mam pewne wątpiwości co do podliczenia mojego meczu 3 kolejki w grupie F
mój rywal Chomik podał w swoim typowaniu 2 razy ten sam mecz, poprawiając swój błąd dopiero po kilku godzinach z tego co pamiętam to w podobnych sytuacjach zawsze było -5.00 za nawet najmniejszy błąd tak więc myśle ze tutaj powinno być podobnie.
a swoją drogę dziwi mnie jak Chomik tego nie zauważyl majac napisane 2 posty obok siebie
Wysłany: 2008-03-08, 16:48
rafael nie przesadzaj...
Typ podałem z rozpędu bo rano się spieszyłem... jak wróciłem do domu to zauwazyłem, że rzeczywiście źle podałem i zmieniłem... póki podawałeś swoje typy to było wszystko ładnie, ale jak już przegrałeś to raptem coś nie pasuje
jak widzisz decyzja organizatorów jest taka, że zaliczyli typy więc nie wiem o co się kłócisz ?
horba napisał/a: Kolejka III horba - polooo Wszatko 05.03.08 3. 21:00 Starace, P - Delic, A 1 2,34 -1.00
4 21:00 Guccione, C - Canas, G 1 2.76 -1.00
5. 22:00 Kiefer, N - Querrey, S 1 1,60 -1.00
Gwoli trzymania sie regulaminu, czy aby kazdy typ nie powinien byc z osobna opatrzony w date i godzine wg scisle okreslonego wzoru?
Oczywiście wszędzie będzie -5,00, Mosquito po prostu najzwyczajniej w świecie to przeoczył...
rafael86 napisał/a:
mój rywal Chomik podał w swoim typowaniu 2 razy ten sam mecz, poprawiając swój błąd dopiero po kilku godzinach z tego co pamiętam to w podobnych sytuacjach zawsze było -5.00 za nawet najmniejszy błąd tak więc myśle ze tutaj powinno być podobnie.
W zasadzie jeszcze się mocno zastanawiam co z tym zrobić... Też mam tu spore wątpliwości...
Uwaga!!! W tym tygodniu, ze względu na specyfikę turnieju w Indian Wells, zmienia się czas trwania kolejek. Kolejka V trwa od poniedziałku (10.03) do czwartku (13.03), natomiast kolejka VI od piątku (14.03) do niedzieli (16.03).
Typ podałem z rozpędu bo rano się spieszyłem... jak wróciłem do domu to zauwazyłem, że rzeczywiście źle podałem i zmieniłem... póki podawałeś swoje typy to było wszystko ładnie, ale jak już przegrałeś to raptem coś nie pasuje
niektórzy z rozpędu zapominają godzin, czy myla im sie cyferki i maja za to -5.00 wiec takie tłumaczenia mnie nie przekonuja......poza tym od początku byłem przekonany że i Ty dostaniesz -5.00 za powtórke dlatego napisałem swój komentarz dopiero jak "szefowie" rozliczyli.
I powiem szczerze że dziwi mnie ta decyzja do tej pory, dlatego zacytuje kilka punktow regulaminu:
4.6 Nie można podawać tego samego spotkania, co rywal w meczu. Zabronione jest również wielokrotne typowanie tego samego spotkania (nie można podać tego samego spotkania w dwóch różnych kolejkach). 4.8 Jeśli ktoś się pomyli, proszę zacytować post i w następnym poście sprostować pomyłkę. Czas na poprawę wynosi 15 minut. 4.9. Prawo do typu zastępczego przysługuje tylko i wyłącznie wtedy, gdy mecz w ogóle się nie odbył. 4.10 Obowiązkowe jest podanie wszystkich pięciu typów, za każdy niepodany lub nieważny typ odejmujemy od wyniku 5.
wg mnie z w/w punktow wynika jasno jak traktuje sie powtorzenie tego samego typu.
i dodam jeszcze ze w tym momencie nie chodzi o to kto wygra ten mecz tylko o gre fair wobec innych graczy którzy popełniali pomylki w postaci złej cyferki w dacie lub typie, czy tez powtorzyli typ/mecz rywala a pomimo poprawki naniesionej po czasie otrzymali -5.00
owszem moge zaakceptowac Wasza decyzje taka jaka jest obecnie ale prosze tylko o jedno: wyjasnienie dlaczego w tym przypadku tak podliczyliscie i na podstawie czego/ jakiego punktu w regulaminie.
4.6 Nie można podawać tego samego spotkania, co rywal w meczu. Zabronione jest również wielokrotne typowanie tego samego spotkania (nie można podać tego samego spotkania w dwóch różnych kolejkach). 4.8 Jeśli ktoś się pomyli, proszę zacytować post i w następnym poście sprostować pomyłkę. Czas na poprawę wynosi 15 minut.
Sytuacja jest na tyle skomplikowana, że w tym punkcie regulaminu chodziło nam o to, żebyście nie podawali tego samego spotkania w dwóch różnych kolejkach. Do głowy nam nie przyszło bowiem, że ktoś będzie typował to samo spotkanie dwa razy w tej samej kolejce i co gorsze od razu nie sprostuje swojej pomyłki. Jestem świadomy też tego, że mogłeś założyć w typowaniu, że rywal będzie miał ten mecz liczony jako -5,00. Więc biorąc to wszystko pod uwagę ostatecznie nie zaliczam Chomikowi tego typu, odejmuje za niego -5,00. To już jest ostateczna decyzja i nie zmienię jej. Oczywiście znaczy to też tyle, że każdy podobne wykroczenie będzie miał rozliczane analogicznie.
Ja powiem tylko tyle, że chciałem tą sytuację potraktować ulgowo. Ale w sumie nie ważne...
Pierwsza runda grupowa z tego co pamiętam kończyła się w środę, ale początek rundy drugiej nie nastąpił w czwartek, lecz w kolejny poniedziałek...jak będzie tym razem? Ja osobiście uważam, że nie powinno być żadnej przerwy, gdyż mamy Indian Wells i szkoda 'marnować' ten turniej. Ale to tylko moje skromne zdanie pozdrawiam
Koniec w środę, początek następnej w poniedziałek. Do 23:59 każdy w środę może podawać typy, mecze kończyć się mogą nawet w czwartek nad ranem. Musimy mieć czas na rozliczenie grup, stworzenie terminarza itd. Nie da się tego zrobić w 15 minut, a więc nie możemy ruszyć od razu od czwartku.
Wszyscy, którzy typowali mecz Kiefer N. - Haas T. mają prawo do podania typu zastępczego. Typ należy podać najpóźniej do końca dzisiejszego dnia, czyli do 23:59 27.03. Proszę napisać, że to typ zastępczy tak, żebyśmy wiedzieli jak rozliczyć.
Wysłany: 2008-03-29, 11:29
Chomik napisał/a:
Kolejka II (28.03-30.03)
Villa - Chomik
witam i powodzenia
1. 2008-03-28 14:55 Ferrero, J-C - Montanes, A 1 1.12 -5,00 2. 2008-03-28 14:55 Becker, Benjamin - Nadal, R 2 1.06 -5,00 3. 2008-03-28 14:55 Anderson, Kevin - Djokovic, N 2 1.04 -5,00
rozumiem że ujemne punkty mam za to że o 40 minut za wcześnie typy podałem ?
według mnie troche przesadziliście, żeby to nie był finał to bym jeszcze zrozumiał, ale tak to wydaje mi się że już mogliście przymknąć oczy na małe niedopatrzenie
rozumiem że ujemne punkty mam za to że o 40 minut za wcześnie typy podałem ?
Dokładnie.
Chomik napisał/a:
według mnie troche przesadziliście, żeby to nie był finał to bym jeszcze zrozumiał, ale tak to wydaje mi się że już mogliście przymknąć oczy na małe niedopatrzenie
Przez podobne niedopatrzenia ktoś nie wyszedł z grupy, a w poprzedniej edycji zamiast pierwszego miejsca miał bodajże trzecie. Żeby unikać zbyt dużej uznaniowości naszych decyzji konsekwentnie działamy ciągle tak samo.
Uwaga!!! Kolejka IV pierwotnie planowana na dni 03.04.2008 - 06.04.2008 zostaje przeniesiona na dni 07.04.2008 - 09.04.2008. Czyli po III kolejce następują trzy dni przerwy w konkursie (czwartek - niedziela) i wracamy do zabawy od poniedziałku.
Koniec! Emocje i walka były do ostatniej kolejki! Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział, gratulacje dla tych, którzy wywalczyli nagrody. Do końca dnia jutrzejszego w tym temacie piszcie o ewentualnych błędach, pomyłkach itp. z naszej strony przy ostatecznym podliczaniu wyników. W środę listę nagrodzonych przekażemy do administracji forum.
Jeszcze raz wszystkim dziękujemy za grę i gratulujemy wygranych pierwszej czwórce!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group