Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
Mam konto dopiero od 2 miesięcy - ale jestem miło zaskoczona - tym bardziej ,że dokonuje częstych małych przelewów po 1zł - 3 zł ( różne aukcje ) i jest to zupełnie za darmo
Wysłany: 2006-07-03, 14:08
Ja tez jestem zadowolony ale to mnie martwi bo lubie sobie pospac do 12:00 :
W mBanku transakcje międzybankowe odbywają się w następujących godzinach:
Godziny wysyłki:
05:55
9:55
13:25
16:55 (wyłącznie przelewy do ZUS)
Godziny otrzymania:
12:00
15:00
18:15
Przelewy zewnętrzne, które zostały złożone w dniu wolnym od pracy, realizowane są w najbliższym dniu roboczym. Przelewy wewnętrzne między rachunkami w mBanku realizowane są w czasie rzeczywistym.
I zanim przypomne sobie zeby cos przelac okazuje sie ze jest godzina 14 i smutek szkoda ze o 16:55 nie ma normalnie tylko ZUS pozostaje
Ostatnio zmieniony przez Levy666 2006-08-18, 17:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-08-08, 18:29
Nie wiem czy ostatnio ktoś wpłacał na konto bukmachera , bo ja miałem ostatnio z przelaniem kasy poważny problem . Nie wiem czy Kaczyński nie wprowadził w bankach amerykańskiego systemu , który blokuje kasę płynącą na ich żródła , bo po długiej walce z próbą wpłaty kasy na konto bukmachera , musiałem się poddać i skorzystać z innych możliwości .
Sprawdzcie to u siebie i zdajcie relacje jak możecie , bo jestem trochę zły .
Ja tez jestem zadowolony ale to mnie martwi bo lubie sobie pospac do 12:00 :
W mBanku transakcje międzybankowe odbywają się w następujących godzinach:
Godziny wysyłki:
05:55
9:55
13:25
16:55 (wyłącznie przelewy do ZUS)
Godziny otrzymania:
12:00
15:00
18:15
Przelewy zewnętrzne, które zostały złożone w dniu wolnym od pracy, realizowane są w najbliższym dniu roboczym. Przelewy wewnętrzne między rachunkami w mBanku realizowane są w czasie rzeczywistym.
I zanim przypomne sobie zeby cos przelac okazuje sie ze jest godzina 14 i smutek szkoda ze o 16:55 nie ma normalnie tylko ZUS pozostaje
Dodam kolejną ciekawostkę: transakcje eKARTĄ są rozliczane zawsze pierwszego dnia miesiąca oraz co tydzień we wtorki (zauważyłem w historii transkaji).
a ja napiszę coś od siebie: złożyłem wniosek o konto. dostałem najpierw sam pakiet aktywacyjny(powinna być umowa...) nie dostałem kodów jednorazowych i wspomnianej umowy... Zadzwoniłem, że chcę zamówić hasła - no i wysłali... bez umowy... zadzwoniłem po karte... już ją chciała wysyłać a tu nagle: A PAN NIE ODESłAł NAM UMOWY pfff i teraz czekać kolejny tydzień na umowę...
_________________ Kupię/Sprzedam złotówki na MoneyBookers
Kontakt PW or GG
ja wiem czy kody sms lepsze?? hasła jednorazowa measz zawsze pod ręką, a z sms jesteś bardziel uzależniony od techniki - problemy u operatora i już nie dokonamy tranzakcji...
p.s.
o zauważyłem, że sąsiadami jesteśmy...
propo mBanku - od czerwca są Bankomaty w Krośnie do bezprowizyjnych wypłat
Ostatnio zmieniony przez wojniz 2006-09-02, 12:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-09-02, 16:33
wojniz napisał/a:
ja wiem czy kody sms lepsze?? hasła jednorazowa measz zawsze pod ręką, a z sms jesteś bardziel uzależniony od techniki - problemy u operatora i już nie dokonamy tranzakcji...
p.s.
o zauważyłem, że sąsiadami jesteśmy...
Dobrze mowi polac mu Co zrobisz jak ci telefon siadzie albo cos innego technika ci moze duzo bardziej utrudnic przelew, a mysle ze nie problem wyciagnac kartke z szuflady i przeczytac odpowiednia linijke jak kto lubi ale technika nas zabije kiedys ....
Dołączył: 14 Maj 2006 Pochwał: 4 Posty: 138 Skąd: Krosno/Wrocław
Wysłany: 2006-09-03, 10:15
A ja tam wolę sms kody, bo po:
1) często wyjeżdżam i nie zawsze robie przelewy u siebie w domu
2) nie noszę ze sobą kodów, bo jak się zgubią to jestem uziemiony
3) nigdy nie miałem problemów z dostaniem sms kodu (maksymalnie szedł <1 min)
wojniz napisał/a:
Wiem Mam do jednego z nich 200 metrów
_________________ Pomóż głodnym dzieciom! Dośyć często rozważam, co jest warte me życie..
Setki zgranych kawałków... Miraż bycia na szczycie...
To zależy kiedy zakładałes konto - do jakiejś daty (nie pamiętam;) ) trzeba było wysyłać do nich wniosek o kartę, a po te dacie wniosek był chyba automatycznie z umową. Wystarczy zadzwonić na mLinię i zanmówić.
To zależy kiedy zakładałes konto - do jakiejś daty (nie pamiętam;) ) trzeba było wysyłać do nich wniosek o kartę, a po te dacie wniosek był chyba automatycznie z umową. Wystarczy zadzwonić na mLinię i zanmówić.
Zadzwoniłem na mLinie i powiedzieli mi, że nie musze składać żadnego wniosku. Tak jak napisałeś wniosek był już zawarty w umowie. Dzięki za odpowiedzi.
_________________ When you're as great as I am, it's hard to be humble.
Dołączył: 14 Maj 2006 Pochwał: 4 Posty: 138 Skąd: Krosno/Wrocław
Wysłany: 2006-09-04, 10:17
patab napisał/a:
Kto nosi oryginal, ja tam zawsze skopiuje sobie ze 2 razy
ja już tego problemu nie mam
patab napisał/a:
A jak padnie bateria, chyba ze masz zapasowa, albo ladowarke reczna
mam 2 fony - jeden zapasowy + bateria (czasami dlugo w trasie i sie przydaje )
patab napisał/a:
Kolejowa, Lewakowskiego czy Krakowska
Lewakowskiego, a na Kolejowej to gdzie? Bo myslalem ze tylko na Krakowskiej jeszcze jeden jest
BTW. Mam pytanie co do eKarty. Nie używam zbyt często karty do transakcji internetowych (mam w bz wbk jeszcze), ale moje pytanie odnosnie prowizji. Czy płacąc eKartą pobierana jest prowizja taka sama jakbym placil zwykla karta kredytowa (przewaznie 2%)?
_________________ Pomóż głodnym dzieciom! Dośyć często rozważam, co jest warte me życie..
Setki zgranych kawałków... Miraż bycia na szczycie...
Mam pytanie, czy zeby dostać kartę to trzeba złożyć wniosek? Jest tam WNIOSEK O KARTE KREDYTOWA i nie wiem, czy mam to wypełniać czy sami mi przyślą.
Zalezy o jaką kartę chodzi - kredytowej Ci nie wydadzą jeśli nie miałeś stałych wpływów na rachunek przez minimum pół roku a jeśli chodzi o eKRATĘ, która nie jest kartą kredytową a jedynie jej imitacją umożliwiającą płatności w intrneci na wzór tych kartą kredytową, to można ją zamówić na mLinii. Trzeba wtedy mieć 25 zł na rachunku, żeby mogłi pobrać opłatę za eKARTĘ. No i oczywiście trzeba mieć podpisaną umowę o używanie kart płatniczych z mBankiemm którą przysyłają razem umową przy zakładaniu rachunku. Lepiej to od razu podpisać żeby potem nie musieli przysyłać drugi raz i nie trzeba było tracić czasu.
zyniu napisał/a:
BTW. Mam pytanie co do eKarty. Nie używam zbyt często karty do transakcji internetowych (mam w bz wbk jeszcze), ale moje pytanie odnosnie prowizji. Czy płacąc eKartą pobierana jest prowizja taka sama jakbym placil zwykla karta kredytowa (przewaznie 2%)?
Raz 2%, raz 2,5 % chyba zależy od podmiotu, do którego wpłacasz a nie od mBanku. Ja zauwazyłem tylko te dwie stawki.
Ostatnio zmieniony przez handicap 2006-09-04, 11:57, w całości zmieniany 2 razy
Kod:
Prowizja od transakcji bezgotówkowych* 0 zł
* W przypadku transakcji bezgotówkowych i wypłat gotówki dokonanych za granicą w walucie innej niż waluta rozliczeniowa, mBank pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w wysokości do 2% wartości transakcji