Aberdeen v Celtic 4.20 3.40 1.76 milenium Typ: 1 (4.20), 1X (1.88) 1-2 Któryś raz z rzędu analizuje mecz z udziałem Aberdeen i zdaje mi się, że powiedziałem już na ich temat na prawde wiele, dlatego nie będę się tym razem powtarzał, bo ktoś kto czyta moje analizy meczy z udziałem Aberdeenu może poczuc znudzenie Dlaczego obstawiam na Aberdeen ? W drużynie nie ma żadnych nowych kontuzji (wciąż kontuzjowani są Jamie Smith, Zander Diamond, Craig Brewster and Richie Byrne, ale ci zawodnicy nie grają już od dłuzszego czasu i nie są podstawowymi graczami), zespół wystąpi w swoim stabilnym składzie. Po niedawnym lekkim kryzysie nie widać juz ani sladu, najpierw wygrana z St.Mirren na wyjeździe i w ostatniej kolejce pewna wygrana z outsiderem Dunfermline. Dzięki temu zwycięstwu tracą do drugich Rangersów już tylko 4 punkty, ale mają jeden zaległy mecz, więc jeśli wygrają będą tracic tylko 1 pkt. Teraz czeka ich nieco trudniejsze zadanie. Naprzeciw stanie mistrz kraju Celtic Glasgow. Może nie pasuje tutaj stwierdzenie, ?e Aberdeen jest w tym meczu faworytem, ale na pewno nie stoją na straconej pozycji, szanse oceniam na 50 na 50 %. W Celticu kontuzjowani są Derek Riordan i Maciej Zurawski. Jednak przede wszystkim gram na Aberdeen, ponieważ dla Celticu to spotkanie jest na drugim planie. Drużyna ?urawskiego i Boruca mistrza kraju ma w kieszeni (19 pktów przewagi) a przed nimi jeden z najważniejszych meczy w sezonie - pierwsze spotkanie z AC Milanem w ramach Ligi Mistrzów i najprawdopodobniej manager Gordon Strachan da odpocząć swoim gwiazdom oraz aby nie nabawili sie jakiejś nie potrzebnej kontuzji w meczu ligowym, który jest praktycznie o nic dla nich, dlatego też spróbuje ustrzelić niezły kurs
Ostatnio zmieniony przez Szypii 2007-02-22, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
Hibernian FC - Falkirk FC 1.5 Bah krótko: Hibernian walczy na własnym boisku o wejście do czołowej "6". Ma szanse na grę w pucharze Uefa( liga, i ma szanse poprzez puchar), zostały tylko 4 kolejki do podziału na 2 grupy. Hibernian na własnym stadionie spisuje się dobrze (7-5-2) i lepiej wygląda statystyka Hibernian u siebie niż Falkirk na wyjazdach(4-1-9).W Hibernian zabraknie Deana Shielsa, za to gotowi na powrót do gry po dłuższych kontuzjach są Merouane Zemmama i Michael Stewart.Hibernian będzie starało się zmazać plamę,ponieważ podczas dwóch poprzednich pojednyków z Falkirk w tym sezonie. Oba mecze wygralo Falkirk 2:1 i 1:0. Typ na wynik 2:1
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-11, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
Kurs warty zagrania. Lider rozgrywek, któremu do sięgnięcia po koronę mistrza brakuje 2 zwycięstw a już jutro tylko jednego. Po odpadnięciu z Ligi Mistrzów(wyeliminował ich Milan) pozostaje im już walka o tytuł Mistrza i Puchar Ligi, do tego 1 jutrzejsze spotkanie bardzo ich przybliży Celtic na własnym stadionie 14 zwycięstw i 1 remis i 0 porażek to imponujący wynik, za to Rangersi na wyjeździe 8 zw 2 remisy 5 porażek. W zespole Celticu nie wystąpią Thomas Gravesen i Craig Beattie, a w zespole Rangers Andy Webstera, Stevena Smitha oraz Thomasa Buffela. 3 ostatnie spotkania na Celtic Park: Celtic Glasgow- Glasgow Rangers 2:0 Celtic Glasgow- Glasgow Rangers 0:0 Celtic Glasgow- Glasgow Rangers 3:0
W lidze Szkockiej po 33 kolejkach zespoły dzielą się na grupę mistrzowską i spadkową, w której rozegrają jeden mecz (bez rewanży) z każdym (więc 5 meczy). Jednak już w tej chwili wiemy jakie będą składy tej grupy, i Dundee Utd. nie ma już szans na zajęcie miejsca w pierwszej szóstce. Po kontuzji do zespołu gospodarzy wracają: Jose Goncalves,Bruno Aguiar i Saulius Mikoliunas a z ważniejszych graczy nie zagrają Lee Wallace,Julien Brellier.Ostatnie 7 spotkań między tymi drużynami na stadionie Hearts to 7 zwycięstw gospodarzy.Takie spotkania jak te, taka drużyna jak Hearts poprostu musi wygrywać, jedyną przeszkodą może być trener gości,którym jest Craig Levein - w przeszlosci prawie 4 lata trenował Hearts.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-18, 00:00, w całości zmieniany 1 raz
Tym razem Celtic musi to wygrać. Na pewno już się otrząsnęli po porażce z Rangersami i po odpadnięciu z ligi mistrzów. Celticowi brakuje tylko 2 zwycięstw aby świętować mistrzostwo kraju. I będą chcieli to już zdobyc w najbliższych 2 spotkaniach. Falkirk spisuje się w tej rundzie fatalnie i jakby liga liczona była od tej czesci sezonu to gospodarze by gościli na dnie tabeli 6 spotkań i 6 porażek i w dzisiejszym meczu dojedzie 7 .Do składu gości wracają kontuzjowani Maciej Żurawski, Thomas Gravesen i Paul Hartley. Falkirk ostatni raz wygrali z Celtikiem w... 1994 roku i to na stadionie Celticu. Na Falkirk Stadium grali 6-krotnie z czego 4 razy zwycięsko z pojednyku wychodzili piłkarze Celticu 2 razy padł remis. typ na wynik: 1:3
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-03-18, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Mecz>>>I Liga Irlandia - godzina: 06.04.2007 - 20.45
Galway United - St. Patrick's Athletic typ>>> 2 dla ostrożnych 1X 1,20
Drużyna Galway United jest beniaminkiem w rozgrywkach ligi irlandzkiej i w 4 dotychczasowych meczach niczym się nie popisała bowiem zdobyła zaledwie 1pkt. Dodatkowo aż dwukrotnie schodziła z pola gry jako pokonana na wlasnym boisku. Jeden jedyny punkt wywalczyła w 2 kolejce na wyjezdzie w Cork City. Poniżej dotychczasowe mecze obu druzyn:
3. Round Derry City - St. Patrick's Athletic 0:1 2.09 3.25 3.95 23.03.2007 Galway United - Drogheda United 2:3 3.63 3.21 1.89 23.03.2007
2. Round St. Patrick's Athletic - Waterford 3:0 1.56 3.47 5.38 16.03.2007 Cork City - Galway United 0:0 1.46 3.72 6.53 16.03.2007
1. Round Longford Town - St. Patrick's Athletic 1:2 2.74 3.08 2.36 10.03.2007 Galway United - Sligo Rovers 0:2 2.33 3.09 2.75 09.03.2007
Goscie z kolei są liderem po 4 kolejkach i mają na koncie same zwyciestwa. Dotychczas drużyny grały ze sobą w sezonach 2002/2003 było to w Pucharze:
Irish Cup 2002/2003
Galway United St. Patrick's Athletic 0:1AET 4.80 3.90 1.55 details 31.07.2002 St. Patrick's Athletic Galway United 2:2 1.15 6.50 9.99 details 26.07.2002
oraz w sezonie 2001/2002 normalnie w lidze i nigdy goście nie przegrali , a wprost przeciwnie trzykrotnie pokonali Galway United
Irish Premier Division 2001/2002
St. Patrick's Athletic Galway United 3:1 1.34 4.63 7.65 details 04.01.2002 Galway United St. Patrick's Athletic 0:4 4.50 3.50 1.79 details 12.10.2001 St. Patrick's Athletic Galway United 3:0 1.54 3.50 6.50 details 10.08.2001
Wobec powyzszych danych oraz faktu,że goście poczynają sobie w tym sezonie doskonale proponuje zagrać ten mecz na 2 zwycięstwo gości z kursem 1,90 lub dla ostrożnych z podpórką dorzucić do innego zdarzenia z kursem 1X 1,20
W tym meczu nie trudno wskazać faworyta. Jest nim oczywiście Glasgow Rangers zajmujące 2 miejsce w tabeli ligowej , a St Mirren 11-przed ostatnie. Obie ekipy od weekendu (26-27.11.2006) mają nie przerwane serie. Glasgow meczu bez porażki , natomiast St Mirren meczu bez zwycięstwa.Ponadto w bezpośrednich pojedynkach w lidze między tymi zespołami nigdy nie wygrało St Mirren ( 5 zwycięstw Glasgow i 2 remisy). Myślę że Glasgow pewnie pokona St Mirren choćby z tego powodu że obie te ekipy dzieli ogromna różnica klas. Jak dla mnie pewna 2
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-09, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Typ na przełamanie się drużyny gości, która w pięciu pierwszych meczach tego sezonu nie zanotowała żadnego overa (srednia goli w meczu tej druzyny w tym sezonie 1.4). U gospodarzy srednia ta wynosi 2.8. W dwóch ostatnich meczach pomiędzy tymi druzynami padło 5 i 4 gole także myślę ze możemy dzis spodziewać sie overa.
Edit Data meczu: 13.04.07 20.45
_________________ Nie musisz robić tego co robisz!
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-19, 19:27, w całości zmieniany 1 raz
Typ ryzykowny. Gospodarze ostatnio prezentuja się przyzwoicie ( jak na siebie) dwa remisy, porażka z liderem i wygrana, natomiast goscie grają troche słabiej (jak na siebie) dwie porażki z rzędu. Do takiego typu skłonił mnie jednak fakt iż w ciagu ostatnich trzech sezonów zarówno Druids jak i Welshpool wygrywali zawsze na własnym boisku. Liczę, że gospodarze podtrzymają tą passę.
_________________ Nie musisz robić tego co robisz!
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-19, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
Dzis chciałem przedstawić ciekawy mecz ,dosyc niski kurs prawde mówiąc takich własnie obawiam sie. ponieważ jak czesto wdac ,zawodza .Ale przejdzmy do meczu dzis mój typ jest na Drogheda .Gospodarze to jest jeden z lepszych klubów ligi Eircom .We wczesniejszych latach wyniki miedzy tymi klubami były naprawde rózne.Choc w ostatnich meczach wiecej puktów zdobywali gospodarze .Ogólnie Drogheda u siebie gra naprawde bardzo dobrze i prezentuje solidna piłke.Gospodarze ostatnie mecze u siebie : wygrana z Derry 2-1 ,w tamtym sezonie byli na drugim miejscu w tabeli.W tych rozgrywkach rozpoczeli troche gorzej ,ale to i tak bardzo dobry klub i nie tak prosto ich pokonać.Wygrali też z Dublinem 3-2.Sligo w tamtym roku było na 5 miejscu i stracili do dzisiejszego rywala 18 pkt.Wiec widac ze róznica spora.Sligo w tamtym sezonie wygrali na wyjezdzie zaledwie 4 razy i zaliczyli 3 remisy reszta to przegrane.Mecz w tamtym sezonie kiedy sligo było na wyjezdzie zakonczył sie wynikiem remisowym.Jednak udało mi sie strzlic gola w 90 minucie wtedy.Sligo w tym sezonie rozegrali 3 mecze na wyjezdzie wygrali aż dwa ,jednak te dwa mecze były z dwoma najgorszymi klubami ligi wygrali z Longford (po 5 meczach 0 kt) oraz Galway ( 1 pkt) .Jesli juz mierzyli sie z trudniejszym rywalem to przegrywali tak wąłsnie było z Bohemians.Ogólnie moim zdnaiem Sligo ma spore kłopoty na wyjazdach.Gospodarze w tamtym sezonie u siebie wygrali 9 spotkań,przegrali tylko raz jednak z najlepszym klubem Shelbourne.Drogheda wiekszość pkt zdobywa u siebie wiec napewno zmobilizują się bardzo mocno.Mam nadzieje ze dziś O'Brien strzeli jakąs bramke (jak narazie ma 3 gole na swoim koncie).Własnie ten gracz gdy grali dwa razy to za każdym razem wpisywał sie na liste strzelców .Mam andzieje ze bedzie i teraz.Jak już mowiłem jedynie czego sie opłacam to tego dosyc małego kursu.Lecz mam nadzieje że nie bedzie tu rzadnych przekrętów i Drogheda bedzie dzis sie cieszyc z 3 punków.
[ Komentarz dodany przez: mephisto: 2007-04-19, 20:34 ] typ nie liczony --> brak bukmachera
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-19, 19:32, w całości zmieniany 2 razy
Walia 1 liga: Carmarthen Town vs. Rhyl FC-----> 2 KURS 2.0
Carmarthen Town zajmujące 8 pozycję (13-6-9, 49:41) zagra dziś z wiceliderem Rhyl FC (18-7-3, 58:32). Gospodarze w domu (8-3-4, 24:17) przegrali swój ostatni domowy mecz z Llanelli AFC (5m) 0:2. W ostatniej kolejce także przegrali ale tym razem na wyjeździe z Porthmadog (11m.) 3:0. Goście na wyjazdach (9-2-3, 33:23) przegrali ostatni raz 5 eczy temu (Port Talbot Town - 6m. 3 : 2 Rhyl FC). NAtomiast w lidze nie sąpokonani od 11 kolejek. Goscie są drugą drużyną w lidze pod względem strzelonych bramek, liczba 58 bramek w 28 meczach daje średnią 2.07 strzelonych goli na mecz. W ostatnich 5 meczach gosćie strzelili 9 bramek, stracili tylko 3 . Gospodarze natomiast w tym samym czasie strzleili tylko 2 bramki tracąc 7. Widać że ostatnio ofensywa Carmarthen Town ma problemy ze zdobywaniem bramek. Moim zdaniem Rhyl jeśli chce mieć jeszcze teoretyczne szanse na mistrza musi wygrywać we wszystkich pozostałych 4 kolejkach (do lidera traci 9 punktów) i musi liczyć na potknięcie się rywali z Llansantffraid. Goście powinni wygrać i przywieźć do domu 3 punkty.
[ Komentarz dodany przez: mephisto: 2007-04-19, 20:34 ] typ nie liczony --> brak bukmachera
Już jutro zostanie rozegrana siódma kolejka ligi . Cork jeden z głównych kandydatów do wygrania ligi rozpoczął ten sezon niespodziewanie tragicznie . Pierwszy mecz pierwsza porażka Waterford 1-0 Cork City (dla Waterforda była to do tej pory pierwszai jedyna wygrana ) . Przyszedł czas na druga kolejke i każdy myślał (przynajmniej ja ) że tamten mecz to tylko wypadek , wpadka , pierwsze śliwki robaczywki . Niestety druga kolejka i kolejna wpadka , chyba tak nalezy nazwac remis z Galway United , który jak dotąd jast dla ekipy Galway jedynym meczem przynoszacym jakąkolwiek zdobycz punktową . Po tych meczach juz nie jeden gracz sie zaczął zastanawiać - czyżby feralny rok CORKA ,ale przyszly kolejne mecze ,a wrazz nimi kolejno 3 zwyciestwa jedno niezwykle cenne na wyjezdzie z ekipą DERRY . Ostatnia kolejka to mecz z wymagajacym przeciwnikiem i tylko niestety remis 0-0 z Shamrock Rovers Jutrzejszy przeciwnik wydaje sie byc ekipa do ogrania , niestety w poprzednim roku CORK na wyjezdzie ich nie poknał ,ale poprzednie lata wygladaja niezwykle obiecujaco :-) . Martwi tylko fakt ze na 6 kolejek BRAY jeszcze nie zremisowało. Jeżeli CORK chce gonic czołówke do ktorej traci 5 punktów to narazie nie moze pozwolic sobie na jakie kolwiek (tak jak na poczatku) rozlużnienie .
Bohemians Dublin - Galway United 1 | 1.50 Bah Dziś pare słów o ciekawym meczu 7 kolejki ligi Irlandzkiej.Bohemians ostatnio grał w pucharze i wygrał 3-1.Galway w tym seoznie gra bardzo kiepsko zalediwe 2 pkt ,remis z Cork i remis z ostatnią druzyna ligi .Bohemians gółnie dobrze grają u siebie. Ostatnie mecze , w tym sezonie u siebie wygrali dwa mecze i zremisowali z bardzo solidna Droghedą.Galway jak juz mówiłem tylko dwa pkt ,w tym jeden na wyjezdzie.Wiedac po tych zdobyczach ze grają bardzo kiepsko.Wiec nie wierze że mogli by wygrac z rywalem tak dobrze grającym u siebie.W histori spotkań miedzy tymi klubami kiedy wąłsnie kiedy gospodarzem było Bohemians 5 razy wąłsnie oni wygrywali rez był remis a raz wygrali przeciwnicy.Ogólnie na 15 pojedynków 12 razy wygrywali dzisiejscy gospodarze dwa razy padał remis i raz wygrało Galway.Zapomniałem wspomniec ze Galway jest beniaminkiem ,zazwyczaj takie zespoły graja czesto bez obciążen.Lecz ten zespół kompletnie sobie nie radzą.Awas był po 4 letniej przerwie.Ja tu nie widze innego rozwiazania jak wygrana Bohemians, u siebie naprawde prezentują sie swietnie .Forma zwyżkowa.A przeciwnik zdecydowanie nie zabardzo wymagający.Wiec licze na gładke zwyciestwo.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj Celtic ma szanse zapewnić sobie mistrzostwo kraju. Wydaje się być to bardzo prawdopodobne do zrealizowania ponieważ na ostatnie 20 pojedynków z Kilmarnock wygrał wszystkie 20. Niektórzy mogą powiedzieć że Celtic już o nic nie gra w tym sezonie. Jednak takie myślenie jest błędne ponieważ piłkarze grają o pieniądze zaufanie kibiców i trenera o to by wskoczyć do pierwszego składu. Celtic zajmuje 1 miejsce w ligowej tabeli natomiast Kilmarnock jest 5 . Forma obu zespołów w ostatnich 5 meczach nie zachwyca(Kilmarnock 3-0-2 , Celtic 2-1-2) Jednak myślę że Celtic wygra w cuglach to spotkanie chociażby z tego względu że przewyższa przynajmniej o pół klasy Kilmarnock. Jak dla mnie pewna 2
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Dziś na stadionie Richmond Park o godzinie 20.45 zostanie rozegrany mecz Pucharu Irlandii.Mecz ten bedzie miedzy zespołami które w obecnym sezonie sa najwyzej w lidze.St Patricks a Droghedą.Dzisiejsci gospodarze zajmuja pierwsza pozycje ,a goscie drugą.Mają identyczna liczbe punktów.Jednak Patricks ma lepszy bilans bramkowy.Właśnie ten zespoł doscy nieoczekiwanie na plus zacza ten sezon w tamtym roku byli dopiero na siódmej pozycji.Moim zdaniem St.Patricks wygra to spotkanie u siebie graja naprawde bardzo dobrze 2 zwyciestwa i remis z Bohemians.Drogheda na wyjazdach 3 wygrane i remis też włąsnie z wyzej wymienionym rywalem Bohemians.W Pucharach zazwyczaj lepiej graja gospodarze mam andzieje że bedzie tak i tym razem.Drogheda na wyjazdach tez gra dobrze ,lecz sadze ze troche mniej sie przyłozą.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Finał Pucharu Szkocji . Aż sie zdziwiłem jak spojżałem kilka dni na oferte , że tak słaba druzyna jak Dunfermline gra w finale . W lidze zajmuja ostatnia pozycje i raczej juz bez szans na utrzymanie . Goscie ze Zbigniewem Malkowskim w bramce plasuja sie na bezpiecznej 6 pozycji , nie grozi im zarowno spadek jak i awans do pucharów . Dlatego dla Nich jest to jedyna szansa aby zagrac w PU . W ostatnim ligowym spotkaniu Hibernian wystawili 2 sklad a mimo to i tak zremisowali z bardzo mocnym Aberden co świadczy o duzym zapleczu w tej druzynie . Dnfemrmine wyrgali ostatnie spotkanie 1-0 i niechce mi sie wierzyc ze sa w stanie wygrac 3 mecz pod rzad ( wczesniej wygrali z ... Hibernianem 1-0 ) . Będzie to dobra okazja do rewanżu za tamto spotkanie . Hibs na wyjazdach nie spisują sie co prawda najlepiej ale myśle , ze w tym spotkaniu stac ich nawet na wygranie kilkoma bramkami . Gospodarze mieli juz chyba duzo szczescia docierajac do finalu , a po drodze pokonujac Rangersów oraz Hearts ... bo jakos niechce mi się wierzyc w ich tak duże umiejętności piłkarskie . W tym spotkaniu wg mnie jedynym rozwiazaniem moze byc zwyciestwo gości .
St Patricks Athletic - Shamrock Rovers 1 | 1.72 Sportingbet
Na dzis kolejna propozycja z ligi Eircom- czyli ligi Irlandzkiej.St Patricks v Shamrock Rovers jest mecz który dziś troche przbliże.Zagra drużyna która jest na pierwszym miejscu ma bilans 6 wygranych meczy i remis z Bohemians.Jeśli chodzi o przeciwnika to maja 3 wygrane , dwa remisy i dwie przegrane i są na 5 pozycji.Mecz powinien być dosyc zaciety ,jednak ja stawiam tu na gospodarza.Ostatnio graji w pucharze i zremisowali z Drogheda 0-0.Takie małe porównanie Shamrock grało z nimi ostatnio w lidze i u siebie przegrali 2-1.Wiec na korzyść Patricks.Dzisiejsci goscie na wyjazdach graja nastepująco 1 wygrana , dwa remisy i jedna przegrana.Wsumie bilans całkiem niezły ,jednak sadze Ze Patricks beda chciali dziś wygrac , bo Dryżyna która jest na drugim miejscu czyli Drogheda ma tyle samo punktów.W drużynie gospodarzy niezagrają jedynie Anthony Murphy,Michael Foley i. Joseph Ndo .H2h raczej za Patricks ostatnie dwa mecze właśnie oni wygrywali.Moim zdaniem dzisiejsci gospodarze są w dobrej formie i beda ją chcieli utrzymać i dziś zdobyć max punktów,czyli 3 oczka.Jesli chodzi o ten puchar to grali oni w poniedziałek wiec jeśli chodzi o siły to spokojnie im wystarczy.Mam nadzieje że ten typ nie bedzie taką masówka jak tydzien temu bohemians ,bo takie typy zazwyczaj "uciekają".
pozdrawiam harare
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-04-30, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
No i na dziś jeszcze jeden mecz z tej Ligi.Analiza dosyc mocno podobna do tej wyżej.Bo Bohemians na drugim miejscy też 19 pkt.Bilans 6-1-0 . U siebie narazie 3 wygrane bilans goli 8-3.Corc na wyjazdach musze przyznać ze bardzo solidnie 2 wygrane jeden remis i tylko jedna przegrana na poczatku sezonu.W tamtym sezonie te drużyny rywalizowały o 3 miejsce w lidze ,jednak ostatecznie pod koniec sezonu Drogheda była wyżej o dwa oczka.Drogheda w poniedziałek grało z Patricks w pucharze i uważam ze uzyskali nizly bo remisowy wynik.Drogheda ogólnie u siebie gra naprawde bardzo dobrze . h2h na niekorzyśc Droghedy.Jednak mocnym argumentem jest naprawde bardzo dobra gra u siebie.To bedzie ciekawe spotkanie , bo Albo Drogheda ,bedzie miała aż 10 pkt przewagi ,lub 4.Moim zdaniem kurs na Droghede 2.20 jest naprawde bardzo zachecający.a szanse dla mnie są spore na wejscie tego typu.Ogólnie lubie stawiac na Droghede grającą u siebie.
pozdrawiam harare
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-05-28, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
No i dziś ponowanie poracja typów z Ligi Irlandzkiej.Zaczynam chyba od najbardziej prawdopododnego typka na dziś ,konkretnie mecz Bohemians-UCD .Zepoły te są odpowiednio na 4 i 5 pozycji w tabeli.Bohemians w tym sezonie gra bardzo solidnie.Ważne jest to że na swoim koncie ma tylko jedną przegrana ,4 remisy i 3 wygrane.Gospodarze tego spotkania u siebie jeszcze nie zaznali goryczy porażki, dwa razy remisowali i tyle samo razy wygrywali.Dodatkowo na wyjezdzie udało im sie zremisować z Patricksami i u siebie z Drogheda.Widać że mają dobra i solidną obrone mało traca ,ale też srednio strzelają.Jeśli chodzi o gości to ich bilans ogólny 3 wygrane , dwie wygrane , 3 przegrane.Na wyjezdzie mają bilans dwóch przegranych i jedna wygraną.Jednak tu co ciekawae kiedy mierzyli sie z mocnymi rywalami to raczej notowali kiepskie wyniki przegrali z Droghedą ,przegrali u siebie z Cork.Widać że radzą sobie ze słabszymi rywalaki ,a kiedy rywal jest z wyższej połki idzie troche gorzej.Do tego jak mówiłem Bohemians bardzo solidnie tylko jedna przegrana.Dotego bardzo mocnym argumentem przemawiającym za gospodarzami jest historia wyników.Na 18 meczy kiedy włąsnie Bohemians było gospodarzem ,oni wygrwali 14 meczy , 4 razy padał remis i dwie przegrane.Dotego moim drugim typem na to spotkanie jest under 2.5.Gospodarze u siebie zaliczyli 3 undery i 1 over.Dublin na wyjazdach dwa remisy i jeden under.Wracając jeszcze do tych 18 meczy ,to w nich padło 10 underów.Ja w tym spotkaniu przewiduje wynik 1-0,1-1.Ja w tym meczu proponuje tylko 1x ,lub troche bardziej ryzykowanie 1 ,no i over który moim zdaniem jest mocno prawdopodobne.Dałbym 1 czyste ,ale troche obawiam sie tego remisu.Jeszcze może pare słów na temat kontuzji u gospodarzy nie wiadomo czy wystąpią Fergal Harkin (kontuzja kostki ), Dessie Byrne (piąta), Harpal Singh (ramie) and Dean Pooley (kostka).Manager zespołu powiedział że jesli piłkarze chca grać dobrze to dziś muszą zdobyc komplet punktów.U gospodarzy zabrkanie najlepszego strzelca Bryne który w tym sezonie strzelił 3 gole.Osłabienie spore ,to sprzeja underowi .Dodatkowo prawdopodobnie zabraknie Brian King (stopa) and Pat McWalter (kolano).Osłabienia u gospodarzy za sprawa Bryne spore.Moim zdaniem 1x wchodzi na ogromnym luzie,wygrana Bohe też powinna wejsc.Naprawde spore szanse ze gospodarze dziś wygrają.
pozdrawiam harare
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-05-28, 20:25, w całości zmieniany 1 raz
No i kolejne spotkanie.Gdzie ponowanie faworytem bedą gospodarze.Spotkanie Shamrock i Sligo.Pierwszy zespół jest na 6 pozycji ,a rywal na 8 .Jednak strata to zaledwie 1 pkt.Shamrock u siebie trzeba powiedzieć że dobrze graja dwie wygrane z,jednak z zespołami z dolnej czesci tabeli z Longford i Galway.U siebie przegrali jedno spotkanie z Drogheda ,która jak wiadomo bardzo mocna i dziś ma szanse na lidera.Goscie na wyjazdach 2 wygrane ,troche zbieg okolicznosci bo z tymi samymi rywalami co Shamrock u siebie ,wygrywali nawet tymi samymi wynikami.Poniesli też dwie porażki z mocniejszymi rywalali Bohemians 1-0 i lekkie lanie z Drogheda 3-0.Widac ze z mocniejszymi rywalami radzili sobie troche gorzej.Ostatnie 5 spotkan kiedy Shamrock było gospodarzem włąsnie oni wygrywali 2 razy w tym te najnowsze czasy wygrane 4-2 i 4-1 i troche wczesniej 3 remisy.U gospodarzy nie zagra Paul Shiels and Eric McGill.U gosci nie zagraja Gary Curran ,Richard Brush ,Conor O'Grady ,Jason Mc Cartney,Brian Cash.Osłabienia troche wieksze.Moimz dnaiem w tym meczu wygra Shamrock ,u siebie całkiem przyzwoicie.Dziś wygrają i beda już mieli 4 pkt przewagi nad Sligi ,na to licze.W tym meczu można by też zagrac under ,dosyc prawdopodobny.Wiec też można ten typ też można uwzglednic przy dopieraniu spotkań.U Shamrock siebie 2 undery i 1 over.Sligo na wyjazdach 3 under i 1 over.Są podsawy h2h też na korzyśc tego typka.Uważam że dziś Shamrock wygra 2-0.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-05-28, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Będą to ostatnie derby szkocji w tym roku. Rangersi w ostatnim czasie spisują się bardzo dobrze. Nie przegrali żadnego spotkania od 14 kolejek Ich forma na koniec sezonu jest imponująca. W ostatnich 2 kolejkach grali mecze z trudnymy przeciwnikami. Najpierw pokonali Hearts 2-1 a w ostatniej kolejce zremisowali z Hibernianem 3-3 i zapewnili sobie 2 miesce w tabeli Szkockiej ligi. Celtic w ostatnim czasie nie prezentuje takiej gry do jakiej nas przyzwyczaił. W ostatnich 5 meczach zdobyli tylko 7 punktów, przegrywając z takimi drużynami jak Falkirk FC czy Hearts. W słabej formie znajduję się Nakamura po którym widać że jest bardzo zmęczony sezonem. Stawiam na Rangersów, muszą wynagrodzic swoim kibcom ten słaby sezon. Ten mecz to idealna okazja do tego. Przypomnę że w ostatnim spotkaniu tych drużyn górą byli Rangersi. którzy wygrali na stadionie Celticu 1-0.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-05-28, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Miałem jednodniową przerwe od obstawiania sądze że dobrze mi to zrobiło.Wiec na jutro zaczynamy takim typkiem.Jak zwykle w piatek z ligi Irlandzkiej.Spotkanie Bohemians-Longford.Wsumie faworyt jest tylko jeden i jest nim zdecydowanie gospodarz ,który gra bardzo solidny futbol.Wiadomo Longford na przed ostatniej pozycji ,w tym sezonie wygrali tylko jedno spotkanie u siebie z Waterford które jest ostatnie.Mają też 3 remisy i 5 przegranych.Longford na wyjazdach ma bilans dwie przegrane i dwa remisy które mieli w ostatnich dwóch wyjazdach z Gelway i UCD.Raczej przecietne zespoły.W tym meczu troche obawiam sie remisu.Jednak bardzo fajnym typkiem jest under 2.5.Zdecydowanie bardzo duzo za tym przemawia.Jeszcze powiem ja bohemians grało w tym sezonie i potem powiem troche o tym underku.Gospodarze tego spotkania 2 wygrane , 3 remisy troche smiesznie bo te remisy osiągali z tymi samymi druzynami co Longford.Ogólnie w lidze są na piątej pozycji lecz mają szanse na 3 pozycje.Jednak udowodnie ze ten under naprawde warto zagrać ,Longford na wyjazdac na 4 mecze -3 undery.Bohemians na 5 gier u siebie 4 undery.A najbardziej uwydatnia to historia na 11 spotkań kiedy Bohe było gospodarzem ,troche nieprawdopodobne ale wszystkie konczyły sie wąłsnie poniżej 2.5 gola.Bardzo mocne argumenty.Bohemians grało we wtorek w pucharze i wygrało z Shelbourne ,mogą być troche zmeczeni wiec optymalnym typem na to spotkanie wydaje sie under.Lecz typ na Bohemians tez jest bardzo fajny i przyjemny.
Ostatnio zmieniony przez mephisto 2007-05-28, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group