Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!
witam
czy mozna przelac kase bezposrednio z jednego bukmachera do drugiego ? czy pierw trzeba przelac kase z pierwszego bukmachera na MB a potem z MB na drugiego ?
Wlasnie otworzylem sobie konto w MB i jestem ciakaw czy jak juz bede mial pieniadze na koncie to czy za przelanie ich do jakiegos buka bede za to placil lub jak bede chcial je wycofac z konta buka do Mb to tez ??
Dzieki ale w zwiazku z tym mam jeszcze jeden problem... mianowicie chodzi mi o przelanie pieniedzy do MB za pomoca przelewu bankowego...
na stronie MB znalazlem takie informacjie, ktore trzeba wpisac na druczek przelewu bankowego:
Własciciel konta: Moneybookers Ltd.
Bank: BRE Bank SA
Miasto: Warsaw
Numer konta: 20 1140 1010 0000 3270 5600 1001
Kod banku: 11401010
Waluta konta: PLN
Adnotacja: xxxxxxx NALEŻY PODAĆ swój numer ID klienta!
i wszystko jest w miare jasne. zastanawiam sie tylkoe gdzie nalezy na tym druku podac Kod banku ?? a takze gdzie umiescici moj numer ID Klienta ??
to ja walnę z rana banalne, aczkolwiek nurtujące mnie bardzo pytanie
czy jak wpłacę na poczcie, na te dane podane przez nich, to będzie dobrze ?? bo cos tam napisali, ze można tylko od siebie z konta wpłacac ... a ja bym chciał z poczty zrobić przelewik
marcin3322 [Usunięty]
Pochwał: 57
Wysłany: 2006-10-02, 12:52
bRs napisał/a:
to ja walnę z rana banalne, aczkolwiek nurtujące mnie bardzo pytanie
czy jak wpłacę na poczcie, na te dane podane przez nich, to będzie dobrze ?? bo cos tam napisali, ze można tylko od siebie z konta wpłacac ... a ja bym chciał z poczty zrobić przelewik
Ja wpłacałem z poczty i było OK , tylko musisz podac dane takie jak masz na Moneybookers
Ostatnio zmieniony przez marcin3322 2006-10-02, 12:52, w całości zmieniany 1 raz
bRs [Usunięty]
Pochwał: 57
Wysłany: 2006-10-02, 12:59
marcin3322 napisał/a:
Ja wpłacałem z poczty i było OK , tylko musisz podac dane takie jak masz na Moneybookers
Panowie mam kilka pytań - dopiero dwie godziny temu założyłem konto w Moneybookers, przeczytałem wszystkie wątki w tym temacie i chcę się upewnić czy dobrze rozumuję. Proszą o wyrozumiałośc i grzeczność.
1. Czy każde wysłanie pieniędzy z Moneybookers kosztuje 1% transakcji do 2 PLN bez względu na to gdzie wysyłamy pieniądze, czy to do bukmachera czy na inne konto Moneybookers czy też na swoje konto bankowe?
2. Czy wysłanie przelewu on-line z MBanku do Moneybookers trwa szybciej niż wysłanie zwykłego przelewu z poczty na Moneybookers?
3. Czy gdy pieniądze dojdą już na Moneybookers to czy dostanę jakieś zawiadomienie poprzez e`mail czy mam po prostu co jakis czas sprawdzac czy pieniądze są już na koncie?
4. Czy wysłanie pieniędzy pomiędzy dmowa kontami w Moneybookers odbywa się błyskawicznie - tak jak np. pomiędzy kontami on-line w MBanku?
5. Czy bukmacherzy pobierają sobie jakieś prowizje wypłacając pieniądze na Moneybookers?
6. Czy jeżeli chcę wpłacić (mając konto w Moneybookers w PLN) kasę np. do Pinnacle to czy nie stracę na przewalutowaniu/opłatach manipulacyjnych itd.? i odwrotnie - czy wypłacając kasę w euro z Pinnacle na polskie konto w Moneybookers nie będzie żadnych przypałów z przewalutowaniem?
7. Jak długo trwa wypłata środków z zagranicznych buków na polskie konto Moneybookers? Mam na myśli np. Pinnacle, Interwetten, Bet365.
8. Czy wypłata pieniędzy z Moneybookers (polskie konto) na konto w MBanku trwa krócej niż wpłata z MBanku na Moneybookers? czy też trzeba czekac kilka dni?
1. Czy każde wysłanie pieniędzy z Moneybookers kosztuje 1% transakcji do 2 PLN bez względu na to gdzie wysyłamy pieniądze, czy to do bukmachera czy na inne konto Moneybookers czy też na swoje konto bankowe?
Nie każde, wpłaty do BAH i Bwin są za darmo. Tak jak i wypłaty. Prowizja pobierana jest za przelewy między kontami MB oraz za wypłaty.
MJankowski3 napisał/a:
2. Czy wysłanie przelewu on-line z MBanku do Moneybookers trwa szybciej niż wysłanie zwykłego przelewu z poczty na Moneybookers?
Tak, przelew z mbanku trwa o wiele szybciej. Dla tego że na poczcie kasa nie jest wysyłana od razy, w skrajnych przypadkach wysyłana jest po kilku dniach.
MJankowski3 napisał/a:
3. Czy gdy pieniądze dojdą już na Moneybookers to czy dostanę jakieś zawiadomienie poprzez e`mail czy mam po prostu co jakis czas sprawdzac czy pieniądze są już na koncie?
Tak, dostajesz powiadomienie na emaila.
MJankowski3 napisał/a:
4. Czy wysłanie pieniędzy pomiędzy dmowa kontami w Moneybookers odbywa się błyskawicznie - tak jak np. pomiędzy kontami on-line w MBanku?
Tak, między dwoma kontami MB kasa dociera w kilka sekund.
MJankowski3 napisał/a:
5. Czy bukmacherzy pobierają sobie jakieś prowizje wypłacając pieniądze na Moneybookers?
Nie, nie pobierają. Bwin pobiera tylko gdy jest to kolejna wypłata w miesiącu. Pierwsza jest za darmo.
MJankowski3 napisał/a:
6. Czy jeżeli chcę wpłacić (mając konto w Moneybookers w PLN) kasę np. do Pinnacle to czy nie stracę na przewalutowaniu/opłatach manipulacyjnych itd.? i odwrotnie - czy wypłacając kasę w euro z Pinnacle na polskie konto w Moneybookers nie będzie żadnych przypałów z przewalutowaniem?
Na przewalutowaniu przeważnie tracisz.
MJankowski3 napisał/a:
9. Czy istnieje jakiś limit minimalnej wpłaty na konto w Moneybookers czy można tam przelac np. 1 PLN?
Z tego co mi wiadomo nie ma minimalnej wpłaty.
Na pytania 7 i 8 nie odpowiem bo nie gram u zagranicznych buków i nie posiadam konta w mbanku.
Ostatnio zmieniony przez C80 2006-10-10, 08:17, w całości zmieniany 1 raz
leo1 [Usunięty]
Pochwał: 147
Wysłany: 2006-10-11, 01:18
MJankowski3 napisał/a:
7. Jak długo trwa wypłata środków z zagranicznych buków na polskie konto Moneybookers? Mam na myśli np. Pinnacle, Interwetten, Bet365.
8. Czy wypłata pieniędzy z Moneybookers (polskie konto) na konto w MBanku trwa krócej niż wpłata z MBanku na Moneybookers? czy też trzeba czekac kilka dni?
Dzieki za odpowiedzi i - pozdro
Odp. 7: Zależy od bukmachera bo przelewy między kontami moneybookers są natychmiastowe.
Mam problem z moneybookers. Zleciłem wypłatę z betfair, ale jak nie przychodził żaden maila z potwierdzeniem wypłaty, spróbowałem się zalogować na konto i oto jaki zobaczyłem komunikat: "Your account is closed. If you wish to reopen your account, please call our customer service team on +44 870 383 0232." Nie wiem o co chodzi a dzwonić do nich też nie chcę bo to duży koszt. Miał ktoś podobną sytuację?
Mam problem z moneybookers. Zleciłem wypłatę z betfair, ale jak nie przychodził żaden maila z potwierdzeniem wypłaty, spróbowałem się zalogować na konto i oto jaki zobaczyłem komunikat: "Your account is closed. If you wish to reopen your account, please call our customer service team on +44 870 383 0232." Nie wiem o co chodzi a dzwonić do nich też nie chcę bo to duży koszt. Miał ktoś podobną sytuację?
Ja mialem to samo, tez po zleceniu wyplaty z betfair. Konto mialem zweryfikowane na wszelkie sposoby. Poprosilem ich o wyjasnienie na maila, odpisali iz na moim koncie zostaly dokonane "niepokojace operacje". Chcieli zebym wyjasnil szczegoly swoich transakcji i okreslil charakter moich kontaktow z tymi z ktorymi przeprowadzalem transakcje (a moje transakcje to wyjacznie wplaty do buka i z buka ). Potem chceli skan dowodu, gdy wyslalem, to chcieli skan paszportu i prawa jazdy. Calosc trwala jakies 3-4 tygodnie zanim mi odblokowali.
Hmm ja nigdy nie mialem takich problemow a ostatnio wplacam i wyplacam duzo z BF choc konto w MB mam juz prawie 3lata. Wszystko jest ok. jak do tej pory. OStatnio nawet wyplaty mi ida 1dzien lub 2-3dni zalezy od kwoty z tego co sie zorientowalem.
_________________ www.usbet.org - Serwis w pełni poświecony sportom Amerykańskim, typy z NBA, NHL, MLB, NFL.
Wysłany: 2006-10-14, 23:35
Jak bardzo mocno chcesz to i 5zl wyplacisz...Przynajmniej tak mi mowili Jeszcze druga sprawa, brak minimum do wplaty nima to i do wyplaty nie powinno byc I to chyba pytanie bardziej do dzialu o BAH niz o MB
Ja mialem to samo, tez po zleceniu wyplaty z betfair. Konto mialem zweryfikowane na wszelkie sposoby. Poprosilem ich o wyjasnienie na maila, odpisali iz na moim koncie zostaly dokonane "niepokojace operacje". Chcieli zebym wyjasnil szczegoly swoich transakcji i okreslil charakter moich kontaktow z tymi z ktorymi przeprowadzalem transakcje (a moje transakcje to wyjacznie wplaty do buka i z buka ). Potem chceli skan dowodu, gdy wyslalem, to chcieli skan paszportu i prawa jazdy. Calosc trwala jakies 3-4 tygodnie zanim mi odblokowali.
Chcieli skan dowodu i jakiegoś rachunku (za gaz, prąd czy coś w tym stylu) oraz wytłumaczenia transakcji przeprowadzanych na moim koncie. Chciałem być szczery więc powiedziałem prawdę, tj., że głównie przelewam kasę między bukmacherami a czasem rozliczam się pieniężnie ze znajomymi (tj. wymiana w stylu MB - konto bankowe) a oni podciągnęli to pod punkt 12.2 swojego regulaminu, który mówi:
"12.2. Klient zobowiązuje się nie używać usług Moneybookers do działalności gospodarczej w dziedzinie wymiany walut i przekazu pieniędzy, obejmującej, lecz nie ograniczającej się do prowadzenia kantoru wymiany walut, wymiany e-waluty i skupu pieniędzy lub czeków podróżnych"
Zablokowali mi konto, ok 100 euro skonfiskowali i powiedzieli, że nie mogę założyć nowego i nie mogę już korzystać z ich serwisu. Ten zapis z regulaminu to bardzo sprytny chwyt: nic nie precyzuje i w ten sposób jest idelanym narzędziem do dowolnej interpretacji i wykiwania klienta. Nie spodziewałem się, że moneybookers stosują chwyty bwin.com - w końcu to nie bukmacher, ale serwis wymiany pieniędzy. I w ten sposób serwis wymiany pieniędzy zamyka konta za wymienianie pieniędzy... Radzę wam ograniczyć korzystanie z moneybookers, bo mogą zrobić z waszymi pieniędzmi co chcą.
Ostatnio zmieniony przez handicap 2006-11-21, 18:28, w całości zmieniany 1 raz