Wysłany: 2006-02-10, 22:15
Jako, że temat Green Book świeci pustkami należałoby zachęcić forumowiczów do udziału w nim. Postanowiłem trochę naświetlić ten temat i opisać w jaki sposób osiągać rzeczone Green Booki. Opiszę to na podstawie meczy piłki nożnej (oczywiście GB można osiągać w innych zdarzeniach sportowych ale ta dyscyplina wydaje mi się naprostsza do opisania a BF oferuje codziennie kilka meczy In-Play, gdzie najłatwiej osiągnąć GB). Wybieramy sobie mecz z domniemanym faworytem powiedzmy kurs na faworyta ok. 1.7 - 1.9. Obstawiamy Lay na "nie faworyta", przykładowo może to być 5 z groszami i obserwujemy mecz. Gdy faworyt strzeli bramke kurs Back na "nie faworyta" idzie w górę i już w tym momencie mamy swojego GB. Gdy strzeli kolejną kurs Back idzie radykalnie w górę. Dzisiaj obserwuję mecz Reading-Southampton i na bazie kursów tego meczu pokażę jakie są zyski. Przed rozpoczęciem meczu kurs Lay na Southampton, który jest "nie faworytem" był 5.2. Po tym kursie wystawiamy 20Ł i czekamy. Po drugiej strzelonej przez Reading (faworyta) bramce kurs na Back na Southampton skoczył do 140. Mimo, iż wynik meczu jest prawie przesądzony wystarczy postawić minimalnie wymagane 4Ł i mamy gwarantowany profit. Gdy wygra Reading, co w tym przypadku jest najbardziej prawdopodobne mamy 16Ł na czysto. Gdyby jednak przydarzył się cud (niezorientowanych odsyłam do filmu "Piłkarski Poker") mamy 476Ł. Osobom, które chcą zapytać "A co będzie, jak będzie wynik 0-0" odpowiadam "Nie ma i pewnie nigdy nie będzie 100% systemu gry". Generalna zasada aby osiągnąć GB to obstawić Back po kursie wyższym niż obstawiliśmy Lay. Życzę wszystkim wysokich GB.
Ostatnio zmieniony przez doktor 2006-02-11, 08:34, w całości zmieniany 1 raz
Jestem n9ie zorientowany w tym temacie a chcialbym sie dowiedziec dokladnie o co chodzi w lay i back.Wiec bede sie pytal.Bede wdzieczny za odpowiedzi.
[..]
Wybieramy sobie mecz z domniemanym faworytem powiedzmy kurs na faworyta ok. 1.7 - 1.9. Obstawiamy Lay na "nie faworyta", przykładowo może to być 5 z groszami i obserwujemy mecz.
Co to znaczy, ze obstawiamy LAY na faworyta? Tzn ze stawiamy kase na kurs piec z groszami?
Gdy faworyt strzeli bramke kurs Back na "nie faworyta" idzie w górę i już w tym momencie mamy swojego GB. Co to znaczy back?
Gdy strzeli kolejną kurs Back idzie radykalnie w górę. Dzisiaj obserwuję mecz Reading-Southampton i na bazie kursów tego meczu pokażę jakie są zyski. Przed rozpoczęciem meczu kurs Lay na Southampton, który jest "nie faworytem" był 5.2. Po tym kursie wystawiamy 20Ł i czekamy. Po drugiej strzelonej przez Reading (faworyta) bramce kurs na Back na Southampton skoczył do 140. Mimo, iż wynik meczu jest prawie przesądzony wystarczy postawić minimalnie wymagane 4Ł i mamy gwarantowany profit. Gdy wygra Reading, co w tym przypadku jest najbardziej prawdopodobne mamy 16Ł na czysto. Gdyby jednak przydarzył się cud (niezorientowanych odsyłam do filmu "Piłkarski Poker") mamy 476Ł. Osobom, które chcą zapytać "A co będzie, jak będzie wynik 0-0" odpowiadam "Nie ma i pewnie nigdy nie będzie 100% systemu gry". Generalna zasada aby osiągnąć GB to obstawić Back po kursie wyższym niż obstawiliśmy Lay. Życzę wszystkim wysokich GB.
[/b]
_________________ NajwiĂŞksza LIGA TYPERĂW w Polsce -->
nazywa sie "Topic do dyskusji na temat konkursu Green Book" ale jak w Hyde Parku klikniesz na ostatni post tamtego tematu to wskakuje ten, bo wyciąłem posty
Wysłany: 2006-02-23, 15:24
A mógłby mi ktoś powiedzieć bo się słabo znam na BetFair jak się manipuluje kursami. Bo takie określenie padło chyba w regulaminie że można biernie czekać albo manipulować kursami. A jeszcze jedną sprawę dołącze Jak się da na kurs to się pojawiają jakieś wykresy itd. I tam są rubryczki a w nich kwoty przy różnych sumach kwoty na back , kwoty na lay , i jakieś wymienione , fajnie by było jakby mi ktoś to wytłumaczył , tak samo jak można przewidzieć czy lay wzrośnie czy zmaleje ?
Ostatnio zmieniony przez Rodriguez 2006-02-23, 15:54, w całości zmieniany 1 raz
jak się manipuluje kursami. Bo takie określenie padło chyba w regulaminie że można biernie czekać albo manipulować kursami.
Wystawiasz swoja propozycje na layu/backu i liczysz ze ktos ja przyjmie, albo czekasz az pojawi sie propozycja zakladu na backu/layu dajaca nam greenbooka i wtedy stawiasz Przeczytaj posta doktora - kilka postow do gory
Rodriguez napisał/a:
Jak się da na kurs to się pojawiają jakieś wykresy itd. I tam są rubryczki a w nich kwoty przy różnych sumach kwoty na back , kwoty na lay , i jakieś wymienione , fajnie by było jakby mi ktoś to wytłumaczył
Nie raz juz to bylo tlumaczone, poszukaj
Rodriguez napisał/a:
jak można przewidzieć czy lay wzrośnie czy zmaleje ?
Gdyby byla na to jednoznaczna odpowiedz kazdy gralby greenbooki a jak wiadomo to nie mozliwe bo ktos musi tracic aby ktos zyskiwal. Mozna sie tylko sugerowac np. kursami u innych bukmacherow czy po prostu obserwowac rozne rynki az samemu pozna sie jak zmieniaja sie kursy (szczegolnie tuz przed meczem, kiedy ruch na rynku jest najwiekszy)
Czy możecie mi wytłumaczyć (najlepiej jak 5-latkowi ) jak zrobić screenoshota ze swojego zakładu, by umieścić go w temacie w dziale Green Book . Jestem kiepski z informatyki dlatego proszę o pomoc...
1. sciagnij program ScreenShot Utillity (link powinien byc na poczatku tego tematu albo w regulaminie). po jego instalacji wejdz do menu konfiguracji (ikona aparatu kolo zegara). W polu Key Combination wybierz klawisz ktorym bedziesz robil screena. a w polu Directory, Browse wpisz fodler do ktorego beda zapisywane screeny. Kliknij OK i teraz robisz screenschoty przyciskiem ktory wczesniej zdefiniowales
albo
2. Wcisnij klawisz 'Print Screen' (nad klawiszami Insert, Delete itd.). Nastepnie wejdz do jakiegos programu graficznego (najprosciej Paint) i wybierz menu Edycja -> Wklej. I zapisz to jako jakis plik jpg.
potem wchodzisz na np. www.fotosik.pl. Dodajesz zdjecie i postepujesz dalej zgodnie z instrukcjami. na koncu otrzymujesz link do twojego screenshota..
mam nadzieje ze jest to w miare zrozumiale jak cos to pytaj na PW
Serdeczne dzięki. Będę próbował. Jak by mi nie szło dam znać na PW. Ps. Na razie zrobiłem „niby ScreenShot’a” – zrobiłem zdjęcie cyfrą ekranu monitora wyświetlającego "co trzeba". Może to nie ta technologia ale zawsze coś...
Dlaczego nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na te pytania? Czy ten dział jest już w ogóle olewany. Greeny marcowe w ogóle nie zamkniete czy są one wysłane do BetFair? Ten dział wygląda na całkowicie bezpański. Żeby jeszcze do tej pory nikt nie odpowiedział oraz nic nie widać aby coś ze strony moderatorów coś tu ruszyło.
Dołączył: 28 Cze 2004 Tematy: 10 Posty: 235 Skąd: Far Far Away
Wysłany: 2006-04-14, 00:34
Już połowa miesiąca a peniądzy z Green Book i Lay Betting dalej nie ma na koncie. Nie upominałbym się ote kilkadziesiąt euro gdyby nie fakt, że w podawanie typów w dwóch konkursach trzeba włożyć sporo czasu. Wątpię żeby ktoś robił to gdyby nie gratyfikacja finansowa. Uważam, że jest to również promocja dla BetFair, bo dzięki tym konkursom sporo osób przekona się do gry na tej platformie. Dlatego proszę kompetentne osoby o odpowiedź na yptanie: kiedy marcowe wygrane znajdą się na kontach ?
Zamieszczę ten post również w drugim temacie o BetFair.
Wysłany: 2006-04-14, 04:16
donot napisał/a:
kiedy marcowe wygrane znajdą się na kontach ?
Tego nawet najstarsi gorale nie wiedza
Kpt.Cobra napisał/a:
Greeny marcowe w ogóle nie zamkniete czy są one wysłane do BetFair?
Pewnie wyslane, ale BetFair znowu sie opierdala, miesiac temu bylo to samo, ponad 2 tygodnie czekalismy...Na maile nie odpowiadali, w koncu kasa przyszla ale dlugo trzeba bylo czekac
jacekb1 [Usunięty]
Wysłany: 2006-04-14, 10:53
będzie dobrze ale fakt - zapomniałem zamknąc topiców
obst_FAN [Usunięty]
Wysłany: 2006-04-19, 18:16
Kolejne pytanko - czy jak mam dwa konta i najpierw podawałem greeny z jednego, to teraz czy mogę podawać z drugiego, bo od dzisiaj pewnie będę grał na tym drugim albo wogóle na trzecim, rozumiem, że mam podać login i mam nadzieje, że wystarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja forum PDA/GSM Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia. perfumy fm, fm group