie przyznałem, 1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group