Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

90minut.com  |  Liga-Typerów.pl
Regulamin  Regulamin        FAQ   FAQ          Szukaj   Szukaj         TopTimers   TopTimers        Formularz kontaktowy  Formularz kontaktowy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » ATP: Memphis,Zagrzeb,Acapulco. WTA: Memphis,Dubaj,Acapulco
Zamknięty przez: gromsky86
2008-03-03, 09:06
ATP: Memphis,Zagrzeb,Acapulco. WTA: Memphis,Dubaj,Acapulco
Autor Wiadomość
Lexus

Junior

Pochwał: 5
Wysłany: 2008-02-24, 20:20   ATP: Memphis,Zagrzeb,Acapulco. WTA: Memphis,Dubaj,Acapulco

ATP

Memphis Regions Morgan Keegan Championships

Place: Memphis, Tennessee
Date: February 25-March 2, 2008
Draw Size: 32
Surface: Indoor Hard
Prize Money: $769,000
Website: www.RMKChampionships.com

Singles Final: (2)T Haas (GER) - (1)A Roddick (USA) 6-3 6-2
Doubles Final: Butorac/J Murray - (2)Knowle/Melzer 7-5 6-3

Zagreb PBZ Zagreb Indoors

Place: Zagreb, Croatia
Date: Feb. 25-Mar. 1, 2008
Surface: Indoor Synthetic
Prize Money: €370,000
Website: www.zagrebindoors.com

Singles Final: (2)M Baghdatis (CYP) - (1)I Ljubicic (CRO) 7-6(4) 4-6 6-4
Doubles Final: Kohlmann/Waske - (4)Cermak/Levinsky 7-6(5) 4-6 10-5 (Match TB)

Acapulco Abierto Mexcicano Telcel

Place: Acapulco, Mexico
Date: Feb. 25-March 1, 2008
Surface: Clay
Prize Money: US $794,000
Website: http://abiertomextenis.com.mx

Singles Final: (4) J Chela (ARG) - (8)C Moya (ESP) 6-3 7-6(2)
Doubles Final: Starace/Vassallo Arguello (1)Dlouhy/Vizner 6-0 6-2

WTA

Memphis, TN, USA

February 24 - March 1, 2008
Tier III
Prize Money: $175,000
Draw: 32M/32Q/16D
Surface: Hardcourt/Indoors
Official Web Site: www.cellularsouthcup.com

2007 Singles Final: (7) Venus Williams (USA) - (1) Shahar Peer (ISR) 6-1 6-1
2007 Doubles Final: 4) Pratt/Stewart (AUS/AUS) - Gajdosova/Morigami (SVK/JPN) 7-5 4-6 10-5

Dubai, United Arab Emirates

February 25 - March 1, 2008
Tier II
Prize Money: $1,500,000
Draw: 28M/48Q/16D
Surface: Hardcourt/Outdoors
Official Web Site: www.dubaitennischampionships.com

2007 Singles Final: (1) Justine Henin (BEL) - (2/WC) Amélie Mauresmo (FRA) 6-4 7-5
2007 Doubles Final: (1) Black/Huber (ZIM/RSA) - (WC) Kuznetsova/Molik (RUS/AUS) 7-6(6) 6-4

Acapulco, Mexico

February 25 - March 1, 2008
Tier III
Prize Money: $180,000
Draw: 32M/16Q/16D
Surface: Red Clay/Outdoors
Official Web Site: www.abiertomextenis.com

2007 Singles Final: Emilie Loit (FRA) - (5) Flavia Pennetta (ITA) 7-6(0) 6-4
2007 Doubles Final: Dominguez Lino/Parra Santonja (ESP/ESP) - (2) Loit/Pratt (FRA/AUS) 6-3 6-3.

Misiu_

Junior

Pochwał: 3
Wysłany: 2008-02-26, 00:09   

R. Karanusic - B. Kavcic 1,3

Bardzo lubię stawiać na Roko zwłaszcza w grach w challerach . Jednak w Atp tez zdarza się ,że zagram na niego jak i teraz typuje jego zwycięstwo . Bardzo podoba mi się tenis Chorwata ,dynamiczny ,agresywny ,do tego walczy jak mało kto o każdą piłkę . Myślę , że nie wiele mu brakuje w defensie od Rafy czy Ferrera . W tej chwili z pewnością jest w formie .Wygrany ostatni challanger bardzo dobrze obsadzony w Belgradzie .W tym sezonie tylko jedna wpadka .Jego przeciwnikiem będzie Kavcic o którym nie wiem prawie nic . Jednak w tym sezonie nie zagrał żadnego meczu w challengerach .Zapewne pogrywa w futerach .W tamtym sezonie parę turniejów w challerach i to tych uboższych ,bez sukcesów. Myślę ,że jest to gracz w futerowy co wskazuje np. jego stan konta zarobiony przez turnieje .Do tego ma tylko 20 lat .Roko gra u siebie ,jest w formie , nie widzę innego wyniku jak wygrana Chorwata .

V. Troicki - M. Llodra 1,5

Troicki żadnym wielkim graczem nie jest . Dobry gracz jeśli brać pod uwagę challangery .Jednak na zawodowych turniejach przeciętny gracz .Llodra świetna gra ,widziałem jego mecz z Ivo i zagrał świetny tenis .Jak zawsze świetna gra przy siatce ,zresztą nie ma się co dziwić (jeden z lepszych deblistów świata ) Super serwis ,wysoki % 1 podania .Szybki i zwinny . Gra z końca także b. Dobra . Świetnie uderza piłki przy uderzeniach PS .Zmienność tępa ,mało niewymuszonych błędów .Same zalety tego gracza ,za którym przemawia wygrany ostatni turniej w Rotterdamie ,wysoka forma i czysto tenisowe umiejętności .Polecam grac szybko ,bo kurs spadnie :P

Lexus

Junior

Wysłany: 2008-02-27, 13:18   

Na Dziś :

Roddick-Muller G. 2-0 1,31

Pusciłem dokładny wynik Roddick-Muller 2-0 gdyz na cały mecz jest za mały kurs a Roddick w ostatnich tygodniach mnie nie zawodzi. Wedlug mnie wynik jest całkiem realny. Amerykanin w poprzednim tygodniu wygrał zawody w San Jose tracąc przez cały turniej 2 sety. Roddick dobrze serwuje i jest go naprawde cięzko przełamać a co już mowic o wygraniu seta. A-Rod będzie chciał na pewno szybko i w efektowny sposob wygrac 1 runde i miec jak najwięcej sił na kolejne spotkania. Co do Mullera widziałem go raz w życiu kiedy to własnie wygrał z Andy'm a US Open w 2005 roku w 3 setach niczym wielkim mnie nie zachwycił tym może ze tylko dobrze i dokładnie serwuje. W H2H pomiędzy Roddickiem a Mullerem jest 1-1. Ostatnie spotkanie jakie rozegrali między soba wygral A-Rod w 2 setachy 6-2 , 6-3 w 2006 roku w Indianapolis. Kurs na podwyższenie wygranej nie jest zły wiec zagrać można.

Troicki-Stakhovsky 1 1,38

Stawiam na Serba gdyż bardzo mile i pozytywnie mnie zaskakuje a szczególnie w meczu z Nadalem w AO gdzie przegrał po równej walce. Troicki radzi sobie w tym roku całkiem niezle jak na swoje umiejętności. W Poprzednim tygodniu dotarł do 1/2 finału Chaalengera w Belgradzie. Wcześniej jeszcze wygrał m in z Tursunovem w Pucharze Davisa oraz porażki z Melzerem i Berrerm. Viktor operuje dobrym serwisem i w miarę dobra grą z zakońcowej linii co przynoszą mu wyniki na miarę jego możliwości a na pewno stać Serba na większe niespodzianki i wygrywanie z zawodnikami z czołowej 50. Bilans Troickiego na Carpecie to 4-2 wiec najgorszy nie jest. Co do jego przeciwnika nigdy go nie widziałem ani nie słyszałem zawodnik bardziej grający w Chaalangerach niz w turniejach głównych. Wczoraj zrobił chyba miła niespodziankę sobie ogrywając w 3 setach samego Karlovicia ale wydaje mi sie ze to byl tylko jedno razowy wyskok Stakhovskiego. W H2H 0-0.

Misiu_

Junior

Wysłany: 2008-02-27, 14:20   

R. Stepanek - F. Serra 1,25

Krutko....Francuza pamiętam jako dość solidnego gracza ,jednak ten sezon to zupełne dno .Jedyny mecz wart zauważenia to zwycięstwo nad Mayerem w 1 rundzie AO .Po za tym nic .Stepanek w dobrej formie .Ostatni jego turniej przegrana z A-Rodem po walce w finale.Czech agresywny tenis do przodu pod siatkę .Francuz kreatywnym graczem nie jest ,co trzeba przeciwstawić na urozmaicona gre Radka. Do tego beznadziejny sezon ,jest bez formy .Jak dla mnie 2-0 bez dwóch zdań.

Soderling-Niemeyer 1,25

Podobnie ma się sprawa Sody .Równa gra ,choć późno zaczął sezon . Niemeyer to przecietniak na challery .Raczej z Soda w takiej formie jakiej jest nie ma co marzyć nawet o urwaniu seta. Sama to ,że Niemeyer przegrał np. w 1 rundzie kwali AO z przeciętnym challerowym ziemniakiem z Włoch –Vagnozzim przekonuje mnie tym bardziej do tego typu.

O dwóch tych meczach nie ma się co rozpisywać .Jak dla mnie na gładka oba meczyki po 2-0 .Jednak tenis to tenis ....

Ostatnio zmieniony przez Misiu_ 2008-02-27, 14:22, w całości zmieniany 1 raz  

Lexus

Junior

Wysłany: 2008-02-28, 19:22   

Roddick-Muller G. 2-0 1,31 :jupi:
Troicki-Stakhovsky 1 1,38 :krzeslo:

Na Wieczór :

T.Johansson-Guccione 1 1,54

Na pewno mecz zapowiadający sie bardzo ciekawie i interesująco. Szwed zawodnik który już swój wiek ma i można uznać go za doświadczonego zawodnika. Johansson dobry serwis w miarę poprawna gra z zakoncowej linii, wolej tez nie najgorszy pozwalają jeszcze zdobywac punkty i wygrywać. Thomas w tym roku ja Hardzie pogrywa sobie nie najgorzej Doha 1/4 , wygrane 2 mecze w Pucharze Davisa , 1/2 w East London (Chaalanger) oraz wczoraj w nocy pokonał w pierwszej rundzie Safina w 2 setach. Co do jego dzisiejszego przeciwnika Guccione chłopak mierzący 200 cm wzrostu dobrze serwujący i grający wolejem. Australijczyk początek roku może zaliczyć naprawdę do udanych m in. Finał w Sydney , 1/2 w Guangzhou (Chaalanger) ogolny bilans na Hardzie Chrisa to 6-3. Może Guccione wydawać się faworytem meczu ale ja tak nie uważam, myślę ze doświadczenie jakie ma Szwed oraz technika są wstanie pokonac Australijczyka któremu jak nie będzie siedział serwis to może mieć naprawdę ciężko wygrać.

Querrey-Bjorkman 1 1,45

Według mnie jeden i zdecydowany faworyt meczu to Amerykanin. Querrey znakomicie serwuje , dobrze gra wolejem oraz jak na swój wzrost dobrze porusza sie po korcie. Co do Szweda zawodnik który już w singlu mało pogrywa z tego powodu iż wiek chyba nie pozwala na granie na takim wysokim poziomie co kiedyś. Bjormkan równiez dobry wolej ale już natomast z serwisem nie najlepiej. Jak dla mnie 2 szybkie sety dla Sama. W H2H 0-0.

zludna

the only One.

Pochwał: 45

Wysłany: 2008-02-29, 15:52   

Bolelli - Stakhovsky - 2 - 2.3

Statystycznie oczywiście lepszy Włoch - lepsze wyniki, lepsza pozycja w rankingu. H2H teoretycznie też, oba mecze na hardzie w hali. Ostatni we Wrocławiu w tym sezonie, ale ledwo wygrany przez Włocha. Ukrainiec gra tu od kwalifikacji, niby powinien być zmęczony, ale pokonanie Karlovica, Troickiego i Tipsarevica w jednym turnieju. Podziw również ze względu na to, że przecież grają na Bałkanach, a wiadomo, jaka tam jest publiczność. Tenis Włocha akurat niżej sobie cenię, szczególnie na tej nawierzchni, ale pokonanie Cilica też oczywiście budzi respekt. Na fali jednakże Sergiej i liczę właśnie na niego, bo wyraźnie odpowiada mu zarówno nawierzchnia, jak i klimat na trybunach. Dodatkowo 10cm wyższy STakhovsky, co właśnie na nawierzchni dywanowej - procentuje. Trochę na czuja, ale na pewno lepiej zagrać po tym kursie Sergieja, bo szanse są równe.

FC Bayern - Stern des Südens <3

Misiu_

Junior

Wysłany: 2008-03-01, 22:31   

R. Karanusic - B. Kavcic 1,3 :t:
V. Troicki - M. Llodra 1,5 zwrot
R. Stepanek - F. Serra 1,25 :t:
Soderling-Niemeyer 1,25 :t:

Nalbandian, David - Almagro, Nicolas 1,5

David jest w świetnej formie .Widziałem jego gre podczas tego turnieju i moge powiedziec ,ze gra bardoz fajny ,przemyślany tenis . W tym roku na clay'u jeszcze nie przegrał ! Turniej w Buenos Aires wygrany w przekonywującym stylu .Stracił tylko 2 sety w całym turnieju . W Acapulko jest jeszcze lepiej ,kolejni rywale ,dwa seciki i wygrana .Bardzo gładko wygrane wszystkie mecze .Co godne zauważenia u Nalbandiana zauważyłem znaczną poprawę zagrań wyrzucających .Bardzo dobrze dostosowuje tempo gry do sytuacji . Bardzo mało ue ,za wiele piłek bezp. piłek nie wygrywa ,ale przez swe kątowe zagrania zdobywa dużo pkt . Analizując i obserwując grę obu mogę powiedzieć tak :
w lepszje formie jest Argentyńczyk .Forma ta trwa już kilka łądnych miesięcy (świetny finish w '07 ). Jedyne co może przeciwstawić almagro to serwis .Jednak to clay i serwis będzie miał małe znaczenie .Zwłaszcza ,że jak dla mnie i nie tylko Nalbi to ścisła czołowka najlepiej returnujących tenisistów .

Ostatnio zmieniony przez Misiu_ 2008-03-01, 22:45, w całości zmieniany 1 raz  

zludna

the only One.

Pochwał: 45

Wysłany: 2008-03-01, 23:18   

Mecz z tego, co widzę na live, jeszcze się nie zaczął. Kurs 1.5 niby w miarę, ale jeśli wziąć pod uwagę fakt, że Nalbandian tak naprawdę lepiej spisuje się na szybkich nawierzchniach, a Almagro od dwóch sezonów jest w ścisłej czołówce clayowców (ba, dla mnie w zeszłym sezonie był numerem dwa po Rafie), to chyba jednak kurs nie do grania.
Nie wiem, nie widziałam Almagro w tym sezonie, wyniki ma lekko słabsze od ubiegłorocznych, za to coraz lepiej sobie radzi na szybszych nawierzchniach. Gra Nalby obca mi nie jest i u niego zależy wszystko od dnia, bo technicznie jego gra jest na takim poziomie, że śmiało mógłby być numerem jeden.

Lubię tenis obu panów, ale na clayu bardziej pasuje mi tenis Almagro, ale ponieważ kolega widział Nalbandiana w tymże turnieju, to ja po prostu odradzam za grube pieniądze - nie ten kurs na duże ryzyko :)

edit.
No i w sumie miałam rację.
Vaaaaaaaamos Almagro !

FC Bayern - Stern des Südens <3
Ostatnio zmieniony przez zludna 2008-03-02, 12:16, w całości zmieniany 1 raz  

Misiu_

Junior

Wysłany: 2008-03-02, 09:42   

No i lipton :P

Kajetan Krzakle

Amator

Pochwał: 1
Wysłany: 2008-03-02, 16:37   

Soderling - Darcis - typ: 2-0

Nie za wiele mam tu do napisania. Po prostu ogladalem wczoraj mecz Sody ze Stepankiem. Stepanek w niezlej formie nie mial kompletnie nic do powiedzenia.
W takiej formie Sody jeszcze nie widzialem. Oczywiscie serwis na medal, ale takze z glebi kortu gral nieprawdopobne pilki.
A Darcis co prawda w Memphis czuje sie niezle, ale ze Spadea i z Bjorkmanem stracil seta. Niewyobrazam sobie aby mial jakiekolwiek szanse na przelamanie serwisu Sody, jedyna szansa dla niego to tiebreak.

Obstawianie.com Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Tenis » ATP: Memphis,Zagrzeb,Acapulco. WTA: Memphis,Dubaj,Acapulco

Reklama: 50% Bonus dla nowych klientów | BONUS 100% | Betting and Live results | Centrum Photoshop - PSHelp.pl | Informacje z pierwszej Piłki - Kicker.pl | Liga-Typerów.pl