samemu zlozyc powinno taniej wyjsc, musisz sobie odpowiedziec do czego Ci komputer potrzebny ? gry ? film ? net ? programy wymagajace duzo ramu ? cos wtedy poradzimy
ewentualnie zawsze mozesz kupic zestaw, tylko jest jedno ale ja nigdy bym nie kupil "skrzynki" która ma plomby na obudowie jako gwarancja
najwazniejsze podzespoly to dobra plyta i porządny zasilacz i kiepowatej obudowy najtanszej nie kupuj (ja kupilem i zaluje a wymieniac sie nie chce ):))
Wysłany: 2012-01-20, 11:54
Czy ktos bawil sie w programie freehand 10? To taki rozszerzony paint Mam cos na zalicznie na jutro a musze sie uczyc na exam + jestem chory, jak ktos ogarnia ten program to prosze PW lub gg, oczywiscie jakies $$ wpadna
Aleeeeeeeż trzymają wartość te Asusy. Sam jestem zdziwiony, bo kupowałem baaaardzo podobnego lapka, tylko z błyszczącą matrycą ponad rok temu. Sam osobiście szukałem laptopa z matową matrycą, ale wtedy trafiłem na promocję, w której mój Asus, z którego właśnie piszę był z matrycą błyszczącą. Jakie różnice? Wszystko to co Chomik napisał. Od siebie mogę dodać tylko to, że przy matrycy matowej masz inny punkt widzenia. Pod ostrym kątem nie zobaczysz niczego na laptopie (wygodne np. gdy jedziesz pociągiem, a ludzie Ci się wpierdalają w ekran i nagle cały przedział ogląda film). Hm... może jeszcze to, że mata nie odbija tak światła. Np. jak ja teraz leżę na łóżku i za mną jest okno, z którego pada światło wszystko mi się tam odbija (jeśli kąt jest odpowiedni). Jeśli chodzi o nasycenie barw to może i faktycznie glare jest lepsza, ale to wszystko da się ustawić (np. zwiększając ostrość w grafice).
Ogólnie rzecz biorąc - trzymaj się Asusa, bo to laptop nie do zajechania (przez rok nie miałem ani jednego problemu z modelem z tej samej serii). A jeśli chodzi o matrycę to... kwestia gustu, choć ja również z biegiem czasu (po upływie roku) wolałbym, żeby matryca była matowa.
Wysłany: 2012-01-30, 18:30
chcę przerobić plik flac zgrany w jednym kawałku na pojedyncze utwory i przekonwertować je do MP3, korzystam z jetaudio ale nie bardzo wiem jak to ugryźć. Jest funkcja konwersji i "nożyczki" ale nic nie wychodzi. Jak coś niby wycinam to i tak zgrywa mi całość. Pomoże ktoś???
_________________ Życie bez muzyki byłoby monofoniczne
najlepiej Audacity tam mozesz swobodnie wycinac kawalki, a pozniej konwertowac na mp3. Tylko bedziesz musial jakas biblioteke sciagnac, nie pamietam dokladnie jak ona sie nazywala, ale jak wyskoczy Ci komunikat to bedziesz wiedzial
_________________ Jesli nie mowie nic, to znaczy, ze nic nie chce mowic, te?
najlepiej Audacity tam mozesz swobodnie wycinac kawalki, a pozniej konwertowac na mp3. Tylko bedziesz musial jakas biblioteke sciagnac, nie pamietam dokladnie jak ona sie nazywala, ale jak wyskoczy Ci komunikat to bedziesz wiedzial
Biblioteka ta to lame.dll
_________________ "Szczęście uśmiecha się do twardzieli, nie do marzycieli" - Doyle Brunson
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group